ideeën voor een date in de winter

39 originele ideeën voor een date in de winter

 • 14 februari 2020
 • 17 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Sorry, maar ook op mijn blog ontkom je niet aan de Valentijnshype. Zeker niet aangezien dit de eerste Valentijnsdag is die ik met mijn lieve vriend samen vier. Nu ben ik echt niet iemand die op Valentijnsdag acuut naar de hartjesconfetti grijpt en een boeket met rozen verwacht, maar voor romantische dates ben ik altijd in. Nee hoor, niet alleen op Valentijnsdag uiteraard. Kun jij ook wel wat originele ideeën voor een date in de winter gebruiken, voor Valentijnsdag of voor welke doodnormale dag dan ook? Ik deel 39 ideeën waarvan ik er zelf ongetwijfeld ook een aantal zal uitvoeren.

Een date in de winter? 39 ideeën!

Een ideale date in de winter is natuurlijk een bioscoopbezoekje of een diner bij kaarslicht, maar ik besloot het over een iets creatievere boeg te gooien (hoop ik!). Dit zijn 39 ideeën voor een date in de winter.

 1. Dure restaurants? Nergens voor nodig! Duik gewoon zelf de keuken in voor jouw lief en waag jezelf aan een (bij voorkeur niet té ingewikkeld) nieuw recept. Op mijn Pinterest-bord kun je heel wat vega-inspiratie opdoen.
 2. Ga samen naar een botanische tuin. Zo waan je je, zelfs als het Nederlandse weer te wensen overlaat, nog in tropische temperaturen en tussen de mooie planten.
 3. Zoek een mooi kasteel uit in jouw omgeving en ontdek de sprookjesachtige omgeving daar. Regen hoeft geen spelbreker te zijn. Ook binnen in veel kastelen is genoeg te beleven.
 4. Ikea – altijd een goed idee. Tenminste, als jouw partner daar ook voor te porren is. Samen Ikea-meubels in elkaar zetten schijnt de ultieme relatietest te zijn. Durf je de uitdaging aan? (Je kunt natuurlijk ook gewoon samen een ijsje eten als je liever voor veilig gaat.)
 5. Ga naar een Italiaans restaurant en bestel samen traditionele Italiaanse spaghetti. Ik zie de typische Lady-en-de-Vagebond-scène met het samen aan een spaghettisliert slurpen al voor me.
 6. Bezoek de Amsterdam Dungeon of een ander levensecht spookhuis. Mij was het te eng (met niet-romantische zweetdruppels op mijn rug ott gevolg). Maar wie weet zijn jij en je date wel durfals.
 7. Bezoek een mooi uitzichtpunt. Nee hoor, daarvoor hoef je niet een ticket naar Parijs te boeken. Een mooie toren in Amsterdam of in je eigen omgeving is net zo goed de moeite waard.
 8. Boek een dagretour via Spoordeel, kies een leuke plek in eigen land en reis samen met de trein die kant op. De lange treinreis is onderdeel van de hele beleving.
 9. Ga samen de uitdaging aan op de bowlingbaan. Ben je daar (net als ik) niet per se een natuurtalent in? Dan kun je je date vast om een helpende hand vragen. Dat is juist onderdeel van de romantiek.
 10. Geef je geliefde de dag van zijn leven en doe iets wat hij of zij geweldig leuk vindt maar jij – op z’n zachtst gezegd – niet zo (survivallen, een horrorfilm kijken, etc.). Doe het één keer wel. Een blij gezicht gegarandeerd! En jij? Jij overleeft het ook wel.
tomatenrisotto 4
 1. Neem samen een dansles. Salsa, tango, rumba – er is heus iets wat jullie allebei goed ligt.
 2. Ligt je talent meer op culinair gebied? Ga dan voor een kookcursus. Ook leuk om samen te doen (en om samen van het resultaat te genieten).
 3. Houd een héél uitgebreid ontbijt. Gezonde pannenkoekjes, een gebakken eitje, vers fruit? Trek alles uit de kast om de smaakpapillen van je geliefde (en van jezelf) te prikkelen.
 4. Samen schaatsen – romantischer wordt het niet. Maar dan natuurlijk wel op een kunstschaatsbaan. Samen door een dun laagje ijs heen zakken is minder romantisch.
 5. Toe aan ontspanning? Ga samen naar de sauna of een resort. Of creëer thuis een relaxavond. Een fleecedeken, badjas en kaarsjes doen al heel wat.
 6. Bezoek een cabaretvoorstelling en lach jullie samen helemaal suf (tenminste, als de cabaretier het goed doet).
 7. Maak een rondvaart met een pannenkoekenboot, zodat jullie tijdens de vaartocht van het mooie uitzicht en van een overheerlijke pannenkoek kunnen genieten.
 8. Of bak met z’n tweeën zelf pannenkoeken. Voor wie wel van een uitdaging houdt: snijd er een mooie hartvorm uit. Daar scoor je vast punten mee.
vaker_vrolijk_ontspanning_strand
Deze foto is uiteraard in de zomer gemaakt, maar het strand is ook leuk voor een date in de winter.
 1. Maak een strandwandeling. Ja, dat kan zelfs met guur weer en windkracht tien nog leuk zijn. Is het te koud? Dan kun je dicht tegen elkaar aan kruipen of in een strandtentje samen warme chocolademelk drinken.
 2. Boek een fotoshoot als koppel. Want zeg eens eerlijk, hoeveel écht leuke niet-selfies hebben jullie eigenlijk van jullie samen?
 3. Organiseer een dubbeldate en neem een ander stel gezellig mee.
 4. Ga luxe uit eten bij een sterrenrestaurant. Gewoon omdat dat best een keertje kan en omdat liefde schijnbaar door de maag gaat.
 5. Boek een boshuisje en trek jullie terug in de natuur. Neem desnoods een stapel bordspellen en twee dekens mee voor een ultiem kneuterig gevoel.
 6. Ga samen naar de kinderboerderij. Ik ben toch vast niet de enige die geitjes aaien of konijnen bekijken nog steeds leuk (én romantisch) vindt?!
 7. Volg samen een sportlesje. Spinning als je allebei flink fanatiek bent of pilates of yoga als je behoefte hebt aan iets rustgevends.
 8. Kijk een politieserie die je in je eentje te spannend vindt. Met een arm om je heen wordt het een stuk leuker, zo is mijn ervaring.
 9. Maak een road trip in eigen land. Ook op een kwartier rij-afstand kun je mooie plekken vinden waar je rondrijdend prima kunt vermaken.
oldtimer 6
 1. Huur een Oldtimer (zoals een Volkswagen-bus) en tour daar een dag in rond. Je kunt er ook heerlijk in indoor picknicken trouwens.
 2. Ga samen wandelen. Daar is niets sufs aan. Wandelen is altijd heerlijk. En heel romantisch!
 3. Houd samen een kringlooptour. In kringloopwinkels zijn altijd wel afdelingen te vinden waar zelfs niet-shopliefhebbers zich een tijdje kunnen vermaken. Met deze tips scoor je misschien wel leuke koopjes.
 4. Voor wie geen hoogtevrees heeft: bezoek een klimhal en test allebei hoe hoog je kunt komen. Challenge accepted?
 5. Bezoek een waddeneiland. Gewoon omdat Texel (kijk zelf maar!) en de andere waddeneilanden altijd een goed idee zijn, maar al helemaal als romantisch uitje voor twee.
 6. Heb je in je partner een mede-kaasliefhebber gevonden? Ga dan kaasfonduen. Gourmetten kan natuurlijk ook. Naderhand samen de afwas doen ook is onderdeel van de romantiek.
winter efteling
 1. Ga naar de Efteling. Mede door het Sprookjesbos en de Droomvlucht vind ik dat nog steeds een van de meest romantische uitjes in eigen land.
 2. Verras elkaar met een verrassingsdiner aan huis. De een maakt het hoofdgerecht (mijn tip: met risotto scoor je altijd hoge ogen), de ander het toetje. Spreek wel van tevoren een moeilijkheidsgraad af. Het is ook zo sneu als je na een culinair hoogstandje samen aan de vanillevla zit.
 3. Ga naar een indoor-skihal om je skills op de latten te verbeteren of om gezellig samen onderuit te gaan.
 4. Kijk een paar datingprogramma’s terug, zoals First Dates, Lang Leve de Liefde of Married at First Sight. Nog beter: houd een marathon en zwijmel lekker weg.
 5. Bewonder samen de zonsondergang. Sorry, ook in dit lijstje met ideeën voor een date ontkom je niet aan clichés…
 6. Of – om dit lijstje met ideeën voor een date in de winter af te sluiten – doe even helemaal niets, kruip samen op de bank en geniet van elkaar. Het hoeft niet altijd groots en spectaculair te zijn.

Heb jij nog leuke ideeën voor een date in de winter?

ideeën voor een date in de winter

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 14 februari 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Leuk lijstje zeg. Zelfs met een dik-5-jarige-relatie staan er nog dingen tussen. Samen naar een spookhuis, haha, goed idee! Ben wel benieuwd wat jullie zelf hiervan als eerste gaan doen? 🙂

  • Romy 14 februari 2020 op 7:56 am - Beantwoord

   Leuke vraag! Wij gaan vanavond naar een hotel en doen daarvoor een flinke roadtrip door Nederland 🙂 Verder staat er voor binnenkort een verrassingsdiner op het lijstje, dat ik voor hem ga koken.

 2. Giovanna Jansen 14 februari 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Zo leuk, jullie eerste Valentijnsdag samen! Veel plezier met de roadtrip vandaag!
  O, en leuk lijstje met tips! 🙂

 3. Naomi 14 februari 2020 op 8:15 am - Beantwoord

  Hahaha, samen door het ijs zakken. Dat zou wel hilarische herinneringen opleveren voor ‘later’;).

 4. Darina 14 februari 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Geweldig lijstje! Een hele mooie dag vandaag

 5. Femke 14 februari 2020 op 8:39 am - Beantwoord

  Leuke ideetjes meis… Aantal van deze dingen hebben of wilden we laatst al doen. Cabaretvoorstelling, die was geen succes. We vielen allebei bijna in slaap op het einde ;-). Strandwandeling zouden we laatst op onze vrije zondag doen met Maya, maar toen kwam het als enige dag in de week met bakken uit de lucht. Achja, gelukkig duurt de winter nog even ;-)!

  • Romy 18 februari 2020 op 10:58 pm - Beantwoord

   Haha, dat was dan vast geen geweldige cabaretvoorstelling 😉 Hopelijk komt die leuke strandwandeling er binnenkort alsnog van als het iets beter weer is.

 6. Audrey 14 februari 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Geniet van jullie eerste Valentijnsdag samen! Zelf heb ik helemaal niks met deze dag, haha, maar dates zijn altijd leuk. Morgen krijg ik nog een verrassing voor mijn verjaardag, dus daar ben ik wel benieuwd naar!

  • Romy 18 februari 2020 op 10:59 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! En, wat was de verrassing? 🙂

 7. bychristiana 14 februari 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Happy Valentine! En wat een leuk lijstje. Ik moest wel lachen om dat naar Ikea gaan en meubels in elkaar zetten. Als ik iets geleerd heb in de afgelopen 11 jaar is het wel dat Andre liever niet gestoord word tijdens het klussen. In het begin kletste ik er druk op los en daar werd hij dan matig tot zeer geïrriteerd van, haha;-) Nu sluip ik dus zachtjes weg als Andre bijvoorbeeld een muurtje aan het behangen is of een vloertje aan het leggen is. Met gaatjes boren sta ik paraat met de stofzuiger, maar dan zwijgend haha;-)

  • Romy 18 februari 2020 op 11:00 pm - Beantwoord

   Haha, dat herken ik wel van klussen samen met mijn vader. Ik heb nog nooit met mijn vriend meubels in elkaar gezet, dus ik ben heel benieuwd of ik bij hem misschien ook beter weg kan gaan dan druk verder te praten 😉

 8. Meaghan 14 februari 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Mijn vriend en ik doen al heel veel dingen die op het lijstje staan! Eten in (sterren)restaurants, een dagje weg naar de kinderboerderij, dierentuin, kastelen bezoeken, Ikea of naar zoiets als de Efteling (hoewel we daar nu al drie jaar niet meer zijn geweest). Wandelen en samen sporten doen we ook geregeld, hoewel ik vriendlief nog steeds niet overtuigd krijg om een stijldanslesje te volgen (ooit…!). Vorige week zijn we samen gaan schaatsen, terwijl ik dat nooit eerder had gedaan! Een hele spannende onderneming. Mijn vriend kan wel schaatsen en heeft met de basics geleerd, maar toch hield ik me nog veilig vast aan een stoel. Hihi, ik heb wel de smaak te pakken, dus volgende keer wil ik het zeker eens los proberen (met de hand van mijn vriend in de aanslag!).
  Aan Valentijnsdag doen wij niet. Wij vinden dat allebei commerciële onzin en voor ons voelt elke dag als Valentijnsdag wanneer we samen zijn. Daarom was het ook geen probleem dat ik vanavond met een andere man uit eten ga. Haha. Ik ga vanavond met een oud studiegenoot uit eten die ik al een tijdje niet gezien om gezellig bij te kletsen. Gelukkig heeft mijn vriend daar totaal geen moeite mee, want het is in principe een dag zoals alle andere dagen 😉
  Ik hoop dat jij ook een fijne dag hebt met jouw vriend, mochten jullie het wel vieren!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:01 pm - Beantwoord

   Wat tof om te horen wat jij en je vriend allemaal samen doen aan uitstapjes en leuke activiteiten. Zo te horen hoeven jullie je niet te vervelen 😉 En heel lief dat je vriend je heeft leren schaatsen! Juist die eerste stapjes op het ijs zijn best romantisch als je ze met een helpende hand van vriendlief kunt zetten.
   Ook wel tof trouwens dat je op Valentijnsdag een ander leuk etentje had gepland en dat dat ook helemaal oké is. Ik geef je groot gelijk. Waarom zou dat niet op Valentijnsdag kunnen? Hopelijk heb je er lekker van genoten!

 9. Anna 14 februari 2020 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! ’s Winters vind ik het altijd heerlijk om naar de sauna te gaan. En samen koken vind ik ook een heel leuk idee! 😀 Fijne Valentijnsdag!

 10. jenn 14 februari 2020 op 12:40 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje!

 11. Jessica J. 16 februari 2020 op 11:36 am - Beantwoord

  Mijn vriend en ik zijn craft beer lovers in hart en nieren, dus altijd fijn om naar een craft beer bar te gaan en samen nieuwe bieren te ontdekken, in onze eigen stad of daarbuiten. Daar kunnen we een etentje tegenaan plakken, dat doet het uiteraard ook steeds goed. Hopelijk hebben jullie genoten van jullie eerste Valentijn samen! Mijn vriend en ik vieren het niet, maar een leuke date kan natuurlijk iedere dag.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Leuk dat jullie die hobby delen! Dat klinkt inderdaad als een ideale bezigheid om samen op te pakken. Leuk hoor!

Recente blogs

Stof tot nadenken | De magie van eerste keren

14 mei 2018|Persoonlijke groei|

Eerste keren zijn eigenlijk iets magisch. Je herinnert je vast nog wel je eerste dag als brugpieper op de middelbare school, even later je eerste zoen en daarna misschien je eerste vakantie zonder ouders. Maar naast dat soort grote mijlpalen kunnen ook kleine eerste keren bijzonder fijn zijn, als je erbij stilstaat. Daar werd ik me vorige week van bewust toen we tijdens een sessie op het werk een doordenkvraag kregen voorgeschoteld: "Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?". Die vraag inspireerde me om dit artikel te schrijven. Graag wil ik ook jou inspireren om weer eens iets voor het eerst te doen. Een piepklein babystapje of juist iets groots, dat is aan jou.

Mijn 5 tips voor inspiratie om te bloggen

18 december 2016|Lifestyle|

Een van de redenen waarom ik niet meteen aan een blog durfde te beginnen, was mijn angst voor een gebrek aan inspiratie. Ik dacht dat ik na een week wel zonder onderwerpen zou komen te zitten en dat de lol er dan vanaf zou zijn. Gelukkig bleek niets minder waar. Tot nu toe is het me elke dag gelukt om een blogje online te plaatsen en heb ik over mijn inspiratie niets te klagen gehad (even afkloppen!). Waar haal ik die inspiratie vandaan? Vandaag geef ik 5 tips die je misschien kunnen helpen om inspiratie voor je blog op te doen.

Mijn KvK-inschrijving | Dromen niet uitstellen, maar DOEN!

16 mei 2018|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Eigen baas, zzp'er, #girlboss, ondernemer? Hoe je het ook wilt noemen, ik mag me sinds maandag ook tot die groep mensen behoren. En wat voelt dat stoer! Al jarenlang spookte het plan door mijn hoofd om ooit voor mezelf te beginnen. Niet als enige inkomstenbron, maar op freelance basis naast een vaste baan met collega's. Zou het niet leuk zijn om zo zelf opdrachten binnen te halen? Om mijn blog daaronder te scharen? En om zo stap voor stap in het ondernemerschap te groeien? Afgelopen maandag was het zover en stond ik met knikkende knieën bij de KvK. Klaar om mij in te schrijven als blogger en tekstschrijver!