IJ-hallen shoplog | Mijn bescheiden buit van zaterdag

Afgelopen zaterdag besloot ik last-minute om ’s ochtends vroeg naar Amsterdam-Noord af te reizen. Vroeg opstaan op zaterdagochtend, wie doet dat nu vrijwillig? Tja, voor een bezoekje aan de IJ-hallen kom ik zelfs voor dag en dauw nog enthousiast mijn bed uit! Dit keer bleef mijn buit bij de IJ-hallen vrij bescheiden, maar er gingen toch een aantal aankopen mee naar huis. Zo kocht ik de perfecte bloemige sneakers, heb ik er nu een knalrode jurk bij en vond ik twee leuke boeken waarvan ik niet kan wachten om ze te lezen.

ij-hallen aankopen vans met bloemen

 

Vans met bloemen

Eigenlijk ben ik niet echt een sneakermeisje. Ik vind sneakers leuk voor anderen, maar heb zelf vooral schoenen met een hakje in mijn kast staan. Toch werd ik direct enthousiast toen ik deze fleurige Vans zag staan. Het bloemenmotiefje is helemaal mijn ding en door de bruine veters ogen ze toch ook een beetje stoer. Op deze sneakers breng ik graag nog heel wat zomerse dagen door. En dat voor maar €10, terwijl ze eruit zien als nieuw. Grappig detail is dat mijn broertje gek is op dit merk en ik hem trots vertelde “Ik heb Vans”. Zijn interpretatie (“fans” met een ‘f’) gaf die uitspraak alleen onbedoeld meteen een heel andere (iets arrogantere) betekenis…

ij-hallen shoplog river island rok met bloemen

River Island-rokje met bloemen

Nu ik toch al in de bloemensferen was, kon ook dit leuke rokje met bloemen niet in een kraam bij de IJ-hallen achterblijven. Ik werd direct vrolijk van de opvallende bloemenprint. Zo’n rokje met een strakke taille vind ik altijd erg mooi staan, maar het was met name de fleurige print die mij ervan overtuigde om deze rok mee naar huis te nemen. Ik hoop hem deze zomer nog vaak te kunnen dragen, bij voorkeur in combinatie met mijn melkflessen blote benen op een zomerse dag.

ij-hallen shoplog rode jurk

Knalrode jurk met zakken

Knalrood is niet lelijk. Hoop ik althans! In mijn kledingkast is nauwelijks een spoortje rood te bekennen, maar deze mooie knalrode jurk heeft zijn plekje in mijn kast wat mij betreft meer dan verdiend. Het is een vrij chique jurk voor bijvoorbeeld naar kantoor, maar met als grappig detail dat er grote zakken aan de zijkanten zitten. Daardoor ziet de jurk er net iets anders uit dan anders. Kijk, daar houd ik van!

ij-hallen aankopen masterclass ondernemen

 

Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

Verder kwam ik stomtoevallig dit boek van Annic van Wonderen tegen met als titel Masterclass Ondernemen. Het toeval wil dat ik net sinds een maand mijn eigen onderneming heb, dus Annics tips komen goed van pas. Ik volg haar YouTube-kanaal al een tijdje met heel veel plezier, maar heb nog nooit over haar succesverhaal gelezen. Ik moet toegeven dat ik vaak een beetje sceptisch ben bij “Ik begon met niets en schopte het tot een miljoenenbedrijf”-verhalen. Maar ook zonder de ambitie te hebben om zelf een enorm bedrijf te starten, kan ik vast wel inspirerende tips over ondernemen uit dit boek halen. Voor €2,00 kon ik het boek in ieder geval niet laten liggen.

ij-hallen aankopen on top anna nooshin

On Top  – Anna Nooshin

Het boek ‘On Top’ van Anna Nooshin sluit perfect aan op het vorige boek. Ook Anna Nooshin, een bekende vlogger en inmiddels ook presentactrice, deelt haar tips om online je eigen business op te starten. Ook hiervoor geldt dat ik absoluut niet de ambitie heb om honderdduizenden volgers op social media te hebben. Ambities heb ik zeker wel, maar die liggen heel ergens anders. Maar wie weet heb ik toch wat aan de ervaringen en kennis die Anna deelt in dit boek. Voor €2,00 wilde ik het boek graag een kans geven. Bovendien vind ik Anna Nooshin heel leuk overkomen en was ik alleen al daarom benieuwd naar haar succesverhaal.

Mijn bescheiden buit was het vroege opstaan op zaterdagochtend al met al meer dan waard. Ik ben flink in mijn nopjes met deze aanvullingen op mijn kleding- en boekenkast.

Lees jij weleens boeken van succesvolle ondernemers? 

Volg:
Deel:

42 Reacties

 1. 12 juni 2018 / 06:42

  Leuke buit weer! Dat jurkje is echt leuk met die zakken! Ik heb het boek van Annic gelezen, ik was heel nieuwsgierig hoe zij haar pad heeft afgelegd, ik vond het wel interessant :)
  Neverdullmoments blogde over…‘morning

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 07:30

   Klinkt goed! Ik ben zelf ook heel benieuwd naar het boek van Annic. Ik vind het sowieso een heel inspirerende vrouw :)

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 07:31

   Mooi om te horen dat je wat aan het boek van Annic van Wonderen hebt gehad! Ik ben er ook heel erg benieuwd naar. Ik vind Annics vlogs altijd erg leuk. Aan de ene kant heeft ze heel wat bereikt, maar aan de andere kant is ze ook gewoon zichzelf gebleven en komt ze heel vriendelijk over :)

 2. 12 juni 2018 / 07:14

  Je hebt goede aankopen gedaan, prachtige bloemenprintjes en een hele leuke jurk. Die boeken zijn ook zeker de moeite waard.
  Liefs

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 07:39

   Dankjewel! Ik ben ook onwijs blij met mijn aankopen :)

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 07:40

   Ja, lijkt me leuk om over het boek te bloggen binnenkort :) Ik heb wel nog een stapel boeken liggen en een klein tijdgebrek om ze allemaal te lezen, maar op zich is een review een goede stok achter de deur om toch binnenkort een begin te maken in dit boek :)

 3. 12 juni 2018 / 07:59

  Wat een ontzettend leuk rokje! Die zou ik zeker ook gekocht hebben! (Net als de jurk, trouwens). Leuk dat je deze boeken op de kop het getikt, al zijn hun verhalen inderdaad wel een beetje intimiderend! Zelf heb ik eens The Million Dollar Blog van Natasha Courtenay-Smith cadeau gehad. Miljoenen verdien ik niet met mijn hobby-blog, maar ik heb er wel veel van geleerd.
  Josephine blogde over…Dit is een plaat uit Frankrijk…

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 17:47

   Leuk om te horen dat je ook zo enthousiast bent over het rokje en de jurk ? Dat boek klinkt ook interessant! Zolang je zelf een beetje realistisch bent in je eigen verwachtingen (als in: niet per se miljoenen willen binnenslepen) geloof ik zeker dat je veel van dit soort boeken kunt leren.

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:05

   Haha, mijn buit is inderdaad nog niet zo bescheiden ;) Ik ben in ieder geval heel blij met mijn aankopen.

 4. 12 juni 2018 / 08:40

  Jaaa hoor, ze heeft weer leuke dingen er uit weten te pikken! Hoe doe je dat toch altijd? Haha! Die twee boeken wil ik ook heel graag nog een keer lezen. Ben er erg benieuwd naar! Hoe dan ook, het zullen allebei inspirerende boeken zijn denk ik. Leuk dat je eens sneakers hebt gekocht! Ik heb nog nooit deze soort van Vans gezien. Tof hoor! Die rok vind ik ook helemaal Romy en die jurk is ook mooooooi. Gave aanwinsten hoor!
  Sandra blogde over…10 Dingen die je nog niet over mij wist #15

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:06

   Haha, geen idee eigenlijk hoe ik vaak zulke leuke dingen weet te vinden. Gewoon vaak een bezoekje brengen aan tweedehands winkels en aan de IJ-hallen, denk ik :P
   Dankje voor je leuke en enthousiaste reactie op mijn aankopen! Ben er zelf ook helemaal blij mee en ik kan niet wachten om de boeken te gaan lezen.

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:09

   Zeker een goede vraag! Vaak vinden verkopers het geen probleem als je iets bij het kraampje past, maar zelf doe ik dat alleen met schoenen of met kleding die ik over mijn outfit kan aantrekken (bijvoorbeeld blazers). Schoenen pas ik gewoon op het hoekje van een kraampje, natuurlijk nadat ik even heb gevraagd of dat mag. Rokjes en jurkjes koop ik eerlijk gezegd vaak op de gok en houd ik alleen even voor. Het scheelt dat ik een vrij standaard maat (maat 34 of 36) heb, waardoor ik kleding in die maten bijna altijd wel pas. En mocht een jurkje toch niet goed zitten, dan ben ik natuurlijk vaak maximaal 4 euro lichter of kan ik er iemand anders weer blij mee maken ;) Maar tot nu toe is het eigenlijk nog niet voorgekomen dat ik iets achteraf gezien niet paste.

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:13

   Dankje! Ik ben ook helemaal blij met mijn nieuwe aankopen :) De Vans heb ik trouwens gisteren gecombineerd met de rode jurk uit deze shoplog in combinatie met een spijkerjasje en een huidskleurige panty. Ik vond het best een leuke en fleurige combinatie zelf :)

 5. 12 juni 2018 / 10:23

  Er was twee weekenden op een rij rommelmarkt en ik en mijn zusje zijn wat vroeger opgestaan om erheen te gaan en ik heb een hele mooie buit te pakken. Ik laat ze nog wel eens zien. Het bloesje dat ik aanheb vandaag komt er ook van en hij was maar drie euro. Zo heb ik nog koopjes gedaan hoor. Jouw koopjes zijn ook leuk! Die schoenen zijn geweldig. Alleen blijf ik een Converse-liefhebber. Sorry haha! Dat jurkje is heel tof, echt iets voor jou ook!
  Nikita blogde over…Social media pauze

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:14

   Ik ben nu al heel benieuwd naar je aankopen van de rommelmarkt. Het blouseje klinkt als een onwijs goede vondst, zeker voor dat geld. Zelf ben ik ook gek op Converse-sneakers trouwens, maar deze van Vans vond ik stiekem ook wel heel leuk :)

 6. 12 juni 2018 / 12:46

  Ohhh dat rokje! <3 Als we samen waren gegaan dan werd het denk ik vechten wie hem kreeg haha! Die boeken lijken me erg leuk :) Had er nog nooit van gehoord, maar altijd handig om inspiratie op te doen van andere girlbosses!

  • Romy
   Auteur
   12 juni 2018 / 19:15

   Haha, dat rokje is inderdaad ook wel helemaal jouw stijl :) Ik ben er zó blij mee! Ik kan zelf ook niet wachten om de boeken te gaan lezen. Ik heb er al veel goede verhalen over gehoord en er schijnen best fijne tips voor zzp’ers in te staan :) Ik ben benieuwd!

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:22

   Haha, het vergt inderdaad wel wat geduld om langs alle kraampjes te gaan. Zelf vind ik dat juist heerlijk om te doen :) Ik vind het echt zo’n ontspannen uitje.

 7. 12 juni 2018 / 15:52

  Je hebt echt super leuke items gekocht! Wat ontzettend fleurig allemaal. Die jurk vind ik heel erg mooi.
  Benieuwd wat je van de boeken vind die je kocht, ik ben er over aan het twijfelen om ze ook te kopen.

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:25

   Ik werd ook zo blij van al deze aankopen en kan niet wachten om de boeken te gaan lezen. Wie weet ga ik er nog eens een artikel over schrijven :) Dan kun je daarin lezen wat ik van de boeken vond.

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:25

   Wat leuk dat jij dat boek van Anna Nooshin ook hebt gelezen! Ik ben ook benieuwd wat ik ervan vind.

 8. 12 juni 2018 / 18:24

  Ben heel benieuwd hoe deze jurk je staat en hoe je hem gaat combineren. Denk dat de kleur je geweldig staat!

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:26

   Dankjewel voor je leuke reactie op de jurk :) Ik heb hem toevallig gisteren aangetrokken naar mijn werk in combinatie met een spijkerjasje, een lichte panty en de Vans met bloemenprint. Vond het zelf wel een leuke, vrolijke outfit zo :)

 9. 12 juni 2018 / 20:54

  Ik ben heel erg benieuwd naar dat boek van Annic! En wat een geweldige prijzen! Ik weet waar ik heen ga aankomende week haha!
  Anna blogde over…My new world map! | Review

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:27

   Ja, wat een koopjes, hè?! Ik was er ook flink mee in mijn nopjes. De markt bij de IJ-hallen is trouwens vaak 1x per maand een weekend, dus helaas staan ze er volgend weekend net niet. Maar je kunt altijd de agenda op hun website in de gaten houden. Daar staat vast de volgende markt wel in :)

 10. 12 juni 2018 / 22:13

  Ik heb het boek #girlboss ooit gekocht, maar heel eerlijk gezegd nooit gelezen. Heb wel de netflix serie gekeken, maar ik heb gehoord dat de schrijfster van het boek daar niet helemaal achter stond. (Ben even haar naam vergeten…)

  Ik vind je kleding echt super leuk! EN DIE SCHOENEN! :o

  • Romy
   Auteur
   13 juni 2018 / 01:28

   Wat leuk dat je dat boek hebt liggen! Ik ben stiekem ook wel benieuwd of het wat is, net als de serie trouwens.
   Dankje voor je leuke en enthousiaste reactie :)

  • Romy
   Auteur
   14 juni 2018 / 22:14

   Wat leuk dat je dat boek aan het lezen bent! Ik heb daar ook al veel goede verhalen over gehoord. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt :)

 11. 16 juni 2018 / 20:49

  Leuke spullen! Zijn niet echt mijn soort boeken, maar ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge