twee4

IJ-hallen shoplog | Pluizige jas, afritsbare blazer & kerstjurk

 • 19 december 2019
 • 20 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Een dag binnen zitten is niet zo aan mij besteed. Gelukkig kan ik genoeg leuke activiteiten bedenken om achter de geraniums vandaan te blijven. Tweedehands winkelen bijvoorbeeld – heel verrassend! Afgelopen zondag deed ik dan ook weer eens een rondje IJ-hallen. Ik kwam dit keer met een bescheiden buit thuis, maar laat je mijn aankopen alsnog graag zien. Met dit keer onder andere een afritsbaar jasje en een leuke kerstjurk. Net op tijd voor kerst!

blauwe a-lijn jas steps

De ultieme pluizige jas

Mijn lievelingsaankoop bewaar ik dit keer eens lekker niet tot het eind. Ik trap er in mijn enthousiasme graag dit artikel mee af. Deze pluizige mintgroene winterjas trok al vanuit de verte mijn aandacht. Niet alleen omdat hij er door de pluizige stof heel winterproof uitzag, maar ook omdat de kleur nogal goed in mijn straatje past. De vrouw achter het kraampje wist me na heel wat blikken in de spiegel met haar verkooppraatje te overtuigen: deze jas moest mee naar huis. En wat ben ik blij dat ik naar haar luisterde, want het is zeker een goede aankoop geweest. De jas komt van origine van Steps en is van heel mooi materiaa. Ik mocht hem voor maar € 10,- meenemen.

Een afritsbare (?) blazer

Daarna viel mijn oog op een mooie blazer. Het zal eens niet! Deze petrolblauwe (of groene?) blazer vroeg er gewoon om een enkeltje Aalsmeer te krijgen. Ik vind het een typisch jasje voor zakelijke afspraken waarbij ik wel wat extra zelfvertrouwen kan gebruiken. Zo’n aan-mijn-kleding-ligt-het-in-elk-geval-niet-jasje. Extra leuk vind ik de vele ritsen die het jasje heeft. Weer eens wat stoerder dan anders!

Pas toen een collega me erop wees, ontdekte ik dat het jasje zelfs afritsbaar is. Ik moest meteen aan de praktische afritsbroeken uit ANWB-winkels denken. Maar ANWB-proof of niet, blij ben ik zeker met dit jasje. Ik betaalde er trouwens maar € 4,00 voor.

Nóg een blazer, maar dan beige!

Blazers, blazers en nog meer blazers. En nog meer ritsen – dat ook nog eens. Dit jasje is dan misschien niet zo felgekleurd als je van me gewend bent, maar dat was ook juist de bedoeling. Kan ik hem mooi met een van de vele felgekleurde kledingstukken in mijn kast combineren! Een stoer jasje als dit is altijd leuk om bijvoorbeeld een zachtroze jurkje wat minder zoetsappig te maken. Het prijskaartje? Vier hele euro’s!

Kerst in kant: mijn kerstjurkje

Ten slotte slaagde ik ook nog eens voor het item waar ik stiekem mijn hoop al op had gevestigd: een kerstjurk. Een nieuwe kerstjurk kopen vond ik zonde van het geld. Dit tweedehands exemplaar van maar € 5,- was een veel voordeligere optie. En nog leuk ook! Met kant zit je bij mij altijd goed, net als met zwierige rokken. De combinatie van die twee is al helemaal goed, dus op deze jurk was ik acuut verliefd. Ja, in deze jurk gecombineerd met een feestelijke blazer zie ik mezelf wel op het kerstdiner verschijnen. 

Heb jij al een outfit voor kerst klaarliggen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 19 december 2019 op 7:23 am - Beantwoord

  Mooie kerstoutfit! De afgelopen jaren droeg ik mijn kersttrui, maar misschien ga ik dit jaar weer een keer voor een jurkje. Ik heb ook geen hele bijzondere plannen, behalve eten met familie (=3 personen, haha). Heb jij al veel plannen?

  • Romy 21 december 2019 op 10:37 am - Beantwoord

   Ha, kerst vieren in een foute kersttrui lijkt mij ook weleens leuk voor de afwisseling! Jouw kerstplannen klinken ook leuk. En juist fijn dat je niet voor tien man hoeft te koken in jouw familie 😉
   Ik ga op eerste kerstdag naar mijn ouders met mijn vriend (daar is de hele familie van mijn moeders kant op) en op tweede kerstdag naar zijn ouders. Wordt vast gezellig!

 2. Naomi 19 december 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Mooie aankopen! Die Kerst moet lukken met zo’n prachtig jurkje en die jas, nouja, die zou je gewoon alleen al aandoen vanwege het heerlijk hoge pluizigheidsgehalte. Nee, dat is geen woord, maar ‘t klinkt zo gezellig;).

  • Romy 21 december 2019 op 10:38 am - Beantwoord

   Haha, ik vind ‘pluizigheidsgehalte’ helemaal leuk klinken! En je hebt helemaal gelijk: stiekem zou ik het helemaal niet erg vinden om gewoon de hele dag in die heerlijk pluizige jas rond te lopen 😉

 3. Darina 19 december 2019 op 7:59 am - Beantwoord

  Hele mooie items! De kleur van de pluizige jas is echt prachtig.

 4. Maritte 19 december 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Wat en fantastische jas! ?

 5. bychristiana 19 december 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Ah, die jas van Steps is inderdaad erg mooi, zowel de kleur als het model. Hij staat je ook zo leuk.

  • Romy 21 december 2019 op 10:38 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik was er ook erg mee in mijn nopjes toen ik die jas vanuit de verte zag hangen.

 6. Anouk 19 december 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Ik heb nog helemaal niet nagedacht over wat ik aantrek met kerst. Waarschijnlijk dezelfde jurk als vorig jaar haha 🙂

  • Romy 21 december 2019 op 10:39 am - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je hoor! Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je al iets moois in de kast hebt hangen voor kerst?! 🙂

 7. Simone 19 december 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Wauw, jij weet er altijd pareltjes uit te pikken! Vooral de jurk en de jas vind ik prachtig. Ik heb een zwart kanten jurkje voor Kerstmis dit jaar!

  • Romy 21 december 2019 op 10:39 am - Beantwoord

   Jouw kerstoutfit klinkt alleen al prachtig. Ik vind kant zo mooi met kerst. En zwart heeft natuurlijk ook altijd iets chics 🙂

 8. Patricia 19 december 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Die jas is inderdaad echt heel gaaf!! Mooi kleurtje!

 9. Saskia 19 december 2019 op 10:56 am - Beantwoord

  wat een leuke aankopen, echt helemaal Romy. Super leuk 🙂
  Ik trek altijd een zelfde jurkje aan met kerst.

 10. Lianne 19 december 2019 op 2:08 pm - Beantwoord

  Leuke dingen heb je gekocht! Die jas is echt superleuk! 🙂 Gelijk heb je hoor, dat je het leukste het eerste laat zien!

 11. Irene 19 december 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

  Die mintgroene jas ziet er echt lekker zacht en warm uit en hij staat je super mooi! Pareltje!

 12. Jantine 20 december 2019 op 12:41 pm - Beantwoord

  Je bent weer erg leuk geslaagd, Romy!
  Groetjes
  Jantine

 13. Els 21 december 2019 op 11:44 am - Beantwoord

  Wow, echt verliefd op je pluizige jas! Echt heel gaaf en die kleur!!! En dat voor dat geld!

 14. Giovanna Jansen 5 januari 2020 op 10:40 am - Beantwoord

  Ik had deze post helemaal gemist in december, maar zag de link ernaar in je blogpost over je kerstoutfit.
  Wat een prachtige jas! Mooi materiaal en een schitterende kleur ook.
  En ook je andere aankopen zijn goeie aanwinsten zo te zien!

  • Romy 5 januari 2020 op 8:11 pm - Beantwoord

   Gaaf hè, die jas?! Ik vind hem zelf ook zo mooi. En dan is hij ook nog eens héérlijk zacht van stof. Een feestje om te dragen!

Recente blogs

28 lessen die ik leerde in mijn 28e levensjaar

24 mei 2021|Persoonlijk|

Nog maar één dag mag ik "27" antwoorden als iemand me vraagt naar mijn leeftijd. Nog maar één dag zit ik meer aan de kant van 25 dan van 30. En nog maar één dag en dan mag onze zelfgebakken perenkruimeltaart weer op tafel. Dat kan maar één ding betekenen: morgen word ik 28. Voordat ik dat nieuwe levensjaar taart etend inluid, gooi ik er nog maar een sentimenteel lijstje tegenaan. Dit zijn 28 lessen die ik leerde in mijn 28e levensjaar.

7 dingen die onmisbaar als ondernemer zijn voor mij

12 november 2021|Carrière en ondernemen|

Zelfstandig ondernemen doe ik eigenlijk niet helemaal in mijn uppie. Ik krijg dagelijks goede hulp van allerlei handige tools, fijne planners en gadgets waar ik niet zonder zou kunnen. Zo zou ik als ondernemer nergens zijn zonder dat ene type muziek op YouTube en zonder mijn beste HEMA-aankoop ooit. Van Binaural Beats tot boekhoudbenodigdheden - dit is voor mij onmisbaar als ondernemer.

Photo Diary: Een dagje Parijs in kerstsferen

21 december 2016|Lifestyle, Persoonlijk|

Terwijl ik deze photo diary samenstel, rijdt de Thalys met 300 km/uur weer van Parijs richting Amsterdam. Niet alleen de Thalys rijdt overigens in sneltreinvaart, maar ook wij sjeesden in sneltreinvaart de Franse hoofdstad door. We bezochten de kerstmarkt op de Champs Élysees en genoten van de sfeervolle verlichting door de hele stad. Ook de toeristische trekpleisters hebben we als wannabe Japanse toeristen razendsnel bezocht. Parijs in 6 uur was een uitdaging, maar wel een hele leuke uitdaging om niet meer te vergeten. In deze photo diary laat ik je meekijken naar mijn dagje Parijs in kerstsferen.

Ga naar de bovenkant