ij1 4

IJ-hallen shoplog | Roze vazen, vintage jurk & meer

 • 24 september 2019
 • 27 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Het was alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst de IJ-hallen bezocht. Regenbuien, leuke afspraken of het huishouden – er kwam steeds wat tussendoor. Ik was dan ook nogal enthousiast toen ik ontdekte dat de IJ-hallen op mijn vrije zondagmiddag plaatsvonden. Ik kwam met een zware buit thuis dit keer dankzij een prachtige vaas die ik op de kop tikte. Ik laat je mijn nieuwe tweedehands aankopen voor in de kledingkast en voor mijn interieur met plezier zien.

aankopen ij-hallen
jurk met rozen zara

Jurk met rozen

Dit jurkje trok direct mijn aandacht toen ik het zag hangen. Je kunt vast wel raden waarom… vanwege de prachtige bloemenprint. Ik ben helemaal weg van de schitterende herfstachtige kleuren en het mooie vintageachtige patroon. Voor € 5,00 nam ik de jurk dan ook mee naar huis. Helaas bleek de jurk wel heel nauwsluitend te zijn, terwijl ik toch niet bepaald een enorme voorgevel heb. De jurk is iets te nauwsluitend naar mijn zin voor een werkdag, maar voor een feestje kan ik hem vast een keer uit de kast halen.

aankopen ij-hallen

Roze en blauw gestreept vest

Nog een kledingaankoop is dit vrolijke vest met felgekleurde strepen. Ik ben gek op warme vesten, zeker in deze tijd van het jaar, maar ik heb het niet zo op met saaie zwarte vesten. Zo’n streepjespatroon in mijn favoriete kleuren maakt me al een stuk enthousiaster. Voor dit vest rekende ik dan ook met veel plezier € 2,00 af.

aankopen ij-hallen

Petrolblauw rokje

Mijn laatste kledingaankoop is dit blauwe rokje. Het is echt een rokje voor mij. Ik houd van vrolijke kleuren, maar wil wel graag dat een rokje niet te druk is. Dan kan ik rokjes namelijk blijven combineren met mijn favoriete (nogal opvallende) blouses of topjes. Deze rok voldeed aan al mijn wensen en mocht dan ook mee naar huis. Ik hoefde er maar € 2,00 voor te betalen.

roze vaas met chineze bloemen

Roze vaas met Chinese bloemen

“Alles bij deze kraam voor € 7,50 of minder”, riep de man die achter de kraam van deze vaas stond enthousiast. Hoewel ik me even afvroeg of die “bedrag X of minder”-strategie wel zo handig was, besloot ik toch een kijkje te nemen bij zijn kraam. Gelukkig maar, want ik kwam daar tussen de landkaarten van het voormalige Oost-Duitsland een mooie roze vaas tegen. De vaas ziet er wat Chinees uit en heeft precies de oudroze tint van mijn stoel. Ik zag hem in gedachten al helemaal in mijn kast staan, waarin hij inmiddels dan ook echt een plekje heeft gekregen. Ik kocht de vaas trouwens voor € 1,00. Een stuk minder dan de € 7,50 waar die man zo enthousiast over schreeuwde dus.

grote roze vaas

Grote roze vaas

En dan nu mijn mooiste aanwinst: een grote vaas. En daarbij is “grote” nu niet bepaald een understatement. De vaas is zo’n 40 centimeter hoog en kostte maar € 4,00. Ik heb er door het formaat wel flink mee lopen sjouwen over de markt. Maar met een doel, want wat ben ik blij met dit grote ding! De vaas staat overigens alleen voor de foto op mijn eettafel. Ik heb hem een plekje in de vensterbank gegeven, waar ik al lange tijd een mooi groot roze ding miste. Nu nog een (nep)bloem vinden om erin te stoppen en dan ben ik helemaal blij.

Alleen al vanwege deze mooie vaas ben ik blij dat ik weer eens naar de IJ-hallen ben geweest. Wie weet volgende maand weer!

Trouwens, ben je benieuwd hoe je leuke aanwinsten kunt scoren bij de IJ-hallen? Bekijk dan mijn artikel met 10 tips.

Waar koop jij graag mooie vazen?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 24 september 2019 op 7:05 am - Beantwoord

  Mijn vriend en ik hebben nog altijd geen mooie vaas. Gelukkig hebben we ook niet vaak bloemen. De roze is wel jaloersmakend leuk zeg!

 2. Sanne 24 september 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Goed geslaagd! Vooral die vaas is voor dat prijsje echt een mooie vondst. Ik ben dus nog nooit bij de IJ-hallen geweest, maar het heeft me wel altijd al leuk geleken.

  • Romy 28 september 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Zeker een aanrader om een keer naar de IJ-hallen te gaan! Ze hebben er vaak zulke leuke koopjes en het is sowieso al een leuk dagje weg om daar tussen de spullen te struinen.
   Gave vondst hè, die vaas?! Ik was ook echt blij verrast dat ik zoiets bij de IJ-hallen tegenkwam. Meestal vind je daar vooral kleding.

 3. Meaghan 24 september 2019 op 7:48 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen heb je weer gedaan! Vooral die jurk en de twee vazen vind ik erg leuk! De jurk zal je uiteraard vast weer goed staan! Ik ga in oktober ook een keertje naar de IJ-hallen. Ik ben daar nog nooit geweest, maar doordat ik zie dat jij daar altijd zulke leuke dingen weet te scoren, wilde ik daar ook eens heen. Het kwam er alleen steeds niet van. Nu ga ik samen met een vriendin erheen en ik heb er super veel zin in! Lekker een dagje weg! Ik ben benieuwd of ik dan net zo goed kan slagen als jij. 😉

  • Romy 28 september 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Ha wat leuk dat jullie ook naar de IJ-hallen gaan! Het is zeker een leuk dagje weg. Ik ben nu al heel benieuwd met wat voor aankopen je thuis zult komen 🙂

 4. Naomi 24 september 2019 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat mooi! En leuk hoe jij steeds dingen vindt die echt bij je passen. Ik vind vooral het eerste jurkje echt heel gaaf. Snel naar een feestje jij;).

  • Romy 28 september 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Haha, ik hoop nu stiekem ook dat zich snel een feestje voordoet, zodat ik een goede gelegenheid heb om het jurkje eens aan te trekken.

 5. Iris - Thebeautymagazine.nl 24 september 2019 op 7:55 am - Beantwoord

  Wat een geweldige aanwinsten weerl! Vooral het jurkje vind ik heel mooi.

 6. Darina 24 september 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Hele mooie aankoopjes. De vazen vind ik prachtig!

 7. Shirley 24 september 2019 op 8:33 am - Beantwoord

  Gaaf die grote vaas. Misschien ga je wel voor echte bloemen nu je ook into planten bent, haha. Ik heb een tijdje neppe pioenrozen gehad van de Action en mijn visite wees me er regelmatig op dat mijn bloemen geen water hadden. Die bloemen leken dus toch echter dan ik dacht. En ze blijven voor eeuwig staan, wat toch best handig is.

  • Romy 28 september 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Nepbloemen zijn wat dat betreft wel echt ideaal! Ik vind echte bloemen ook prachtig, maar vind het altijd zonde dat je best wel wat geld betaalt voor bloemen die na twee weken weer dood zijn. Dat is dan de zuinige Hollander in mij, haha. In de vaas op mijn eettafel heb ik altijd bosjes met de voordeligste bloemen van Jumbo staan. Die doen het vaak nog verrassend goed en zo staat er toch nog wat fleurigs in huis.

 8. Audrey 24 september 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Heel tof weer! Die kleur van dat rokje is echt te gek.

  • Sandra 24 september 2019 op 9:53 am - Beantwoord

   Die prijzen allemaal zijn wel heel aantrekkelijk, hihi. Je hebt mooie dingen gescoord! Nog steeds ben ik nog nooit bij de IJhallen geweest. Dat zeg ik volgens mij elke keer als jij hier over schrijft, haha. Lijkt me wel tof om naar leuke vintage items op zoek te gaan daar. 🙂

   • Romy 28 september 2019 op 12:37 am - Beantwoord

    Haha, zeker doen hoor, een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik weet zeker dat je daar toffe kleding of woonspullen (voor jullie nieuwe woning) zult vinden. En het is alleen al een leuk dagje weg!

 9. bychristiana 24 september 2019 op 9:58 am - Beantwoord

  Ow, die roze vaas is mooi zeg! Ik hou daar ook van, mooie vazen. Die zijn zelfs leuk zonder bloemen erin.

  • Romy 28 september 2019 op 12:35 am - Beantwoord

   Inderdaad! Mooie vazen zijn al een pronkstuk op zich. Ik ben ook zo blij met dit roze exemplaar. Echt een koopje ook voor die 4 euro!

 10. Corine N 24 september 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Die Chinese vaas is favoriet, wat een beauty!

 11. Eveline Fleur 24 september 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke items zeg! Die roze vaas met bloemen erop vind ik echt prachtig! En je jurkje is ook heel leuk. Ik moet er zelf ook weer eens naartoe, maar dan om spullen te verkopen. Zo fijn om alles op te ruimen! 🙂

  • Romy 28 september 2019 op 12:36 am - Beantwoord

   Spullen verkopen is inderdaad ook altijd een goed idee. Wat leuk dat je dat wilt gaan doen! Een gezellig dagje weg en een fijne manier om op te ruimen tegelijk 🙂

 12. Dio 24 september 2019 op 2:40 pm - Beantwoord

  Heel tof! Je scoort wel altijd veel leuke items bij de Kringloop!

 13. Jorinde 24 september 2019 op 5:31 pm - Beantwoord

  Leuke items heb je gescoord! Die vaas is ook echt een goede koop! Ik ben nog nooit bij de IJ-hallen geweest, maar ik zou er wel echt een keer heen willen gaan.

 14. Saskia 25 september 2019 op 7:45 am - Beantwoord

  Zeker goed geslaagd weer!

 15. Justine 25 september 2019 op 1:31 pm - Beantwoord

  Zo leuk! Je moet het maar gevonden krijgen. Die Chinese vaas is ook echt heel tof. Zoiets zou ook leuk in mijn interieur staan, denk ik 😀

 16. Johanne 25 september 2019 op 2:46 pm - Beantwoord

  Ben zo’n fan van jouw shoplogs! Vind beide vazen heel erg mooi. Jammer wel dat het jurkje zo strak zit. Ziet eruit als een echt Romy jurkje 😀

 17. Anna 25 september 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

  Die vazen zijn echt super mooi! Wat een leuke aankopen <3

 18. Loes 27 september 2019 op 6:10 pm - Beantwoord

  Zo leuk! We hebben echt een totaal andere smaak maar ik vind het zo leuk om te zien wat je iedere keer allemaal opspeurt daar! Ik ben zelf zaterdag geweest, en ook weer een hele goede buit!:)

  • Romy 29 september 2019 op 8:47 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen, thanks! En wat fijn dat jij ook zo goed geslaagd bent bij de kringloopwinkel!

Recente blogs

5 tips om jezelf meer te gunnen

30 mei 2017|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Mezelf rust gunnen is voor mij al tijden een actiepuntje, maar ook op andere vlakken is het nog weleens lastig om mezelf iets te gunnen. Dat 'iets' kan van alles zijn: een uurtje niets doen, een leuk uitje of een cadeautje voor jezelf in de winkel kopen. In mijn naaste omgeving lijkt het soms gewoon te zijn om jezelf een beetje weg te cijferen ten opzichte van anderen. Ook ik doe daar regelmatig aan mee. Tijd om dat eens aan te pakken! Voor wie het ook lastig vindt om zichzelf iets te gunnen, zet ik 5 tips op een rijtje om jezelf vaker iets leuks, ontspannends of fijns toe te staan. Gewoon omdat je het waard bent!

DIY: knalroze cadeaulabel maken (budgetproof)

21 januari 2017|DIY|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een DIY op mijn blog te plaatsen. Niets leuker dan proberen om anderen ook met het knutselvirus te besmetten! Een tijdje geleden kocht ik bij Action een leuk knalroze papierpakket, dat tot vorige week nog ongebruikt in mijn kast lag. Deze week kon ik wel wat vrolijkheid gebruiken en pakte ik dit fleurige papier erbij. Ik maakte met allerlei budgetproof materialen van de Action een roze cadeaulabel. Vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe je dit label zelf kunt maken.

Rood haar: hoe is het om een ginger te zijn?

3 oktober 2016|Persoonlijk|

“Hé, vuurtoren!” of “Stoplicht, wanneer spring je op groen?” Als roodharige kun je de gekste opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgen. Gelukkig is het bij mij nooit echt verder gekomen dan “Ginger!”, wat ik niet eens echt een scheldwoord vind. De een heeft blonde lokken, de ander bruine krullen en weer een ander heeft een prachtig zwart afrokapsel. Maar ik ben ooit geboren met een hoofd vol rood haar. Vind ik dat erg? Nee! Mooi rood is niet lelijk, toch? Ik ben er inmiddels juist trots op dat ik tot de 1-2% van de wereldbevolking behoor die roodharig is. Benieuwd hoe het is om met rood haar door het leven te gaan? Vandaag vertel ik je er alles over.