Wat doe je op een regenachtige zondagmiddag als je niet zo veel spannends op de planning hebt? Naar de IJ-hallen! Althans, dat was mijn conclusie afgelopen weekend. Samen met mijn moeder vertrok ik naar Amsterdam-Noord om daar te struinen door de grote hal langs de vele kraampjes met tweedehands spullen. Zouden er weer pareltjes tussen zitten? Ja hoor! Allebei verlieten we de IJ-hallen niet met lege handen. Ik laat je in deze shoplog graag mijn “buit” aan tweedehands kleding zien. Ook grijp ik meteen de gelegenheid aan om de mooie Pip Studio-tas te showen die ik bij de kringloopwinkel vond.

ij-hallen shoplog tweedehands fuchsia blazer

Fuchsiaroze blazer van WE Fashion

Mijn favoriete kledingaankoop is absoluut deze fuchsiaroze blazer, die oorspronkelijk van WE fashion komt. Ik zocht al een tijdje een kledingstuk in deze kleur roze. Naar mijn werk draag ik namelijk vaak wat meer zakelijke jurkjes en die combineer ik het liefst met een vrolijk gekleurd item. En tja, als zuurstokroze niet vrolijk is, dan weet ik het ook niet meer. Ook de opvallende stof en de leuke franjes aan het jasje maakten me enthousiast. Ik rekende dan ook snel de €3,- af die dit jasje kostte en kon het niet laten om het maandag meteen naar kantoor aan te trekken.

ij-hallen shoplog tweedehands roze rokje

Pastelroze rokje

Al na een aantal kraampjes trok mijn moeder de conclusie dat het vrij voorspelbaar is op welke kleding mijn oog valt bij de kraampjes. Zo word ik als een magneet naar bijna alle roze kleding getrokken en zijn het ook vaak de blazers en rokjes in vrolijke kleuren waar ik enthousiast van word. Dit pastelroze rokje is daar het perfecte voorbeeld van. Het rokje is gemaakt van een stevige stof die een beetje op (nep)leer lijkt en door de strakke tailleband plooit het rokje heel mooi. Nu maar hopen dat de lentezon (en daarmee rokjesdag) zich snel aandient!

ij-hallen shoplog tweedehands blazer donkerblauw

Groenblauwe blazer van Zara

Het moge duidelijk zijn dat ik iets heb met blazers. Ik heb ze al in meerdere kleuren in mijn kast hangen, maar in deze kleur heb ik er nog geen een. Ik weet eigenlijk niet eens hoe deze kleur heet. Groenblauw? Blauwgroen? Zeeblauw? Hoe dan ook, ik vond het gewoon een mooi jasje dat goed past bij wat lichtere jurkjes. Voor dit jasje betaalde ik €2.

ij-hallen shoplog tweedehands vero moda oranje blazer

Koraalroze blazer van Vero Moda

Oké, hier is dan nog een blazer in een niet zo makkelijk definieerbare kleur. Ik houd het maar op koraalroze, maar misschien noemt iemand anders het jasje eerder oranje. Anyway, ik vond het een leuke kleur en een mooi jasje. Dit is een jasje zonder knoopsluiting, dat van zichzelf al getailleerd valt. Dat vind ik zelf vaak nog net iets mooier dan de geknoopte jasjes. Ook dit jasje nam ik dan ook met plezier mee naar huis. Ik legde er €3,- voor neer.

ij-hallen shoplog tweedehands crème trui c&a

ij-hallen shoplog tweedehands crème trui c&a

Crèmekleurige trui van C&A

In de winter, die voor mij vaak wel tot eind maart duurt, zijn de truien bij mij niet aan te slepen. Er gaat niets boven een warme trui die ook nog eens heerlijk zacht is. Toch heb ik eigenlijk maar heel weinig truien in mijn kast hangen, omdat ik nogal kritisch ben. Ik wil namelijk niet alleen dat truien comfortabel zitten, maar ook dat ze er wel een beetje toonbaar uitzien en niet al te oversized zijn. Deze crèmekleurige trui van C&A voldeed precies aan mijn kritische lijstje met voorwaarden. Ik vind het gebreide patroon prachtig, de trui is heerlijk zacht en hij schijnt ook nog eens niet door. Een zeldzaamheid voor zulke lichte truien! Ook voor dit item hoefde ik maar €3,- te betalen.

ij-hallen shoplog tweedehands pip studio tas

ij-hallen shoplog tweedehands pip studio tas

ij-hallen shoplog tweedehands pip studio tas

Schoudertas van Pip Studio

Ik eindig dit artikel met een aankoop van de kringloopwinkel. Zaterdag had ik precies 10 minuten om vliegensvlug de rekken langs te gaan. Ik wilde alleen even bij de boeken kijken, maar plotseling viel mijn oog op een rood bloemenprintje tussen de tassen. Enthousiast liet ik de boeken voor wat ze waren en snelde ik naar de tas. Het bleek een origineel exemplaar van Pip Studio te zijn. Precies het soort tas dat ik mooi vind, met een prachtige print en een handige schouderband. Zelfs de binnenkant is voorzien van een leuk stofje. Ik geloof dat ik nog nooit zo enthousiast een tas heb afgerekend. Zeker toen de kassa een bedrag van niet meer dan (houd je vast!) €3,50 liet zien.

Wat was jouw laatste (tweedehands of nieuwe) kledingaankoop?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 13 maart 2018 op 6:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je weer gescoord. Inderdaad helemaal jouw stijl

  • Romy 13 maart 2018 op 8:18 am - Beantwoord

   Ja, ik ben er ook zo blij mee! Eigenlijk vind ik bij de IJ-hallen altijd wel iets wat in mijn straatje past ?

 2. Kim 13 maart 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Mijn laatst gekochte items zijn nieuw, ik koop eigenlijk bijna nooit ietsvtwredehands.

 3. Neverdullmoments 13 maart 2018 op 6:50 am - Beantwoord

  Jeetje wat een lachertjes, die prijzen! Je hebt weer mooie dingen gevonden, leuk! Ik kocht twee weken geleden een mooi getailleerd spijkerjasje bij de kringloopwinkel, erg blij mee!

 4. Darina 13 maart 2018 op 7:03 am - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je gevonden! Leuk om zo pareltjes op de kop te tikken.

 5. Maaike 13 maart 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Wat weer een toffe spullen zeg! Ik blijf mij telkens weer verbazen hoe het je toch lukt dit soort mooie items te scoren!

  • Romy 13 maart 2018 op 8:20 am - Beantwoord

   Ja, echt hè?! Eigenlijk bizar dat je voor een paar euro al een mooie blazer hebt die eruitziet als nieuw ? Mij hoor je niet klagen! Wat leuk dat jij tweedehands een spijkerjasje hebt gescoord! Dat klinkt ook als het perfecte kringloopkoopje.

  • Romy 13 maart 2018 op 8:23 am - Beantwoord

   Daar verbaas ik mezelf soms ook over ? Ik kom, zeker bij de IJ-hallen, bijna altijd wel mooie dingen tegen voor een wel heel laag bedrag.

 6. Melissa 13 maart 2018 op 8:14 am - Beantwoord

  De tas en het roze jasje zijn mijn favorieten! Super mooie aankopen en wel hele leuke prijsjes!

 7. Sandra 13 maart 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Huuuuuh ik sta echt versteld van de prijzen. Wát een koopjes allemaal! Je hebt echt ontzettend leuke dingen gekocht! Die groen blauwe blazer vind ik vooral heel tof. Ik moet ook echt een keer naar de IJ-hallen!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Haha, ik vind het zelf ook nog altijd bizar dat ik voor zo weinig geld zulke leuke dingen op de kop kan tikken. Echt supergoede koopjes 🙂
   En ik kan je een bezoekje aan de IJ-hallen zeker aanraden. Met zo veel kraampjes ga je er ongetwijfeld iets leuks vinden.

 8. Anita te Gussinklo 13 maart 2018 op 8:46 am - Beantwoord

  Zo, je bent goed geslaagd.
  Vooral het bovenste jasje van WE is erg leuk.

 9. Linda 13 maart 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Alles is zó typisch Romy. Leuk dat je weer zo goed geslaagd bent voor zulke fijne prijsjes <3

  • Romy 13 maart 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je alles goed bij me vindt passen 🙂 Ik ben ook helemaal blij met zo veel items die precies in mijn straatje passen.

 10. Janne 13 maart 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kleur groenblauw! Ik wil wedden dat die je ook fantastisch staat. 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook een prachtige kleur. Heel anders dan de meeste iets lichtere tinten in mijn kledingkast, maar juist daarom vond ik dit jasje voor de afwisseling zo leuk 🙂

 11. Loes 13 maart 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Ik vind vooral die groenblauwe blazer echt prachtig! Maar de rest van de items zijn ook mega mooi. Echt leuke dingen gescoord weer!

 12. Carola 13 maart 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Te gek!!
  Meteen op mijn lijst gezet waar ik nog eens heen moet 🙂

 13. Jessica J. 13 maart 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Die groenblauwe blazer is zo mooi! En die prijsjes, wat?! Ongelooflijk, alles ziet er nog perfect uit!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! De IJ-hallen zijn absoluut een aanrader. Ik ben van de IJ-hallen nog nooit met lege handen thuisgekomen 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Echt hè? Bizar gewoon hoe goedkoop deze leuke dingen stuk voor stuk waren 🙂

 14. Donna 13 maart 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Ik ben nog nooit bij de IJ-Hallen geweest, maar het lijkt me echt leuk. Wat een koopjes heb je gescoord, niet normaal :O

 15. Saskia 13 maart 2018 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat een toffe aankoopjes! Kleding neem ik eigenlijk nooit mee vanuit de kringloop

 16. Jenn 13 maart 2018 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gekocht!

 17. Anna 13 maart 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke items heb je gevonden, die Pip tas is geweldig! Liefs

 18. Lianne 13 maart 2018 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat heb je weer een leuke dingen gescoord! Die roze blazer en rok en die PIP tas zijn zo gaaf!

 19. Haydée 13 maart 2018 op 11:31 am - Beantwoord

  Superleuke items Romy! En ik snap je voorliefde voor blazers ook helemaal! Ik draag zelf ook heel graag blazers. Ze kunnen een gewone outfit met jeans meteen een klassevolle upgrade geven. 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Precies! Met een blazer wordt bijna elke outfit meteen iets stijlvoller. Ik word zelf vaak wat jonger geschat dan ik ben en heb het idee dat ik er met een blazer al iets volwassener uitzie 🙂

 20. marleen 13 maart 2018 op 12:57 pm - Beantwoord

  Ohhh echt leuk! Ik moet ook echt eens naar de Ij-hallen maar vanuit het Noorden is dat ook gewoon best een onderneming haha!

 21. Josephine 13 maart 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wow, ik ben jaloers! Zo veel mooie jasjes! Ik moet écht ook eens naar de IJ-hallen. Mijn favoriet is het groene jasje, maar de knalroze vind ik ook heel mooi.

  Ik heb laatst 2e hands enkele bijzondere bakvormen gekocht, waar ik héél blij mee ben! ?

  • Romy 13 maart 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Amsterdam is dan inderdaad wel een eind weg 😉 Maar toch is het zeker een aanrader, mocht je eens in de buurt van Amsterdam zijn!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Ik kan je een bezoekje aan de IJ-hallen absoluut aanraden, zeker als je naar blazers op zoek bent. Ik slaag er bijna altijd wel voor mooie jasjes, ook in wat fellere kleuren 🙂
   Wat leuk dat je tweedehands bakvormen op de kop hebt getikt. Dat klinkt ook als een geweldig koopje.

 22. Iris - Thebeautymagazine.nl 13 maart 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

  Wat een goede vangst!! Kleding koop ik niet zo gauw tweedehands. Maar ik moet zeggen dat het er nog heeeel goed uitziet!!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Bij de IJ-hallen ziet de kleding er vaak nog heel netjes uit 🙂 Zelf heb ik er al heel wat leuke aankopen kunnen doen, ook al had ik het eerder nooit zo op met tweedehands kleding.
   Ik check wel altijd wel of er geen vieze plekjes op zitten en was de kleding voor de zekerheid nog een keer.

 23. Johanne 13 maart 2018 op 2:05 pm - Beantwoord

  Echt he, komt ze weer met al die super leuke aankoopjes! ;-). Ik ben ook jaloers! Wat een superleuke spullen, vind die cremewitte (?) trui ook heel mooi. En wat een prijzen joh,..niet normaal!

 24. Nesrin 13 maart 2018 op 4:43 pm - Beantwoord

  Wauw wat mooi die fuchsiaroze blazer en dat rokje eronder vind ik ook very pretty. Mooie aankopen hoor.

 25. Simone 13 maart 2018 op 5:22 pm - Beantwoord

  En weer scoort ze van die mooie spulletjes! Wat is je geheim? Ik vind de twee blazers erg leuk en die witte/ecru trui ook!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Haha, ik verbaas mezelf er ook nog wel eens over dat ik steeds weer zulke leuke dingen vind bij de IJ-hallen. Ik zou zeggen: neem zeker eens een kijkje 🙂 Ze hebben er bijna altijd wel wat leuks hangen en de prijzen zijn inderdaad niet normaal laag 😉

  • Romy 13 maart 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Haha, gewoon goed zoeken is mijn geheim, denk ik 😉 Met een beetje goed kijken en niet bang zijn om tussen minder leuke ‘oude meuk’ te neuzen, is er vaak wel echt iets leuks te vinden 🙂

 26. Irene 13 maart 2018 op 6:24 pm - Beantwoord

  Grappig hoe dat zo kan verschillen; ik heb geen enkele blazer in mijn kast! 😀 Die witte trui van de C&A is mijn favoriet! En die tas is ook héél mooi! Ik moet en zal toch ook ooit een keer in de IJ-hallen geraken!

  • Romy 13 maart 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Mijn voorliefde voor blazers is eigenlijk pas echt onstaan sinds ik werk. Ik vind dat ze mijn outfits net wat serieuzer maken en dat is best fijn als je, zoals ik, bijna altijd jonger wordt geschat 😉
   Het zou supertof zijn als je een keer naar de IJ-hallen kunt. Ik ben nog altijd zo blij dat ik de tweedehandsmarkt daar vorig jaar heb ontdekt.

 27. Citlali 13 maart 2018 op 6:53 pm - Beantwoord

  Leuk dat je wat heb kunnen vinden! Voor mij is het niets, al had ik dat ook kunnen bedenken voordat ik ging, hihi. Ik probeer te minimalizeren :p Maar was wel leuk voor een gezellig dagje met mn vriendinnetjes 🙂

  • Romy 13 maart 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Als je aan het minimaliseren bent, is zo’n hal vol mooie koopjes inderdaad misschien niet zo’n handig idee 😉 Gelukkig is het inderdaad al een leuk en gezellig uitstapje op zich om naar de IJ-hallen te gaan.

 28. Nikita 13 maart 2018 op 8:42 pm - Beantwoord

  Jij wordt altijd verliefd op blazers, ik altijd op bloesjes en hemdjes. Echt, de verzameling is nog niet zo groot maar dat komt nog wel! Als ik in de C&A stond zonder geldlimiet, ik wist het wel haha! Tegenwoordig verkopen ze zulke leuke hemdjes met allerlei schattige tekeningen op. Ik ben in de kerstvakantie gevallen voor een met megaschattige, maar simpele hondjes op 🙂 Mijn laatste tweedehandsaankoop was een heel schattig rendiertje voor mij en mijn vriendin. Ik had haar een kerstcadeau beloofd en dat rendiertje is het geworden. Ze zijn beide klein, maar gewoon erg schattig! Leuke blogpost, en toen ik die roze blazer op facebook (denk ik) zal voorbijkomen wist ik zonder te kijken naar degene die het gepost had dat jij het was. Je wordt voorspelbaar Romy :p Nee grapje, je bent leuk precies zoals je bent 🙂

  • Romy 14 maart 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij zo gek bent op bloesjes en hempjes! Dat hempje met hondjes erop klinkt ook echt superleuk, net als het rendiertje trouwens. Daar zal je vriendin vast blij mee zijn.
   Wat grappig trouwens dat je de Facebookpost direct herkende als van mij 🙂 Haha, ik krijg inderdaad vaker te horen dat mijn kledingstijl nogal herkenbaar is 😉

 29. Maaike 13 maart 2018 op 9:07 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen, vooral die tas is awesome 😀

 30. Mariska 13 maart 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

  Dat zijn allemaal wel echt koopjes hoor, wow! Vooral die tas ook.

 31. Dinja 13 maart 2018 op 10:45 pm - Beantwoord

  Owwh wat een fijne prijsjes! Ik ben nog nooit in de IJ hallen geweest maar wil er wel graag een keer heen 🙂

 32. Anna 14 maart 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes heb je gescoord! Als ik dichterbij Amsterdam zou wonen zou ik ook veel vaker naar de IJ hallen gaan, ik ben er 1 keer geweest en dat was echt geweldig.

  • Romy 14 maart 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

   Jammer dat je door de afstand niet zo vaak naar de IJ-hallen kunt! Het is inderdaad zo’n toffe locatie om een dag shoppend en struinend door te brengen 🙂

 33. zwartraafje 17 maart 2018 op 3:43 pm - Beantwoord

  Toen ik eerder de roze blazer al ergens zag verschijnen dacht ik meteen ‘Dat is echt iets voor Romy’. Zo fijn voor je dat je heel wat leuke spulletjes hebt kunnen scoren. Zo’n kringloopvondsten kunnen je dag plots helemaal opvrolijken hé. Deze week ben ik zelf nog eens langs de kringloopwinkel geweest zonder er iets te vinden. Dat is ondertussen al een paar weken zo dus de kans is groot dat ik binnenkort plots wel weer iets leuks tegenkom. Wel kocht ik maandag een tweedehands paperback bij Desleghte.

  Oh ja, die blauwgroene, groenblauwe vest … zelf noem ik dat kleurtje meestal petrol. Maar ik heb geen flauw idee of het ook daadwerkelijk een juiste omschrijving is.

  • Romy 17 maart 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook regelmatig bij de kringloopwinkel kijkt! Ik ga voor je duimen dat je ook snel weer iets leuks op de kop tikt 🙂
   Leuk om te horen dat je de roze blazer echt iets voor mij vindt. Ik vond hem ook echt precies in mijn straatje passen 🙂 En petrolblauw is eigenlijk wel een goede omschrijving voor het groenblauwe jasje. Die kleurnaam ga ik onthouden!