Don’t peak in high school! Een quote die ik maar al te serieus heb genomen als professioneel laatbloeier. En die ik nog steeds bloedserieus neem, want ik loop nog regelmatig hijgend achter leeftijdsgenoten aan te hobbelen. Figuurlijk dan. Als kersverse student had ik het nog prima naar mijn zin bij mijn ouders, terwijl mede-studenten massaal hun ouderlijk huis verruilden voor een studentenstekkie. En nu, terwijl anderen langzaamaan hun wilde haren verliezen en kroegtochten plaatsmaken voor eengezinswoningen, ben ik nog volop op ontdekkingstocht. Tja, een laatbloeier dus! Maar dat is helemaal oké.

ik ben een laatbloeier

Late to the party

Rages en trends gaan vaak aan mij voorbij. Ik heb nog steeds geen Netflix-abonnement en mijn straattaalvocabulaire is altijd nogal beperkt gebleven. Als ik dan eindelijk een straattaalterm ken, dan is de kans groot dat die allang weer uit de mode is. Zo heb ik wel vaker dingen niet gedaan die veel mensen om mij heen wél deden. Soms uit angst, soms uit onwetendheid en soms omdat ik gewoon de behoefte niet had om die dingen te doen. Een studentenkamer vond ik nooit een topplan, daten doe ik pas sinds kort af en toe en sommige mooie dromen vond ik te eng om achterna te jagen. Nu pas durf ik vaker dromen te realiseren die nogal spannend zijn.

De puberteit overgeslagen?!

Terugkijkend op mijn puberteit, ben ik nooit echt een puber geweest. Ik was als tiener de braafheid zelve, ging nauwelijks uit en maakte me meer druk om school dan om make-up. Ik was als 16-jarige al bezig met “later” in plaats van met eerste tongzoenen, elk weekend uitgaan en zo snel mogelijk de benen nemen uit mijn gebooredorp. Soms lijkt het wel alsof die puberteit zich nu alsnog aandient. Geen zorgen: ik breng mijn weekenden niet door met onenightstands en iets te veel drankjes! Wel voel ik juist nu de behoefte om mijn eigen keuzes te maken, nieuwe dingen te doen en te ontdekken wat ik diep van binnen zou willen. Vandaar de KvK-inschrijving, de voorzichtige stappen op datingsites, de zoektocht naar een huis op andere plekken dan in “mijn” dorp en de fantasieën over misschien toch een reisje hier of daar.

Op verlate ontdekkingstocht

In mijn jeugd was ik vooral bezig met doen wat anderen van mij verwachtten. Ik had het druk met angsten overwinnen, presteren als student en me staande houden als tiener in een volwassen wereld en op een grote universiteit. Pas sinds een jaar of anderhalf ben ik volop aan het ontdekken wat ik nu eigenlijk wil. Ik heb het idee dat ik eindelijk van de vaste paden durf af te wijken. Wil ik wel blijven wonen in mijn geboortedorp of ga ik liever ergens anders heen? Wil ik wel altijd 40 uur voor een baas werken? Of zijn er andere opties? Mijn leven bestaat niet langer uit voldoen aan verwachtingen en de vaste paden volgen, maar vooral uit met vallen en opstaan dingen proberen en mijn eigen toekomst vormgeven. Inclusief volwassen stappen, maar ook fijne kinderlijke trekjes.

Beter laat dan nooit!

In plaats van te denken dat ik (té) laat ben met dingen, noem ik mezelf liever een “laatbloeier”. Wie wat bewaart, die heeft wat! En beter laat dan nooit! Welk cliché je er ook tegenaan gooit, iets later op gang komen, kan ook positieve kanten hebben. Je kunt ook juist intens genieten op latere leeftijd als je dán je bloeiperiode hebt. Het is niet gek of onvolwassen als je later bent met relaties, keuzes en ontwikkelingen dan menigeen om je heen. Misschien was ik gewoon gemaakt om in sommige opzichten de veilige dingen iets later te laten voor wat ze zijn. Beter een laatbloeier dan een nooitbloeier! 

Vind jij jezelf een laatbloeier? Of juist niet?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 8 mei 2018 op 6:08 am - Beantwoord

  Zoals je zelf al zegt: het is niet erg om een laadbloeier te zijn.

  Ik heb wel een heleboel dingen gedaan maar toch altijd ergens het gevoel gehad dat ik niet alles heb gedaan en toch een laatbloeier ben. Maar weet je, het maakt niet uit en je bent nooit te oud om nog alles te doen

  • Romy 8 mei 2018 op 10:58 pm - Beantwoord

   Precies! Gelukkig ben je nooit te oud om bepaalde dingen alsnog te doen! En ook als je bepaalde spannende dingen niet doet, kun je alsnog geweldige dingen hebben meegemaakt en geleerd.

 2. Het is inderdaad niet erg om laat open te bloeien. Al vind ik dat toch een beetje een rare uitspraak, want je hebt vast niet letterlijk onder een steen geleefd. Daar waar anderen naar feestjes gingen, heb jij je waarschijnlijk goed vermaakt bij je familie. En dat is natuurlijk ook heel leuk! 🙂

  • Romy 8 mei 2018 op 11:06 pm - Beantwoord

   Dat is zeker waar! Ook zonder naar feestjes te gaan en dergelijke kun je een prima tijd hebben en dat heb ik ook zeker altijd gehad. De een wordt gewoon blij van andere dingen dan een ander en dat is ook oké.

 3. Darina 8 mei 2018 op 7:06 am - Beantwoord

  Ik ben zeker een laatbloeier en was ook meer bezig met wat anderen van mij verwachtten. Maar de laatste jaren maak ik echt mijn eigen keuzes.

 4. Shirley 8 mei 2018 op 7:33 am - Beantwoord

  Mooi verwoord. Ik grap altijd dat ik te vroeg gepiekt is. Mijn intelligentie daalt sinds mijn 13de. Daarentegen ging ik pas op mijn 24ste alleen wonen. En waar veel van mijn vriendinnen langzaamaan trouwen en kinderen krijgen, woon ik nog niet samen. Nu pieken zij weer te vroeg 😉 Ieder volgt zijn eigen pad en dat maakt het juist mooi.

  • Romy 8 mei 2018 op 11:06 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je de laatste tijd ook meer je eigen keuzes durft te maken. Beter laat dan nooit, toch?!

  • Romy 8 mei 2018 op 11:09 pm - Beantwoord

   Haha, in die zin heb je dat vroege pieken dan misschien toch mooi gecompenseerd ? Maar even zonder dollen, het is inderdaad juist zo mooi dat iedereen dingen op een ander moment doet en zijn eigen pad volgt. Het zou toch wat zijn als er een wetboek bestond met de regels van het leven en als iedereen zich daar braaf aan zou houden zonder eigen keuzes te maken… ?

 5. Jessica J. 8 mei 2018 op 8:42 am - Beantwoord

  Mooi geschreven, Romy. Het is helemaal niet erg om een laatbloeier te zijn. Ik heb ook nooit op kot gezeten en woon nog maar een paar jaartjes samen met m’n vriend. Ik vind het trouwens ook grappig dat m’n vriendinnen van vroeger stilaan kindjes krijgen, een huisje kopen en trouwen. Mijn vriend en ik hebben daar helemaal geen behoefte aan, al is dat een ander verhaal. 🙂

  • Romy 8 mei 2018 op 11:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En er is inderdaad helemaal niets mis met een laatbloeier zijn! Juist mooi dat je je eigen keuzes kunt maken en niet hetzelfde pad hoeft te volgen als ieder ander om je heen 🙂

 6. Sandra 8 mei 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Ach, iedereen doet iets op zijn of haar eigen tempo! Dat is prima. Hij krijg nu gewoon meer de behoefte om bepaalde dingen te doen, en anderen op vroegere of latere leeftijd. Zo zie ik het, haha! Jij hebt vast wel weer dingen gedaan in je puberteit waar anderen zich nu juist weer meer mee bezig houden. 🙂

 7. Jenn 8 mei 2018 op 9:10 am - Beantwoord

  Het is nooit te laat om te bloeien! Ik was/ben op sommige gebieden ook echt een laatbloeier, terwijl ik er op andere vlakken juist heel vroeg bij was.

 8. Daenelia 8 mei 2018 op 9:10 am - Beantwoord

  Ik weet nog steeds niet wat de ‘normale’ bloeier is. Je had altijd mensen op school die op hun 16de plannen hadden voor een rondreis door Europa, zonder ouders. Of plannen om in het buitenland te studeren. Of die in overleg de voorrang gaven aan hun vioolstudie. En je had mensen die zich richten op huiswerk, of op uitgaan in het weekend. Ik weet dus niet wat dan precies van je verwacht wordt op je 16de.
  Ik dacht ook altijd dat ik een makkelijker puber was. Maar een goed gesprek na mijn 30ste met mijn moeder en andere volwassenen maakte me duidelijk dat ik ook ontzettend klierig en vervelend was, op mijn manier. Je eigen perspectief op puberleeftijd kun je niet helemaal vertrouwen, heb ik geleerd 😉
  De reden dat ik lang heb thuisgewoon was simpel: financieën. Het was gewoon duurder om het huis uit te gaan. En ik woonde dichtbij mijn studeerplek. Waarom zou ik dan in een huis met andere (‘vieze’) studenten gaan wonen, terwijl mijn (‘poetsgrage’) moeder het niet erg vond dat ik nog thuis was en zo kon meehelpen?
  Omdat ik dus niet weet wat een normale bloeier is, weet ik ook niet of ik een laatbloeier ben, of dat ik daardoor beter af ben dan mensen die tijdens hun schoolperiode andere dingen deden. Uiteindelijk moet je doen wat voor jou werkt, en niet een ander imiteren omdat je denkt dat dat volwassen is.
  En jij: jij komt er wel 🙂

  • Romy 8 mei 2018 op 11:12 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ieders tempo verschilt nu eenmaal en daar is niets mis mee, als je zelf maar blij bent met het leven dat je leidt 🙂 En ik heb inderdaad in mijn puberteit ook zat dingen gedaan waar anderen nu mee bezig zijn. Het loopt zoals het loopt en uiteindelijk komt alles toch wel op zijn pootjes terecht ?

  • Romy 9 mei 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat een mooie, weldoordachte reactie, die ook mij weer aan het denken zet! Dankjewel daarvoor! Ik ben het absoluut eens met jouw laatste punt. Het belangrijkste is dat je je eigen keuzes maakt en jouw pad volgt, of dat nu past bij wat anderen van jouw leeftijd doen of niet. En uiteindelijk komt het vast bij iedereen, ook bij mij, allemaal wel op zijn pootjes terecht 🙂
   Wat betreft het thuis wonen, zit ik in precies dezelfde situatie. Er is bijna geen enkel huis dat ik nu kan financieren en heb ik altijd dicht bij de universiteit gewoond, waardoor op kamers gaan eigenlijk nooit nodig is geweest. Dan zat ik ook liever gezellig thuis dan bij andere studenten in een huis dat niet al te vaak schoongemaakt wordt 😉
   Gelukkig maar dat iedereen zijn eigen pad volgt en dat de een kiest voor reizen en de ander voor een vioolstudie. Of dat nu vroeg bloeien of laat bloeien heet, als jij maar gelukkig bent met de keuzes die je maakt 🙂

 9. Anna 8 mei 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik ben soms een laatbloeier, met bepaalde dingen ben ik echt pas later begonnen, zoals het hebben van een smartphone, maar ook de puberteit inderdaad. Ik heb van mijn 16de tot 17de wel wat geraasd maar nooit eerder. Gek hoe dat soms loopt haha! Liefs

  • Romy 9 mei 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Inderdaad grappig hoe dat per persoon zo kan verschillen! Grappig dat jouw puberteit zich ook wat later aandiende. Ik was ook nooit echt een lastige puber, maar merk nu dat ik toch wat meer mijn eigen pad volg en een duidelijker eigen mening krijg. Dat had ik als puber nooit zo 😉

 10. Nadine 8 mei 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Herkenbaar. Ik heb mijn puberteit ook nooit gehad. Ik ben nu 29 en woon nog steeds bij mijn ouders. Soms vind ik het erg, maar aan de andere kant heeft het ook zijn voordelen. Een vriendje heb ik ook niet. En alleen op reis zie ik niet zitten. Misschien moeten wij maar samen gaan? ?

 11. Anouk 8 mei 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, ik ben een paar jaar jonger en nu die kersverse student. De laatste keer dat ik uitging moet nog komen, en ik mag al bijna 2 jaar alcohol drinken maar heb dat nog steeds niet gedaan. Mijn vriendinnen zijn uitgevlogen naar verre oorden (voor zover dat kan in Nederland) en ik woon nog lekker thuis. Wel maak ik voorzichtige plannen om te gaan samenwonen, dat dan weer wel!

  • Romy 9 mei 2018 op 12:30 am - Beantwoord

   Als zowel jij als je ouders daar blij mee zijn, is er niets mis met nu nog thuis wonen, toch?! Soms lopen de dingen nu eenmaal zoals ze lopen.
   Haha, een weekendje weg samen is misschien zo’n slecht idee nog niet 😉 Kunnen we allebei eens iets spannends beleven zonder er alleen op uit te hoeven gaan! 😉

  • Romy 9 mei 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Toch best bijzonder hoe het zo per persoon kan verschillen wat voor stappen iemand zet. De een verhuist inderdaad naar de andere kant van het land, terwijl een ander misschien nog met plezier thuis woont. Dat merk ik zelf ook heel erg in mijn vriendengroep. Ach ja, dat houdt het op zich ook wel weer leuk en afwisselend 🙂

 12. Anna 8 mei 2018 op 10:39 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Er is helemaal niks mis mee om een laatbloeier te zijn! Wat betreft uit huis gaan was ik er snel bij, maar wat betreft drugs bijvoorbeeld ben ik een nooitbloeier haha, nooit gedaan :p. En dan hou ik ook lekker zo. Sommige dingen doe je gewoon niet meer zo snel als je boven de twintig raakt. Ik heb ook nog nooit een verre reis gemaakt, omdat ik bang ben voor vaccinaties (de bijwerkingen) en voor lange vluchten. Maar goed, je kan ook niet alles hebben en ik vind dat ik al een hoop dingen wel heb gedaan voor mijn leeftijd. Jij ook trouwens, dat weet ik wel zeker!

  • Romy 9 mei 2018 op 12:35 am - Beantwoord

   Haha, een nooitbloeier ben ik ook met drugs, hoor! Die zal ik nooit uitproberen. En ik ben het helemaal met je eens dat iedereen wel heel wat dingen heeft gedaan, ook als die dingen misschien voor jezelf niet groots en meeslepend lijken. Ik heb bijvoorbeeld wel een aantal stages gedaan waar ik enorm veel aan heb gehad en heb heel wat mooie stedentrips gemaakt waar ik met plezier aan terugdenk. Die stages zou ik op deze leeftijd niet snel meer doen nu ik gewoon fulltime werk, maar ik ben toch wel blij dat ik die kans een paar jaar geleden heb aangegrepen 🙂 Dat is misschien al een vorm van bloeien op zich als ik het zo bekijk 🙂

 13. Loes 8 mei 2018 op 11:10 am - Beantwoord

  Mooi artikel met interessante inzichten! Ik weet niet of ik mezelf zou definiëren als laatbloeier, voor mijn gevoel ben ik juist snel volwassen geworden! Maar de opstandige puberteit heb ik ook overgeslagen, haha.

 14. Lianne 8 mei 2018 op 2:53 pm - Beantwoord

  Oh ja ik herken heel veel in wat je hier beschrijft. Ik had precies hetzelfde op de middelbare school, ook nooit een echte ‘puber’ geweest. Ik was braaf, ging nooit uit en af en toe leek het net alsof mijn twee jaar jongere zusje het oudste kind was omdat zij eerder vriendjes had en al zoende dan ik. Tot ik op mijn bijna 23e mijn opleiding had gehaald en ik toen dacht: en nu ga ik niet meer achter mijn jongere zusje aanhobbelen. Ik ga uit huis. Weg uit Limburg en mijn eigen leven leiden. Ik was er klaar voor, om toen de wijde wereld in te trekken 🙂 Precies wat je zegt, het voelt meer alsof mijn tijd nu is gekomen, en dat maakt echt niks uit!

 15. Simone 8 mei 2018 op 3:22 pm - Beantwoord

  Ik was ook wel een beetje een laatbloeier. Maar ach, ik ben er geloof ik niet slechter van geworden. Dus ik vind het helemaal niet zo erg. Betekend denk ik wel dat ik veel meer nadenk over de keuzes die ik heb gemaakt. Ik kan ook eigenlijk geen keuze benoemen waar ik écht spijt van heb gehad dat ik dat toen (pas) heb gedaan.

  • Romy 9 mei 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Alleen maar mooi om te horen dat je geen spijt hebt van het uitstellen van bepaalde keuzes! Ik geloof zelf ook dat dingen vaak wel met een reden gebeuren. Dat ik met sommige dingen wat later ben, heeft er wel voor gezorgd dat ik er bij sommige dingen een stuk volwassener of zelfverzekerder in sta. En dat is ook heel wat waard!

 16. Zo simpel is dan geluk 8 mei 2018 op 5:18 pm - Beantwoord

  Ja, ik ben ook een laatbloeier. Ik herken me dan ook helemaal in wat je schrijft.

 17. Evelyne 8 mei 2018 op 5:36 pm - Beantwoord

  Ik ben een extreme laatbloeier. Ik ben 33 en woon nog steeds thuis. Mijn vrienden zijn allemaal al gesetteld met man en kind. (of toch bijna) Ik herken mij helemaal in dit artikel.

 18. Nikita 8 mei 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

  Ik herken me hier zo in! Ik ben ook een laatbloeier. Ik ben 20 (volgende maand 21) en ik heb nog nooit een relatie gehad. Ik woon nog thuis. En ik heb zelfs nog nooit een druppel alcohol gehad, maar dat is omdat ik daar geen behoefte aan heb. Dit is wie ik ben en daar ben ik gewoon blij mee. Ooit komt die tijd ook wel hoor, ooit sta ik op eigen benen en heb mijn job en huisje tuintje. Maar nu? Ik ben nu perfect gelukkig zoals het is 😉 Mooi artikel Romy, en jij bent het allerleukste zoals je bent!

  • Nikita 8 mei 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   En ik vergat nog iets toe te voegen aan mijn reactie: ik zag daarnet toen ik op je blog kwam dat je de lay-out had aangepast. Superleuk! Ik vind het echt tof en een hele mooie foto aan de zijkant ook trouwens! Top 🙂

   • Romy 9 mei 2018 op 9:55 pm - Beantwoord

    Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je compliment! Ik wilde graag wat kleine aanpassingen doen en ben wel blij met het grid-patroon zo 🙂

  • Romy 9 mei 2018 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor de lieve woorden in je reactie! En je hebt helemaal gelijk: de tijd van op jezelf wonen, een relatie hebben en een toffe baan vinden, komt nog wel. Gelukkig heb je nog een heel leven voor je, dus nog alle tijd om die dingen te realiseren op het moment dat dat goed voelt 🙂 En sommige dingen, zoals alcohol drinken, gebeuren misschien wel nooit, maar dat is ook helemaal oké. Ik heb zelf ook nog bijna nooit een slok alcohol op. Heb daar gewoon niet zo’n behoefte aan! 😉

 19. Lilian 8 mei 2018 op 10:32 pm - Beantwoord

  Ik vind je helemaal geen laatbloeier, maar een vroegbloeier zelfs! Waar het gaat om zelfinzicht etc vind ik echt dat je erg voor loopt voor je leeftijd. Mensen die in de kroeg hangen (it’s me!) hebben daar misschien wat minder tijd voor, maar ik denk dat jouw zelfkennis erg nuttig is voor de rest van je leven.

  Ik denk overigens ook dat iedereen wel vindt dat ze een laatbloeier zijn, omdat je niet alles kan doen, dus er zijn altijd dingen die wat ‘later komen’. Alles op z’n tijd.

  • Romy 9 mei 2018 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel! 🙂 Ik heb ook wel het gevoel dat de een sneller groeit in het ene opzicht, maar dat een ander in een ander opzicht weer eerder opbloeit.
   Eigenlijk heb je inderdaad wel gelijk met die laatste opmerking. Niet veel mensen zullen van zichzelf vinden dat ze voorop lopen op anderen. Het is ook maar goed ook dat er nog genoeg leuke dingen ‘later komen’. Het zou wat zijn als je alle grote dingen al vroeg ervaart en alles al op jonge leeftijd hebt geleerd 😉

 20. Mirthe 11 mei 2018 op 12:51 am - Beantwoord

  Ik was als puber denk ik net zoals jij, heel “braaf” als je het zo zou zeggen en ook een huismusje, maar doordat ik een studie ging doen waarbij je op campus moest wonen ‘moest’ ik wel op mijn 18e in mijn eentje in een studio in de grote stad wonen, waardoor ik omtdekte hoe fijn het is om alleen in de stad te wonen en een eigen leven te bouwen, en toen ik drie jaar later verder ging studeren op een plek waar ik echt niet andere woonruimte kon krijgen door te hospiteren in typische vieze studentenhuizen (letterlijk, beide huizen waar ik ben beland hadden een schimmelprobleem) ontdekte ik dat het ook heel gezellig is om huisgenootjes te hebben, spontaan bij elkaar naar binnen te lopen en af en toe samen te klagen over die delen van de vloer die loslaten of de wooncooperatie die je raam vervangt door een houten plank. In mijn geval kreeg ik wat ongekozen zetjes en hoewel dat soms wel even wennen was ben ik er heel erg blij met wat ik daardoor heb ervaren en hoe veel ik ben gegroeid 🙂

  • Romy 11 mei 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen hoe al die ongekozen zetjes in de rug je wel heel veel verder hebben geholpen. Ik kan me voorstellen dat het juist dit soort dingen zijn die je stap voor stap op weg helpen naar zelfstandigheid en waar je van groeit. Het is ook best een uitdaging om van thuis wonen naar een eigen kamer te gaan en te dealen met alles wat daarbij komt kijken. Ik begrijp wel dat dat je heel wat mooie groei heeft opgeleverd.
   Ik heb zelf ook het gevoel dat ik juist ben gegroeid door dingen die het afgelopen jaar anders liepen dan gehoopt en door daar toch steeds weer mee te dealen. Dat waren geen studentenkamers of hospiteeravonden, maar wel dingen die me stuk voor stuk uit mijn comfortzone trokken. En dat is soms niet alleen eng, maar ook best fijn! 🙂

 21. Odetta 16 mei 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Er is totaal niets mis mee met een laatbloeier te zijn. Dat was/ben ik ook. Gewoon lekker in je eigen tempo dingen ontdekken.
  Waarom in een rap tempo (behalve wanneer je noodgedwongen door bepaalde situaties echt niet anders kan) alles er doorheen halen. Nog steeds doe ik en ontdek ik nieuwe dingen. Op mijn 15e/16e moest ik absoluut niet aan vaste verkering denken, want ik vond mijzelf veel te jong daarvoor om allerlei concessies te moeten doen, dat kon later nog lang genoeg.

  • Romy 17 mei 2018 op 6:43 am - Beantwoord

   Daar kan ik me helemaal in vinden. Er is niets mis met nog steeds heel veel nieuwe dingen te ontdekken hebben (ver) na je puberteit. Daarmee houd je je leven ook eigenlijk alleen maar leuk 🙂

 22. Vivian 23 mei 2018 op 2:41 pm - Beantwoord

  Ah, dit is echt heel erg herkenbaar! Ik heb precies hetzelfde: geen rebelse puberteit voor mij, maar juist altijd lekker serieus, maar ook nog geen echte volwassen dingen. Ik heb bijvoorbeeld ook nog geen echte serieuze relatie gehad en woon ook nog thuis, dus veel eerste keren laten nog even op zich wachten bij mij. Maar dat is inderdaad helemaal niet erg, want misschien is het juist wel fijn dat je, met de reflectieve tegenwoordigheid van geest van een twintiger, die stappen alsnog kunt beginnen te maken en zo die nieuwe dingen alsnog kunt ontdekken. Het komt uiteindelijk allemaal wel goed. Ik kwam er een poosje terug een liedje over tegen dat het perfect beschrijft: Late Bloomer van Kira Isabella. Lang leve de laatbloeiers dus 🙂

  • Romy 23 mei 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige titel voor een lied alleen al! Ik ga het straks meteen eens luisteren 🙂 Ben benieuwd! Ik ben het zeker met je eens dat het soms juist wel voordelen heeft om als twintiger allerlei eerste keren mee te maken die anderen misschien al eerder meemaken. Ik sta nu heel anders en ook zelfverzekerder in het leven dan jaren geleden en geloof oprecht dat juist daardoor nu een veel geschikter moment is voor sommige eerste keren dan een jaar of tien geleden 🙂