25! Ik ben vandaag 25. 25. 25. 25. Ik denk dat ik dat getal nog wel een paar keer moet herhalen voordat ik het kan geloven. Toch is vandaag echt de dag waarop ik mijn 25e verjaardag vieren mag. Ik word nog altijd minstens zo blij van mijn verjaardag vieren als toen ik mijn eerste grote mijlpaal (10 jaar!) vierde en later mijn derde decennium (20 jaar!) feestelijk inluidde. En nu ben ik gewoon al officieel op weg naar 30! Soort van dan. Tijd voor mijn verjaardagsnieuwsflits en een klein beetje sentimenteel gedoe op mijn blog vandaag. Pak je er gezellig een stukje virtuele taart en een digitaal glas champagne bij?

jarig 25e verjaardag

De magie van jarig zijn als kind

Als kind werd ik altijd stuiterend van enthousiasme al veel te vroeg wakker op mijn verjaardag. Ik kon niet wachten om mijn cadeaus uit te pakken. Ook mocht ik uitkiezen wat we die avond zouden eten (standaard iets met een ‘P’ uit het welbekende rijtje: patat, pizza, poffertjes en pannenkoeken) en trok ik mijn allermooiste jurk uit de kast om als trotse jarige job zelfgemaakte cupcakes op school uit te delen. De zaterdag daarna kwam er dan een groepje enthousiaste meiden uit mijn klas op visite. Met als vaste onderdeel de extra lading discodip, hagelslag en roze glazuur die ik met veel liefde over mijn zelf versierde plak cake strooide om mijn buikje rond te eten. Die goede oude tijd!

Sentimenteel gedoe, zo’n verjaardag!

Hoewel de discodips, maaltijden met een ‘P’ en uitdeeluurtjes op school verleden tijd zijn, heeft jarig zijn voor mij nog altijd iets magisch. Verjaardagen maken me stiekem nog steeds een beetje sentimenteel. Niet alleen vanwege het bevallingsverhaal van mijn moeder en de “Oh, ik was zo blij dat je een meisje was!”-verhalen die daarop volgen. Nee, op verjaardagen kijk ik vaak terug op het afgelopen jaar. Dit jaar voelt het alsof ik de typische leeftijd heb bereikt waarvan ik als kind dacht dat ik dan wel echt volwassen zou zijn. Tja, laat ik het erop houden dat ik vooral keuzes maak waar ik achter sta. Soms volwassen, soms misschien niet. Ik ben in ieder blij dat ik heel wat mooie momenten heb meegemaakt en wijze lessen heb geleerd dit jaar. Dat is veel meer waard dan volwassenheid!

25, is dat nu anders dan 9124 dagen oud zijn?

Toch is een verjaardag natuurlijk eigenlijk een dag als alle andere. Mijn wereld ziet er nog precies hetzelfde uit nu ik een kwart eeuw oud ben als toen ik nog 9124 dagen oud (voor de snelle rekenaar: 24 jaar en 364 dagen!) was. Het is niet zo dat alles in één nacht totaal is veranderd of dat de wereld even stilstaat nu ik tot de 25-jarigen behoor. Het is niet zo dat ik door een soort eureka-gevoel opeens precies weet wat ik met de rest van mijn leven wil doen. Of dat alle onzekerheden als sneeuw voor de zon verdwijnen en dat er zich opeens een en al vastigheid aandient. Gelukkig maar, want hoe saai zou dat zijn! Laat mij maar lekker 25 zijn! Ik wacht vol spanning af wat mijn 26e levensjaar voor me in petto heeft.

Geen groot feest, wel een leuke dag!

Eerst maar eens van mijn verjaardag genieten! Eigenlijk is 25 mei een werkdag als alle andere. Of nou ja, een grappig detail is dat mijn verjaardag valt op de dag dat de nieuwe privacywet ingaat. Ook mijn werk is al maandenlang in rep en roer voor deze grote deadline. Ik doe dus gewoon stiekem alsof al die aftelkalenders tot 25 mei op mijn werk eigenlijk voor mijn verjaardag waren. Ha! Maar even zonder dollen, na mijn werkdag ga ik gezellig met mijn moeder verjaardagsshoppen. Daar heb ik nu al zin in! Ook heb ik van mijn ouders een Netflix-abonnement cadeau gekregen. Yay! Over een aantal dagen vier ik mijn verjaardag ook nog voor familie en komen er een paar vriend(inn)en. Geen groots feest, maar wel precies zoals ik het wilde! Een mooie manier om aan mijn jaar als 25-jarige te beginnen!

Om dit jaar succesvol te beginnen, ga ik maar meteen mijn leeftijd op mijn blog aanpassen. Dag 24, hallo 25!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 25 mei 2018 op 6:04 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van!

 2. Yvonne 25 mei 2018 op 6:07 am - Beantwoord

  Gefelicitaart! Ga je zelfversierde cake met discodip en hagelslag trakteren op je werk?? werk ze en veel plezier vanavond.

  • Romy 25 mei 2018 op 10:33 am - Beantwoord

   Haha, dat zou nog best een leuk idee zijn, maar “helaas” heb ik gisteren al getrakteerd ? Dankjewel voor je felicitatie! ?

 3. Eva 25 mei 2018 op 6:34 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag!!

 4. Zo simpel is dan geluk 25 mei 2018 op 6:44 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Een hele fijne dag gewenst!

 5. Darina 25 mei 2018 op 7:00 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele mooie dag toegewenst!

 6. Katrien 25 mei 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Een héél gelukkige verjaardag, Romy! Maak er een leuke dag van en veel plezier op je feestjes.

 7. Maaike 25 mei 2018 op 7:40 am - Beantwoord

  Wegens tijdgebrek lukt het mij momenteel niet regelmatig een reactie te plaatsen zoals ik altijd deed. Maar ik lees wel bijna alles. En vandaag maak ik wel even tijd om je te feliciteren! Van harte! Een hele fijne dag toegewenst!

  • Romy 25 mei 2018 op 10:35 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Wat lief dat je de tijd hebt genomen om daar een reactie voor achter te laten ?

 8. Hee lieve Romy! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Het wordt vast een stralende dag voor je!

 9. Hee lieve Romy! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Het wordt vast een stralende dag voor je!

 10. Anita te Gussinklo 25 mei 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Hieperdepiep Hoera, van harte Gefeliciteerd Romy en een hele fijne dag.

  • Romy 25 mei 2018 op 10:36 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! ❤️ Het weer zit in ieder geval al mee, dus het wordt vast een leuke dag ?

  • Romy 25 mei 2018 op 10:36 am - Beantwoord

   Dankjewel ?

 11. Wendy (B) 25 mei 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Proficiat!

 12. Neverdullmoments 25 mei 2018 op 8:19 am - Beantwoord

  Lieve Romy, gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er wat moois van 😀

 13. Hilly Nicolay 25 mei 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

 14. Shirley 25 mei 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een leuke dag van. 25, nu begint het wat te worden (haa, ik had zin in deze oude vrouwen-opmerking, ik ben zelf immers al 28 :’))

  • Romy 25 mei 2018 op 10:42 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 25 mei 2018 op 10:43 am - Beantwoord

   Haha, dat vind ik best een mooie insteek! Het leven begint bij 25 of zoiets ? Dankje voor je felicitatie ?

 15. Sofie 25 mei 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd lieve Romy!! 25 vond ik ook heel bijzonder, dat weet ik nog 🙂

  • Romy 25 mei 2018 op 10:44 am - Beantwoord

   Dankjewel ? Grappig eigenlijk dat dit soort ronde leeftijden dan toch extra bijzonder voelen!

 16. Daenelia 25 mei 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Elk jaar wordt interessanter en leuker, ook al lijken verjaardagen hun magie te verliezen als je ouder wordt. Maar … 25 is wel een bijzonder jaar, volgens mij. Het is stiekem wel het jaar dat je nu echt officieel eigenlijk uitgepuberd bent, biologisch gezien. Eindelijk!
  Helaas betekent het inderdaad niet dat je ineens alles weet over volwassen zijn. Weet je wat het geheim is? Jij bepaalt zelf wat volwassen zijn is 🙂 En als daar bijhoort dat je, zoals ik, nog steeds een of twee knuffelbeesten op bed hebt, of dat je roze jurken wil dragen, so be it.
  Gefeliciteerd!

  • Romy 25 mei 2018 op 10:46 am - Beantwoord

   Ik heb inderdaad weleens gelezen dat 25 ook biologisch gezien een mijlpaal is. Ooit las ik dat de lichamelijke aftakeling begint bij 25, maar dat vergeet ik maar even ? Klaar zijn met puberen is namelijk wel een fijn idee ?
   Dankjewel weer voor je leuke reactie, de wijze woorden en de felicitatie natuurlijk! 🙂

 17. Irene 25 mei 2018 op 9:23 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! Geniet van je dagje! 🙂 Ik word ook nog blij van verjaren maar ik vond het cijfertje dit jaar toch een beetje tegenvallen. Haha. 27 klinkt ineens zo volwassen.

  • Romy 25 mei 2018 op 10:47 am - Beantwoord

   Haha, stiekem heb ik dat gevoel (“oh, wat klinkt dit volwassen!”) bij elk jaar dat ik ouder wordt. Toch grappig hoe dat werkt! ?
   Dankje voor je felicitatie ?

 18. Anna 25 mei 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Van Harte Gefeliciteerd!!! Maak er een fijne dag van! Liefs

 19. Liset - Beautydagboek 25 mei 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd Romy! Geniet van je dag vandaag en wat ontzettend leuk dat je een Netflix-abonnement hebt gekregen. Daar ga je heel veel plezier van hebben :).

  • Romy 25 mei 2018 op 10:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! ??

  • Romy 25 mei 2018 op 10:48 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht! Ik ben ook zo blij met Netflix. Er staan heel wat series op die ik al lange tijd graag eens wil zien ?

 20. Jorinde 25 mei 2018 op 10:23 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag toegewenst!

 21. Marian B 25 mei 2018 op 10:25 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd, maak er een gezellige dag van!

 22. Geke 25 mei 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Romy 🙂 Geniet maar lekker van je dag en laat je maar goed in de watten leggen 🙂

 23. Martine 25 mei 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een mooie dag om jarig te zijn! Gefeliciteerd Romy en veel plezier vandaag!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

   Ja, een zonnige vrijdag! Beter kan haast niet voor een verjaardag ? Dankjewel voor je felicitatie!

 24. Eva 25 mei 2018 op 10:38 am - Beantwoord

  Hoeraaaaa!! Gefeliciteerd!!
  Ik ken die spanning voor een verjaardag echt héél goed en ik vier in oktober mijn dertigste verjaardag, dus ik betwijfel of dat ooit weggaat 😉 Maar veel plezier vandaag en de komende dagen met het vieren van je 25e verjaardag, hoerahoera!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

   Haha, alleen maar een goed teken op zich dat je verjaardag altijd een beetje magisch blijft ? Dankjewel voor je lieve bericht en felicitatie!

 25. Josephine 25 mei 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag, Romy! Ik hoop dat je lekker kunt genieten van het winkelen en je feestje binnenkort! Inclusief de pannenkoeken en zoete versiersels van vroeger?! 😀

  • Romy 25 mei 2018 op 5:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De pannenkoeken en versiersels laat ik achterwege tegenwoordig, maar een gezellig feest wordt het vast en zeker ?

 26. Janne 25 mei 2018 op 11:20 am - Beantwoord

  Hoera! Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een fijne dag hebt, en een fijn feest, en dat het leuk is om 25 te zijn.

 27. Rianne 25 mei 2018 op 11:53 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Dat volwassen zijn gevoel komt en gaat hoor 🙂 is bij mij ook nog steeds op en af tenminste en ik word dit jaar 34. Ik zou zeggen doe gewoon lekker wat jijzelf wilt en als dat soms eens lekker niet volwassen is, geniet er dan gewoon lekker extra van. Ik volg nu ruim een jaar je blog en ik zie toch zeker de veranderingen. Ik zie je steeds zelfverzekerder worden en dat vind ik leuk om te zien. Geniet van je verjaardag! Groetjes Rianne

  • Romy 25 mei 2018 op 5:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht! Die dingen gaan vast alle drie helemaal goed komen ?

  • Romy 25 mei 2018 op 5:19 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment dat je vindt dat ik steeds iets zelfverzekerder oog ? Zo voel ik me ook zeker en het is leuk om te horen dat dat ook te zien is! Dankjewel voor je lieve reactie en felicitatie! ?

 28. Haydée 25 mei 2018 op 1:02 pm - Beantwoord

  Hoera, 25 jaar! Heb je alle privacy voorwaarden geaccepteerd die bij deze grote dag komen kijken? :p

  • Romy 25 mei 2018 op 5:20 pm - Beantwoord

   Haha, daar moet ik me nog maar eens in verdiepen inderdaad ? Dankje voor je felicitatie! ?

 29. Jenn 25 mei 2018 op 2:48 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd!!

 30. Johanne 25 mei 2018 op 3:28 pm - Beantwoord

  Whaaah, Romy, wat een super super super leuke outfit heb je aan op deze foto’s! Dat jurkje en het geel staan je prachtig. Anyway, van harte gefelicteerd met je 25ste verjaardag. Dat je maar net zo blij mag zijn op je dertigste ;-). Geniet ervan vandaag. Liefs!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben zelf ook superblij met dat gele jasje ? Bedankt voor je felicitatie! Dat genieten gaat vast lukken ?

 31. Minke 25 mei 2018 op 3:44 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! 25 is een mooi getal, en ook nog eens 25 op de 25ste! Maak er een mooie dag van!

  • Romy 25 mei 2018 op 5:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Stiekem vind ik het ook wel extra bijzonder dat ik net op de 25e 25 word ?

 32. Judith 25 mei 2018 op 4:21 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd 🙂 Wat een mijlpaal he 🙂 Zo voelde het voor mij in ieder geval wel haha

 33. Laurine 25 mei 2018 op 4:58 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Hopelijk was het een leuke dag die je met fijne mensen om je heen hebt kunnen vieren. Ik wens je zoveel moois toe in dit nieuwe levensjaar! 🙂

  • Romy 25 mei 2018 op 5:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, 25 worden voelt inderdaad wel echt als een grote mijlpaal stiekem.

  • Romy 25 mei 2018 op 5:26 pm - Beantwoord

   Wat een lieve verjaardagswens! Dankjewel! ?