25?! Ja echt, ik ben vandaag 25 geworden!

25! Ik ben vandaag 25. 25. 25. 25. Ik denk dat ik dat getal nog wel een paar keer moet herhalen voordat ik het kan geloven. Toch is vandaag echt de dag waarop ik mijn 25e verjaardag vieren mag. Ik word nog altijd minstens zo blij van mijn verjaardag vieren als toen ik mijn eerste grote mijlpaal (10 jaar!) vierde en later mijn derde decennium (20 jaar!) feestelijk inluidde. En nu ben ik gewoon al officieel op weg naar 30! Soort van dan. Tijd voor mijn verjaardagsnieuwsflits en een klein beetje sentimenteel gedoe op mijn blog vandaag. Pak je er gezellig een stukje virtuele taart en een digitaal glas champagne bij?

jarig 25e verjaardag

De magie van jarig zijn als kind

Als kind werd ik altijd stuiterend van enthousiasme al veel te vroeg wakker op mijn verjaardag. Ik kon niet wachten om mijn cadeaus uit te pakken. Ook mocht ik uitkiezen wat we die avond zouden eten (standaard iets met een ‘P’ uit het welbekende rijtje: patat, pizza, poffertjes en pannenkoeken) en trok ik mijn allermooiste jurk uit de kast om als trotse jarige job zelfgemaakte cupcakes op school uit te delen. De zaterdag daarna kwam er dan een groepje enthousiaste meiden uit mijn klas op visite. Met als vaste onderdeel de extra lading discodip, hagelslag en roze glazuur die ik met veel liefde over mijn zelf versierde plak cake strooide om mijn buikje rond te eten. Die goede oude tijd!

Sentimenteel gedoe, zo’n verjaardag!

Hoewel de discodips, maaltijden met een ‘P’ en uitdeeluurtjes op school verleden tijd zijn, heeft jarig zijn voor mij nog altijd iets magisch. Verjaardagen maken me stiekem nog steeds een beetje sentimenteel. Niet alleen vanwege het bevallingsverhaal van mijn moeder en de “Oh, ik was zo blij dat je een meisje was!”-verhalen die daarop volgen. Nee, op verjaardagen kijk ik vaak terug op het afgelopen jaar. Dit jaar voelt het alsof ik de typische leeftijd heb bereikt waarvan ik als kind dacht dat ik dan wel echt volwassen zou zijn. Tja, laat ik het erop houden dat ik vooral keuzes maak waar ik achter sta. Soms volwassen, soms misschien niet. Ik ben in ieder blij dat ik heel wat mooie momenten heb meegemaakt en wijze lessen heb geleerd dit jaar. Dat is veel meer waard dan volwassenheid!

25, is dat nu anders dan 9124 dagen oud zijn?

Toch is een verjaardag natuurlijk eigenlijk een dag als alle andere. Mijn wereld ziet er nog precies hetzelfde uit nu ik een kwart eeuw oud ben als toen ik nog 9124 dagen oud (voor de snelle rekenaar: 24 jaar en 364 dagen!) was. Het is niet zo dat alles in één nacht totaal is veranderd of dat de wereld even stilstaat nu ik tot de 25-jarigen behoor. Het is niet zo dat ik door een soort eureka-gevoel opeens precies weet wat ik met de rest van mijn leven wil doen. Of dat alle onzekerheden als sneeuw voor de zon verdwijnen en dat er zich opeens een en al vastigheid aandient. Gelukkig maar, want hoe saai zou dat zijn! Laat mij maar lekker 25 zijn! Ik wacht vol spanning af wat mijn 26e levensjaar voor me in petto heeft.

Geen groot feest, wel een leuke dag!

Eerst maar eens van mijn verjaardag genieten! Eigenlijk is 25 mei een werkdag als alle andere. Of nou ja, een grappig detail is dat mijn verjaardag valt op de dag dat de nieuwe privacywet ingaat. Ook mijn werk is al maandenlang in rep en roer voor deze grote deadline. Ik doe dus gewoon stiekem alsof al die aftelkalenders tot 25 mei op mijn werk eigenlijk voor mijn verjaardag waren. Ha! Maar even zonder dollen, na mijn werkdag ga ik gezellig met mijn moeder verjaardagsshoppen. Daar heb ik nu al zin in! Ook heb ik van mijn ouders een Netflix-abonnement cadeau gekregen. Yay! Over een aantal dagen vier ik mijn verjaardag ook nog voor familie en komen er een paar vriend(inn)en. Geen groots feest, maar wel precies zoals ik het wilde! Een mooie manier om aan mijn jaar als 25-jarige te beginnen!

Om dit jaar succesvol te beginnen, ga ik maar meteen mijn leeftijd op mijn blog aanpassen. Dag 24, hallo 25!

Volg:
Deel:

92 Reacties

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:32

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken! :)

 1. Yvonne
  25 mei 2018 / 06:07

  Gefelicitaart! Ga je zelfversierde cake met discodip en hagelslag trakteren op je werk?? werk ze en veel plezier vanavond.

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:33

   Haha, dat zou nog best een leuk idee zijn, maar “helaas” heb ik gisteren al getrakteerd ? Dankjewel voor je felicitatie! ?

 2. Eva
  25 mei 2018 / 06:34

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag!!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:34

   Dankjewel! Dat gaat vast goed komen ?

 3. Katrien
  25 mei 2018 / 07:34

  Een héél gelukkige verjaardag, Romy! Maak er een leuke dag van en veel plezier op je feestjes.

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:34

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! ?

 4. 25 mei 2018 / 07:40

  Wegens tijdgebrek lukt het mij momenteel niet regelmatig een reactie te plaatsen zoals ik altijd deed. Maar ik lees wel bijna alles. En vandaag maak ik wel even tijd om je te feliciteren! Van harte! Een hele fijne dag toegewenst!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:35

   Dankjewel voor je felicitatie! Wat lief dat je de tijd hebt genomen om daar een reactie voor achter te laten ?

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:36

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! ❤️ Het weer zit in ieder geval al mee, dus het wordt vast een leuke dag ?

 5. Anita te Gussinklo
  25 mei 2018 / 07:50

  Hieperdepiep Hoera, van harte Gefeliciteerd Romy en een hele fijne dag.

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:41

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! ?

 6. 25 mei 2018 / 08:33

  Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een leuke dag van. 25, nu begint het wat te worden (haa, ik had zin in deze oude vrouwen-opmerking, ik ben zelf immers al 28 :’))

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:43

   Haha, dat vind ik best een mooie insteek! Het leven begint bij 25 of zoiets ? Dankje voor je felicitatie ?

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:44

   Dankjewel ? Grappig eigenlijk dat dit soort ronde leeftijden dan toch extra bijzonder voelen!

 7. 25 mei 2018 / 09:14

  Elk jaar wordt interessanter en leuker, ook al lijken verjaardagen hun magie te verliezen als je ouder wordt. Maar … 25 is wel een bijzonder jaar, volgens mij. Het is stiekem wel het jaar dat je nu echt officieel eigenlijk uitgepuberd bent, biologisch gezien. Eindelijk!
  Helaas betekent het inderdaad niet dat je ineens alles weet over volwassen zijn. Weet je wat het geheim is? Jij bepaalt zelf wat volwassen zijn is :) En als daar bijhoort dat je, zoals ik, nog steeds een of twee knuffelbeesten op bed hebt, of dat je roze jurken wil dragen, so be it.
  Gefeliciteerd!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:46

   Ik heb inderdaad weleens gelezen dat 25 ook biologisch gezien een mijlpaal is. Ooit las ik dat de lichamelijke aftakeling begint bij 25, maar dat vergeet ik maar even ? Klaar zijn met puberen is namelijk wel een fijn idee ?
   Dankjewel weer voor je leuke reactie, de wijze woorden en de felicitatie natuurlijk! :)

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:47

   Haha, stiekem heb ik dat gevoel (“oh, wat klinkt dit volwassen!”) bij elk jaar dat ik ouder wordt. Toch grappig hoe dat werkt! ?
   Dankje voor je felicitatie ?

 8. 25 mei 2018 / 09:54

  Van harte gefeliciteerd Romy! Geniet van je dag vandaag en wat ontzettend leuk dat je een Netflix-abonnement hebt gekregen. Daar ga je heel veel plezier van hebben :).

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:48

   Dankjewel voor je lieve bericht! Ik ben ook zo blij met Netflix. Er staan heel wat series op die ik al lange tijd graag eens wil zien ?

 9. 25 mei 2018 / 10:23

  Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag toegewenst!

 10. Marian B
  25 mei 2018 / 10:25

  Van harte gefeliciteerd, maak er een gezellige dag van!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:49

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! :)

 11. Martine
  25 mei 2018 / 10:34

  Wat een mooie dag om jarig te zijn! Gefeliciteerd Romy en veel plezier vandaag!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:13

   Ja, een zonnige vrijdag! Beter kan haast niet voor een verjaardag ? Dankjewel voor je felicitatie!

 12. 25 mei 2018 / 10:38

  Hoeraaaaa!! Gefeliciteerd!!
  Ik ken die spanning voor een verjaardag echt héél goed en ik vier in oktober mijn dertigste verjaardag, dus ik betwijfel of dat ooit weggaat ;) Maar veel plezier vandaag en de komende dagen met het vieren van je 25e verjaardag, hoerahoera!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:14

   Haha, alleen maar een goed teken op zich dat je verjaardag altijd een beetje magisch blijft ? Dankjewel voor je lieve bericht en felicitatie!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:17

   Dankjewel! De pannenkoeken en versiersels laat ik achterwege tegenwoordig, maar een gezellig feest wordt het vast en zeker ?

 13. Janne
  25 mei 2018 / 11:20

  Hoera! Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een fijne dag hebt, en een fijn feest, en dat het leuk is om 25 te zijn.

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:17

   Dankjewel voor je lieve bericht! Die dingen gaan vast alle drie helemaal goed komen ?

 14. Rianne
  25 mei 2018 / 11:53

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Romy! Dat volwassen zijn gevoel komt en gaat hoor :) is bij mij ook nog steeds op en af tenminste en ik word dit jaar 34. Ik zou zeggen doe gewoon lekker wat jijzelf wilt en als dat soms eens lekker niet volwassen is, geniet er dan gewoon lekker extra van. Ik volg nu ruim een jaar je blog en ik zie toch zeker de veranderingen. Ik zie je steeds zelfverzekerder worden en dat vind ik leuk om te zien. Geniet van je verjaardag! Groetjes Rianne

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:19

   Wat een mooi compliment dat je vindt dat ik steeds iets zelfverzekerder oog ? Zo voel ik me ook zeker en het is leuk om te horen dat dat ook te zien is! Dankjewel voor je lieve reactie en felicitatie! ?

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:20

   Haha, daar moet ik me nog maar eens in verdiepen inderdaad ? Dankje voor je felicitatie! ?

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:21

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben zelf ook superblij met dat gele jasje ? Bedankt voor je felicitatie! Dat genieten gaat vast lukken ?

 15. 25 mei 2018 / 15:44

  Gefeliciteerd! 25 is een mooi getal, en ook nog eens 25 op de 25ste! Maak er een mooie dag van!

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:22

   Dankjewel! Stiekem vind ik het ook wel extra bijzonder dat ik net op de 25e 25 word ?

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:23

   Dankjewel! Haha, 25 worden voelt inderdaad wel echt als een grote mijlpaal stiekem.

 16. 25 mei 2018 / 16:58

  Gefeliciteerd! Hopelijk was het een leuke dag die je met fijne mensen om je heen hebt kunnen vieren. Ik wens je zoveel moois toe in dit nieuwe levensjaar! :)

  • Romy
   Auteur
   25 mei 2018 / 17:26

   Wat een lieve verjaardagswens! Dankjewel! ?

 17. 25 mei 2018 / 17:29

  JAAA, we gaan er morgen een superdag van maken! En wat een mooie foto’s van jou <3 Haha, en dat sentimentele gedoe van je moeder herken ik! Bij mijn moeder is het ook elk jaar weer opnieuw: 'Oh ik weet nog [vul maar in] jaar geleden, toen je als kleine meid ter wereld kwam!' hahaha, ik laat haar lekker, want ik heb het toch te druk met van mijn verjaardag te genieten :) Hopelijk heb je een fijne dag gehad op je werk en nog een hele fijne avond met je familie :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:42

   Dankjewel! En we gaan er zometeen inderdaad een geweldige dag van maken :) Ik heb er heel veel zin in!
   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met sentimenteel gedoe op haar verjaardag. Ik vind het op zich altijd wel lief ;)

   Bedankt voor je lieve berichtje! En tot zometeen!♥

 18. 25 mei 2018 / 17:35

  Twee violen en een trommel én een fluit :)
  Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in geluk en gezondheid! Geniet van je avond en het mooie weekend!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:42

   Dankjewel voor je lieve berichtje en felicitatie! :)

 19. Odetta
  25 mei 2018 / 18:37

  Lieve Romy,
  Van harte gefeliciteerd met jouw 25e verjaardag en geniet heerlijk van je eigen feestje!
  Liefs, Odetta XXX

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:42

   Dankjewel voor je lieve bericht, Odetta! :)

 20. 25 mei 2018 / 20:05

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een mooie dag van :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:43

   Dankjewel! Een mooie dag was het zeker gisteren :)

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:43

   Dankjewel! ♥ Ook voor je lieve compliment! Stiekem had ik wel een huidkleurige panty aan op deze foto’s, maar dat vond ik onder dit jurkje stiekem zelf ook wel leuker staan dan een donkere legging :)

 21. 25 mei 2018 / 21:01

  Van harte gefeliciteerd Romy! Ook namens Larissa. Wat een mooie dag om jarig te zijn :) Liefs van ons allebei.
  Marloes blogde over…30 x mijn Bucketlist

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:44

   Dankjulliewel voor het lieve berichtje! ♥

 22. 25 mei 2018 / 22:23

  Gefeliciteerd!! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad. Ik word ook altijd een beetje sentimenteel van jarig zijn. En 25 worden vond ik toch echt nog eens extra bijzonder. Weet het nog heel goed! Mijn 25ste verjaardag was ook de dag dat ik mijn haar liet knippen. Echt een mijlpaal. Op naar je 30ste, ook zo’n mooi getal, maar eerst lekker genieten van je 25ste hoor!
  Laetitia | Miss Deadline blogde over…Inspiratie nodig? 11 tips om de ideeën weer te laten stromen!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:45

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! Het was zeker een heerlijke dag gisteren :) 25 is inderdaad wel echt een mijlpaal! Zo voelt het wel in ieder geval. Ik doe maar net alsof de 30 nog even duurt, want ik vind 25 al een stuk volwassener klinken dan dat ik me voel, haha.

 23. 26 mei 2018 / 09:47

  Hier ook nogmaals gefeliciteerd<3 Je had een heerlijke dag gehad zei je via DM op twitter, fijn te horen! Op naar de 26!

  • Romy
   Auteur
   26 mei 2018 / 12:48

   Dankjewel! Een leuke dag was het zeker :) Ik heb er lekker van genoten en heb ook nog een leuk weekend vol met toffe plannen. Heerlijk!

 24. 26 mei 2018 / 12:26

  Sorry! Een dag te laat, maar toch van harte gefeliciteerd!!!!!

 25. Sabrina
  27 mei 2018 / 02:32

  Oeps ik ben een beetje laat maar gefeliciteerd alsnog! Wat een mooie ronde leeftijd. Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad! En wat een leuke foto met prachtige jurk en blote benen!

  • Romy
   Auteur
   27 mei 2018 / 09:38

   Dankjewel voor je lieve bericht, zowel voor je felicitatie als voor je lieve compliment over mijn outfit! :)

 26. 27 mei 2018 / 17:39

  Oh, nog gefeliciteerd! Bij mij staat er op je blog wel nog steeds dat je 24 bent, haha! Ik vind mijn verjaardag altijd geweldig, hehe, ik ben ergens jarig op het einde van de maand en in het begin van de maand ben ik echt al helemaal excited, haha.
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…De moshpit in met Rambo

  • Romy
   Auteur
   28 mei 2018 / 00:23

   Haha, oeps! Zet ik zelfs nog een reminder voor mezelf onderaan het artikel en vergeet ik alsnog om mijn leeftijd aan te passen. Ik ga het meteen even doen (en nu écht!), haha.
   Wat leuk dat jij ook nog steeds zo enthousiast kunt worden van je eigen verjaardag. Het blijft toch een beetje een magisch moment.

  • Romy
   Auteur
   28 mei 2018 / 21:04

   Dankjewel voor je felicitatie! ♥ Ik heb een heerlijk verjaardagsweekend gehad :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge