Een enorme mazzelkont met prijsvragen ben ik niet. Maar zo nu en dan waag ik een gokje. Zo ook toen Evelien laatst op Instagram een Rituals-shoptegoed weggaf. Ha, dat zag ik wel zitten! Als liefhebber van lekkere geurtjes en fijne dierproefvrije producten had ik al zo’n vermoeden dat ik geen enkele moeite zou hebben om dat tegoed uit te geven. En raad eens…ik werd de bofkont van de maand, want mijn naam kwam een week later uit de hoge hoed als de gelukkige winnaar. Vele vreugdedansjes later vond ik het afgelopen vrijdag tijd om het shoptegoed te verzilveren. Ik laat je met plezier mijn zelf samengestelde Rituals-kerstpakket zien.

Een bescheiden shopper, maar nu even niet…

Als nuchtere Hollander komt het bij mij niet vaak voor dat ik met een volle tas van een shopmiddag terugkom. Ik ben een kritische shopper die het meestal bij één of twee producten houd. En dan kies ik meestal eerder voor iets voordeligs dan dat ik mezelf op allerlei luxe spullen trakteer. Maar deze cadeaukaart was een goede reden om mezelf eens wat mooiers cadeau te doen. Of nou ja, “wat mooiers”? Ik liep met een tas vol met mooie en lekker geurende producten én met een grote glimlach op mijn gezicht het filiaal van Rituals uit.

Snuffelen en nog meer snuffelen

Mijn vader bood zich aan om gezellig mee te gaan. Hij had ongetwijfeld al zo’n vermoeden dat ik niet binnen vijf minuten weer buiten zou staan en nam het wijze besluit ergens een mannenwinkel in te duiken. Ondertussen snuffelde ik aan alle geurtjes, probeerde ik testers uit en liep ik van het ene naar het andere kleurrijke schap. De sale trok als een magneet nogal wat Rituals-liefhebbers aan, dus het was flink druk. Met moeite kon ik me een weg banen naar het schap met parfums, waar heel wat mensen enthousiast de heerlijkste luchtjes probeerden. Gelukkig hield de kluns in mij zich koest en zijn alle parfumflesjes waar ik vanaf een afstandje aan rook alsnog intact gebleven.

Wat nam ik mee naar huis?

Voor mijn vriend nam ik een klein cadeaupakketje mee voor onder de kerstboom. Daarnaast sjouwde ik vooral veel lekkere spullen voor mezelf mee naar huis. In het kader van “Moet een keer kunnen!” trakteerde ik mezelf onder andere op de producten uit de heerlijk zoete Sakura-lijn, een fijn parfum, een flesje body mist en een pot body cream waar ik het liefst de hele dag met mijn neus bovenop zou zitten.

Ritual of Sakura

Het schap met de Ritual of Sakura-producten trok als eerste mijn aandacht. De verpakkingen van deze lijn zien er dan misschien niet heel fleurig uit, maar de geweldige geur van rijstmelk en kersenbloesem maakt veel goed. Fantastisch lekker vind ik alles uit deze lijn. Ik nam voor mezelf het doucheschuim en de deodorant mee naar huis. Het mini-flesje doucheschuim kreeg ik erbij cadeau om de verwennerij compleet te maken.

Parfum en body mist

Daarna vertrok ik naar het schap met parfums. Mijn lievelingsschap in bijna elke winkel! Ik heb een enorm zwak voor lekkere luchtjes en er gaat geen dag voorbij dat ik geen parfum opspuit. Na aan heel wat luchtjes te hebben geroken, mocht een subtiel en zoet luchtje mee naar huis. In een handig meeneemformaat, zodat ik het parfum niet over vijf jaar nog heb staan. Het groene flesje ernaast is een body mist die ook al zo lekker ruikt. Leuk voor feestjes, maar ook een feestje op zich om te ruiken! Het groene tubetje met handcrème was ook al een cadeautje. Alsof ik nog niet genoeg in de watten was gelegd…

Crème en lichaamsolie

Verder vond ik de bodycrème uit de Ritual of Karma-lijn onweerstaanbaar lekker ruiken, dus ook die pot kon niet aan mijn inmiddels aardig volle winkelmandje ontkomen. Hij ruikt zo lekker dat ik bij thuiskomst niet wist hoe snel ik het folie eraf moest trekken om er nog een keer aan te snuffelen. De vuurrode fles ernaast is gevuld met lichaamsolie, die – als ik de medewerker mag geloven – in tegenstelling tot andere oliesoorten niet plakt. Wel zo fijn om de nodige extra wasbeurten te voorkomen! Ook deze olie ruikt verrukkelijk (sorry, ik val in herhaling!). Het is dat ik nog wat dingen omhanden heb, maar anders zou ik haast de hele dag ruikend boven mijn potjes en tubes hangen.

Ritual of Sakura-handzeep

Ten slotte nam ik een heerlijke traktatie mee voor zowel mezelf als visite. De Sakura-lijn heeft ook een handzeep en die kon ik natuurlijk niet laten staan. Ik zou haast tien keer per dag naar het toilet gaan om maar steeds mijn handen met deze lekkere zeep te kunnen wassen. En ik heb zo’n vermoeden dat menig toiletbezoeker in mijn huis er net zo enthousiast van zal worden als ik.

Foute kortingskoningin?

Zoals je ziet ben ik goed geslaagd. Het grappige is dat ik na aftrek van alle kortingen en de shoptegoedkaart voor dit alles nog precies € 0,05 moest afrekenen. Ik voelde me haast een kortingskoningin uit een of ander fout Amerikaans programma. Ietwat beschaamd legde ik een stuiver neer en ging ik daarna met een volle en heerlijk geurende tas naar huis. Of nou ja, niet voordat papa en ik nog een kerstwinkel indoken om een geweldige kitsch kerstboomhanger te kopen én niet voordat we onszelf op een kop thee en koffie hadden getrakteerd.

Mijn kerstpakket is binnen, hoor! En daar kan ik ongetwijfeld minimaal een jaar lang enorm van genieten.

Nogmaals dank je wel voor de ontzettend leuke prijs, Evelien!

Wat is jouw favoriete product van Rituals?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marloes 29 december 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Jeetje, wat een fijn pakket! Ik kom niet heel vaak bij de Rituals, maar ik vind die shower foams altijd erg lekker. Die voelen zo zacht aan op mijn huid. De hammamlijn sprak mij altijd erg aan. Ik weet niet of die lijn nog bestaat. De laatste keer dat ik in een Ritualwinkel was (zo’n twee maanden geleden) zag ik namelijk geen enkel hammamproduct.

  Geniet van al die mooie en lekkere Ritualsproducten 😉 Bofkont!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Ja, die shower foams van Rituals zijn echt héérlijk. En je doet er ook zo lekker lang mee! Ik kan nu al niet wachten totdat mijn Rituals showerfoam “aan de beurt” is om te gaan gebruiken.
   Ik geloof trouwens dat ik wel een paar Hammam-producten bij Rituals zag staan. Misschien een goede reden om in 2020 weer eens een kijkje te nemen 🙂

 2. Darina 29 december 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Een heel mooi pakket. Ik ben ook gek op Rituals en de lichaamsolie is een van mijn favorieten. Geniet ervan!

 3. Naomi 29 december 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Wat een geweldig pakket! Geniet ervan. En ik zou ook genieten van het moment bij de kassa. Heerlijk!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:51 pm - Beantwoord

   Haha, dat moment bij de kassa was inderdaad een genietmoment op zich! Zo’n fijn shoptegoed maakt dit fijne pakketje producten nog net iets fijner 🙂

 4. Meaghan 29 december 2019 op 9:31 am - Beantwoord

  Wauw wat veel producten! Wat een verwennerij! Rituals is echt een heel fijn merk. Zelf vind ik de lijn ritual of dao het meest fijn! En die crème van de Karmalijn vind ik ook geweldig! Die ruikt heerlijk! Veel plezier met je producten! Jij kan weer even vooruit 🙂

  • Romy 1 januari 2020 op 10:52 pm - Beantwoord

   Ja, wat een hoop producten hè?! Ik voelde me ook een enorme bofkont. Ik kan in 2020 weer een hele tijd blijven sprayen en smeren 😉 De Dao- en Karma-lijn vind ik allebei ook geweldig lekker ruiken trouwens. Vooral Ritual of Dao vind ik een heerlijke geur.

 5. bychristiana 29 december 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke verwennerij, en zo attent dat je dan ook iets voor je liefje meeneemt! Ik vind de Sakura lijn van Rituals ook lekker, net als hun collectie met kaarsen. Die producten zien er ook zo mooi uit.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:53 pm - Beantwoord

   Oh ja, de geurkaarsen van Rituals zijn ook geweldig. Ik moest me inhouden om er daarvan niet ook een paar mee te nemen 😀

 6. Anouk 29 december 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Ik ben dol op de showerfoams van de rituals, maar ik heb ze al in geen tijden meer gebruikt. Ik doe altijd heel lang met een showergel en ik heb net een nieuwe fles aangebroken dus het zal nog wel even duren voor ik een excuus heb om er een te kopen.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:55 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je lange tijd doet met een fles showergel. Ik betrap mezelf er weleens op dat ik juist wat extra gebruik als ik een doucheproduct lekker vind ruiken. Geniet nog even extra lang van de showerfoam die je nu hebt staan 🙂

 7. Giovanna Jansen 29 december 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke producten heb je ervan kunnen halen! De Ritual of Sakura is bij mij ook favoriet!
  Veel plezier met deze heerlijkheden!

 8. Lien 29 december 2019 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een prachtige producten! Leuk om te zien wat je hebt uitgekozen. Ik ben ook fan van Rituals en ook van dezelfde geuren als jou eigenlijk ?

 9. Jantine 29 december 2019 op 11:05 am - Beantwoord

  Zo, dat is een flink pakket!
  Ik win ook niet vaak, maar toevallig deze maand twee dingen voor mijn zus! Bij Miss Etam mocht je iemand nomineren voor een nieuwe outfit en daar werd mijn nominatie voor haar gekozen en mocht ze voor 100€ shoppen. Het was uitverkoop en ze kwam uiteindelijk uit op 105€ voor een tas vol nieuwe kleren. Die 5€ betaalde ik voor haar ? (en zelf shopte ik gezellig mee in de uitverkoop en kocht voor ongeveer hetzelfde bedrag ook een tas vol nieuwe outfits!)
  En ze won een Scoupypakket via Margriet, waarvoor ik haar ook genomineerd had, boordevol lekkere dingen. Heel leuk.
  Ik twijfel nu of ik een oudejaarslot voor haar zal kopen ??
  Geniet van je Rituals!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 1 januari 2020 op 10:57 pm - Beantwoord

   Wauw, wat ontzettend lief dat je je zus nomineerde voor beide prijzen. En natuurlijk extra leuk dat je zus in beide gevallen in de prijzen viel. Een leuke verrassing!
   Ik ben heel benieuwd of jullie eventuele Oudejaarslot wat goeds heeft opgeleverd 😉

   • Jantine 2 januari 2020 op 8:47 am - Beantwoord

    Helemaal niks
    Het geluk was blijkbaar op, hahahaha. Maar gelukkig hebben we al uitgebreid genoten van de andere dingen.

    • Romy 2 januari 2020 op 11:17 am - Beantwoord

     Haha, gelukkig hadden jullie al wat eerder geluk in de pocket 😉

 10. Daenelia 29 december 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Ik probeer het iedere keer weer, maar Rituals is niet aan mij besteed. Ik heb nu een heel arsenaal aan producten geprobeerd en in eerste instantie vind ik zoiets als de nachthandcreme fijn, maar na drie nachten voelt mijn hand nog zo vettig dat het tubetje nu ongebruikt op de kast staat. Ik laat het voor mijn gozer staan, die heeft wel droge handen in de winter.
  Ik haal mijn geurtjes ergens anders, en die producten voelen allemaal beter op mijn huid. Maar …. omdat Rituals zo popi is, is het mijn go to winkel voor kadootjes!

  • Romy 1 januari 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Hmm, jammer dat de producten van Rituals het voor jouw huid niet helemaal blijken te zijn. Gelukkig is cadeautjes voor anderen uitzoeken bij Rituals ook geen straf.

 11. Lianne 29 december 2019 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je dat shoptegoed gewonnen had! Zo te zien heb je het goed besteed! Ik vind Rituals ook een fijn merk, maar helaas wel wat prijzig, dus voor mezelf koop ik het eigenlijk nooit. Ik heb van mijn schoonmoeder wel een Rituals-adventkalender gekregen en voor Kerstmis heb ik doucheschuim en geurstokjes gekregen van die heerlijke Sakura-lijn, dus ik kan weer een tijdje vooruit!

  • Romy 1 januari 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Echt heel leuk dat je een paar fijne Rituals-producten cadeau hebt gekregen! Zo tof ook, die Rituals-adventskalender. Het lijkt me een feestje om elke dag een Rituals-product uit te pakken.
   Inderdaad jammer dat het een wat duurder merk is. Juist daarom voelde dit shoptegoed als een geweldig cadeautje op zich.

 12. Sarah 29 december 2019 op 2:12 pm - Beantwoord

  Wauw, dat moet leuk geweest zijn om bij elkaar te shoppen! Hoewel ik me kan inbeelden dat er wat keuzestress bij kwam kijken 🙂

  Welk parfum heb je precies meegenomen? Ben nog op zoek naar inspiratie!

  • Romy 1 januari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Haha, keuzestress kwam zeker om de hoek kijken toen ik tussen alle mooie producten bij Rituals rondliep. Het viel me nog mee dat ik binnen een half uur alweer buiten stond 😉
   Het luchtje dat ik heb gekocht, heet trouwens Fleurs de l’Himalaya. Echt een heerlijk parfum en dus ook verkrijgbaar in een (voordelig) meeneemformaat.

 13. Saskia 29 december 2019 op 2:41 pm - Beantwoord

  Dat zijn flink wat fijne Rituals producten! Ik koos dit jaar voor een Rituals pakket als kerstpakket op werk, inclusief een hele fijne badjas. Die badjas heb ik al gebuikt, de producten zitten nog in de doos van Rituals. Wij willen waarschijnlijk volgend jaar (of het jaar erop) de badkamer gaan verbouwen, en het lijkt me heerlijk met deze producten dan onder onze nieuwe douche te staan.

  • Romy 1 januari 2020 op 11:13 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is nog eens een fijn kerstpakket! Heerlijk hoor! Hopelijk kun je van die fijne producten in jullie nieuwe badkamer straks volop genieten.

 14. noor 29 december 2019 op 2:47 pm - Beantwoord

  Super mooie foto’s! Vind deze rustiger en professioneler overkomen dan de voorgaande foto’s (foto’s waar een stylo, kaars, bloemen, notitieblokjes allemaal op 1 foto te zien, oogt vaak drukker en weet dan niet goed waar je precies de aandacht op wil vestigen).

  De shampoo van Rituals is ook een aanrader! Zonder sulfaten. De conditioner vond ik iets minder maar ruikt hemels (de groene versie).

  Fijne feestdagen!

  • Romy 1 januari 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tip van de shampoo van Rituals! Die ga ik zeker ook eens proberen.
   Ook bedankt trouwens voor je fijne feedback op mijn foto’s. Ik ben toevallig de laatste tijd wat aan het experimenteren geslagen met foto’s en hoop daar volgend jaar zeker mee verder te gaan. Ik kan dus zeker wat met je feedback 🙂

 15. Mariska 29 december 2019 op 5:49 pm - Beantwoord

  Je foto’s zijn echt wel prachtig geworden en zo te zien heb je lekkere en mooie items uitgekozen 🙂

  • Romy 1 januari 2020 op 11:16 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je compliment! En het voelt zeker als een fijne buit met heel wat lekkere nieuwe producten 🙂

 16. Tineke 29 december 2019 op 6:06 pm - Beantwoord

  Rituals is zo fijn, vind de bodymists altijd erg lekker.
  liefs

 17. Janne 29 december 2019 op 6:38 pm - Beantwoord

  Wat gezellig dat je vader meeging. Slim om op te splitsen toen je de geurtjeswinkel indook en daarna weer samen te komen. Dat soort kleine uitjes zijn juist zo leuk.
  Ik doe echt jaren met een fles doucheschuim (ik woon nu zes jaar op mezelf en ben een fles Nivea aan het opmaken die mijn moeder nog voor me heeft gekocht toen ik daar woonde), dus zo’n bezoek aan de Rituals zou aan mij niet besteed zijn. Gebruik je veel doucheschuim of heb je inmiddels toch wat voorraden opgebouwd?

  • Romy 1 januari 2020 op 11:18 pm - Beantwoord

   Ik moet bekennen dat ik inmiddels een bescheiden verzameling doucheproducten (vooral douchegel, wat minder doucheschuim) heb opgebouwd, maar ik gebruik wel alles daadwerkelijk. Daardoor komt het er bij mij ook weleens van dat ik weer eens een doucheproduct van twee jaar oud gebruik en blij verrast ben dat ik dat nog had staan.

 18. Geke 29 december 2019 op 6:45 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk om zo eens te kunnen shoppen zonder al te veel acht op de prijzen te kunnen slaan!
  Leuke dingen heb je uitgekozen, dat worden vast veel heerlijke verwenmomentjes.
  Haha, moest wel even lachen om je vader die een ‘mannenwinkel’ indook 🙂 Mijn vader zou nog niet eens tot in de winkelstraat meegaan 😉
  De Sakuralijn ruikt inderdaad heerlijk, heb ooit een setje van mijn zus gehad voor mijn verjaardag daarvan. Maar verder ken ik niet zoveel van Rituals-lijnen. Ik ga meestal aan de overkant in het shoppingcenter hier naar The Bodyshop (zeker als er korting is).

  • Romy 1 januari 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

   Haha, inderdaad best dapper dat mijn vader mee ging met winkelen. Hij dook zelfs met mij mee de kerstwinkel in, waar weinig niet-kitscherigs te vinden was 😉
   The Body Shop vind ik trouwens ook al zo’n fijne winkel. Bij zowel The Body Shop als Rituals weet ik bijna altijd wel te slagen voor fijne, heerlijk ruikende én dierproefvrije producten.

 19. Audrey 30 december 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  5 cent bijleggen, haha, fantastisch! Ik kom niet zo vaak bij Rituals, maar heb er wel een heel fijne en heerlijk ruikende scrub van waar ik nog steeds aan bezig ben.

  • Romy 1 januari 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, ik voelde me een ware Couponing Queen toen ik maar een stuiver hoefde neer te leggen voor mijn mand vol producten 😉
   Jouw scrub van Rituals klinkt ook heel fijn trouwens. En ideaal dat je er lekker lang mee doet!

 20. Anna 30 december 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Wauw dit is echt een fantastische winactie om te winnen haha 😀 Wat een heerlijke producten heb je gescoord! De Ritual of Sakura producten zijn ook mijn favoriet <3

 21. evelien 31 december 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Wat heb je fantastische producten gehaald! <3
  Geniet ervan!!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 2 januari 2020 op 12:27 am - Beantwoord

   Jaa, het was echt een feestje om al deze mooie producten uit te zoeken. Enorm bedankt voor deze geweldig leuke verrassing! <3

 22. Maaike 31 december 2019 op 3:36 pm - Beantwoord

  Wat een toffe producten heb je gescoord. Rituals is sowieso echt een fijn merk vind ik.

Recente blogs