Ik ging naar de IJ-hallen en ik nam mee…

19 jun 2019 | Lifestyle | 34 reacties

Voor het eerst sinds maanden was ik dit weekend weer eens bij de IJ-hallen te vinden. Dat klinkt overigens zieliger dan bedoeld. Het was vooral heerlijk om weer eens rond te struinen langs de kraampjes waarvan het aanbod varieerde van oma’s prullaria tot aan geweldige kleding en van afgetrapte sneakers tot aan spiksplinternieuwe pumps. Het blijft een leuke zoektocht om tussen de honderden kraampjes en de miljoenen producten de pareltjes te vinden. Ook dit keer ben ik daarin geslaagd en nam ik weer een aantal producten mee naar huis die een glimlach op mijn gezicht toverden. Kijk je mee?

elke dag een letter

Elke dag een letter – €1,50

Aan creatieve hobby’s die ik nog eens wil proberen geen gebrek. De hobbykamer is er al, nu nog de tijd vinden om die volop te gaan gebruiken. Kaarten maken en scrapbooken doe ik al met veel plezier, maar handletteren staat ook nog hoog op mijn lijstje om me in te verdiepen. Het boek ‘Elke dag een letter’ past dan ook perfect in mijn straatje. Eén letter schrijven moet zelfs op de drukste dagen wel lukken. Wie weet krijg ik zo toch stapje voor stapje de fijne kneepjes van het mooi schrijven onder de knie. Het boek vond ik in ieder geval nu al een gouden vondst.

roze jurk tweedehands

Roze jurk – €4,-

Zet de woorden ‘roze’ en ‘jurk’ achter elkaar en je kunt er bijna wel van op aan dat ik enthousiast ben. Dit jurkje kon dan ook niet aan mijn aandacht ontsnappen. Het is een vrij lange jurk tot net boven de knie. Hij valt soepel, maar het bovenlijfje sluit wel mooi aan. Precies het soort jurkje waar ik me in de zomer graag in hul. Die mag vast op de meest zonnige dagen van het jaar nog regelmatig uit de kast komen.

zwarte jurk met bloemen steps

Bloemetjesjurk van Steps – €2,50

Deze jurk heb ik online weleens in mijn winkelmandje gegooid bij Steps om me vervolgens te bedenken dat ik er het flinke prijskaartje toch niet voor over had. Dikke mazzel dus dat ik precies dit jurkje tegenkwam bij de IJ-hallen voor de “iets” vriendelijkere prijs van €2,50. Normaal ben ik niet zo van de zwarte kleding, maar door de bloemenprint is dit zwarte jurkje wél helemaal mijn ding. Een kleurrijke blazer eroverheen en het is een echte Romy-outfit waarin ik me helemaal op mijn gemak voel.

geruite shorts bij ij-hallen

Geruite shorts – €3,-

De korte shorts als alternatief voor rokjes heb ik pas sinds kort ontdekt (zie bijvoorbeeld deze outfit). Ik ben fan! Bij mooie tops vind ik ze verrassend leuk staan. En met een paar pumps eronder lijken mijn benen er opeens wel héél lang in (gezichtsbedrog, maar dat doet er niet toe!). Deze shorts passen perfect in mijn straatje door hun neutrale kleur en de leuke geknoopte sluiting. Zit heerlijk, zelfs als je in verwachting zou zijn van een calorierijk diner. Ook van deze shorts ga ik ongetwijfeld nog veel plezier hebben. En in de winter combineer ik hem lekker met een panty.

zwarte schoenen sascha
zwarte schoenen sascha

Zwarte schoenen – €8,-

Al een tijdje was ik op zoek naar nieuwe schoenen. Omdat het met mijn voeten geen makkie is om goed schoeisel te vinden, was die zoektocht alleen al iets langer gaande dan ik had gehoopt. Laat ik nu net bij de IJ-hallen tegen een geschikt paar schoenen zijn aangelopen. Deze zwarte schoentjes zijn ideaal voor een nette outfit, maar hebben door de plateauzolen ook wel wat stoers. Ze zaten helaas bij de eerste keer lopen wat strak, maar hopelijk heb ik ze snel goed ingelopen. Ze zijn van het fijne merk Sacha, dus met de “houdbaarheid” van de schoenen zit het vast wel goed.

boek mindfuck victor mids

Mindfuck – €4,-

Goochelen deed me vaak denken aan de flauwe kindergoochelaars die dingen met sjaaltjes en gekleurde balletjes doen. Echt vrolijk word ik daar (in ieder geval op deze leeftijd) niet meer van. Maar de illusionist Victor Mids kan ik dan weer wél waarderen. Ik was dan ook trouwe kijker van zijn tv-programma Mindfuck waarin hij mensen op bizarre manieren om de tuin leidt. Hoe leuk zou het zijn (al is het maar om indruk te maken op familieverjaardagen) om zelf zoiets te kunnen. Met dit boek kan ik daar een dappere poging toe wagen. Het zal mij benieuwen!

Wat was jouw laatste (tweedehands of nieuwe) aankoop?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

34 Reacties

 1. Darina

  Wat een mooie items heb je op de kop getikt! Leuk, elke dag een letter boek. Misschien waag ik me er ook een keer aan :)

  Antwoord
 2. Odetta

  Wauw, wat een mooie kleren heb je gekocht, Romy!

  Antwoord
 3. Anouk

  Die roze jurk ?? wat een geweldig exemplaar is dat, ik kan niet wachten om hem in een outfitpost of een instafoto tegen te komen. Ben heel benieuwd hoe die je staat!

  Antwoord
  • Romy

   Ah dankjewel! Ik ben ook zó blij met de jurk en kan niet wachten om hem deze zomer nog vaak aan te trekken.

   Antwoord
 4. Josephine

  Wat een gave vondsten weer! Ik vind de jurkjes erg leuk!

  Antwoord
 5. Anna

  Ik verbaas me elke keer weer over wat je allemaal vindt Romy! Zo veel pareltjes! Toen ik bi de Ijhallen was heb ik op een aantal wereldkaarten na niks gevonden haha! Zal wel aan het weekend gelegen hebben ;) Liefs!

  Antwoord
  • Romy

   Jammer dat jij niet heel goed bent geslaagd bij de IJ-hallen de vorige keer. Het kan inderdaad wel heel erg verschillen per keer. Ik merk zelf dat er op de buitenmarkten vaak meer leuks te krijgen is dan op de binnenmarkt, alleen al omdat de buitenmarkt wat groter is. Hopelijk heb je de volgende keer meer geluk :)

   Antwoord
 6. Ilona Wielinga

  Je hebt echt hele leuke items gescoord. Dat geruite broekje ik ook echt geweldig!

  Antwoord
 7. Els

  Elke dag een letter, dat klinkt als ene leuk boek, zeker ook voor deze prijs :-). Dat geruite shortje is ook super leuk!

  Antwoord
 8. Anna

  Wat een leuke aankopen zeg! Die roze jurk is echt een hele goede score :D En wat een tof boek, elke dag een letter, het gaat je vast lukken!

  Antwoord
 9. Audrey

  Leuke aankopen! Wat een mazzel om zo’n jurkje van Steps voor zo’n mooie prijs te vinden. Nieuw zijn ze echt heel duur.

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad! Ik voelde me ook echt een bofkont dat ik juist dit jurkje van Steps tweedehands tegenkwam. Helemaal blij mee!

   Antwoord
 10. Naomi

  Mooie spullen heb je gevonden. En elke dag een letter klinkt heel interessant. Zou inderdaad moeten lukken;). Mijn laatste aankoop was eh…diep graven…twee doosjes paracetamol. Oké, maar mijn ‘leuke’ nieuwste aankopen waren boeken, zowel voor mezelf als voor een jarige. Altijd goed, wat mij betreft.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, paracetamol moet ook soms gekocht worden ;) Luk dat je ook een paar boeken hebt gekocht, waaronder een paar voor jezelf. Een leuke traktatie voor jezelf om echt van te kunnen genieten!

   Antwoord
 11. evelien

  Wat een fijne aankopen! Je roze jurk vind ik echt prachtig, wat een mooie vondst!
  Leuke aankopen heb je gedaan. <3
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 12. Jessica J.

  Wat een koopjes! Ik vind dat zwarte jurkje echt prachtig!

  Antwoord
 13. Meaghan

  Aah die jurkjes zijn echt heel erg leuk en ook helemaal niet duur! Vooral de roze vind ik echt heel erg mooi! Haha en dat boek van Mindfuck lijkt me wel erg grappig. Ga je daar nog een review over schrijven als het je lukt om een aantal trucs uit te halen? Zoiets van top of flop? Lijkt me wel grappig :-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, best een leuk idee eigenlijk om het boek Mindfuck te reviewen. Wie weet ga ik dat nog eens proberen. Ik ben zelf heel slecht in mensen voor de gek houden, dus ik ben heel benieuwd of ik er met dit boek wel iets van bak, haha.

   Antwoord
 14. Iris - Thebeautymagazine.nl

  Dat eerste roze jurkje vind ik echt heel erg leuk! Die zou ik ook gelijk meegenomen hebben! De andere items zijn trouwens ook zeker goed gevonden :D

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je ook zo enthousiast bent over het roze jurkje. Dankjewel! :)

   Antwoord
 15. Marije

  Wat een leuke items heb je weer gevonden! Ik stond zaterdag zelf op Ijhallen na een regenachtige start.

  Antwoord
  • Romy

   Ha, wat leuk dat je zelf spullen verkocht op de IJ-hallen! Ik was er zondag, dus ik heb je net gemist. Hopelijk heb je goed kunnen verkopen :)

   Antwoord
 16. Simone

  Wauw, Romy! Weer zulke goede aankopen gedaan. Echt heel leuk. Het roze jurkje is favoriet!

  Antwoord
 17. Simone

  Wat heb je weer leuke items gescoord zeg!

  Antwoord
 18. Geke

  Wat heb je toch een goeie speurneus voor leuke koopjes!
  (en met elke kledingaankoop ben ik benieuwder om even een glimp van jouw kleurrijke kast te zien ;) )

  Mijn laatste aankoop was de nieuwe cd van Bruce Springsteen. Had genoeg punten van enquêtes om hem met bonnen te kunnen aanschaffen, altijd fijn op die manier :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, toevallig staat er binnenkort een inkijkje in mijn kledingkast op de planning ;) Ik zie er zelf ook al naar uit om er een stukje van te laten zien.
   Wat leuk dat je nu de trotse eigenaar bent van de cd van Bruce Springsteen! En natuurlijk al helemaal mooi dat je het op deze manier kon kopen.

   Antwoord
 19. J

  Je bent leuk geslaagd! Ik wil ook weleens naar de IJ-hallen als ik dit zo zie. Mijn laatste aankoop was een fijne strandtas voor op vakantie (of de zomerse dagen die hier in Nederland hopelijk nog veel gaan komen).

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk, een strandtas! En volgens mij heb je die aankoop perfect getimed, want het is nu natuurlijk perfect strandtassenweer :)

   Antwoord
 20. bychristiana

  Goh, dat is wel ECHT tof; dat je ooit iets online in je mandje gegooid hebt, er toch weer uitgehaald en het dan vervolgens voor een fractie van de prijs hier tegenkomt. Van zulke dingen zou ik ook echt heel blij worden;-)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, wel echt heel bijzonder dat ik juist dat jurkje tweedehands tegenkwam. Ik maakte nog net geen vreugdesprongetje ;)

   Antwoord
 21. Saskia

  Weer echt super leuke items heb je gescoord. Het is altijd zo verschillend vind ik, ook in kringloopwinkels. De andere keer is er zoveel leuks en soms kom ik met maar 1 item of niets naar buiten. Dat maakt het snuffelen juist zo leuk, je weet nooit waar je mee naar buiten komt! Ik ga het na mijn zwangerschap (als mijn energie om overal lang te lopen weer terug is) zeker het weer oppakken om naar 2de hands winkels en dergelijke te gaan. Dat mis ik nu zeker wel :-) Veel plezier van je items!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Juist het feit dat het zo’n zoektocht is naar echte pareltjes maakt het zo leuk om te kringloopshoppen. Hopelijk kun je dat na je bevalling snel weer volop doen, misschien wel samen met de kleine ?

   Antwoord
 22. sabrina

  nice!! Ik heb echt precies dezelfde smaak qua kleding als jij! Zwart met bloemen vind ik ook geweldig, gewoon zwart is maar niks!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs