kringloop10 1

Ik ging naar de kringloopwinkel en…kwam terug met héél veel kleding

 • 7 juli 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ooit ging ik wekelijks naar de kringloopwinkel. Nu in coronatijd maak ik er een echt uitstapje van en ga ik hooguit eens in de paar maanden op een rustig tijdstip. Maar dat maakt wel dat het op die momenten nog meer als een feestje voelt. Het feestje is al helemaal compleet als ik met een hele stapel aankopen terugkom. Nou, dat was zondag zeker het geval! Ik kwam met een hele stapel kleding thuis en was me toch blij.

truien kringloopwinkel

Van roze trui tot strikjestop

Voordat ik naar de kringloopwinkel ging, twijfelde ik nog even of ik zou gaan. Mijn favoriete kledingwinkel waar ik altijd weet te slagen, bezoek ik vanwege de drukte liever niet in coronatijd. Maar de kringloopwinkel (Rataplan) in Hoofddorp is ruim opgezet en het is er op zondag om 12 uur altijd heerlijk rustig (waarschijnlijk omdat niet veel mensen doorhebben dat hij ook op zondag open is). Het is alleen wat verder rijden en ik vind het altijd zo zonde als je dan met lege handen thuiskomt. Maar nee, wat was ik blij dat ik toch was gegaan! Van lege handen was zeker geen sprake.

Doordat het er zo rustig was, kon ik lekker op mijn gemak rondkijken zonder dat er ongemerkt mensen binnen je 1,5 meter-cirkel staan. Ik nam het er dan ook echt van. Niet rustig langs de rekken lopen, maar heel uitgebreid elk item bekijken. Heerlijk mindful ook! Een half uur later stond ik met twaalf kledingstukken in het pashokje. Oepsie! Ik nam er zes daarvan mee naar huis en kwam met een big smile en mijn handen vol terug. Als je mijn buit hieronder ziet, kun je je vast voorstellen waarom die glimlach niet van mijn gezicht te krijgen was.

roze trui
groene trui

Roze trui (merk: H&M): € 3,25

Truienweer was het zondag zeker niet, maar een mooie truienvondst kan ik ook hartje zomer niet weerstaan. Bij het zien van de roze trui maakte mijn hart een sprongetje. Wat een geweldig ding! Helemaal mijn kleur, dat zuurstokroze, en dan is de trui ook nog eens heerlijk warm en lekker zacht. Absoluut een van mijn beste kringloopvondsten ooit! Ik krijg er, zelfs als zomermens, haast zin van in de winter.

Groene trui (origineel: ONLY): € 3,75

De donkergroene kleur is er misschien niet een die je direct bij mij zou verwachten. Toch stond deze kleur al een tijdje hoog op mijn lijstje. Ik vind groen mooi staan bij mijn rode haar en ben er sowieso wel voor in om regelmatig nieuwe kleuren aan mijn kledingkast toe te voegen. Deze trui zit heel fijn en staat vast mooi boven een fleurig rokje. Weer eens iets echt anders!

trui met strikjes op achterkant
trui met strikjes op achterkant

Trui met strikjes (merk: French Connection) – € 3,25

Op deze top was ik ook stapelverliefd. Hij is een tikkeltje buiten mijn comfortzone doordat je een flinke glimp van mijn rug kunt opvangen tussen de strikjes door. Maar ik houd er wel van om niet altijd voor veilige kledingkeuzes te gaan. Buiten het tikkeltje spannende om, vind ik deze nauwsluitende top vooral geweldig mooi. De strikjes achterop doen het ‘m uiteraard. In de zomer kan ik de top mooi dragen met blote armen boven een rok en in de winter doet hij het vast goed met een jasje eroverheen. Dan zie je de strikjes misschien niet, maar is het ook een mooie basic top.

Grappig detail: toen ik bij thuiskomst het merk French Connection googelede, ontdekte ik pas dat dit merk vrij prijzig is. Alleen al zien dat hun tops niet bepaald goedkoop zijn, gaf me nog meer een “Wauw, wat een goede aankoop!”-gevoel. Leuk hoe dat blijkbaar werkt!

blouse met bloemen
rokje met slangenprint

Top met bloemen (merk: H&M) – € 3,95

Bloemen zijn natuurlijk altijd goed. Vrolijke kleuren ook. Deze top was dus een schot in de roos toen ik hem zag hangen. Hij heeft ook nog eens bijzondere mouwen met een beetje pof, iets waar ik altijd gek op ben. Op de foto lijkt het misschien een vormloos ding, maar in een rok gestopt krijg je er een mooie taille in. De blouse matcht ook nog eens perfect met de lange rok die ik kocht (zie hieronder). Die twee ga ik vast heel binnenkort samen aantrekken.

Rok met slangenprint (merk onbekend) – € 4,50

Een jaar geleden had ik je nog voor gek verklaard als je zou zeggen dat ik met slangenprint thuiskom. Ik vind dit printje bij anderen wel heel stoer staan, maar moest er zelf niet veel van hebben. Totdat ik dit rokje (uiteraard niet van echt slangenleer!) zag hangen en het besloot voor de leuk eens te proberen. Passen kan altijd! Het rokje bleek best leuk te staan. De ruches zijn echt iets voor mij, dus het voelde verrassend genoeg helemaal als mijn rokje. Ook leuk om deze zomer vaak te dragen trouwens!

lange rok sissy-boy

Lange rok (merk: Sissy-Boy): € 4,50

Eerst sloeg ik in kringloopwinkels vaak de zwarte kledingrekken over en werd ik als een magneet naar de roze, blauwe en gele items getrokken. De laatste tijd sla ik geen rek meer over en neus ik ook tussen de neutrale kleuren. Fijne basics zijn nooit weg en hoeven niet altijd een fel kleurtje te hebben. Toen ik deze lange rok zag hangen, was ik direct verkocht. Hij heeft een elastieken band die nauw aansluit en een fijn gebreid stofje. De rok accentueert heel mooi je heupen (ik had opeens heupen – serieuze heupen!), zonder dat het allemaal naar mijn smaak iets te sexy wordt of je kont compleet wordt afgekneld.

Even twijfelde ik toen ik in de passpiegel keek, want de rok sluit ook nauw aan bij je buik. Vond ik niet meteen een succes, omdat ik regelmatig last heb van een opgeblazen buik (gespannen darmpjes!) en niet de drang voel om die te accentueren. Maar ik sprak mezelf direct toe dat dat onzin is. Opgeblazen buikjes mogen er ook zijn. Ik vond de rok prachtig, dus waarom zou ik ‘m niet kopen om maar iets te verhullen. In het mandje dus, die rok!

kommetjes ikea

Zwarte kom (merk: Ikea) – € 0,50

En dan mijn allerlaatste vondst. Weer iets heel anders dan de kledingitems! De foto doet vermoeden dat ik met een hele stapel servies thuiskwam, maar alleen de zwarte kom is nieuw. Voor de leuke aankleding van de foto heb ik hem tussen zijn blauwe en roze soortgenoten gezet. Grappig genoeg wilde ik deze kom al een tijdje kopen bij IKEA om mijn serviesverzameling uit te breiden, maar ik vond het ook zo wat om alleen voor een kom een complete IKEA-bestelling te plaatsen. Een mazzeltje dus dat ik ‘m in de kringloopwinkel spotte, ook nog eens voor nog minder dan de nieuwprijs.

Wanneer was jouw laatste kringloopbezoek?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 7 juli 2021 op 6:06 am - Beantwoord

  Wij hebben juist weer dingen afgegeven bij de kringloop. Een hele mooie computer case, die voor ons onbruikbaar was. Nieuwe graphics card was te groot. Maar de case is prima te hergebruiken voor een zelfbouwer!
  … de kringloop heeft inderdaad ook andere dingen dan boeken, kleding en huisraad

 2. Darina 7 juli 2021 op 7:07 am - Beantwoord

  Hele mooie items heb je op de kop getikt! Ik ben nog niet in de kringloop geweest maar ik heb heel veel spullen gebracht en laten ophalen. Binnenkort wil ik er wel weer gaan kijken.

 3. bychristiana 7 juli 2021 op 7:53 am - Beantwoord

  Op de een of andere manier sla ik de kleding juist altijd over bij de kringloop. Ik heb eigenlijk altijd slecht een doel en dat is Delfts blauw. Gelukkig vind ik ook altijd wat, de laatste keer ging ik met een prachtige vaas naar huis voor slechts 8 euro.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:35 pm - Beantwoord

   Oeh, Delfts blauw is ook heel mooi en soms kun je daar inderdaad prachtige spullen mee vinden in de kringloop. Wat een goede score, die vaas van 8 euro!

 4. Sofie 7 juli 2021 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke truien! Ik heb nog nooit bij de kleding gekeken bij ons, altijd neem ik het me voor en tegen dat ik daar ben heb ik al een paar uur gekeken naar alle andere spullen haha. Volgende keer misschien ineens bij de kleding beginnen 🙂

 5. Audrey 7 juli 2021 op 9:23 am - Beantwoord

  Heel erg leuk weer! Ik denk dat je met die groene trui ook heel blij gaat zijn in de herfst. Fotoshoot tussen de oranje gekleurde herfstbladeren?

  Ik ben echt al veel te lang niet meer bij de kringloop geweest – ik geloof in december voor het laatst. En dat terwijl mijn lijst van dingen waar ik naar op zoek ben (en die ik dan specifiek tweedehands wil kopen ivm duurzaamheid) alsmaar groeit. Ik zie nog steeds een beetje op tegen de mogelijke drukte.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:34 pm - Beantwoord

   Ja, die fotoshoot in de herfst zie ik al helemaal zitten 😉
   Als je ’s ochtends vroeg naar een wat grotere kringloopwinkel gaat, valt het misschien wel mee met de drukte. Ik zorg er in coronatijd voor dat ik er direct ben zodra de deuren opengaan en kies ook bewust voor kringloopwinkels met wat meer ruimte tussen de paden. Daardoor kon ik prima rondlopen zonder dat er steeds mensen vlak achter je langslopen of naast je staan.

 6. Wendy 7 juli 2021 op 9:38 am - Beantwoord

  Dat truitje met die strikjes en de lange rok vind ik het mooist! Ik ben vorige week nog in de kringloopwinkel geweest. Twee spijkerbroeken gepast. Geen succes helaas. Wat dat betreft zijn jeans eigenlijk net lootjes. Dikke kans dat ik er niks mee kan (omdat ze ergens te strak of te ruim zitten, of te kort zijn, ook al pak ik de juiste maat). Maar stel, stel dat die ideale broek ertussen hangt, dan heb ik een gouden item voor mijn kledingkast te pakken. Dus af en toe probeer ik het gewoon.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:32 pm - Beantwoord

   Zeker doen! Proberen kan altijd en wie weet duikel je een keer een pareltje op 🙂 Jammer dat deze twee spijkerbroeken het allebei niet zijn geworden!

 7. Irene 7 juli 2021 op 10:04 am - Beantwoord

  Ik snuffel zo graag tussen de kleding in de kringloop! Ik ben altijd op zoek naar mooie vintage spulletjes. Maar heb de laatste tijd vooral heel veel servies gekocht 😀
  Mooie spulletjes heb je gevonden! Ik ben vooral fan van de roze trui en die met strikes.

 8. Ellen 7 juli 2021 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat leuk als je zo goed scoort! De lange rok is mijn favoriet. Zelf kijk ik in kringwinkels vooral naar interieurspulletjes en servies, en ik heb er al vaak erg leuke deco-items gevonden, die soms met een laagje verf helemaal in mijn huis passen. Voor kledij heb ik het voorbije half jaar veel online tweedehands geshopt op Vinted, koop je daar ook wel eens? Beetje duurder dan de kringloop, maar erg handig als je een specifiek iets zoekt (ik zeg maar iets: een lange rok in mosterdgeel in maat 38 in nieuwstaat).

  • Romy 25 juli 2021 op 4:31 pm - Beantwoord

   Ja, online tweedehands shoppen is ook echt een uitkomst! Ik doe dat zelf, net als jij, vooral voor specifieke items. Zo zoek ik weleens op items van Fabienne Chapot, mijn lievelingsmerk (dat helaas ook wat prijzig is in het echt). Soms kom je op Vinted dezelfde mooie items tegen, maar dan een stukje goedkoper.

 9. Giovanna Jansen 7 juli 2021 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een goede score! En ook voor servies is de kringloop een goede plek inderdaad.

 10. Anouk 7 juli 2021 op 11:07 am - Beantwoord

  Ik wil vanmiddag naar de kringloop hier in de buurt gaan, ik kom daar niet zo vaak terwijl hij heel dichtbij is. Leuke aankoopjes weer, echt heel erg Romy alle kleding!

 11. Imke 7 juli 2021 op 2:44 pm - Beantwoord

  Ik heb toen ik het huis uit ging wat dingetjes bij de kringloop gekocht voor in de keuken. Zoals een stamper voor stamppot, een garder, shotglaasjes etc. Zag er prima uit. Daarnaast kijk ik meestal bij de boekenafdeling. Wil niet zeggen dat ik altijd slaag. Bij ons in de buurt hebben ze boekenbomen in de supermarkt. Daar kun je gelezen boeken inzetten voor iemand anders en boeken uitpakken voor jezelf. Dat vind ik ook een leuk duurzaam intiatief

  • Romy 25 juli 2021 op 4:30 pm - Beantwoord

   Oh wat een tof idee, die boekenbomen! Daar zou ik ook zeker dankbaar gebruik van maken 🙂 Superleuk en duurzaam initiatief!

 12. Meaghan 12 juli 2021 op 10:19 am - Beantwoord

  Hele leuke items heb je weer gescoord! Vooral die trui met die strikjes vind ik echt geweldig en die blauwe blouse vind ik ook helemaal jij! Veel plezier met alle items! Mijn laatste kringloopbezoek was vorig jaar, toen ik zelf heel veel had uitgezocht en heb gedoneerd aan de kringloop.

 13. Saskia 22 juli 2021 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een toffe aankoopjes. Ik wil ook weer naar de kringloop maar moet er even de tijd voor vinden (en mijn handen vrij hebben van Noa).. Door jou kijk ik nu wel telkens bij de kleding en heb er al wat voor Noa meegenomen. Zelf helaas nog niet echt geslaagd.

  • Romy 22 juli 2021 op 11:01 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je al wat dingen hebt gevonden voor Noa bij de kringloopwinkel! Hopelijk kom je er zelf ook nog eens iets leuks tegen 🙂

Recente blogs

Outfit | Blauwe jurk met bloemen in een Utrechts steegje

24 juni 2018|Outfits|

Op een zomerse zondag sprak ik een tijdje geleden met Claire af in Utrecht. We bezochten alle winkels die ook maar iets met duurzaamheid of tweedehands spullen te maken hadden. Ook kletsten we bij in de zon, maakten we totaal ongeposeerde – ahum – foto’s in een fotogeniek koffietentje, keken we onze ogen uit in een winkel met alpacaknuffels en eenhoornsloffen én fotografeerden we elkaar in de meest schattige steegjes van Utrecht. Kwam dat even goed uit! Net die dag droeg ik namelijk mijn nieuwe knalblauwe jurk met bloemenprint. Ik laat je graag mijn kleurrijke outfit van die dag zien.

Gezonde appelcake met walnoten (vegan & glutenvrij)

22 januari 2023|Recepten|

Een tijdje geleden hadden wij dankzij een combinatie van een Too Good To Go-box en een gulle kennis een mega-voorraad appels. Als je met twintig appels thuiskomt, dan moet je daar natuurlijk meer mee dan alleen af en toe een appeltje voor de dorst eten. Nu het seizoen van koppen thee en appeltaart weer is aangebroken, kwam ik op het idee om een gezonde appelcake te maken. Eén die alle clichés aftikt en die juist daarom zo lekker is: kaneel, stukjes appel, rozijnen, noten - check, check, check! Als je iets lekkers wilt maken voor bij de lunch of je visite op iets totaal anders dan gewone cake wilt trakteren (en het bananenbrood beu bent), dan is deze gezonde appelcake een heerlijke aanrader. Extra lekker als je het belegt met warme stukjes appel!

Vloggen?! Dit is waarom ik daar maar niet aan begin

11 november 2017|Persoonlijk|

Dagelijks geniet ik van de vlogs van anderen. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Anna Nooshin of Sanny zoekt geluk tussen mijn bezigheden door. Soms zet ik zelfs vlogs aan als achtergrondgeluidje wanneer ik een vervelend klusje te doen heb. Steeds vaker zie ik bloggers ook gaan vloggen en lijkt het online leven zich naar YouTube te verplaatsen. En dat terwijl ik niet eens een videocamera heb en geen idee heb wat ik voor de camera zou kunnen vertellen. Vloggen, waarom doe ik dat eigenlijk niet? Waarom kies ik ervoor om me niet met mijn hoofd op YouTube te wagen?