Vorig jaar ging ik met mijn vriendin Diana shoppen in Düsseldorf. De Duitse drogisterijen bleken een waar walhalla om voor een prikkie dierproefvrije verzorgingsproducten in te slaan. Ons tripje van vorig jaar smaakte naar meer en dus belandden we afgelopen zaterdag in een andere Duitse stad: Duisburg. Na twee uur lang non-stop kletsen in de trein zetten we voet op Duitse bodem. Met de big shoppers paraat en onze pinpassen op zak stonden we te springen om weer op zoek te gaan naar fijne producten die alleen bij de oosterburen te krijgen zijn. In deze DM- en Rossmann-shoplog laat ik je mijn aankopen zien.

Het Duitslandvirus

Ik had dan wel een big shopper op zak, maar over het algemeen beschouw ik mezelf niet als een groot shopper. Ik kan me de laatste keer dat ik doucheproducten kocht niet eens meer herinneren. Maar tijdens ons tripje naar Duitsland had ik grootse plannen om mijn badkamerkastje voor de komende tijd goed te vullen. Bij de Duitse drogisterijen DM en Rossmann kun je namelijk douchegel vinden in de lekkerste geuren (en in vrolijke kleurtjes) voor net iets meer dan € 0,50 per fles. Ook deodorant, shampoo en andere producten (allemaal dierproefvrij!) vind je er voor een fractie van de Nederlandse prijs. Ik ben dan ook inmiddels besmet geraakt met het Duitslandvirus: tijdens een trip naar Duitsland zal ik de drogisterijen niet overslaan.

balea producten

Het geurenfeest

Het grootste feest van ons tripje naar Duisburg vond ik het bezoekje aan DM – een winkel waarvan het misschien maar beter is dat ik die niet op fietsafstand van mijn huis heb zitten. Ik zou er vast een graag geziene klant zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor de grote concurrent van DM, de Rossmann. Het is al een waar feestje om de flessen douchegel van beide winkels een voor een te openen en de geuren op te snuiven. De reacties van Diana en mij varieerden van een zalig “Hmm” tot een gezicht vol afgrijzen bij enkele niet al te geslaagde geurcombinaties. De producten uit de eerste categorie namen we natuurlijk mee naar huis.

Hierboven zie je een paar van de flessen douchegel die ik meenam de Nederlandse grens over. Als groot fan van vanillegeur en alles wat maar zoet rukt, mocht onder andere een douchegel met vanille-kokosgeur niet ontbreken, net als een doucheverwenproduct (?) met toffeegeur. Die kleur klinkt toch alleen al geweldig?!

douchegel van balea dm

Witte chocolade in je haar

Van vorig jaar kende ik de shampoo met de geur van witte chocolade nog. Mijn grote favoriet! Het is maar goed dat er met grote letters ‘shampoo’ op de fles staat. Anders zou ik hem haast over mijn toetje gieten vanwege de heerlijke geur. Ook van mijn favoriete vanilleshampoo ging een fles mee naar huis. En ook van de tropische shampoo met onder andere vijgengeur belandde ook een fles in mijn inmiddels zwaar beladen winkelmand. Ik kan qua shampoo weer heel wat maanden vooruit!

favoriete producten van balea

Nog meer mierzoet geurende producten van DM en Rossmann vonden hun weg naar mijn winkelmand. Zo vond ik de douchepeeling met de geur van grapefruit onweerstaanbaar. Net als de heerlijke crème met (daar heb je hem weer!) de geur van vanille. Ook de reinigingsmelk is een eerder ontdekte favoriet.

balea aankopen dm
aankopen bij rossman en dm

Wat ging nog meer mee naar Nederland?

Verder besloot ik dat ook mijn lippen wel wat verwennerij verdienden in de vorm van een lippenbalsem met de geur van witte chocolade. Ik ga er haast mijn lippen bij aflikken. En om het plaatje compleet te maken, nam ik er een maskertje met diezelfde geur bij. Verder kocht ik onder meer zeep en handcrème die beide te lekker waren om te laten liggen.

Ook de vriendelijk geprijsde deodorants met heerlijke geuren mochten mee naar huis. Deze drie zijn stuk voor stuk geslaagde opvolgers voor de fijne deodorant met kokosgeur die ik vorig jaar in Duitsland scoorde. Verder is desinfectiegel altijd handig om bij de hand te hebben en kan ik van watjes nooit genoeg hebben. Hup, mee naar Holland!

aankopen bij dm

Van onweerstaanbaar tot praktisch

Tot mijn laatste aankopen (op een paar cadeautjes voor mijn moeder en Bart na) behoorde onder andere een enorme pot crème met de onweerstaanbare geur van cacao en sheabutter. Weer zo’n geur waarvan je gewoon wilt dat je daar de hele dag naar ruikt. De blauwe handzeep nam ik alleen al mee omdat die perfect past in mijn kleurrijke keuken. En de paraplu was een van de broodnodige aankopen die ik nog niet in huis had. Toen ik laatst ergens als een verzopen kat aankwam na een flinke regenbui, besefte ik dat deze aankoop toch echt bovenaan mijn boodschappenlijst moest komen te staan. En zo geschiedde! Inmiddels ligt dit blauwe exemplaar klaar voor eventuele Hollandse buien.

glutenvrije producten bij dm
Spot jij mijn fluffy huisgenoot op deze foto?

Glutenvrij lekkers

Verder slaagde ik bij DM voor een paar glutenvrije producten. Aangezien mijn lieve vriend glutenallergie heeft, ben ik tegenwoordig extra geïnteresseerd in leuke glutenvrije opties. Ik nam twee zakken glutenvrije pasta en een pak glutenvrije speculaasjes voor hem (en voor ons) mee. Verder kocht ik het vrolijke oranje tasje om een deel van de buit in mee naar huis te nemen en nam ik de pinguïnstickers mee van de winkel Tedi om binnenkort op kerstkaarten te gebruiken.

laarsjes van haren

Nieuwe stappers

Ten slotte ging ik op schoenenjacht, aangezien ik voor het najaar nog geen enkellaarsjes heb die comfortabel lopen. Bij Deichmann (de Duitse variant van Van Haren) wist ik te slagen. Deze bruine veterlaarsjes gingen mee op terugreis naar Nederland en staan inmiddels tussen mijn rijtje met schoenen te pronken.

“Heb je die Hollanders weer”?

En zo keerden we aan het eind van de dag – moe maar voldaan – terug naar Nederland. Terwijl we de volle tassen met doucheproducten de trein in sjouwden, konden we de gedachten van Duitse voorbijgangers wel invullen: “Heb je die Hollanders weer die hier de drogist onveilig maken!” hoorden we ze denken. Maar hé, ik ben weer voor heel lange tijd geslaagd en het was ook een heel geslaagde dag. De pinpas is weer veilig opgeborgen en de big shopper is terug in de kast. Nu is het douchen en smeren geblazen!

Heb jij weleens de Duitse drogisterijen bezocht?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 28 oktober 2019 op 6:44 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke aankopen! Ik wist tot voor kort niet dat je in Duitsland zo lekker goedkoop dit soort artikelen kunt scoren. Sinds ik het weet, heb ik me voorgenomen om bij mijn volgende bezoek aan Duitsland zeker we drogist even met een bezoekje te vereren.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:43 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat jij de DM ook hebt ontdekt! Hopelijk kun je er binnenkort ook eens echt fysiek rondlopen. Ik blijf het een feestje vinden om daar rond te neuzen.

 2. Darina 28 oktober 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Hele fijne aankopen. Ik kom ook graag bij Duitse drogisterijen. Ze hebben alles en dan die prijzen…geniet van je aankopen!

 3. Tineke 28 oktober 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Ik kom bijna nooit in Duitsland, maar de DM slaan we dan nooit over. Die enkellaarsjes zijn wel erg leuk!

 4. Shirley 28 oktober 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Hiermee kun je er waarschijnlijk wel tegenaan tot je volgende trip / als het op is, is het tijd voor een nieuwe trip. Ik heb de laatste keer dat ik in Duitsland was ook veel praktische drogisterijartikelen gekocht.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:44 pm - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Ik kan weer een hele tijd vooruit qua shampoo en doucheproducten, geloof ik zo.

  • Brigitta 3 mei 2022 op 3:20 am - Beantwoord

   Hay ik vind het allemaal zo mooi, kan ik het niet via Nederland bestellen

 5. Irene 28 oktober 2019 op 9:31 am - Beantwoord

  Ik heb net tegen mijn vriend gezegd dat ik er ook eens heen wil. Voor ons is het wel een eindje rijden maar dat moeten we dan maar combineren met een stedentripje ofzo 🙂 Die witte chocoladegeur lijkt mij echt heerlijk trouwens!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:45 pm - Beantwoord

   Alleen al voor die shampoo met witte chocolade is een bezoekje aan DM echt de moeite waard 😉 En in combinatie met een tripje naar een Duitse stad al helemaal natuurlijk!

 6. Audrey 28 oktober 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik woon gelukkig dicht bij de Duitse grens! Bij de Real – een soort enorme supermarkt met ook veel non-food neem ik meestal ook verzorgingsproducten mee. En mijn wandelschoenen haal ik eigenlijk ook altijd in Duitsland.

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:45 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt goed! Mocht ik weer eens in Duitsland zijn, dan ga ik zeker ook eens bij Real rondkijken.

 7. Jantine 28 oktober 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Heerlijk en zo herkenbaar, als ik in Duitsland ben MOET ik ook op mijn gemak naar de DM…
  Zo fijn toen ik in Kroatië op vakantie ook tegen een DM aanliep ?
  Echt jammer dat onze Kruidvat niet wat meer DMerig is…

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Ik zou willen dat Kruidvat ook wat meer is zoals de Duitse DM. Wel leuk trouwens dat Kroatië ook een DM kent. Een leuke verrassing tijdens jullie vakantie 😉

 8. Ling 28 oktober 2019 op 9:58 am - Beantwoord

  Daar kom ik ook graag. We proberen iedere jaar te gaan vanuit de Randstad. En komen terug met shoppers vol producten. Altijd leuk om daar te shoppen voor weinig geld.

 9. Janne 28 oktober 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Je hebt weer een flinke buit. Veel plezier ermee!

  Ik weet natuurlijk niet precies wat de ingrediënten zijn van de peeling die je hebt gekocht, maar vaak zijn de “massageparels” die erin zitten heel kleine stukjes plastic. Die spoelen door je doucheputje en komen uiteindelijk in zee terecht. Ik vind zulke milde scrubs ook enorm lekker, maar ik koop er geen meer met zulke “parels” erin, omdat ik graag wil dat er minder plastic in het milieu komt. Dan kun je beter een suiker- of zoutscrub gebruiken. Een suikerscrub is iets milder en droogt je huid wat minder uit dan een zoutscrub. 🙂

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:51 pm - Beantwoord

   Dank je voor de goede tip! Ik was me eigenlijk niet zo bewust van die plastic pareltjes in de peeling. Ik zal eens op de verpakking kijken hoe dat precies zit. Inderdaad zonde als je in feite plastic door het doucheputje spoelt. Van The Body Shop heb ik wel een fijne suikerscrub die heerlijk ruikt en inderdaad nog best mild is voor je huid.

 10. bychristiana 28 oktober 2019 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke, kleurrijke buit Romy! Ik ben nog nooit in de DM geweest, maar ik ben dan ook een enorme luxepop als het op cosmetica aankomt, haha! Ik gebruik verder ook veel producten van het merk waar ik voor werk;-)

 11. Iris 28 oktober 2019 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat heb je veel gekocht! Super leuk! Ik heb laatst ook heel veel producten gekocht voor een leuke winactie. Ik ben blij dat de DM zo veel lekkere producten heeft!

 12. Mariska 28 oktober 2019 op 11:56 am - Beantwoord

  Die Buttermilk & Lemon geur is echt hemels! Die heb ik vorig jaar gekocht in 2 flessen douchegel en 2 verpakkingen handcrème. Goddelijk 🙂

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Ja, echt een heerlijke geur is dat! Ik houd normaal niet zo van producten die naar citroen ruiken, maar deze geur is geweldig.

 13. Jessica J. 28 oktober 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

  Goed geslaagd, zo te zien! ?

 14. Justine 28 oktober 2019 op 12:41 pm - Beantwoord

  Toen ik de titel las dacht ik al “dit blijft niet bij 2 items..” haha! Classic! Volgens mij gaat niemand de DM uit zonder wat te kopen. Ik blijf er, om die reden, nu nog even uit de buurt! 😉

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:55 pm - Beantwoord

   Haha, het zijn niet bepaald twee items geworden inderdaad 😛 Wel heel tactisch dat je de DM bewust vermijdt. Je komt er zeker niet met lege handen vandaan.

 15. Ilona Wielinga 28 oktober 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

  Zo, je hebt heerlijk ingeslagen! Alle producten zien er ook zo vrolijk uit, zo leuk.

 16. Simone 28 oktober 2019 op 2:51 pm - Beantwoord

  Zo, jij hebt even flink geshopt! Ik hoop dat wanneer we verhuisd zijn ook weer eens naar een DM gaan. We hebben nu natuurlijk helemaal geen voorraad, dus een voorraadje halen is geen overbodige luxe (plus: het is ook gewoon leuk!).

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat een leuk vooruitzicht, een bezoekje aan DM en daarmee ook meteen jullie voorraadkast kunnen aanvullen. Ik vind zelf zo’n bezoekje aan DM echt een heerlijke besteding van mijn dag 🙂

 17. Geke 28 oktober 2019 op 3:38 pm - Beantwoord

  Toen we een paar jaar terug in Berlijn waren, ben ik er wel eens binnen geweest omdat ik scheermesjes nodig had. Maar omdat we met het vliegtuig waren, konden we niet veel meenemen verder. Jammer, want zo’n mooie prijsjes… 🙂
  En inderdaad, ook glutenvrij in het assortiment.

  (wellicht ken je ze al, de bakmixen van bij Holland and Barrett? vorig weekend de browniemix getest, en goedgekeurd 🙂 )

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tip voor de bakmixen! Daar ga ik eens naar kijken. Volgens mij heeft mijn vriend die nog nooit geprobeerd, dus wie weet kan ik hem er eens mee verrassen 🙂

 18. Suzanne 28 oktober 2019 op 5:25 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spulletjes! Ik ben zelf van plan om volgende week even naar Duitsland te rijden om te shoppen!

  • Romy 29 oktober 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

   Ha wat een leuk vooruitzicht! Veel shopplezier alvast in Duitsland! Je komt vast niet met lege handen terug 🙂

 19. Maaike 29 oktober 2019 op 1:49 am - Beantwoord

  Helaas nog nooit bij een Duitse drogisterij geweest. Maar wat een toffe shoplog 😀

 20. Anouk 29 oktober 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Het enige wat ik me af kon vragen tijdens het lezen van deze blog is of je al deze producten nou ook daadwerkelijk op krijgt haha 😉 Wat een geweldige buit heb je gescoord zeg! Ik was zelf maar een keer per week mijn haar dus jou voorraad daar zou ik echt twee jaar mee kunnen. Al die geuren klinken trouwens echt fantastisch, de enige keer dat ik bij de DM was wist ik nog niet van het bestaan van deze geweldige producten maar de volgende keer gaat er wat mee.

  • Romy 29 oktober 2019 op 11:03 pm - Beantwoord

   Haha, geloof het of niet maar deze buit gaat zeker weten helemaal op 😉 Ik had vorig jaar in oktober ook flink ingeslagen in Düsseldorf, maar ben inmiddels door die hele voorraad heen.
   Leuk om te horen dat jij nu ook enthousiast bent over DM! Ze hebben zeker weten heel veel heerlijk geurende producten om eens te proberen.

 21. Wendy (B) 29 oktober 2019 op 3:37 pm - Beantwoord

  Ik ga ook heel graag naar DM en Rossmaan 😀 !!!

 22. Giovanna Jansen 29 oktober 2019 op 4:58 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen! Gaaf om alles ook van eenzelfde merk te hebben.
  Ik ben nog nooit in een Duitse drogisterij geweest, maar hoorde toevallig niet zo lang geleden van familie die dichtbij de Duitse grens woont hoe ongelooflijk goedkoop het daar is.

  • Romy 29 oktober 2019 op 11:06 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Bij zowel DM als Rossman vind je doucheproducten voor maar € 0,55 per fles en ook producten als deodorant kosten er vaak maar een fractie van de prijs in Nederland. Echt bizar hoe goedkoop het daar is! En dan zijn de producten nog heel fijn ook 🙂

 23. Anna 30 oktober 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Shoppen in Duitsland is zo heerlijk he, door jouw artikel heb ik er meteen zin in gekregen! 😉 Wat een geweldige aankopen heb je gedaan, heerlijk zo’n voorraad! Ik ga meestal naar de DM om mijn favoriete Nivea deodorant te scoren (1,75 en in Nederland 4 euro). Ook sla ik mijn favoriete shampoos en andere haarverzorgingsproducten in, zo bespaar ik op jaarbasis heel veel geld, haha. Ik hoef bijna nooit meer naar de drogist in Nederland, want ik heb thuis een mini DM, waar ik af en toe wat nieuws kan uitzoeken ;-). De maskers van de DM vind ik ook zo fijn, vooral het dode zee masker (van Balea)! Hoewel Balea een goedkoop merk is, zijn de verpakkingen wel super leuk en vrolijk. Echt een feestje :D.

  • Romy 6 november 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

   Haha, jij boft maar dat je redelijk dicht bij de Duitse grens (en dus dicht bij DM) woont 😉 Wat een prijsverschillen, hè, tussen de Nederlandse drogisterijen en DM. En de spullen zijn inderdaad heel fijn en nog leuk vormgegeven ook. Ik heb inmiddels ook een flink mandje vol DM-spullen in mijn kelder staan om steeds weer wat leuks uit te zoeken. Ook een feestje op zich! 😉

 24. Els 31 oktober 2019 op 12:07 pm - Beantwoord

  Ik ben ook zo’n fan van de DM. Helaas iets te ver weg van Tilburg. Echt goede aankopen heb je gedaan. Ben een beetje jaloers! Je nieuwe schoenen zijn ook erg mooi!

  • Romy 6 november 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Dank je! Mocht je ooit in de buurt van Duitsland zijn, dan is een bezoekje aan DM zeker een aanrader. Ze hebben in Duitsland trouwens ook leuke winkels met knutselspullen. Vooral bij Woolworth kun je vaak leuke stickers en washi tape vinden 🙂

 25. zwartraafje 1 november 2019 op 9:07 pm - Beantwoord

  Nee, nog nooit. Ik ben zelfs nog niet in Duitsland geweest. Dankzij jou heb ik dus weer wat bijgeleerd. Ik had immers geen flauw idee dat verzorgingsproducten bij hen voordeliger waren. Die witte chocolade-shampoo klinkt trouwens heerlijk.. Ik ben zelf ook al volop bezig met onze kerstkaarten. Vorig jaar heb ik er ongeveer 64 verstuurd dus ik ben maar alvast tijdig gestart met knutselen. Dit jaar is het er immers eentje met een stempelafdruk en die moesten natuurlijk allemaal worden ingekleurd.

  • Romy 7 november 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Wauw, 64 kaarten zijn er nogal wat. Knap hoor! Maar wel heerlijk om mee bezig te zijn 🙂 Ik hoop binnenkort ook maar eens te beginnen aan de kerstkaarten. Een tijdrovend, maar wel leuk klusje!
   Mocht je de kans krijgen om eens naar de Duitse drogist (en naar de leuke Action-achtige winkel Woolworth) te gaan, dan is het zeker een aanrader. Alleen al vanwege de heerlijk geurende witte-chocoladeshampoo 🙂

 26. Lisa Heleen 2 november 2019 op 10:35 pm - Beantwoord

  Aah ik ben dol op Duitsland en dan voornamelijk de DM! Die Balea producten maken mij hééél blij. Ik moet ook maar weer eens een tripje plannen…

 27. Nikita 9 november 2019 op 9:23 pm - Beantwoord

  Ik ben nog nooit in Duitsland geweest maar dit maakt me wel nieuwsgierig. Ik hou er zelf ook van om me te verwennen. Ik heb jouw probleem altijd als ik in Brugge rondloop. Nee, het is niet zo dat Brugge extreem goedkoop is. Maar ik hou van Brugge en de sfeer daar. En dan koop ik al sneller eens iets. Ook zijn de winkels veel groter, waardoor het aanbod groter is. Er ligt dus ook al heel wat kleding die ik in Brugge kocht in mijn kast. Al een geluk dat de supermarkt waar ik werk niet midden in de winkelstraat ligt. Anders werd het wel heel gevaarlijk! Toen ik laatst in de winkelstraat was heb ik trouwens niet enkel aan mezelf gedacht. Ik ben een chocoladewinkel ingesprongen (want daar zit Brugge vol van, voor de toeristen) en heb een doosje pralines meegebracht voor mama. Gewoon, als bedankje voor haar steun en natuurlijk gewoon omdat ik graag m’n moeder blij maak met onverwachte attenties.

  • Romy 12 november 2019 op 9:49 pm - Beantwoord

   Er gaat inderdaad niets boven winkelen in een echt leuke stad en een fijne winkelstraat. Ik kan me wel voorstellen dat je graag shopt in Brugge. Ik ben er een keer geweest en vond de winkelstraat daar ook echt heel fijn.
   Wat ontzettend lief trouwens, dat doosje bonbons voor je moeder. Ik weet zeker dat je moeder daar ontzettend blij mee en verrast door was.