Vreugdedansjes, vrolijke deuntjes en confetti alom! De titel heeft vast al verraden wat voor nieuws ik maar al te graag met je wil delen: ik heb een NIEUWE BAAN! En ja, dat moet in Capslock. Ik begin het namelijk zelf ook pas langzaamaan te beseffen. Het is misschien ook wel de meest spannende stap die ik ooit heb gezet. Maar het is toch echt zo: ik heb mijn vaste contract opgezegd en ga binnenkort werken op de universiteit waar ik 2 jaar geleden zelf als pas afgestudeerde de deur achter me dichttrok. Een nieuwe uitdaging waar ik onwijs enthousiast over ben! Ik vertel je er graag meer over.

ik heb een nieuwe baan

Van communicatieadviseur naar beleidsmedewerker

Ik werk nu iets meer dan een jaar bij een bank. Eerst als communicatiemedewerker en sinds een tijdje als communicatieadviseur. Het was mijn allereerste échte baan en ook een baan waarvan ik heel veel heb geleerd. Ik had fijne collega’s, ben dankzij mijn baan gegroeid als persoon en heb ook zeker mooie kansen gekregen. Toch miste ik “iets”. Ik merkte dat ik liever iets meer maatschappelijks wilde doen in plaats van te werken in het bedrijfsleven. En ik zocht uitdaging: minder doen, meer denken. Ik wilde meer complexe projecten in plaats van kleine uitvoerende taken, maar dan het liefst wel in combinatie met tekstschrijven en communicatie. Bestaat dat wel? Ja dus, ik vond namelijk dit alles in een nieuwe baan als beleidsmedewerker. Iets totaal anders dus!

Dé vacature

Op internet kwam ik onlangs een vacature tegen die ik wel talloze keren heb bekeken. Uit puur ongeloof. Het was een vacature die zo goed aansloot op alles wat ik zocht dat hij maar door mijn hoofd bleef rondspoken. Het was een functie aan de VU, voor een onderzoeksproject over talenstudies (daar gaan we weer: taal is zeg maar echt mijn ding!) en met een combinatie van onderzoek doen én communicatie. Het was alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Ik bewaarde de vacature, keek er een week lang elke dag wel een keer naar en besloot te reageren.

En ik werd het!

Toen ik op sollicitatiegesprek mocht komen, voelde het als thuiskomen om mijn eerste stappen op een universiteit te zetten sinds mijn afstuderen. Tijdens het gesprek werd ik nóg enthousiaster over de functie en ik kon dan ook mijn geluk niet op toen ik ’s avonds werd gebeld dat ik het was geworden. Of nou ja, euforie ging samen met een brok in mijn keel. Helemaal opnieuw beginnen, mijn vaste contract opzeggen voor werk op projectbasis, mijn collega’s niet meer zien en de spannende stap zetten naar iets volkomen nieuws – kon ik dat allemaal wel? En zou ik het wel durven?

Mijn hart volgen

Uiteindelijk besefte ik dat ik het antwoord op al die vragen al wist toen ik de vacature voor het eerst had gezien. Dit was wat ik wilde. Hallo, ik schrijf artikelen over je hart volgen en je passie achternagaan! Daar wilde ik zelf ook werk van maken. Deze functie is een kans die ik maar één keer krijg. Daarom vergat ik voor de gelegenheid de adviezen van mijn hypotheekadviseur (“Ga voor zekerheid!”) en mijn zorgen (“Ja maar, wat nu als…”) en luisterde ik naar mijn hart. En zo gebeurde het dat ik officieel een grote sprong in het diepe waag. Vanaf 15 augustus mag ik mezelf dus junior-beleidsmedewerker noemen.

Wat ga ik doen?

Nu ben je vast benieuwd wat mijn nieuwe baan inhoudt. Nou, ik ga werken aan een project dat als doel heeft om talenstudies in Nederland meer op de kaart te zetten en hier een beleid voor op te stellen. Zelf ben ik altijd al een talenmeisje geweest en heb ik met veel plezier Nederlands gestudeerd. Maar tijdens en na mijn studie heb ik veel vooroordelen gehoord: “Leer je dan alleen maar grammatica?” of “Wat kun je dan met zo’n studie?!”. Nou, een heleboel! En dat is een van de redenen waarom dit project is gestart. Bijvoorbeeld om meer scholieren te trekken naar talenstudies, maar ook om de curricula voor talenstudies verder te verbeteren.

Als beleidsmedewerker ga ik aan de ene kant (literatuur)onderzoek doen (Wat worden talenstudenten zoal? Hoe zit het met de aansluiting met de middelbare school?, etc.). Aan de andere kant ga ik ook een communicatieplan opstellen en uitvoeren, onder andere door een nieuwe website te vullen met content. Een perfecte mix van wetenschappelijk onderzoek en praktisch bezig zijn met communicatie en taal dus! Precies waar ik naar op zoek was in een project dat ook nog eens helemaal bij mij past. Ook heb ik naast deze baan iets meer uren per week over om aan mijn eigen onderneming te werken. Ideaal!

Klaar voor een nieuwe uitdaging!

De afgelopen weken waren nogal hectisch. Van het nieuws dat ik het was geworden tot overleg over mijn contract en op mijn huidige werk vertellen dat ik een nieuwe baan heb. Heel spannend allemaal! Maar ik word nu al enthousiast van het idee dat ik in augustus met mijn nieuwe baan ga starten. Eerst alles netjes afronden op mijn huidige werk, dan een korte vakantie en daarna uitgerust aan de slag bij de VU! Ik geloof niet dat ik ooit zo’n spannende stap heb gezet. Maar met deze stap volgde ik wel mijn hart en dat voelt ontzettend goed.

Wat was een spannende keuze waarbij jij je hart volgde? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 23 juni 2018 op 7:13 am - Beantwoord

  Wauw! Wat een stap en wat past dit goed bij jou.

  Gefeliciteerd!

 2. Janne 23 juni 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  Wauw! Gefeliciteerd met deze stap. Wat goed dat je hieraan begint, ik hoop dat het inderdaad zo goed bij je blijkt te passen. 🙂

 3. Anouk 23 juni 2018 op 8:13 am - Beantwoord

  Wauw wat gaaf Romy! Echt een leuk iets om naar uit te kijken deze zomer!

 4. Neverdullmoments 23 juni 2018 op 8:35 am - Beantwoord

  Yeahhh wat tof! Meant to be 🙂 Gefeliciteerd!!

  • Romy 23 juni 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Thanks! Het is inderdaad echt een fijn vooruitzicht 🙂

  • Romy 23 juni 2018 op 9:10 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En een beetje meant to be was het inderdaad wel 🙂

 5. Natasja 23 juni 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Wat gaaf zeg, gefeliciteerd!

 6. Simone 23 juni 2018 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een leuk en spannend nieuws! Tof dat je deze stap hebt durven nemen. Het is ook belangrijk om goed te kijken naar wat je wilt. Ik wil je alvast (ook al duurt het nog even) veel succes wensen met je nieuwe job!

 7. Geke 23 juni 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Wow, wat super zeg! Heel erg gefeliciteerd!
  En zoals je de job omschrijft lijkt het wel speciaal voor jou gemaakt te zijn dan 🙂
  Ook wel wat spannend maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met jouw enthousiasme en talenten!

  • Romy 23 juni 2018 op 9:11 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne en enthousiaste reactie! 🙂

  • Romy 23 juni 2018 op 9:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad heel spannend, maar ik weet zeker dat ik het hier erg naar mijn zin zal hebben 🙂

 8. Lesley 23 juni 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws en wat fijn dat je zoektocht weer iets nieuws heeft opgeleverd. Ik snap de sprong die je gemaakt heb, dat het eng is. Heel herkenbaar hoor. Je wilt iets anders, iets wat beter aansluit bij jou als persoon, maar het is ook eng om het vaste achter te laten. Heel veel plezier en succes in je nieuwe baan.

  • Romy 23 juni 2018 op 9:13 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! <3 Het was inderdaad heel dubbel om deze stap te maken, maar gelukkig sta ik er inmiddels helemaal achter. Ik heb nu al heel veel zin om te gaan starten 🙂

 9. Shirley 23 juni 2018 op 9:02 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Het lijkt me echt zo spannend ook om dat nieuws op je werk te delen, naast dat het sowieso al allemaal heel spannend is. Goed dat je je hart hebt gevolgd. Het klinkt echt als iets voor jou. Succed met afronden op je huidige werk en daarna veel succes met je nieuwe baan!

 10. Darina 23 juni 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  Dit past precies bij jou! GEFELICITEERD!!! Een hele spannende stap maar je hebt je hart gevolgd. Heel veel succes.

  • Romy 23 juni 2018 op 9:15 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂
   Het gesprek waarin ik het nieuws op mijn werk deelde, was eigenlijk spannender dan het sollicitatiegesprek 😉 Ik zag daar flink tegenop, maar uiteindelijk viel het me gelukkig heel erg mee. Iedereen reageerde heel begripvol of zelfs enthousiast 🙂

  • Romy 23 juni 2018 op 9:15 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! 🙂

 11. chucky1012 23 juni 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Heel veel succes .

  Fijn weekend ?

 12. Iris 23 juni 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Heel tof Romy en wat goed dat je je hart volgt! Als ik je zo hoor wordt dit helemaal jouw ding ? Gefeliciteerd en succes de aankomende tijd!

  • Romy 23 juni 2018 op 11:05 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik denk ook dat deze baan straks helemaal mijn ding is ?

 13. Daenelia 23 juni 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Jippie!!! Wat een mooie stap! Ja, je kunt veel met een talenstudie, zelfs overstappen naar het leren van programmeertalen. Halen worden vaak onderschat, omdat iedereen het spreekt en je kunt iedereen wel door de context begrijpen. Ik denk dat je daar hele leuke dingen mee gaat doen op de VU. Succes!!

  • Romy 23 juni 2018 op 11:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! ? En ik ben het helemaal met je eens. Met een talenstudie kun je ook bijvoorbeeld in de ICT gaan of marketeer worden en er zijn nog zo veel meer opties. Het zou mooi zijn als meer mensen dat inzien en daardoor misschien ook een talenstudie overwegen.

 14. Lilian 23 juni 2018 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke baan, gefeliciteerd! En goed dat je toch je hart hebt gevolgd, heel veel plezier!

  • Romy 23 juni 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het lijkt me ook zo’n leuke baan 🙂 Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.

 15. Johanne 23 juni 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Geweldig nieuws! Wat ongelofelijk gaaf dat je deze stap durft te nemen. Kan ik alleen maar heel veel bewondering voor hebben ?. Klinkt als de perfecte baan voor jou en hoop dat je er zoveel plezier uit gaat halen. Gefeliciteerd!!!

  • Romy 23 juni 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs mooie woorden! Ik ben ook zo blij dat ik uiteindelijk met volle overtuiging hiervoor ben gegaan. Heel spannend, maar ik denk dat het de juiste keuze is 🙂

 16. Tamara 23 juni 2018 op 10:29 am - Beantwoord

  Wow, wat een heerlijk nieuws! Zalig dat je zo’n sprong waagt. Gefeliciteerd!

 17. Sandra 23 juni 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Dit klinkt gewoon écht per-fect voor jou! Wat super knap ook dat je zo’n sprong in het diepe maakt. Gefeliciteerd!! Het beste wat je kunt doen is naar je hart luisteren, ook al is dat soms heel erg eng. Daarom des te meer bewondering voor jou dat je dit doet! Ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben daar. Kan bijna niet anders, toch?

  • Romy 23 juni 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik ben er ook zo blij mee.

  • Romy 23 juni 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve woorden! Je hart volgen is inderdaad altijd de beste optie, ook al was dat in dit geval best wel spannend. Maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet en weet zeker dat ik het hier naar mijn zin ga hebben 🙂

 18. Anna 23 juni 2018 op 11:15 am - Beantwoord

  Wauw! Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd Romy! Ik ben ook echt van de talen, dus begrijp je enthousiasme helemaal! Super leuk deze nieuwe uitdaging!

  • Romy 24 juni 2018 op 10:26 am - Beantwoord

   Superleuk, je enthousiaste reactie! Dankjewel! 🙂

 19. Marian B 23 juni 2018 op 12:00 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat leuk en goed van je!

 20. Jacqueline 23 juni 2018 op 2:04 pm - Beantwoord

  Super zeg, gefeliciteerd! Klinkt als een erg leuke baan.

 21. Sofie 23 juni 2018 op 4:14 pm - Beantwoord

  Wauw, heel veel succes!

 22. yvonne 23 juni 2018 op 4:27 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Superleuk voor je!!

 23. Irene 23 juni 2018 op 4:37 pm - Beantwoord

  YAY! GEFELICITEERD! Alleen maar goed dat je je hart volgt én nu al zo enthousiast bent over je job. Soms weet je het gewoon hé. Ik wens je alleszins héél veel plezier en succes voor augustus! Ik vond ontslag nemen ook spannender dan gaan solliciteren. Haha.

 24. Evelyne 23 juni 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat een grote stap, maar hé je hebt je hart gevolgd en dat is net wat meer mensen vaker moeten doen (onder andere ik *oeps*). Heel veel succes alvast!!!

  • Romy 24 juni 2018 op 10:28 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! Het was inderdaad een functie waarbij ik meteen wist dat dit echt iets voor mij zou zijn. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet en binnenkort hier met veel plezier aan kan beginnen 🙂

  • Romy 24 juni 2018 op 10:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat ik kan, kun jij ook – echt waar! Het was onwijs spannend om deze stap te zetten. Maar ik heb er veel met dierbaren over gepraat en dat heeft me zeker geholpen om uiteindelijk deze keuze te durven maken. Je kunt altijd om je heen kijken (en op vacaturesites kijken)om te zien of er iets is waar jij écht blij van wordt ♥

 25. Sara | mevrouwmiauw.nl 23 juni 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

  Ohhh Romy wauw. Gefeliciteerd. Wat ontzettend spannend maar wat past dit goed bij jou. Heerlijk. Ik ben heel benieuwd hoe je het werk als beleidsmedewerker vindt. Ik ben beleidsmedewerker zorg en welzijn binnen een gemeente en hoewel dat echt iets anders is, dragen we wel dezelfde titel én zullen er zeker overeenkomsten zijn (bijvoorbeeld de vragende blik van mensen als je zegt dat je beleidsmedewerker bent?).

  • Romy 24 juni 2018 op 10:32 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! ♥ Superleuk dat we nu dezelfde functienaam dragen. Stiekem heb ik nu al een paar keer de vragende blikken van mensen gekregen als ik ging uitleggen wat ik deed. De naam ‘beleidsmedewerker’ is volgens mij zo vaag dat het de meeste mensen precies niks zegt, haha 🙂

 26. Wat leuk! Denk ook dat een universiteit een leuke omgeving is om te werken 🙂 Proficiat en veel plezier!

 27. Amanda 23 juni 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

  Wauw, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat een bijzondere én mooie stap. Je hart volgen is soms het engste om te doen, maar ernaar durven luisteren is vaak wel het beste. Ik hoop dat je het onwijs naar je zin zult hebben bij je nieuwe uitdaging. Ga ervoor!

  • Romy 24 juni 2018 op 10:34 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik heb zelf tijdens mijn studie een paar keer als student-assistent op de universiteit gewerkt en vond dat ook altijd erg leuk. Ik vind het inderdaad echt een fijne werkomgeving.

  • Romy 24 juni 2018 op 10:35 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en lieve woorden! ♥ Het was inderdaad best een uitdaging om te luisteren naar mijn hart, maar ik ben blij dat ik toch deze stap heb gezet. Het voelt als een heel goede keuze 🙂

 28. Anita te Gussinklo 23 juni 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy, met deze nieuwe uitdaging.
  Heel veel suc6

 29. Meaghan 23 juni 2018 op 10:08 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend gaaf Romy! Stoer dat je die stap hebt durven zetten, maar als het je droombaan is, dan is het gewoon mooi dat je je hart volgt en minder kijkt naar de ‘zekerheid en veiligheid’. Heel er veel plezier en succes! Het is je gegund.

 30. Sandra Stokmans 24 juni 2018 op 12:10 am - Beantwoord

  Wat goed dat je je hart volgt! Heel veel plezier en succes in je volgende stap!!

  • Romy 24 juni 2018 op 10:37 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! 🙂
   En je hebt zeker gelijk: als het gaat om dingen waar je echt heel enthousiast van wordt, dan is het veel belangrijker om te luisteren naar je hart dan om alleen maar naar praktische bezwaren te kijken.

  • Romy 24 juni 2018 op 10:37 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! 🙂

 31. Wendy (B) 24 juni 2018 op 9:11 am - Beantwoord

  Succes!