breakie16 1

Ik moet bekennen dat ik…

 • 12 december 2019
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Perfectie is zó 2018. Of 2017 zelfs? Iedereen heeft wel dingen die – om het maar positief te framen – redelijk “bijzonder” zijn. De een vindt het leuke trekjes die je uniek maken, de ander noemt het nogal rare gewoontes. En ik? Ik houd wel van grappige imperfecties. Omdat ik graag smul van andermans bijzonderheden, ga ik ook zelf met de billen bloot door je met een aantal gekke bekentenissen van mij op te zadelen. Dit zijn 17 niet al te perfecte dingen die ik wel durf op te biechten over mezelf.

Ik moet bekennen dat…

 1. …ik de 20 seconden waarin mijn bezoek de trap van de flat oploopt vaak nog snel wat troepjes in de kast stop. Lang leve wonen op twee hoog!
 2. …ik een serieus ordensysteem voor mijn voorraadkast heb bedacht en dat graag niet overhoop gehaald zie worden. Al is het maar omdat ik anders zou vergeten dingen voor de houdbaarheidsdatum op te eten…
 3. …ik een boterham in vier stukjes gesneden lekkerder vind dan dubbelgevouwen. Dat maakt echt verschil, hoor.
 4. …ik altijd het lekkerst voor het laatst bewaar, wat ik ook eet. Dat stamt vast nog uit de tijd dat ik pas mijn tien-uurkoekje mocht eten als mijn appeltje op was.
 5. …ik bijna nooit opvallende kleuren lipstick draag, omdat ik anders weet dat geheid de helft van de lipstick op mijn tanden eindigt om het charmante plaatje compleet te maken.
 6. …ik er na vijf jaar autorijden nog steeds veel voor over heb om geen hellingproef te hoeven doen.
 7. …ik totaal geen held ben met dansen. Mijn complete danspassenarsenaal bestaat uit stap-sluit-stap-sluit. Stel je daar de houding van een plank bij voor en je hebt een goed beeld van hoe het er ongeveer aan toegaat.
 8. …ik mijn haren nóóit föhn. Ik heb wel voor de vorm een droger in de kast liggen, maar heb zelfs nog nooit de gebruiksaanwijzing ervan aangeraakt.
 9. …ik na een kappersbeurt weleens mijn haar nat maak om het daarna – lekker eigenwijs – op mijn eigen manier in model te brengen.
 10. …ik onlangs mijn slaapkamerplant zijn laatste adem zag uitblazen en die vervolgens ietwat beschaamd in halfdode toestand door het trappenhuis naar zijn laatste bestemming (de container) moest zien te verplaatsen. Gelukkig kwam ik dit keer geen buren tegen.
 11. …ik de kussens op mijn bed elke ochtend netjes orden, maar ze elke avond van mijn bed afgooi omdat zo’n stilistisch verantwoorde setting natuurlijk voor geen meter slaapt.
 12. …ik laatst moest googelen wat je met een verstopt doucheputje aanmoet (maar dat probleem wel dankzij mijn beste vriend Google zelf heb weten te verhelpen).
 13. …mijn expertise bij heel andere gebieden dan auto’s ligt. Dat ik mijn kenteken niet meer wist (stond in de telefoon waarmee ik belde!), kwam vast al niet bijster intelligent over. Dat ik vervolgens niet veel meer kon uitstamelen dan de zeer gedetailleerde beschrijving “Mijn auto doet het niet” wist mijn imago als autokenner vast ook niet op te poetsen.
 14. …ik altijd mijn best doe om liedteksten mee te zingen, maar ondertussen vaak maar drie regels van het refrein ken en daarbij ook nog eens creatief woorden door elkaar hussel.
 15. …ik mijn avondeten vaak uitkies op basis van het principe “wat de koelkast schaft”. Op een doorsnee avond komen daar dus niet veel Pinterest-recepten aan te pas.
 16. …ik de Nieuwjaarsduik een veel te koude bedoening vind. En dan heb ik het dus ook over in mijn winterjas met handschoenen aan en een sjaal om vanaf de kant toekijken.
 17. …in mijn portemonnee nog steeds wat verdwaalde Action-bonnetjes van twee maanden geleden zitten, waarvan ik me al tien keer heb bedacht dat ik ze echt eens moet weggooien.

Tja. Jij bent vast ook niet perfect, toch?!

Herken jij een van mijn bekentenissen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 12 december 2019 op 6:30 am - Beantwoord

  Punt 1, 4, 8 en 9 kan ik ook aftikken. Iedereen heeft eigenaardigheden, maar van de meeste dingen heeft gelukkig niemand last. Juist leuk dat iedereen anders is.

 2. Darina 12 december 2019 op 6:50 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Puntje 3 en 4 zijn heel herkenbaar en Google is ook zeker een goede vriend van mij 🙂

 3. Naomi 12 december 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Heerlijk! Ik herken er een heleboel! Vooral 1 t/m 4. En nummer 9 ook. Ik was áltijd voor ik weer iemand onder ogen moet komen zelf mijn haar na een kappersbezoek. Dan breng ik het daarna zelf in model. Voel ik me weer een stuk meer mezelf dan wanneer ik net bij de kapper vandaan kom.

  • Romy 14 december 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben die graag het werk van de kapper weer ongedaan maakt 😉 Ik heb ook altijd het idee dat ik mezelf niet meer ben als de kapper mijn haar heel netjes föhnt. Dat terwijl ik vaak in mijn omgeving hoor dat mensen juist zo blij zijn met hoe de kapper hun haar doet en hun haar het liefst altijd zo zouden willen. Heb ik dus totaal geen last van 😉

 4. Audrey 12 december 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Ik maak mijn bed dus überhaupt niet op ’s ochtends… Ik vind het zo’n gedoe om het netjes te doen (en echt mooi recht word het toch nooit) dat ik de moeite niet eens neem, haha.

  • Romy 14 december 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Haha, ik geef je groot gelijk dat je het opmaken van je bed maar opgeeft. Stiekem sla ik dat ook iets te regelmatig over 😉

 5. Sabine 12 december 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Ja punt 3! Anders heb je gewoon veel te veel brood.

  • Romy 14 december 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ja toch?! Daar ben ik het helemaal mee eens! 😉

 6. bychristiana 12 december 2019 op 9:22 am - Beantwoord

  Haha, nummer 3! Ik snij hem altijd in twee helften, maar een dubbelgevouwen boterham, BAH!

  • Romy 14 december 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Haha, het is dat ik inmiddels gewend ben om dubbelgevouwen boterhammen te eten. Maar ik geniet er nog altijd van als ik thuiswerk en mijn brood daardoor lekker opengevouwen kan opeten 😉

 7. Iris 12 december 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Haha zo herkenbaar. Ik zou willen dat ik soms wat meer tijd heb om snel nog even wat op te ruimen voordat de visite binnenkomt. Haha

 8. Laurine 12 december 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Haha, dat van de kapper is heel herkenbaar! Telkens wanneer ik van de kapper terugkom voelt mijn kapsel niet als mezelf aan tot ik het zelf een keer gewassen heb, alsof mij haar dan weer zoiets heeft van: ah ja, zo hoor ik te liggen.

  • Romy 14 december 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, precies wat jij zegt inderdaad! Ik voel me ook echt niet mij als de kapper mijn haar supernetjes heeft geföhnd. Dan maak ik er liever weer mijn eigen wat rommeligere coupe van.

 9. Ilona Wielinga 12 december 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Heerlijk om te lezen. Ik leg ’s ochtends alle kussens netjes op mijn bed, om ze er ’s avonds weer vanaf te gooien. Want dat ligt inderdaad voor geen meter, haha. En ik eet mijn brood juist dubbelgevouwen. Denk dat dit echter ook komt omdat ik het zo het makkelijkst mee kan nemen in mijn broodtrommel. En over brood gesproken, ik eet elke ochtend een broodje hagelslag en als ik op school eet gaan er broodjes jam en pindakaas mee, thuis eet ik eigenlijk altijd komkommersalade en pindakaas. Ik hou van regelmaat, haha.

  • Romy 14 december 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om wat broodfeitjes over jou te ontdekken! Ik snap je trouwens helemaal dat je graag regelmatig voor hetzelfde beleg kiest. Dat doe ik ook nogal vaak. Als je eenmaal een echt lekker type broodbeleg hebt gevonden, waarom zou je het dan aanpassen? 😉

 10. Janne 12 december 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Ik vraag de kapster meestal zelfs om niet te veel moeite te doen om mijn haar in model te brengen, want thuis doe ik het toch wel over… Ik heb heel kort haar (als in, tondeuselengte) en als ik het laat knippen gaat er meestal ongeveer de helft af. Dat zijn allemaal haartjes van een centimeter lang of zo. Die komen overal terecht en dat gaat hartstikke kriebelen. Dus thuis ga ik meteen onder de douche en gaan mijn kleren in de was. Ik snap niet hoe mensen midden op de dag naar de kapper kunnen gaan en dan de rest van de dag met die kriebels rond kunnen lopen.

  Om mijn waterkoker te ontkalken doe ik er altijd een liter pure schoonmaakazijn in. Het kan ook wel verdund, maar voor die paar cent dat het kost maakt het me niet uit. Ik breng de azijn bijna aan de kook in de waterkoker en dan giet ik het door het putje van de douche en de wastafel. Er zit vaak veel zeep in het putje en dat gaat er goed uit met kokende azijn. Voorkomen is beter dan genezen, is de truc hier. 🙂

  • Romy 15 december 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Wat een goed idee van het schoonmaakazijn! Die tip ga ik onthouden, want mijn waterkoker kan ook wel een ontkalkingsbeurt gebruiken én mijn doucheputje zit ook nog eens verstopt. Ik weet wat ik morgenochtend ga doen 🙂

 11. Geke 12 december 2019 op 12:13 pm - Beantwoord

  Heel veel herkenbare puntjes, vooral nummer 7!
  Bed opmaken doe ik niet echt, ligt zowat de hele dag opengeslagen. Dat vindt de huisstofmijt niet zo fijn, en aangezien ik de huisstofmijt dan weer niet fijn vind 😉
  En ook de kappers creatie mag blijven, voor zolang het duurt. Mijn eigenzinnige steile haar doet toch wat het wil dus het blijft nooit lang zitten.

  • Romy 15 december 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Haha, jouw haar zorgt er gewoon lekker zelf voor dat het altijd bij jou past. Leuk hoor! 🙂

 12. Irene 12 december 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Weer super herkenbaar! Ik maak mijn haar ook altijd nog eens nat nadat ik bij de kapper ben geweest. Ligt dan ook altijd veel beter, haha 😀 Kan ook niet dansen trouwens. Ik doe het wel heel graag maar ik maak mezelf gewoon belachelijk denk ik als ik ergens op een feesje dans. Ach ja, ik vind plezier hebben nu wel belangrijker. En qua eten bewaar ik ook altijd het lekkerste tot het laatste, kwestie van goed af te sluiten hé 😀

  • Josephine 12 december 2019 op 6:12 pm - Beantwoord

   Haha! Ik ben ook schuldig aan het voorraadkast-systeem, en de kussens op het bed. De boodschappen wil ik dus altijd beslist zélf inruimen. Laatst ben ik wel verstandig geweest en heb eindelijk wat kussens permanent opgeborgen. 😉

   • Romy 15 december 2019 op 12:13 am - Beantwoord

    Haha, slim om de kussens toch maar niet permanent op bed te laten liggen. Het is eigenlijk ook zo wat om steeds alles van het bed af te moeten halen. Mijn vader verklaarde me al voor gek toen ik mijn slaapkamer inrichtte 😉

  • Romy 15 december 2019 op 12:05 am - Beantwoord

   Die angst om mezelf voor schut te zetten als ik dans herken ik maar al te goed. Soms vraag ik me af of ik me daaroverheen moet zetten en het maar gewoon eens moet proberen of dat het echt zo slecht met mijn dansskills gesteld is 😉

 13. Tamara 12 december 2019 op 5:02 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar weer! Toeval;lig heb ik ook afgelopen week mijn douche putje moeten ontstoppen en had echt geen flauw idee hoe, het enige dat ik wist is dat je nooit chemische ontstopper moest gebruiken. Uiteindelijk heb ik het met een vaatwasblokje en heet water gedaan. Ben benieuwd hoe jij het probleem hebt opgelost!

  • Romy 15 december 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat een slim idee van het vaatwasblokje! Die tip ga ik onthouden voor een volgende keer.
   Ik heb met een pincet de haren en zeepresten uit het putje gehaald, maar dat was echt een rotwerkje (en heel vies ook). Ik denk dat ik een volgende keer dus toch maar wat anders ga proberen dan het pincet 😉

   • Tamara 16 december 2019 op 11:50 am - Beantwoord

    Ooh wat erg! Dat is inderdaad een rotwerk. Het vaatwasblokje werkte heel goed en het putje loopt weer als een speer. Tip van oma, werkt altijd haha!

 14. Marsha 12 december 2019 op 8:14 pm - Beantwoord

  Leuk artikel hihi! In sommige punten herken ik mezelf wel. En ik ben zeker niet perfect! 😉

 15. Hermien - KouweKleren 12 december 2019 op 8:25 pm - Beantwoord

  Je hebt he-le-maal gelijk hoor, met je boterham!

 16. Evelyne 12 december 2019 op 9:29 pm - Beantwoord

  Ha, enkele herkenbare en grappige dingen 😉 Ik kan eigenlijk ook wel zo’n lijstje vullen, haha. Leuke inspiratie 😉 (straks denk je nog dat ik een copycat ben, haha!)

  • Romy 15 december 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, juist leuk als je ook zo’n lijstje opstelt! Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar jouw bekentenissen 🙂

 17. Anouk 13 december 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Ik vind het altijd zo beschamend als ik een plant moet weggooien. Ik heb dan zo het gevoel dat ik gefaald heb. Laatst heb ik mijn muntplantje weggegeven, die vond het gebrek aan zonlicht niet leuk..

  • Romy 15 december 2019 op 12:21 am - Beantwoord

   Altijd balen hè als een plant het niet redt? Ik vond het ook nogal beschamend. Ach, gelukkig houden de meeste planten het wel goed vol 😉

 18. Anna 13 december 2019 op 9:54 am - Beantwoord

  Haha wat een herkenbaar artikel! Het lekkerste voor het laatst bewaren, daar heb ik ook een handje van ;-). En oh, ik moet nodig mijn tassen weer eens opruimen. Zo. Veel. Bonnetjes. Pannenzegels. Verzendbewijzen. Boodschappenlijstjes. En God mag weten wat nog meer :p

  • Romy 15 december 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Vrouwen en tassen…dat kan toch ook gewoon bijna niet volledig netjes gaan 😉 Ik heb zelfs met een grote tas altijd nog ruimte tekort voor alle kleine prulletjes die ik elke dag (onnodig) meesleur.

 19. Mariska 14 december 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Hahaha, die verdomde hellingproef! Ik snap je helemaal al heb ik daar gelukkig zelf geen moeite mee. Wat ik dus absoluut niet kan is file parkeren en achteruit inparkeren. Nope.

 20. zwartraafje 18 december 2019 op 2:35 pm - Beantwoord

  Als ik een haardroger gebruik dan ziet mijn haar eruit alsof ik een kortsluiting heb gehad. Dus gebruik ik mijn haardroger enkel wanneer ik de diepvries moet ontdooien. Beter dan hem niet te gebruiken toch?

  • Romy 21 december 2019 op 10:23 am - Beantwoord

   Haha, ik moest hardop om je reactie lachen. Ik zie nu allerlei beelden voor me van ontplofte kapsels 😉 Maar inderdaad, de föhn gebruiken om de diepvries te ontdooien is ook een praktische toepassing!

 21. Nikita 27 december 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Die bekentenis van de bonnetjes is zo herkenbaar! Ik heb nog steeds bonnetjes van mijn vorige werk in mijn portemonnee zitten, terwijl ik daar al 4 maand niet meer werk. Maar het is eerder om de herinnering dan iets anders. Als ik mijn portemonnee leegkieper gaan ze er altijd weer in. Ik doe mijn huidige job heel graag, maar ik heb ook mooie herinneringen aan de vorige. Achja, terugdromen mag altijd toch?

  • Romy 1 januari 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

   Positief terugdenken aan je eerdere baan is zeker alleen maar goed. En wat mooi dat de bonnetjes je daar nog altijd aan herinneren. Een klein aandenken aan een fijne tijd is nooit weg. Ik geef je dus alleen maar groot gelijk dat je die bonnetjes nog steeds met veel plezier bewaart.

Recente blogs

Outfit | Mijn vintage spijkerjasje van Vergane Glorie

22 juni 2019|Outfits|

Kleding kopen is op zich geen straf. Maar veel leuker dan het ene na het andere item in je virtuele winkelmandje gooien, is het als je spontaan tegen een geweldige vintage vondst aanloopt. Het overkwam mij twee weken geleden op de Sunday Market. Net nadat ik afscheid had genomen van mijn oude spijkerjasje dat een gapend gat bij de oksel bleek te hebben, kwam ik een nieuw exemplaar tegen waaraan het gapende-gat-jasje absoluut niet had kunnen tippen. Of nou ja, nieuw - vintage dus. Een uniek exemplaar dat door een creatieve ondernemer is opgefleurd. Je begrijpt het: dit jasje verdient een plek op mijn blog.

Mei 2019 | Maand van mooie mijlpalen, Pippa & plantjes

1 juni 2019|Persoonlijk|

De maand mei 2019 is alweer ten einde. Een heel bijzondere maand die propvol zat met grote mijlpalen en geweldig mooie hoogtepunten. Het is een maand die me waarschijnlijk de rest van mijn leven zal bijblijven door de vele grote stappen die elkaar in rap tempo leken op te volgen. Zo ging ik deze maand officieel het huis uit, verwelkomde ik de allerliefste fluffy huisgenoot Pippa, kon ik mijn kleding eindelijk ophangen in de mooie kledingkast waar ik altijd al van droomde en mocht ik ook nog eens 26 kaarsjes uitblazen. Tijd voor een maandoverzicht, al is het maar zodat ik mijn mei-mijlpalen zelf niet meer vergeet.