nieuwe fiets blauw

Ik trakteerde mezelf op een nieuwe fiets (en hij is blauw!)

 • 29 maart 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle
Cortina U4 D57 Blue Sky

Op mijn knalrode fiets heb ik een jaar of vier rondgefietst. Gescoord op Marktplaats en grondig gebruikt totdat-ie het steeds vaker liet afweten. Mijn versnellingen hadden het al een jaar begeven, een heuveltje op fietsen voelde als een heuse marathon (terwijl mijn conditie best prima is!), mijn kettingkast hing met ducktape aan elkaar en het spatbord zat zo los dat je mij al van een paar honderd meter afstand hoorde aankomen door het gerinkel. Toen laatst ook nog mijn kratje van de fiets viel, drong het tot me door: een nieuwe fiets was zo’n slecht idee nog niet.

Op naar de fietsenwinkel

Bart had in de tussentijd al heel wat keren aangeraden om eens naar een andere fiets te kijken. “Dan merk je pas hoe ruk deze fiets is”, verzekerde hij me nog. Maar nee, ik was aan mijn rode fietsje gehecht en ben bovendien niet zo van het geld laten rollen. Dus een nieuwe fiets, moest ik dat nou wel willen? Kon ik niet gewoon weer een tweedehands exemplaar kopen? Of het nog even redden met mijn oude exemplaar?

Bart oriënteerde zich ondertussen wel op een nieuwe fiets voor zichzelf (hij had überhaupt geen fiets, dus had een goede reden!). Toen we toch al een afspraak bij de fietsenwinkel hadden gemaakt, gaf ik schoorvoetend toe dat we dan ook voor mij konden kijken. Ik wilde natuurlijk niet straks hijgend en puffend naast Bart de longen uit mijn lijf trappen terwijl hij op zijn gloednieuwe fiets moeiteloos vooruit zou komen. Oké, een nieuwe fiets dan maar!

Cortina U4 D57 Blue Sky
Cortina U4 D57 Blue Sky

Komt een vrouw in de fietsenwinkel…

Zo stonden we vorige week zaterdag in de fietsenwinkel. De hele winkel voor ons alleen en de fietsverkoper. De geur van gloednieuwe fietsbanden, die ik al mijn hele leven verslavend lekker vind, kwam ons tegemoet. “Waar ben je naar op zoek?”, vroeg de medewerker. Barts antwoord was kort: “Een stadsfiets”. Het mijne was iets specifieker: “Een damesfiets, maar dan wel met een kratje. En ook graag in een leuk kleurtje. Het liefst blauw en dan graag lichtblauw”.

Je begrijpt: er bleven niet heel veel fietsen voor mij over. Gelukkig hoefde dat ook niet, want vanaf een afstandje zag ik hem al schitteren: dé blauwe fiets die precies paste bij wat ik in mijn hoofd had. De verkoper opperde nog de donkerblauwe fiets die erachter stond en wees me ook op een zwart model zonder kratje, maar ik had mijn keuze al gemaakt. Ik gooide het idee overboord dat een nieuwe fiets te duur is en besloot dit te zien als een cadeautje voor mezelf. Hopelijk voor de komende tien jaar.

Een fiets met een bakkie

Gelukkig reed de fiets ook heerlijk – inderdaad beter en geruislozer dan mijn rode fiets. Even later hing het ‘Verkocht’-bordje dan ook aan het stuur en waren Bart en ik allebei een vervoersmiddel rijker. Precies op tijd voor het lenteseizoen en ook precies op tijd voor de vele fietsritjes die in coronatijd een extra aantrekkelijk uitstapje zijn.

Mijn fiets is van Cortina en is dus lichtblauw. Een transportfiets met een mandje voorop. Want sinds ik gewend ben aan fietsen met mandjes, wil ik niet anders meer. Aangezien ik in mijn tas altijd veel te veel meuk meesjouw, is zo’n “bakkie voorop” best handig. Ook voor de boodschappen trouwens; ik ben geen ster in een rechte lijn aanhouden met twee zware boodschappentassen bungelend aan mijn stuur. Dankzij een mandje is dat niet nodig.

blauwe fiets cortina

De “lenterit” met muts op en windkracht 5

Dit weekend, een week later, gingen we vol spanning onze nieuwe tweewielers ophalen. Ik maakte eerst een laatste ritje op mijn oude fiets, zodat ik nog één keer kon ervaren hoe hard ik een vervanger nodig had. Toen was het tijd om mijn gloednieuwe exemplaar op te halen.

De rit naar huis op mijn nieuwe blauwe fiets was dan misschien niet het lenteritje dat ik ervan had verwacht met sandalen, zomerjurk en de lentezon in mijn gezicht. Nee, in plaats daarvan hadden we tegenwind met windkracht 5, droeg ik een muts tegen de kou en vervloekten we een paar keer het feit dat we de fiets niet bij de fietsenmaker om de hoek hadden gekocht. Maar ondanks dat fietste ik glimlachend tegen de wind in. Want o wat fietst deze Cortina-fiets lekker! Zeker weten dat ik op mijn rode fiets totaal buiten adem was aangekomen thuis met een razende hartslag. En nu? Nu voelde ik me heerlijk uitgewaaid en nog steeds in staat om normaal te ademen. Wat een verademing, zo’n nieuwe fiets!

Laat de fietsritjes maar komen!

We parkeerden de fietsen tussen de narcissen om er alsnog een lenteachtig plaatje van te kunnen maken. Inmiddels staan ze te shinen in mijn schuur, heb ik braaf alvast de servicebeurten in mijn agenda genoteerd en zijn de eerste plannen voor onze fietstochtjes gemaakt. Het Amsterdamse Bos wordt vast bestemming nr. 1. Dan wel het liefst met voorjaarsweer. Want hoe smooth mijn fiets ook trapt – zelfs met tegenwind – met het lentezonnetje op mijn bol is fietsen wel het allerfijnst.

Wat voor fiets heb jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 29 maart 2021 op 6:42 am - Beantwoord

  Een prachtige fiets! Echt een blikvanger en leuk dat mandje voorop. Van deze fiets ga je zeker heel veel plezier hebben!

 2. Lisa 29 maart 2021 op 6:50 am - Beantwoord

  Toffe mooie fiets! Fijn met de lente in het vooruitzicht, en wat een mooie foto’s. Ik heb ook een fiets die zo zwaar trapt. Ik merkte het toen ik op vakantie een fiets huurde en toen wel makkelijk weg kon rijden. Toch eens een afspraak maken.

 3. Anouk 29 maart 2021 op 8:20 am - Beantwoord

  Ik heb een mintblauwgroene fiets met een enorm wit krat voorop. Ideaal want niet alleen kan ik er mijn weekboodschappen in kwijt, je kan zo’n blauwe fiets met witkrat van kilometers afstand terugvinden. Bovendien is er niemand zo idioot de meest opvallende fiets in de stalling te jatten (denk ik toch?)

 4. Carmen 29 maart 2021 op 8:20 am - Beantwoord

  Mooie fiets! Ik had een rode omafiets, die had ik al 12 jaar (!) en ik was er erg aan gehecht. Maar hij viel ook bijna uit elkaar van pure ellende. Dus heb ik nu sinds een jaartje een nieuwe, weer een tweedehandsje, weer een omafiets. Dit keer een zwarte maar wel met felblauwe fietstassen. Hopelijk gaat deze ook even lang mee als zijn voorganger.

 5. Shirley 29 maart 2021 op 8:51 am - Beantwoord

  Dat verschil zul je vast merken! Ik heb een stadsfiets, die niet zomaar de kelder uitkan. Ik gebruik nu het deelfietssysteem van de stad. Als ik mijn fiets ooit goed kwijt kan, gun ik mezelf misschien ook een upgrade.

 6. bychristiana 29 maart 2021 op 9:24 am - Beantwoord

  Oh wat is hij leuk!!! Een fiets is zo fijn! Ik had er ook altijd eentje, tot er een gestolen werd op het station. Toen kocht ik een nieuwe (tweedehands gelukkig)…ook gestolen! Dus toen heb ik twee jaar zonder fiets gezeten. Tot ik het zat was;-) Nu heb ik er weer een en die gebruik ik bijna dagelijks. Ik heb ook een mandje voorop en dat vind ik heel handig. Maar ik wil eigenlijk een mandje waar Sketch in kan, met iets er overheen dat ze er niet uit kan springen. Ik denk dat ze fietsen namelijk heel erg leuk vind, lekker die wind in de haartjes;-)

 7. Audrey 29 maart 2021 op 9:55 am - Beantwoord

  Hij is ZO jou! Ik heb een fiets die al een paar jaar vrijwel niets staat te doen in mijn schuur. Ik hou gewoon echt niet van fietsen, haha.

 8. Johanna 29 maart 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Hele mooie fiets. Maar een krat voor stuurt mij te moeilijk. Mijn fiets voor in de stad is een stokoude Gazelle zonder versnellingen, wat hier uniek is. Dus ik rijdt alleen hier in de vlakke buurt. Die fiets heb ik 30 jaar (?) geleden eens van een collega in NL overgekocht, die een nieuwe kocht. In Zwitserland heb ik dan een fietsmandje op de bagagedrager gemonteerd, want dat heeft iedereen hier en is makkelijk voor je tas. Dus een oerdegelijke onverwoestbare Gazelle.

 9. Evelyne - Gouden Momenten 29 maart 2021 op 10:16 am - Beantwoord

  Mooie fiets! Ik wou dat ik het nog kon, want ik fiets al jaren niet meer 🙁 Mijn knieën willen niet meer mee en de draaiende beweging die je moet maken om te fietsen zijn moordend voor mij. Ondanks de oefeningen die ik kreeg bij de kinesist, het helpt niet.. En toch zou ik zo graag nog eens willen fietsen, het lukt me echt niet meer. Jammer.. Ik doe dan maar heel veel wandelingetjes in plaats van fietstochtjes 🙂

 10. Anna 29 maart 2021 op 10:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie fiets! Alsof je naam erop staat geschreven :-). Ik heb zelf een fiets op Marktplaats gescoord, toen mijn oude fiets was gestolen. Hij is rood en een beetje af, maar ik vind het wel wat hebben ;-). Bovendien fiets ik amper nog, omdat ik nooit meer naar de binnenstad ga om te winkelen haha. Tegenwoordig doe ik bijna alles lopend (want: lockdownwandeling) of met het OV als ik echt ver moet. Maar een nieuwe fiets is wel iets om naar uit te kijken, dat vind ik altijd zo’n heerlijk moment haha! Veel fietsplezier!

 11. Lissanne 29 maart 2021 op 1:34 pm - Beantwoord

  Wat een plaatje!! Hij past zo goed bij je!
  Ik fiets ook al jaren op die fiets die ik kreeg toen ik naar de middelbare school ging en hij valt nu van narigheid uit elkaar haha. Misschien toch maar even langs de fietsenwinkel, misschien staat daar net zo’n mooi exemplaar als die van jou!
  Veel fietsplezier!

 12. Janne 29 maart 2021 op 1:36 pm - Beantwoord

  Mooie fiets! Ik hoop dat Bart en jij veel plezier hebben van jullie fietsen.

  Een tip: het is niet ducktape maar duct tape. Dit soort plakband heeft niets met eenden te maken, maar wel met leidingen (ducts). 😉

 13. Naomi 29 maart 2021 op 4:52 pm - Beantwoord

  Hij is prachtig! En nu ik het merk zie, realiseer ik me dat ik vorige week dezelfde naar mijn moeder appte met de boodschap: die is leuk! 🙂
  Heel goed cadeau aan jezelf en als het goed is, heb je er inderdaad jaren plezier van.
  Ik heb een groen(achtige) fiets. Maar oké, als ik écht mag kiezen, dan wil ik rood. Heb ik wel gevraagd hoor, toen ik deze kocht, maar hij was er niet in rood en ik ben dus gegaan voor de fiets die ik echt het lekkerst vond fietsen.

 14. Jantine 29 maart 2021 op 5:37 pm - Beantwoord

  Ik heb een witte Batavus momenteel. Wij doen regelmatig fietsvakanties, dus we willen goeie fietsen. Daaromruil ik mijn fiets elke 3 jaar in, met behulp van het fietsenplan op mijn werk. Mijn vorige fiets was turquoise, ook een Batavus. Die vond ik leuk qua kleur, maar ik wil wel echt een andere, als ik een nieuwe fiets uitkies, daarom nu een witte.

 15. Ida 29 maart 2021 op 5:53 pm - Beantwoord

  Wat een mooie fiets! Hij past erg goed bij je! Mooie kleur en model! Ik zou deze fiets ook zeker leuk vinden. Ik heb zelf nu een Sparta e-bike sinds een paar jaar. Toen ik nog geen rijbewijs had, fietste ik altijd naar mijn werk en omdat het soms zo zwaar was (lees: door weer en wind en af en toe hoogteverschillen), heb ik mezelf een e-bike cadeau gedaan. Als het lekker weer is, ga ik weer fietsen. Veel plezier met je mooie nieuwe fiets!

 16. Giovanna Jansen 29 maart 2021 op 7:41 pm - Beantwoord

  Wat een super mooie fiets! En helemaal jouw kleur! Het mandje/kratje is ook super mooi. En Barts nieuwe fiets trouwens ook, maar die van jou steelt toch wel de show. 😉

 17. Tamara 30 maart 2021 op 3:28 pm - Beantwoord

  Wat een leuke fiets! En superhandig dat je nu gewoon op afspraak terecht kon bij de fietswinkel. Al voordat de winkels dicht gingen had ik besloten een nieuwe fiets te kopen, maar het is er nog steeds niet van gekomen! Eigenlijk is mijn fiets nog helemaal prima, ooit overgenomen van mijn moeder, leuk met een mandje en prachtige dieppaarse kleur met beige. Maar hij fietst dus echt voor geen meter. Ik kom niet vooruit, zelfs niet als ik wind mee heb. Nu wil ik vooral een fiets die lekker fiets en niet te zwaar is. Waar ik (en mijn moeder) vorige keer voor het uiterlijk zijn gevallen, ga ik dit keer toch maar voor het innerlijk van de fiets haha.

 18. Saskia 31 maart 2021 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat een leukerd! Veel plezier ervan. Wij willen ook nog een nieuwe fiets aanschaffen voor M, zodat we met Noa kunnen fietsen. Ik heb nog een oud bakkie staan die eventueel ook aan vervanging toe is over een tijdje.

Recente blogs

Recap: hoe zit het met mijn plannen voor de lente?

11 juni 2017|Persoonlijk|

In maart plaatste ik een artikel met mijn plannen voor de lente. Het leek me leuk om tegen het eind van de lente eens terug te blikken. Wat is er van mijn plannen terechtgekomen? En welke plannen blijven er staan voor de zomer? In dit artikel praat ik je helemaal bij en kan ik gelukkig al door een groot aantal plannen een streep zetten.

Herfstdip?! 7 tips voor self-care in het najaar

5 november 2017|Persoonlijke groei|

Hoe mooi de vallende blaadjes ook zijn, de herfst betekent ook kortere dagen en dalende temperaturen. Niet iedereen kan daar even goed tegen. Misschien ligt bij jou zelfs wel een herfstdip op de loer. Natuurlijk zijn er de cliché tips tegen een herfstdip, zoals geluksmomentjes creëren, de kaarsen aansteken en je favoriete thee in huis halen. Maar onderschat daarnaast de kracht van self-care niet! Deze week merkte ik maar al te goed dat je beter voelen, begint met luisteren naar je lichaam. Daarom geef ik jou (en mij) graag 7 self-care tips om je beter te wapenen tegen een herfstdip.

10 willekeurige feiten over mij #2

6 januari 2017|Persoonlijk|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om op mijn blog een aantal willekeurige feiten over mezelf te delen. Tijdens onze metroritten in Barcelona had ik gelukkig ruim de tijd om in mijn mobiel een aantal feitjes te noteren. Heb ik bijvoorbeeld muzikaal talent? En welke thee vind ik echt niet te pruimen? In dit artikel heb ik 10 feiten voor je onder elkaar gezet. Zet je schrap voor 10 gekke, grappige of suffe dingen die je nog niet over mij wist.