unnamed file 117

Ik woon 1 jaar in mijn eerste eigen huis!

 • 5 maart 2020
 • 38 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Precies een jaar geleden gisteren stapte ik in de auto naar de notaris. Ik zat een kwartier binnen, zette een paar handtekeningen en liep met een contract onder mijn arm de deur weer uit. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Maar nee, ik had zojuist de sleutel in handen gedrukt gekregen voor een heel nieuw leven. Een nieuwe woonplaats, een nieuw huis en een leven op mezelf. Inmiddels zijn we één jaar, heel veel herinneringen, wijze lessen, mijlpalen én plantjes verder. Natuurlijk laat ik dat niet ongemerkt voorbijgaan. Let op: sentimenteel gedoe blijft je in deze terugblik niet bespaard.

Vreugdedansjes in een echoënd huis

Een jaar geleden gierden de zenuwen door mijn lijf. Gevoelens van spanning en enthousiasme wisselden elkaar af. Vooral heel bijzonder was het moment dat ik voor het eerst de sleutel stak in het sleutelgat van mijn eigen woning. Daar stond ik dan in een volledig leeg huis waar ik verwelkomd werd door niets anders dan echoklanken en gelige muren. Ik vond het nogal wat dat ik in dit appartement (opgeknapt en wel!) voortaan heel wat dagen en nachten zou gaan doorbrengen. De verfpotten stonden al in de aanslag, de eerste meubels waren besteld en er lagen zelfs al een paar “Veel woongeluk”-kaartjes in de brievenbus op mij te wachten. Wat een bijzonder avontuur zou dit worden!

Time flies when you’re having fun…

Aan de ene kant herinner ik me het ritje vanaf de notaris nog als de dag van gisteren. Aan de andere kant kan ik me al niet anders meer voorstellen dan dat dit huis mijn thuis is en dat ik op eigen benen sta. Het voelt soms alsof het nooit anders is geweest. Ik kan de busroute vanaf mijn woning naar mijn werk inmiddels wel dromen. Mijn eigen thuiskantoortje (a.k.a. eettafel) is absoluut mijn favoriete werkplek geworden. Mijn fornuis voelt zo vertrouwd dat ik me nauwelijks nog aan andere kookplaten durf te wagen. En ik ben zelfs zo gehecht aan mijn vertrouwde bed dat welk hotelbed dan ook minder fijn voelt dan de slaapkamer die thuis op mij staat te wachten.

Van een kale ruimte naar een kleurrijk thuis

In maart vorig jaar begon ik met drie klapstoeltjes en een salontafel. Inmiddels is mijn woning rijkelijk gevuld met meubels, accessoires en (tegen mijn eigen verwachtingen in) een hele lading planten. Maar de mooiste toevoeging aan mijn huis van alles is natuurlijk mijn eigen kat Pippa. Daar kan geen roze stoel of goed gevulde servieskast aan tippen.

Soms mis ik stiekem wel het inrichten en de vele woonboulevardbezoekjes. Interieurstyling bleek een onverwachte hobby. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik het liefst alweer van alles anders zou willen. Ik zou mijn mini-badkamer bijvoorbeeld wel een upgrade willen geven. Zo ontdekte ik laatst laminaat voor de badkamer, dat ik stiekem een stuk mooier vind dan de zwarte tegels op mijn badkamervloer. Ook fantaseer ik over een ander kleurtje op mijn woonkamermuur en wil ik nog eens een gallery wall maken. Ook een andere vloer in huis, bijvoorbeeld van click vinyl, zou ik wel zien zitten. Dat zou mijn huis meteen een heel andere stijl geven.

Tja, ik geloof dat ik de woonboulevards maar moet vermijden om te voorkomen dat mijn spaargeld plotseling foetsie is.

een jaar mijn woning

Eén jaar en vele mijlpalen

Het afgelopen jaar is er heel veel gebeurd. Zo leerde ik mijn lieve vriend kennen en zette ik stappen op het gebied van werk én als ondernemer. Ik leerde nieuwe mensen kennen en ontdekte ook hoeveel ik eigenlijk aan sommige dierbaren om me heen heb. In plaats van eenzamer te worden door alleen te wonen, sprak ik juist vaker af dan eerst. Ik beleefde leuke uitstapjes, had heel wat bijkletsavonden met vriendinnen, meldde me aan bij de sportschool, ontmoette andere ondernemers in mijn gemeente en leerde mijn nieuwe vertrouwde kapper, supermarkt en winkels in de omgeving kennen.

De huisvrouw in mij

Ook leerde ik de huisvrouw in mezelf beter kennen. Soms met vallen en opstaan overigens. Ik ontdekte de nodige life-hacks, begon koken serieus leuk te vinden, leerde hoe ik kon besparen op boodschappen, ontwikkelde mijn eigen wasroutines, ontdekte dé topper onder de stofzuigers (nooit gedacht daar nog eens een artikel over te schrijven!) en leerde meer in het algemeen voor mezelf te zorgen.

Een jaar vol ontwikkeling

Deze woning staat voor mij dan ook niet alleen voor een kleurrijk plekje dat ik thuis mag noemen. Het staat vooral voor de ontwikkeling die ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt. Op mezelf wonen heeft me krachtiger gemaakt. Op mezelf heb ik beter leren kijken naar wat ik wil en wat juist niet. Ik heb geleerd van sommige dingen en mensen afstand te nemen, en anderen juist te verwelkomen. En vooral heb ik geleerd voor mezelf te zorgen.

Ik weet nog dat ik het best eng vond om alleen te gaan wonen. Soms baalde ik zelfs dat iedereen om me heen leek te gaan samenwonen, terwijl ik in mijn eentje een appartement ging betrekken. Achteraf ben ik juist dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Al is het maar omdat ik door mijn eigen huis heb ik kunnen ervaren dat ik in mijn eentje écht meer aankan dan ik dacht.

Eén jaar verder

En zo zijn we dus alweer een jaar. Dit is de woning waar ik 1,5 jaar geleden met een glimlach van oor tot oor voor het eerst stond rond te kijken samen met mijn aankoopmakelaar. Toen wist ik al “Hier zie ik mezelf wel wonen!”. En gelukkig bleek die voorspelling volledig te kloppen. Ik had me geen fijnere woning kunnen voorstellen om dit avontuur te beleven. Hopelijk kan ik daar de komende tijd nog veel meer mooie herinneringen, wijze lessen, vreugdedansjes en fijne momenten bij optellen.

Hoe lang woon jij al in je huidige woning?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 5 maart 2020 op 6:07 am - Beantwoord

  Jeetje, 1 jaar alweer!! Tijd gaat echt snel! Ik vind jouw interieur zo mooi! Wij wonen nu iets meer dan twee jaar in ons huis.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:00 am - Beantwoord

   Dank je voor je lieve compliment! Twee jaar is trouwens ook een mooie mijlpaal. Hopelijk bevalt jullie huis ook nog steeds zo goed 🙂

 2. Else-Marie 5 maart 2020 op 6:27 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, wat leuk! Wij wonen nu bijna 5 jaar in ons huis 🙂

 3. Shirley 5 maart 2020 op 6:32 am - Beantwoord

  Dat er nog maar heel veel jaren woonplezier bij mogen komen! Ik denk ook echt dat alleen wonen heel waardevol is. Het is natuurlijk ook maar net hoe je leven loopt, maar ik vond het iig leerzaam. Nu woon ik alweer bijna een jaar samen.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:00 am - Beantwoord

   Mooi om te lezen dat jij alleen wonen ook zo hebt ervaren! Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik het best wel fijn zou vinden om een tijdje alleen te zijn. Je leert er echt heel veel van, over jezelf maar ook gewoon over het volwassen bestaan. Tenminste, dat is mijn ervaring 🙂

 4. Darina 5 maart 2020 op 6:39 am - Beantwoord

  Wat gaat de tijd snel! Een jaar alweer. Ik woon nu zo’n 20 jaar in mijn huidige woning.

 5. Simone 5 maart 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Wat gaat de tijd snel, en wat heb je snel echt je eigen plek gecreëerd. Heel mooi om te zien!

 6. bychristiana 5 maart 2020 op 7:31 am - Beantwoord

  Ha, was het maar zo’n feest, een gesponsord huis. Ik moet altijd wel om jou lachen hoor Romy;-) Wij wonen inmiddels denk ik al weer een jaar of zeven in ons huis. En dat ging ook gepaard met heel wat ups and downs, rollen behang, blikken verf, bezoekjes van klusmannen, en bezoekjes aan woonwinkels, haha;-) Ik ben nog steeds niet klaar eigenlijk. Oh, trouwens, de kokkin in mij moet nog steeds wakker worden, haha!

  • Romy 13 maart 2020 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig heeft het ook wel weer wat om ook na zeven jaar nog steeds volop dingen in huis te blijven veranderen. Ik zie mezelf ook nooit helemaal tevreden zijn met mijn interieur. En dat is nu juist het leuke: zo groeit je interieur gewoon met je mee (en kun je weer eens wat leuke nieuwe dingen bij de woonwinkel scoren ;)).

 7. Naomi 5 maart 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Dit is echt een mijlpaal, dus ach, dan mag je wel even sentimenteel doen toch?;)
  Mooi om te lezen. En ja, woonwinkels zijn gevaarlijke dingen. Je hebt altijd iets nodig als je daar komt…

 8. Daenelia 5 maart 2020 op 8:26 am - Beantwoord

  Snel he, dat je er ook zo snel aan went en van g aat houden. Geniet er nog maar erg lang van!
  Wij wonen ook al een paar jaar in dit huis en het is nog steeds een klushuis. Maar het is wel thuis!

 9. Giovanna Jansen 5 maart 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat gaat de tijd toch hard! Ik woon ruim zes jaar in het huis waar ik nu woon.

 10. Anouk 5 maart 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat lang alweer zeg! Ik woon zelf over een paar maanden alweer twee jaar in mijn huisje en dat vind ik zo bizar!

 11. johanna 5 maart 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Leuk, zo lang al in je eigen woning. Wij wonen al 22 jaar in onze huidige woning. Ik zou de woning niet wilen missen, maar nog eens met minder spullen opnieuw in deze woning beginnen, lijkt me heerlijk. Ruimte …..

  • Romy 13 maart 2020 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je nog steeds met veel plezier in deze woning woont! Misschien doet een voorjaarsschoonmaak wonderen om ook de fijne ruimte te krijgen die je nu soms mist 🙂

 12. Rosanne 5 maart 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Wow wat gaat de tijd dan snel! Ik ga dit jaar met mijn vriend een huis kopen en ik kan echt niet wachten om heel dat proces met hem te beleven.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:06 am - Beantwoord

   Ha wat tof zeg! Een heel spannende maar vooral mooie mijlpaal. Hopelijk komt er een prachtig huis op jullie pad 🙂

 13. Audrey 5 maart 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Mijn huiskoopjubileum is over een kleine 3 maanden, dus ik woon er nu zo’n 1 jaar en 8 maanden! Ik ben net als jij ook helemaal blij met mijn eigen plek. Ik kocht het in mijn eentje en hoewel mijn vriend er vrij snel bij kwam, vind ik het heel fijn dat ik er eerst echt even helemaal alleen heb gewoond. Of ja, met Sproet dan. Die moeten we natuurlijk niet vergeten 😉

  • Romy 13 maart 2020 op 12:08 am - Beantwoord

   Dat kan ik me goed voorstellen! Ook als mijn vriend hier misschien ooit zou intrekken, ben ik blij dat ik eerst een tijd heb gehad waarin ik het huis helemaal “mij” kon maken en aan het op mezelf wonen kon wennen. Dat is al een onvergetelijke ervaring op zich. En ik ben het met je eens dat je met een huisdier erbij natuurlijk niet helemaal alleen woont. Wel zo gezellig, zo’n rond rennende Pippa of Sproet 😀

 14. Meaghan 5 maart 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Wauw een jaar alweer. Wat vliegt de tijd voorbij! Ik kan me nog zo goed alle blogs herinneren over dat je net je huisje had, over de inrichting en over het klussen! Gek dat dat nu weer een jaar geleden is. Je mag echt wel trots zijn op je huisje. Volgens mij heb je een heerlijk eigen plekje met de liefste poes hihi! Zo mooi dat je je draai hebt gevonden en dat het alleen wonen ook goed gaat!

  • Romy 13 maart 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden! Ik ben zelf ook zo blij dat ik echt mijn draai heb gevonden hier. Het is toch spannend, de stap om op jezelf te gaan wonen. Maar achteraf ben ik ontzettend blij met alles wat die stap (en dit huisje) me hebben gebracht. En de liefste poes heeft daar zeker aan bijgedragen 😉

 15. Nel 5 maart 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Yeaaah , van harte gefeliciteerd en fijn dat dit zo goed is meegevallen ! Het is echt een mooi plekje geworden 🙂

 16. Marloes 5 maart 2020 op 11:36 am - Beantwoord

  Haha, jammer dat het huis niet gesponsord is 😉 Ik woon al bijna twee jaar in mijn huidige huis. Snap dat je het inrichten wel een beetje mist. Dat heb ik ook, haha. Ach, ik ga nog steeds met plezier naar woonboulevards. Gewoon, voor de leuk.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Groot gelijk, hoor! De woonboulevard is gewoon altijd een leuk uitje. En als je niets nodig hebt, dan is nieuwe interieur- en veranderplannen maken al een fijne bezigheid op zich 🙂

 17. Rachel Kromdijk 5 maart 2020 op 12:10 pm - Beantwoord

  Gaat snel he, wij zijn ook alweer over een halfjaar heen.. in augustus zitten wij er een jaar in.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat is dat ook bij jullie snel gegaan! Ik herinner me nog goed dat je me vorig jaar een berichtje stuurde met een vraag over het huis. Hoe bijzonder dat dat nu alweer zo’n tijd geleden is en dat jullie al meer dan een half jaar met veel plezier op deze plek wonen!

 18. Amy 5 maart 2020 op 12:48 pm - Beantwoord

  Wat een mooie mijlpaal en wat gaan een jaar snel. Ik herinner me ook nog jouw eerste post hierover. Fijn toch, dat het echt jouw eigen plek is gevonden waar je je helemaal thuis voelt?! Ik woon nu iets meer dan 7 jaar in mijn huidige woning. Twee jaar geleden hebben we de hele benedenverdieping verbouwd en dat vond ik ook erg leuk om te doen! Toch ben ik verder niet zo’n inricht / DIY / Klus queen, dus de bovenverdieping wacht nog maar even haha!

  • Romy 13 maart 2020 op 12:12 am - Beantwoord

   Haha, uiteindelijk is een huis nooit helemaal af. En als je gewoon fijn woont en je thuis voelt, dan hoeft dat natuurlijk ook helemaal niet 🙂 Die bovenverdieping komt vast nog wel.

 19. Villasappho 5 maart 2020 op 2:49 pm - Beantwoord

  Het gaat snel zeg! Dat in willen blijven richten, daar kom je nooit meer vanaf dat is gewoon verslavend.https://ww

 20. Tamara 5 maart 2020 op 5:15 pm - Beantwoord

  Je mag trots op jezelf zijn<3! Ik vind het hartstikke dapper dat je stap genomen hebt om alleen voor een huisje te gaan, zeker als iedereen om je heen gaat samenwonen. Je hebt een supermooi huisje (tenminste, op de foto's ziet het er altijd heel gezellig en sfeervol uit haha)!

  Wel herkenbaar dat je woonboulevards moet vermijden. Ik woon nu 2 jaar in mijn huisje en moet echt oppassen dat ik niet met een verfpot thuis kom als ik naar de bouwmarkt ben geweest!

  • Romy 13 maart 2020 op 12:13 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je onwijs lieve woorden! <3 Haha, gelukkig ben ik niet de enige die regelmatig verbouwkriebels krijgt. Ik moet ook echt oppassen met mijn Pinterest-rondjes. Voordat ik het weet, heb ik weer inspiratie opgedaan om allerlei dingen in huis om te gooien 🙂

 21. Suzanne 5 maart 2020 op 7:33 pm - Beantwoord

  Wat super leuk en wat gaat de tijd toch snel! Het durft voor mij nog 1,5 jaar en dan ben ik afgestudeerd als pedagoog. Zo gek! En wat zijn de afgelopen 2,5 jaar toch snel gegaan.

  • Romy 13 maart 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat is dat snel gegaan inderdaad! Alleen maar een goed teken dat je het zo naar je zin hebt bij deze opleiding natuurlijk 🙂

 22. Saskia 6 maart 2020 op 12:42 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd zeg en 1 jaar alweer! Kan me de dag van je post dat je een huisje had nog als gisteren herinneren. geniet! <3

 23. Els 7 maart 2020 op 2:47 pm - Beantwoord

  Wat gaat de tijd snel! Fijn dat je huis nog zo goed bevalt. Ik woon nu 5 jaar in mijn huidige huis en nog steeds super blij mee!

 24. Jacqueline 8 maart 2020 op 1:04 am - Beantwoord

  Wat is dat jaar snel voorbij gegaan, kan het me nog zo goed voor me halen dat je erover schreef toen je het net gekocht had.
  Wij wonen al 16 jaar in dit huis. En daar mogen van mij nog veel jaren bij komen. Het is een heerlijk huis. En eerlijk gezegd zouden we een ander huis van hetzelfde formaat nu niet kunnen betalen.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:48 am - Beantwoord

   Wat mooi dat jullie huis na al die jaren nog steeds zo vertrouwd en fijn voelt. Hopelijk kunnen jullie daar nog heel veel gelukkige jaren in dit huis bij optellen.

Recente blogs