Ik woon een half jaar in mijn huis (pas op: sentimenteel!)

7 nov 2019 | Persoonlijk | 39 reacties

een half jaar mijn eigen woning

Wie mijn blog volgt, weet inmiddels vast dat ik nogal sentimenteel kan worden van mijlpalen. En dingen als “12 maanden geleden bezichtigde ik mijn huis” vind ik dus een mijlpaal. Een half jaar officieel in mijn huis wonen ook. Precies zes maanden geleden schreef ik een (minstens zo sentimenteel) artikel over mijn eerste nacht in mijn eigen woning. Ik ging eindelijk weer verfspetterloos door het leven en stond op het punt voor het eerst onder mijn gloednieuwe roze dekbed in slaap te vallen. Hoe bevalt het nu een half jaar later?

De eerste stap in mijn woning

Alweer bijna één jaar geleden zette ik met mijn aankoopmakelaar voor het eerst voet in dit appartement. Toen nog totaal onwetend dat dit dé woning zou worden. Ik ging er sceptisch in. Eerst maar eens kijken of dit niet het zoveelste huis zou zijn met kapotte vloeren of lekkage in de muren. In eerdere huizen had ik onder meer een “prachtige” badkamer gezien met oranje tegels, een keuken die rijp was voor de sloop en een slaapkamer die bij gebrek aan een deur (of ook maar een mogelijkheid voor een deur) niet eens een slaapkamer te noemen was. Zou dit dan wel hét huis zijn?

Een glinstering in mijn ogen

Maar – surprise, surprise – nadat ik enthousiast was verwelkomd door de kat van de vorige bewoners (pluspuntje!), verdween mijn pessimisme al snel naar de achtergrond. Het appartement was groot en telde drie slaapkamers. De bus stopte op de hoek van de straat. Er waren geen oranje tegeltjes in de badkamer te bekennen. En de keuken was zo mooi en groot dat ik er spontaan culinaire neigingen van kreeg. Ik fantaseerde over de plek waar ik mijn bed zou neerzetten en kreeg spontane plannen voor een hobbykamer. Blijkbaar was mijn enthousiasme zichtbaar. Mijn aankoopmakelaar zag het al aan de glinstering in mijn ogen. “Volgens mij ben je enthousiast.” Ik glunderde.

Bushaltedromen

Op weg naar de bushalte belde ik mijn vader. “Pap, dit huis was het echt helemaal. Ik wil het zo graag.” Ik weet nog dat ik tegelijkertijd dolenthousiast was en ook bang om teleurgesteld te worden. Want ongetwijfeld zou ik niet de enige zijn die glunderend door deze woning had rondgelopen. Mijn aankoopmakelaar verzekerde me ervan dat hij zijn uiterste best voor me zou gaan doen. Ik weet nog dat er bij de bushalte één seconde een wilde gedachte door mijn hoofd schoot “Wie weet sta ik straks elke dag bij deze halte te wachten op de bus naar mijn werk”.

Je kent de afloop inmiddels. We zijn bijna een jaar verder en ik sta inderdaad een paar keer per week bij die bewuste bushalte te wachten op mijn vervoer naar werk. Net wakker geworden in dé woning waar alweer een half jaar mijn naambordje naast de deur hangt.

Een plek onder de zon voor mij alleen

Alweer een half jaar geleden schreef ik over de eerste nacht in mijn nieuwe appartement. Ontzettend spannend vond ik het om met mijn Ford volgeladen met verhuisdozen de deur bij mijn ouders achter me dicht te trekken. In mijn uppie in een nieuw dorp, maar wel in een huis dat helemaal “mij” voelde. Mede door alle kleurrijke spullen die ik de weken daarvoor tijdens talloze woonboulevardbezoekjes bij elkaar had geshopt. Ik voelde me nogal groot toen ik mijn moeder gedag zei en vertrok naar het appartement dat voortaan mijn thuis zou zijn. Tegelijkertijd vond ik het doodeng. Ik kon alleen maar hopen dat het echt als een thuis zou gaan voelen.

een half jaar mijn eigen woning

Een half jaar later

Die autorit is alweer een half jaar geleden. Ik heb al meer dan 150 nachten doorgebracht in het heerlijke hotelbed waar ik nog even lovend over ben. Ik durf wel te zeggen dat ik in dit half jaar ben veranderd. Volwassener geworden, denk ik (maar zeker niet altijd!). Zelfstandiger misschien. Ik heb nieuwe kansen gekregen, maar ook uitdagingen op z’n tijd. En ik heb nieuwe mensen leren kennen en heb zo mijn eigen fijne plekjes hier in de buurt ontdekt (inclusief kapper met gratis rugmassages). Ook heb ik mezelf beter leren kennen. Juist doordat ik – als alleenwonende – zelf op mijn rem moet trappen en zelf lief voor mezelf moet zijn waar dat nodig is.

Het “prr”-gevoel

Mijn eigen huisje. Na een half jaar hier wonen voel ik nog precies de blijdschap die ik ooit voelde toen ik na de bezichtiging naar de bushalte liep. Natuurlijk baal ik soms als ik doodmoe de sleutel in het sleutelgat steek en weet dat ik toch echt zelf iets eetbaars in elkaar moet zien te flansen. Soms voel ik me heus eenzaam of kamp ik met lekker praktische struggles. Maar gelukkig komt het veel vaker voor dat ik mijn sleutel blij in het sleutelgat steek en glimlachend neerplof op mijn stoel. “Prr” zou Pippa (mijn lieve huisgenootje sinds een half jaar min twee weken) zeggen. En misschien dekt dat tevreden geluidje wel het meest de lading.

Hoe lang woon jij al in je huidige woning?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

39 Reacties

 1. Darina

  Leuk om te lezen en zó fijn dat je je zo prettig voelt en het echt jouw plek is geworden. Ik woon al 20 jaar in mijn huidige huis en wil er voorlopig zeker niet weg.

  Antwoord
  • Shirley

   Ik ben blij dat je het appartement nu van jou kunt noemen. Wat een mooi eerste half jaar :-) Als je over je huis schrijft, denk ik soms even aan mijn oude huis, omdat dat ook helemaal van mij was. Inmiddels woon ik al 7 maanden in mijn ‘nieuwe’ huis, dat helemaal niet meer nieuw aanvoelt – op een goede manier.

   Antwoord
   • Shirley

    Oeps, hoe komt mijn reactie nu als reactie op Darina?

    Antwoord
   • Romy

    Ik denk dat het toch altijd heel bijzonder blijft, zo’n eerste huis dat helemaal van jou is. Gelukkig voelt je huidige woning ook al helemaal vertrouwd. Het is in ieder geval een fijne ruime plek en ook nog eens midden in een leuke stad :)

    Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk dat je nog steeds met zo veel plezier in jullie woning woont! Echt fijn om een plek te hebben die zo eigen voelt!

   Antwoord
 2. Naomi

  Oh joepie, ik houd van sentimenteel! Mooi om te lezen ook hoe het ging met de bezichtiging. Het lijkt me heerlijk als je in zo’n huis komt en dat het dan gelijk goed voelt. Ik woon nu zevenenhalf jaar in mijn huidige woning en kijk vanuit mijn ooghoeken naar wat nieuws.

  Antwoord
  • Romy

   Dat was het zeker! Na alle niet al te succesvolle bezichtigingen had ik haast niet meer durven hopen dat ik hét huis nog zou vinden. Maar het kon dus toch :)
   Wat spannend dat jij je op een nieuw huis aan het oriënteren bent. Ik ben heel benieuwd!

   Antwoord
 3. Iris

  Ah vind dit zo leuk om te lezen! Ik hoop dat wij dit binnenkort ook gaan meemaken op deze manier, haha. En ik hou van die foto met Pippa ?

  Antwoord
  • Romy

   Ik duim heel hard met jullie mee dat hét huis heel snel op jullie pad komt. Dat moet vast goed komen! De aanhouder wint :)

   Antwoord
 4. Meaghan

  Heel leuk om te lezen dit. Een half jaar alweer, wat vliegt de tijd voorbij! Wat goed om te lezen dat je huis echt als een thuis voelt en dat je met zo veel plezier daar woont. Helemaal door de komst van Pippa heb je natuurlijk altijd gezelschap! Je hebt van je huis ook echt iets prachtigs gemaakt, daar mag je echt wel trots op zijn. Ik hoop dat ik volgend jaar ook bezig ben met huizenjacht en dat ik voor een tijd net als jij ook zo positief terug kan blikken op alles!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je voor je lieve reactie! <3 Time flies when you're having fun. Het voelt zo bizar dat ik hier nu alweer een half jaar woon, terwijl ik me tegelijkertijd haast net meer kan voorstellen dat het ooit anders was.
   Ik duim hard met je mee dat jullie volgend jaar ook snel een mooi huis tegenkomen, waar jullie net zo blij van worden als ik nu van mijn appartement. Het is jullie nu al onwijs gegund!

   Antwoord
 5. Audrey

  Aaah, schrijf maar zo veel sentimentele stukjes als je wil, want ik vind het heerlijk! Ik woon alweer ruim een jaar in mijn huis. Af en toe heb ik nog steeds van die momentjes dat ik denk: ha, dit is gewoon allemaal van mij! Ja oke, officieel ook nog een “beetje” van de bank, maar dat komt op termijn ook helemaal goed, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Het is ook gewoon een geweldig gevoel dat een huis gewoon helemaal van jou is. Iets waar je hard voor hebt gewerkt en gespaard en waar je nu elke dag van kunt genieten – dat blijft geweldig :)

   Antwoord
 6. Lilian

  Wat fijn om te lezen. Kan me heel goed voorstellen dat het fijn wonen is, je hebt het zo gezellig gemaakt! Veel geluk in je mooi stek ?

  Antwoord
 7. Iris

  Wat gaat de tijd snel! En wat heerlijk om te horen dat je je zo fijn voelt in je huisje. Zo te horen ben je er echt van gaan houden.

  Antwoord
 8. Jessica J.

  Wat een mooie tekst, Romy. Ik ken het gevoel, er gaat soms niets boven na een harde werkdag op de bank ploffen en met een spinnende kat op schoot een serietje kijken of in bed een boek lezen.

  Mijn vriend en ik wonen intussen al een goede vijf jaar in ons huurappartement. Echt ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt!

  Antwoord
  • Romy

   Vijf jaar is inderdaad al een flinke tijd. En heerlijk dat jullie het appartement sinds kort kunnen delen met een lieve spinnende kat. Dat maakt elk huis net een beetje leuker :)

   Antwoord
 9. Irene

  Fijn stukje ^^ Ik vind zo’n dingen ook altijd bijzonder om over na te denken :) Wij wonen nu 2,5 jaar in ons huis en ik kan het soms ook niet goed geloven hoe snel het gaat.

  Antwoord
  • Romy

   Wat vliegt de tijd toch! Ik kan me nog herinneren dat je op je blog vertelde dat jullie het huis net hadden gekocht. Bizar hoe snel de tijd soms voorbijgaat.

   Antwoord
 10. bychristiana

  Wat een fijne mijlpaal! De tijd gaat snel. Vooral dat stukje over bushaltedromen vond ik mooi. Ik had dat dus voordat we onze pup kregen. Dan waren we bijvoorbeeld samen aan het wandelen en zeiden we tegen elkaar ; straks lopen we hier dan met Sketch;-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk en lief dat jullie ook zo bewust stilstonden bij de dingen die jullie voortaan samen met Sketch zouden gaan doen. Heerlijk vind ik het om bij dat soort dingen stil te staan :)

   Antwoord
 11. Jacqueline

  Fijn dat je nog steeds net zo blij wordt van je huis!
  Wij wonen inmiddels 16 jaar in ons huis en blijven hier zeker nog een poos. Wel wordt er nogal eens wat geklust en veranderd, maar zo gaat het ook niet vervelen.

  Antwoord
  • Romy

   Heerlijk dat jullie na al die jaren nog steeds met veel plezier in dit huis wonen! En just door zo nu en dan wat te veranderen, zorg je ervoor dat het ook na al die jaren nog helemaal bij jullie past.

   Antwoord
 12. Johanne

  Ik weet nog wel dat je een paar dagen na onze shopmiddag bij de IJ-hallen een telefoontje verwachtte. Of was het er net voor? Shit, zo goed weet ik het dus ook niet meer ?. Maar jeetje, wat is de tijd snel gegaan zeg! Wat heerlijk dat het echt jouw plekje is geworden, samen met Pippa. Op nog veel meer fijne maanden daar! ❤️

  Wij wonen trouwens alweer bijna 2,5 jaar in Nieuwegein. Tijd voor iets nieuws ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je je dat nog herinnert! Klopt als een bus wat je zegt! Ik had toen net de bezichtiging gehad en een bod uitgebracht en moest nog afwachten of mijn bod geaccepteerd zou worden. Zo spannend! Gelukkig pakte het allemaal uiteindelijk goed uit en werd het echt mijn plekje.
   Ik duim ook hard met jullie mee dat jullie snel een nieuw fijn plekje vinden. Met of zonder ‘pool for fish’ ;)

   Antwoord
 13. Ilona

  Vandaag precies een jaar geleden kregen we de sleutel en de 30e wonen we hier alweer een jaar. Maar over ruim 2 maanden verhuizen we weer nu naar ‘s Hertogenbosch (nu Nieuwegein). Ons huidige huis bleek een flinke maat te groot en nu dus weer fijn naar een appartement niet ver van de binnenstad van ‘s Hertogenbosch. In Nieuwegein is de markt zwaar overspannen. Hiervoor hebben we bijna een jaar in Hoofddorp gewoond in het huis(je) van mijn overleden schoonmoeder, Werd maar niet verkocht en was ook ontzetten verwaarloosd maar dit huis was weer een maatje te klein. Nadat we het opgeknapt hadden en besloten hadden terug te gaan naar Nieuwegein was het binnen 3!!! dagen verkocht. Ik heb de indruk dat alles in de randstad via een aankoopmakelaar gaat. Ook voor ons huidige huis in Nieuwegein stonden ze (bijna) in de rij en was ook snel verkocht. Maar het moet toch een keer stoppen de huidige prijzen gaan nergens meer over en als starter zonder eigen geld kun je het echt vergeten….Fijn dat je het zo naar je zin hebt in je appartement!

  Antwoord
  • Romy

   Wat spannend, die verhuizing naar Den Bosch! De huizenmarkt in de Randstad is inderdaad bizar op dit moment. Ik heb zelf ook in Hoofddorp en Amstelveen gekeken, maar daar was zelfs een tweekamerappartement al haast onbetaalbaar. Gelukkig kon ik in Aalsmeer voor hetzelfde bedrag een appartement vinden dat een stuk groter is.
   Veel succes alvast bij jullie verhuizing over twee maanden. Een heerlijke stad volgens mij, Den Bosch!

   Antwoord
 14. Anna

  Wat een prachtig artikel! Super fijn dat het huis meteen goed voelde en dat je er met plezier woont <3 Ik vind je interieur ook echt te gek!!

  Antwoord
 15. Giovanna Jansen

  Een half jaar alweer? Wat gaat de tijd snel! Je hebt echt zo’n mooie huiskamer, genieten om daar thuis te komen.
  Ik woon zes jaar in mijn huidige huis.

  Antwoord
  • Romy

   Dank je wel! :) Ja, de tijd is echt voorbijgevlogen sinds ik in mijn huisje woon. Wat heerlijk dat jij al zes jaar in jouw fijne huis woont.

   Antwoord
 16. Anouk

  Zo lang alweer! Ik woon nu bijna 1.5 jaar in mijn huidige huisje en ik woon hier denk ik ook nog wel even. Ik hoop wel te kunnen verhuizen naar iets groters als ik afgestudeerd ben en een baan heb gevonden maar dat duurt nog minstens 1.5 jaar

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn dat je nog steeds met veel plezier in jullie woning woont. Een groter huis komt vast vanzelf wel. Maar stiekem kun je een groter huis straks alleen maar meer waarderen omdat je nu wat kleiners gewend bent :) Dat is mijn ervaring in ieder geval toen ik van mijn slaapkamer bij mijn ouders naar mijn eigen appartement verhuisde.

   Antwoord
 17. Saskia

  Yay, gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal. De tijd vliegt he, alweer een half jaar<3 Kan me nog goed herinneren je blog artikel dat je een huisje had… Super leuk voor je Room en zo gegund!

  Wij wonen a.s. Vrijdag alweer 3 jaar in onze droomwoning.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dank je wel! Ja, de tijd is echt voorbij gevlogen sinds ik in dit huisje woon.
   Heerlijk dat jullie ook alweer bijna drie jaar in deze woning wonen. Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie het hier enorm naar jullie zin hebben :)

   Antwoord
 18. Ilse

  Zo leuk om te lezen en weer even terug te gaan naar het begin! Ik woon hier nu ruim 4 jaar en blik ook nog regelmatig even terug, ik hou van dat sentiment!

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad heerlijk om regelmatig terug te kijken naar toen je net in je huis ging wonen. Het blijft toch bijzonder hoe snel de tijd dan kan gaan en hoe snel een huis ook echt eigen voelt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs