inkiekje6 3

Inkiekje #11 | Aanbidders, abuselfies & "Amsterdamse" duinen

 • 13 juli 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

We zijn alweer twee weken en een volle filmrol verder sinds mijn vorige Inkiekje. De hoogste tijd voor een nieuwe editie dus! Zo maakte ik een leuk uitstapje naar een gloednieuwe toeristische attractie mét roze bloemetjesbehang. Ook mocht ik aanschouwen hoe Pippa haar stille aanbidders genadeloos afwees, bewonderden mijn vriend en ik een geweldig gebied in eigen land en zag ik zelfs een paar Bambi’s in het echt.

happy island aalsmeer
ringvaart aalsmeer

Huidhonger en contactgemis. Soms heb ik er en tikkeltje last van. Door omstandigheden ben ik extra voorzichtig – een heel bewuste keuze – maar ik merk wel dat ik het contact met mensen soms mis. Gelukkig blijkt met een beetje creativiteit nog steeds van alles te kunnen. Gisteren wandelde ik op 1,5 meter afstand met een vriendin en vorige week sprak ik met een mede-ondernemer af op haar eigen eiland. Een eigen eiland, hoe gaaf is dat?! En het kan nog gaver: ze heeft het volledig in felle kleuren ingericht en er staat de meest schattige B&B ooit (bekijk de site van Happy Island maar eens!). Het was superfijn om in de zon samen te kletsen en voor het eerst weer één op één met iemand af te spreken. Ik werd er zelfs in positieve zin emotioneel van.

zaai aalsmeer

Over mijlpalen gesproken, ik kreeg deze week mijn diploma in handen van het ondernemerscoachingstraject dat ik heb gevolgd. Heel tof! Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit traject voor mij heeft betekend. Toen ik eraan begon was ik een beleidsmedewerker die daarnaast “een bedrijfje had en weleens wat tekstschrijfklussen deed”. Dit traject gaf me een flinke (positieve) schop onder mijn ondernemerskont en heeft me vooral heel veel inspiratie, motivatie en frisse ondernemerszin gegeven. Het voelt echt als een cadeautje dat mijn gemeente zo’n intensief traject gratis aanbiedt. En nee, dit is geen verkooppraatje. Ik ben oprecht heel dankbaar dat zoiets moois precies op het goede moment op mijn pad is gekomen.

Even een kijkje achter de schermen! Voor wie denkt dat de foto met diploma een spontaan kiekje was: niets is minder waar. Ik ben dus echt een drama met selfies maken. Daarvan is de bovenstaande foto hét bewijs. Ik leerde trouwens laatst dat dit kiekje een “abuselfie” heet: een per ongeluk gemaakte selfie. Daar heb ik er ongemerkt al heel wat van op mijn telefoon staan…

Verder ontving ik een bestelling van Hunkemöller en werd ik voor de zoveelste keer blij van hun ultiem vrolijke dozen. Ik heb de afgelopen maanden bar weinig gekocht en een specifieke lade in mijn kledingkast was hard aan een aanvulling toe. Alleen al in het kader van de zelfliefde moest dat gebeuren bij Hunkemöller! Laatst leerde ik van Giovanna een wijze les dankzij haar reactie op een artikel van mij: door heel goedkope kleding of ondergoed voor jezelf te kopen, geef je onbewust een signaal af dat je niet meer waard bent dan dat. Vond ik een waardevol inzicht! Alleen al daarom gunde ik mezelf dit doosje vol geluk van Hunkemöller in plaats van van een budgetwinkel.

kaart met koe

Naast dat ik post ontving, gaf ik ook post aan anderen. Dit kaartje maakte ik voor mijn moeders verjaardag begin juli. Mag jij drie keer raden wat haar lievelingsdier is…

Mijn eigen lievelingsdier? Dat is Pippa natuurlijk. Ja, ook als ze mijn bureaustoel voor mijn neus wegkaapt (Pip en ik doen aan flexwerken – oftewel, opgestaan is plaats vergaan). En ook als ze met haar dikke kont op de poten van mijn bureaustoel gaat liggen. Ik check tegenwoordig zelfs standaard of Pip niet onder me ligt voordat ik mijn stoel naar achteren rijd. Een supertactische slaapplek weer! Tja, je moet wat overhebben voor je kat…

floriworld aalsmeer
floriworld aalsmeer
floriworld aalsmeer
floriworld aalsmeer

Verder maakte ik vrijdag een heel leuk uitje. En dat is zeldzaam voor mij in coronatijd! Haast wekelijks rijd ik langs een felgekleurd gebouw op de Aalsmeerse bloemenveiling. Floriworld heet deze nieuwe attractie. Een belevenis met heel veel bloemen, mooie Instagramwaardige plekjes en een leuk inkijkje in de wereld van de bloemenveiling. Er is zelfs een lopende band met bloemboeketten.

Ik maakte een klein vreugdesprongetje toen ik hier als Aalsmeerse eindelijk een kijkje kon nemen. En dat dan ook nog eens zonder andere bezoekers om me heen. Zoals je ziet, past Floriworld helemaal in mijn (fleurige) straatje. Overigens was ik hier eigenlijk voor een zakelijke afspraak voor mijn werk als tekstschrijver. Ik mag namelijk een aantal teksten voor Floriworld gaan schrijven. Joehoe, blij ei hier!

amsterdamse waterleidingduinen
amsterdamse waterleidingduinen

Ook met mijn vriend maakte ik een leuk uitstapje. We reden naar de Amsterdamse Waterleidingduinen, die dus niet in Amsterdam maar in de buurt van Zandvoort te vinden zijn. Niet ver weg van waar ik woon en toch was ik er nog nooit geweest! Het bleek een prachtig gebied met bos, heide en duinen te zijn. En met herten – van die echte schattige Bambi-hertjes! Heel fijn om in alle rust samen een wandeling te kunnen maken! En natuurlijk leuk om zo alweer een nieuw plekje in eigen omgeving te ontdekken.

Zeker een aanrader om eens naartoe te gaan als je een fijne wandel- of fietsplek zoekt! Je kunt vanaf dit gebied trouwens ook naar het strand lopen. Tenminste, als je niet vies bent van een paar kilometer flink doorstappen.

pippa vaker vrolijk

Bij thuiskomst waren we ook getuige van een grappig tafereel. Mijn buren hebben drie katten in hun appartement, die alle drie vanachter het raam geïntrigeerd naar Pippa stonden te staren. Duidelijk in de ban van de charmes van mevrouw! Pippa gunde de drie katten ondertussen geen blik waardig en deed alsof ze ongegeneerd voor zich uit aan het staren was. Zelfs als we op het raam tikten om haar aandacht naar de katten te trekken, keek mevrouw hooguit één seconde op. Alsof ze dacht “Rot op, katers, ik heb jullie toch al naar links geswiped.” Ik geef haar geen ongelijk. Stoere independent woman, die Pip van mij.

Wat was jouw leukste bezigheid de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 juli 2020 op 6:53 am - Beantwoord

  Floriworld ziet er geweldig uit, wat een mooi uitje! En wat fijn van het diploma en de kans die je hebt gekregen. Heel inspirerend.

 2. Lianne 13 juli 2020 op 7:01 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Fijn dat je je coachingstraject hebt afgerond en er zoveel aan hebt gehad! Lijkt mij ook heel waardevol. Mooi dat je toch weer een paar uitjes hebt kunnen maken ondanks de crisis. Dat voelt echt heel fijn na een paar maanden helemaal niets kunnen. Voor mij is dat in elk geval een mooi cadeau!

  • Romy 25 juli 2020 op 5:01 pm - Beantwoord

   Absoluut! Alleen al op afstand even mijn ouders kunnen zien of met iemand kunnen bijkletsen in het bos is al zo fijn 🙂 Dat soort dingen waardeer ik echt meer dan ooit nadat het heel lang helemaal niet kon.

 3. Daenelia 13 juli 2020 op 7:13 am - Beantwoord

  Ah, katten. Het is niet zozeer dat je compromissen sluit als je met een kat samenwoont; het is meer dat zij gewoon hun ding doen en verwachten dat mensen zich wel aanpassen. En dat doen we dan ook nog. Flexwerken was duidelijk Pippa’s idee. Overleg zal er niet geweest zijn.
  Floriworld ziet er goed uit en is duidelijk een match met jou!

  • Romy 25 juli 2020 op 5:03 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Ik noem mezelf een kattenbaasje, maar stiekem is de kat eerder de baas over mij. En ik vind het nog helemaal prima ook.

 4. bychristiana 13 juli 2020 op 7:51 am - Beantwoord

  Oh, wat enorm leuk zeg, dat Floriworld, het ziet er heel tof uit, wat zul jij je daar lekker in je element gevoeld hebben. En wat een wijze les van Giovanna. Ik ben op zich sowieso wel van liever 1 echt mooi ‘ding’ kopen dat wat duurder is dan een heleboel goedkope dingetjes, maar op haar manier had ik het eigenlijk helemaal nog niet bekeken.

 5. Naomi 13 juli 2020 op 8:01 am - Beantwoord

  Floriworld ziet er geweldig uit. Het had Romy-world kunnen heten volgens mij;).
  Heerlijk ook dat wandelen in de buitenlucht en weer afspreken met anderen, al is het dan voorzichtig.

  • Romy 25 juli 2020 op 5:03 pm - Beantwoord

   Haha, ik zou als tekstschrijver misschien nog eens een naamwijziging kunnen voorstellen 😉

 6. Audrey 13 juli 2020 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een leuke plekken heb je allemaal bezocht, zeg! Een eigen eiland is wel echt extreem cool. Die B&B ziet er supertof uit. Ik ga ‘m onthouden!

 7. Meaghan 13 juli 2020 op 9:35 am - Beantwoord

  Leuk al die foto’s! Wat een fijne week heb je achter de rug. Allereerst gefeliciteerd met je diploma. Wat gaaf dat je zo veel aan dat traject hebt gehad en dat dat heeft geholpen bij jouw beslissing om volledig zelfstandig te gaan! Het ondernemen zat volgens mij altijd al in je, maar je moest nog even die drempel over om uit die wat veilige zone te stappen. Zo knap dat je dat hebt gedaan en dat je kiest voor je eigen werkgeluk! Ook gaaf dat je teksten mag schrijven voor Floriworld! Veel plezier! De organisatie ziet er van binnen al erg mooi uit.
  Hihi, Pippa op die bureaustoel! <3

  • Romy 25 juli 2020 op 5:06 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve woorden! Het klopt inderdaad wel dat ik me altijd een ondernemer heb gevoeld. Of dat in ieder geval een beejte in me heb gehad. Maar soms moet iemand dat dan toch even uit je trekken. Ben zo blij dat ik nu deze keuze heb gemaakt. Zo’n klus als die voor FloriWorld voelt dan al helemaal als een cadeautje.

 8. Haydée 13 juli 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Floriworld past echt super goed bij jouw stijl! Leuk dat je voor hen teksten mag schrijven!

 9. Ilona Wielinga 13 juli 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat weer een heerlijk (en kleurrijk) overzicht. Onze hond gaat ook altijd op van die tactische plekken liggen. Precies achter de eetkamerstoel bijvoorbeeld, waardoor je geen kant op kan. Wel lief hoe hij altijd bij je probeert te zijn, maar niet altijd even handig, haha.

  • Romy 25 juli 2020 op 5:07 pm - Beantwoord

   Wat lief, zo’n aanhankelijke hond! Maar toch ook wel weer grappig hoe huisdieren het altijd presteren om precies op een onhandige plek te gaan liggen of staan 😉

 10. Saskia 13 juli 2020 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk overzichtje! En gefeliciteerd met je ondernemerscoachingstraject diploma! Daar mag je terecht trots op zijn. Geniet van alle dingen die nog gaan komen lieve Romy!

 11. Simone 13 juli 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Ohhh dat eilandje, ik ben helemaal verliefd. Daar wil ik wel een keer logeren hoor!

 12. Janne 13 juli 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Jullie twee zijn al net zo schattig als die hertjes! 😉

  Heel herkenbaar, je verhaal over de Hunkemöllerdoos. Ik ben ook bezig met overgaan op ondergoed dat ik leuk vind en waar ik me lekker in voel. In mijn geval zijn dat de onderbroeken met plaatjes van luiaarden of ananassen van de Zeeman – niet chique maar wel heel grappig! Mijn ondergoedla is een stuk kleurrijker nu.

  Je ondernemersdiploma is heel stoer en gefeliciteerd met het krijgen van de opdracht bij FloriWorld. Ziet eruit als een bedrijf dat bij jou past, leuk.

  Mijn hoogtepunt van afgelopen week was ook een wandeling in de natuur. Ik ben met mijn vriend parallel aan de spoorlijn door het bos en oude rivierduinen gaan wandelen (je ziet het spoor amper, want het ligt deels in een kuil vanwege alle hoogteverschillen) en toen we het wandelen beu waren, zijn we lekker met de trein terug naar huis gegaan. Het was heerlijk zonnig, we kwamen onderweg zelfs een ijskraam tegen, en ik was erg blij met mijn nieuwe knalroze sportsokken. (De kleine dingen waar je blij mee kunt zijn! Ik ben blij dat ik niet voor grijs of donkerblauw ben gegaan.)

  • Romy 25 juli 2020 op 5:11 pm - Beantwoord

   Hoe leuk, zo’n kleurrijke onderbroekenla! Groot gelijk heb je om jezelf op dat soort fleurig ondergoed te trakteren. Hetzelfde geldt voor die roze sportsokken trouwens. Waarom grijs als je ook voor roze kunt kiezen inderdaad?! 🙂
   Jullie wandeling klinkt trouwens ook heel mooi. Sowieso vind ik een wandeling langs het spoor om een of andere reden altijd wel wat hebben.

 13. Anna 13 juli 2020 op 11:15 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Zo tof, je ondernemerscoachingstraject! Ik kan me voorstellen dat dat veel nieuwe en waardevolle inzichten heeft gegeven.

 14. Karin 13 juli 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Klinkt als een erg fijne week! De duinen ga ik in het achterhoofd houden, ziet er mooi uit!
  En wat grappig dat Pippa zo reageert op de buurkaters! Onze katten gaan ook niet zo goed met de buurkatten (hele grote fluffy maine coons, zo leuk!) maar ze zijn juist wel weer dol op mensen. Liever zo dan andersom denk ik dan maar, als mens zijnde 😉

  • Romy 25 juli 2020 op 5:13 pm - Beantwoord

   Precies, zolang onze katten maar wel aandacht hebben voor ons. Daar heb ik bij Pippa gelukkig ook geen gebrek aan. Mijn thuiskomst blijft bijna nooit onopgemerkt 😉

 15. johanna 13 juli 2020 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een succesvolle week. Floriworld is leuk en als opdrachtgever nog beter, past helemaal bij jou. De AW-duinen ken ik van vroeger en waren altijd erg mooi. Een eigen eilandje….. ja daar ben ik ook nog op zoek naar. And the winner is… Pippa. Met zo’n poes is je week altijd goed.

 16. Iris 13 juli 2020 op 11:48 am - Beantwoord

  Leuke foto’s en uitstapjes! Dat Floriworld ken ik niet, maar ziet er wel grappig uit. En wat heerlijk dat je samen met je vriend een leuke dag gehad hebt. Lekker de natuur in!

 17. Giovanna Jansen 13 juli 2020 op 12:36 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke gevarieerde week heb je achter de rug! Ze blijft leuk, grappige en vol entertainment die Pipa van jou! 🙂
  En wat goed dat je jezelf een mooi setje van Hunkemöller gegund hebt!! De verpakking is al een feestje op zich hè?
  Gefeliciteerd met de opdracht bij Floriworld!

 18. Tamara 13 juli 2020 op 4:03 pm - Beantwoord

  Wat mooi gezegd over die lingerie, en ook zeker helemaal waar! Ik vind het vaak zonde om duur ondergoed te kopen. Bh’s koop ik wel altijd van een duur merk, maar slipjes? No way, het zit maar aan je billen!

  Wat een schatje is Pip toch een schatje<3

 19. Noor 13 juli 2020 op 5:43 pm - Beantwoord

  Ik heb ook iets gelijkaardigs gelezen op YouTube: i refuse to put low priced products on my body, i love her too much to be cheap.

  Zette me ook direct aan het denken. Het gaat er gwn om dat je echt meer verdient en dat het meer dan verdiend is om in jezelf te investeren.

  • Noor 13 juli 2020 op 5:44 pm - Beantwoord

   Dit was dus een reactie op het deeltje van Hunkemoller in de post

  • Romy 25 juli 2020 op 5:16 pm - Beantwoord

   Wat een mooie quote! zeker waar ook. Je lichaam verdient beter dan heel goedkope kleding.

 20. Anouk 13 juli 2020 op 7:26 pm - Beantwoord

  Ik zag dit weekend mijn beste vriendinnen weer in het echt, voor het eerst in maart! We hebben elkaar nog niet weer geknuffeld maar elkaar weer in het echt zien was zo fijn na 4 maanden. Ik kan me heel goed voorstellen dat je huidhonger hebt, na een paar weken heb ik het eerlijk gezegd opgegeven om mijn ouders niet aan te raken. Als student kom ik ook nog best vaak in mijn ouderlijk huis en hier in Drenthe viel het qua corona mee vergeleken met Amsterdam gelukkig

  • Romy 25 juli 2020 op 5:19 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend fijn dat je je vriendinnen weer kon zien voor het eerst na zo’n lange tijd! Zeker na zo’n tijdje voelt het extra fijn als zoiets weer kan.
   Groot gelijk trouwens dat je je ouders wel weer knuffels geeft! Ik ben zelf ook blij dat ik mijn vriend, die hier nog niet woont, wel gewoon kan vasthouden en knuffelen. Zou echt niet zo lang zonder hebben gekund!

 21. Madelon 14 juli 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Haha Pippa en haar aanbidders, you go Pippa! Het klinkt alsof je een leuke week hebt gehad en wat een leuke plekken heb je bezocht. De Waterleidingduinen zet ik op mijn lijstje. Het is iets verder rijden voor mij maar altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken!

Recente blogs

Positief blijven bij tegenslagen, hoe dan?! (10 tips)

29 juli 2019|Positiviteit|

Allemaal krijgen we weleens met tegenslagen te maken. Helaas. Je wordt bijvoorbeeld afgewezen voor een leuke baan, je feestje valt in het water of je wordt "verrast" door een kapotte wasmachine die een deel van je spaarrekening opeist. Ik krijg weleens vragen over positief blijven bij tegenslagen. Hoe doe ik dat? Wat helpt mij daarbij? Nou, soms lukt het heel goed, soms iets minder, maar oefening baart kunst. Dit zijn 10 tips die mij helpen om positief te blijven als het tegenzit.

Vaker Vrolijkheid #18: jeugdsentiment, boeket & nieuwe lens

15 maart 2018|Persoonlijk|

Het is 15 maart en dus voorzie ik je vandaag graag van mijn maandelijkse dosis vrolijkheid. De afgelopen weken maakte ik weer genoeg fijne dingen mee die me kippenvel, een grote glimlach of gewoon een bijzonder fijn gevoel bezorgden. Zo werd ik vrolijk van een wijze les die ik leerde van onze eigenwijze kat, kreeg ik een compliment uit onverwachte hoek en was ik een middag te vinden op een volledig roze locatie. Benieuwd naar mijn maandelijkse blijmakers? Lees dan snel verder!

Het beste moment om te beginnen, is NU!

29 november 2017|Persoonlijke groei|

Wil jij beter voor jezelf zorgen? Eindelijk werk maken van je eigen bedrijf of stoppen met een vervelende relatie? Wil je meer tijd met je opa en oma doorbrengen? Of misschien iets liever voor jezelf zijn? Om welke verandering het ook gaat, het is soms knap lastig om de daad bij het woord te voegen. Het lijkt dan soms alsof volgend jaar, volgende week of anders op z’n minst morgen beter uitkomt om te beginnen. Maar wist je dat er voor veel veranderingen één bijzonder geschikt moment is? En dat is NU! Met dit artikel geef ik je graag een duwtje in de goede richting om vandaag nog aan de slag te gaan.