Romy Vaker Vrolijk

Inkiekje #112 | Paars, podcast-opname & Plus-publicatie

 • 20 mei 2024
 • 5 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Werken aan mijn eerste echte tijdschriftartikel. De tafel tot een kruidenbende omtoveren met een wel heel leuk resultaat voor ogen. Verschijnen in een podcast. En verrast worden door een vegan product dat van Bart zowaar een 9 kreeg. Dat en meer gebeurde afgelopen weken! Het waren zonnige weken vol leuke werkprojecten, mooie eerste keren, kleurrijke outfits en veel goed eten. En oh ja, ik kreeg ook nog (zelfs een week voor de grote dag al) een paar verjaardagscadeaus. Spiek je mee in mijn Inkiekje?

outfit paarse blazer

Van de kleur ben ik altijd al geweest in mijn outfits. Maar sinds de zon weer volop schijnt, trek ik mijn meest kleurrijke items extra vaak uit de kast. Zo leuk dat het seizoen van jurken zonder mouwen, blouses en maxi-rokken weer is aangebroken! Hier draag ik een van mijn fijnste Koningsdag-vondsten: een groene Sissy-Boy jurk. Glitterig, lekker vrolijk en druk bedrukt. Oftewel: helemaal mij! Extra leuk is dat ik die dag 2 complimenten over mijn outfit (of in elk geval over de bovenkant daarvan) kreeg tijdens videogesprekken. Dat maakte mijn dag!

teddy-stoel wit

De witte teddy-stoel op mijn werkkamer is niet alleen groot favoriet bij mij. Ook mevrouw Pippa is er blij mee. Ik blijf het hilarisch vinden dat katten vaak de minst comfortabele plekjes uitkiezen om op te slapen. Zo slaapt Pip op dit moment vooral veel op plastic dozen en op het smalle randje van deze stoel. Ik zou denken: ga dan óp de stoel liggen? Maar volgens mij verkiest Pippa uitzicht over de buurt boven een ergonomisch slaapplekje.

rijst met aubergine

Voor een leuke samenwerking op Instagram mocht ik een gerecht ontwikkelen en fotograferen met één specifiek ingrediënt. Zo’n leuke samenwerking! Ik ben sowieso dol op koken en houd wel van een creatieve uitdaging in de keuken. Voor dit recept mocht ik met één ingrediënt aan de slag dat ik sowieso al heel vaak gebruik en dat je vaker op mijn blog tegenkomt. Kun jij raden welk ingrediënt het is?

alpro vanille-vla

Wat word ik blij van nieuwe vegan ontdekkingen tijdens een rondje door de supermarkt! Ik vind het zo leuk om te merken dat er steeds meer producten bij komen, ook voor mensen die normaal voor niet-vega(n) dingen gaan en misschien eens een plantaardig alternatief willen proberen. Laatst spotte ik deze “plantaardige variatie op vla met vanillesmaak” (goed bekkende naam wel…). Omdat Bart graag een bakje vla eet, besloot ik deze vegan vla eens voor hem mee te nemen.

We waren allebei superenthousiast over de vla. De vla smaakt heel erg vanillevla-achtig. Hij heeft wel een soja-nasmaak, maar verder kwam hij glansrijk door onze kritische keuring heen. “Schrijf maar dat ik hem een 9 geef!”, riep Bart achteraf.

chiapudding met chocola

Zelf houd ik ook wel van een experiment in de keuken. Regelmatig ga ik net te laat naar de supermarkt voor weekboodschappen om nog speltbrood te kunnen scoren. In plaats van de volgende dag terug te gaan, besloot ik eens een week broodvrij door het leven te gaan en mezelf uit te dagen om andere lunches te maken. Zo maakte ik een van de dagen deze chiapudding met cacaopoeder en pindakaas. Tip voor als jij matig enthousiast bent over chiapudding: doe de chiapudding in de blender. Dan verdwijnen de zwarte “pikkels” en maakt de kikkerdril-substantie plaats voor een echt goede pudding-look.

kruidenpotjes in la

Vorige week zaterdag stortte ik me op een leuk project waar ik serieus al jaren van droom. Op Instagram word ik regelmatig doodgegooid met de hypergeorganiseerde kruidenlades, waarbij alle kruidensoorten in dezelfde potjes zitten. Dát wilde ik ook! Ik kwam alleen steeds maar niet de juiste potjes tegen: echt glazen potjes met een houten dop bleken moeilijk vindbaar. Totdat ik deze potjes op bol.com (inclusief de stickers, etc.) zag en direct verkocht was. Bart vond ze ook heel mooi, dus was het tijd om eindelijk afscheid te nemen van de ongeorganiseerde kruidenla die je hierboven ziet…

kruidenpotjes glas

Kijk nou! Ik heb een opruimtic en kan nogal enthousiast worden van dingen die er hypergeordend uitzien. Deze verzameling potjes is toch wel echt een droom. Het was overigens wel een klus om alle kruiden in de potjes te krijgen. Na 1,5 uur was de tafel een bende, rook de hele kamer naar citroengras en kerrie (omdat ik die twee per ongeluk wat naast het potje had geschonken) én had ik deze verzameling potjes staan. Mocht je benieuwd zijn naar het proces, ik was zó enthousiast over dit hele kruidenpotjesproject dat ik er deze Instagram-video over maakte.

kruidenpotjes met label

Ta da, zo georganiseerd ziet de kruidenla er nu uit. We hebben ook nog een aantal lege potjes over, zodat onze kruidenverzameling verder kan groeien. Hoera! En voor de oplettende kijker: ja, ze staan op alfabet. Dat leek me een handige manier om de kruiden altijd te kunnen terugvinden. En vooruit, mijn opruimerige ik werd er ook gewoon heel blij van.

Ik ben trouwens wel benieuwd: lijkt jullie kruidenverzameling qua typen kruiden wat op de onze? Missen we nog belangrijke klassiekers of zie je er misschien een potje tussen staan dat jij juist nooit zou gebruiken? Naast de potjes op de foto, hebben wij ook nog peper, kardemom en knoflookpoeder. Maar die waren net op toen ik deze foto maakte 🙂

Amstelveen buurt

Vorig weekend voelde ik me niet helemaal topfit. Ik had het steeds snikheet en mijn energie moest ik ergens uit mijn kleine teen halen. Voor mij werkt het dan vaak goed om tóch – soms met enige tegenzin – de buitenlucht op te zoeken. Dat is tegenwoordig extra leuk, omdat ik nog niet alle buurten en straten in Amstelveen ken. Hoe fijn om dan al fietsend een ander straatje dan anders in te slaan en zo opeens dit soort mooie plekken te ontdekken!

Amsterdam gracht

Die woensdag reisde ik af naar Amsterdam om een wel héél leuke reden. Laurie is mijn bussiness buddy én vriendin en onze wekelijkse belafspraak is vaste prik. Maar vanwege haar verblijf in het buitenland hadden we elkaar een hele tijd niet meer in het echt gezien. Nu ze terug thuis is, spraken we direct iets leuks af in Amsterdam. En dat was niet zomaar een bijkletsdate…

Vegan Sushi Bar Amsterdam

Nee, we spraken af onder het genot van vegan sushi! Bij de Vegan Sushi Bar in Amsterdam hebben ze fantastische vegan sushi in allerlei soorten en smaken. We waren er vorig jaar al eens, maar dit was de eerste keer dat het me lukte om de sushi met stokjes te grijpen. Nou ja, in de meeste gevallen dan. Over dat ene sushi-stukje dat ik per ongeluk een plonsduik liet maken in het bakje sojasaus zullen we het maar niet hebben. Maar gezellig én lekker was het zeker!

gang met hertenschilderijen

Verder kreeg onze gang dé decoratie die al heel lang klaarstond om opgehangen te worden. Deze hertenschilderen hadden we in ons oude huis boven de eettafel hangen. Nu hangen ze prachtig te shinen in onze pastelkleurige gang. Leuk om erbij te vermelden: we hebben de kleuren van onze gang zelfs afgestemd op deze schilderijen. De beige/geelachtige tint komt terug in de schilderijen en ook de lila-tint van de deur is in de schilderijen verwerkt. En sst, niet verder vertellen, maar met de schilderijen hebben we ook meteen een gat in de muur gecoverd.

J17

Verder werd er gewerkt! Ook op Hemelvaartsdag werkte ik een paar uur. Misschien een onpopulaire mening, maar ik vind het soms juist wel fijn om op dat soort vrije dagen nog een paar uur te werken. Je krijgt op dit soort dagen geen belletjes of mailtjes, waardoor ik ongestoord kan doorwerken aan een paar focusprojecten. Kat erbij op schoot (die de minuut hierna mijn panty sloopte…), een kop thee ernaast en ik vind het prima te doen.

Plus Magazines

Verder werkte ik de afgelopen weken aan mijn eerste artikel voor Plus Magazine. Schrijven voor een tijdschrift is al jarenlang een bucketlist-ding voor mij. Voor online heb ik al veel journalistieke artikelen geschreven en ik heb ooit een column gehad in een vakblad voor tekstschrijvers. Maar ik had nog nooit een artikel met mijn naam erbij geschreven voor een tijdschrift dat echt in de winkels ligt. Een meisjesdroom die uitkomt! Het artikel verschijnt trouwens pas ergens in oktober of november, dus het onderwerp houd ik nog even geheim (het heeft iets met financiën te maken). Maar geweldig leuk om te schrijven was het sowieso!

podcast Yasmine Esser Romy

Ook een mijlpaal waar ik trots op was en blij van werd: ik mocht aanschuiven in de podcast van Yasmine Esser (Off the record). Yasmine is businesscoach voor freelance journalisten en schrijvers, en ik volg haar podcast al sinds de allereerste aflevering heel trouw. Het voelde als een hele eer om nu zelf voor deze podcast geïnterviewd te worden over mijn werk als freelance tekstschrijver. Yasmine stelde veel boeiende vragen die mij ook weer aan het denken zetten. Zo vertel ik over mijn grootste ondernemersuitdaging (grenzen aangeven), over mijn allergie voor de vraag ‘Kom je daar dan een beetje mee rond?’ en over hoe ik als twintiger tóch de stap naar het ondernemerschap waagde – ook tegen mijn eigen verwachtingen in. Je kunt de aflevering hier terugluisteren.

Bunnik kasteel

Vrijdag had ik een brainstorm van een van mijn opdrachtgevers op een wel heel bijzondere locatie: bij een kasteel in Bunnik. Zo’n mooie bosrijke omgeving hier! Ik stond perplex toen ik door de straatjes in het Bunnikse dorpscentrum reed. Dat er ook nog vegan taartjes voor me klaarstonden, maakte uiteraard dat ik nóg beter van de omgeving kon genieten.

J23

Na een afspraak van 6 uur buiten de deur ben ik wel altijd een beetje gaar. Gelukkig weet ik dat inmiddels van mezelf en probeer ik het mezelf dan wat makkelijker te maken. Zo plan ik na zo’n drukke dag bewust geen interviews of belafspraken meer in, maar werk ik alleen nog in alle rust zelf aan teksten. Ook vraag ik Bart op zulke dagen vaak om het avondeten klaar te maken en zorg ik dat ik ’s avonds geen buiten-de-deur-dingen meer heb. Voor mij helpt dat al enorm om me ’s avonds niet compleet leeggezogen te voelen. Dat is sowieso wel wat ik heb geleerd over introversie: als je je eigen energiebatterij beter kent, is het zoveel makkelijker om hem niet helemaal tot het nulpunt te laten leeglopen, maar bij voorbaat je agenda erop aan te passen.

Fuzzy Pudding Histor verf

Verder maakte ik een foto van onze crèmekleurige (van Bart mag ik geen ‘wit’ zeggen) muur in de slaapkamer. Diezelfde muur ziet er over een week of drie namelijk verre van wit uit. Ik mocht na een paar nachtjes slapen van Barts kant dit roze behang met ooievaars bestellen. Van opa en oma had ik geld voor mijn verjaardag gekregen en met wat geld van mezelf erbij vond ik dit een perfect verjaardagscadeau. Ik kan nu al niet wachten totdat de ooievaars ons elke ochtend bij het slapengaan aanstaren.

paarse blazer en rode rok

Verder vierden mijn broertjes en ik zaterdag onze verjaardagen voor mijn ouders. Ik ben volgend weekend jarig en zij zijn begin mei jarig, dus het leek ons ideaal om onze feestjes te combineren. Dan konden we ook meteen iedereen een statusupdate van ons huis geven. Ik vond het allemaal zo feestelijk dat ik er mijn vrolijkste outfit bij aantrok: hét paarse jasje, een rode bloemetjesrok van Koningsdag en een fijn paars truitje van King Louie.

taart met custard en aardbeien

Verjaardagen zijn pas compleet met taart erbij. Ik ging er speciaal voor aan de bak en probeerde iets nieuws (wat altijd best tricky is als je wel graag gasten een goed gelukte taart voorschotelt, maar ik heb altijd nog de Jumbo om de hoek als plan B). Maar deze taart pakte zowaar heel goed uit. Het is een aardbeientaart met custard en jam en heerlijke aardbeien bovenop. Zo lekker! Overigens met speciale dank aan Bart die de taart van de verbrandingsdood redde toen ik naar de supermarkt liep en totaal vergat dat de bodem na 20 minuten al uit de oven moest.

Essenza dekbed met kraanvogels

Ik ben enorm verwend door mijn ouders en broertjes. Zo kreeg ik van mijn ouders dit prachtige dekbed van Essenza. Dat stond al langer op mijn lijstje. Ik vind de dekbedovertrekken van dit merk schitterend en deze is ook nog dubbelzijdig. Oh, dit gaat zo mooi staan! Ik kan nu al niet wachten totdat ons huidige dekbed weer aan een verschoningsronde toe is.

taartplateau Dille & Kamille

Daarnaast had ik om veel praktische cadeaus gevraagd. Er zijn altijd nog keukengereedschappen die ik goed kan gebruiken. Zo gaf mijn broertje me het taartplateau van Dille & Kamille dat ik al tijden heel mooi vond. En van mijn ouders kreeg ik een ijsschep en taartschep: twee vrij essentiële dingen die wij – ook na 5 jaar op mezelf wonen – nog niet in de bestekla hadden liggen.

J31

Gisteren sprak ik gezellig af met Niki. Zij kwam vanuit Eindhoven helemaal deze kant op om ons huis en Amstelveen te bewonderen en om bij te kletsen. Ik ontdekte pas na afloop dat ik door het gezellige kletsen helemaal was vergeten mijn gezicht in te smeren. Classic! Dat wordt weer een dag met rode neus door het leven gaan 😉 Maar de gezellige dag was het méér dan waard (en het meeneemflesje zonnebrand voor onderweg zet inmiddels braaf in mijn tas).

Le Pain Quotidien flatbread met muhammara

Ik had er niet helemaal bij stilgestaan dat op Eerste Pinksterdag de winkels niet, zoals normaal op zondag, geopend zijn. Maar gelukkig was het eettentje waar we onze zinnen op hadden gezet wél open. Ik bestelde er dit heerlijke flatbread met muhammara, edamame-bonen en kiemgroenten. Barts reactie toen ik thuis de foto liet zien? “Dat is pizza!” Maar dan wel een stukje gezonder, minder klef én lekkerder. Ik heb nu helemaal zin om ook zoiets te maken. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Davitamon vitamine D

Verder kwam ik tot een belangrijke ontdekking. Blijkbaar gaan huisartsen soms nog uit van een veel lagere vitamine D-waarde dan standaard wordt aangehouden. De huisarts vond mijn waarde “wat laag, maar wel oké”; mijn diëtiste vond het veel te laag. Later ontdekte dat ik per ongeluk tabletjes voor kinderen heb gekocht met een héél lage dosering, wat het meteen verklaarde. Die heb ik nu dus maar ingeruild voor hoger gedoseerde vitamine D-tabletten.

Maar hierbij dus een reminder voor als jij je futloos voelt: laat regelmatig bloed prikken. Vitamine D-tekort komt vaak voor (ook als je niet vega of vegan eet!). Het kan echt vervelende klachten geven, maar is zo makkelijk op te lossen als je maar weet dat je er last van hebt.

passievruchtbrood

En ik sloot de week af met nog een baksessie. Een tijdje geleden maakte ik al eens bananenbrood met passievrucht. Maar mijn twee eerdere versies hadden nog wat verbetering nodig. Ik vind het dan leuk om een recept net zo lang te finetunen totdat ik helemaal happy ben. Soms kan een 5 graden lagere oventemperatuur al een enorm verschil maken. Deze passievruchtcake is nu helemaal goedgekeurd. Oftewel: die mag binnenkort shinen op de blog!

Heb jij dit weekend leuke dingen gedaan? Of heb je misschien nog leuke plannen voor Tweede Pinksterdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 20 mei 2024 op 8:17 am - Beantwoord

  Dat behang is geweldig! Heel fijn dat Bart akkoord ging en dat je je uit mag leven op die muur:).
  Ik slik ook vitamine D, het hele jaar door. Die van mij was ooit veel te laag en sindsdien slik ik, op advies van de huisarts, dus bij. Het geeft inderdaad heel vervelende klachten als je waarde te laag is.

 2. Daenelia 20 mei 2024 op 9:31 am - Beantwoord

  Van die kindertabletjes kunje er dan gerust 2 van innemen, tot de volwassen dosis. Ze zijn verder hetzelfde.
  Vit D is een van de weinige echt nuttige aanvullingen. Ik neem ook elk dag een dosis. Wordt ook aangeraden boven een bepaalde leeftijd, maar ik was er al eerder mee begonnen. Deze vitamine komt ook niet uit je dieet, maar uit voornamelijk zonlicht …tenminste, je lichaam maakt het aan als je voldoende buiten komt. Ingewikkeld.
  Wij hebben gisteren ook lekker koffie gedronken buiten de deur. Was nog aardig weer ook!

 3. Nynke 20 mei 2024 op 10:23 am - Beantwoord

  Ik vind het altijd leuk om je inkiekjes te lezen!
  Zelf moet ik vandaag gewoon werken.
  Op je nieuwe behang staan trouwens geen ooievaars, maar kraanvogels. (-;

  • Romy 27 mei 2024 op 8:18 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen 🙂 Het ooievaar/kraanvogel-dilemma was hier trouwens serieus aanwezig, haha. De behangwebshop noemt het zelf “Storks behang” (dus ooievaars). Ik had het eerst ook over kraanvogels, maar vanwege die naam ben ik toen overgegaan op ooievaars. Alleen als ik kraanvogel-foto’s op internet zoek, zitten we inderdaad met de term ‘kraanvogels’ toch beter 😉

 4. Ria 20 mei 2024 op 10:49 am - Beantwoord

  Geweldig dat behang 😍 En weer superfijn om je verhalen te lezen 😊

Recente blogs

Shoplog | Nieuwe Action-papierblokken en stickers (+ kaart!)

18 mei 2019|DIY|

Mijn nieuwe huis bevindt zich op loopafstand van een filiaal van Action. Nee hoor, ik heb mijn huis er niet op uitgezocht. Maar een fijne bijkomstigheid is het zeker wel. Een gevaarlijke bijkomstigheid, dat ook. Want een filiaal van Action met lege handen verlaten blijft een bijzonder lastige missie. Afgelopen week bleven er dan ook een aantal nieuwe Action-papierblokken en mooie stickervellen in mijn mandje "plakken". Leuk voor kaarten maken en bullet journaling! Ik laat ze je graag uitgebreid zijn. Ook show ik meteen de kaart die ik met een van de papierblokken heb gemaakt.

Hoera, wij hebben de sleutel (en dus een huis samen!)

4 september 2023|Persoonlijk|

Afgelopen vrijdag was zeker niet just another Friday. Wij hadden al maandenlang met koeienletters een grote gebeurtenis in onze agenda staan: de overdracht van ons nieuwe huis. Na maanden van voorbereidingen, fantasieën en het 'Te koop'-bord aan ons huidige huis hangen, was het moment op 1 september daar. Tijd om handtekeningen te zetten en in een paar minuten tijd een hoop mijlpalen in één keer te beleven: samen een huis kopen, een eigen rijtjeshuis hebben, Amstelveners worden en écht van start kunnen gaan met klussen. De sleutel pronkt aan onze sleutelbossen en de glimlachen om onze mond zijn groter dan ooit. We hebben samen ons droomhuis!

5 lessen die ik leerde van mijn loopbaancoach

12 november 2019|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

Huilend in een grote stoel zitten met een pak tissues naast je en een grijzende man voor je die niet veel meer doet dan "ja" mompelen. Dat is toch wel het algemene beeld dat er vaak rond psychologen en coaches hangt. Gelukkig hoeft van dat beeld niets te kloppen. Ik ben ervan overtuigd dat werken aan je persoonlijke ontwikkeling nooit een slecht idee is. Niets om je voor te schamen ook! Zelf heb ik onlangs een traject voor loopbaancoaching gevolgd om te ontdekken wat in de toekomst goed bij mij zou passen qua werk. Het traject heeft me zó veel inzichten opgeleverd dat ik het niet kon laten mijn 5 belangrijkste lessen met je te delen.