IMG 20200718 194943500 1

Inkiekje #12 | Van eettafel naar thuiskantoor voor twee

 • 28 juli 2020
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Leuk. Dat was de afgelopen week. Ik deelde een week lang mijn thuiskantoor met mijn vriend en dat beviel gelukkig prima aan beide kanten. Ook Pippa vond de nieuwe huisgenoot prima en genoot van haar dagelijkse taferelen. Ook liet ik me deze week weer eens “kortwieken”, kwam de postbode een nieuwe huishoudelijke aankoop langsbrengen en was er even niets meer te zien van mijn eettafel. Welkom in mijn spannende leven! Welkom in een nieuw inkiekje!

gevulde paprika's vegetarisch gehakt

Samen koken (en eten) is zo veel gezellig dan datzelfde alleen doen. Alhoewel ik het tegenwoordig heel oké vind om onder het genot van een YouTube-filmpje mijn avondmaal naar binnen te werken, is het toch wel wat leuker als er fijn gezelschap tegenover je zit. Zoals toen mijn vriend en ik deze gevulde paprika’s opaten. We hadden ons overigens een beetje vergist in de grootte van de paprika’s. Daar pastte nauwelijks vulling in, dus werd het meer een soort nasi met twee halve paprika’s erbij. Ook lekker!

westeinderplassen aalsmeer

Nog leuker dan samen eten is een avondwandeling maken langs het water. De Westeinderplassen in Aalsmeer zijn prachtig en ik ben er binnen een paar minuten lopen. Vooral nu het ’s avonds nog lekker lang licht is, kom ik hier graag. Ik krijg er altijd een vakantiegevoel van als ik zo langs het water loop.

fabienne chapot jurk

Verder kwamen er deze week twee pakketjes binnen. Het leukste pakketje kwam als eerste: deze jurk van Fabienne Chapot. In deze outfitpost kon je hem al bewonderen. Zo blij met deze fleurige jurk! Na heel lang twijfelen belandde hij vrijdagavond toch in mijn digitale winkelmandje. De volgende ochtend al lag de jurk in mijn brievenbus. Ik was een blij ei. Ook deed ik voor het eerst een handwas. Heb ik die ontgroening als huisvrouw ook weer gehad!

gele strijkplank

Het tweede pakketje had ook alles met de jurk te maken, was minstens zo fleurig maar toch iets minder leuk. Daar zaten namelijk een strijkplank en strijkbout in. Confession: die had ik dus nog niet! Ik heb geen droger en hang mijn kleding altijd zo uit dat het kreukloos kan opdrogen. Sterker nog, ik had min of meer bewust vooral heel veel kleding hangen die je niet hoeft te strijken. Totdat ik dit jurkje kocht dus! Toen leek strijkgerei me toch wel handig, ook voor een aantal blazers en blouses die gestreken net wat mooier zijn.

Om het strijken ietsje leuker te maken, kocht ik maar een extra vrolijke strijkplank. Dit exemplaar van Brabantia met gele stippen matchte ook nog eens met mijn gele muur. En nee, daar had ik hem niet eens op uitgekozen.

romy en bart

Ook namen vriendlief en ik een filmpje op om een jarige te verrassen. Zo’n filmpje opnemen is blijkbaar niet alleen leuk voor de jarige, maar is ook hilarisch om zelf te doen. Al binnen een paar minuten hadden we de slappe lach. Zo dacht ik na de eerste 20 seconden dat we in spiegelbeeld opnamen, omdat mijn telefoon op selfiestand stond. Bleek dus niet het geval, maar was wel goed materiaal voor een compilatie van bloopers.

rood haar

Een dag later was ik een paar centimeter haar lichter. Oftewel, er stond een bezoekje aan Marloes – mijn favoriete kapper om de hoek – op de planning. Ik ben een blij mens. En een mens zonder pony die in haar ogen hangt.

pippa in kast

Pippa was trouwens ook een blije kat. Mevrouw heeft ontdekt dat ze achter de keukenlade kan zitten als ze er maar snel genoeg bij is. Dat ik vervolgens wortel zit te schieten omdat ze maar niet uit dit verstopplekje wil komen, zal Pippa worst (of kattenvlees) wezen. Maf beest ook! Ze wil altijd overal met haar neusje bovenop zitten en elk hoekje inspecteren.

pippa kat

Oké, nu ik toch al een Pippa-kiekje heb gedeeld, gooi ik er nog maar wat extra Pippa-spam tegenaan. Als ik thuis aan het werk ben (wat bijna altijd doordeweeks zo is), zit Pippa dus op deze manier naast mij. Nieuwsgierig ding! Het is toch jammer dat ik meestal geen fotograaf in de buurt heb die ons samen op de foto kan zetten. Het is volgens mij een hilarisch gezicht dat ik totaal gefocust serieus computerwerk doe met een minstens zo serieus kijkende kat naast me die ongegeneerd mij zit aan te staren. Met recht een goede katlega!

zelfgemaakte tomatensoep

Wat het werk ook ietsje leuker maakt, is een kom verse tomatensoep. Al helemaal als die met liefde is gemaakt door le boyfriend. Dat is een voordeel (een van de vele) van gezellig samen thuiswerken. Krijg je zomaar dit soort dingen voorgeschoteld!

pompoenlasagne recept

Ook het avondeten was prima te doen trouwens. Zo maakten we deze ovenschotel met pompoen, spinazie en andere groenten. Achteraf was ik iets te enthousiast geweest met het strooien van de spinazie, maar verder was de schotel prima te eten. De kaarsjes die erbij staan op tafel droegen daar natuurlijk ook aan bij.

thuiswerken kantoor

Even een kleine reality check! Niets is wat het lijkt. Mocht je nu denken dat wij in een totaal Instagramwaardige en romantische setting avondeten, niets is minder waar. Tenminste, tijdens deze thuiswerkweek. Vriendlief heeft een enorm computerscherm en een laptop en ook ik heb inmiddels een hele laptopinstallatie met standaard en toetsenbord staan. Toch fijn dat ik zo’n lange eettafel heb! Aan de andere kant wel gênant dat we op een halve meter zitten te eten, terwijl mijn tafel langer dan 2 meter is. Ach, dat is het thuiskantoorleven.

pippa bij bureaustoel

Tijdens zo’n thuiswerkdag ligt Pippa er trouwens ook regelmatig op deze manier bij. Gezellig tegen mijn bureaustoel aan. Ik ben inmiddels getraind om altijd een blik naar beneden te werpen voordat ik mijn bureaustoel naar achteren schuif. Laten we het erop houden dat ik iets beter oplet sinds ik Pip de eerste keer niet had gezien en bijna overreed. Sorry, Pip! Jij met je tactische plekken ook altijd!

pippa in badkamer

Over gevolgd worden door je kat gesproken. Als ik mijn tanden poets, komt Pippa altijd heel lief onder het badkamerkastje erbij liggen. Ik kan haar wel opvreten als ze er zo bij ligt. Bijna dan. Ik ben en blijf vegetariër natuurlijk.

Strijk jij veel of ben jij ook totaal niet van het strijken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 juli 2020 op 6:57 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Pippa heeft echt een prachtplek uitgekozen.

 2. Daenelia 28 juli 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Strijken is niet mijn hobby, maar het hoort erbij. Het lekkerste is versgestreken lakens op bed. En ik kan ook wel rustig worden van strijken, het is heel zien. … plus ik zet de tv aan.
  Samen werken is een ding! Ook een test. Hij lijkt geslaagd, door de tomatensoep. Gezellig!

 3. Naomi 28 juli 2020 op 9:00 am - Beantwoord

  Heerlijk kijkje in jouw leven weer. Ik moest wel lachen om die eettafel. Zó herkenbaar. Laptop, wat creatiefs, en oja, dan wil ik er toch ook nog aan eten;). Die strijkplank is geweldig. Ik heb gelukkig geen hekel aan strijken. Vaak vind ik het zelfs wel rustgevend. Prima klusje voor als ik niet kan slapen…

 4. Audrey 28 juli 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik vind een handwasje doen dus best wel leuk eigenlijk. Zelf de wasmachine spelen en rondjes draaien, haha! Een strijkplank (of strijkijzer) heb ik trouwens ook niet en gaat er hier ook niet komen.

  Leuk, dat samen werken bij jou thuis trouwens! En best herkenbaar dat er maar zo’n klein stukje overblijft om te eten 😉

 5. Sharon 28 juli 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Hoi Romy, ik kwam op marktplaats een advertentie tegen met een foto van jou erin. Deze advertentie leek me niet van jou. Kijk maar wat je ermee doet, maar ik dacht ik meld het even. Wat betreft je Fabienne Chapot jurkje, als je hem op 30 graden fijne/zijde was doet moet dat kunnen. Ik was zo ook alles van FC. Eerst deed ik alles met de hand, maar pff wat een werk! De fijne was stand werkt prima. Daarna laten drogen en dan goed strijken en dan heeft ie weer de normale vorm.

  Als nieuw Fabienne Chapot Blouse /Top hartjes, hearts , S
  € 49,50
  https://link.marktplaats.nl/m1579832725?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons

 6. Amy 28 juli 2020 op 10:15 am - Beantwoord

  Heel herkenbaar, die spullen op de eettafel. Bij ons ligt die ook regelmatig vol. En leuke strijkplank! Als je een noodzakelijke aankoop doet kun je er maar beter wat vrolijks van maken toch?!

 7. Anna 28 juli 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Zo tof dat je het Fabienne Chapot jurkje gekocht hebt, die vind ik ook echt perfect bij je passen! Ik ben dus echt te lui om te strijken, maar gelukkig heb ik een strijkstomer, om de ergste kreukels eruit te halen :D.

 8. johanna 28 juli 2020 op 11:54 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Veel Pippa is altijd goed. Die heeft ook geen mooie jurkjes nodig, hoeft niet gestreken worden, alzo tiptop. Strijke doe ik niet ongraag, maar ook niet super precies. En met een stoomstrijkijzer ben ik heel tevreden. Ja, wat zal ik verder nog zeggen… een grote eettafel is mijn droom, hebben we ook, en ligt altijd vol. Er is nog net plaats voor 2 personen om te eten. En als we eens gasten hebben, dan is het opruimen geblazen.
  Succes!

 9. Sanne 28 juli 2020 op 12:27 pm - Beantwoord

  Ik heb dus nog nooit een handwas gedaan, ik geloof de etiketjes namelijk nooit echt als dat erop staat. Ik denk altijd dat zal wel loslopen, en dat is tot nu toe ook – gelukkig! – zo geweest. Wel strijk ik best wel wat. Veel kleding komt hier echt té gekreukeld uit de wasmachine om zo te dragen, helaas, want het is niet mijn hobby haha.

 10. N8W8 28 juli 2020 op 5:02 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s, leuk blog!
  Tip: Als je een sopje hebt gemaakt voor een handwas voor nieuwe kleding, doe er dan voor de kleding in het sop gaat scheutje azijn er in dan lopen de kleuren niet door. Sop en azijn even doorroeren en de kleding kan het sop in. Nee, de kleding gaat niet naar azijn ruiken.
  Je kan bij nieuwe kleding, vaak felle kleuren, die je in de wasmachine wast ook een scheutje azijn in het wasbolletje doen bij je vloeibare wasmiddel.
  Succes met strijken en strijk niet te heet!

 11. Irene 28 juli 2020 op 5:24 pm - Beantwoord

  Ik heb nog nooit een handwas gedaan en gooi eigenlijk alles gewoon op 30 graden in mijn machine :p En gestreken heb ik nog maar 2 keer denk ik en dan vooral voor mijn vriend. Ik vind het echt enorm stom en saai werk dus ik hang de meeste kreukkleding ook meteen op een hanger nadat ze uit de was komen.
  Onze Archie heeft ook de gewoonte om achter of half onder onze bureaustoelen te gaan liggen waardoor we regelmatig een pluk haar uit rijden :p hij schijnt er niet zoveel last van te hebben want hij blijft altijd gewoon liggen.

 12. bychristiana 28 juli 2020 op 6:33 pm - Beantwoord

  Haha, strijken! Ik weet nog dat toen Andre en ik nog niet zo lang samen waren ik altijd heel trouw zijn overhemden stond te strijken. Tot hij ze een keer allemaal opnieuw ging doen. Sindsdien strijk ik nooit meer overhemden, dat snap je. Toegegeven; hij kan het inderdaad netter;-) Ik doe dus nu de was en het opvouwen en het opbergen en hij strijkt. Nu het zomer is, draagt hij meer polo’s en shirts en ik heb vrij weinig kleding die gestreken hoeft te worden. Ik strijk trouwens wel graag het dekbedovertrek als hij al om het dekbed heen zit, dan heb je een heel mooi opgemaakt bed.

 13. Justine 28 juli 2020 op 7:40 pm - Beantwoord

  Zo grappig om te zien hoe Pippa jou overal achtervolgt en waar ze zich allemaal op een dag bevindt, haha.

  Ik strijk echt zelden joh! Ik hang het liefst alles op te drogen en als het dan een beetje kreukt heb ik ‘downy’ spray, dat alles rechttrekt. Ideaal! Heeeel af en toe heb ik een item dat echt met de hand gewassen moet worden of gestreken. Oh well.

 14. Giovanna Jansen 30 juli 2020 op 10:04 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen en geweldige foto’s weer! Gezellig dat jij en je vriend samen thuis werkte deze week!

Recente blogs

Inkiekje #24 | Kleuterfoto, koukleumen & kleine make-over

25 januari 2021|Persoonlijk|

Koukleumend wandelen door een mooi winterlandschap, lachen om een kleuterfoto van mijn 4-jarige ik, en nieuwe salontafels scoren - het gebeurde allemaal de laatste anderhalve week. Net als dat ik schoorvoetend Bart gelijk moest geven, in een willekeurige tuin iets aantrof waar ik héél blij van werd en met iets heel tofs bezig was qua werk. Kortom: de hoogste tijd om je in beeld en tekst weer een inkiekje in mijn leven te geven.

Travel Diary | 7 redenen voor een stedentrip naar Lissabon

5 oktober 2017|Op reis|

De afgelopen 10 jaar heb ik met ons gezin al heel wat Europese steden mogen bewonderen. Van Barcelona tot Londen en van Boedapest tot Rome. Alleen Lissabon was nooit eerder in me opgekomen als bestemming voor een stedentrip. Dat was totdat ik opeens van meerdere mensen wel heel enthousiaste verhalen over de Portugese hoofdstad hoorde. Na afgelopen week een lang weekend in Lissabon te hebben doorgebracht, kan ik al die mensen niet anders dan gelijk geven. Lissabon heeft zoveel meer te bieden dan ik altijd dacht. Er zijn wel 1001 redenen te noemen om op stedentrip naar Lissabon te gaan, maar laten we eens beginnen met 7 redenen.

Het meisje met de zwarte legging | Onzekerheid & kleding

11 oktober 2019|Persoonlijk, Outfits, Persoonlijke groei|

Wie mijn kleurrijke blog voor het eerst ziet, zal vast denken dat ik me al mijn hele leven hul in gele jurkjes en roze jassen. Toch maak ik er geen geheim van dat dat weleens anders is geweest. In een periode waarin ik minder goed in mijn vel zat, was dat ook aan mijn kleding te merken. In mijn fragment in Man Bijt Hond vertelde ik het al: kleding heeft juist toen meer met mij gedaan dan dat het mijn uitstraling veranderde. Kleding zorgde ervoor dat ik na jarenlang "het meisje met de te grote zwarte legging" te zijn geweest eindelijk mezelf durfde te laten zien. Door te experimenteren en me over onzekerheden heen te zetten. En dat verhaal deel ik graag met jou!