IMG 20200726 171752682

Inkiekje #13 | Spaarsucces, puffen in de hitte & post uit Duitsland

 • 10 augustus 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen week bracht ik grotendeels aan mijn eettafel voor de ventilator door. Tropenrooster en hittemodus aan! Toch heb ik tussen het puffen en oerhollandse klagen over de warmte door, nog genoeg foto’s van mijn dagelijks leven gemaakt. Het is tijd voor een nieuwe editie van Inkiekje. Met dit keer onder meer een nieuwe succesvolle mijlpaal in mijn volwassen leven, een leuke verrassing uit Duitsland en een bijzondere vakantiefoto in eigen dorp. Kiek maar mee!

pippa kijkt toe

Meestal benoem ik één van mijn weekenddagen tot schoonmaakdag. Dan sjees ik met een stofzuiger, plumeau, doekje en schoonmaakmiddel door het hele huis. De grootste troepveroorzaker? Pippa. Het leuke is dat de troepmaker herself dan op deze manier op mij neerkijkt als ik haar spullen en pluisjes aan het opruimen en schoonmaken ben. Verschil moet er zijn, hè?! Lief popje!

kliekjesdag

Een van mijn lievelingsdagen van de week? Restjesdag. Oftewel, nauwelijks koken, bijna geen afwas en toch lekker eten. Vind ik geen verkeerd recept! Dit keer was er nog wat gevulde pasta (ravioli met ricotta en spinazie) over en mikte ik daar wat restjes groente uit de diepvries, aardappels en een kaasburger bij. Smullen! Ben ik trouwens de enige die het leuk vindt om haar maaltijden kleurrijk te maken? Het komt haast nooit voor dat ik maar één kleur eten eet. Zo zal ik niet snel alleen maar groene groenten bij elkaar eten. Alsof ik toch (onbewust?) een kleurrijk feestje op mijn bord wil toveren!

lidl spaarkaart

Verder behaalde ik een grote mijlpaal in mijn volwassen leven. Ik ben vaak nogal jaloers op die mensen die hele spaarkaarten vol hebben. Dat overkomt mij als eenpersoonshuishouden dus nóóit. Als ik überhaupt al weet dat er een spaaractie is. En als ik er ook nog eens op tijd bij ben met het inwisselen van de kaart. Maar deze week was daar dan het heuglijke moment: ik mocht het allerlaatste stickertje van mijn gespaarde zomerpunten op de Lidl-kaart plakken. Trots dat ik was. De beloning die ik krijg voor de volle spaarkaart? Een gratis vega-burger. Tja, het gaat vooral om het overwinningsgevoel, he?!

zonnebloem zomer

Toen mijn vriend deze week langskwam, kwamen we tijdens een avondwandeling deze prachtige zonnebloem tegen. Wat een joekel van een ding! Later – als ik groot ben – wil ik ook eens proberen een zonnebloem te kweken in mijn eigen tuin. Voorlopig houd ik het maar bij de kleine boeketjes met zonnebloemen van de supermarkt.

bijna volle maan

Waar we ook op werden getrakteerd die avond – naast twee heerlijke taartjes, die ik vergat op de foto te zetten – was deze mooie maan. Wat een bijzonder gezicht zo tussen de wolken! Ik krijg er altijd een vakantiegevoel van als je op een doordeweekse avond tijdens een wandeling zulke mooie luchten te zien krijgt.

dm aankopen

Het hield niet op met de traktaties deze week. Ik werd namelijk ook nog totaal verrast door dit grote pakket met DM-producten. Normaal ga ik jaarlijks een keer naar DM, maar dat zat er de afgelopen maanden even niet in. Ik was zelfs al bijna door mijn (niet bepaald kleine) shampoovoorraad en door mijn handzeep heen. Bofte ik even toen ik een tasje met dit alles in mijn handen gedrukt kreeg! Mijn schoonzusje was op vakantie geweest vlak bij de Duitse grens en had in opdracht van mijn vriend “een paar” producten voor mij meegenomen bij DM. Vooral de handzeep was heel welkom, omdat die er sinds de coronamaatregelen in rap tempo doorheen gaat. Heel lief!

Pippa ontving trouwens ook een traktatie per post. Eens in de zoveel tijd bestel ik bij bol.com een zak met 20 liter kattengrit (ik vind de Catsan-kattenbakvulling heel fijn) en een groot pak met Felix-maaltijdzakjes. Daar kunnen Pippa en ik dan weer 1,5 maand mee doen. Zo’n grote verpakking scheelt nogal in de kosten en scheelt ook heel wat sjouwwerk. Ideaal dus! Uiteraard moest Pippa “haar” bestelling even van dichtbij bewonderen met een enthousiast zwiepende staart. Zou ik ook doen als ik voor 40 dagen eten (of nou ja, een deel daarvan!) zou ontvangen.

*De linkjes naar bol.com zijn affiliate links.

kat met ventilator

Iets waar Pip even gek van stond te kijken, was de komst van de ventilator in huis. Het wordt in mijn appartement met dit weer bloedjeheet. Ik ben mijn vriend dan ook eeuwig dankbaar dat hij vlak voor de hittegolf met een ventilator kwam aanzetten die ik tijdelijk mag lenen. Pippa was zwaar onder de indruk van het herriemakende en blazende ding. Dat moest even boven tafel bekeken worden natuurlijk!

engelse telefooncel

Groetjes uit Londen! Eigenlijk zouden mijn vriend en ik naar Londen gaan in juni, maar dat ging door corona niet door. Gelukkig voor ons kwam Londen deze kant op. Grappig genoeg ontdekte ik laatst dat een mede-buurtbewoner een Londense telefooncel in de tuin heeft staan. Daar moesten we natuurlijk mee op de foto gaan. Konden we toch nog een “Groetjes uit Londen”-appje naar het thuisfront sturen.

pippa in kleurrijk huis

Verder deden Pip en ik hard ons best om de hittegolfdagen goed door te komen. Lukt best aardig gelukkig! Mijn strategie? ’s Ochtends heel vroeg de deur uit gaan, mezelf daarna binnen verstoppen met de ventilator aan mijn zijde en dan pas weer ’s avonds de buitenlucht opzoeken. Pippa’s strategie? Ondersteboven met de poten wijd gaan liggen in een koel hoekje van de kamer. Werkt blijkbaar ook!

De snikhete zondag besteedde ik niet met een zonnebril op mijn neus, maar wel met het maken van foto’s van een zonnebril. Ik kan helemaal opgaan in het maken van blogfoto’s, maar ondertussen verandert mijn keukenvloer (lees: dé fotohotspot) dan in een grote berg spullen uit alle hoeken van mijn huis. Alle kastjes gaan open, planten worden verplaatst naar de keukenvloer en ook mijn sieradenlades en make-upproducten blijven niet in de kast staan. Alles voor de foto! Zie hier bijvoorbeeld de situatie gisteren en ik moet zeggen dat dit nog meeviel. De foto die het uiteindelijk geworden is, is trouwens binnenkort op mijn blog te zien. Deze zonnige weken zijn natuurlijk hét moment om mijn nieuwe zonbescherming eens goed te testen.

Hoe breng jij deze zonnige dagen het liefst door?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 10 augustus 2020 op 6:58 am - Beantwoord

  Leuke foto’s. Pippa is zo leuk! Met deze tropische temperaturen doe ik echt alleen de dingen die moeten, de rest komt later wel 🙂

 2. Shirley 10 augustus 2020 op 7:18 am - Beantwoord

  Hoe toevallig die telefooncel, supergrappig. Fijn dat je een ventilator hebt. Ik zou nu ook echt niet zonder kunnen. Nog een paar dagen zo min mogelijk inspannen en dan wordt het gelukkig iets koeler. Hopelijk kan ik nog kwaliteit afleveren op mijn werk de komende dagen, haha. Ik wil eigenlijk alleen maar dutjes doen.

 3. Lianne 10 augustus 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Wat mooi, die zonnebloem! Wij hebben ze ook in onze tuin maar ze groeien niet zo goed en komen niet veel mooi tot hun recht. Erg jammer! Denk dat we ze maar uit de grond halen. Met dit weer ga ik lekker naar het strand of zwemmen in een meertje hier vlakbij om lekker af te koelen. Ik kan goed tegen deze temperaturen, al merk ik wel dat alles iets langzamer gaat. Ik heb een redactieopdracht en die doe ik of zo vroeg mogelijk of ’s avonds pas. Ik doe ook maar één hoofdstuk per dag want meer trek ik niet. Gelukkig hoef ik voor de rest niet veel te doen. Vooral lekker rustig aan en een boek lezen!

 4. Daenelia 10 augustus 2020 op 8:03 am - Beantwoord

  Zonnebloemen kunnen ook in een pot op balkon. Tip. En vergis je niet: katten weten altijd het koelste plekje in huis te vinden. Onze kater ligt al dagen op dezelfde tree van de open trap.

 5. Audrey 10 augustus 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Ik heb dezelfde hittestrategie als jij! En goed zeg, van die spaarkaart. Ik moet nog een zegeltje en dan heb ik er zelfs al twee vol. Gaat vast nog lukken deze maand. Heb je trouwens de Lidl Plus-app al? Er zitten regelmatig kortingsbonnen voor vegadingen in ook 🙂 Enne: ook het kleurrijke voedsel herken ik. Ik vind het altijd superleuk om zo’n mooi bordje voor me te hebben. Een soort groente is zooo saai ook 😉

 6. bychristiana 10 augustus 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Haha, die groetjes uit Londen foto is zo leuk, net echt! Hier in de buurt staan ook heel mooie zonnebloemen, echt gigantisch ook;-) Ik moet zeggen dat ik het gisteren / vannacht echt even te kwaad had met de warmte, ik wist niet meer waar ik het zoeken moest, uiteindelijk ben ik midden in de nacht naar beneden toe verhuisd en op de bank gaan liggen, dat was nog enigszins te doen. Met Sketch gaat het eigenlijk wel goed ondanks de warmte. Ze loopt altijd en overal achter me aan, waar ik ook naar toe ga, en als ik dan bijvoorbeeld buiten onder de overkapping zit, gaat ze onder de loungebank liggen waar het waarschijnlijk koel(er) is, maar ze is dan toch bij me in de buurt, dat is het voordeel van haar formaat;-)

 7. johanna 10 augustus 2020 op 9:58 am - Beantwoord

  Zonder Pippa was het leven half zo leuk! En ja, zegeltjes sparen lukt ons meestal ook niet, alleen daar waar punten in een tegoed worden omgezet. Maar dan nog mondjesmaat. We kopen gewoon te weinig!

 8. Naomi 10 augustus 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Leuk inkiekje weer. Ik kan gelukkig goed tegen de warmte, maar zelfs ik ga nu niet overdag fietsen of wandelen. ’s Morgens lekker vroeg op, ’s middags een siësta en verder overdag lekker veel binnen, met de ventilator aan. Prima uit te houden;). Ik heb trouwens ook nóóit volle spaarkaarten bij supermarkten. Geef de paar zegels die ik heb altijd maar weg.

 9. Meaghan 10 augustus 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een warm weer hè! Ik ben echt niet gemaakt voor deze temperaturen hahaha, dus ik probeer zo min mogelijk te doen. Ik sta in de ochtend extra vroeg op om te sporten en de rest van de dag plof ik op de bank om een serie te kijken of een boek te lezen en probeer ik zo min mogelijk naar buiten te gaan. Super fijn dat jij de ventilator van je vriend mocht lenen, dat is ook echt wel nodig met deze temperaturen! En ik moest ook wel lachen om die foto van jou en je vriend bij die telefooncel, haha wat grappig dat iemand zo’n telefooncel bij zijn huis heeft staan! Ben je toch nog een beetje in Londen 😉
  En wat een verwennerij al die producten uit Duitsland!

 10. Iris 10 augustus 2020 op 11:07 am - Beantwoord

  Haha, die telefooncel! Hier bij mij in de buurt is een heel leuk restaurantje te vinden waar je kan hightea-en en daar staat ook een Engelse telefooncel voor. Ik kon het toen ook niet laten om even op de foto te gaan. Haha

 11. Hermien - KouweKleren 10 augustus 2020 op 2:21 pm - Beantwoord

  Haha, héél even dacht ik: niet naar Duitsland maar wel naar Londen, verrassende keus. Ik trapte er dus mooi in, haha! Hopelijk kunnen jullie over een poosje als nog die trip maken samen. En wat lief zeg, die DM-instructies van je vriend. Ik ben op wandelvakantie geweest in Duitsland en doe het nu hier vooral rustig aan, tussen het werken door. Wel elke avond als het wat koeler is spelletjes in de park. En liters zelfgemaakte ijsthee.

 12. Giovanna Jansen 10 augustus 2020 op 5:28 pm - Beantwoord

  Leuk inkijkje weer! IK maak mijn eten ook graag zo kleurrijk mogelijk. 🙂

  • Giovanna Jansen 10 augustus 2020 op 8:59 pm - Beantwoord

   Oeps, het was niet de bedoeling op de nadruk op ‘ik’ te leggen… Gevalletje van de shiftknop net iets te lang vasthouden haha. (Vast vastgeplakt door de warmte. ;-))

 13. Evelyne - Gouden Momenten 10 augustus 2020 op 7:47 pm - Beantwoord

  Hoe leuk is die telefooncel in de tuin! Daar zou ik toch ook wel gebruik van maken dan, haha. Ooh en hoe jij blogfoto’s maakt is heel leuk om te zien 😉

 14. Madelon 10 augustus 2020 op 10:27 pm - Beantwoord

  Mooie zonnebloem! Wij hebben er wel wat (een hele emmer vol!) maar ze worden nooit zo groot. Niet zo erg op ons kleine balkon, een paar jaar geleden had ik wel een zonnebloemsoort gekocht die heel groot bleek te worden. Stond er ineens een joekel op ons balkon oeps haha. Hier staan nu ook twee ventilatoren aan, toch wel nodig met dit hete weer. Een fijne week nog en succes met de rest van de hete dagen!

 15. Anouk 23 augustus 2020 op 3:11 pm - Beantwoord

  Wij missen dus nog een sticker op die spaarkaart, heel frustreren want de actie is bijna afgelopen en mijn vriend heeft deze week dus een gekocht zonder sticker waardoor we hem waarschijnlijk ook niet vol gaan krijgen. Niet echt een ramp want het is vooral het gevoel, maar toch..

Recente blogs

Borden opmaken | 15 tips om eten à la restaurants op te maken

30 september 2022|Recepten, Lifestyle|

Wat sterrenrestaurants kunnen, kun jij ook. Die Pinterest-waardig opgemaakte borden kun je ook gewoon zelf creëren. Sinds Bart hier woont, beleef ik steeds meer lol aan borden opmaken. Niet gewoon een kwakje eten op het bord kieperen, maar er met blaadjes basilicum, sausjes en mooi servies iets kunstigs van maken. Met een paar simpele trucs kun je zelfs de meest simpele salades en standaard gerechten er meer restaurantwaardig uit laten zien. Iedereen kan een verpletterende eerste indruk maken met een bord. Dit zijn 15 tips waarmee ik borden iets kunstiger opmaak.

Blij Lijstje #38 | Pe(pe)rongeluk, puppy-overload & plantenparadijs

2 juli 2021|Persoonlijk|

Sommige producten kun je beter niet met elkaar verwarren. Gelukkig bleek een verpeste maaltijd onverwachts goed uit te pakken. Nog blijer werd ik van mijn auto die een plekje op Funda wist te veroveren, van het ongeplande plantenparadijs dat ooit een hobbykamer was en van een abrupte manoeuvre om een parade van eendjes te redden. Dat en nog veel meer vrolijke momenten heb ik weer verzameld op een Blij Lijstje.

Outfit | De jurk die door mijn vriend werd gered

2 mei 2020|Outfits|

De opruimwoede die nu door heel Nederland gaat, heeft ook huize Romy & Pippa niet overgeslagen. Ik heb al een flinke stapel kleding uitgezocht om weg te doen. Meerdere jurkjes overleefden mijn kritische kledingcheck niet. Maar er is één leuk jurkje dat ternauwernood door vriendlief werd gered van een enkeltje kringloopwinkel: dit leuke polka dot-jurkje dat tóch verrassend leuk bleek. Ik besloot het maar meteen in de spotlights op mijn blog te zetten in een nieuwe editie van mijn thuiswerkoutfitposts.