IMG 20200826 183120583 HDR scaled

Inkiekje #14 | Even mezelf opfleuren

 • 7 september 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Er zijn alweer twee weken voorbij sinds mijn mini-vakantie. Tijd om weer een nieuwe bladzijde in mijn digitale dagboekje te vullen met een heleboel kiekjes. Dit keer geen paarse heide en hotelontbijtjes, maar alsnog heel wat vrolijkheid. Zo fleurde ik mezelf op met de perfecte vrijdagavondbesteding na een stomme tegenvaller. Ook was ik digitaal getuige van de bruiloft van een vriendin en kreeg ik het meest geweldige souvenir ooit van mijn vader. Kiek je mee?

pippa op bank

Vorige week kwam ik terug van een paar dagen naar de Veluwe met mijn vriend. Het was voor mij de eerste keer dat ik Pippa langer dan één dag achterliet (met een goede kattenoppas trouwens: mijn moeder). Vond ik best even spannend! Gelukkig voor mij heeft Pippa zich voorbeeldig gedragen en wilde ze me – ondanks het in de steek laten – alsnog een warm ontvangst geven na thuiskomst. De eerste dagen verloor mevrouw me geen seconde uit het oog, maar inmiddels heeft ze er volgens mij weer vertrouwen in dat ik niet zomaar elke week vier dagen de biezen pak.

thuiswerken met kat

Ik had niet veel moeite met weer in mijn werkritme komen na de vakantie. Wel moest ik er even aan wennen dat ik na een paar dagen fulltime met mijn vriend zijn weer grotendeels alleen was. Gelukkig komt verveling in mijn woordenboek niet voor. Ik was lekker aan het werk, volgde een leuke online cursus, sloeg aan het fotograferen en werkte lekker vooruit aan mijn blog.

kaart bloemetje erbij

In de brievenbus kwam ik een spontaan bloemetje van mijn vriend tegen. Geen echt bloemetje, maar een bloemetje op een kaart dus. Echt een lieve verrassing als je eigenlijk niets in de brievenbus verwacht behalve het wijkkrantje.

bos bloemen

Naast dat ik een papieren bloemetje kreeg, gaf ik ook bloemen weg aan een vriendin. Zij is deze zomer getrouwd en vierde dat vanwege corona in heel kleine kring. We hebben samen de hele ceremonie teruggekeken op video en alle foto’s bekeken. Zo leuk en mooi om te zien!

dm aankopen

Niet alleen ik, maar ook mijn vader kwam terug van (fiets)vakantie. En niet met lege handen! Ik had hem zo lief als ik kon aangekeken en gevraagd of hij voor mij een bezoekje aan de drogist wilde brengen. Hij ging met mijn lijstje (inclusief screenshots, om het hem wat makkelijker te maken) op zoektocht en kwam met dit alles thuis. Heerlijk! Ik ben vooral blij dat ik weer een voorraadje van mijn favoriete reinigingsmelk heb. De droogshampoo is trouwens ook een enorme aanrader. Die ruikt héérlijk!

hollandse maaltijd

Afgelopen week had ik ’s avonds twee keer een Zoom-call, waardoor ik op tijd een snelle hap naar binnen moest zien te werken. Ik eet eigenlijk niet vaak een standaard AVG-tje, maar voor dit soort snelle kooksessies is dat wel handig. Om het nog wat luier te maken, kwamen alle groenten ook nog uit de diepvries. Hup, in de pan en binnen tien minuten klaar! Niet mijn lievelingsmaaltijd, maar wel lekker simpel voor zo nu en dan.

persconferentie

Over het algemeen is multitasken geen goed plan, maar video’s kijken onder het eten (koken) gaat me best aardig af. Dit keer luisterde ik naar Mark Rutte terwijl mijn pan met groenten stond te pruttelen. Kijk jij de persconferenties nog trouw? Ik vind het zelf wel fijn om ze allemaal te volgen, ook al is het soms een lange zit.

nieuwe oorbellen

Van Bart had ik voor ons 1-jarig jubileum mooie zilveren oorbellen gekregen. Net voor het hardlopen (vandaar de charmante outfit, waarbij ik voor de gelegenheid maar even wat lipstick heb opgedaan) bedacht ik me dat ik die oorbellen nog graag wilde showen op mijn blog. Zie hier! Ik ben gek op subtiele oorhangers met een vrouwelijk tintje. Heeft-ie supergoed uitgezocht dus!

planten kopen tuincentrum

Over naar iets minder leuks dat toch nog in iets leuks eindigde. Ik geef graag een positieve draai aan stomme dagen door dan bewust te zoeken naar manieren om de dag wél leuk te maken. Zo ook afgelopen vrijdag, niet bepaald mijn geluksdag.

Ik liet die vrijdag voor het eerst mijn oren uitspuiten, maar dat ging aan één kant niet goed. Het gevolg? De hele middag stekende oorpijn en nauwelijks nog wat horen aan één oor. ’s Avonds bleek bij de huisartsenpost dat mijn trommelvlies knalrood en geïrriteerd was, dus kreeg ik toch maar een kuurtje met oordruppels voorgeschreven. Om mezelf op te vrolijken, reed ik daarna linea recta naar het tuincentrum. Tja, waar kun je jezelf beter opfleuren dan tussen de bloemen en plantjes?!

planten kopen tuincentrum

De uitdaging als je net een heleboel plantjes hebt gekocht: waar ga je ze neerzetten? De volgende dag was ik er dan ook best wel even zoet mee om voor alle planten een plekje te zoeken, eerst in mijn huis en toen in mijn Plantsome-app (daarover kun je hier meer lezen). Mijn favoriet is trouwens het leuke lantaarnplantje (op de foto in plastic). De blaadjes lijken wel op hartjes en het schijnt dat deze plant heel lang kan worden. Ik ben benieuwd hoe lang het zal duren voordat hij de grond haalt.

stekjes haworthia

Aangezien ik toch al met mijn handen in de aarde aan het wroeten was, besloot ik maar meteen een paar stekjes van andere planten een eigen plekje te geven. Elke stekje een eigen stekkie! Mijn haworthia had twee stekjes, die ik eerst even liet badderen in een klein beetje water. Inmiddels hebben ze hun eigen potje gekregen. Ik ben benieuwd! Pippa vond het in ieder geval razend interessant om te zien, die plantjes in water. Beetje jammer dat ze het ene plantje zo enthousiast kopjes wilde geven dat het opeens onderwater stond… Oeps!

naar de kapper

Naast het bezoekje aan de huisarts, stond er gelukkig ook iets leukers op het programma: de kapper! Ik gaf de kapper mijn standaard graag-de-puntjes-er-weer-af-recept en was blij met het resultaat.

Ik kreeg trouwens het impulsieve plan om de komende tijd de Curly Girl-methode eens te proberen. Ik heb van nature al wel wat slag en ben heel benieuwd of het door die methode meer kan worden. Er komt nogal wat werk (en leeswerk) bij die methode kijken, dus dat wordt even doorbijten. Maar ik ben heel nieuwsgierig of ik er daadwerkelijk verschil door zal merken.

P.S. Mocht je denken “Curly-watte?”, Lotte legt in dit artikel heel duidelijk uit hoe het precies werkt.

kat relaxed

Daarnaast besteedde ik mijn weekend vooral computerend, bloggend en series kijkend. Soms heb ik daar gewoon even behoefte aan. Ik deed wat frisse inspiratie op voor dingen die ik in huis anders wil doen, ploos de ingewikkelde regels van de Curly Girl-methode uit en tikte een paar blogartikelen vooruit voor mijn blog. Vanaf de bank werd ik goed in de gaten gehouden door deze al net zo actieve dame. En zo was ook mijn weekend voorbij voordat ik er erg in had. Tijd voor een nieuwe, leuke week!

Heb jij weleens succesvol plantenstekjes verpot?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mara 7 september 2020 op 6:28 am - Beantwoord

  ik had alle kind echt een woeste bos krullen, tegenwoordig alleen maar pluis en slagje. Bij de kapper model laten knippen dat de krul stimuleert en nu ook met de CG begonnen en vrijwel meteen dat de pluis verdween. En als ik mijn haar nu los draag is het een behoorlijke fikse krul geworden. Was wel ff wat leeswerk inderdaad haha maar het is het waard!

 2. Darina 7 september 2020 op 6:52 am - Beantwoord

  Leuk al die plantjes! Vind het altijd zo gezellig staan. Ik heb nog nooit plantenstekjes verpot. Toch maar eens proberen.

 3. Marjan 7 september 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Oeh, ik ben benieuwd naar je bevindingen over de CG methode! Ik kwam het laatst voor het eerst tegen, maar weet nog niet of ik bereid ben al die moeite te doen haha.

 4. Janne 7 september 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat balen van die oorpijn, het lijkt me vreselijk. Ik hoop dat het inmiddels weer beter gaat. Laat je nog zien waar de plantjes terechtgekomen zijn?

  Ik ben net terug van 6 weken in Frankrijk. Mijn broer heeft voor de planten gezorgd… hij zegt dat hij ze toch wel minstens eens in de twee weken wat water heeft gegeven. En je weet wat voor weer het in juli en augustus was. Gelukkig kwamen de meeste planten al bij van een flinke plons water, alleen de dieffenbachia is 90% van zijn blad kwijt en ziet er niet uit. Ik ben benieuwd of dat ooit nog wat wordt. Mijn vetplanten hebben het wonderbaarlijk goed gedaan, de aloë vera vult eindelijk zijn ruime pot en een van mijn jade planten is helemaal over de rand weggegroeid. Ik ga die plant vandaag stekken, zodat hij weer in zijn pot past. Je kunt een tak die in de weg zit gewoon afsnijden en in de grond zetten, en dan heb je een nieuwe plant! Ik moet op een gegeven moment wel stekjes weg gaan geven, want ik heb na het stekken straks vijf dezelfde planten op een kamer van 25 vierkante meter. Mocht je nog eens in regio Nijmegen zijn, zou je er zo eentje op mogen halen 😉

 5. Johanna 7 september 2020 op 9:20 am - Beantwoord

  Bterschap met je oor. Hopelijk is het trommelvlies niet kapot. Wat heb jij overigens een heel mooi fornuis. Kookplaten eigenlijk. 6 stuks, om jalours op te worden. Alleen houd ik niet van gas, maar ach. En van Pippa krijg je nooit genoeg. Zo gaat het ons met onze pluisdame ok. Succes.

 6. Audrey 7 september 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Ooo, wat balen van je oren! Dan verdien je ook wel nieuwe plantjes, hoor. En ook echt leuk om zo samen met je vriendin na te genieten van haar bijzondere dag.

  Bij mij is het verplaatsen van stekjes al een paar keer mis gegaan helaas. Ik heb wel twee mangoplantjes laten groeien uit pitten en dat ging heel goed, net als mijn epipremnum-stekjes.

 7. Ilona Wielinga 7 september 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Ondanks de tegenvallers een mooi en vrolijk artikel. Altijd leuk om na een paar dagen verwelkomt te worden door je huisdier. Onze hond is telkens als ik even thuis kom door het dolle heen, zo lief!

 8. Zo simpel is dan geluk 7 september 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Dank voor het delen van die speciale methode voor krullen. Ik heb zelf krullen, maar ze zakken altijd heel snel uit. Misschien helpt deze methode, ik ga me er eens in verdiepen.

 9. Lianne 7 september 2020 op 10:05 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat vervelend van je oor, maar wel fijn dat je jezelf met plantjes wat hebt kunnen opfleuren! Nee, ik volg geen persconferenties, word er alleen maar depressief van. Ik hoor het wel van anderen als er nieuwe maatregelen of regels zijn getroffen. Ik heb al vaker gehoord van de Curly Girl-methode en volgens de mensen op Instagram die hem gebruiken heeft het echt effect! Ik wil het pas gebruiken als mijn haar weer wat langer is. Als ik hem nu zou gebruiken zou ik net op mijn moeder lijken, en dat is echt niet wat ik wil, haha!

 10. Anna 7 september 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Maar wat rot dat het uitspuiten van je oor mis ging, ik wil binnenkort ook weer gaan, maar nu twijfel ik echt haha. Hopelijk duurde de pijn niet al te lang en kun je weer goed horen! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met de Curly Girl methode, leuk dat je ermee gaat experimenteren!

 11. bychristiana 7 september 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Ah wat vervelend van je oor zeg, sowieso vind ik uitspuiten al nooit een pretje. Groot gelijk dat je je zelf een beetje hebt opgefleurd! Die foto van Pippa ook dat ze achter de plantjes staat, wat schattig. Sketch is precies zo; die wil ook alles in de gaten houden en als er ergens dan iets wordt neergezet, komt ze direct kijken. Wat een lief jubileum cadeau van Bart, leuk ook dat ze overal bijpassen!

 12. Naomi 7 september 2020 op 11:58 am - Beantwoord

  Heel terecht om na oorpijnellende even naar het tuincentrum te rijden;). En verder weer een fijn inkiekje in je week.

 13. Anouk 7 september 2020 op 12:00 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke week! Mijn vriend is vandaag voor studie vertrokken en komt pas vrijdag terug, wel even slikken want sinds we een relatie hebben, hebben we elkaar nog nooit zo lang niet gezien. En sinds we samenwonen (al 2 jaar), niet langer dan 1 nacht. Zo leuk al die plantjes, ik heb helaas niet zo veel plek voor plantjes in huis doordat we maar heel weinig licht hebben kunnen ze allen vlak bij de ramen

 14. Geke 7 september 2020 op 2:33 pm - Beantwoord

  Wat vervelend dat het uitspuiten van je oren zo mis ging. Gelukkig wat troost in de plantjes. Hopelijk gaat het intussen weer wat beter ermee?
  Ik ga altijd na mijn tandartsafspraak naar het vlakbij gelegen tuincentrum, ook als beloning voor alle stress (tandartsangst – maar sedert ik een jaar of 4 geleden hier een fijne praktijk gevonden heb, ga ik weer heel trouw).

  Gisteren heb ik toevallig wat stekjes verpot van buitenplanten. 2 dropplanten en 3 clematisjes in wording nu. Had ze niet eens expres gemaakt maar door onhandigheid die takken afgebroken, dus proberen stekken en met succes beworteld, zo fijn.

 15. Evelyne 7 september 2020 op 2:57 pm - Beantwoord

  Toen mijn ouders hier kwamen wonen kregen ze een gewijde palmtak. Die hebben ze vooraan geplant en staat nu een gigantische buxusboom voor onze deur. Een pareltje is het wel Hopelijk blijft die gespaard van de buxusmot *fingerscrossed*

 16. Meaghan 7 september 2020 op 3:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooie oorbellen heb je van Bart gekregen! Staan je super goed en de vorm vind ik erg tof! Hihi en die okergele blouse blijft echt een leuke! Fijn dat je na je vrije tijd weer zo makkelijk in het werkritme kon stappen! Wel ontzettend naar van die oorpijn. Wat vervelend! Hopelijk gaat het inmiddels weer beter met je.
  Ooh en de foto’s met Pippa, love it! <3

 17. Shirley 7 september 2020 op 6:03 pm - Beantwoord

  Ik ben benieuwd wat CG voor je haar doet. Soms zie ik Ulke verbluffende resultaten dat ik het bijna zelf wil proberen, met mijn stijle haar. Gaat het inmiddels weer beter met je oor? Leuk dat je plantjes zoveel stekjes geven. Het geeft me altijd zoveel voldoening om kleine planten te zien groeien een grote plant is een mooie eyecatcher, maar de kleine snelgroeiende leveren me veel meer plezier op.

 18. Rachel 8 september 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Ik kan altijd zo genieten van je artikelen, en zeker van dit soort artikelen.. Hoe gaat het inmiddels met je oor? En ik ben ook zo blij met onze planten (al gaan ze bijna dood, beetje water erbij en ze hemelen weer op haha).

  • Romy 20 september 2020 op 11:55 am - Beantwoord

   Gelukkig is de oorpijn inmiddels helemaal opgelost 🙂 De oordruppels (en een uitje naar het tuincentrum) doen wonderen.

 19. evelien 9 september 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Oh heel naar van de oorpijn! Goed medicijn: een bezoekje aan het tuincentrum. <3
  Fijne nieuwe week!
  Liefs,
  Evelien

Recente blogs

Inkiekje #100 | Kerstboom, keuken & Keizersgracht-avontuur

18 december 2023|Interieur|

Wauw, ik kom net tot de ontdekking dat dit alweer de honderdste keer is dat ik je laat mee "kieken" in mijn leven. Dit is namelijk Inkiekje #100. Een mijlpaal op zich! En dat was niet de enige mijlpaal de afgelopen weken. We zetten ook de kerstboom op (en dat was per ongeluk een iets groter exemplaar dan gedacht), zagen onze nieuwe keuken ontstaan en beleefden spontaan een heel leuk 4 uur durend avontuur aan de Keizersgracht. Iets met een vondst langs de weg, een te krappe auto en werkkamerplannen! Verder gaf ik een gastcollege in Eindhoven, werd ons toilet letterlijk opgefleurd (met bloemetjestegels) en nemen de verhuisvoorbereidingen steeds serieuzere vormen aan. Kiek maar mee!

Bang voor verandering? Let's do this!

28 maart 2017|Persoonlijke groei|

Verandering is iets wat ik zelf niet altijd makkelijk vind. Soms ben ik zelfs een beetje bang voor verandering. Iets is nieuw, anders en vreemd en dat is best weleens lastig. Vaak is binnen je comfortzone blijven zoveel makkelijker dan een kijkje nemen daarbuiten. Toch is het soms daadwerkelijk tijd voor verandering om verder te komen in je leven. In de afgelopen jaren heb ik zelf iets beter met verandering leren omgaan. Verandering heeft me regelmatig echt iets gebracht en achteraf ben ik vaak blij dat ik het ben aangegaan. Dit zijn 4 realisaties die mij daarbij hebben geholpen.

11 spannende dingen die ik wél zou willen doen

28 mei 2019|Persoonlijk|

Dat er tussen 'niet willen' en 'niet durven' soms een flinterdun lijntje zit, beschreef ik laatst al. Zo nu en dan zijn er dingen die ik razend spannend vind, maar die ik wel degelijk ooit zou willen doen. Niet omdat het moet of omdat het zo "hoort", maar omdat ik denk dat ik daar vrolijk van zou worden. Tenminste als ik eenmaal die eerste drempel over ben. Dit zijn 10 dingen die zeker tot die categorie behoren en die ik ondanks de bijkomende lading spanning graag een keer wil doen.