I14

Inkiekje #15 | 1 impulsieve actie, 2 aanraders en een boel katten

 • 18 september 2020
 • 19 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen weken maakte ik een uitstapje naar het strand, naar Amsterdam en naar de bouwmarkt. Bij dat laatste werd ik vreemd aangekeken door een verfverkoper en besloot ik ietwat impulsief “het helemaal anders” te doen. Verder zette ik een paar aanraders op de foto, was ik dolblij dat me voortaan veel herrie bespaard blijft en had Pippa de schrik van haar leven. Tijd voor mijn nieuwe Inkiekje vol huis-tuin-en-keukenmomenten.

balea droogshampoo

Laten we beginnen met een belangrijke huishoudelijke boodschap. Oké, neem dat met een korreltje zout. Maar huishoudelijk is deze boodschap wel. Ik gebruikte de afgelopen tijd voor het eerst deze droogshampoo, die mijn vader voor me meenam bij de Duitse drogist. Mocht je daar ook naartoe gaan de komende tijd, loop dan zeker niet deze fleurige fles voorbij! Ik ben echt helemaal weg van de tropische geur (yep, soms snuif ik er stiekem aan!) en de droogshampoo werkt ook nog eens als een tierelier.

hoemoes mango japanelo paper

En nog een aanrader, maar dan iets eetbaars: deze hummus (ik weiger het als “hoemoes” te schrijven) van Maza. Ik kom bijna nooit bij Albert Heijn, maar áls ik er kom, moet ik altijd deze hummus meenemen. Het is echt de perfecte combinatie van zoet en pittig. En al helemaal een dikke aanrader als je gek bent op mango, zoals ik.

Zoals je ziet, krijg je er ook een gratis Fit at home-pakket bij. Maar nee, mijn portie hummus eet ik toch echt het liefst zonder work-out-video’s op de achtergrond.

laptop gerepareerd

Iets anders waar ik ultiem gelukkig van werd vorige week: mijn geruisloze laptop. Eindelijk! Ik heb 1,5 jaar gewerkt achter een laptop die zó veel herrie maakte dat ik laatst de vraag van een Zoom-collega kreeg “of de buren aan het boren waren”. Niet dus. Het was mijn kapotte ventilator. Gelukkig bleek de ventilator nog leverbaar. En dus ben ik honderd euro armer, maar heb ik er wel mijn oude vertrouwde laptop mét nieuwe ventilator voor teruggekregen. Werkt zo veel fijner! Ik kan eindelijk weer zonder oortjes Zoomen.

stekjes haworthia

In mijn vorige Inkiekje vertelde ik trots over mijn eerste stekjes (van de Haworthia). Goed nieuws: ze doen het allebei hartstikke goed, en zijn zichtbaar blij dat ze niet meer hun krappe plekje met de grote plant in een pot hoeven te delen. Nu hoop ik vooral vurig dat ze uitgroeien tot mooie grote planten. Al is het maar zodat ik ook eens vol trots iemand met een zelf gekweekt plantje blij kan maken.

Mijn ananasplant groeit trouwens ook nogal goed. Zelfs zo goed dat de ananas inmiddels te zwaar is geworden om rechtop te blijven staan. Ik heb hem voorlopig maar tegen de muur aangezet, zodat hij kan leunen.

Iemand een tip hoe ik ananas een handje kan helpen om zichzelf weer staande te houden? Een bamboestok misschien?

poes bij dieffenbacchia

Ondertussen bewaakte Pippa een van mijn andere planten, die ook groeit als kool. Mevrouw is altijd heel geïnteresseerd in de plantenaarde en wil per se met haar neus in de pot zitten als ik mijn plantjes water geef. Het was dan ook niet zo toevallig als het lijkt dat ze juist hier naast de plant besloot te liggen liggen. Gelukkig kijkt ze er lekker onschuldig bij!

P.S. Ik weet dat deze plant giftig is voor katten, maar Pippa zit nooit aan de planten (alleen aan de plantenaarde dus).

poes uit raam

Natuurlijk vind ik Pippa de allerliefste kat, maar dit witte dropje kon ik ook onmogelijk NIET op de foto zetten. Vanuit het huis van een dorpsgenoot zat hij me wel heel vertederend aan te kijken.

zonnebloemenveld noordwijk

Met mijn vriend was ik afgelopen weekend op het strand te vinden. En bij een zonnebloemenveld. Daarvoor hoef je dus blijkbaar niet per se naar Frankrijk of überhaupt de grens over. Dit veld kwamen we gewoon in Noordwijk tegen. Toch jammer dat het veld te ver weg lag om écht mooie foto’s te maken. En nee, mijn Insta-voorliefde gaat niet ver genoeg om dan maar aan te bellen of ik het veld in mag.

amsterdam centrum

Waar ik nog meer te vinden was? In Amsterdam! Oké, het was voor een afspraak, dus veel meer dan deze straat heb ik niet gezien. Maar toch, ik vind het zo fijn om in deze gekke tijd weer eens de stad te zien waar ik ooit een paar keer per week te vinden was. Die tijd komt wel weer. Maar voor nu voelt het extra bijzonder om met mijn auto tussen de grachtenpanden door te rijden.

pippa bang

Terwijl ik een prima dag had, was Pippa iets minder blij. De glazenwasser van de VVE kwam weer eens langs. Dat noteer ik tegenwoordig maar in mijn agenda, want Pippa is altijd een halve dag van de leg als hij komt. ‘s Ochtends werd ik al vroeg wakker gemiauwd, omdat Pippa de woonkamer uit móest om voor het grote ramen-zeem-gevaarte weg te hollen. Daarna heeft ze vijf (!) uur onder het bed gelegen en was ze zelfs met snoepjes niet terug te lokken. Kleine held op sokken! Toch jammer soms dat je een kat niet kan vertellen dat er niets engs aan de hand is. Zeker omdat de beste man elke 6 weken langskomt om de ramen schoon te maken…

pippa met camerastatief

Gelukkig was mevrouw na die paar uur onderduiken weer helemaal haar eigenwijze zelf, die overal met haar neus bovenop moet zitten. Zoals toen ik foto’s maakte met mijn statief moest en zou ze dat vanaf dichtbij in de gaten houden. Op deze foto lijkt het alsof Pippa stiekem mijn fotografiehulpje is, die de camera wel even weet te bedienen. Helaas, zo goed heb ik mijn fluffy huisgenoot nog niet kunnen africhten.

En last but not least gaf ik deze week geld uit aan iets héél leuks: een pot muurverf in een totaal andere kleur. Ik twijfel al meer dan een half jaar over de kleur van mijn woonkamermuur, maar laatst kwam ik een prachtige kleur van Flexa tegen die ik móest hebben. Ik bleef maar twijfelen, met mensen overleggen, Pinterest-plaatjes opzoeken en vervolgens nog meer twijfelen. Maar toen ik deze week even bij Gamma was om een pakketje op te halen, kwam aan die twijfel een einde. Het ging er ongeveer zo aan toe:

*kijkt tussen de verfpotten in het rek*

Ik: “Eh mag ik wat vragen? Hebben jullie ook de kleur Rich Butterscotch?” (bekijk mijn Insta-post van gisteren voor een voorbeeld van de kleur)

Verfmeneer: “Die kan ik wel voor je maken! Hoeveel wil je ervan hebben?”

*denkt “Oh shit, ik ging me alleen even oriënteren”, maar loopt netjes achter de man aan*

Verfmeneer: “Hoe groot is je muur?”

Ik: “Ik denk 5 meter bij 2,5 meter ofzo.”

Verfmeneer: “Maar dat weet je niet zeker? Heb je het niet opgemeten”

Ik: “Nee, niet helemaal.”

*lange stilte*

Verfmeneer: “Nou weet je wat we doen? Dan geef ik je 25 liter mee. Als je te weinig hebt, kun je altijd wat bij halen.”

Ik: “Eh oké.”

Lang verhaal kort: ik kwam met een postpakketje én een ongeplande pot muurverf thuis. Ik impulsief? Neuh.

Leuk detail: de man trakteerde me ook nog op uitleg over hoe ik de verf moet door roeren. Blijkbaar klonk ik niet als iemand die goed voorbereid verf gaat kopen (wat stiekem ook wel zo was). Ik kon er achteraf heel hard om lachen.

Nu maar hopen dat ik niet over twee weken bij dezelfde man sta, maar dan met de vraag om blauwe verf voor een muur van “ongeveer 5 bij 2,5 vierkante meter”. Wordt vervolgd!

Heb jij ook weleens van dit soort impulsieve acties?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 september 2020 op 6:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleur verf! Ik ben heel benieuwd als het erop zit. En wat een leuke foto’s van Pippa weer.

 2. Irene 18 september 2020 op 7:53 am - Beantwoord

  Oooh mooi kleurtje! Ben benieuwd! 😀 Wij hebben een muur in onze woonkamer ook best wel impulsief donker groen gemaakt op een zondag waarop mijn vriend en ik ons allebei verveelden. Eventjes naar de Gamma, verf gekozen en hoppa :p En je hebt er nog een tof verhaal bij zo. En inderdaad, als het lelijk is kan je er een nieuwe kleur over zetten, al denk ik niet dat dat het geval zal zijn. Veel succes met schilderen alleszins!

  • Romy 19 september 2020 op 9:34 pm - Beantwoord

   Leuk dat jullie ook zo impulsief een nieuw kleurtje hebben gekocht! Sommige keuzes kun je misschien maar het beste lekker impulsief nemen 🙂 En anders heb ik het in ieder geval geprobeerd. Ik ben de laatste tijd wat meer van de warme kleuren en denk dat deze nieuwe kleur alleen al daarom wat beter bij me past nu.

 3. Hermien - KouweKleren 18 september 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Ik zat naar je muur te turen van ‘heet dat groen butterscotch’? Duidelijk nog niet helemaal wakker. Maar ik ben wel benieuwd! Qua wonen ben ik.vask niet zo impulsief, maar verven is altijd leuk.

 4. Naomi 18 september 2020 op 8:10 am - Beantwoord

  Heerlijk, die impulsieve actie! Ik zag de kleur op je Instagram en ben heel benieuwd. Ik vind het een mooie kleur, maar het is wel echt iets anders dan blauw, dus ik ben benieuwd of je het wat gaat vinden. En ach joh, anders weer gewoon terug. Heet die man thuis ook weer wat te vertellen;).

  • Romy 19 september 2020 op 9:27 pm - Beantwoord

   Precies daarom vond ik dit kleurtje ook best spannend, ook in combinatie met mijn blauwe bank. Maar ik hoop dat het juist wat warmte in huis brengt. Ben benieuwd! We gaan maar beginnen met een klein canvas om achter de bank te houden. Iets minder definitief dan de muur 😉 Hopen dat het mooi uitpakt!

 5. Meaghan 18 september 2020 op 9:33 am - Beantwoord

  Spannend een nieuwe kleur op je muur, maar je moet maar zo denken: als het niet bevalt, kun je het altijd weer overschilderen! Niks is definitief! En wat fijn dat de ventilator van je laptop gemaakt kon worden. Natuurlijk is het weer even een kostenpost, maar het is goedkoper dan een nieuwe laptop aanschaffen!
  Die mango hummus is heerlijk hè? Ik koop die ook zo af en toe! Hahaha ik vind hoemoes trouwens ook een raar woord en schrijf/zelf altijd hummus!

  • Romy 19 september 2020 op 9:24 pm - Beantwoord

   Precies, een nieuw laagje verf zit er zo weer op! Even spannend, maar gelukkig is de GAMMA altijd dichtbij en kan ik dus zo weer een nieuw kleurtje kopen. Maar hopelijk komt het niet zover 😉
   En haha, leuk om te horen dat ik niet de enige ben die weigert “hoemoes” te schrijven.

 6. Ilona Wielinga 18 september 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een bijzondere kleur, ik ben heel benieuwd! Alhoewel ik dat blauwe ook wel heel mooi vond, haha. En arme Pippa, t is inderdaad soms zo frustrerend dat je het niet uit kan leggen.

 7. Yanine 18 september 2020 op 10:24 am - Beantwoord

  Hier ook vaak impulsief verf gekocht :D. Om 13:00 op instagram fotos gezien van een groene woonkamer, eind vd middag verf gehaald (tussendoor ook nog geprobeerd maar toen stond er een superlange rij bij de Hornbach tot ver op de parkeerplaats dus maar weer naar huis gegaan) en om 19:00 de eerste laag er op en om 23:30 de tweede laag geschilderd :D. Dus heel herkenbaar.

  • Romy 19 september 2020 op 9:23 pm - Beantwoord

   Ha, wat leuk! Ik houd wel van dat soort spontane acties in huis. En waarom niet ook? Soms moet je er gewoon niet te lang over nadenken en weet je meteen dat iets vast mooi moet worden.

 8. Johanna 18 september 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Overigens probeer ik onze kat wel dingen uit te leggen. Vertel get haar gewoon. Soms begrijpt ze
  het, en soms niet. Maar ik denk dat ze veel meer van je begrijpen als je denkt. Succes met het verven. Hopen dat het mooi gelijkmatig wordt, daar ben ik heel slecht in, of te ongeduldig.

  • Romy 19 september 2020 op 9:22 pm - Beantwoord

   Ik probeer wel vaak op een zachte toon tegen haar te zeggen “Komt goed, Pippi!”. Ik geloof dat alleen al die toon een beetje helpt om haar te sussen. En kattensnoepjes geven helpt ook al een beetje, haha 😉

 9. Anouk 19 september 2020 op 10:19 am - Beantwoord

  Oeh altijd spannend een muur verven, hopelijk word het in het echt net zo mooi als in je hoofd!

 10. bychristiana 19 september 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Och, ik heb ook wel eens van die impulsieve acties hoor, en sowieso ben ik in huis altijd wel vrij makkelijk; als je het niks vind, verf je er weer gewoon lekker overheen;-) Fijn dat je laptop nu gefixt is. Ik herkende het probleem direct; heb zoiets ook wel eens met een laptop gehad, heel irritant terwijl je zit te werken inderdaad!

  • Romy 19 september 2020 op 9:19 pm - Beantwoord

   Precies, er zit zo weer een nieuw laagje verf op! Ik heb de naam van de kleur die er nu op zit ook maar ergens opgeschreven. Mocht de nieuwe kleur echt een ramp zijn, dan kan ik altijd nog terug naar het oude 😉

 11. Amber 21 september 2020 op 9:54 am - Beantwoord

  Oeh, rich butterscotch, ziet er mooi uit hoor als kleur. Mooi warm! Ik denk dat het lastig is om echt spijt te krijgen van een kleur waar je vrij verliefd op bent, ook al is het van een plaatje. Blijft toch heel spannend wel, voordat het op de muur zit. Ik ben benieuwd!

 12. Anna 21 september 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je gaat verven, ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat!

 13. Audrey 21 september 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Oe, spannend, die muur verven! Het is wel echt een mooie kleur zo op het plaatje. Maar op de muur is het toch altijd anders. Vast niet minder mooi 😉 Volgens mij is de verf-roer-instructie standaard trouwens.

  Je plantjes zijn ook echt leuk – net als de potjes! Stekken gaat bij mij niet altijd goed, maar mijn mangopit-avontuur was een groot succes, en bij de epipremnum kan het eigenlijk ook bijna niet mis gaan. Mijn haworthia heeft trouwens ook baby’s, maar die zitten met z’n allen vrij dicht bij elkaar in een stenen, soort afgeronde rechthoekige pot zonder binnenpot. Daar durf ik eigenlijk niet in te gaan graven.

Recente blogs

Kringloopvondsten (+ een paar van de IJ-hallen) | Roze mantelpakje, zwierjurk & meer

18 oktober 2022|Groen doen, Lifestyle|

Als ik iets leuk vind als weekendbesteding, dan is het wel kringloopshoppen. Ik doe het lang niet meer zo vaak als een paar jaar geleden (simpelweg omdat de kasten hier ook een keer vol zijn). Maar als ik ga, dan kom ik bijna nooit teleurgesteld thuis. Onlangs ging ik met mijn moeder naar de IJ-hallen én met Bart naar een kringloopwinkel in de buurt. Dat leverde weer een aantal gevulde kledinghangers (en een extra boek voor de boekenkast) op. Kijk je mee naar mijn tweedehands aankopen? Ik laat je onder andere mijn grote trots zien: een fantastisch roze (!) mantelpakje.

Inkiekje #62 | Van IJ-hallen naar cocktailbar naar eindelijk VAKANTIE

4 juli 2022|Persoonlijk|

Net voor onze vakantie ontdekte ik dat mijn filmrol zó vol staat dat ik met gemak na een week alweer een Inkiekje kon vullen. Het was dan ook een bruisende week. Of nou ja, bruisend voor mij als introvert met een voorliefde voor de granny lifestyle. Ik was op mijn 29e voor het eerst in mijn leven in een cocktailbar (waar het blijkbaar ook als niet-alcoholdrinker prima vertoeven is), telde de dagen af tot onze vakantie, verbaasde me over een onbenullig supermarktproduct waar ik me gek genoeg door liet verleiden, en beleefde het hoogtepunt van de afgelopen twee maanden: een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik neem je graag mee: van IJ-hallen naar coctailbar naar vakantie (inclusief de nodige inpakstress die daar bij mij aan voorafgaat).

Favorieten | Action bullet journal, Vamos! en pandacrème

30 januari 2018|Lifestyle|

Elke maand ontdek ik wel gouden pareltjes, oftewel fijne, heerlijke of gewoon handige favorieten. Dat kan variëren van een prachtig notitieboekje tot een heerlijk luchtje dat ik dagelijks draag. Eerder deelde ik vaak 5 favoriete producten, maar dit keer besloot ik favorieten iets breder te nemen. Ook een leuke hotspot, een geweldige voorstelling of een grappige tv-serie verdient namelijk een plek in mijn favorieten. Daarom deel ik vandaag 9 diverse favorieten. Lees snel verder voor onder andere een fijne pandavormige crème en mijn favoriete hotspot op een idyllische locatie in Amsterdam.