Inkiekje #16 | Op toer, enge beesten & een geel pakketje

Hé hoi! Ik neem je weer mee in de afgelopen twee weken in telefoonkiekjes. Aan foto’s geen gebrek dit keer. Ik klikte er flink op los. Dat varieerde van foto’s van een geweldig tripje in eigen land tot een paar foto’s van een eng beest dat me ongevraagd gezelschap hield. Ook kreeg ik per post een leuke meevaller toegestuurd en flanste ik in een kwartier een aardig goed gelukt baksel in elkaar. Dit alles legde ik natuurlijk op de gevoelige plaat vast. Kiek je mee?

volkswagenbusje toeren
volkswagenbusje toeren

Het allerleukste van de afgelopen twee weken was toch wel de roadtrip die ik zaterdag maakte met vriendlief. Ons vervoer voor de dag was deze knalblauwe Volkswagenbus. We ontdekten een stukje van Nederland dat ik zelf nog nauwelijks kende, verbaasden onszelf met onze rijkunsten in een Oldtimer en genoten vooral van een leuk en coronaproof uitje in eigen land. Binnenkort meer daarover in een uitgebreid verslag!

In mijn maandoverzicht vertelde ik al dat de afgelopen weken best heftig waren door verdrietig nieuws. Dit dagje weg was daarom meer welkom dan ooit en toverde een flinke glimlach op onze gezichten.

fabienne chapot jurk

Eenmaal thuis lag er wat leuks voor me klaar: deze gele jurk van Fabienne Chapot. Nu hoor ik je denken “Had je die jurk niet al?”. Yep, dat klopt. Er zat alleen na vijf keer dragen nogal plotseling een flinke scheur in de jurk, terwijl ik hem toch echt niet vijf maten te klein had gekocht (en nee, de schaar heb ik er ook niet in gezet). Dus hoppa, een mailtje naar de klantenservice! Tot mijn eigen verrassing kreeg ik direct een nieuw exemplaar van de jurk toegestuurd die wél scheurvrij is. Ik ben weer een blij (in geel gehuld) mens!

Overigens wil ik het vrolijke stofje van de oude (kapotte) jurk gebruiken voor iets creatiefs als een kussenhoes of een schilderijtje. Iemand leuke ideeën?

grote kever

Verder werd ik “verrast” door een grote griezel, die in mijn vensterbank blijkbaar een prima thuis zag. Was ik het niet helemaal mee eens! Ik ben niet bang voor insecten, maar bij insecten die in mijn ogen nogal uit de kluiten gewassen zijn is dat een ander verhaal. Deze kever behoorde voor mij absoluut tot die categorie.

Ik besloot de heldin uit te hangen door de kever met een glas te vangen en naar buiten te laten. Toen de kever in eerste instantie ontsnapte, schrok ik alleen zo erg dat er per ongeluk dit gebeurde…

gebroken vaas

Tja, dat alles om het kleine kevertje. Wat een held op sokken, hè?! Ik dus, niet het kevertje. Ach, het kevertje loopt nu als het goed is weer vrolijk buiten rond. En de vaas? Die heb ik ooit voor een paar euro tweedehands gekocht, dus een enorme ramp is het niet dat hij nu in twee stukjes in de container ligt. Dat geeft mij tenminste een goed excuus om naar een mooie vervanger op zoek te gaan.

pippa op schoot

Gelukkig ben ik niet bang voor mijn eigen viervoeter, wat op zich best tegenstrijdig is als je het formaat van de kever vergelijkt met dat van Pippa. Tja, Pips pluizige voorkomen maakt haar toch een veel fijnere huisgenoot dan achtpotige engerds.

Soms zijn er van die momenten (eh, best vaak eigenlijk!) dat Pippa me helemaal inpakt met hoe ze erbij ligt. Dit keer deden haar schattige pootjes op mijn buik het ‘m. Wat een mazzel dat Bart dit vertederende moment even wilde fotograferen!

pippa onder laken

Je dacht toch niet dat ik het deze twee weken bij alleen die ene Pippa-foto hierboven had gehouden? Laatst trof ik Pippa zo aan onder mijn beddengoed en ook dat móest ik vastleggen.

Bij gebrek aan meerdere wasrekken (en aan een droger) hing ik mijn hoeslaken over twee stoelen te drogen. Vond Pip een uitstekende verstopplek om een deel van de dag in haar eigen schuilplek door te brengen.

wandelen amsterdamse waterleidingduinen
wandelen amsterdamse waterleidingduinen

Naast de toer met de Volkswagenbus, was ik ook met mijn vriend te vinden bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Yup, ik weet niet hoe vaak ik die plek al genoemd heb op mijn blog, maar het is dan ook mijn favoriete wandelplek. Je kunt er prima wandelen zonder te hoeven slalommen tussen tegenliggers en andere dagjesmensen. Ook kom je er bos, duinen, heide, varens en loslopende herten tegen. Een prima alternatieve plek om naartoe te gaan toen we besloten rechtsomkeert te maken bij appelboomgaard De Olmenhorst, waar het helaas al om 10 uur ‘s ochtends niet-helemaal-coronaproof-druk.

P.S. Mocht je je afvragen wat voor filter ik heb gebruikt om onszelf van een perzikhuidje en stralende ogen te voorzien, mijn telefoon doet standaard iets geks met selfies. Vandaar de onbedoelde Barbie- en Ken-uitstraling.

pompoensoep

Van de nieuwe gewoontes die ik mezelf de laatste tijd eigen heb gemaakt, is soep eten bij de lunch absoluut één van de beste. Tijdens het werk trakteer ik mezelf de laatste tijd wat vaker op een lekker soepje (uiteraard met een stapel broodjes ernaast – omvallen van de honger doe ik liever niet!). Al helemaal blij word ik als er pompoensoep met kokosmelk op het menu staat. Heerlijk!

Ik zal binnenkort een paar soeprecepten op mijn blog delen. Ik heb nogal wat favorieten.

aquarellen

Nog een nieuwe ontdekking was aquarellen. Ik sloeg vorig weekend flink aan het oefenen met mijn penselen en verfset. Zeker voor herhaling vatbaar! Op de foto hierboven zie je wat eerste uitprobeersels. In dit artikel op mijn blog kon je al mijn eerste zelfgemaakte kaart met aquarelachtergrond bewonderen. Een prima creatieve bezigheid!

zonsopkomst nederland

Iets anders waar ik intens gelukkig van werd, is deze prachtige zonsopkomst. Voor deze foto hoefde ik niet eens de deur uit; hij is gewoon vanuit mijn logeerkamer gemaakt. Opstaan op de donkere herfstdagen is meestal niet mijn hobby, maar zo’n mooi uitzicht zien als ik de gordijnen opendoe maakt absoluut veel goed.

glutenvrij bananenbrood

Nog iets wat mijn weekend een beetje leuker maakte, is dit goed gelukte (glutenvrije) bananenbrood-baksel. Al bij het lezen van de ingrediëntenlijst met daarop een prominente plek voor pindakaas werd ik enthousiast. Slechts een kwartiertje werk om te maken (gevolgd door 1 uur wachten), maar o zo lekker!

Ik maakte het bananenbrood voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt en nam stiekem zelf ook alvast een plakje. Tja, iemand moet het proeven hè?! Helemaal goedgekeurd, dit recept! Ik haalde het recept trouwens van Leukerecepten.nl en liet zelf de cacao nibs weg. Dikke prima! Zeker met een laagje pindakaas erop. Had ik al gezegd dat ik gek ben op pindakaas?

Heb jij nog leuke bakrecepten die je mij aanraadt?

Volg:
Deel:

18 Reacties

 1. 5 oktober 2020 / 07:43

  Wat een fijne maand en mooie momenten. Ik ben heel erg benieuwd naar je verslag van je tripje met het Volkswagenbusje. Van wat ik kan zien, ziet het er al helemaal leuk uit! En wat zonde van die vaas, maarja kan gebeuren! Hahaha zou mij ook kunnen overkomen als ik een kevertje probeer te redden. Zelf maak ik trouwens ook regelmatig bananenbrood, inderdaad helemaal niet moeilijk en super lekker!
  Meaghan blogde over…Culinair uit eten bij Vista in Willemstad

 2. 5 oktober 2020 / 09:10

  Mooi, die aquarel-resultaten! Wij gebruiken in de zomer ook de hangmatstandaard voor hoeslakens, haha. Past precies!
  Audrey blogde over…Plog: puppyverlof

 3. 5 oktober 2020 / 09:40

  Ik zag het al op je instagram, maar zo tof rond rijden in zo’n volkswagenbusje! Ik durf alle beesten zonder problemen naar buiten te laten, behalve spinnen.. Heb gisteren de halve badkamer verbouwd toen ik onder de douche stond en een langpootspin zag lopen op een plankje.
  Ilona Wielinga blogde over…10x waarom de herfst een fijn seizoen is

 4. 5 oktober 2020 / 09:45

  Soep bij de lunch is heerlijk als je thuiswerkt en het wat kouder wordt. Echt wel een van de voordelen van thuiswerken. Op kantoor was je dan toch aangewezen op zon zout-pakketje met bouillon, wat voor soep moet doorgaan. Dan liever iets versers (hoewel ik ook wel eens naar een blik grijp…) Ik ben verder niet zo’n soep-liefhebber, maar mijn gozer weer wel. Binnenkort maar weer eens broccolisoepmaken.
  Ik moet weer eens gaan bakken en dan gewoon simpele zand-koekjes. Mijn oma maakte die vroeger voor en met mij. Simpel en zo lekker.
  Daenelia blogde over…Failing to get things done

 5. 5 oktober 2020 / 10:15

  Haha, ook met het Barbie en Ken filter zijn jullie even leuk. Ik moet nu denken aan jouw stukje dat er ooit iemand naar jullie toe kwam die jullie zo leuk vond samen. Altijd als ik foto’s van jullie zie, geloof ik echt direct dat jullie er samen ook echt ALTIJD zo blij uitzien. Heerlijk om te zien. Wat een super goede service van Fabienne Chapot, dat mag ook zeker gezegd worden.
  bychristiana blogde over…Ik heb héél leuk nieuws!

 6. 5 oktober 2020 / 10:42

  Wat leuk dat jullie een dagje op pad gingen met een Volkswagen busje! En wat fijn dat je een nieuwe jurk opgestuurd kreeg. Super leuk trouwens dat je de Breakie trui aanhebt op een van je foto’s :D.

 7. 5 oktober 2020 / 11:46

  Wat een heerlijk inkiekje weer! Prachtige zonsopgang, heerlijk als je dat zo vanuit je eigen huis kan zien. Supergaaf jullie VW busje roadtrip, ik ben benieuwd naar het verslag van die dag.
  Giovanna Jansen blogde over…7 dingen om deze week te doen #2

 8. 5 oktober 2020 / 12:11

  Ben benieuwd naar het verslag van de dag met de bus. Volgens mij moet dat een geweldig uitje zijn! En super dat je een nieuw exemplaar van die jurk kreeg opgestuurd.
  Naomi blogde over…Gedicht: Geloofsvertrouwen

 9. N8W8
  5 oktober 2020 / 16:05

  Hi Lady,
  – Pure nostalgie die VW bus! Er komen heel wat herinneringen bij mij naar boven drijven. Wij hadden vroeger thuis zo’n bus en pa, ma en alle kinderen konden er in. En iedereen had zijn eigen gordel om!
  – Super service dat je meteen een nieuw japonnetje kreeg!
  – Die kever kan ook uit de aarde van je plant komen. Vertelde je laatst niet dat je deze gestekt had? Als je de aarde bewaart in een koele ruimte (box of balkon) dan kunnen die kevers in een warme ruimte tot leven komen. Hij kan natuurlijk ook met ventileren door open ramen/deuren naar binnen zijn gegaan. Zo te zien is je stek niet echt blij, de bladeren worden geel. Minder water geven.
  – Gebrek aan wasrekken? je hebt er meer dan je zelf denkt! K weet niet hoeveel deuren je in je huis hebt maar over elke deur kan je een hoeslaken, dekbedovertrek, badhanddoeken of tafellaken laten drogen. Let op: de bovenkant van de deur eerst goed schoonmaken want daar ligt vaak een laagje stof op. Ook kan je, als je die hebt, de stang van het douchegordijn gebruiken; ook hier geldt: eerst de stang schoonmaken. En alles kan mooi (katten)haren vrij drogen en strakker/rechter drogen, dat scheelt veel strijkwerk! Let wel op dat de kat er niet naar springt. Raam/deur open en binnen no-time is het droog.
  – Och ja, die waterleiding duinen, hoeveel tientallen kilometers heb ik daar niet gelopen. Helaas woon ik er momenteel veel te ver van vandaan.
  – Schitterend mooi die zonsopkomst!
  Fijne werkweek!

 10. 5 oktober 2020 / 20:41

  Wat een schrik heb je gehad toen dat beestje ontsnapte! Zou ik ook gehad hebben. Wel zonde van de vaas.
  Ik heb ook een keertje een VW busje gehuurd en ik vond het echt tof. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhalen.

 11. 5 oktober 2020 / 20:47

  Wat een leuke fotos en fijne momenten allemaal! En hoe gaaf is dat VW busje, waaaauw!
  Dat van die vaas is trouwens zooo herkenbaar. Ik was een keer bij een vriendin en er zat een hele grote wesp binnen. Uiteindelijk hadden we ‘m in een sierblik gevangen, uit het raam gehangen en toen dachten we dat ie weg was. Tot we ineens iets hoorde zoemen en uit paniek hebben we het blik uit het raam gegooid. Ik kan je vertellen.. Dat blik ligt nu nog ergens op het dak van de onderonderburen. Tja, dat krijg je als je 6 hoog zit, haha!
  Justine blogde over…Hoe het allemaal begon..

 12. 5 oktober 2020 / 21:12

  Ik vond deze morgen wel een spin in mijn auto. Gelukkig geen groot exemplaar, maar hallo, toen ik in mijn auto stapte en die spin op mijn ruit zag kruipen had ik toch iets van ‘ieuw, ik wil jou hier niet’. Gelukkig had ik een blad in mijn auto liggen waarmee ik het ding ineens de weg naar buiten heb ‘gelijd’ ;)

 13. 5 oktober 2020 / 22:35

  Jaloers in zo’n busje een roadtrip maken is zo gaaf en wauw dat je zo die zonsopgang kunt bekijken, ziet er onwijs mooi uit. Ik word altijd zo happy van je foto’s!
  Rachel blogde over…Just An Attitude Forêt Sacré

 14. 6 oktober 2020 / 12:01

  Tof dat jullie er met een VW-bus op uit gingen! Lijkt me heerlijk zo’n roadtrip. Je bent goed bezig met koken en bakken. Ik ben benieuwd naar je favoriete soeprecepten. Ik heb laatst een soep gemaakt en dat zou ik vaker moeten doen. Tijdens thuiswerken is het inderdaad ideaal als lunch.
  Shirley blogde over…September | Brugge en De Kempen

 15. 6 oktober 2020 / 16:46

  Super fijn dat je gewoon meteen een nieuwe jurk opgestuurd kreeg. Goeie service! Ik zou met je oude jurk een kussensloop maken of (afhankelijk van waar de scheur precies zit) je er kan misschien een rok of bloesje nog van maken als je wat handig bent met naaien of de naaimachine?
  Irene blogde over…Week 40

 16. 6 oktober 2020 / 21:24

  Fijn dat er naast de moeilijke momenten ook lichtpuntjes waren voor je! Ben benieuwd naar het verslag van jullie dagje toeren.
  Je kan natuurlijk mondkapjes maken van de stof van je jurk, haha! Grapje hoor, was het eerste wat me nu te binnen schoot.
  Zo simpel is dan geluk blogde over…Mijn leesgewoonten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge