inkiekje9 2 1

Inkiekje #17 | Lichtjes, pakketjes & beestjes

 • 19 oktober 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Romy hier, vanuit mijn thuiskantoor! De plek waar ik ook de afgelopen twee weken grotendeels doorbracht met mijn katachtige kantoorgenoot. Een fotodagboek vol uitstapjes staat niet voor je klaar. Maar gelukkig wel een dagboekje vol lichtpuntjes, lieve beestjes en leuke pakketjes. Zo beleefde ik een nieuwe mijlpaal in mijn leven als ondernemer, kwam de postbode heel wat langsbrengen en was een wandeling nog nooit zo bijzonder. Natuurlijk legde ik alles weer voor je vast op de gevoelige plaat voor een Inkiekje.

Mijn favoriete foto van de week! En ook meteen de foto die misschien wel het best samenvat hoe mijn week eruitzag. Werken in de woonkamer, oortjes in en Pip op schoot. Het was door omstandigheden een gekke week, waarin ik grotendeels alleen was. Gelukkig was Pip er om me gezelschap te houden. En de oortjes in bleken een prima remedie tegen de bouwvakkers die de komende weken voor mijn deur aan de weg werken. Ik heb de “study music” uit mijn studententijd weer helemaal ontdekt en moet zeggen dat ik er inderdaad een stukje productiever van word. Best prima!

Deze foto plaatste ik trouwens ook op Instagram met een bericht erbij voor iedereen die het om welke reden dan ook lastig heeft met deze gekke coronatijd. Waar het op neerkwam? Houd hoop, blijf met elkaar praten en let op elkaar! Dat beetje liefde kunnen we nu allemaal wel gebruiken.

muur verven

Zoek de verschillen tussen deze foto en die hierboven. Grapje! Een paar dagen vóór die foto droeg ik blijkbaar dezelfde trui. Maar belangrijker dan dat: toen had mijn muur nog een totaal ander kleurtje. Vriendlief en ik brachten onze zaterdag schilderend door en maakten mijn woonkamermuur caramelbruin. Beste beslissing ooit! Ik ben nog steeds intens gelukkig met het resultaat. Als ik nu de blauwe muur terugzie, kan ik me haast niet meer voorstellen dat mijn muur 1,5 week geleden nog blauw zag.

beige muur
ikea snidad mand

Ook aan de andere kant van de woonkamer bracht ik wat veranderingen aan. De verfkwasten liet ik even achterwege, maar ik schoof wel wat heen en weer met spullen. Niets is zo leuk als regelmatig spullen in huis verplaatsen. Zo hoeft je home make-over niet eens een tientje te kosten. Oké, het blauwe kleed kocht ik nieuw (ik moet toch iets hebben om deze winter onder weg te kruipen!), maar de andere spullen komen gewoon van een ander plekje in huis.

balea pakketje

Dit heerlijke DM-pakket kreeg ik van een vriendin, die alweer een tijdje geleden naar Duitsland was geweest. Hoe lief dat ze aan mij had gedacht! De Copacabana-shampoo is ontzettend lekker trouwens. Die heb ik nu in gebruik en ruikt echt goddelijk. Toch jammer dat ons gezamenlijke jaarlijkse bezoekje aan DM er dit jaar niet van zal komen!

linzensoep

Verder besloot ik er binnenshuis maar het beste van te maken. Onder andere met lekker eten! Daarom dook ik een paar keer de keuken in om soep te maken. De kom hierboven is gevuld met linzensoep, een zelfbedacht recept dat verrassend goed uitpakte. Ik deelde het al eerder in mijn artikel met recepten voor simpele soep.

maza hoemoes paprika oregano

Waar ik ook erg van genoot, was deze hummus (‘hoemoes’ weiger ik te schrijven!) van Maza. Ik ben dol op hummus, heb een zwak voor paprika en houd ook erg van lekkere kruiden. Deze hummus heeft dat dus allemaal. Toch jammer dat hij bij “mijn” supermarkt niet te koop is! Aan de andere kant maakt dat het wel een extra groot feestje als ik deze hummus via het digitale AH-mandje van mijn vriend (zijn aanbod!) alsnog weet te scoren.

visitekaartje romy veul

Over bestellingen gesproken, ik kreeg iets héél leuks binnen: mijn eigen visitekaartjes. Het voelt toch wel weer “next level” om na 2,5 jaar ondernemen eindelijk een visitekaartje uit mijn tas te kunnen toveren als iemand daarnaar vraagt. Visitekaartjes uitdelen is in coronatijd natuurlijk niet bepaald aan de orde van de dag, maar dat komt vast over een tijdje wel weer. En anders wordt mijn moeder vast ook blij van een officieel visitekaartje van haar dochter.

kat op bureaustoel

Helemaal alleen ben je nooit met een kat in huis. Gelukkig valt er met een Pip erbij heel wat af te lachen. Toen ik foto’s wilde maken met mijn statief, schoof ik mijn bureaustoel even opzij. Het bleek maar weer dat een kat achter je rug om graag ondeugende capriolen uithaalt. Een minuut later trof ik Pippa zo aan. Hangend onder de leuning van de stoel om op z’n kop met de hendel te spelen. Maf beest!

pippa op stoel

Als kat heb je het er maar druk mee! Dit is hoe Pippa er een uur eerder die dag bij zat in de spioneerhouding nadat er een vogel aan de buitenkant van mijn huis was gaan zitten. Je begrijpt dat mevrouw nog wel een kwartier zo bleef zitten nadat de vogel weer gevlogen was. Helaas voor haar was er daarna weinig vogelachtigs meer voor het raam te bekennen. Toch een fijn idee voor mij dat iemand me tegen duiven beschermt!

herfstoutfit

En ik? Ik werd héél blij van een bestelling met nieuwe kleding, die ik shopte van shoptegoed bij watMooi. Heel binnenkort laat ik de outfit op mijn blog zien. Voor nu moeten jullie het doen met deze blurry maar blije foto van mij in mijn nieuwe herfstkloffie.

okergele trui ragwear

Nog een item dat ik binnenkreeg van watMooi is deze fijne okergele sweater van Ragwear. Vegan, duurzaam en vooral hartstikke mooi! Hier zie ik mezelf nog wel regelmatig in wegkruipen de komende tijd. Het heerlijke teddykraagje draagt daar natuurlijk ook aan bij.

foto spin in herfst

Verder werd ik heel blij van een simpele wandeling door mijn eigen buurt. Ik merk dat een wandeling mij eigenlijk altijd weet op te vrolijken. Het is soms best lastig wat er allemaal niet kan door corona, maar tegelijkertijd ben ik vooral heel dankbaar dat een wandeling door de natuur wel mogelijk is. Mijn blokjes om waardeer ik nu nog zo veel meer dan pre-corona. Deze mooie spin, die precies goed zat voor de mooie herfstblaadjes op de achtergrond, droeg daar ook zeker aan bij. Ik was lyrisch toen ik achteraf ontdekte dat ik hem scherp op de foto had gekregen.

Overigens is deze foto stiekem wel met mijn camera in plaats van met mijn telefoon gemaakt. Ik werd er zo blij van dat ik het niet kon laten hem alsnog een plek in dit overzicht te geven.

zonsondergang in huis

Bij thuiskomst werd ik ook nog eens getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Daar hoef je blijkbaar niet eens voor naar het strand. Ik spotte hem gewoon door mijn eigen raam. Zo zie je maar: elke dag of week heeft zo zijn lichtpuntjes. Als je ze maar ziet! Soms is dat dus blijkbaar heel letterlijk.

Wat was jouw lichtpuntje afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 oktober 2020 op 6:32 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen en je hebt prachtige visitekaartjes. En de foto’s van Pippa blijven leuk.

 2. Shirley 19 oktober 2020 op 8:47 am - Beantwoord

  Je visitekaartjes zijn leuk geworden! Zo’n zonsondergang in je eigen woonkamer is inderdaad een lichtpuntje. Geluk zit in de kleine dingen. Ik ga momenteel lekker met mijn werk, dat doet me goed. En ik ben blij dat ik nog steeds gezond ben.

 3. Johanna 19 oktober 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Zoals bij jou, zorgt onze poes dagelijks voor lichtpuntjes. Verder ptobeer ik zo ‘normaal’ mogelijk verder te leven. En dat lukt eigenlijk goed, als de regering ons maar niet verder beperkt. Alles met mondkapjes is ok, maar gewoon uit eten kunnen gaan, of bekenden ontmoeten. Het lichtpuntje is, dat ik me (nog) niet in de put voel, zoals in het voorjaar. En dat blijft hopelijk zo.

 4. bychristiana 19 oktober 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Oh die eerste foto is zo leuk! Zo zit ik er dus meerdere keren per week bij, maar dan met Sketch natuurlijk. Soms plaats ik wel eens een story op Instagram dat ze zo lekker bij me op schoot ligt tijdens het werken, maar dan denk ik de volgende dag; oké, dit is precies hetzelfde als gisteren, moet ik nu weer zo’n foto plaatsen ? Dus dan doe ik het vaak maar niet;-) Wat een mooi visitekaartje, helemaal Romy-proof. Op naar betere dagen dat je ze volop uit kunt gaan delen.

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, gewoon blijven plaatsen hoor, die leuke foto’s van jou en Sketch! Ik geloof dat mijn blog en Instagram-profiel inmiddels ook barsten van de thuiswerken-met-Pippa-foto’s. Ik zie jouw thuiswerken-met-Sketch-foto’s in ieder geval graag voorbijkomen 🙂

 5. Meaghan Schoon 19 oktober 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Wauw, die laatste foto! Ik herken wel wat je zegt, dat je je beperkt voelt door wat door Corona allemaal niet kan. Ik haal ook veel energie en geluk uit wandelingen in mooie omgevingen en dan besef ik me ook weer heel goed dat je niet veel nodig hebt om je gelukkig te voelen en dat geluk in kleine dingen zit, zoals door een knalgeel, herfstig bos te wandelen!
  Wat gaaf trouwens dat je nu visitekaartjes hebt! Echt wel een mijlpaal hahaha, hopelijk kun je ze binnenkort snel een keer gaan uitdelen. Ze zien er in elk geval super leuk uit met ook een pakkende zin als introductie. Heel gaaf Romy!

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:16 am - Beantwoord

   Thanks voor je complimentje! En wat mooi dat jij ook bewust van kleine dingen als een wandeling kunt genieten. Juist die kleine lichtpuntjes zijn zo belangrijk nu er van alles helaas niet meer mag of kan.

 6. Johanne 19 oktober 2020 op 9:32 am - Beantwoord

  Wow, wat vliegt de tijd! Je onderneemt alweer 2,5 jaar. Je visitekaartje is super mooi geworden en vind de kleur op je muur ook fantastisch. Fijne dingetjes van de afgelopen tijd <3. Mijn lichtpuntje was dat ik eindelijk weer een paar nachtjes normaal kon slapen, haha. Da's nu natuurlijk weer voorbij, maar hey, ik heb ervan genoten voor zolang het duurde.

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:15 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig heb je even van die paar nachtjes normaal slapen kunnen genieten! Hopelijk gunnen de jongens je binnenkort opnieuw wat extra nachtrust <3

 7. Audrey 19 oktober 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Wow, die zonsondergang! Prachtige foto, hoor! En je visitekaartje vind ik ook heel erg tof.

 8. Marije 19 oktober 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Gelukkig nog steeds een vrolijk overzicht in deze rare tijden. Mooie kleur op je muur!

 9. Daenelia 19 oktober 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Ik zeur, maar ik zou toch voor een andere hummus gaan (of zelf maken). Die hummus heeft te veel ingredienten die er niet inhoren en te weinig van wat er wel in hoort. Is misschien wel lekker, maar kan dus beter. En zelf maken is net zo makkelijk als zelf soep maken!
  Ik weet het, ik ben zo’n ingredienten-lezer die dingen ook echt weer terugzet als bepaalde voedingswaarde niet aan de minimumeisen voldoen. Zelfs met chocola! Is de ration suiker en proteine minder dan mijn favo chocola, dan neem ik het dus niet mee. Hoewel… ik heb toch wel weer vaak aan M&Ms gedacht, dus ik plan een filmavondje in met … niet zo optimale chocola 🙂
  Maar dat is mijn uitzondering.

  • Janne 19 oktober 2020 op 11:23 am - Beantwoord

   Van de website van Maza:
   “Ingrediënten: 35% Kikkererwten, 19% gegrilde paprika, raapolie, water, SESAMpasta, zout, voedingszuur: citroenzuur, 0,4% oregano, knoflook, specerijen, conserveermiddel: kaliumsorbaat.”

   Alleen de raapolie en het kaliumsorbaat zouden er misschien niet in horen, maar de rest van de ingrediënten lijkt me prima, toch? Hummus (kikkererwten, sesampasta, zout, citroensap, knoflook, specerijen) met gegrilde paprika en oregano.

   En iets van olie maakt hummus en gegrilde paprika beduidend lekkerder, dus die zou ik er ook niet uit laten. Van wat ik nu bij elkaar gezocht krijg is raapolie (canola oil in het Engels) niet ongezonder dan andere plantaardige oliën. Het bevat zelfs meer onverzadigde (gezonde) vetten dan olijfolie. Dan heb je dus alleen het kaliumsorbaat nog, dat ervoor zorgt dat je hummus minder snel beschimmelt. Ik maak zelf wel eens hummus, maar mijn zelfgemaakte hummus is inderdaad beschimmeld voor ik ‘m op heb. Bovendien vind ikhet niet leuk om hummus te maken (die plakzooi die je uit je staafmixer moet pulken) en het wordt ook lang niet zo lekker. Zelf paprika’s grillen en daarna schillen is trouwens ook nog een bult werk.

   Maar iedereen kan natuurlijk zelf kijken of ze hummus zelf willen maken vanwege die 0.4 % kaliumsorbaat die er maximaal in mag zitten, of dat ze die moeite niet doen. Net waar jij je beter bij voelt. 🙂

   • Daenelia 20 oktober 2020 op 11:25 am - Beantwoord

    Yup, dat laatste ingredient is niet waar ik over val :S Meer dat er te weinig kikkererwten inzitten vergeleken met andere opties. nBijvoorbeeld het huismerk van een supermarkt met 64% kikkererwt, water, zonnebloemolie, 9% sesampasta, knoflook, zeezout, gebufferde azijnpoeder, voedingszuur (citroenzuur [E330]), specerijen, conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202]), azijn, zout, citrusvezel. En dan gaat het mij nog meer om eiwit: Eiwitten 7.3 g in de supermarkt versie, en Eiwitten 6,4 g bij dit merk. En supermarkt hummus Vet 17 g waarvan verzadigd 2.4 g tegen vet 30,4 g., waarvan verzadigd vet 3,8 g. van dit merk. Die combi maakt dat ik een andere keus maak.
    Mijn zelfgemaakt hummus was trouwens al op voordat het een kans kreeg te beschimmelen. Ik ben wellicht een grotere eter 🙂

    • Romy 22 oktober 2020 op 12:03 am - Beantwoord

     Ik moet zeggen dat ik gestopt ben met bij producten als hummus de ingrediëntenlijstjes doorspitten. Ik weet dat ik supergezond eet (elke dag minimaal 500-600 gram groenten, meer dan 2 stuks fruit, bijna nooit koek en snoep, altijd hartig beleg), dus de ingrediënten van mijn hummus maken me dan niet zoveel uit. Voor zelf hummus maken ben ik stiekem ietsje te lui en een iets te kleine hummuseter, vrees ik 😉

 10. Mariska 19 oktober 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik vind die onderste foto wel heel mooi geworden!

 11. Janne 19 oktober 2020 op 11:26 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe herfstoutfits! Wat een lekkere wegkruiptrui zal die gele trui zijn. Je hebt het goed voor elkaar.

  Pippa heeft weer mooie capriolen uitgehaald. Zit ze minder tegen je aan nu de verwarming weer aan gaat? De katten van een vriendin van me hebben ineens veel minder interesse in haar, want de verwarming is veel fijner. Huppakee, ingeruild. 😀

  Ik was die hummus ook al eens tegengekomen, bij de AH XL. Ik werd er heel enthousiast van toen ik hem zag, maar ik vond hem in het echt wat te sterk smaken. Op dit moment ben ik fan van de hummus met pompoen en ras el hanout van de Jumbo. Lekker herfstige smaak.

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Haha, slim zijn die katten van haar! Ik moet zeggen dat Pippa juist wat aanhankelijker is nu het weer koeler is. Geen idee waarom eigenlijk, maar gezellig is het wel 🙂
   De hummus ras el hanout van Jumbo heb ik trouwens ook standaard in huis. Heerlijk vind ik die! Die met pompoen at ik ook altijd graag totdat Jumbo een tijdje geleden met “verbeterde receptuur” kwam die ik niet helemaal een verbetering vond, haha. Maar misschien moet ik die hummus gewoon een tweede kans geven.

 12. Justine 19 oktober 2020 op 11:55 am - Beantwoord

  Die zon, wauwie!
  Ik vind de nieuwe kleur op je muur zo tof! Je bank komt er ook veel beter in uit. Wat een goede keuze zeg!
  Te leuk ook jouw visitekaartjes. (ik typ om een of andere reden altijd visitie, ben ik de enige?) Mijne komen toevallig komende week ook binnen!

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Haha, dat met ‘visitie’ heb ik inderdaad nog niet gehad. Maar ik heb altijd iets soortgelijks met ‘collage’ en ‘collega’. Ik typ dus altijd standaard ‘collega’ als ik het over een plakbord met plaatjes heb, haha.

 13. Anouk 19 oktober 2020 op 12:33 pm - Beantwoord

  Ik wil nu ook een muur terra cotta (of is het karamel?) kleurig verven. Vind het zo mooi bij jou staan!

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Leuk leuk! Ik kan het je zeker aanraden. Ik krijg nog steeds elke keer zo’n warm gevoel als ik mijn woonkamer binnenstap sinds ik deze kleur op de muur heb.

 14. Naomi 19 oktober 2020 op 1:18 pm - Beantwoord

  Prachtig visitekaartje heb je! En als ik Pippa was, zou ik toch anders op een stoel gaan zitten, maar goed, ik ben Pippa niet;).

  • Romy 22 oktober 2020 op 12:07 am - Beantwoord

   Haha, yup, ik kan me ook een iets aangenamere zithouding voorstellen dan die van Pippa hier 😉

 15. Barbera Veul 19 oktober 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

  Leuk visitekaartje. En ja hoor, ik word er heel blij van om er eentje te krijgen. van jou! 😉
  En vooral trots…….

 16. Zo simpel is dan geluk 20 oktober 2020 op 7:25 pm - Beantwoord

  Katten kunnen inderdaad echt zulke bizarre capriolen uithalen, haha!
  Fijn zo’n mooie zonondergang, word ik ook altijd erg blij van. Sowieso word ik er op dit moment erg blij van als de zon even haar gezicht laat zien.

 17. Karin 20 oktober 2020 op 8:18 pm - Beantwoord

  Je muur is echt heel mooi geworden! Normaal ben ik niet van de bruine/beige tinten maar ik geloof dat ik die mening even moet heroverwegen haha

  • Romy 21 oktober 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Ha, dat is nog eens leuk om te horen! Ik moet zeggen dat ik ook nooit zou hebben bedacht dat ik nog eens een bruine muur zou nemen, maar om een of andere reden vond ik deze kleur het wél helemaal. Misschien ben ik dus zelf ook een beetje van mijn eerste oordeel teruggekomen 😉

Recente blogs

Getting to know me | 10x vragen aan mezelf

17 juni 2017|Persoonlijk|

Al eerder schreef ik over het boek 999 vragen aan jezelf, waarop ik mezelf een tijdje geleden trakteerde. Inmiddels beantwoord ik alweer een aantal maanden regelmatig een paar vragen in het boek. In het kader van mij iets beter leren kennen, leek het me leuk om eens 10 vragen uit dit boek te kiezen en die op mijn blog te beantwoorden. Hoe lang ben ik eigenlijk? Ben ik weleens op televisie geweest? En wat is mijn vreemdste huisdier? De antwoorden op die vragen en op nog 7 andere vragen vind je in dit artikel. Lees snel verder.

Action shoplog | Mooie spullen voor je bullet journal

2 januari 2019|DIY|

Afgelopen weekend ging ik scrapbooken en kaarten maken bij Jolanda. Of nou ja, eigenlijk waren we iets te druk met gezellig kletsen om echt veel te maken. Mij hoor je niet klagen! Ook besmetten Jolanda en ik elkaar met het hardnekkige Action-virus. Oftewel, we zagen bij elkaar zo veel leuke knutselspullen van Action dat we voor we het wisten samen bij Action waren beland. Ik kwam met een mandje vol leuke knutselspullen weer thuis. In deze Action shoplog met spullen voor je bullet journal (of kaarten maken) laat ik je mijn aankopen zien.

5 waardevolle lessen die ik leerde van 4,5 jaar single zijn

17 september 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

"Zeg, hoe zit het eigenlijk met jouw liefdesleven?" Sinds ik met Bart samen ben, heb ik die vraag niet meer gekregen. Maar vóór die tijd werd ik er regelmatig mee geconfronteerd dat ik jarenlang geen mannelijke wederhelft aan mijn zijde had. "Is het niet eens tijd dat jij aan de man gaat?", werd me zelfs weleens gevraagd. Achteraf ben ik juist blij dat ik meer dan 4 jaar single ben geweest. Die tijd heeft me namelijk zo veel geleerd dat ik hem voor geen goud had willen missen. Tijd om mijn single-lessen op een rij te zetten.