inkiek12 1

Inkiekje #18 | Lichtpuntjes, overwinningen & mislukte selfies

 • 3 november 2020
 • 17 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het was weer zover: tijd voor een blik op mijn telefoonfoto’s. De afgelopen weken maakte ik blijkbaar vooral heel veel foto’s van mijn kattenbeest, waarvan ik je een deel zal besparen aangezien vast niet iedereen net zo’n crazy cat lady is als ik. Maar er was nog meer dan dat. Zo had ik een overwinning op mezelf in de keuken, kreeg ik een culinair cadeau uit onverwachte hoek en fotografeerde ik mooie lichtpuntjes in een bewogen week. Kijk je mee?

fluffy sokken konijn

De afgelopen weken leefde ik op deze fluffy konijnensokken van Action. Thuiswerken heeft nogal wat voordelen. Ongegeneerd op deze sokken kunnen rondlopen is er daar zeker een van. Toch fijn dat op mijn Zoom-beeld niet zichtbaar is of ik op chique hakken, op afgetrapte sneakers of op konijnensokken rondlopen.

kat bij computer

Ook al zo überprofessioneel is mijn samenwerkingspartner, die je hier even een powernap ziet nemen tussen de ingewikkelde brainstormsessies en Zoom-calls door. Ik zei het al eerder: het leven van een kat met thuiswerkend baasje is best pittig. Het leven van een thuiswerkend baasje met kat trouwens ook op z’n tijd. Ik kan je vertellen dat het tikken van teksten niet altijd even ergonomisch verloopt als er een kat pal voor je toetsenbord zit. Alles voor je kat, hè?!

kat fluffy tenen

Tijdens het thuiswerken kijk ik niet uit op grote skylines of indrukwekkende natuurgebieden, maar wel op deze fluffy teentjes. Ook geen verkeerd uitzicht!

quiches albert heijn

Ik had dikke mazzel vorige week. Mijn vriend had voor zichzelf boodschappen besteld bij Albert Heijn, maar per ongeluk zat daar een extra tas met boodschappen bij. Kijk, dat zijn nog eens onverwachte geluksmomentjes! Omdat vriendlief glutenvrij eet mocht ik deze twee mee naar huis nemen. Ideaal! De linker heb ik vorige week al opgegeten en smaakte heerlijk. De rechter mag er deze week aan geloven.

Overigens ben ik dan weer wel zo iemand die naast zo’n quiche nog een berg groenten eet, omdat ik nogal een groot groente-eter ben. Who’s with me?

gesneden pompoen

Geen zorgen: zelf koken doe ik ook heus nog wel. Ik was supertrots op mezelf toen ik vorig weekend met gevaar voor eigen handen voor het eerst helemaal alleen een pompoen in stukjes hakte. Yes, eindelijk! Meestal laat ik die klus aan Bart over of koop ik stiekem blokjes pompoen uit de diepvries. Gelukkig bleek het zo lastig nog niet te zijn. Uiteraard smaakte de soep met zelf gehakte pompoen nóg lekkerder dan anders.

pompoensoep

Sinds ik lunch met soepjes kan ik nog zo veel meer van mijn middagpauzes genieten. Ik was gewend om altijd maar stug door te werken. Pauzes, wat is dat? Nu neem ik er meer bewust de tijd voor, al is het maar een kwartiertje. Ik merk dat dat echt de dag breekt en dat mijn hoofd ook blij is met het beetje pauze.

gele sweater ragwear

Afgelopen weekend ging ik weer eens naar de kapper – zaterdagochtend al heel vroeg en natuurlijk met mijn mondkapje in de aanslag. Het waren een paar hectische dagen, dus dat verklaart de wallen op deze foto. Maar gelukkig doet een knipbeurt wonderen en voelde ik me na de knipsessie al meteen meer mezelf. Het hielp ook mee dat ik mijn nieuwe sweater van Ragwear aan had. Ik leef in dit ding de laatste tijd. Hij zit zo lekker, zeker met het heerlijke teddykraagje.

herfstwandeling

Verder wandelde ik weer veel buiten – het zal eens niet. Ik merk dat ik me eigenlijk niet zo druk meer maak over of de maatregelen strenger worden. Ik moet zeggen dat ik al intens gelukkig ben dat ik nog buiten mag wandelen en mijn vriend en (op afstand) mijn ouders en broers nog kan zien. Natuurlijk mis ik ook contacten, kringloopbezoekjes, knuffelen met mijn ouders of vriendinnen kunnen zien zonder awkward op afstand te moeten zitten. Maar ik ben eigenlijk vooral heel dankbaar voor de dingen die we nog wel kunnen en mogen. Die paar dingen voelen nu misschien wel bijzonderder dan ooit.

herfstwandeling

Wandelen dus – dat is nog fijner met deze naast me. Allebei met (onbedoeld) matchende herfstschoenen. Ik vind het mooi om te merken dat ik de herfst steeds meer ga waarderen. Ooit moest ik niets van dit seizoen hebben; nu word ik juist wel gelukkig van de vallende bladeren en de mooie gele bomen.

poster met giraf

Verder ontving ik een mega-bestelling met posters voor in huis van Poster Store. De posters die ik zelf bestelde voor aan de slaapkamermuur houd ik nog even geheim totdat ze een plekje aan de muur hebben gekregen. Wel kan ik deze poster alvast onthullen, die ik cadeau deed aan mijn lieve schoonzusje. Je kunt vast wel raden op welk dier zij gek is.

selfie met pippa

Ondertussen probeerde ik een selfie te maken met mijn eigen lievelingsdier. Helaas lukte dat maar matig, doordat een van ons daar iets minder zin in had dan de ander. Ik noem geen namen.

bos bloemen fleurop

Daarnaast werd ik heel blij toen de bloemist gisteren onverwachts op de stoep stond. Van een lieve vriendin kregen Bart en ik deze prachtige bos bloemen. Ontzettend lief! Ze staan te schitteren op tafel en waren misschien wel het liefste lichtpuntje in een hectisch weekend. Ik word nog steeds blij als ik er een blik op werp.

Wat was de laatste keer dat jij bloemen kreeg?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 november 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Leuke foto van Pippa op je toetsenbord :). Prachtige bloemen hebben jullie gekregen. Ik kreeg vrijdag een bos omdat we 11 jaar getrouwd waren.

 2. bychristiana 3 november 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Haha, ik noem geen namen;-) Bij ons (Sketch en ik dus) is het meestal andersom met een saampie; zij staat er altijd prachtig op, en ik? Vaak wat minder haha;-)

 3. Marloes 3 november 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Leuke post! En wat een toffe sokken, haha 🙂 Ik kreeg vorig jaar alpacapantoffels van m’n schoonzus. Die zijn helaas helemaal versleten. Nu heb ik voor mezelf eenhoornpantoffels gekocht. Zien er vrolijk uit en ze zitten heerlijk! Ik krijg eigenlijk nooit bloemen, want ik koop ze regelmatig zelf op de markt. Ik denk dat de laatste keer dat ik bloemen kreeg was toen mensen hoorden dat ik ziek was (in januari dus). Toen stond het hele huis vol met boeketten. Zag er wel heel gezellig uit .

 4. Shirley 3 november 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Wat een verrassing om zo’n kleurrijke bos bloemente krijgen. En je kan er extra veel van genieten thuis. Ik hou meer van eten dan bloemen en dat weet iedereen. Ik krijg dus ook nooit bloemen eigenlijk.

 5. Lianne 3 november 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Mooie week heb je gehad! Ik krijg eigenlijk bijna nooit bloemen. De laatste keer is denk ik met mijn verjaardag geweest. Mooie herfstwandelingen maken moet ik misschien ook wat vaker doen, want ik heb nog steeds dat ik niet heel warm loop van dit seizoen.

 6. Meaghan 3 november 2020 op 9:53 am - Beantwoord

  Haha wat een leuke sokken! Heerlijk om die aan te hebben als je aan het werk bent. Er is inderdaad toch niemand die het ziet! En wat lief dat jullie een bos bloemen hebben gekregen. Ikzelf krijg nooit bloemen. Ik vind het erg mooi altijd, maar ik vind het ook zonde van mijn of van iemand anders geld, omdat ze na een tijdje dood gaan. Dan geef of krijg ik altijd liever iets waar ik langer van kan genieten. En heerlijk die zelfgemaakte pompoensoep. Met zelf gesneden verse pompoen is het inderdaad altijd veel lekkerder! Knap dat je het helemaal zelf hebt gedaan, ik ben daar ook geen ster in.

 7. Johanna 3 november 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Oh die fotos van Pippa. Nu gelukkig zit onze niet tijdens het werken op schoot, eigenlijk nooit, want ze is erg groot. Het zou echt niet passen. Ja, een mooie bos bloemen is altijd heerlijk om te krijfen of te geven. Dat mis ik hier extreem. Maar de bloemen zijn zo duur, dat ik het ook niemand aan zou doen. Maar als er eens iets moois in een winkel of kantoor staat, kijk ik er graag naar. Veel plezier met het thuiswerken in jullie onderneming. Pippa denkt mee, en jij typt?

 8. Audrey 3 november 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Die sokken zijn wel heel cool! Ik koop nooit bloemen voor mezelf, maar ze krijgen – zeker als verrassing – vind ik wel altijd heel leuk.

 9. Johanne 3 november 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Haha, zo gezellig he…werken met een poes op schoot. En inderdaad, ergonomisch totaal onverantwoord. Buttons heeft een hele tijd moeten wennen aan twee baby’s in huis en lag dus helemaal niet vaak meer op schoot. Zo sneu. Maar ze begint eindelijk weer zichzelf te worden en dringt zichzelf heerlijk op als ik aan het werk ben ;p

 10. Daenelia 3 november 2020 op 12:23 pm - Beantwoord

  Pippa is tenminste nog beleefd en probeert je warm te houden. Mijn kat schreeuwt de boel bij elkaar, het liefst als je net iets wilt zeggen in een Zoom meeting. Alsof hij nooit eten krijgt en ontzettend verwaarloosd wordt. De rest van de tijd ligt hij voor pampus in zijn kattenholletje-mandje. En dan snurkt hij!
  En ja, ik heb een collectie huissokken die nu eindelijk eens vaak gedragen worden. Toch zoek ik nog naar een paar fijne pantoffels/huisschoenen met een zooltje. Sloffen en sokken maken mij net iets te ontspannen.

 11. Naomi 3 november 2020 op 12:32 pm - Beantwoord

  Prachtig, die bos bloemen. En dat je heerlijk op sokken kunt lopen is inderdaad een groot voordeel van thuiswerken. Misschien moeten ze toch op de werkvloer ook eens gaan nadenken over een pantoffelbeleid;).

 12. Zo simpel is dan geluk 3 november 2020 op 6:04 pm - Beantwoord

  De quiches zien er echt heerlijk uit, die moet ik ook eens gaan proberen! Je sokken vind ik trouwens helemaal geweldig. 🙂

 13. Justine 3 november 2020 op 8:10 pm - Beantwoord

  Dat is nog eens een leuke verassing als je een extra tas boodschappen krijg! En hoe mooi zijn die bloemen! de laatste keer dat ik bloemen kreeg? Vorige week toevallig. Mijn vriend had een bos meegenomen om me te feliciteren met mijn nieuwe baan:)

 14. Anouk 4 november 2020 op 11:59 am - Beantwoord

  Wat een fijne foto’s van pippa weer! Vind dit echt een van de leukste terugkerende posts op je blog!

 15. Maaike 5 november 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

  Weer leuke foto’s! 😀 Ik ben ook een crazy cat lady en mijn kat ligt graag in mijn armen als ik bij mijn laptop zit. Dus dan is typen ook lastig 😀

 16. Giovanna Jansen 6 november 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Wat een leuk inkijkje weer! Geweldig die konijnsokken! En ik moest erg lachen om die mislukte selfie foto. De powernap foto van Pippa was ook leuk (alle foto’s met haar erop scoren goed trouwens ;-)).

 17. zwartraafje 9 november 2020 op 6:14 pm - Beantwoord

  Zo fijn die onverwachtse bloemen én wat zijn ze mooi. Je uitsprak over de maatregelen is trouwens heel herkenbaar. Hier in België zijn ze behoorlijk streng maar ik merk dat ik enerzijds wel bepaalde zaken mis maar anderzijds datgene wat we wel hebben nog meer apprecieer nu het niet langer vanzelfsprekend lijkt. Zo ging ik deze middag samen met mijn nicht in het bos wandelen. Allebei een masker op én ondertussen volop bijpraten en genieten. Van het samenzijn. Niet in een stad, niet bij een heerlijke lunch en ook niet met zakken met nieuwe net aangekochte spulletjes in de hand maar wel samen én gelukkig dat dat wel nog steeds kan.

Recente blogs

Recept vegan risotto met aubergine, geroosterde paprika & linzen

21 juni 2023|Recepten|

Risotto is zo'n perfect uitsloofgerecht. Of laat ik het zo zeggen: het lijkt alsof je je geweldig hebt staan uitsloven achter je fornuis om iets restaurantwaardigs te kunnen voorschotelen, maar in werkelijkheid valt het best mee. Met deze vegan risotto ben ik in welgeteld 35 minuten klaar. En dan heb je iets écht heel lekkers voor je neus staan! Deze risotto-variant maak ik met geroosterde aubergine en paprika uit de oven. Samen met heel veel kruiden, linzen, spinazie en een schep vegan room krijg je een smaakvolle risotto die je met een gerust hart door gasten kunt laten proeven. Ontdek hoe je de vegan risotto zelf maakt!

Kerstkaarten maken met Action 3D Die-cut Blocks

22 oktober 2018|DIY|

Kerstkaarten maken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, toch?! Omdat ik zelf in december graag een stapeltje zelfgemaakte kerstkaarten verstuur, begin ik vaak ruim op tijd aan mijn "voorraad". Dit jaar vond ik bij Action iets wel heel leuks om nog sneller zelf kerstkaarten te maken: de Action 3D Die-cut Blocks. Ik kocht 3 van deze blokken voor €1,99 per stuk en laat je graag de blokken zien en 3 kerstkaarten die ik ermee heb gemaakt.

De botanische tuin in Valencia | Groene parel in de stad!

22 februari 2019|Op reis|

Tijdens mijn mini-tripje naar Valencia mocht een bezoekje aan de botanische tuin in Valencia niet ontbreken. Alleen al omdat de vriendin en vriend met wie ik in Valencia was, daar stage lopen. De botanische tuin bleek een verborgen pareltje en een oase van rust midden in de stad te zijn. Geweldig voor iedereen die wel van een wandeling door de natuur houdt, die graag mooie planten bewondert of die gek is op fotograferen. En ook als professioneel kattenknuffelaar kun je hier je hart ophalen. Ik geef je dan ook graag een kijkje in de botanische tuin in Valencia.