inkiekje7

Inkiekje #2 | Kattenmand, kringloop & kerrie

 • 10 maart 2020
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Twee weken geleden gaf ik je voor het eerst een inkiekje in de foto’s op mijn smartphone. Vond ik zelf wel een leuk idee! Bij het verzamelen van de foto’s komt vanzelf wel weer van alles opborrelen. Ook dit keer kon ik genoeg foto’s op mijn telefoon vinden om je een inkijkje in mijn (niet altijd even bruisende maar wel leuke) leven van de afgelopen twee weken. Zo vertel ik je graag meer over mijn geslaagde kattenmanduitdaging, neem ik je mee naar een fotogeniek tentje en laat ik je graag meegenieten (nou ja, niet letterlijk!) van mijn enorme vega-buit.

rataplan hoofddorp

Vorig weekend ontdekte ik dat er zowaar een kringloopwinkel in Hoofddorp is geopend. Niet zomaar een kringloopwinkel, maar een enorm filiaal. En hij is ook nog eens op zondag open. Je begrijpt dus vast waar ik die zondag te vinden was. Extra blij werd ik toen ik ontdekte dat alles in de winkel op kleur gesorteerd is. Uiteraard bleef ik een tijdje plakken bij dit oranje en gele rek, maar uiteindelijk ging ik vooral met heel veel roze aanwinsten naar huis. Die kon je al eerder in mijn artikel met kringloopvondsten bewonderen.

westeinderpaviljoen aalsmeer
westeinderpaviljoen aalsmeer

Naast het kringloopshoppen was ik dat weekend ook met mijn vriend in een geweldig tentje aan het water te vinden: het Westeinderpaviljoen in Aalsmeer. Het waaide die dag nogal hard, maar op het overdekte (of beter gezegd: volledig afgedekte) terras was het zelfs met de wind nog goed te doen. Samen met mijn leuke gezelschap dronk ik een kop muntthee met uitzicht op de de felle zon en het mooie water. En dat dus zonder kou te hoeven lijden. Beter wordt een zaterdagmiddag niet!

rijst met vega kip kerrie

Op het menu stond dat weekend onder andere deze rijst met vegetarische kip, kerrie, kokosmelk en een heleboel groenten. Héél lekker! Maar ik moet zeggen dat ik bijna alles met kerrie en kokos heerlijk vind smaken. Het recept komt trouwens van Lekker en Simpel, een website die alleen al qua naam helemaal in mijn kookstraatje past.

inkiekje

Op Instagram laat ik me regelmatig lekker maken met leuke budgetkoopjes voor in huis door het account @Budgethome. Dit keer wist een vilten kattenmand van Action (met een prijskaartje van slechts € 4,50) mijn aandacht te trekken. Die moest en zou mee naar huis gaan! Het is alleen altijd afwachten of mijn eigenwijze kat net zo enthousiast wordt van mijn kattenkoopjes als ik. Die middag leek dat nog niet het geval. Pippa viste vakkundig haar kattensnoepjes (a.k.a. lokaas) uit het mandje (zie de foto hierboven) om vervolgens weer lekker haar eigen gang te gaan.

vilten kattenmand action
vilten kattenmand action

Maar een paar dagen later trof ik zowaar dit tafereel aan. Uiteraard rende ik er enthousiast met mijn telefooncamera op af. Mijn kat die mijn stylish verantwoorde kattenmand gebruikt? Wauw! Mijn gelukkig toch niet onmogelijke missie is zowaar geslaagd!

inkiekje
pippa vaker vrolijk

Uiteraard maakte ik de afgelopen weken nog meer Pippa-kiekjes. Ik betrap mezelf er tijdens het thuiswerken nogal eens op dat ik weer eens met mijn telefoon op de grond lig omdat mevrouw er zo fotogeniek bij zit. Tja, de een laat zich misschien afleiden door notificaties, ik laat me afleiden door mijn rollebollende kat. Maar zeg nu zelf: de houdingen hierboven van mijn zonaanbiddende Pippa móest ik toch gewoon vastleggen. Net als de mooie bloemen op de foto hierboven trouwens. Die kreeg ik van mijn vriend voor ons half jaar samenzijn. Hoe lief!

kersenbloesem

Verder genoot ik van de eerste lentedagen. Het regende dan misschien vooral nogal veel en vaak, maar tussen de buien door kon ik alsnog regelmatig een glimp van de mooie bloesem opvangen. Ik kan haast onmogelijk langs de roze kersenbloesem lopen zonder er snel een foto van te maken. Afgelopen weekend deed ik dat nog eens dunnetjes over met mijn spiegelreflexcamera (die foto’s blijven toch net wat mooier!), maar de foto hierboven met mijn smartphone vond ik ook best aardig gelukt.

vivera vleesvervangers

Naast mooie bloemen, viel mijn oog vorige week ook op een paginagrote advertentie van Hoogvliet. Ik ben volgens mij nog nooit in mijn leven in die supermarkt geweest, maar deze aanbieding was een eerste bezoekje zeker waard. Alle Vivera-vleesvervangers waren tijdelijk maar € 1. Say what?! Als iets te enthousiaste vegetariër én bespaarfan sloeg ik dan ook beschamend veel in. Ik kan weer even vooruit!

vleesvervangers in koelkast

Zie, het paste zelfs prima in mijn koelkast! En mocht je het je afvragen, ik krijg die vleesvervangers dus echt allemaal voor de houdbaarheidsdatum op. Mijn tip? Leg een systeempje aan waarbij je je vleesvervangervoorraad (leuk Galgje-woord!) sorteert op houdbaarheidsdatum. Dan gaat er nooit iets over datum. En anders kan invriezen natuurlijk ook altijd nog.

gele blouse met stippen

Verder ging ik naar een afspraak met een mogelijke klant en had ik een afspraak met een financieel adviseur. Dat leek me een goede reden om mijn gele blouse met witte stippen weer eens uit de kast te trekken. Ik vond de combinatie met mijn beige jasje (een te gekke tweedehands vondst!) leuk genoeg om op een zeldzame selfie vast te leggen.

inkiekje

En mijn laatste kiekje is deze stapel knutselspullen. Er stond namelijk een middag knutselen met een vriendin op de planning en dat gaat bij ons standaard gepaard met een overvolle tafel. Je kunt vast begrijpen dat ik na een tijdje zelfs mijn telefoon onder de stapels spullen kwijt was. Oeps! Maar zoals menig Pinterest-quote het zo mooi zegt: creatieve mensen maken geen rommel, die hebben gewoon overal inspiratie liggen. Daar kan ik het niet anders dan mee eens zijn.

Sla jij ook weleens flink in bij aanbiedingen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Meaghan 10 maart 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Super leuk weer al die foto’s! Die kringloopwinkel in Hoofddorp lijkt me echt heel leuk om eens te bezoeken! En hihi al die vleesvervangers. Je bent niet de enige hoor die zo massaal inslaat bij aanbiedingen! Ik doe dat ook, vooral bij ongezoete amandelmelk en kruiden sla ik meteen veel in als het in de korting ligt!
  Die foto’s van Pippa zijn trouwens ook echt te schattig!

  • Romy 13 maart 2020 op 6:45 pm - Beantwoord

   Die kringloopwinkel in Hoofddorp is echt wel een aanrader. En mocht je er eens naartoe gaan, dan ben je natuurlijk eventueel ook hartstikke welkom bij mij thuis (daar vlakbij) 🙂

 2. Naomi 10 maart 2020 op 8:00 am - Beantwoord

  Leuk, weer zo’n inkijkje. En ja, mijn koelkast bestaat ook uit zo’n systeem van houdbaarheidsvolgorde of wat dan ook. Altijd links eerst pakken, dan komt het goed, bijvoorbeeld met yoghurt;). Inslaan bij korting doe ik ook, maar als het om verse producten gaat alleen als ik het ook in kan vriezen.

  • Romy 13 maart 2020 op 6:44 pm - Beantwoord

   Wat een handig systeem! Zo netjes als jij heb ik het nog niet geordend in de koelkast, maar misschien wordt dat een handig actiepuntje voor dit weekend 🙂

 3. Saskia 10 maart 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Super leuk altijd zo’n inkijkje. Die kringloop ziet er super leuk uit! 🙂 Netjes ook, is lang niet zo bij alle kringlopen heb ik gemerkt haha. En lief ook die bloemen van je vriend!<3

 4. Darina 10 maart 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Leuke foto’s en inkijkje! Vooral de foto’s van Pippa, geweldig!

 5. Linda 10 maart 2020 op 8:21 am - Beantwoord

  Wat is de katten mand toch een leuke vondst, staat zo leuk in huis! En zo heerlijk dat de bloesem weer uitkomt, dat maakt het uitzicht buiten ineens weer een stuk vrolijker ♥️

 6. Iris 10 maart 2020 op 8:43 am - Beantwoord

  Ah lieve kattenmand. Daar is je kat vast blij mee! Leuke foto’s heb je gemaakt.

 7. johanna 10 maart 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Super leuke post. Zo veel leuke dingen, en dan ook nog gewerkt? Heeff jouw week meer als 7 dagen, en meer als 24 uur per dag? Praktisch. Die kattenmand is leuk. Dat dikke filt kun je ook kopen, eens kijken of ik voor onze megakat iets passend kan maken. Een kringloopwinkel is natuurljjk het walhalla! Vooral ook omdat je weet dat je ook weer iets kan wegbrengen. Dat veganevlees is naturlijk keuk, maar can al dat verpakkingsmateriaal ben ik een beetje geschrokken. Maar dat is met vlees ook niet veel beter.

  Succes met je blog, je bedrijf, Pippa, etc. Op naar de lente!

  • Romy 13 maart 2020 op 6:58 pm - Beantwoord

   Haha, nee hoor 😉 Deze foto’s zijn grotendeels tussen het werken door gemaakt.
   Goed idee trouwens om zelf zo’n kattenmandje te maken. Hopelijk lukt het om daar iets passends mee te maken voor jullie kat.
   Inderdaad wel jammer trouwens dat ook om de vegetarische burgers vaak veel verpakkingsmateriaal zit. Lidl heeft nu trouwens ook een aantal burgers die met volledig CO2-vrij materiaal zijn verpakt. Toch een klein stapje vooruit!

 8. evelien 10 maart 2020 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat leuk zo’n inkijkje! Het kattenmandje voor Pippa is wel heel cute.
  Liefs,
  Evelien

 9. Janne 10 maart 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Fijn dat het kattenmandje een succes bleek!

  Bij de Coop hebben ze ook alles van Vivera voor 1 euro deze week. Het is deze week de Week zonder Vlees, vandaar dat er zulke goede aanbiedingen zijn. Ik heb “maar” drie bakjes gekocht, want ik eet niet heel veel vleesvervangers. Twee van de drie zijn dus ook de vriezer in gegaan — ik eet meestal maar één keer in de week vleesvervangers en de rest van de tijd eet ik peulvruchten.

  Nu het de Week zonder Vlees is, hebben veel restaurants acties waarbij ze extra vegetarische gerechten op het menu zetten. Ik ga morgen dus uit eten. Misschien is dat voor jou ook een tip 😉

  • Romy 13 maart 2020 op 6:55 pm - Beantwoord

   Lang leve de Week zonder Vlees! Echt heel blij met alle vega-acties. Het is dat mijn koelkast inmiddels vol staat met vleesvervangers, maar anders zou ik nog wel meer hebben ingeslagen 😉
   Goede tip trouwens van de vegetarische restaurants! Dat is inderdaad misschien wel een leuk idee voor deze week. Hopelijk was jouw etentje geslaagd 🙂

 10. bychristiana 10 maart 2020 op 11:10 am - Beantwoord

  Ik was toevallig van de week in de kringloopwinkel bij ons in de buurt en daar was ook van alles op kleur gesorteerd. Ik moest toen nog aan je denken, want ik herinnerde me dat berichtje van jou;-) Haha, die Pippa. Wat leuk dat ze uiteindelijk toch in de mand ging liggen. Sketch niet hoor. Die ligt of op een vloerkleed, of op de bank of op schoot. Ze gaat echt alleen ’s nachts in een mandje liggen.

  • Romy 13 maart 2020 op 6:59 pm - Beantwoord

   Haha, eigenwijze beestjes zijn het ook! Ik moet toegeven dat een ander kattenmandje ook nog nooit door Pippa is gebruikt. Ze ligt blijkbaar liever in de vensterbank of op een stoel dan in dat ene mandje dat speciaal voor haar bedoeld was. Juist daarom vond ik het zo leuk dat dit goedkope mandje wél een succes was.

 11. Jessica J. 10 maart 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Dat kattenmandje! Heel erg stijlvol. Blij voor je dat Pippa ook fan is, want met katten weet je inderdaad nooit, haha.
  En toevallig, ik ga deze middag even langs de Albert Heijn, want de vleesvervangers zijn hier ook in promotie! “Maar” -30%, maar beter dan niets! Ideaal om de vriezer weer effe vol te proppen!

  • Romy 13 maart 2020 op 7:01 pm - Beantwoord

   Toch een goede deal bij Albert Heijn! Hopelijk heb je alsnog met korting wat lekkere vega-burgers kunnen scoren.

 12. Irene 10 maart 2020 op 12:17 pm - Beantwoord

  Haha wow wat een voorraad vleesvervangers! Maar je hebt gelijk hoor, ik zou er ook veel inslaan als ze maar €1 zijn. Die van Vivera zijn ook echt heel lekker. Ik vries ze wel in omdat ik zo’n hoeveelheid nooit op zou krijgen :p

  • Romy 13 maart 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

   Haha, ik was een beetje enthousiast toen ik de vleesvervangers insloeg 😉 Het was ook zo’n goede deal van Vivera. Gelukkig is alles wel een tijdje houdbaar.

 13. Audrey 10 maart 2020 op 1:23 pm - Beantwoord

  Die spiegelselfie is superleuk! Deze week is alle Vivera weer 1 euro bij de Plus en bij de Coop. Ik ga even inslaan bij die laatste, want daar is het assortiment ook net wat groter. Vega-vissticks, smullen!

  • Romy 13 maart 2020 op 7:02 pm - Beantwoord

   Oh yum! Dat doe je goed. Lang leve de Week zonder Vlees – dat levert toch heel wat fijne koopjes voor vegetariërs op.

 14. Rianne 10 maart 2020 op 3:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kattenmand en zeker voor die prijs 🙂 Die van ons hebben een vilten kattenhuisje van de Lidl waar ze weleens inliggen en nog een ander tochtdicht exemplaar van Zooplus en nog 2 van die mandjes met een halfdakje erboven met een kussentje erin. Maar ze liggen even graag in hun leunstoelen en op het grote bed haha 😀 Ze hebben in elk geval wat te kiezen zullen we maar zeggen 🙂 Leuke selfie foto heb je trouwens gemaakt. In Almelo hebben we ook zo’n nette kringloop die het serviesgoed op kleur sorteert, dat is wel handig vind ik. En op de een of andere manier ziet het er gelijk ook netter uit allemaal.
  En ja ook wij hebben massaal vleesvervangers ingeslagen 🙂 Vorige week 10 Vivera verpakkingen bij de Dirk voor 99 cent per stuk en deze week 2maal Naturli gehakt en 3 verpakkingen van de garden gourmet met de bratwurst en chorizoworst met 30% korting. En dan gaan we vrijdag nog boodschappen doen bij de Plus, dus zullen we daar nog weer wat Vivera verpakkingen inslaan voor een euro per stuk. Als het in de aanbieding is moet je het er maar van nemen, niet? Leuke nieuwe rubriek is dit trouwens, groetjes Rianne

  • Romy 13 maart 2020 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een koopje, jouw vega-aankopen. Ik krijg er spontaan zin van om nog meer vega-koopjes in te slaan, maar helaas zit mijn koelkast nu redelijk vol 😉
   Jullie katten hebben ook heel wat leuke dingen om uit te kiezen zo te horen. Altijd leuk om dingen voor de katten te kopen – en nog leuker als ze er daadwerkelijk gebruik van maken natuurlijk.

 15. Rachel Kromdijk 10 maart 2020 op 3:50 pm - Beantwoord

  Wat heb je eigenlijk een toffe vloer zeg en wij kopen ook graag onze boodschappen bij de Liddl en wij vriezen eigenlijk graag in. Ons brood, snacks, friet, pizza’s, gehakt (kopen we op gehaktdag), ijsjes etc haha.

  • Romy 13 maart 2020 op 7:05 pm - Beantwoord

   Vriezers zijn ook echt wel ideaal voor alles wat je niet meteen op krijgt. Daar maak ik ook regelmatig dankbaar gebruik van.
   En thanks voor je compliment over mijn vloer! Deze lag er al in bij de vorige bewoners, maar is ook helemaal mijn smaak.

 16. Lesley - Euh Nee 10 maart 2020 op 4:33 pm - Beantwoord

  Oeh, ik krijg spontaan zin om nog eens naar een kringloopwinkel te gaan! Lekker en Simpel is trouwens ook echt mijn go to-receptensite, haha! 🙂

 17. Anna 10 maart 2020 op 6:00 pm - Beantwoord

  Wauw al die vleesvervangers! Mijn favoriete zijn die van Valess, vooral de mozzarella en schnitzel (en de stukjes) ahhh ik hou van Valess! Liefs

  • Romy 13 maart 2020 op 7:06 pm - Beantwoord

   Oeh ja, Valess is echt een lekker merk! Ik ben zo blij dat ik wat vleesvervangers van dat merk heb liggen. Weer heel wat lekkere nieuwe dingen te ontdekken 🙂

 18. Justine 11 maart 2020 op 10:48 am - Beantwoord

  Ahh leuk allemaal! Ik krijg dus ook echt lentekriebels van die mooie bloesembomen.
  Die vleesvervangers.. 1 euro? Woow! Ik ben geen vegetarier maar ik probeer wel steeds vaker vega te eten. Ik zoek een goede balans zeg maar. Maar soms vind ik die vleesvervangers dus echt duur. Zo’n actie is dan echt ideeal!

  • Romy 13 maart 2020 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ja, wat een koopje hè?! Het klopt trouwens wel dat sommige vleesvervangers (helaas) best wel prijzig zijn. Aanbiedingen zijn dan echt ideaal. Je zou ook eens bij Lidl kunnen kijken. Daar heb je best wel wat betaalbare vleesvervangers die ook nog eens heel lekker zijn.

 19. Anouk 11 maart 2020 op 1:03 pm - Beantwoord

  Ik kocht laatst bij de Albert Heijn 8 potten hak, 3 potten jam en 2 potten chocopasta omdat het allemaal in de aanbieding was. De persoon die me kwam controleren bij de zelfscan keek wel een beetje raar naar mijn hele tas vol potjes. Maar ach alles voor een koopje.

  • Romy 13 maart 2020 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Aanbiedingen zijn er om gebruik van te maken 😉

 20. Mariska 11 maart 2020 op 6:19 pm - Beantwoord

  Die kattenmand heeft mn zusje ook gekocht en is volgens mij ook een hit bij haar 🙂 Leuk ding! Zelf heeft Vriendje (mijn kat) 3 plekjes; zo’n ‘hangding’ aan de verwarming, een chill stoel en nog een plekje in de Ikea kast 🙂

  • Romy 13 maart 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk! Dan is het blijkbaar een geslaagde kattenmand. Maar jouw Vriendje heeft het zo te horen ook goed voor elkaar met zo veel zit- (of hang-)plekjes.

 21. Nikita 14 maart 2020 op 9:47 pm - Beantwoord

  Ik moet altijd lachen als je over Pippa vertelt. Ook toen je schreef dat je je altijd laat afleiden door Pippa in plaats van je telefoon of notificaties. Stiekem is Pippa ook en stuk leuker dan het feit dat er iemand je status op Facebook heeft geliked vind ik zelf. Jouw buit van vleesvervangers is een beetje wat ik doe als ik naar Albert Heijn ga. Onze Albert Heijn ligt een eindje weg, dus we gaan er heel soms naartoe. Maar die hebben dus chocolade en snacks (onder andere uit Nederland) die onze supermarkten niet hebben en dan sla ik mijn voorraadje in. Vandaag had ik geluk want mijn chocolade was in promotie. Ik sla best wel veel snacks in dan, maar die eet ik op of neem ik mee voor in mijn pauze op het werk (die van tien minuten, niet mijn middagpauze natuurlijk). Tussendoor koop ik normaal geen chocolade, maar dat is een beetje mislukt de afgelopen tijd. Dus daar ga ik op letten. Je belevenissen zijn weer superleuk om te lezen!

  • Romy 6 april 2020 op 11:30 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je om zo nu en dan een klein voorraadje chocola en snacks in te slaan die je écht heel lekker vindt. En weet je, zo’n snack op z’n tijd heb je echt wel verdiend. Juist in deze gekke periode waarin je jezelf best wel wat verwennerij mag gunnen 🙂

Recente blogs