inkiekje1 6

Inkiekje #21 | Muzikale deurmatten, achtbaankaarten & bijzondere kappersbezoekjes

 • 16 december 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het waren twee goed gevulde weken. Dat is ook te zien aan het aantal foto’s op de volle filmrol van mijn camera. Ik ging de deur (net als ieder ander) niet veel uit, maar beleefde toch genoeg fotowaardige momenten. Zo trof ik de nodige kerstvoorbereidingen en had ik een hilarische online kerstbingo, waarin ik gelukkig een levendige deurmat aan mijn neus voorbij zag gaan. Verder kreeg ik een bijzondere kaart toegestuurd die het pretpark bij mij in huis bracht. En zonder het te weten had ik een kappersbezoekje geboekt dat niet alleen net op tijd voor kerst, maar ook net op tijd voor de lockdown was.

pippa en bloemen
hyacint in vensterbank

Nu het buiten donker en grauw is, heb ik het binnen extra gezellig gemaakt. In mijn vensterbank is het een vrolijke boel met alle plantjes en potten. Mijn nieuwste aanwinst zijn de hyacinten die ik van vriendlief kreeg. Ze staan al een tijdje heel mooi in bloei en krijgen elke dag weer nieuwe roze bloemen.

cadeaus sinterkerst

Nog iets waar ik blij van werd, was het Sinterklaas vieren met mijn ouders en broers (op 1,5 meter afstand). Ik had het lootje van mijn broertje getrokken en kocht de dingen hierboven voor hem. Broerlief houdt van gezond en vegan koken, dus het was een feestje om cadeaus voor hem te scoren.

Het kruidenbuiltje vond ik zo’n leuk idee toen ik het tegenkwam dat ik er misschien zelf ook één wil scoren. Gewoon online te koop bij Blokker trouwens!

kerstbingo

Een week na Sinterklaas was het tijd voor een online kerstbingo met de hele familie. Ik was zo enthousiast dat ik per ongeluk een dag te vroeg stipt om 14.00 uur klaarzat in Teams. Dat ik er iets te vroeg bij was, ontdekte ik trouwens pas toen ik mijn vader lichtelijk gestrest belde om te vragen waarom ik niet in de meeting kon komen. Dus… het bingolot lezen (waar toch duidelijk ‘zondag’ op stond) is duidelijk een vak apart. Kon ik wel weer extra lang van de voorpret genieten!

Het werd een lekker chaotische en gezellige happening, die familiebijeenkomst met twintig man via Teams. Ik won uiteindelijk een pakje thee, een chocoladereep en een stroopwafelpakket. Daarmee had ik het nog aardig goed getroffen, aangezien ik “geweldige” prijzen als een muzikale deurmat (altijd al willen hebben!), een wandplank voor wc-rollen en een vogelhuisje in de vorm van een Volkswagenbus aan mijn neus voorbij zag gaan.

balea adventskalender

Daarbij bleef het niet met de cadeaus. Ik mocht ook elke dag een vakje van mijn adventskalender van DM openmaken. Na een paar dagen was dit mijn buit. Heel blij mee! Dit is echt een fijne kalender waar alleen maar producten in zitten waar ik daadwerkelijk iets mee kan. Het badzout bewaar ik trouwens tot het moment dat ik ooit weer op vakantie ga en de luxe van een hotelkamer met bad heb.

lidl vega gourmetmix

Het bleef niet bij vakjes in mijn kalender openmaken qua kerstvoorbereidingen. Ik scoorde ook alvast deze vega-gourmetmix bij Lidl om in te vriezen. Vorig jaar greep ik net mis met de gourmethapjes en dat wilde ik me dit jaar niet nog eens laten gebeuren. De helft van mijn “kerstdiner” is alvast binnen!

lidl glutenvrije cookies

Toen ik toch al bij Lidl was, snuffelde ik meteen rond tussen de nieuwe Deluxe-producten. Daar kwam ik zowaar deze glutenvrije boterkoekjes tegen. Sinds ik met Bart ben (die glutenvrij eet), maak ik er een sport van om glutenvrije producten te scoren die je niet overal ziet liggen. Ik eet zelf niet glutenvrij (behalve als we bijvoorbeeld samen pasta of taart maken), maar vind dit soort koekjes natuurlijk een prima reden om ook eens iets zonder gluten te eten.

Deze koekjes waren een groot succes. Zeker een aanrader voor wie ook geen gluten mag dus!

hema planner

Verder kocht ik eindelijk een planner voor het nieuwe jaar. Ik kwam er spontaan een tegen bij HEMA die genoeg ruimte biedt om je taken per uur in te plannen op een dag. Superhandig! De planner kostte maar € 7,- en heeft een fijne stevige kaft met een subtiel glittertje. Ik heb de mijne al in gebruik genomen om mijn eerste Zoom-afspraken en taken voor het nieuwe jaar in op te schrijven.

weleda gezichtscrème amandelbloesem

Oké, nog één ding en dan houd ik op met de (niet gesponsorde) producttips. Ik vroeg in mijn vorige Inkiekje om tips voor gezichtscrème voor een gevoelige huid. Een aantal van jullie tipten me de crème van Weleda. Deze fijne crème heb ik nu 1,5 week in gebruik en bevalt inderdaad heel goed. De crème is dierproefvrij, bevat geen parfum en mijn huid reageert er heel goed op. Ik heb geen rode vlekken meer en mijn huid voelt ook niet branderig, terwijl ik daar wel last van kreeg toen ik even later een maskertje met parfum wilde gebruiken. De crème is niet goedkoop met zijn € 17 per tube, maar dat heb ik er zeker voor over nu ik weet hoe ik op goedkopere crèmes mét parfum reageer.

pippa onder deken

Verder werkte ik vorige week dinsdag de hele dag in een vest met daaroverheen een badjas en een dik kleed. De verwarmingspomp bleek kapot, waardoor het ijskoud was in huis. Gelukkig kom je met dekentjes een heel eind. Er was één geluksvogel in deze situatie: Pippa. Die vond het wel best om onder het dekentje lekker tegen mijn voeten aan te kruipen. Andersom kon ik die extra voetenverwarming ook wel waarderen.

kerstboom vrolijk huis

Dit weekend stond in het teken van de kerstboom versieren met Bart. Een feestje om samen te doen! Inmiddels staat de kerstboom alweer een paar dagen in de hoek van de kamer. Zeker in dit thuiswerkjaar vind ik het heel gezellig om de hele dag vanuit mijn ooghoek uitzicht te hebben op zo’n vrolijk kerstig ding.

kaarten maken

Naast de kerstboom opzetten, hielden Bart en ik ons bezig met een ander kerstproject: kerstkaarten maken. Bart was zo lief om me te helpen en bleek een waar natuurtalent te zijn in het maken van kaarten (trots!). Met First Dates of kerstmuziek op de achtergrond en de creatieve flow er lekker in, gingen we allebei als een speer. Ik zal binnenkort een paar kaarten op mijn blog laten zien. Yes, ook die van Bart!

kat op yogamat

Naast het maken van kaartjes, was er ook tijd voor ontspanning in de vorm van yoga. Ik weet niet hoe het met jouw kat zit, maar die van mij kan het nooit laten om over de yogamat te rollebollen. Geen idee welke oefening Pippa op deze foto uitvoerde, maar het ziet er zeker lenig uit.

mondkapjes handgemaakt

Met de post kreeg ik de handgemaakte mondkapjes binnen die ik bij Sop’s Shop (via Instagram) bestelde. Heel tof dat ik nu eindelijk iets vrolijks over mijn gezicht kan dragen als ik naar de supermarkt ga!

vaker vrolijk gedicht

Andere leuke post die ik in de brievenbus vond, was deze kaart. Nu hoor ik je denken: “Leuk hoor, de foto van een enge groene achtbaan! Maar waarom dat?”. Tja, ik moest dus ook twee keer kijken voordat ik me weer herinnerde waar deze kaart voor bedoeld was. Een tijdje geleden mailde een bedrijf mij of ze een gedicht van mij voor hun kerstkaart mochten gebruiken. Tuurlijk, dat vond ik een mooie eer als ze mijn naam erbij konden vermelden. Dat werd deze kaart dus! Eigenlijk wel heel tof dat om mijn gedichtje tussen de loopings te zien staan van die ene enge achtbaan in Walibi World waar ik altijd met een grote boog omheen loop.

kapper vaker vrolijk

En toen was het maandag: de dag dat de lockdown werd aangekondigd. Het bizarre was dat ik zondag nog nietsvermoedend een kappersafspraak had gepland voor maandagochtend vroeg (onder het mom van “Dan is er geen drukte en kan ik onder werktijd gaan”). Toen had ik nog geen flauw benul dat de kappers een paar uur later voor een maand dicht zouden gaan. Nu is een goed gekapte haardos natuurlijk geen primaire levensbehoefte, maar ik kon door dat nieuws mijn fris geknipte coupe wel extra waarderen.

Ik moet bekennen dat de lockdown voor mij persoonlijk niet veel verandert ten opzichte van wat ik de afgelopen maanden wel/niet deed. Maar ik besef heel goed dat deze situatie voor veel mensen wél lastige en grote gevolgen heeft.

Op Instagram deelde ik er een post over. Maar ook op mijn blog wil ik graag een shoutout geven naar iedereen die in deze periode op welke manier dan ook nog meer op zijn bordje krijgt. Aan alle mensen die nu alle zeilen bijzetten om de zorg, een deel van de kinderopvang, de supermarkten, etc. draaiende te houden. Maar ook aan alle ondernemers, thuiswerkende ouders, ouderen, kwetsbaren, singles en anderen die het nu om verschillende redenen lastig hebben.

Wees lief voor jezelf en wees lief voor elkaar. Laten we er voor elkaar zijn – al is het digitaal en op afstand. Weet dat je niet alleen hoeft te zijn en dat er ook jouw verdriet en gevoelens ruimte is. Houd je taai, lieve jij!

Wat helpt jou om van de komende weken toch iets fijns te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 16 december 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Een mooie boodschap op het einde . Gezellige foto’s en wat een mooie prijzen heb je gewonnen. De kerstboom vind ik heel mooi en het is zeker fijn om deze nu te hebben staan en van te genieten. Ik geniet van de kleine momenten en ben dankbaar dat mijn dierbaren en ikzelf gezond zijn.

 2. Meaghan 16 december 2020 op 9:41 am - Beantwoord

  Leuk inkiekje! Haha ik moest wel lachen over de gebeurtenis dat je een dag te vroeg voor je laptop zat om de bingo te spelen. Hihi, iets te enthousiast. Maar mooi dat het de dag erna alsnog zo gezellig is geworden en je leuke prijzen hebt gewonnen! En ook tof dat Bart je heeft geholpen met het maken van kerstkaartjes. Hihi zo gezellig om dat samen te doen, zeker als hij er ook nog eens goed in blijkt te zijn!
  Ooh geweldig dat jouw tekst op dat kaartje met die achtbaan staat, ook al ben je zelf niet zo’n dare devil. Gaaf joh dat mensen die dat kaartje krijgen gewoon jouw tekst erbij ontvangen!

 3. Haydée 16 december 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Haha, met je nieuwe planner hoef je inderdaad nooit meer op de verkeerde dag op Teams in te loggen. 😀 Wel een super leuk idee om een kerstbingo te doen met je familie!

 4. Janne 16 december 2020 op 10:43 am - Beantwoord

  Kapper-boks! Ik had ook toevallig net voor maandagochtend vroeg een afspraak bij de kapper. Ik ga altijd de week voor de kerstvakantie naar de kapper, en om me extra productief te voelen had ik bedacht om die afspraak ook meteen aan het begin van de week te plannen. Het was hartstikke rustig bij de kapper, heel fijn.

  De lockdown verandert voor mij ook weinig in wat ik van plan was, maar ik merk wel dat ik er stress van krijg. De berichten over volstromende ziekenhuizen en overspannen zorgmedewerkers zijn gewoon niet leuk en ik kan veel te weinig doen om te helpen. Er zijn volgens mij maar weinig mensen die zich niet boos, bang, machteloos of gefrustreerd voelen bij deze berichten en deze nieuwe regels. Hopelijk hebben de regels in ieder geval het gewenste effect, en gaat het gauw beter.

  • Romy 25 december 2020 op 12:07 am - Beantwoord

   Yes, kapper-boks terug! Toevallig dat we net allebei een van de laatste afspraken voor de lockdown hadden. Ik vond het ook heerlijk rustig, zo’n afspraak op een doordeweekse ochtend. Toen ik later hoorde dat de kappers dicht moesten, waardeerde ik dat kappersbezoekje nog meer.

   Net als jij hoop ik ook heel hard dat de lockdown snel effect heeft. Het is vreselijk om te zien en horen hoe hard de mensen in de zorg moeten werken en hoe het virus op sommige mensen enorme impact heeft (qua gezondheid, financiën, psychische gezondheid of wat dan ook). Laten we hopen dat het over een paar weken weer een stuk beter gaat.

 5. bychristiana 16 december 2020 op 10:55 am - Beantwoord

  Die planner van Hema is erg leuk zeg, en herkenbaar hoor, met die yogamat. Als hier een yogamat in de kamer ligt, weet Sketch ook niet hoe snel ze daar op moet gaan liggen. En als ze dan gaat stretchen (wat ze heel vaak doet;-)) is het helemaal hilarisch!

 6. Naomi 16 december 2020 op 12:49 pm - Beantwoord

  Hoera voor dat kappersbezoek! En ik vind het zó tof dat Bart mee heeft gedaan met kaarten maken. Zo’n gedichtje op een kaart zien van jezelf lijkt me echt een eer. Superleuk!

 7. Daenelia 16 december 2020 op 1:21 pm - Beantwoord

  Komt helemaal goed. Bij ons verandert er ook niet veel. Ik hoop wel dat ik iets meer rust krijg, maar dat komt ook vanzelf wel met de lockdown. Even het jaar rustig uitgaan. Geen stress maar gewoon gezellig.

 8. Audrey 16 december 2020 op 2:15 pm - Beantwoord

  Wat tof allemaal! Ik was ook al aan het googelen op zo’n kruidenbuiltje en ik zag dat ze bij Dille en Kamille ook een mooie hebben. Heel handig voor stoofpotjes ook. Laurierblaadjes kan ik wel terugvinden, maar kruidnagels blijven altijd een opgave…

 9. Irene 16 december 2020 op 4:52 pm - Beantwoord

  Oeeh 17 euro is inderdaad wel prijzig, maar als hij goed werkt toch beter dan een goedkope irriterende crème hé. Als je een goedkopere vervanger wil ooit, ik gebruik de Vitamine E crème van Jacob Hooy, kost 5 euro voor een pot en mijn huid is daar zo goed mee. Super zacht! (Ook vaak te koop bij een 1+1 gratis actie)
  Ik zag Barts kaartje op Instagram, hij kan goed handletteren zeg! 😀

  • Romy 25 december 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Nou hè, ik vond Barts kaart ook zo mooi geworden 🙂 Hij heeft echt talent!
   Enne, dank je voor de goede tip van de crème!

 10. Shirley 17 december 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Toevallig van je kappersbezoek. Met een slecht kapsel kan ik wel leven, maar ik zou toch blij zijn met dat toeval. Het is gek om nu eens aan de andere kant van de grens te zitten. In België zijn de winkels sinds begin december weer open na de tweede lockdown.

  • Romy 25 december 2020 op 12:01 am - Beantwoord

   Lijkt me inderdaad heel vreemd voor jou dat België eerst de strenge maatregelen had terwijl het in Nederland nog meeviel, terwijl het nu precies andersom is. Hopelijk kun jij je familie in Nederland over een tijdje toch nog eens zien! Lijkt me best lastig dat corona de afstand tussen beide landen nu – soort van – heeft vergroot.

 11. Giovanna Jansen 18 december 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

  Haha die Pippa, lekker aan de yoga! En wat een mazzel dat je net op tijd al een kappersbezoekje gepland had staan!

 12. Anouk 18 december 2020 op 12:13 pm - Beantwoord

  Leuk altijd weer de inkiekjes! Ik mopper al jaren dat de lidl geen vega gourmet pakket heeft met meerdere varianten erin, maar alleen maar verpakkingen met een soort erin (en meerdere doosjes is vrij veel als je de enige vegetariër bent). En nu hebben ze het, en ga ik niet gourmetten haha 🙂

  • Romy 24 december 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Haha, oh jee, zal je net zien inderdaad! De gourmethapjes zijn trouwens ook erg lekker uit een bakpan trouwens. Heb er stiekem al een aantal op de afgelopen dagen 😉
   Ben het wel helemaal met je eens trouwens over die doosjes met maar één variant erin van Lidl. Die sla ik ook over. Als je die ene variant dan niet lekker vind, zit je met een heel doosje vol opgescheept. Niet handig 😉

 13. patriciaKleijn 19 december 2020 op 5:19 pm - Beantwoord

  ik moet nog 2 daagjes werken en dan lekker vakantie tot 4 januari, mijn vriend is ook vrij dus we gaan de gang even opnieuw aanpakken en verder lekker relaxen en genieten van de rust

  • Romy 24 december 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk, anderhalve week vakantie! Geniet er lekker van samen!

 14. Zo simpel is dan geluk 20 december 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Gezellig zo’n familie kerstbingo! Wel ontzettend gelachen om het feit dat je een dag te vroeg klaar zat. Weleda heb ik ook goede dingen over gehoord. Zelf gebruik ik op dit moment de producten van Neobio, ook een fijn merk.
  Gelukkig heb ik ook niet zo’n moeite met de lockdown en zal het prima lukken om er toch een fijne tijd van te maken.

  • Romy 24 december 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond het ook wel echt wat voor mij om al een dag te vroeg voor de video klaar te zitten 😉 Heb er hardop om gelachen!
   Goed om te horen dat jij ook de lockdown niet heel lastig vindt. Hopelijk kun jij er ook ondanks de gekke tijd toch fijne feestdagen van maken.

Recente blogs

XL review plantaardige kwark & yoghurt (13 soorten getest!)

22 november 2022|Lifestyle, Groen doen|

"Mag ik dan nooit meer een bakje kwark eten?", was mijn reactie toen ik lactosevrij moest gaan eten. Ik ontbeet zeker 4 dagen per week met kwark en kon me niet voorstellen dat er een lekker alternatief voor zou bestaan. Inmiddels eet ik zo'n 10 maanden alleen nog maar plantaardige kwark en yoghurt. En eerlijk? Ik mis voor mijn gevoel helemaal niets. Ja, het smaakt anders dan kwark. Ja, er bestaan heel smerige of flauwe opties. Maar... ja, er bestaat ook heel veel wat prima te pruimen is en wat in mijn ogen zelfs lekkerder is dan echte kwark. Ik vond het tijd voor een recap: dit is mijn eerlijke mening over 13 soorten plantaardige kwark en yoghurt van Alpro, Albert Heijn, Lidl en Abbot Kinney's.

Inkiekje #22 | Bagels, boeren & blijmakers per post

28 december 2020|Persoonlijk|

Kerstmis. Dat ene woord was toch wel het thema van mijn week. En wat was dat fijn! Ik knutselde de laatste kerstkaarten in elkaar, kreeg onverwachtse kerstpakketten binnen, keek kerstspecials op tv, genoot van lekker eten en zocht naar manieren om ondanks de lockdown toch fijne kleine herinneringen te maken. Dat laatste is gelukkig goed gelukt. Kiek je mee?

67 leuke activiteiten voor koppels (binnen & buiten)

4 januari 2021|Lifestyle|

Bart en ik zijn altijd wel in voor leuke activiteiten voor koppels. En dan het liefst iets origineels! De ene keer is dat gewoon samen een ouderwets bordspel spelen. De andere keer kruipen we achter het stuur van een oud busje. En weer een andere keer doen we samen een poging iets heel lekkers op tafel te toveren. Omdat je nooit ideeën genoeg hebt, zet ik 64 ideeën voor activiteiten voor koppels op een rij. Ook ideeën die iets origineler zijn dan het zoveelste diner bij kaarslicht!