ink11

Inkiekje #22 | Bagels, boeren & blijmakers per post

 • 28 december 2020
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Kerstmis. Dat ene woord was toch wel het thema van mijn week. En wat was dat fijn! Ik knutselde de laatste kerstkaarten in elkaar, kreeg onverwachtse kerstpakketten binnen, keek kerstspecials op tv, genoot van lekker eten en zocht naar manieren om ondanks de lockdown toch fijne kleine herinneringen te maken. Dat laatste lukte zeker. Kiek je mee?

zelfgemaakte kerstkaart

De afgelopen weken was ik enorm in de kerststemming. Dat kwam onder andere doordat ik heel wat avonden fanatiek aan het kerstkaarten maken was. Niet omdat het moet, maar omdat ik daar oprecht van kan genieten. Toch ben ik ook altijd weer blij als de laatste kerstkaart klaar is. Kan ik me weer mooi op andere projecten storten!

Deze kaart was de laatste die ik maakte. Wil je meer van mijn zelfgemaakte kerstkaarten zien? Al eerder liet ik zien hoe je kerstkaarten met knopen (en nog iets meer materialen) kunt maken. De sneeuwpop was een herhaling van een creatief idee dat eerder in me opkwam.

kerstkaarten versturen

Naar de brievenbus ermee! Elk jaar begin ik weer iets te laat aan mijn kerstkaarten, waardoor het spannend is of ze nog vóór de kerst op de plek van bestemming aankomen. Ach, met de PostNL-drukte is dat sowieso maar afwachten en het gaat om het idee natuurlijk.

chocola kerstpakket

Ik kreeg zelf ook leuke kerstpost. Onverwachts kreeg ik van twee opdrachtgevers zowaar een kerstpakket toegestuurd. Hoe lief! Dat terwijl ik me er helemaal op had voorbereid dat ik als zzp’er zelf mijn kerstpakket zou moeten kopen (heb ik stiekem alsnog gedaan trouwens, in de vorm van een nieuwe King Louie-jurk). Ik kreeg onder andere dit heerlijke chocoladepakket thuisbezorgd. Zodra mijn beugel eruit is, ga ik daar heerlijk van genieten. Pip was een tikkeltje jaloers, zoals je ziet.

kat in doos

Gelukkig voor Pip werd er bij het chocoladepakket ook iets leuks voor haar bezorgd: een doos. “Past precies”, dacht ze vast. Reden genoeg om je kattenbillen in te houden en jezelf in een doos te proppen. Dat zit natuurlijk ook veel lekkerder dan het ruime en zachte kattenmandje dat ook voor Pip klaarstaat. Ja, dat snap ik ook wel.

rituals kerstpakket

Het bleef niet bij één kerstpakket. Ik kreeg diezelfde dag zowaar nog een doos aan de deur bezorgd. Een andere opdrachtgever stuurde me een Rituals-pakket, waarin ook nog eens precies mijn favoriete geuren zitten. Wat een lieve verwennerij allemaal!

kerstbingo prijs

Nee hoor, ik kreeg niet nóg een kerstpakket. Wel kwam “de kerstman” het pakket bezorgen dat ik bij de online kerstbingo had gewonnen. Zoals je ziet, kan ik me voorlopig helemaal in stroopwafelsferen wanen en heb ik voor de komende tijd ook genoeg chocola en thee in huis om de lockdown mee door te komen.

bagels & beans paddoburger

Bart en ik kwamen spontaan op een (vonden wij) heel goed plan. We waren altijd gek op Bagels & Beans eten samen, maar hebben dat vanwege corona al vanaf januari niet meer gedaan. In plaats van te zwelgen in het zelfmedelijden, besloten we te kijken naar wat wél kon. Blijkt dat je dus gewoon online bagels kunt bestellen en die op een afgesproken tijd (zonder in een rij te hoeven staan) kunt ophalen. Drie keer raden wat wij donderdagmiddag deden! De bagel met paddoburger smaakte uit een kartonnen doosje thuis minstens zo lekker als in de Bagels & Beans zelf. Ik vermoed dat wij in januari nog wel een keer die kant op gaan.

kerstkaart getekend

Bart hielp dit jaar mee met kaarten maken en maakte de bovenstaande kerstkaart voor mij met een getekende versie van Pippa met kerstmuts erop. Zelf getekend en gehandletterd. Die jongen heeft talent, toch?!

curry met bloemkool

Naast creatief met pen, papier en schaar, probeerde ik ook creatief met eten te zijn. Deze bloemkoolcurry met linzen was goed gelukt en gunde ik een plekje op mijn blog als recept. De foto’s bij dat artikel zien er overigens iets smakelijker uit dan het gele prutje hierboven. Ik garandeer je: niet fotogeniek, wel lekker!

ixxi besteld

Nog even over kerstpakketten en cadeautjes. Aan cadeaus doe ik met kerst eigenlijk nooit. Van huis uit ben ik gewend om elkaar met Sinterklaas cadeaus te geven en met kerst vooral te genieten van het samenzijn en het lekkere eten. Toch kon ik het dit jaar niet laten om een kerstcadeau voor vriendlief te bestellen. Ik had al 1,5 jaar een IXXI hangen in mijn gang, maar wilde iets nieuws. Omdat vriendlief nog nergens in huis op een foto stond te shinen, vond ik het tijd voor een nieuwe IXXI en deed ik hem die cadeau.

nieuwe ixxi

Dit is ‘m dus! De bewering “Je trekt je IXXI zo van de muur zonder de verf te beschadigen” in de handleiding leek niet helemaal te kloppen, maar dat mocht de pret niet drukken. De IXXI hangt en gelukkig was Bart er ook erg blij mee. Het maken van de IXXI was trouwens ook al een feestje op zich. Zo kwam ik onder andere onze eerste foto samen weer tegen en moest ik weer denken aan een paar fijne momenten die we dit jaar beleefden. Nu allemaal vereeuwigd op onze eigen wall of fame!

kerstgedicht 2020

Toen was het kerst! Ik werkte op kerstavond aan een kerstgedicht voor op mijn blog, genoot van All You Need Is Love en vond het heerlijk om er een rustige avond zonder verplichtingen van te maken. Inclusief foute kersttrui en al. Op Eerste Kerstdag gingen Bart en ik naar mijn ouders. En op Tweede Kerstdag was ik bij hem thuis en hebben we gegourmet. Geen grootse familiefeesten, maar wel gezellig samenzijn – om eerlijk te zijn is dat me ook veel meer waard dan welk grootse feest dan ook. Dat er lekker eten op tafel stond, maakte het er alleen maar nóg beter op.

slinger kapot

Met kerst ontdekte ik de eerste aanvalactie van Pippa op de kerstboom. Tot nu toe heeft ze de kerstboom tot mijn grote verbazing nog helemaal intact gehouden. Er is zelfs nog geen enkele bal gesneuveld. Donderdagnacht besloot mevrouw wel om er met een deel van de slinger vandoor te gaan en trof ik opeens dit zielige stukje slinger in een hoekje aan. Ach, als dat het ergste is, dan bof ik maar met een (voor nu) best brave kat.

boer zoekt vrouw op tv

We sloten Eerste Kerstdag af met de Boer Zoekt Vrouw-kerstspecial. Normaal kijk ik bijna nooit tv, maar met kerst staat dankzij All You Need Is Love en Boer Zoekt Vrouw mijn televisie opeens verrassend veel aan op cheesy programma’s. Ik was een beetje teleurgesteld door de kleine hoeveelheid romantiek bij Boer Zoekt Vrouw dit seizoen, maar het was evengoed vermakelijk om te zien.

romy in aalsmeer

Tweede Kerstdag begonnen we met een wandeling. Vlak bij mij wordt een nieuwe weg gebouwd, waar je nog niet overheen mag rijden, maar wel al overheen kunt lopen. Nu grootse reizen er niet in zitten, besloot ik een wandeling over die weg maar tot een bucketlist-momentje van dit jaar te benoemen. Hoe vaak komt het nu voor dat je rustig wandelt op een plek waar normaal auto’s met 50 km per uur rijden. Daredevil, hoor! Soort van 😉

Na het kersteten aten we op derde kerstdag een heerlijke gezonde lunch: pompoensoep met bananenpannenkoekjes met kwark en honing. Meestal ben ik zo’n rasechte Hollander die elke dag met broodjes en soep luncht, maar zo’n lekkere én gezonde (after-)kerstlunch sla ik ook zeker niet af.

pippa vaker vrolijk

Toen was kerst alweer voorbij. Pip moest duidelijk uitbuiken van haar kerstdiner bestaande uit Felix-voer (of zou ze een kater hebben?). Ook ik moest bijkomen van een weekend vol gezellige verplichtingen (al lag ik er niet zo bij als Pip voor mijn bijkomsessie). Tijd om deze blog samen te stellen en zo – lekker in mijn eigen cocon – nog eens flink na te genieten van de afgelopen week.

Heb jij – ondanks de gekke situatie – nog fijne kerstdagen gehad?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 december 2020 op 7:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s, vooral van Pippa, geweldig! Zo te zien heb je een mooie kerst beleefd. Ik vond het ook heel fijn. Het was heel relaxed, heerlijk gegeten maar niet teveel. Fijne week!

 2. Johanna 28 december 2020 op 10:51 am - Beantwoord

  Super leuk verslag, en ja…Pippa blijft leuk. Overigens ligt onze ook graag op haar rug. Fijne laatste dagen van dit vreemde jaar

 3. Anouk 28 december 2020 op 2:29 pm - Beantwoord

  Onze kerstplannen werden in de war gegooid doordat mijn schoonvader ziek werd op tweede kerstdag (en wij waren daar nog van eerste kerstdag), gelukkig was de test negatief en konden we derde kerstdag alsnog naar mijn ouders. Wel erg vermoeiend zo drie dagen drukte. Wat superleuk van je opdrachtgevers dat ze jou ook iets sturen, ik loop nu stage en daar nemen ze de studenten ook mee met hun kerstpakketen, zo lief!

 4. Saskia 28 december 2020 op 3:42 pm - Beantwoord

  BAGELS> Echt een super tip die ik zeker nog ga doen 😉
  En erg blij met je zelfgemaakte kaartje, dank daarvoor nog en de lieve woorden <3 wij deden dit jaar niet aan kerstkaartjes.
  Ik heb genoten van het kleinschalige van kerst.

 5. Anna 28 december 2020 op 3:45 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Fijn om te horen dat je een gezellige Kerst hebt gehad. En wat tof dat je een aantal mooie kerstpakketten kreeg <3

 6. Naomi 28 december 2020 op 4:54 pm - Beantwoord

  Wat een fijne foto’s en een positief inkijkje. Zo gaaf dat je kerstpakketten kreeg. Lief dat ze daaraan gedacht hebben.

 7. Daenelia 28 december 2020 op 5:18 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien dat jij, en vooral ook Pippa, lol hebben gehad 🙂 Nu nog een fijn oud en nieuw met veel minder knallen!

 8. Simone 28 december 2020 op 8:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst van blijmakers weer! Ik wilde eerst ook zelf kerstkaarten maken, maar de inspiratie ontbrak een beetje. Ik had een heel leuk idee, dacht ik. Spulletjes voor gekocht, maar toen ik een demo maakte was het toch niet zo leuk als in mijn hoofd. Een beter idee kwam niet helaas. Dus uiteindelijk kant en klare kaartjes gekocht en maar naar enkele mensen gestuurd.

 9. Shirley 28 december 2020 op 8:28 pm - Beantwoord

  Zo leuk dat een aantal opdrachtgevers je verrast hebben met een kerstpakket. Dat zouden meer bedrijven mogen doen voor hun freelancers. Mijn werk was deze maand ook goed op dreef met verrassingen per post. Superleuk, want dat had ik niet verwacht. Ze stuurden onder andere een sinterklaas DIY, een cadeaubon en een fotoboekje van 2020. Los van elkaar, dus mijn brievenbus zat meerdere keren vol, haha.

 10. Giovanna Jansen 28 december 2020 op 10:25 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje blijmakers! Wat gaaf die fotowand van jullie samen! En heel leuk en creatief de kerstkaart die Bart met Pippa maakte! (Pip staat zelf ook weer geweldig op de foto’s trouwens! ;-))

 11. Els 29 december 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Alweer zo’n mooi zelfgemaakt kerstkaartje :-). Zoals je snap heb ik ze dit jaar ook zelf gemaakt. Maar niet zo mooi als jouw kaarten moet ik eerlijk bekennen :-). Ik gebruikte gewoon deze standaard Decotime blokken. Dit jaar gewoon minder tijd :-).

 12. Lisa 29 december 2020 op 3:48 pm - Beantwoord

  Leuk allemaal. Fijn dat je dit deelt met mooie foto’s en een leuke tekst. Tof die foto wand, en natuurlijk Pippa. Bagels hebben we ook besteld, lekker!

 13. patriciaKleijn 29 december 2020 op 8:29 pm - Beantwoord

  wij hebben ook fijne kerstdagen gehad hoor helaas moesten wij 2de kerstdag wel afscheid nemen van het hondje bij mn ouders dus dat was iets minder helaas, maar verder hebben we wel genoten

 14. Meaghan 30 december 2020 op 5:44 pm - Beantwoord

  Super leuke foto’s weer! Ik heb trouwens je recept geprobeerd van de bloemkoolcurry en ik vond het echt heerlijk! Ik ga het zeker vaker maken, was echt top! En wat een mooie foto van jou met de gele jas! Gaaf dat je zo over die nieuwe weg kon lopen.
  Je kerstdagen klinken trouwens ook fijn, ondanks Corona. Bij mij waren ze ook lekker rustig. Ik heb samen met mijn vriend een Harry Potter marathon gehouden en in de avond lekker gekookt.

Recente blogs

Blij Lijstje #53 | Vakantieplannen, vaatwas-verhalen & verrassende vragen

25 april 2022|Persoonlijk|

Hoe blij kun je worden van iets wat niet op bananenderrie lijkt! Heel blij, zo merkte ik de afgelopen weken. Daarnaast hadden we een enorme opluchting toen een bijzonder vochtig vaatwas-verhaal van de bovenburen toch nog goed afliep. Ook lag ik dubbel om een slimme paasei-actie van opa en kregen we bij een babyshower een tikkeltje onhandige vraag van de ober. Kortom: tijd voor een blij lijstje om die paar vage nieuwsgierigmakende zinnen concreter te maken!

12x leuke notitieboekjes onder 15 euro

9 juni 2017|Lifestyle|

Van notitieboekjes kun je nooit genoeg hebben, toch? Ik heb zelf inmiddels een vrij grote stapel met boekjes liggen, maar kom regelmatig leuke nieuwe exemplaren tegen. Voor dit artikel zette ik maar liefst 12 leuke notitieboekjes op een rijtje. Allemaal zijn ze ook nog eens onder €15,00. Misschien zit er een leuk boekje voor je bij om voortaan je to do lists of gewoon wat hersenspinsels in op te schrijven.

7x Wat ik ooit stom vond, maar nu waardeer aan mezelf?

6 oktober 2019|Persoonlijk, Zelfliefde|

Van een moedervlek op een ietwat vreemde plek tot bijzondere neurotische trekjes - je hebt altijd wel dingen die een tikkeltje bijzonder aan jou zijn. Soms zijn dat dingen die je misschien liever aan jezelf zou veranderen. Ook ik heb van die dingen. Maar weet je wat het grappige is? Juist een paar van die bijzonderheden kun je na een tijdje gaan waarderen aan jezelf. Ik wel in ieder geval. Dit zijn - hopelijk ook ter inspiratie voor jou - 7 dingen die ik ooit stom vond aan mezelf en die ik nu juist wel wat vind hebben.