ink1 1

Inkiekje #23 | Deurdiscussie, doelen & dubbele print

 • 11 januari 2021
 • 26 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In coronatijd maak ik misschien geen bijster interessante uitjes mee. Mijn filmrol is er niet minder vol op. Tussen de enorme lading kattenspam op mijn telefoon, vond ik weer genoeg foto’s om een Inkiekje mee te vullen. Ik praat je onder andere bij over de deurdiscussie die ik heb met mijn kat, over een nogal bijzonder cadeau dat geen cadeau bleek te zijn, en over mijn start van het nieuwe jaar.

jurk king louie

Nog net voor het begin van het nieuwe jaar ontving ik mijn zelf bestelde (en betaalde) “kerstpakket”. Ik mocht van mezelf iets moois uitzoeken bij de webshop Top Vintage (een walhalla voor wie van mooie jurken, kleurrijke kleding en unieke items houdt!) en ging voor deze gebloemde jurk van King Louie.

Mocht je denken dat ik op deze foto mijn jurk omhoog houdt, niets is minder waar. Ik had toevallig net op het moment dat de jurk binnenkwam mijn hoodie van King Louie aan met precies dezelfde print. Normaal zou ik niet snel twee look-a-like items qua kleding kiezen, maar deze hoodie vond ik zo geweldig dat ik voor één keer een uitzondering maakte en er een jurk bij bestelde.

kat onder kerstboom

Nog net op het nippertje voordat we het nieuwe jaar konden inluiden, werd één van mijn wensen voor 2020 werkelijkheid. Pippa besloot zowaar in dit vilten mandje onder de kerstboom te gaan zitten. Het leek me altijd zo’n schattig gezicht: een kat in een mandje onder de kerstboom. Maar Pip doet – zoals elke kat – lekker waar zij zin in heeft en dat is al bijna een jaar niet in dit mandje gaan liggen. Tot Oudejaarsavond dus! Dat moest ik snel op de gevoelige plaat vastleggen voordat ze het mandje alsnog voor een ander plekje zou verruilen.

kleurrijke kerstboom in huis

Een paar dagen later maakte ik de allerlaatste foto van mijn kerstboom. Ik was de boom op zich nog niet zat, maar de boom zelf was het (gezien de naar beneden hangende takken) wel zat. Daarom moest hij er na deze foto toch echt aan geloven en is mijn huis weer kerstboomvrij. Op zich ook wel weer oké. De boom heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een flinke plant die het lege hoekje opvult.

sanseveria mini

Terwijl de kerstboom het duidelijk had begeven, deed dit kleine plantje het juist heel erg goed. Dit is mijn mini Sansevieria. Althans, zo mini is-ie niet meer. Hij heeft inmiddels heel wat nieuwe “sprietjes” gekregen. Ik had ooit gehoord dat de Sansevieria zo’n sterke plant is dat hij zelfs de pot kapot kan maken naarmate hij groter wordt. Misschien moet ik de stekjes dus maar snel een nieuw onderkomen geven voordat ik het potje in vele stukjes op de grond vind.

broccolisoep

Verder genoot ik van een kom soep waar broerlief me op trakteerde. Hij kwam heel lief aanzetten met een kom zelfgemaakte soep om te proberen. Die had hij zelfs voor mij een kwartier in de auto op schoot gehad (bleek niet zo’n succes met de drempels onderweg!). Het soepje zelf was wel een succes gelukkig: het is broccoli-knolselderijsoep en smaakte errug goed. Die broers van mij kunnen nogal goed koken!

boek teske de schepper

Verder trakteerde ik mezelf op twee boeken. Dit boek van Teske is er één van. Ik volg Teskes vlogs niet supertrouw, maar vind haar wel gewoon een heel leuk mens en was daarom heel benieuwd naar Teskes boek. Het is een verzameling van gedichtjes, anekdotes en verhalen, en ze is goudeerlijk over ook de mindere kanten in haar leven. Niet de beste autobiografie die ik heb gelezen, maar zeker wel een mooi en open boek. Ook de gedichtjes erin zijn prachtig.

Zodra ik een paar boeken uit heb, zal ik weer eens een paar reviews op mijn blog delen.

wipneus en pim boekjes

Een dag nadat ik mijn bestelde boeken van bol.com binnenkreeg, lag er nóg een bol.com-envelop in mijn brievenbus. Ik had niets besteld en zag een paar cadeau-tekeningen op de envelop staan, waardoor ik hoopvol was dat er misschien wel een leuk cadeautje in zat. Vol spanning opende ik de envelop. Wat zou het zijn? En van wie?

Je kunt je vast voorstellen dat ik ietwat beteuterd keek toen ik twee Wipneus en Pim-boekjes uit de envelop haalde. Ik probeerde me nog te bedenken of er iemand zou kunnen zijn die dit soort boekjes écht iets voor mij vindt. Maar behalve dat ik een bescheiden wipneusje heb, kon ik zelf op geen enkele manier die link leggen. En inderdaad, er bleek een factuur van een onbekende vrouw uit Overijssel in te zitten. Na een bijzonder gesprek met een bol.com-medewerker (“Heb je ook niet een klein zusje voor wie de boekjes kunnen zijn?”), kwamen we erop uit dat ik de boekjes naar de eigenlijke ontvanger opstuur. Die was blijkbaar helemaal blij dat ik de boekjes had ontvangen en ze alsnog haar kant op stuur. Eind goed, al goed! Ach, het leverde mij weer een leuk verhaal op voor aan de keukentafel (en voor op de blog).

pippa in mand
kat knipoog

Tussen de bol.com-perikelen en drukke werkdagen door, schoot ik natuurlijk weer een paar Pippa-foto’s. Grappig genoeg maakte ik in één week zowel de meest schattige foto als de meest gekke foto die ik ooit van haar heb genomen (zie hierboven).

Overigens kom ik er bij het maken van elk Inkiekje weer achter dat mijn filmrol op mijn telefoon vooral vol staat met héél veel kattenfoto’s. Ik moet altijd eerst een flink kritische selectie maken om te voorkomen dat mijn fotodagboekje eerder een week uit Pips leven dan een week uit mijn leven laat zien. Oep, het lot van een kattenvrouwtje!

kat in huis

Vooruit, nog één Pippa-foto dan. Deze foto weerspiegelt goed de “first world problems” die ik de afgelopen weken met Pippa beleefde. Nu de verwarming aan staat, heb ik de woonkamerdeur het liefst op een kier om te voorkomen dat het gaat tochten. Maar mevrouw Pip is het daar niet mee eens en heeft soms buien waarbij ze even 30 seconden in de gang wil kijken om vervolgens de kamer weer in te lopen. Dat doet mevrouw natuurlijk niet door de deur heel subtiel ietsje meer open te doen. Nope, ze wurmt haar kop tussen de deur, zodat de deur meteen wagenwijd open staat. Soms wel acht keer in een uur.

Ach, we hebben allemaal zo van die huisgenoten die vergeten de deuren dicht te doen. Pip is duidelijk die van mij. Wel weer goed voor de dagelijkse beweging tussen het computeren door!

boodschappen doen

Verder waren mijn weken – zoals meestal in coronatijd – niet enorm spannend. Ik werkte veel, blogde over van alles wat me bezighield en deed mijn gebruikelijke boodschappenronde op een doordeweekse ochtend. Overigens vind ik het altijd zó fijn als ik met boodschappen en al weer binnen sta. Normaal vind ik boodschappen doen niet erg, maar sinds corona is het een race tegen de klok om vóór 9 uur (lees: voor de drukte) zowel bij Jumbo als bij Lidl alle boodschappen in huis gehaald en de trap op gesjouwd te hebben. Mijn ontbijtje smaakt nooit zo lekker als op donderdagochtend wanneer ik het na mijn wekelijkse boodschappenuurtje naar binnen kan werken en weet dat ik er weer een week tegenaan kan.

P.S. Mocht je ook een Lidl in de buurt hebben, check zeker eens de aanbiedingsbak met brood. Ik vis daar regelmatig broden voor € 0,25 of € 0,50 uit en vries die gewoon in. Heel chill!

selfie in 2021

Laten we eindigen met een random selfie, die ik maakte om op Instagram mijn doelen voor dit jaar aan te kondigen. Ik moet zeggen dat het de afgelopen week best wel lekker ging qua doelen. Ik merkte dat ik door de gekke situaties in het nieuws (Amerika en het C-woord) in combinatie met mijn hooggevoeligheid nog meer mijn best doe om mezelf op te laden met positieve energie. Ik heb al een paar keer pilates gedaan, ben begonnen met kaakfysiotherapie tegen kaakklemmen (werkt nog niet direct, maar ik heb geduld!), ben lekker aan het lezen geslagen en heb dankzij mijn nieuwe agenda (beste HEMA-aankoop ooit!) veel meer orde in mijn wekelijkse bezigheden. Doordat ik nu een dagplanning maak en tijdsblokken reserveer, eindig ik bijna elke werkdag met een afgevinkte to-do-list en een fijn gevoel. Yes, het jaar is wat dat betreft goed begonnen.

Heb jij ook weleens een verkeerd pakketje ontvangen met de post?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 januari 2021 op 7:59 am - Beantwoord

  Een heel leuk inkijkje. Grappig dat Pipa in het mandje ging liggen en dat je het hebt kunnen vastleggen. Ik heb eens van een postorder een meubelstuk toegestuurd gekregen dat ik niet had besteld. Was erg vervelend omdat het ding nog een week in huis heeft gestaan voordat alles uitgezocht was en weer opgehaald.

  • Romy 12 januari 2021 op 12:12 am - Beantwoord

   Oh jeetje, een meubel verkeerd ontvangen is wel vrij heftig inderdaad. Dat is nogal een sta-in-de-weg.

 2. Shirley 11 januari 2021 op 9:29 am - Beantwoord

  De week van Pippa lijkt me anders ook heel interessant 😉 Ik kreeg laatst een pakketje met een onbekende naam en mijn adres erop. Door de naam te googlen ontdekte ik dat het iemand was die op hetzelfde adres in een andere stad woont de verzender had de postcode van Antwerpen erop gezet.

  • Romy 12 januari 2021 op 12:12 am - Beantwoord

   Slim om daarop te googelen! Wat er al niet mis kan gaan met pakketjes 🙂

 3. Anouk 11 januari 2021 op 9:43 am - Beantwoord

  Ik heb eens een boek dubbel ontvangen van bol.com, ik heb er een teruggestuurd en kreeg nog mijn geld ook terug! Ik had dus een bijna gratis boek (alleen verzendkosten). Elke keer als ik in de Lidl ben zijn die bakken leeg, misschien omdat ik er altijd op de zaterdagochtend kom en het dan druk is.

  • Romy 12 januari 2021 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat netjes van dat boek! Hopelijk heb je er een leuk extra boek aan overgehouden 🙂
   Bij mij zijn de Lidl-bakken trouwens vooral goed gevuld als ik vroeg ’s ochtends ga. Meestal rond half 9 ligt er nog best wel wat in.

 4. Meaghan 11 januari 2021 op 10:03 am - Beantwoord

  Hahaha wat grappig dat je een pakketje kreeg dat eigenlijk niet voor jou bestemd was. Wel fijn dat het boekje weer terecht is gekomen bij de echte besteller! Je zal ook wel heel verbaasd zijn geweest! Ik heb nog nooit een verkeerd pakketje ontvangen, maar mijn moeder wel. Die opende eens een grote doos met allemaal hoeden erin die ze niet had besteld. Zo grappig! Uiteindelijk heeft zij die doos toen ook naar de rechtmatige besteller gestuurd.
  Awww de foto’s van Pippa zijn weer zo schattig, erg leuk om te zien!

  • Romy 12 januari 2021 op 12:09 am - Beantwoord

   Haha, een doos vol hoeden verwacht je inderdaad ook niet echt. Ze zal wel vreemd opgekeken hebben 🙂

 5. bychristiana 11 januari 2021 op 10:32 am - Beantwoord

  Haha die Pippa en dat deur-verhaal! Andre maakte een tijdje geleden de ‘fout’ om Sketch een snoepje te geven toen ze heel braaf voor de deur naar de gang zat te wachten. En nu gaat ze dus op ieder gewenst moment heel braaf voor die deur zitten wachten tot ze een snoepje krijgt. Staat die deur op een kiertje, dan weet ze hem ook al helemaal open te krijgen;-) En dat mandje! We hebben al twee mandjes voor haar gehad, maar ze gaat er niet in liggen hoor!

  • Romy 12 januari 2021 op 12:08 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk eigenwijs is Sketch ook! Ze proberen ook van alles voor snoepjes.
   Ik moet zeggen dat ik Pippa ook per ongeluk iets soortgelijks heb aangeleerd. Ik begon ooit met haar snoepjes geven op het moment dat ik de deur uitging. Tegenwoordig komt ze dus al aangesneld zodra ik mijn schoenen aantrek, zelfs als ik haar net natvoer heb gegeven. Snoepjes voor alles! 😉

 6. Daenelia 11 januari 2021 op 10:36 am - Beantwoord

  OMG, die blik van Pippa. Ik hoor de diepe zucht die daar bij hoort. Ja, wij hebben ook wel eens een pakketje ontvangen dat niet voor ons was. Laatst nog chocolaatjes, en die heb ik netjes op het juiste adres in de straat afgeleverd. Ik was erg trots op mezelf… Maar ik denk dat ik deze week maar hele bijzondere chocolaatjes voor mijn verjaardag bestel, als beloning. 😛 Maar goed, we hebben ook nog onze Italiaanse koekjes in de kast liggen, dus dan zijn doorsnee chocolaatjes ook niet echt een verleiding. Ik ben zo snobberig (is veel leuker dan snobbistisch) over mijn choco-traktaties. … Als mijn Italiaanse koekjes, chocolade-koekjes, ergens anders terecht waren gekomen was ik ook blij geweest als die persoon ze bij mij had bezorgd. Goed werk!

  • Romy 12 januari 2021 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, met chocolaatjes is het inderdaad iets lastiger om ze af te staan aan de juiste ontvanger dan bij Wipneus en Pim-boekjes. Knap dat je het toch hebt gedaan!
   Enne, zeker doen, die choco-traktaties kopen voor je verjaardag! Ook als je niet jarig zou zijn trouwens 🙂

 7. Audrey 11 januari 2021 op 11:30 am - Beantwoord

  Haha, die foto met de jurk was inderdaad wel even verwarrend! Ik heb zelf nog nooit een pakketje voor iemand anders ontvangen, maar heb er wel al vaker over gehoord. Met foto’s of canvassen schijnt dat ook wel eens te gebeuren. Dat lijkt me helemaal vervelend omdat het zo persoonlijk is. Ik ontving in december wel een verkeerd product dat ik mocht houden terwijl ik gratis de goede opgestuurd kreeg.

  • Romy 12 januari 2021 op 12:02 am - Beantwoord

   Ja inderdaad, een verkeerd bestelde foto of canvas is best wel klungelig. Zoiets is natuurlijk heel privacygevoelig.
   Wel ideaal dat je het verkeerde product alsnog mocht houden! Hopelijk was het iets waar je wat aan had 🙂

 8. Anna 11 januari 2021 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Toch jammer dat er geen leuk cadeautje in het pakketje zat, haha :p. Ik heb nog nooit een verkeerd pakketje ontvangen!

 9. Evelyne - Gouden Momenten 11 januari 2021 op 11:53 am - Beantwoord

  Ha, verkeerde pakketjes. Daar heb ik toch ook een anekdote over (als ik die al dan niet al verteld heb). Ik bestelde een hele tijd geleden mijn eerste fotoboek die bovenop gratis was om het eens te proberen. Vol verwachting ontving ik het pakketje en met een giechelend lachje opende ik dat eerste gratis fotoboek. Zo beniewd was ik. Als een klein kind die voor de eerste keer snoep krijgt, snap je? 😉 Ok, het boek(je) had de omslag die het nodig had, maar dan deed ik het open. Omg! Allemaal andere foto’s. Ik heb toch twee keer herkeken of ik zelf geen fout had gemaakt, maar het waren niet eens mijn foto’s. Het waren foto’s van een club die op kamp ging naar de kinderboerderij.. Dus absoluut geen foto’s van mij, want ik wou mijn foto’s van de les eens bundelen. Oh jee.. wat heb ik toen wel gevloekt. Ik belde de firma en probeerde uit te leggen dat ze een fout hadden gemaakt. Geen probleem, gratis en voor niks kreeg ik mijn eigen exemplaar enkele weken later toegestuurd. Oef, eind goed al goed, haha

  • Romy 12 januari 2021 op 12:00 am - Beantwoord

   Ai, dat is ook wel echt een domme fout van het bedrijf. Zeker omdat foto’s natuurlijk best wel wat persoonlijks zijn. Gelukkig is het uiteindelijk toch nog goed gekomen.

 10. Giovanna Jansen 11 januari 2021 op 11:57 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk inkijkje weer! Geweldig dat Pipa op de laatste dag van het jaar toch nog even in het mandje ging liggen! En ik kan mij goed voorstellen dat zij als het meeste gewilde onderwerp op je telefoon beland. 😉

 11. Saskia 11 januari 2021 op 1:41 pm - Beantwoord

  Haha leuk om dit overzichtje weer te lezen! Ik bestelde de Jollein boxzak voor aan Noa zijn box. Ik kreeg een laptoptas… Dussssss. Tevens heb ik wel eens dubbele pakketjes gekregen…

  • Romy 11 januari 2021 op 11:59 pm - Beantwoord

   Hmm, dat is inderdaad ook wel wat heel anders dan een boxzak, haha. Je vraagt je toch af hoe ze bij dat soort verwarringen komen 😉

 12. Amy 11 januari 2021 op 2:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kiekjes weer Romy! Mooi printje hebben je nieuwe kledingstukken, super fleurig. Verkeerde pakketjes heb ik wel ontvangen, maar dat is vaak dan van mensen een straat verderop.. onze straatnaam en die van hen worden nog wel eens door elkaar gehaald door de postbode.

  • Romy 11 januari 2021 op 11:58 pm - Beantwoord

   Dat kan natuurlijk ook. Mijn ouders hebben een soortgelijk probleem en krijgen ook weleens pakketjes voor een adres dat erg op dat van hen lijkt.

 13. Johanna 11 januari 2021 op 3:25 pm - Beantwoord

  Zulke leuke Pippa fotos weer. Gelukkig is het bij jou de woonkamerdeur die steeds open moet. Bij ons is het de balkondeur en die is ook in de woonkamer. Met de huidige minus-temperaturen is dat niet zo ideaal. Helaas is een kattenluikje in de deur niet mogelijk vanwegen de kozijnen (kunstof kozijnen met dubbelglas). Dus deur-open-deur-dicht en wij in de kou zitten. Ja katten willen graag hun territorium onderzoeken. Is toch goed, heb je nooit een vreemd beest in huis.
  Dat van dat verkeerde pakje is nog ok, maar als je een verkeerd patienten dossier ontvangt is het een beetje pijnlijker.
  Succes.

  • Romy 11 januari 2021 op 11:57 pm - Beantwoord

   Oh jee, een openstaande balkondeur is inderdaad niet erg handig met dit weer. Ach, we moeten blijkbaar iets voor onze poezenbeesten over hebben 😉
   Een verkeerd patiëntendossier is inderdaad al helemaal niet netjes, zeker nu met de AVG.

 14. Naomi 11 januari 2021 op 4:43 pm - Beantwoord

  Heerlijk verhaal van dat verkeerd geleverde pakketje. Ik geloof dat ik ook echt even verbaasd zou gaan zoeken naar hoe zo’n boekje bij mij terecht is gekomen. Fijn dat alles uiteindelijk toch bij de oorspronkelijke besteller terecht is gekomen of gaat komen.

 15. Zo simpel is dan geluk 15 januari 2021 op 2:34 pm - Beantwoord

  Wipneus en Pim, dat waren de eerste boekjes die ik las!
  Top dat je jezelf een kerstpakket cadeau heb gedaan. Ook als je eigen baas bent verdien je dat gewoon!

Recente blogs

Uitstelgedrag aanpakken: 7 tips om direct (niet later) toe te passen

22 januari 2024|Lifestyle, Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Je kent het vast wel: je werpt een blik op je agenda en zucht direct diep zodra je die ene grote, vervelende taak ziet staan. Moet dat echt vandaag? Ach, je hebt gelukkig nog wat uren te gaan. Dat komt aan het eind van de middag wel. Maar zodra de klok vier uur slaat, ben je eigenlijk te moe om je hoofd nog over deze tergende taak te breken. Dus verschuif je diezelfde taak opnieuw naar de dag erna. En de volgende dag gebeurt hetzelfde. Hetzelfde doe je met je doelen. Je wilt wel iets groots en spannends doen. Maar hoe dan? Het lijkt nooit het juiste moment. Maar misschien is uiteindelijk wel geen enkel moment "het juiste". Leer met deze 7 tips uitstelgedrag aanpakken.

Vlinderpaviljoen Artis | Mijn perfecte zondagmiddag

4 februari 2019|Op reis|

Me-time is voor mij niet alleen met een goed boek in bed liggen. Ook eropuit gaan in mijn eentje is iets wat ik graag doe. Zeker op een zonnige zondag zoals we die gisteren hadden! Geef mij een camera in mijn hand en ik vermaak me wel. Deze week kreeg ik het spontane plan om naar Artis te gaan. Mijn missie? Foto's maken bij Vlinderpaviljoen Artis! En zo geschiedde. Ik kwam niet met lege handen (of beter gezegd: met een lege SD-kaart!) thuis van dit fijne zondagmiddaguitje. In dit fotoverslag neem ik je dan ook graag mee naar Vlinderpaviljoen Artis.

Wat als je lichaam verandert? Zo leerde ik dat te accepteren! (7 tips)

30 september 2021|Zelfliefde|

Dit artikel wilde ik al heel lang schrijven. Een jaar of zes geleden veranderde mijn lichaam in een paar maanden tijd enorm. In mijn herstel van mijn eetstoornis destijds (waarover ik hier een stukje deelde) maakte mijn dunne lijfje in rap tempo plaats voor een minder ielig vrouwenlichaam. Zo’n nieuw omhulsel voelde eerst heel onwennig aan. Was ik nog wel mij? Hoe kon ik accepteren dat mijn lijf zo anders was? Dit zijn 7 tips die mij toen hebben geholpen om mijn veranderende lijf te accepteren en zelfs te gaan liefhebben.