I3 1

Inkiekje #24 | Kleuterfoto, koukleumen & kleine make-over

 • 25 januari 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Koukleumend wandelen door een mooi winterlandschap, lachen om een kleuterfoto van mijn 4-jarige ik, en nieuwe salontafels scoren – het gebeurde allemaal de laatste anderhalve week. Net als dat ik schoorvoetend Bart gelijk moest geven, in een willekeurige tuin iets aantrof waar ik héél blij van werd en met iets heel tofs bezig was qua werk. Kortom: de hoogste tijd om je in beeld en tekst weer een inkiekje in mijn leven te geven.

in de sneeuw

Van het idee van sneeuw alleen al werd ik vorig weekend heel enthousiast. Ik ben niet per se gek op de winter. Ook niet op kou trouwens. Maar toen ik hoorde dat het ging sneeuwen, kreeg ik meteen een soort nostalgisch gevoel. Gek dat sneeuw nu haast als “iets uit mijn jeugd” voelde. Het was ook nog de eerste sneeuw met Bart samen én de eerste sneeuw sinds ik in Aalsmeer woon. Tja, noem me sentimenteel, maar die paar witte dwarrelende deeltjes vond ik dus echt een ding. In positieve zin.

Zo enthousiast als ik was om de deur uit te gaan, zo enthousiast was ik ook weer toen we weer thuis waren. Ik was namelijk zo goed voorbereid op het buiten wandelen in de sneeuw – ahum, not! – dat mijn vingers, neus en tenen tegelijk aanvoelden alsof ze er ter plekke af konden vallen. Iets met handschoenen die wel heel mooi maar niet al te dik zijn en een sjaal waar alle kou doorheen kon komen. Oepsie!

Nadat ik Bart schoorvoetend gelijk moest geven dat nieuwe wanten, een nieuwe sjaal en een muts best handig zijn (had-ie een paar weken geleden al gezegd, maar ik was eigenwijs), heb ik toch maar een bestelling geplaatst. Tegenwoordig heb ik deze warme wanten aan mijn handen. Een stuk beter bestand tegen winterweer!

Er kwamen nog meer pakketjes binnen. Nee hoor, ik heb niet zelf goed geld uitgegeven aan een soundbar of stereo-installatie. Technologie heb ik niet zoveel mee en om grote tv’s en stereo’s geef ik al helemaal niets. Maar dit pakket werd voor de buren bezorgd en voordat ik het door had was Pip het van heel dichtbij aan het inspecteren.

Er waren nog meer pakketjes – ook voor mij. Uit deze grote doos haalde ik twee salontafeltjes tevoorschijn. Gekregen voor mijn blog en uitgezocht om mijn huidige salontafel te vervangen. Binnenkort zal ik ze uitgebreid laten zien.

Zoals je ziet, was Pippa vooral onder de indruk van de doos en het plastic. Mevrouw sprint altijd eerst weg zodra de pakketjesbezorger aan de deur staat, maar komt vervolgens elk binnengekomen pakketje uitgebreid bewonderen. Het liefst van binnen en van buiten.

Mijn enige spannende uitje van de week was een bezoekje aan de supermarkt. Deze buit nam ik mee voor Bart. Hij eet glutenvrij, dus sinds we samen zijn ben ik helemaal op de hoogte van nieuwe glutenvrije producten en waar je die kunt scoren. Ik was dan ook vastbesloten om bij dé glutenvrije week van Lidl groots in te slaan. Helaas bleek het wat tegen te vallen. De bolletjes en glutenvrije nuggets waren nergens te bekennen, dus heb leef bij deze koekjes en een pak brood.

P.S. Wie spot het kattenbrokje op de foto? Het voordeel van voer in een voerbal stoppen! De brokjes liggen voordat je het weet o-ve-ral en Pip neemt haar taak als stofzuiger niet altijd even serieus.

Ook glutenvrij (en vegetarisch) is deze lasagne van zoete aardappel. Ik geef toe dat het resultaat er in kunstlicht niet uitziet als iets waar je direct je lippen bij aflikt. Maar het was in werkelijkheid errug lekker. Ik gebruikte er dit recept voor van Leuke Recepten. Vooral de combinatie met (diepvries)spinazie vond ik een succes. Ik voegde aan het recept trouwens twee extra paprika’s toe en heb de mozzarella vervangen door extra veel geraspte kaas, verder heb ik (zeker voor mijn doen) het recept heel netjes opgevolgd.

Over lekkere dingen gesproken: op dit moment gebruik ik deze handcrème van Balea. Sinds corona is een goede handcrème hier onmisbaar, want mijn handen zijn daadwerkelijk regelmatig “stuk gewassen” (zoals Rutte dat zo mooi zegt). Deze handrème heeft de uiterst natuurlijke (ahum!) geur van yoghurtperzikijs. Stel je een mierzoet luchtje voor dat ruikt naar de knalroze Bubblicious-kauwgom van vroeger. Eén ding: verrukkelijk!

Mijn week stond ook in het teken van een grootse mijlpaal. De beugel mocht eruit! Ik heb nog nooit zo veel selfies gemaakt als die dag. Overigens is dit natuurlijk niet mijn natuurlijke glimlach, maar de eerste beugelloze selfie vroeg om een big smile. Ik moet zeggen dat ik best wel gewend was aan de beugel, dus wat dat betreft was het geen enorme opluchting dat-ie eruit is. Maar bij het eten van spinazie (zie hierboven) is het toch wel een verademing dat er niets meer tussen je beugel blijft plakken.

Net voor het eten wandelde ik een rondje met Bart. De zon was al onder, maar we konden nog van een piepklein beetje roze lucht genieten. Dat vroeg om een foto van dit prachtige uitzicht aan het water.

Op dat soort momenten besef ik weer hoe gelukkig ik mag zijn dat ik op zo’n fijne plek en in een mooie omgeving woon – juist in coronatijd, nu ik meer tijd dan ooit doorbreng in mijn eigen dorp.

Ik beleefde nóg een mijlpaal deze week. Tijdens het wandelen kwam ik de allereerste krokussen tegen. Whoop whoop, een eerste teken van lente in de winter (naast het feit dat het weer steeds langer licht is)! Dat moest vastgelegd worden. Hopelijk duiken binnenkort de eerste narcissen ook op.

Pip en ik aan het werk. De afgelopen twee weken was ik enorm druk met werk en calls. Ik was onder andere bezig met de voorbereiding voor een grote schrijfopdracht (een klus voor een opdrachtgever waar ik een heel jaar zoet mee ben!). Heel tof allemaal! Vandaag heb ik mijn offerte naar die opdrachtgever gestuurd. Fingers crossed dat ik er een akkoord op krijg!

Gelukkig kan ik ook op dat soort spannende momenten rekenen op de steun van mijn katlega. Mevrouw hier houdt de wacht en ziet toe of er inderdaad geen spelfout aan mijn aandacht ontsnapt.

Nog wat leuks: mijn moeder kwam bij een opruiming van mijn oude slaapkamer een heleboel spullen van vroegâh tegen. Deze foto van mij bijvoorbeeld! Ik gok dat ik hier een jaar of vier was. Toen al met felrood haar en duidelijk toen al met dé kruin in mijn pony die me als tiener deed besluiten dat pony’s geen goed idee zijn met mijn eigenwijze lokken.

Ten slotte ben ik dit weekend lekker bezig geweest in huis. Aanrommelen is een van mijn lievelingsbezigheden. Spullen in huis verplaatsen blijf ik heerlijk vinden om te doen. Ik gaf de nieuwe tafeltjes een plek (hierboven kun je er alvast een grote glimp van opvangen!), deelde mijn open kast opnieuw in en bestelde samen met Bart wat dingen bij Ikea. Er komt onder andere een extra kledingkast bij, zodat we niet meer samen de plankjes hoeven te delen.

En dan als laatste: een blik op mijn nieuw ingedeelde open kast. Helemaal tevreden ben ik nog niet, maar dit zijn van die projectjes waar ik altijd een paar dagen over moet slapen. Waar ik wel heel blij mee ben, is met het geweldige idee van Bart om de kabels van de tv en router beter weg te werken. Mijn stopcontact zit midden op de muur achter de kast, waardoor je altijd drie grote kabels midden over mijn muur zag lopen. Die heb ik nu met een verlengsnoer ietsje meer weggewerkt. Waar je al niet blij van kunt worden!

Wat was jouw kleine blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 25 januari 2021 op 8:04 am - Beantwoord

  De foto’s met Pippa zijn weer zo leuk! En de tafeltjes zien er erg leuk uit! En zo fijn dat de eerste tekenen van de lente zich aandienen.

 2. Daenelia 25 januari 2021 op 8:05 am - Beantwoord

  Sneeuw is in dikke lagen echt vervelend in Nederland. Dat beetje poedersneeuw is best te doen. Sneeuw mis ik niet, behalve dat het geen goed teken is dat het zo bijzonder is. Ik mis wel de elfstedentocht. Ach ja.
  Je hebt er weer leuke momenten op zitten. Ik duim met je mee voor je opdracht, maar natuurlijk gaat dat goed komen.

 3. Nynke 25 januari 2021 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een leuk inkiekje! Ik vind de inkiekjes altijd je leukste artikelen!
  En een tip tegen kapot gewassen handen is om een stuk zeep te gebruiken, zoals aleppo zeep, savon de Marseille of werfzeep. Daar zit een overvetting in, waardoor je handen niet uitdrogen.
  Mijn blijmaker van afgelopen week was dat ik stofjes besteld heb om kleding van te maken! Het stofje wat ik graag wilde was nog op voorraad! Jeej.

 4. Audrey 25 januari 2021 op 10:34 am - Beantwoord

  Oe, die lasagne klinkt als echt iets voor ons. Extra groenten toevoegen doe ik eigenlijk bijna altijd, haha, dus ik snap die extra paprika’s wel. Jammer dat de glutenvrije week bij de Lidl wat tegenviel. Je nieuwe wanten zijn trouwens heel erg leuk!

 5. Anna 25 januari 2021 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Wat fijn dat je beugel eruit is, dat vond ik ook zo’n heerlijk gevoel haha. Ik kan me dat nog zo goed herinneren! Die lasagne ziet er echt heerlijk uit trouwens, ik ben dol op lasagne.

 6. Johanna 25 januari 2021 op 11:11 am - Beantwoord

  Super leuke fotos, en Pippa…. daar krijg ik geen genoeg van. Onze pluis is minder aanhankelijk, komt nog. Mijn positieve punten: de sneeuwmassas zijn weer weg, het was erg onpraktisch; een tevreden klant die deze week nog eens komt.

 7. bychristiana 25 januari 2021 op 11:33 am - Beantwoord

  Oh wat heerlijk dat de beugel er uit is!! Even wennen opeens weer hè, van die gladde tanden;-) Haha, ik vind die foto van jou en Pippa zo leuk. Sketch zit ook altijd zo bij mij op schoot als ik aan mijn computer zit. Meestal gaat ze dan op een gegeven moment er ook lekker bij liggen. Zo gezellig;-)

 8. Ida 25 januari 2021 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer leuke dingen meegemaakt! Grappig die Pippa, ze is zo leuk! Veel succes met je nieuwe opdracht!

 9. Meaghan 25 januari 2021 op 1:16 pm - Beantwoord

  Super leuke week! Wat bijzonder die grote opdracht die ene jaar duurt. Zo tof dat je die hebt weten binnen te slepen! Heel veel succes en natuurlijk ook heel vele plezier ermee! Ze hebben een goeie aan jou! En wat mooi dat je zo van de sneeuw kon genieten. Zelf heb ik ook niks met kou en sneeuw, maar net als jij krijg ook ik er een nostalgisch gevoel erbij! 🙂
  Ooh en wat leuk dat je zo veel selfies had gemaakt nadat je beugel eruit was. Helemaal terecht, laat die mooie lach maar zien!

 10. Giovanna Jansen 25 januari 2021 op 4:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuk inkijkje weer en wat een leuke foto’s allemaal! De foto van pakjesinspecteur Pippa is geweldig en die kleuterfoto van jou supercute!

 11. Naomi 25 januari 2021 op 5:09 pm - Beantwoord

  Weggewerkte snoeren zijn inderdaad feest. De narcissen komen eraan hoor. Ik zag ze hier al boven de grond staan. Alleen nog heel even wachten tot het eerste knopje opent.

Recente blogs

Waarom zou je je imperfecties juist moeten koesteren?

25 januari 2017|Persoonlijke groei|

De Engelsen kennen de mooie spreuk "Embrace your imperfections", oftewel omarm je imperfecties. Deze imperfecties kunnen variëren van die ene vervelende moedervlek boven je lip tot iets waarin je niet zo uitblinkt als je zou willen. Net als wel meer mensen, heb ook ik de neiging om mezelf te veroordelen om mijn minder goede karaktereigenschappen. Maar wat nu als we die minder goede punten eens niet zouden gebruiken om onszelf neer te halen? In dit artikel deel ik 4 redenen die jou (en mij!) waarom we onze imperfecties eigenlijk zouden moeten koesteren.

Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)

25 mei 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Sommige mensen zeggen dat je verjaardag steeds minder bijzonder wordt naarmate je ouder wordt. Ik ben duidelijk niet een van die mensen, want nog elk jaar vind ik het geweldig om jarig te zijn. Ik vind het altijd een mooie mijlpaal als ik weer een jaar bij mijn leeftijd kan optellen en geniet er echt van om dat met familie en vrienden te vieren. Maar ook op mijn blog wil ik graag een feestje vieren. Wie jarig is, trakteert. Ik heb dan ook een kleine giveaway voor één gelukkige winnaar klaar staan. Maar ik zou ik niet zijn als ik eerst nog even iets vertel over hoe ik mijn verjaardag vandaag vier.

Omgaan met belemmerende overtuigingen | 7 tips

6 januari 2020|Persoonlijke groei|

Wie zit er nu op mij te wachten? Kan ik dat wel echt? En is succes wel voor mij weggelegd? Het zijn stuk voor stuk belemmerende overtuigingen die je niet bepaald helpen je doel te bereiken. Als een rood lint met pionnen dwarsbomen ze de weg om waar dan ook te komen. Helaas bestaat er geen toverstaf waarmee je die lastige overtuigingen in één keer naar de maan stuurt. Wel kun je leren omgaan met belemmerende overtuigingen, zodat ze je minder in de weg zitten. Ik ben daar de afgelopen maanden als kersverse ondernemer mee aan de slag gegaan. Ik deel 7 tips die mij hierbij helpen.