I3 2

Inkiekje #25 | PAX-kast, plantenpost & plotse sneeuw

 • 8 februari 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn week stond in het teken van heel veel nieuwe dingen. En dan heb ik het niet alleen over de nieuwe plantjes en andere dozen die de pakketbezorger kwam afleveren. Ook veranderden we twee kamers in huis volledig, probeerde ik een paar nieuwe recepten uit (de ene keer succesvoller dan de andere keer!), en werden we door de sneeuw getrakteerd op nieuwe avonturen. Spiek maar mee in mijn fotodagboek voor “grootse” lockdownavonturen.

ikea-bestelling in huis

Vorige week stonden er twee IKEA-mannen voor de deur (uiteraard precies tijdens een Teams-call met een opdrachtgever, maar hé!). Net als half Nederland wachtten ook wij op een bestelling van dé meubelwinkel. Binnen een paar minuten stond mijn hele gang vol met dozen, planken en een vloerkleed. Ook Pippa was diep onder de indruk van de doos die zomaar tegen “haar snoepjeskast” aan was gezet.

ikea pax kledingkast

Het weekend stond dus in het teken van handleidingen lezen (Bart iets meer dan ik), planken vastschroeven en bouwpakketten omtoveren tot een hele PAX-kast. Zoals je ziet, is die missie volbracht (en ik leerde er ook nog wat van). De deurklink volgt nog. Die wordt in zijn uppie over een maand nagestuurd.

Ter verduidelijking: de hoekkast stond er al. We hebben er alleen een kast met één deur links aan toegevoegd. De nieuwe kledingkast is echt een enorm gevaarte zo, maar dan hebben we in ieder geval genoeg plek om ook Barts kleding kwijt te kunnen. Ook wel fijn om mijn sokkenla terug te hebben!

voorraadkast opgeruimd
voorraadkast opgeruimd

Door alle dozen en verbouwperikelen was het een lichte chaos in huis. Ik word daar altijd wat onrustig van, met acute opruimwoede tot gevolg. De voorraadkast moest er dit keer aan geloven. Ik gaf alles weer een plek in mandjes en bakjes, en sorteerde zelfs mijn flessen met schoonmaakmiddel. Zo’n opgeruimde kast blijft een van mijn favoriete huisvrouwgelukjes. En hoe leuk dat schoonmaakmiddel er tegenwoordig zo vrolijk en kleurrijk uitziet! Zelfs in mijn voorraadkast is het niet saai zwart-wit.

kokospalm dood

Opruimen betekende ook afscheid nemen van twee planten die mijn pogingen tot goede plantenmoeder zijn helaas niet hebben overleefd. Mijn mooie kokospalm was er daar één van. Snif snif! Helaas heb ik hem een paar keer te veel water gegeven en kon hij dat niet waarderen. Te redden was hij niet meer, dus ik heb hem maar vervangen door een andere mooie plant die ik wél levend houd.

plantje.nl bestelling

Ik kon me niet inhouden. De interieurmake-overs en het afscheid van de planten vroegen om een nieuwe bestelling bij Plantje.nl. Ik bestelde daar tijdens de eerste lockdown al een Groene Kneusjes Box. Maar ik zag dat je bij Plantje ook een doos met 6 kleine planten voor € 24,95 kunt bestellen, waarbij je zelf kunt kiezen welke planten je wilt.

Ook fijn: alle planten van Plantje.nl komen direct van de kweker, dus je steunt er de lokale kwekers mee. Heel tof!

plantje.nl bestelling

Deze planten zijn het geworden, voor zover je ze op de foto hierboven kunt zien. Ik kocht onder andere een Monstera Monkey Leaf (die wilde Bart graag op zijn bureau hebben staan), een Aloë Vera, een nieuwe klimop en een vrolijke mini-palm. Na het uitpakken lag mijn vloer onder de aarde en glunderde ik van oor tot oor. Plantjespost is mijn lievelings. Overigens heb ik daarna ook maar een bestelling voor bloempotjes geplaatst. Die bleek ik door het enthousiaste plantjesshoppen niet meer genoeg in huis te hebben.

De snelle tellers onder ons hebben vast al opgemerkt dat dit geen zes plantjes zijn. Klopt, ik had er nog twee extra bij besteld.

webcam vraag

Ik bracht (net als eigenlijk elke week) veel tijd Zoomend, Teamsend en bellend door met opdrachtgevers. Tijdens het Teamsen vroeg ik me af of er misschien betere webcams bestaan dan de webcam die standaard op mijn computer zit. Ik kom vrij blurry in beeld en lijk ’s avonds bij kunstlicht net lijkbleek op mijn webcam. Op internet kwam ik alleen bijna alleen maar webcams van boven de € 75 tegen. Vind ik dan weer wat prijzig voor zoiets.

Heb jij nog een gouden tip voor een goede webcam die niet de hoofdprijs kost?

romy en pippa

Wat opdrachtgevers (net) niet zien, is dat Pippa vaak uitgebreid op schoot zit mee te kijken naar mijn werk voor hen (hoezo privacy?). Ze leunt dan zo op mijn arm dat ik niet eens meer met mijn rechterhand kan typen. Tja, je moet iets voor je kat over hebben. Gelukkig vond Pippa het in ruil voor zitten op mijn arm geen probleem om een selfie met mij te maken.

broccoli-courgettesoep

Tussen het werken door eet ik nog elke dag verse soepjes bij de lunch (die ik vaak in het weekend voor de hele week vooruit kook). Meestal ga ik voor pompoensoep, maar soms probeer ik iets meer exotisch uit. Helaas voor mij was deze courgette-broccolisoep een minder groot succes. Ik heb geen flauw idee wat eraan mankeerde, maar ik kan hem je sowieso niet aanbevelen. Ziet er dan weer wel heel gezond groen uit, toch?! Dat wel.

ovenschotel pasta pesto

Beter gelukt dan de soep was deze pasta uit de oven. Ik maakte mijn eigen recept voor pasta pesto, maar dan uit de oven. Op bijna dezelfde manier bereid als het recept dat op mijn blog staat. Ik had alleen de verse spinazie vervangen door diepvriesspinazie en heb natuurlijk extra kaas over de ovenschotel heen gestrooid. Supermakkelijk te maken én lekker!

logeerkamer aanpassen

Na het doe-het-zelven in de hobbykamer was de logeerkamer aan de buurt. Die verandert nu langzaamaan in Barts thuiskantoor (waar ik vast zelf ook weleens zal zitten). De situatie zag er begin van de week nog zo uit, maar gelukkig stond er een paar dagen later een bureau en is het er nu opgeruimder dan ooit.

werkkamer gele muur

Hierbij alvast een foto van het bureau, dat we bij IKEA kochten. Heel blij mee! Het bureau luistert naar de naam ‘Arkelstorp’ en is gemaakt van massief (grenen)hout. Er komt nog een kast naast te staan en we hebben wat andere kleine aanpassingen voor de kamer op de planning staan, maar werken kun je er alvast. Zoals je ziet, heeft Pippa haar plekje ook niet hoeven afstaan. De krabpaal staat nog altijd bij het raam, zodat mevrouw nog altijd de buurt goed kan bewaken.

appeltaart met thee

Na het harde werken (ik kan prima urenlang teksten schrijven zonder moe te zijn, maar na twee uur klussen ben ik gesloopt) hadden we wel een kleine traktatie verdiend. Appeltaart! Die smaakte nu natuurlijk nog lekkerder dan anders.

bloemen van broertje

Over traktaties gesproken: mijn broertje kwam aan met deze bloemen. Geheel spontaan! Ook nog eens precies het soort bloemen dat ik mooi vind en allemaal roze. Blije zus hiero!

balkon
lopen in sneeuw
lopen in sneeuw

Geen verrassing natuurlijk waar onze week mee eindigde: sneeuw. Ik kreeg er meteen een nostalgisch gevoel bij toen ik wakker werd met een dik pak sneeuw (en harde storm) buiten. Eigenlijk was ik vooral blij dat ik het winterwonderland vanuit mijn warme huis kon bewonderen, maar met een dikke joggingbroek en mijn nieuwe winteroutfit aan heb ik me (samen met Bart) ook aan een korte sneeuwwandeling gewaagd. Mijn Timberlands aantrekken bleek een goede zet, want er lag inderdaad een mega-dik pak sneeuw. Bitterkoud wel, maar wat is de wereld toch mooi onder een wit donslaagje!

Heb jij wat leuks gedaan in dit winterse weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 8 februari 2021 op 7:16 am - Beantwoord

  Leuke foto’s weer! Het is ook heerlijk om genoeg kastruimte te hebben.
  Gisteren weer fijn dungeons and dragons gespeeld. Hoogtepunt van het weekend! En nu weer hard aan de slag deze week.

  • Kris 8 februari 2021 op 11:31 am - Beantwoord

   Super leuk! Uw artikel geeft energie en courage ❤

 2. Darina 8 februari 2021 op 8:54 am - Beantwoord

  Gezellige foto’s! Fijn van de kast, altijd goed om extra ruimte te hebben en Bart heeft nu een hele vrolijke werkplek met de gele muur! Fijne week!

 3. bychristiana 8 februari 2021 op 10:23 am - Beantwoord

  Haha, ik vind die foto van Pippa weer echt zo leuk, hoe ze zo naar ‘haar kast’ zit te kijken. Sketch heeft dus ook een eigen kast die ze uitstekend weet te vinden. Ze duwt er soms met haar pootje tegenaan. Laatst deed ze dat per ongeluk toen de la openstond en wij werden helemaal hysterisch: Oooooooh, wat knap, kijk nou, ze kan de la dichtdoen!!! (hier kun je alleen om lachen als je zelf een hond of kat hebt;-)) En jouw kast, geweldig! Jij hebt in ieder geval geen professional organizer meer nodig. De kasten hier zien er ook zo uit. Ik durf ze nooit open te trekken als er mensen bij staan, want dan krijg je zo’n opgetrokken-wenkbrauw moment. Ik ben dan altijd bang dat mensen denken dat ik verder niets te doen heb of zo;-)

 4. Amy 8 februari 2021 op 11:01 am - Beantwoord

  Zo leuk dat jullie gaan samenwonen én dat de IKEA ‘hoe zetten we samen een kast in elkaar’ test is gelukt! 😀

  Enne.. heerlijk he die sneeuw buiten? Het ziet er zo mooi uit!

 5. Anna 8 februari 2021 op 11:58 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! De soep ziet er wel lekker uit, jammer dat het dan soms zo tegenvalt! Ik had het laatst ook, terwijl ik altijd hetzelfde recept gebruik voor courgettesoep, haha!

 6. Evelyne - Gouden Momenten 8 februari 2021 op 12:12 pm - Beantwoord

  Hier sneeuwde het ook, maar iets minder 🙂 Uiteraard trok ik er op uit met mijn camera (wat had je nu gedacht, haha). Nu ik jouw verbouwingen zo zie heb ik ook ineens zin gekregen om hier te verbouwen, maar ja.. zolang ik onder moeders vleugels woon volg ik de instructies, haha. En ik denk dat ik ook eens ga uitzoeken of er hier in België ook zo’n online plantjes service bestaat. Lijkt me leuk.

 7. Audrey 8 februari 2021 op 1:10 pm - Beantwoord

  Mij doet het ook altijd pijn als een van mijn planten overlijdt. Die voordeelboxen van Plantje.nl waren mij ook al opgevallen inderdaad. En er is ook een halve kneusjesbox te koop die iets goedkoper is, dus ik twijfel nog een beetje. Ik heb door mijn vorige kneuzen wel ontdekt dat er wat planten zijn die toch niet zo’n goede match zijn voor mij, dus misschien kan ik toch maar beter zelf kiezen, al vind ik de verrassing dus wel ook heel leuk… Struggles 😉

 8. Naomi 8 februari 2021 op 1:16 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s! Mooi bureau in het nieuwe thuiswerkkantoor. En eh… is dat wel AVG-proof als Pippa op schoot mee zit te luisteren?;)

 9. Johanna 8 februari 2021 op 5:24 pm - Beantwoord

  JA… ook een laagje sneeuw van wel 5? cm. Super mooi. Wat vindt Pippa daarvan? Hier zijn we nu sneeuw vrij (in de stad) Een tip voor het opruimen van de schoonmaakmiddelenkast kan ik wel gebruiken. Ik doe het soms, en heeeeel even is er dan ietsje meer plaats, maar in een week puilt hij weer uit. En dat terwijl er niets bij komt. Dat begrijp ik niet zo goed.
  Wij hebben een externe camera voor een van onze pc’s. Maar wat die heeft gekost weer ik niet, wel dat hij erg goed is. Verder had ik er eens een gekocht voor een laag prijsje, maar die was duidelijk slechter als die op mijn laptop. En bij een externe camera moet je die wel op je beeldscherm zetten, want anders kijk je steeds opzij. Dat is ons probleem een beetje. Dat komt niet erg “persoonlijk” over. Maar succes met alles!

 10. Alexandra 8 februari 2021 op 10:04 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekje in huis rommelen, zo fijn als er dan weer nieuwe items binnenkomen!

  Mijn kat zit ook heel vaak bij mij op mijn bureau als ik aan het werk ben, heerlijk vind ik dat!

 11. Iris 8 februari 2021 op 10:14 pm - Beantwoord

  Lekker weekje! Leuke plantjes en wat heerlijk die sneeuw foto’s! Het lijkt door jullie vrolijke gezichtjes helemaal niet zo koud. Oh, en die kast van IKEA heb ik ook! Alleen andere greepjes.

 12. Meaghan 9 februari 2021 op 10:28 am - Beantwoord

  Ha super leuk om weer je foto’s te zien! Hihi wat een winter wonderland hè al die sneeuw? Zo met Corona is het toch wel extra bijzonder dat er nu sneeuw is gevallen. Normaal gesproken hou ik er totaal niet van en vind ik het veel te koud, maar mijn vriend en ik zijn wel afgelopen zondag lekker naar buiten geweest om te wandelen en van de witte wereld te genieten. En wat fijn voor Bart dat hij ook zijn eigen werkplek heeft, wat een mooi bureau! Ik vind het nog steeds super leuk voor jou en Bart dat jullie gaan samenwonen en dat jullie zo bezig zijn met de Ikea meubels en kasten haha #couplegoals. Ik kan niet wachten tot het voor mij zo ver is!

 13. Irene 9 februari 2021 op 1:35 pm - Beantwoord

  Zoveel sneeuw! Hier bleef het bij de helft maar dat is ook al mooi om te zien 🙂 Tof ook die plantjes, dat valt goed mee qua prijs. Ik zei laatst nog tegen mijn vriend dat we al lang geen nieuwe plant meer hadden gekocht. De laatste was een stippenbegonia maar die is dood helaas. Ik mag er geen nieuwe meer kopen, haha :p

 14. Giovanna Jansen 9 februari 2021 op 2:30 pm - Beantwoord

  Leuk inkijkje! Heerlijke kasten zijn het, de Pax kasten, wij hebben ze ook. Met ingebouwd licht, helemaal super. Leuke sneeuwfoto’s, en als je een goede webcam gevonden hebt voor een leuk prijsje lees ik het graag. 🙂

 15. Anne 9 februari 2021 op 8:23 pm - Beantwoord

  Oh, ik krijg helemaal zin om mijn kasten te gaan opruimen als ik die goed geordende kast van jou zie. En dat heb ik echt nooit, haha. Ik ben een waardeloze huisvrouw 😉 En in het voorjaar ga ik ook wat plantjes bestellen. Ik ga dan echt weer goed voor ze zorgen, heb het afgelopen jaar mijn plantjes ernstig verwaarloosd waardoor ik er nu ook een paar weg heb moeten doen. Echt zonde!

 16. Saskia 10 februari 2021 op 10:31 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzichtje! Ik heb dat ook eens in de zoveel tijd; opruim woede en alles netjes in kastjes zetten. Zo fijn!

 17. Anouk 10 februari 2021 op 6:14 pm - Beantwoord

  Die georganiseerde kast is echt fantastisch, heerlijk zulke foto’s. Ik ben nu de Home Edit aan het kijken op Netflix, daar maken ze ook allemaal van dit soort mooie georganiseerde kasten. Als je het nog niet gezien hebt echt een aanrader. Ik betwijfel wel of de mensen van wie die kasten zijn ze ook zo mooi houden, maar ach dat zien we toch niet in de serie.

 18. Rachel 16 februari 2021 op 8:40 pm - Beantwoord

  Super leuk overzicht! en die sneeuw was echt genieten he, Ollie van ons was net een huppend konijn.. maar het is toch echt een hondje haha. Verder hebben wij ook een flinke IKEA bestelling gedaan.. bijna 1000 euro.. oeps! Maar ik wilde heel graag kastdeuren voor onze paxkasten, en dat houdt de nare geurtjes tegen (van het eten koken) en ook meer stofvrij. Hopelijk ziet daardoor de ruimte er ook een stukje opgeruimder uit.

Recente blogs

Op de valreep? | Deze dingen wil ik nog doen in 2018!

21 november 2018|Persoonlijk|

Kun je het je voorstellen dat we over iets meer dan een maand alweer met een oliebol en een glas champagne (of iets anders) op de start van het nieuwe jaar staan te proosten? Ik kan nog even niet aan dat idee wennen. Toch duurt het echt niet lang meer totdat het nummer "Happy new year" van Abba weer uit de speakers schalt. Maar voordat het zover is, heb ik heel wat plannen die ik nog wil realiseren voordat het vuurwerk, de oliebollen en de nieuwjaarsconferences zich weer aandienen. In dit artikel zet ik mijn plannen op een rij.

Juli 2019 | Tv-opnames, Antwerpen, Pippa's debuut & beugeladvies?

31 juli 2019|Persoonlijk|

Vandaag is het de laatste dag van juli. Hoe dan?! Van mij mag het nog wel even zomer blijven. Oké, zonder de extreme hittegolfdagen graag, maar verder geniet ik zeker van dit seizoen. De laatste dag van juli betekent ook dat mijn laatste vakantiedag er alweer op zit. Ik heb er twee fijne weken vakantie op zitten, beleefde een dagje Antwerpen, kreeg een tv-ploeg over de vloer (echt waar!) en genoot van een diner in een voor mijn doen nogal chic restaurant. Dat en meer lees je in mijn maandoverzicht in (iets meer dan) steekwoorden.

Vakantie thuis vieren? 7 leuke tips! (+ winactie)

26 juni 2020|Lifestyle, Op reis|

De zomervakantie komt er weer aan. Door corona is de vakantie dit jaar voor veel mensen natuurlijk een tikkeltje anders dan anders. Bali zal nog even moeten wachten, en de vele festivals maken plaats voor een picknick met radiomuziek in eigen tuin. Maar dat alles mag de pret niet drukken. Vakantie thuis vieren is heus zo erg nog niet. Heb je je favoriete Netflix-serie al van voor tot eind gezien? Met deze 7 tips heb je alsnog een geslaagde vakantie thuis. En lees zeker even tot het eind, want ik geef iets heel leuks weg aan één gelukkige winnaar.