Inki2

Inkiekje #26 | Vermiste handschoen, Valentijn & feestontbijt

 • 22 februari 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

We gingen van schaatsen op de sloot naar zonnige lentewandelingen. En wat heb ik van beide soorten weer genoten! Maar wees niet bang: in dit Inkiekje ga ik niet alleen cliché weerpraatjes houden. Ik geef je weer een inkijkje in mijn grote en kleine avonturen van de afgelopen twee weken. Zo zat ik voor het eerst sinds 18 jaar weer op de slee, maakte ik bij wijze van challenge van al mijn ontbijtjes een feestje en had ik wel héél veel geluk toen mijn handschoen een bijzonder avontuur beleefde.

sneeuw in aalsmeer

Dat deze foto’s pas een week oud zijn – ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd. Sneeuw heeft iets magisch en ik denk dat het voor veel mensen ook een welkom cadeautje in coronatijd was. Voor mij zeker wel! Ik ging naar Bart en zat onder andere voor het eerst sinds een jaar of 18 weer op de slee. Echt genieten om enthousiast gillend van een heuvel te glijden. Dat gaat met het gewicht van twee volwassenen op een slee toch harder dan je denkt.

handschoen verloren
handschoen verloren
kast beschadiging

Na het sleeën hadden we een vrij hilarische dag. Tenminste, zo’n dag waarbij je pas achteraf hardop moet lachen omdat alles totaal in de soep is gelopen. Pechsituaties komen dan per tien tegelijk, zo lijkt wel. Vroeger dacht ik op zo’n moment dat karma zich volledig tegen me had gekeerd. Nu probeer ik er vaak maar om te lachen en zie ik er achteraf de lol wel van in.

Waar ik het over heb? Dit is het verhaal van de bevroren handschoen, de kapotte kast en de vrouw zonder spierballen. ’s Middags gingen we een kast afhalen bij Kwantum. De medewerkers van Kwantum hadden er alleen niet bij gezegd dat we de kar met kast (40 kilo!) door een enorme laag sneeuw heen moesten ploegen om het überhaupt uit de winkel te krijgen. Het ding bleek vervolgens te breed voor mijn auto, waardoor we mijn vader moesten bellen voor eerste hulp bij niet passende kasten (thanks pap!). Bij thuiskomst bleek de kast op drie plekken beschadigd te zijn en even later ontdekte ik dat ik ook nog eens mijn handschoen verloren was. Lekker bezig!

Maar na regen komt zonneschijn: even later kwam Bart op het geweldige idee om naar Kwantum terug te rijden en te kijken of de handschoen daar nog lag. Ja dus! Onder een dikke laag verreden ijs vond ik hem daar in bevroren toestand op de weg. Na de handschoen eerst gewassen en ontdooid te hebben, kon hij vervolgens in de constructie hierboven thuis uitdruppelen. Met een kop thee in mijn handen kon ik wel weer om de opeenstapeling van pechsituaties lachen. Wat een mazzel dat mijn handschoen er nog lag!

En de Kwantum-kast? Daar krijg ik hopelijk een nieuw exemplaar voor.

bloemen valentijn

Het was vorige week zondag niet alleen nationale Nederland-staat-op-het-ijs-dag, maar ook Valentijnsdag. Van Bart kreeg ik deze prachtige bos bloemen cadeau. Een echte Romy-bos vond hij het vanwege de roze bloemen. Daar was ik het helemaal mee eens.

rituals douchegel

Voor Bart had ik onder andere twee Rituals-flessen gekocht. Een heel origineel cadeau, zo bleek. Hij had voor mij namelijk ook een Rituals-fles showerfoam gekocht. Denken we nu al over veel dingen hetzelfde? De witte Sakura-lijn is mijn grote favoriet van Rituals. Heel lief dus dat hij juist die fles voor me had uitgezocht!

gereedschapsset ikea

We haalden nog meer dingen in huis. Via Click & Collect kwamen twee nieuwe stellingkasten van IKEA binnen. Samen met een (niet bepaald overbodige) extra aankoop: een gereedschapsset. Ja ja, (heel) langzaamaan slaat de volwassenheid toe. Nadat ik al twee keer de buurman om een hamer had moeten vragen voor IKEA-klussen was het de hoogste tijd voor mijn eigen klustools. Geen idee of ik ze vaak ga gebruiken overigens.

bagel paddoburger bagels & beans

Een van mijn lievelingsmomenten deze week: bagels halen bij Bagels & Beans. Mijn broertje was er gezellig bij. Ik koos voor mijn eeuwige favoriet: de paddoburger. Ik heb nog steeds niet de moed bij elkaar geraapt om een keer wat anders te bestellen, omdat ik vrees dat geen enkele andere bagel het haalt bij dit heerlijke exemplaar met een champignonburger, kaas en truffelmayonaise. Genieten!

havermout uit de oven
feestontbijt

Over eten gesproken: ik had een week van bijzondere ontbijtjes. Al heel lang ontbijt ik elke ochtend met precies hetzelfde op mijn bord: een snee brood met hummus en een bak kwark met mango. Mijn geliefde diepvriesmango bleek alleen helemaal uitverkocht (ik ben blijkbaar niet de enige liefhebber!). In plaats van daarover te gaan sippen, besloot ik er een positieve challenge van te maken. Dan maar de kans aangrijpen om een week lang feestelijke ontbijtjes te proberen. Havermout, banaan, ovenbaksels en pannenkoekjes – er kwam van alles voorbij.

Alle ontbijtjes, de recepten en mijn mening over de ontbijtexperimentjes zal ik binnenkort delen in een apart artikel. Stay tuned!

lidl diepvriesmango

Hoe verrukkelijk de meeste ontbijtjes ook waren, ik was ook heel enthousiast toen ik mijn diepvriesmango weer bij Lidl zag liggen. Met 1,5 kilo mango in de koelkast kan ik er weer even tegenaan. Alhoewel ik na die challenge heb besloten dat mijn ontbijtjes er voortaan toch wat vaker heel anders uit zullen zien. Yum!

pippa op arm

Mevrouw Pip deed niet mee aan de ontbijtchallenge en was blij dat er elke dag gewoon precies dezelfde brokjes in haar bakje belandden. Onder werktijd lag ze er weer regelmatig in haar favoriete positie bij: op deze manier met haar kop in mijn elleboogholte (ja, ik moest even opzoeken hoe dat deel van je arm heet; gelukkig bleek ‘elleboogholte’ een wat begrijpelijkere term dan Picondylus Medialis!). Echt ergonomisch werkt het niet altijd, maar je moet natuurlijk wat voor je kat overhebben.

panty

Je vraagt je nu vast af wat het zwarte gevaarte op de foto hierboven is. Een panty dus. Het is ’s ochtends altijd een verrassing hoe ik de woonkamer nu weer aantref. Soms heeft Pippa ’s nachts haar wilde buien en vind ik opeens een panty uit de badkamer op deze manier in de woonkamer. Ik krijg dan haast de neiging om een catcam op te hangen, puur uit nieuwsgierigheid over wat voor acties er aan deze situatie vooraf zijn gegaan.

houmous basilicum jumbo

Verder fotografeerde ik deze (niet zo lekker uitziende) hummus omdat ik je die tip niet wilde onthouden. Als hummusfanaat heb ik al bijna alle soorten van Jumbo al een keer geprobeerd, maar deze hummus was voor mij volledig nieuw. Lekker dat-ie was! Door de basilicum is de hummus wat fris van smaak. Echt een aanrader! Ik ben al aan mijn derde bakje begonnen.

narcis bollen

Ik eindig dit Inkiekje met een vleugje voorjaar. Heb jij ook zo genoten van het heerlijke lenteweer het afgelopen weekend? Ik had deze week een kleine energiedip, maar van het lenteweer fleurde ik direct weer op. De lange lichte dagen doen altijd veel goeds voor mij. Ook de eerste bloemetjes die weer uitkomen, zijn een fijne blijmaker. Ik merk sowieso dat ik me door het lenteweer acuut wat vrolijker voel. Vast herkenbaar voor meer lenteliefhebbers!

Heb jij ook zo genoten van de zon dit weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 februari 2021 op 8:03 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen en fijn dat je je handschoen weer teruggevonden hebt. Prachtige bos bloemen heb je gekregen! Het was zeker genieten van dit zonovergoten weekend, dat smaakt naar meer 🙂

 2. bychristiana 22 februari 2021 op 9:23 am - Beantwoord

  Tjee, wat een gedoe met die kast, echt balen! Hopelijk wordt het alsnog opgelost. Ik zag die flessen Rituals en ik moest echt direct denken aan een oud artikel van jou. Volgens mij ging dat over jouw badkamer en toen liet je zien wat er in jouw badkamer kastje stond. Iemand merkte toen op dat het erg veel was en ‘of al die spullen van jou waren’. Jij zei toen iets in die trant van; nee hoor, er staat ook een potje gel van Bart tussen. Ik vond dat zo komisch;-) Anyway, straks kun je een geupdate tour van je badkamerkastje laten zien;-) Die foto van jou op de slee is trouwens ook echt leuk!

  • Romy 28 februari 2021 op 11:05 am - Beantwoord

   Haha, leuk dat je je die opmerking nog herinnert! Dat was toen mijn vader die het zei, dus ik vond dat dat wel een cynische reactie terug verdiende 😉 Er staan inmiddels trouwens naast het potje gel ook een deodorant van hem en een scheerapparaat in het kastje, dus er wordt vooruitgang geboekt 😛

 3. Audrey 22 februari 2021 op 10:06 am - Beantwoord

  Jaaaa, ik heb ook echt heel erg genoten van het lenteweer! Ik moest wel echt glimlachen om je slee-foto. Ik vind het achteraf wel jammer dat ik daar niet aan gedacht heb. Ach ja, we zien in 2026 of zo wel weer verder. En wat balen met die kast, zeg!

 4. Meaghan 22 februari 2021 op 10:08 am - Beantwoord

  Ha ik heb weer genoten van je inkiekje. Erg leuk om te zien! Heerlijk hoor al die sneeuwpret. Het gaf mij inderdaad ook een heel nostalgisch gevoel. Wel jammer om te lezen van die handschoen en de kast. Ik vind het ook niet heel netjes van Kwantum dat ze niet even hielpen of een alternatief boden en dan heb je ook nog eens schade aan de kast… Hopelijk wordt het op een nette manier opgelost en krijg je een ander exemplaar! Wel fijn dat je je handschoen hebt teruggevonden!
  Aww die Valentijnscadeautjes zijn zo lief! Leuk dat jullie elkaar een presentje hebben gegeven. Mijn vriend en ik doen eigenlijk nooit aan Valentijn, omdat we het wat commercieel vinden. Wij verrassen elkaar liever op meer random momenten, zodat je het totaal niet ziet aankomen haha.

  • Romy 28 februari 2021 op 11:03 am - Beantwoord

   Ja klopt, was op zich wel netjes geweest als Kwantum had geholpen de kast te duwen. Gelukkig kan ik de kast omruilen. Wel pas als de winkels weer volledig open zijn en ik moet de kast ook opnieuw ophalen in de winkel. Maar ach, ben allang blij dat het zo wordt opgelost.
   Juist leuk trouwens dat jullie elkaar graag op random momenten met cadeautjes of iets anders romantisch verrassen! Dat is natuurlijk nog leuker dan het standaard op Valentijnsdag te doen omdat “iedereen dat doet” 🙂

 5. Johanna 22 februari 2021 op 10:10 am - Beantwoord

  Overigens sleeen volwassenen hier ook als er genoeg sneeuw is voor een echte bobbaan, de berg af. Of gewoon heuveltje af, maar dan wel met ietsje meer sneeuw. Nu ben ik benieuwd naar welke stellingkast er gekocht is, maar die komt zeker wel in een andere post. Poezen blijven leuk!

  • Romy 28 februari 2021 op 11:01 am - Beantwoord

   Ik heb de Ivar-kast van IKEA gekocht. Volgens mij een echte klassieker, maar hij zag er praktisch uit, is goedkoop en is van massief en duurzaam hout gemaakt 🙂

 6. Daenelia 22 februari 2021 op 10:38 am - Beantwoord

  Ik ben echt zo blij dat de sneeuw weer weg is. De kou vind ik minder erg, maar oh, sneeuw! Nee! Ik ben ook altijd er ongerust als ik dan kindertjes en tienertjes op het ijs zie staan… en dat ze dan zo naief zeggen: “Laten we onder het bruggetje gaan staan!!!”. Want ik spring dus niet in vrieswater om zo’n dom gansje te redden, denk ik dan. Gelukkig is er niemand door het ijs gezakt. He geluk is met de dommen, zeggen ze wel eens? Of ik ben gewoon super-ongerust om niks.
  Wij hebben heerlijk op het bakon gezetten. Ik weet nu zeker dat ik de tuin niet ga missen. En met Valentij hebben we geen kado’s gedaan. Dat doen we eigenlijk nooit. Maar omdat we ook enorm aan het opruimen zijn, vonden we wel oude valentijnskaarten. Die hebben we nog eens aan elkaar gegeven. Recycling. Wel hebben we een ontbijt laten bezorgen en ik was er sceptisch over, omdat het van ver moest komen. Dat kon nooit vers zijn! Maar het was ontzetten lekker en mooi verzorgd.

  • Romy 28 februari 2021 op 11:01 am - Beantwoord

   Als het op staan op het ijs aankomt, ben ik ook geen held, hoor. Pas als het ergens barst van de mensen, zou ik het aandurven zonder bang te zijn door het ijs te zakken. Dus ik snap je helemaal!
   Wat een leuk idee trouwens, het recyclen van Valentijnskaarten. Zeker in combinatie met een vers en lekker ontbijtje!

 7. Anouk 22 februari 2021 op 10:49 am - Beantwoord

  Heerlijk was de zon zeg! Ik ben met mijn man naar de kinderboerderij geweest (de boerderij zelf is dicht maar je kan wel om de hokken heen lopen), zo fijn dat dat kon zonder te bevriezen!

 8. Giovanna Jansen 22 februari 2021 op 11:14 am - Beantwoord

  Geweldig leuk om te lezen allemaal en geweldige foto van jou op de slee. Ik grapte tegen John dat ik wel op de slee wilde en dat hij mij dan mocht trekken toen de sneeuw er was, maar bij gebrek aan een slee bleef het bij een briljant plan. 😉 Heerlijk dat jij na 18 jaar het weer wel hebt kunnen ervaren.

  • Romy 28 februari 2021 op 10:59 am - Beantwoord

   Ik zag toevallig op Instagram bij een paar mensen voorbijkomen dat je ook een wasmand als slee kunt gebruiken. Dus wie weet heb je tóch een slee in huis 😉 Er stond alleen niet bij of die truc enkel voor kinderen tot 4 jaar of ook voor volwassenen werkt. Ik vrees het eerste, haha.

 9. Evelyne - Gouden Momenten 22 februari 2021 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat lief van Bart dat hij samen met jou de verloren handschoen ging zoeken. Jammer van de beschadigde kast, hopelijk krijg je een nieuwe en brengen ze je die tot bij jou thuis 😉

 10. Anna 22 februari 2021 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Fijn dat je je handschoen terug hebt gevonden, ze zijn ook zo leuk <3 Ik heb ook volop genoten van de eerste lentedagen, echt een heel welkom cadeautje na zo'n koude periode! En die humus met basilicum ga ik zeker eens proberen, ik ben gek op humus!

 11. Marloes 22 februari 2021 op 12:42 pm - Beantwoord

  Jammer van de kast, hopelijk krijg je inderdaad een nieuwe! En wat een geluk dat je handschoen er nog lag. Mooie bos bloemen heb je gekregen. Gerbera’s zijn mijn favoriete bloemen. Mijn vriend kwam de zaterdag voor Valentijnsdag ineens thuis met een bos tulpen. Hij wilde ze eigenlijk de dag erna kopen, maar toen waren de bloemenzaken dicht. Dus ik kreeg ze een dag eerder. Heel lief 🙂 Ze staan er nog steeds prachtig bij. Ik ben erg benieuwd naar al je ontbijtexperimenten!

  • Romy 28 februari 2021 op 10:57 am - Beantwoord

   Wat lief, die bos bloemen! Ook dat hij eraan had gedacht die al een dag eerder te gaan halen <3 Hopelijk heb je er nog lang van kunnen genieten.

 12. Naomi 22 februari 2021 op 4:47 pm - Beantwoord

  Dat verhaal van de handschoen is toch wel erg leuk. Je zou er (vanuit de handschoen) zo een spannend kinderboek over kunnen schrijven;). En nu je een gereedschapsset hebt, ben je denk ik officieel zelfstandig. Is dat een hoeraatje waard?:)

Recente blogs

Blij Lijstje #26 | Opruimeritus, nieuwe verslaving & tupperware-eten

10 juni 2020|Persoonlijk|

Joe, het is me weer gelukt om een goed gevuld Blij Lijstje samen te stellen. Ik hing de afgelopen week vooral heel vaak de blije huisvrouw uit als ik een mini-huisvrouwsuccesje van mijn to do list kon afvinken. Daarnaast kreeg ik een vrij acute en niet te verhelpen vorm van opruimeritus te pakken, deed ik een paar leuke dingen voor het eerst sinds lange tijd en geniet ik van een héérlijk tupperware-vooruitzicht.

Je mag van je laten horen (ook zonder een rolmodel of alleskunner te zijn!)

26 april 2021|Persoonlijke groei|

Waarom zou ik anderen tips geven voor hun pitch als ik zelf met trillende stem die van mij voorlees? Waarom zou ik ontspanningstips delen als ik zelf heus ook weleens mijn nek-aan-nekrace tegen de deadlines op het nippertje haal? En doet mijn feedback er wel toe als er tien alwetende senior-mensen bij zitten? Een paar vragen of twijfels die me de afgelopen tijd bezighielden. Onterecht? Waarschijnlijk. Want wat nu als we de lat voor onszelf ietsje lager leggen?

Geen tijd? Nou, voor deze 9 dingen wil ik tijd máken!

29 juni 2018|Lifestyle|

"Vrije tijd, wat is dat?" Een opmerking die wel vaker uit mijn mond floept. Maar, zoals mijn hardwerkende-maar-ook-tijd-voor-ontspanning-nemende vader me regelmatig toefluistert: "Voor sommige dingen moet je gewoon tijd máken!". En ik moet toegeven: gelijk heeft hij! Er is één goede manier om toch toe te komen aan de dingen waar je blij van wordt, en dat is door van die dingen, naast je verplichtingen, een prioriteit van te maken. Om daarmee te beginnen, besloot ik alvast 9 dingen op een rij te zetten waarvoor ik meer tijd wil vrijmaken. Tijd voor actie! Doe je mee?