In3

Inkiekje #27 | Privéshoppen, pap-grappen & Pippa-bombs

 • 8 maart 2021
 • 12 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen week was een fijne. Ik werkte knetterhard (soms iets te hard), maar kon wel genieten van heerlijk vermaak op de stoel naast me, geweldige post en een hilarische woordgrap van mijn havermoutmaker. Verder werd ik getrakteerd op een enorme thuismaaltijd, bezocht ik na één jaar weer mijn lievelingskringloopwinkel en fotografeerde ik heel veel heerlijk eten. Kortom: een paar dagen om in te lijsten. En om jou via een nieuwe lading foto’s van te laten meegenieten.

romy met pippa

Laatst nam ik een paar Instagram Stories-video’s op. Die mijlpaal (ik heb nogal drempelvrees voor video’s maken!) vond ik daarna een vrolijke selfie waard. Het bleek een tovevalstreffer, want ook mijn niet-Bartachtige huisgenoot (a.k.a. Pippa) bleek op de foto te zien te zijn. Met haar eigenwijze blik op de kast gericht maakte Pippa er daarmee meteen mijn favoriete foto van de week van. Een talent dat alleen katten bezitten!

kat photobomb

Oké, nog één Pippa-foto voordat ik overga tot mijn verslag van de week zonder kattenspam. Selfies maken met een kat samen blijft een uitdagende missie, die vaker faalt dan goed gaat. Poging #390202048 mislukte weer eens volledig, maar ik kon alsnog hard om deze nogal close-up foto lachen. Een kusje van Pippa voor jou!

sneeuwklokjes

Ik genoot de afgelopen weken extra van mijn wandelingen. Het is wel weer fijn om niet meer over glad ijs op straat uit te glijden of in een dikke laag sneeuw weg te zakken. Maar vooral is het heel fijn om tijdens mijn wandeling dit soort lente-taferelen tegen te komen. Later, als ik ooit de eigenaar van een tuin ben, wil ik ook sneeuwklokjes.

ontbijt met banaan en pindakaas

Verder was ik ook na mijn ontbijtchallenge nog niet uitgekeken op de havermoutontbijtjes. Ik heb zelfs bijna elke dag sinds de challenge havermout op en durf wel te zeggen dat het mijn standaard-kwarkontbijt van de troon heeft gestoten.

Mijn lievelingscombinatie is kwark met banaan, geroosterde havermout, kersen, pindakaas en cacaopoeder. Sowieso vraag ik me trouwens af waarom ik de ontdekking van cacaopoeder niet eerder heb gedaan. Dat spul maakt echt elk ontbijtje lekkerder.

havermout jumbo

Wat mijn ontbijtjes nóg leuker maakt, is dat ik elke keer op deze geniale woordgrap wordt getrakteerd (zoekplaatje!). Ik moest er zelf keihard om lachen en heb tot nu toe nog niemand ontmoet die hem net zo grappig vond als ik. Ach, de humor van een taalfanaat… Ik zie helemaal voor me dat de maker van het pak havermout op een saaie vrijdagmiddag voor zich uit staart, plotseling gniffelt en dan besluit dat dit écht op het pak havermout moet staan.

bestelling vegabar box
de vegabar box review

De beste maaltijden zijn die waarvoor je niet (of nauwelijks) zelf in de keuken hoeft te staan. Bart en ik waren twee mazzelaars, want voor een Instagram-samenwerking mochten we twee maaltijdboxen van De Vegabar proberen. We hebben de afgelopen tijd twee keer ergens anders eten afgehaald, maar deze thuisbezorgdmaaltijd overtrof alles. Er zaten maïswraps in met onder andere gebakken rijst, vegan chorizo (hemels was die!), champignons in een heerlijk sausje en enorm veel toppings en sausjes. Het was héél véél eten, maar ook héél lekker.

Mocht je ook een vegetarische of vegan maaltijd willen proberen, zeker een aanrader! De Vegabar bezorgt in de regio Utrecht, IJsselstein en Vleuten (bof ik even dat Bart in die regio woont!).

glutenvrije slagroomtaart

Mocht je je afvragen of ik echt alleen maar gezonde dingen eet, dan kan ik je uit die droom helpen. Voor de verjaardag van mijn schoonzusje at ik ook deze niet zo gezonde maar wel goddelijke slagroomtaart. Hij was haast te mooi om op te eten, maar ik ben blij dat ik dat laatste toch heb gedaan want lekker was-ie al helemaal.

jurk king louie bloemen

Ik werd niet alleen getrakteerd op een heerlijke maaltijd aan huis, maar ontving ook een ander geweldig pakketje. De afzender? watMooi! Bij deze duurzame webshop mocht ik mooie duurzame items uitzoeken voor een blogartikel binnenkort. Ik werd direct vrolijk toen ik deze fleurige jurk uit de verpakking haalde. Daarmee wordt het zelfs op de meest druilerige dag nog een beetje zomer.

aankopen kringloopwinkel

Ik beleefde een grote mijlpaal afgelopen weekend. Voor het eerst sinds één jaar ging ik weer naar mijn favoriete kringloopwinkel in Amstelveen. Omdat het bij die kringloopwinkel ook in coronatijd altijd aardig druk was en de paadjes er piepklein zijn, ben ik er heel lang niet geweest. Maar met een privé-shopafspraak (als enige in de winkel) werd kringloopwinkelen opeens wel heel aantrekkelijk. Ik mocht alleen bij de boeken kijken, maar het was al een feest om tussen de boekenkasten te neuzen. Ik ging niet met lege handen naar huis, zoals je ziet.

Overigens zijn het Flow vakantieboek en het boek over vlinders bedoeld voor kaarten maken. Yep sorry, in beide boeken ga ik enthousiast mijn schaar zetten.

coronacoupe bijgeknipt
coronacoupe bijgeknipt

Nog een grootse mijlpaal – en eentje waar ik al wekenlang enorm naar uitzag: mijn kappersbezoek. Ik ben helemaal niet zo’n ijdeltuit, maar voel me wel lichtelijk ongelukkig als mijn haar uit model is gegroeid. Laatst kreeg ik er zelfs via Zoom een opmerking over dat mijn haar het “net niet” was. Gelukkig is de coronacoupe verleden tijd. Ik kan er weer een week of zeven tegenaan met een kortere boblijn.

kat tijdens thuiswerken

Verder werkte ik me een slag in de rondte. Ik had mezelf misschien iets te veel deadlines op de hals gehaald (een luxeprobleem!), maar had ondertussen wel goed gezelschap van mijn harige clown die in bijzondere poses naast me lag. Maakt elke thuiswerkdag een stuk gezelliger!

grote pasta lidl

Ik gunde mezelf bijzondere boodschapjes na deze werkweek. Gewoon eens niet op het prijskaartje letten of op “wat ik altijd koop”, maar een paar lekkere dingen in mijn mandje gooien. Met onder andere het cacaopoeder dus, maar ook deze gigantische pasta van Lidl. Wat een joekels hè?! Ik heb de fusilli nog niet geprobeerd, maar ben enorm benieuwd hoe het er op een bord straks uit zal zien. Mocht ik er iets kunstigs en lekkers mee kunnen bedenken, dan deel ik misschien een recept binnenkort.

foto bij zonsondergang
romy bij zonsondergang

Maar het aller-allerfijnste van de week? Dat was toch echt de fijne vrijdagavond-wandeling met vriendlief. We zagen vanuit mijn huis een mooie zonsondergang en werden daar als een soort magneet naartoe getrokken. Zo kwamen we op een plek vlak bij mij uit die ik nog niet eens kende. Wat was het er mooi! Ik ben verliefd op de twee foto’s hierboven (gewoon gemaakt mijn telefoon). En dan natuurlijk vooral op die op links.

Heerlijk om de week rustig na te bespreken, een gezellig ommetje te maken en dan op zo’n mooi uitzicht getrakteerd te worden. Dan is het leven absoluut niet verkeerd.

gezonde hartige muffin

Oh ja, nog een allerlaatste ding! Ook deze past wel in dit Inkiekje vol etenswaardige dingen. Mijn broertje stopte me laatst deze zelfgemaakte hartige muffin met noten, tomaat en olijven toe. Ik ben over het algemeen een groot olijvenhater, maar in deze muffin kon ik zelfs de olijfjes nog wel waarderen. Wat een lekker ding (in de meest letterlijke zin van het woord) was dit!

Wat was jouw meest goddelijke maaltijd/snack afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 8 maart 2021 op 8:06 am - Beantwoord

  Het eten ziet er heerlijk uit! Geweldig de foto’s van Pippa. En het jurkje is prachtig, ik ben benieuwd naar het artikel.

 2. Johanna 8 maart 2021 op 10:11 am - Beantwoord

  Eindelijk weer eens vis gegeten. Dat doe ik meestal in een restaurant, omdat de vis in de winkel niet zo super is. (De zee is verweg) Maar nu heb ik toch maar iets gekocht en met modserdsauce klaargemaakt. Verder een bezoek aan een boekenwinkel, omdat die weer gewoon open zijn. Heerlijk. Ja…Pippa is de ster.

 3. Anna 8 maart 2021 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s weer! Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt bij de zonsondergang trouwens, echt een plaatje! En je ontbijtjes zien er ook echt heerlijk uit, yum!

 4. Audrey 8 maart 2021 op 11:19 am - Beantwoord

  Wauw, die foto’s van de avondwandeling! Echt tof! En wat een geluk had je met al die mooie cadeaus en natuurlijk je kringloopvondsten. Echt leuk om een modern kookboek te vinden. Ik zie in de kringloopwinkels meestal alleen van die kookboeken die minstens 20 jaar oud zijn, haha.

  Het lekkerste wat ik at was denk ik een maaltijd die mijn vriend maakte met grotendeels Too Good To Go-ingredienten: een ovenschotel met spinazie, champignons, zoete & gewone aardappelpuree, tomaatjes en feta. Echt verrassend lekker!

 5. bychristiana 8 maart 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Oh die foto van jou en Pippa, prachtig zeg! Dat zijn toch de leukste foto’s haha;-) Ik had het er toevallig van de week nog met Andre over dat ik ook zo’n zin heb om naar de kringloop te gaan, maar ik heb geen eigenlijk geen idee of ze hier ook dat shoppen op afspraak doen.

 6. Naomi 8 maart 2021 op 11:35 am - Beantwoord

  Prachtig, die foto’s bij de zonsondergang. En zó herkenbaar van het kappersbezoek. Ik voelde me ook gelijk een stuk meer ‘mens’ toen mijn haar weer model kreeg.

 7. Daenelia 8 maart 2021 op 12:54 pm - Beantwoord

  Vega(n) is inderdaad heel.lelker, maar is natuurlijk niet synoniem met ‘gezond. Per se. Als ik lees over veel lekkere sausjes denk ik lekker, maar niet gezond dus. Muggenziften, ik weet het. Lekker is soms ook gewoon lekker. En gezond kan ook lekker zijn. Ik hou al op.
  Doe je echt pure cacao op je havermout?? Zonder zoetstoffen? Of zijn de kersen dan zoet genoeg? Pure of rauwe cacao op zich trek ik niet. Terwijl ik wel van 90 of 85% puur hou. 99% is eigenlijk al niet te doen…. nou wil ik chocola. Mijn lekkere hap afgelopen week was pizza. Zelfgemaakt, veel te dik belegd voor de echte Italiaan, maar zo lekker. En wel gezond, want geen suiker toegevoegd en matig in vet. Met paprika, tomaat, kip, beetje pesto, mozzarella, en geraspte kaas. Misschien moet ik eens experimenteren met een dessert pizza met chocola.

 8. Evelyne - Gouden Momenten 8 maart 2021 op 3:06 pm - Beantwoord

  Oh wat een mooie foto van jullie vrijdagavondwandeling! Wij aten vrijdag trouwens frietkotfrietjes en jawel, ik weet het dat het ongezond is 😉 Maar op zijn tijd kan het wel eens smaken niet? En het was eigenlijk veel te lang geleden (is dat een goed excuus?) en het smaakte mij zo hard dat ik eigenlijk zin had om de volgende dag weer frietjes te halen (maar dat heb ik dan wel niet gedaan 😉 )

 9. Giovanna Jansen 8 maart 2021 op 5:37 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk inkijkje weer! Met veel heerlijke maaltijden en snacks en prachtige foto’s!

 10. Anouk 8 maart 2021 op 6:54 pm - Beantwoord

  Love de gigantische pasta! En wat een mazzel zeg dat je bij zo’n leuke website kleding uit mocht zoeken. Ik kijk nu alvast uit naar de outfitfoto’s!

 11. Rachel 8 maart 2021 op 10:50 pm - Beantwoord

  oh ik zie dat al zoveel mensen naar de kapper zijn geweest hahah en ik moet nog drie weken wachten, DRIE WEKEN!! haha.. nou ze kunnen er tegenaan hoor.. even een flink stuk eraf en een stuk blonder. Verder heb je een heerlijk overzicht gedeeld, looking good girl!

 12. Laurine 9 maart 2021 op 7:02 pm - Beantwoord

  Haha, die Pippa toch. Het is me er eentje! Mijn meest goddelijke snack van de week was toch wel Ben & Jerry’s ijs. Ik vind het altijd zo goddelijk maar ik mag het maar af en toe kopen van mezelf want als ik het in huis heb gaat meteen die hele pot eraan.

Recente blogs

11 vrolijke tips voor de donkere dagen

16 november 2018|Positiviteit|

Aan de zomer komt ieder jaar weer een eind. En dat betekent dat de dagen korter worden en dat je niet meer tot 's avonds laat in het zonnetje kunt barbecueën. Oftewel: de donkere dagen zijn aangebroken! De een is er gek op, de ander heeft er helemaal niets mee. Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik geen groot fan ben. Een herfstdip of winterdip ligt altijd op de loer. Wat ik doe om als zomermens toch de donkere dagen door te komen? Dit zijn 11 tips voor de donkere dagen waarmee ik de laatste maanden van het jaar een stuk vrolijker doorkom.

49 fijne dingen om voor een ander te doen tijdens corona

7 mei 2020|Positiviteit|

In deze periode moeten we allemaal letterlijk afstand nemen van elkaar. Maar het mooie is: tegelijkertijd komen we in zekere zin ook nader tot elkaar. Dat is in ieder geval wat ik merk. Op social media barst het van de mooie initiatieven, lieve acties en liefdevolle woorden. Er is namelijk heel veel wat je voor een ander kunt doen tijdens corona. Voor mensen die je nu niet kunt zien, voor huisgenoten, voor mensen in vitale beroepen of zelfs voor vreemden die dat goed kunnen gebruiken. Dit zijn 49 ideetjes.

8 ideeën om lief voor jezelf te zijn + WINACTIE

14 februari 2017|Zelfliefde|

14 februari. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het vandaag Valentijnsdag is, oftewel de dag van de liefde. Misschien heb je vandaag wel een spannende date, ga je naar de bios met je vriend of zet je een lieve vriendin in het zonnetje. Maar deze dag is misschien ook wel een hele goede reden om eens lief te zijn voor jezelf. Misschien staat er vandaag geen grote bos rozen voor je klaar of verwacht je ook geen liefdesbrieven met de post. Maar waarom zou jij niet jouw eigen Valentijn zijn? Daarom staan in dit artikel een aantal zoetsappige ideeën om eens extra te lief te zijn voor jezelf. Ook staat er een leuke winactie voor je klaar.