pasen

Inkiekje #29 | Box, Bloesempark & broccoli-schilderen

 • 5 april 2021
 • 15 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Aan belevenissen geen gebrek de afgelopen weken. Net als aan leuke eerste keren. Zo kon ik voor het eerst sinds coronatijd weer eens naar het prachtige park om die mooie plek aan Bart te laten zien. Verder scoorde ik mijn eerste twee Groente- en Fruitboxen van Lidl (spoiler: ik was onder de indruk!) en had ik een paar creatieve bezigheden die allebei een typisch gevalletje ‘Pinterest made me do it’ waren. Over dat en meer lees je in dit Inkiekje!

familieportret

Laat ik beginnen met mijn lievelingsfoto van deze week. Vers van de pers, want gisteren gemaakt. Bart en ik zaten na de paasbrunch op de bank en Pippa kwam er spontaan bij zitten. Zo lief! (Even om in het perspectief te zitten: een paar minuten eerder aten we een taartje, dus daar kwam Pippa op af.)

Overigens leuk om te vermelden dat Pippa ook steeds meer naar Bart toe gaat en hem tegenwoordig zelfs hetzelfde warme welkom (lees: miauwend om aandacht vragen!) geeft als mij. Ze komt zelfs bij hem op schoot zitten of – net als bij mij – kijken wat hij aan het doen is als hij ergens anders is dan in de buurt. Pippa is bij ieder ander persoon nogal een kat-uit-de-boom-kijker (toepasselijke uitdrukking in dit geval!), dus heel leuk om te zien dat Bart na anderhalf jaar dat stadium voorbij is.

bananenbrood

Mijn broertje is gek op koken en bakken, en heeft het talent om van bijna elk recept een gezonde én lekkere variant te maken. Hij is op dit moment bezig met een kookboek maken voor mensen om hem heen. Daar moest ook een recept voor bananenbrood in komen te staan en natuurlijk was ik graag proefkonijn voor zijn bakkunsten. Een dikke tien kreeg-ie van mij.

linzenburgers mislukt

Mijn eigen kookkunsten daarentegen konden wel wat verbetering gebruiken toen ik voor deze linzenburgers in de keuken stond. Mijn eerste poging, maar zoals je hierboven ziet was dat qua structuur geen daverend succes. Ook de smaak liet te wensen over, zullen we maar zeggen. Nog maar even op les bij Joeri (mijn broertje) gaan dus.

palmboom van fruit

Waar ik wel heel trots op was, is deze fruitcreatie. Volledig nageaapt van de kraamverzorgster van Elise Joanne trouwens (gespot in haar Instagram Stories). Maar ik vond het er zo feestelijk uitzien dat ik een paar dagen later ook creatief met druiven, kiwi en banaan wilde zijn.

Overigens was deze portie voor twee personen, mocht je het je afvragen. Ik ben groot fruitverbruiker, maar ook weer niet zó groot.

hummus trio jumbo
hummus trio jumbo

Verder experimenteerden we met hummus. Dit trio-bakje van Jumbo vond ik er erg feestelijk uitzien en moest ik proberen. Helaas vielen twee van de drie smaken (letterlijk) vies tegen. De oranje variant (wortel-pompoen) vond ik erg lekker, de witte variant heeft een nogal gekke kaassmaak en de paarse variant vond ik oprecht niet te eten (zacht uitgedrukt!). Ik ben ook geen liefhebber van rode kool, dus op zich was het niet heel verrassend dat ik die hummussmaak geen blijvertje vond.

stempel vogels action

Laatst had ik een shopafspraak bij Action gepland. Hét uitje van de maand maart, hoor! Hoewel ik kwam voor panty’s en schoonmaakspullen, belandden er ook zomaar wat knutselspullen in mijn mandje. Deze stempel is mijn grote favoriet. Wat een mooierd hè?! Daar wil ik snel kaarten mee gaan maken.

aalsmeer zonsondergang

Verder maakte ik veel fijne wandelingen met Bart. De een zonniger dan de ander. Op deze avond werden we getrakteerd op een fijn lentezonnetje en een stralend “golden hour”. Ik blijf me erover verbazen hoeveel mooie plekken er in de buurt zijn. Je bent al snel geneigd je eigen woonplaats voor lief te nemen, maar op dit soort momenten besef ik weer hoe mooi ik eigenlijk woon.

too good to go groente- en fruitbox

Zonder twijfel een van mijn hoogtepunten van de week was het uitstapje naar de supermarkt. Niet zomaar een wekelijks uitstapje, maar het ophalen van mijn Groente- en Fruitboxen bij Lidl (gescoord via Too Good To Go, waar ik laatst al een enthousiast artikel over schreef). Na wéken proberen had ik er eindelijk twee gescoord. Ze zaten bomvol met lekkere dingen voor maar € 2,99 per box. Moet je zien wat voor een berg groenten en fruit ik kreeg voor dat bedrag, vooral in de eerste box. Allemaal superbruikbaar! Je begrijpt vast dat we de afgelopen dagen enthousiast aan de paprika’s zijn gegaan en dat Bart heel wat sinaasappels op heeft (aangezien ik die niet zo lekker vind).

Zeker voor herhaling vatbaar! Eerst maar eens deze flinke voorraad opmaken en dan ga ik volgende week zeker nog eens proberen een box te bemachtigen.

sleutelhanger lievelingsmens

Een andere mijlpaal was het ophalen van onze gloednieuwe fietsen. Natuurlijk hoort bij nieuwe fietsen ook nieuwe sleutelhangers. Of beter gezegd: we hadden nog helemaal geen sleutelhangers en vooral ik had die hard nodig om mijn fietssleutel niet tussen alle andere zooi in mijn tas kwijt te raken. Bart mocht mijn sleutelhanger uitzoeken en ik die van hem. Het poesje kreeg ik, de Lievelingsmens is voor mijn *klef maar waar* lievelingsmens.

bloesempark amstelveen

Oh bloesem, wat ben je mooi! Elk jaar ga ik naar het Bloesempark in Amstelveen bij het Amsterdamse Bos, maar vorig jaar gooide corona roet in het eten. Ik had al uit mijn hoofd gezet dat het dit jaar wel zou lukken, want het is standaard megadruk in het park en dat is met corona natuurlijk allesbehalve handig. Maar toen kwam Bart met een geniale ingeving: we gingen zaterdagochtend al heel vroeg voordat er rijen voor de ingang zouden staan. Het was een bliksembezoekje van een kwartier, maar genieten was het wel. En extra leuk om deze plek voor het eerst aan Bart te laten zien.

pippa in bureaustoel

Een random foto, maar wel een waar ik erg blij van werd! Tijdens mijn lunchpauze werd ik laatst waargenomen door mijn lieve stand-in. Mevrouw hield de volstromende inbox in de gaten terwijl ik mijn boterhammen naar binnen werkte. Teamwork!

We eindigden de week met (uiteraard) een paasbrunch en daarna ’s middags heerlijke in huis cocoonen. Niet uitbuiken met Netflix, maar schilderen met broccoli stond op het programma. Gevalletje Pinterest made me do it. Het resultaat vond ik best aardig en het was vooral een verrassend leuke bezigheid. Denk dat ik er binnenkort nog een apart artikel aan wijd waarin ik stap voor stap uitleg hoe het werkt.

pippa in kast

En ik eindig met een “Hé, jij ook hier!”-situatie. Pippa was hier net de dagelijkse kledingkastinspectie aan het doen toen ik zomaar kwam binnenvallen. Tja, ik snap dat je daar als drukbezette kat niet op zit te wachten.

Hoe was/is jouw paasweekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 april 2021 op 8:09 am - Beantwoord

  Heel leuk inkiekje! De boxen van de Lidl zien er goed uit, dat ga ik ook eens proberen. En het schilderen met broccoli ziet er heel leuk uit.

 2. bychristiana 5 april 2021 op 8:50 am - Beantwoord

  Haha, die Pippa op jouw stoel! Sketch zit heel vaak precies zo, maar dan op mijn stoel natuurlijk;-) En die foto van jullie drietjes is inderdaad lief. Haha, als er maar eten involved is, je zou Sketch moeten zien als wij met eten op de bank zitten. Ik moet het haar nageven, ze probeert het nooit echt te pakken, maar ze gaat wel heel netjes naast je (oke, pal tegen je aan) zitten in de hoop dat er iets ‘valt’. Gisteren hebben we haar een stukje watermeloen gegeven, het was tenslotte Pasen, dat was echt smakken en smullen.

 3. Shirley 5 april 2021 op 9:23 am - Beantwoord

  Schilderen met broccoli, hoe origineel. En het eindresultaat ziet er leuk uit. Grappig idee. Leuk dat jullie een sleutelhanger hebben gekozen. Met die nieuwe fietsen zal fietsen vast een stuk fijner zijn.

 4. Mirjam Hart 5 april 2021 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een fijne terugblik! En die stempel is inderdaad prachtig.

 5. Zo simpel is dan geluk 5 april 2021 op 9:44 am - Beantwoord

  Dat ziet er gezellig uit zo’n palmboom van fruit!
  Na een aantal zware weken heb ik nu eigenlijk een heel rustig paasweekend. Fijn om even bij te kunnen komen.

 6. Anna 5 april 2021 op 10:08 am - Beantwoord

  Haha, die foto van Pippa in je kledingkast. Zo schattig! En wow, die groente- en fruitboxen van Lidl zien er echt fantastisch uit: wat een inhoud!

 7. Anouk 5 april 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Ah wat heerlijk zeg! Die boxen van Lidl zijn echt top, wij hebben hem ook al een paar keer gehad. Deze keer veel verse kruiden, super lekker natuurlijk maar toch wat minder bruikbaar dan paprika’s haha 🙂

 8. Lissanne 5 april 2021 op 10:49 am - Beantwoord

  OH dat bloesempark! Ik ben verliefd denk ik !!
  Er zitten soms echt zulke lekkere dingen in die boxen, ik ontdek vaak nieuwe dingen die ik zelf niet zo snel gekocht zou hebben haha 🙂

 9. Audrey 5 april 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Heeeel mooie boxen inderdaad, vooral die eerste! Ik zag het bloesempark deze week op het journaal en moest al aan jou denken. Jammer dat dat hummus-trio niet zo’n succes was. Wij maken vaak zelf bietenhummus, die is wel superlekker (en heeft een even mooie kleur als die met rodekool).

 10. Saskia 5 april 2021 op 1:23 pm - Beantwoord

  Ah leuk hoor al die foto’s en een hoop al via Instagram gezien. Bloesembomen blijven mooi. Daar wil ik zeker nog eens samen met Noa foto’s bij maken <3 Heb ze nu eigenlijk alleen maar opzichzelf.

  En dat schilderen met broccoli lijkt me heel tof. Benieuwd naar je uitgebreidere artikel 🙂

 11. Naomi 5 april 2021 op 1:59 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s van jullie samen! En die stempel is zó mooi dat je ‘m bijna gewoon neer zou zetten om naar te kijken.

 12. Johanna 5 april 2021 op 4:14 pm - Beantwoord

  Al die Pippa-fotos, zo mooi! Poes in de kast, poes op de stoel, poes op de bank, poes met de pootjes op tafel. Ik krijg er geen genoeg van. En dan nog doe mooie foto met het avond licht. Heel mooi allemaal Ons paasweekend was rustig. Zoals alles dit jaar. We hebben “Gitzi” (dialect voor geit) gegeten. Dat is in zuidoost-europa (Italie, Griekenland, Balkan) traditie rond Pasen, en hier ook. Het is ook alleen rond pasen ze krijgen. Dus dat hebben we ook geprobeerd, en was erg lekker. We hebben een groot stuk in de oven laten garen. En vanavond is zalm aan de beurt. Succes!

 13. Simone 6 april 2021 op 5:02 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en gezellige foto’s. De foto van jullie samen bij de bloesem, zo lief! <3 Wij hadden geen spannende Pasen. Vind ik ook echt niet erg, heb er niet zoveel mee.

 14. Meaghan 13 april 2021 op 7:06 pm - Beantwoord

  Aah leuk inkiekje weer! Ik loop een beetje achter met het lezen van je blogs, omdat ik eerder niet in de gelegenheid was. Maar, nu ga ik rustig alles even lekker inhalen en even bijlezen! Ook wel eens leuk om meerdere artikelen achter elkaar te lezen!
  Wat een prachtige foto van jou en Bart bij die bloesems! Echt magisch en inderdaad net of je in Japan bent. En die sleutelhangers zijn echt heel schattig, wat leuk dat jullie die voor elkaar hebben uitgezocht en beide ook zeer toepasselijk! Die ingrediënten uit die box zien er ook heel mooi en lekker uit! Hoop dat je er lekkere dingen van hebt kunnen maken!

  • Romy 19 april 2021 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je helemaal de tijd hebt genomen om mijn blogs terug te lezen en alsnog te reageren. Dank je wel! <3

Recente blogs

Mijn favoriete kijktips (op tv, YouTube en NLZIET) van dit moment

6 januari 2022|Lifestyle|

Voor écht mooi of spannend kijkvoer ga ik graag goed zitten. Ik ben nogal een kritische tv-kijker (Bart kan erover meepraten…). Niet veel programma komen door mijn strenge keuring heen en gun ik een paar uur van mijn tijd. Maar soms ontdek ik op tv, op YouTube of op NLZIET programma’s, video’s of series die me zó raken dat ik er goed voor ga zitten. Ik deel mijn 9 favoriete kijktips van dit moment met je. Van intens mooie tv-programma’s tot inspirerende YouTube-video’s die de spijker op zijn kop slaan.

April 2021 | Minder racen, meer rust & gewoon wat meer Romy

30 april 2021|Persoonlijk|

April was een goede maand. Eentje waarin ik stuiterde van enthousiasme om een doos groenten, mezelf de tijd gunde om meer mijn eigen ding te doen en tegelijkertijd genoot van de nieuwe situatie die samenwonen heet. Ik verkocht een aantal keer met knikkende knietjes 'nee' aan opdrachtgevers en zei tegelijkertijd heel hard 'ja' op dingen waar ik wél een stoot aan enthousiasme van krijg. Ik was in de hieperdepiepstemming om een bloesemfoto, lanceerde een nieuw project voor werk en was een feestdag net niet helemaal vergeten. Laten we terugblikken op april!

Gezonde brownies van zwarte bonen (verrassend lekker!)

21 juni 2022|Recepten|

Brownies van zwarte bonen? Tja, dit is zo’n recept dat je moet proeven om te weten hoe lekker het is. Het klinkt misschien gek om je favoriete bonen uit de chili con carne in een brownie te gooien. Maar geloof me: deze brownies smaken echt naar pure-chocolade-brownies en hebben dezelfde heerlijke structuur en smaak. Zelfs mijn kritische testpanel (lees: Bart) was na het proeven overtuigd. Dus: wil jij iets lekkers te snacken hebben dat ook nog verrassend gezond is? Deze gezonde brownies wachten op je! Of nou, je moet ze wel zelf nog maken met dit recept.