inkiekje6 1

Inkiekje #3 | Mijn reuzespannende leven in huis met een kat

 • 24 maart 2020
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen twee weken bracht ik net als de rest van Nederland nogal wat uren binnen door. Even geen spannende uitstapjes, spetterende feestjes en bijzondere afspraken, maar vooral binnen werken en genieten van binnendingen die óók leuk zijn. Gelukkig was er geen enkele reden tot verveling. Mijn telefoon stond dit keer vol met vooral heel veel kattenfoto’s (vast geen verrassing!), een paar uitstelklusjes waar ik eindelijk werk van maakte en een tof project waar ik aan werkte. Ik neem je weer mee in mijn telefoonfoto’s. Kiek je mee?

Aan het begin van de coronacrisis was ik wat sipjes. Opeens moest ik over van alles en nog wat gaan nadenken, kon ik sommige mensen niet meer zien en verdwenen alle afspraken uit mijn agenda. Om wat afleiding te zoeken, kwam mijn moeder op bezoek (braaf op 1,5 meter afstand!) en maakte ze buiten een aantal foto’s van mijn nieuwe outfits. Deze mooie jurk van watMooi kon je al bewonderen in mijn artikel van gisteren. Alleen al toen ik deze jurk aantrok, voelde ik me een stuk blijer. Mooi wat kleding met je kan doen, ook op een off-day.

inkiekje

Die middag voelde ik me alweer een stuk beter. Ik was zelfs in the mood voor een selfie, waarbij Pippa spontaan ook gezellig om het hoekje kwam kijken. Letterlijk. Deze foto is overigens goud waard, want het aantal foto’s van ons samen is op één hand te tellen. En dat ligt dus niet aan mij, maar aan de eigenwijze pluizenbol op rechts.

Deze coronacrisis is wel voor één ding goed: dingen doen die al máánden op je to-do-list staan. En dus ging ik zelf ook met een van de punten aan de slag die op mijn anti-verveellijst voor binnenblijvers staat: back-uppen. Tot grote vreugde van vriendlief, die me al honderd keer had gevraagd hoe het met mijn back-up stond, zette ik mijn bestanden eindelijk allemaal op Google Drive en op mijn harde schijf. Die goede volwassen daad is ook weer gedaan!

Ondertussen leerde mijn vriend me een belangrijke life-hack: vuilniszakken verstoppen in de prullenbak, waardoor er niet meer een foeilelijk randje boven de prullenbak uit piept. Blijkbaar ben ik niet de enige die lange tijd kampte met dat #firstworldproblem, want op mijn Blije Lijstje kreeg ik als reactie dat er meer mensen nieuwsgierig waren naar de gouden tip. Oké komt-ie (met dank aan mijn vriend):

 1. Haal de emmer een stukje uit je prullenbak.
 2. Vouw de vuilniszak om de randjes van de emmer heen.
 3. Trek de vuilniszak strak door het stukje dat je overhoudt bij elkaar te binden. Draai dat tot een soort knoop en steek die aan de rand van de emmer.
 4. Laat de emmer in de bak zakken. Et voilà. Dan ziet het er dus zo netjes uit als hierboven.

Begin vorige week kwam er plotseling iets heel tofs op mijn pad. Al een tijdje schrijf ik als freelance tekstschrijver de teksten voor Elja van EB Academy. “Kun je me helpen bij iets groots?” appte ze me vorige week. Tuurlijk! Haar LinkedIn-post om mensen te helpen met Zoom was viral gegaan, waardoor ze plotseling voor heel veel mensen Zoom-trainingen zou gaan geven onder de naam ‘ZoomSchool’. Heel wat uren ben ik er de afgelopen twee weken mee bezig geweest om onder andere de tekst voor haar site, handleiding en PowerPoints te schrijven. Supertof! Ook omdat we het samen doen met een heel gemotiveerd team. Goed voor mijn positieve energie!

De trainingen zijn gewoon gratis trouwens en je kunt je nog steeds inschrijven, mocht je ook benieuwd zijn naar Zoom.

Ook mijn dagelijkse blokje om door de buurt maakte mij vrolijk. Zeker met de prachtige bloesembomen en magnolia’s. Ik kan het niet laten om daar elke keer foto’s van te maken. En ik ben nog steeds vastbesloten dat ik “later” een grote-mensen-huis met magnoliaboom wil.

Maar stiekem hoef ik de deur niet eens uit om mooie dingen buiten te kunnen zien. Deze zonsondergang bijvoorbeeld. Wat ben ik blij dat het weer lang licht is! En dat ik de zonsondergang weer bewust kan meemaken in plaats van in het donker met de bus naar huis te rijden.

Stiekem vind ik thuiswerken he-le-maal niet erg. Oké, corona is ruk en ik vind het niet altijd makkelijk. Maar thuiswerken vind ik geen issue. Het is wel een beetje gek om het werk voor mijn baan in loondienst (waar ik nog tot mei werk) nu vanuit huis te doen, maar mijn freelance werk als tekstschrijver doe ik altijd al vanuit huis. Heerlijk vind ik het!

En vanuit mijn ooghoek uitzicht hebben op deze relaxte kat is ook geen straf. Inclusief deze fluffy teentjes die me een acute tenenfetisj bezorgen. Pip vindt het volgens mij wel prima dat ik veel meer tijd thuis doorbreng. De hele dag door aandacht = een blije Pippa.

Bij mij ziet avondeten er dus vaak zo uit. Op de bank voor de tv eten doe ik niet, maar ik heb wel meestal op mijn laptop een tv-programma, het nieuws of YouTube-filmpjes aanstaan. Hier was ik Boer Zoekt Vrouw aan het kijken. Mijn lievelingsprogramma van dit moment! Dit keer keek ik samen met vriendlief, maar dan allebei via de app. Konden we elkaar steeds ons commentaar op de aflevering doorsturen. Best grappig zo!

En voor het eerst deze week ging ik met de auto op pad. De eindbestemming? De carwash! Leek me wel een corona-proof uitstapje, aangezien je alleen maar IN je auto zit. En het was stiekem hard nodig, want mijn laatste bezoekje aan de carwash was minimaal 8 maanden geleden. Oeps! Maar check mijn auto eens shinen nu.

Dat komt overigens door een licht carwashtrauma. Mijn auto is maar één keer in zijn hele leven bekogeld met vogelpoep en dat was dus precies 5 uur nadat ik naar de carwash was geweest. Sindsdien was ik haast bang met een carwashbezoekje de vogels op me af te roepen. Gelukkig was er dit keer naderhand geen vogel of vogelpoep te bekennen. Even afkloppen hoor!

En als laatste: twee bosjes ranonkels. Niet voor mij, maar voor oma. Omdat ze jarig was en omdat ze wel een blijmaker verdiende.

En virtueel stuur ik deze bloemen ook een beetje jouw kant op. Voor als jij ze goed kunt gebruiken in deze periode. Makkelijk is het niet. Leuk ook niet. Maar samen staan we sterk! Houd vol en pas goed op jezelf! <3

Ben jij de eerste thuisblijfweek een beetje goed doorgekomen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 24 maart 2020 op 6:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke en gezellige foto’s. De foto met jou en Pippa is geweldig. Fijne tip van de vuilniszak, ga ik meteen proberen. En ik werk niet thuis, ik ben elke dag op het werk aanwezig want ik werk in de zorg. Het is pittig maar we komen er wel.

  • Romy 7 april 2020 op 7:20 pm - Beantwoord

   Ik kan me goed voorstellen dat het heel pittig is om nu in de zorg te werken. Heel veel respect voor het belangrijke werk dat je daar doet! Veel sterkte de komende tijd!

 2. Lisa 24 maart 2020 op 7:25 am - Beantwoord

  Héél leuke foto van Pippa en jou! Tof dat je aan Zoom meegewerkt hebt. Dank voor het delen van je week.

 3. Naomi 24 maart 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Die ranonkels zijn echt heel mooi! En ook nog eens helemaal in jouw kleuren;). Leuk om te zien hoe je je eerste ‘quarantaineweek’ door bent gekomen. Je inspireert me om elke dag even een fijne foto te maken. Juist ook nu.

 4. Anouk 24 maart 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Mooi die bloemen! Ik vond het allemaal maar erg stressvol die eerste thuisweek doordat ik nog niet weet wat er met mijn stage gaat gebeuren die ik nu eigenlijk hoor te lopen. Ik heb wel superveel klusjes gedaan die ik al tijden wou doen, super lekker is dat altijd.

  • Romy 7 april 2020 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat spannend en lastig allemaal! Ik kan me voorstellen dat het niet fijn is om niet te weten waar je aan toe bent qua stage. Hopelijk hoor je snel meer en pakt het een beetje gunstig uit. Liefs!

 5. Audrey 24 maart 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Heel mooi, die bloemen. Ik vind het bij magnolia’s altijd zo zonde dat ze altijd maar zo kort in bloei staan. We genieten er maar extra van nu 🙂

 6. johanna 24 maart 2020 op 9:50 am - Beantwoord

  Super leuke gezellige post. Wat mij betreft had je ook alleen maar Pip fotos kunnen posten. Ook hier is vooral poes de profiteur van de crisus. Veel succes en dat project van Zoom ga ik eens bekijken.

  • Romy 7 april 2020 op 7:23 pm - Beantwoord

   Haha, die poezen van ons boffen toch maar! Ik heb zo’n vermoeden dat er in mijn nieuwe inkiekje deze week voor de verandering ook weer heel veel Pippa-foto’s te zien zullen zijn 😉

 7. Irene 24 maart 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Wij doen onze vuilniszakken eigenlijk altijd zo en onze vuilbak staat in een kast dus je ziet het niet eens maar ik vind dat het op die manier ook steviger vast zit dan wanneer het gewoon om de rand geplooid zit.
  Super mooi die bloemen! En zo vrolijk ^^

 8. bychristiana 24 maart 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  Haha, ik heb zo hard moeten lachen om dat prullenbak stukje! Ik doe dat dus al jaaaaaaaaaren zo. Kan er niet tegen, als er zo’n stukje van de zak uit piept, haha;-) Hier gaat het goed. Sketch vind het heeeeerlijk dat we nu allebei thuis zijn de hele dag. Soms kan ze niet kiezen bij wie ze liever ligt als we allebei beneden zijn en gaat ze in het midden liggen;-)

  • Romy 7 april 2020 op 7:24 pm - Beantwoord

   Haha, ik kon dus ook écht niet tegen die uitstekende stukjes vuilniszak, maar had er nooit een oplossing op gevonden. Toch fijn dat mijn vriend van de handige lifehacks is! 😉
   Sketch boft maar met zo veel aandacht en altijd gezelligheid om zich heen. Ik geloof dat de huisdieren wel echt de grote profiteurs van deze situatie zijn 😉

 9. Iris 24 maart 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Lief dat je bloemen voor je oma kocht. Het lijkt me heel gezellig bij jullie in huis!

 10. Meaghan 24 maart 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Heerlijk zo’n positieve post! Wat straal je ook op de foto’s, ondanks de omstandigheden. Wat goed dat het thuiswerken je zo goed afgaat! Bij mij lukt het thuis studeren en aan mijn scriptie werken gelukkig ook prima, maar ik mis wel de gezelligheid op de universiteit. Oh en bedankt voor het delen van die vuilnisbakhack! Echt super handig om te weten en het ziet er op die manier een stuk mooier uit. Ik moest ook wel lachen om je verhaal over je auto en de vogelpoep, wat een pech! Maar mooi dat je nu de tijd kan vinden om naar de carwash te gaan. Dat zijn nu echt van die dingen waar je normaal even geen tijd voor hebt, maar door de omstandigheden opeens wel tijd voor kan maken!

  • Romy 7 april 2020 op 7:26 pm - Beantwoord

   Klopt, het voordeel van deze situatie is dat je opeens aan dingen toekomt waar je normaal nooit tijd voor hebt. Mijn autootje is in ieder geval weer opgeknapt van zijn wasbeurt 😉
   Ik kan me voorstellen dat je bij het thuis studeren wel de gezelligheid mist. Ook een gek idee, denk ik, dat de laatste periode van je master nu door corona zo anders verloopt zonder colleges in collegezalen. Ik ga je artikel over dat onderwerp ook meteen even lezen 🙂

 11. Tamara 24 maart 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Geweldig hoe positief jij blijft ondanks deze crisis en dat je nog steeds vrolijk kan worden van kleine dingen in het leven<3! Dat met die carwash herken ik overigens wel, ik vraag mij regelmatig af waarom ik geld uitgeef aan de wasstraat als de auto na een paar uur weer compleet onder de vogelpoep zit. Hij shined in ieder geval nu wel mooi, voor hoelang het dan ook mag duren haha!

  • Romy 7 april 2020 op 7:27 pm - Beantwoord

   Haha, stom is dat hè?! Alsof de vogels ruiken dat je auto net schoongemaakt is en daarom wel wat verse vogelpoep kan “gebruiken” 😉 Het is tot nu toe bij mijn auto bij één klein spatje vogelpoep gebleven. Hopelijk blijft dat nog even zo.

 12. Giovanna Jansen 24 maart 2020 op 1:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijne positieve blog! En wat een leuke foto’s, allemaal, maar die met Pippa’s voetjes in beeldjes is toch wel het leukste! 🙂

 13. Jenn 24 maart 2020 op 4:50 pm - Beantwoord

  Fijne positieve post, en leuke foto’s!

 14. Saskia 24 maart 2020 op 5:19 pm - Beantwoord

  Mooie bloemen en wat een fijne, blije post 🙂
  Helaas hier gewoon aan het werk, wel aangepast maar moet toch dagelijks de deur uit… Heel dubbel maar we gaan zien hoe het verder gaat verlopen de aankomende maanden.

  • Romy 7 april 2020 op 7:29 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het best gek is om nu als een van de weinigen toch nog dagelijks voor je werk de deur uit te gaan. Hopelijk kom je deze gekke periode een beetje door. Het lijkt me best gek en lastig om nu in een vitaal beroep te werken en daardoor zelf ook wat meer risico dan anders te lopen.

 15. Maaike 25 maart 2020 op 1:22 pm - Beantwoord

  Heel leuke foto’s. Wel balen van de vogelpoep de vorige keer na de carwash, zul je dan net zien 😛

 16. Els 25 maart 2020 op 5:41 pm - Beantwoord

  Leuk om je week zo te lezen :-). Wat een mooie bloemen. Ik wilde ook nog bloemen halen en denk nu, shit die ben ik vergeten. Ik hou wel van thuis zijn, maar nu het moet… ik hoop dat het snel voorbij is!

  • Romy 7 april 2020 op 7:43 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar hoor! Thuis zitten vind ik ook heerlijk, maar nu het verplicht is zie ik er wel heel erg naar uit om over een tijdje weer gewoon naar buiten te kunnen.

 17. Jessica J. 27 maart 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Aaaah, die fluffy teentjes!! Zo cute!
  Goed dat je het trouwens over Zoom hebt, die tip kreeg ik gisteren nog tijdens een vergadering via Microsoft Teams. Zo meteen maar eens downloaden!

Recente blogs

Vrolijke aankopen: HEMA blik vol geluk & Action knutselspullen

16 april 2017|Lifestyle|

Een echte shopaholic ben ik niet, maar ik vind het wel leuk om zo nu en dan leuke dingen te scoren. Laatst vond ik dat ik wel een paar vrolijke aankopen had verdiend na een week hard werken. Met die missie ging ik naar HEMA en Action. Op zo'n moment kan ik vaak minutenlang staren naar alle mooie spullen om uiteindelijk met een paar kleine dingen thuis te komen. Uiteindelijk koos ik bij HEMA voor een blik vol geluk en vielen er bij Action een paar knutselspullen in mijn mandje. In deze shoplog laat ik je mijn aankopen zien.

Geld overhouden? 15 dingen waar ik nooit de volle mep voor betaal!

4 april 2023|Lifestyle|

Meer geld overhouden is nooit verkeerd. Zeker niet nu ik net een laptop en een nieuwe camera heb gekocht (beide waren hard aan vervanging toe) en ook nog een nieuwe telefoon op mijn wensenlijst heb staan. Maar ook als er geen dure aankopen nodig zijn, vind ik het een leuke uitdaging om bij de kassa zo min mogelijk te hoeven afrekenen. Daar hoef je namelijk meestal geen ingewikkelde capriolen voor uit te halen en ook niet voor op een houtje te bijten. Op veel producten kun je bijna altijd wel - als je bereid bent het internet af te speuren - besparen. Dit zijn 15 producten waar ik bijna nooit de volle mep voor betaal.

Overbodige spullen | 10 producten die ik niet in huis haal (of houd)

5 januari 2021|Lifestyle, Groen doen|

Kijkend naar de kaarsjes en vazen die ik in huis heb staan, ben ik zeker geen minimalist. Wel ben ik best wel een opgeruimd type dat eens in de zoveel tijd last heeft van een flinke aanval van opruimwoede. Overbodige spullen overleven zo'n bezem door mijn huis niet. Steeds meer besef ik dat veel meuk om me heen mij zeker niet gelukkiger maakt. Deze 10 overbodige spullen haal ik om die reden sowieso niet meer in huis (of doe ik weg als ik ze toch heb staan).