I7 3

Inkiekje #30 | 80 jaar, 100 bloemen, 2 kleffe mensen & 1 blije kat

 • 19 april 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Wait what? Ik heb jullie gewoon al 30 keer een inkiekje in mijn soort-van-bruisende leven gegeven. En de dertigste editie staat bij deze klaar. Dit weekend vond ik mijn leven aardig bruisend – voor mijn doen dan. Ik bezocht voor het eerst sinds één jaar tijd mijn (over één dag 80-jarige) oma en had een lekker kleffe shoot op het strand met je-kunt-wel-raden-wie. Verder bleek Pip een enthousiaste sloper, deed ik weer aan supersnel shoppen en zette ik stappen om mijn werk nóg leuker te gaan vinden. Het waren twee hectische weken – op een goede manier. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Vorige week deed ik aan broccoli-schilderen en dat was me toch leuk. Een tutorial deelde ik al in dit artikel. Alle kaartjes zijn inmiddels al onderweg naar de ontvangers (ben ik de enige bij wie iedereen in de omgeving in april jarig is?), dus ging ik er nog snel mee op de foto.

Verder knuffelde ik me suf met Pippa. Twee weken geleden had ik een vrij hectische werkweek, inclusief het opzeggen van een opdracht (done it, was zo trots op mezelf!). Wat was het heerlijk om het weekend daarna op de bank te ploffen en door mevrouw Pip tot bankrust gedwongen te worden. Best handig, zo’n schootkat.

Overigens lijkt het op deze foto net alsof ik op kraamvisite ben bij iemand van wie de baby wat harig is uitgevallen. Maar nee, het is gewoon Pip.

Bart kon ook zijn geluk niet op. Zijn gloednieuwe koffiezetapparaat kwam namelijk binnen. Ik had altijd een tweedehands Senseo-apparaat staan (onder het mom van: “Ik drink geen koffie, maar wil koffiedrinkende gasten niet hoeven teleur te stellen”). Echt stijlvol was-ie niet en volgens mijn koffieliefhebbende vriendje kon de koffie die uit het ding kwam ook een stuk beter.

Inmiddels heeft dit leuke Nespresso-apparaat een prominente plek op het aanrecht veroverd. Het leuke is dat zowel vriendlief als ik er erg blij mee is: hij geniet nog meer van zijn kopjes góede koffie, ik (als liefhebber van mooi interieurspul) vind het zwarte ding een mooi opfrisser voor de keuken in vergelijking met mijn lompe Senseo.

Daarnaast deden we nog een grote aankoop, die alles te maken had met die andere huisgenoot. In mijn artikel over kattenbenodigdheden waar Pippa niet zonder kan, was ik vergeten haar krabpaal een plekje te geven. Dat ding is met stip op één Pips favoriete item in het hele huis. Ze is er zelfs zo enthousiast over dat het ding zijn beste tijd wel had gehad. Toen vrijdag ook nog de helft van het touw aan de krabpaal ervan af lag, zette ik het op een googelen. Mede met wat hulp van kattenliefhebbende volgers is er inmiddels een nieuw bestelde krabpaal onderweg. Een joekel trouwens, dus Pip zal blij zijn.

Trouwens een grappig detail: toen Bart laatst het rolgordijn voor Pips krabpaal wat verder naar beneden had gedaan, was Pip not amused dat ze niet meer naar buiten kon kijken vanaf de hoogste plek op haar “troon”. Om vervolgens zelfs geïrriteerd tegen het rolgordijn te gaan tikken totdat Bart het weer omhoog trok. Tja, nooit het uitzicht van een kat verstoren!

Een andere broodnodige aankoop die het huis in kwam, waren deze nieuwe mondkapjes. Gekocht bij de lokale stomerij. Deels in het kader van #supportyourlocals, deels omdat de bloemenprintjes me als een magneet de winkel in sleurden.

Wij kunnen weer even vooruit. De bloemetjes en stippen zijn trouwens voor mij (vast niet geheel onverwacht!); de camouflageprint en donkerblauwe hebben we tot uniseks benoemd.

Verder had ik een leuke call met de coach bij wie ik het online traject voor tekstschrijvers volg. Ik heb heel wat dingen omgegooid in mijn bedrijf de afgelopen drie weken. Ik heb een samenwerking opgezegd, een paar keer ‘nee’ verkocht, zei ook een paar keer juist volmondig ‘ja’ op iets wat écht heel leuk was en ben sowieso begonnen met veel helderder maken wat ik specifiek wil bijdragen als tekstschrijver in plaats van gewoon “de juiste woorden vinden”.

Gaat allemaal best wat denkwerk in zitten, maar LEUK dat ik het vind. Heel wat puzzelstukjes vallen opeens op hun plek.

Vrijdag na mijn werkweek stond er ook iets heel leuks op de planning. Bart en ik hadden een fotoshoot op het strand in Noordwijk. In ruil voor een blogartikel (dat binnenkort online komt) werden we gefotografeerd door Daniëlle van Captura Fotografie tijdens het “gouden uurtje”. Naast vrij koud (tot blauwe handen aan toe), was het vooral ontzettend leuk. We konden gewoon echt onszelf zijn, soms lekker geoorloofd klef doen en tussendoor lachen om elkaar. Het eerste voorproefje zat deze week al in mijn mailbox en belooft veel goeds.

Zondag stond er al helemaal iets leuks op de planning. Na meer dan één jaar ging ik weer op bezoek bij mijn oma die in de kop van Noord-Holland (a.k.a. niet om de hoek) woont. Door corona, de avondklok en de limiet van één bezoeker per keer had ik mijn opa en oma al veel te lang niet gezien.

Hoe fijn om eens niet via de telefoon, maar in het echt te kunnen bijkletsen. Konden we meteen het nieuwe behangetje van oma bewonderen, waar ze zo trots op was. Ik nam deze bos bloemen mee, omdat oma over één dag 80 kaarsjes mag uitblazen. En echt hoor, ik zou ervoor tekenen dat ik er uitzie zoals zij op die leeftijd.

Mijn zondag kon al helemaal niet kapot toen ik ook nog ging privéshoppen bij Action. Ik ben de laatste tijd weer fanatiek aan het kaarten maken geslagen en daar hoorden (vond ik!) nieuwe stickers bij als aanvulling op mijn steeds leger wordende (maar nog steeds aardig goed gevulde) map met stickers. Blijkbaar is de lading voorjaarsstickers inmiddels bij Action binnengekomen, dus ik sloeg mijn slag.

Ik weet wat me de komende weken te doen staat: nog meer knutselen.

Maar mijn favoriete aankoop kwam eens niet van de knutselafdeling, maar uit het schap met woonaccessoires bij Action. Deze kaars met zonnebloemen past helemaal in mijn straatje als lenteliefhebber. Aansteken doe ik hem niet, want daarvoor vind ik hem veel te leuk. Hij staat nu dan ook op mijn nachtkastje te shinen. Beste interieuraankoop ooit voor 2 euro!

Ik eindigde de dag met een selfie waar ongemerkt de hele familie op staat (als je goed kijkt, spot je Bart ook). Ieder druk zijn ding aan het doen: ik foto’s makend van mijn nieuwe outfit voor mijn blog, Pippa die zich stort op haar nieuwe speeltje met kattenkruid en Bart die met headset op “in” zijn game zit. Het leven is best goed zo.

Maar goed, deze selfie was eigenlijk bedoeld om mijn nieuwe blouse te laten zien. Je kon hem laatst al spotten tussen mijn kringloopkoopjes, want hij is hartstikke tweedehands. Soms doe je een aankoop die tegenvalt, maar bij deze blouse was het juist andersom: toen ik hem aandeed, ontdekte ik pas echt hoe mega-leuk ik ‘m vind. Ik ben normaal niet echt van het zwart, maar deze blouse met bloemenprint heeft de primeur als eerste zwarte kledingstuk dat ik wel helemaal mij vindt.

En de allerlaatste foto van dit Inkiekje: ons uitzicht gisteravond. Filterloos. Nee, we hadden geen Centerparcs-huisje gehuurd. Dit is gewoon heel dicht bij ons huis op een onontdekt plekje. Ik werd er spontaan emotioneel van toen ik hier zo stond met Bart en de dingen overdacht. Aan de ene kant verdrietig (om het overlijden van mijn schoonmoeder en het zware revalidatieproces waar mijn broertje nu in zit), aan de andere kant trots op hoe we het doen, op waar we staan en ook gewoon op hoe we het hier rooien in dit fijne huisje dat ik alweer meer dan twee jaar geleden kocht.

Wat een uitzicht al niet teweeg kan brengen! Mindfulness was niet meer nodig.

Wat maakte jou deze week emotioneel (op een positieve of negatieve manier)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 19 april 2021 op 7:05 am - Beantwoord

  Een heel leuk inkiekje! Leuk om samen een fotoshoot te doen op het strand. Staat ook op mijn lijstje 🙂

 2. Johanna 19 april 2021 op 9:13 am - Beantwoord

  Die laatste foto lijkt wel een sneeuwveld. Fijn dat je nieuwe coachtraject zo veel nieuwe ideeën en energie geeft. Denkinput is vaak goed, maar kost inderdaad tijd. Dus herl verl succes.

 3. bychristiana 19 april 2021 op 9:18 am - Beantwoord

  Ah, Bart met zijn nieuwe koffie-apparaat. Wij drinken dus allebei geen koffie, maar we hebben wel een mooi apparaat. Inderdaad; voor bezoek, want die wil je natuurlijk wel iets lekkers voor kunnen zetten. En ik ben dan net als jij weer blij dat het mooi staat op het aanrecht!

  • Romy 19 april 2021 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik begrijp je helemaal! Het beste van twee werelden zo: lekkere koffie voor anderen en een mooi stijlvol ding op het aanrecht voor mij 😉

 4. Daenelia 19 april 2021 op 9:38 am - Beantwoord

  Oh man, breek me de bek niet open over de afgelopen week. Het was er eentje die ik liever snel vergeet. daarom des te leuker dat jouw week weer voldoende hoogtepuntjes had om te delen 🙂 Dat helpt ook om mijn week weer in perspectief te plaatsen. 🙂
  Je had ons nespresso apparaat zo uit onze keuken mogen mee nemen. Ik vind het echt geen lekkere koffie. Het is alleen ‘handig en snel’. Ik ben op zoek naar een echt koffie apparaat. Maar dan moet er eerst plek gemaakt worden in de keuken. Dus hup, weg met de airfryer, de soepmaker, de blender en de magnetron. Riante ruimte voor een prima koffiezetapparaat!
  (Mijn ouders sworen bij de airfryer: maar ik vind het eigenlijk … vies… want het schoonmaken van dat apparaat is zo lastig. Het komt echt niet schoon uit de vaatwasser en om dan daarna het nog met de hand schoon te moeten boenen. Terwijl de overn net zo goed werkt en makkelijker schoon te maken is.)

  • Romy 19 april 2021 op 9:58 pm - Beantwoord

   Grappig dat jij Nespresso juist helemaal niets vindt! Ik ben zelf helemaal geen koffiedrinker, dus voor mij is alle koffie één pot nat 😉 Maar zowel Bart als mijn broertje is tot nu toe enthousiast over het nieuwe apparaat. Ik schrok trouwens wel toen ik online zag hoeveel de luxere apparaten kosten. Dan was dit nog een redelijk betaalbare optie 😉
   Hopelijk weet jij ook te slagen voor een écht goed apparaat en heb je deze week een fijnere week dan de week ervoor.

 5. Meaghan 19 april 2021 op 10:09 am - Beantwoord

  Super fijn dat je na zo lang weer eens op bezoek kon gaan bij je oma en gefeliciteerd met haar verjaardag, wat een mooie leeftijd! Haha die arme Pippa, natuurlijk wil ze gewoon lekker naar buiten kunnen kijken, begrijp het volledig! Je moet alles wel goed in de gaten kunnen houden.
  En wat leuk dat jij en Bart een fotoshoot hebben gedaan. Ben benieuwd naar het eindresultaat! <3

 6. Anna 19 april 2021 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een leuk inkijkje! Ik ben benieuwd hoe de koffie bevalt. Ik heb sinds kort een nieuw koffiezetapparaat (of nou ja, die stond altijd op mijn vaders kantoor :p) en daar kunnen pads in. Gelukkig, want ik had nog een heleboel pads liggen en volgens mij zijn die ook minder schadelijk voor het milieu dan cups. Die kaars van de Action ziet er super leuk uit trouwens! Ik ga deze week ook shoppen bij de Action, onder andere ballonnen inslaan voor mijn verjaardag.

  • Romy 19 april 2021 op 9:52 pm - Beantwoord

   Leuk, je Action-shopuitje! Benieuwd wat je allemaal gaat scoren!
   Ik vind het zelf ook wel jammer inderdaad dat die cupjes niet echt duurzaam zijn. Ik zag wel laatst een advertentie langs de weg van Koffiecupje; dat schijnen wel duurzame cupjes te zijn. Misschien kunnen we die eens proberen.

 7. Audrey 19 april 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat zal dat ontzettend fijn zijn geweest, om je oma weer in real life te kunnen zien! Enne: check, heir is de halve familie van mijn moeder in april jarig. Ik zat in mijn PMS-periode, dus voldoende emoties alle kanten op afgelopen week, hahaha. Maar vooral positieve dingen uiteindelijk. Me realiseren hoe goed we het samen hebben en bewust genieten.

  • Romy 19 april 2021 op 9:51 pm - Beantwoord

   PMS-weken zijn helaas niet de beste inderdaad. Hopelijk ben je er inmiddels van verlost 😉

 8. Lilian 19 april 2021 op 2:16 pm - Beantwoord

  Wat mooi dat je je oma weer had gezien! En inderdaad mooi uitzichten doen wonderen. Ik had best een zware week door moeilijke communicatie met iemand, waarin ik vooral extra blij was met de luchtigheid in mijn eigen leven.

 9. Naomi 19 april 2021 op 5:07 pm - Beantwoord

  Wat moet dat heerlijk zijn geweest om je oma weer te zien! Ik ben benieuwd naar de foto’s van de shoot. Het klinkt alvast heel prachtig. Laatste waar ik emotioneel van werd? Dat was van een prachtig boek. Alles kwam zó mooi samen en ik herkende nogal wat gevoel (rouw) en hop, daar kwamen de tranen…

  • Romy 19 april 2021 op 9:49 pm - Beantwoord

   Wat mooi hoe een boek over dat onderwerp je zo kan raken. Ik ben ook nog steeds vastbesloten om een keer een boek over rouw te lezen. Merk dat dat toch meer een thema is in mijn leven dan ik een paar maanden geleden dacht, en ik ben heel benieuwd hoe anderen daarmee omgaan.

 10. Zo simpel is dan geluk 19 april 2021 op 7:34 pm - Beantwoord

  Super dat je je oma eindelijk weer hebt gezien! En wat een mooi uitzicht op de laatste foto. Echt zo’n moment om inderdaad even alles te overdenken.
  Ik brak begin van de week even omdat eigenlijk gewoon alles mij even te veel werd (drukte op het werk, overlijden van mijn beste vriendin, mijn vader die het leven ook niet meer ziet zitten door progressie van zijn MS). Inmiddels weer een beetje opgekrabbeld gelukkig, maar het blijft pittig allemaal.

  • Romy 19 april 2021 op 9:45 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, wat een heftige dingen bij elkaar, zeg! Gecondoleerd met het overlijden van je vriendin en heel veel sterkte! Pas goed op jezelf, ook qua werk. Het is zo belangrijk om in moeilijke periodes niet te hard van stapel te lopen qua werk, zo heb ik zelf een paar maanden geleden ook ervaren.

 11. Anouk 20 april 2021 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk inkiekje weer, ik denk dat ik echt mijn favoriete soort blog van jou is geworden!

 12. Saskia 21 april 2021 op 10:00 am - Beantwoord

  Leuk inkiekje! Had een hoop via Instagram al voorbij zien komen. En heerlijk he, shoppen bij Action. Ik heb er van de week veel voor Noa gekocht, zo leuk!

Recente blogs

10 positieve gedachten om jezelf in te prenten als het tegenzit

24 november 2022|Positiviteit|

Je gedachten zijn maar bedacht. Jij bent degene die jezelf wijsmaakt dat je niet goed genoeg bent, dat iets je niet gaat lukken of dat de hoop verloren is. Maar wat nu als je jouw gedachtekracht eens positief inzet? Als je er niet je rotgevoelens mee vergroot, maar je eigen cheerleader bent door jezelf positieve gedachten toe te roepen. Denk de pompons en dansjes er zelf bij. Dit zijn 10 steunende dingen die ik tegen mezelf zeg als het even niet meezit. Misschien geven ze jou ook wat hoop en vertrouwen.

Volwassen als (bijna) 25-jarige? | Expectation vs. Reality

7 april 2018|Persoonlijk|

Over anderhalve maand word ik alweer 25. Een kwart eeuw oud, hoe dan?! Als kind geloofde ik altijd dat je op je 25e alles voor elkaar zou hebben. Ik zou dan vast al jaren als journalist werken, getrouwd zijn met een jeugdliefde en in een prachtige boerderij wonen met een gezin met (tot dan toe) twee kinderen en een eigen beestenboel. Ik zou rijden in mijn eigen auto en zou daarnaast blaken van het zelfvertrouwen en nooit meer onzeker zijn. Want hé, als je 25 bent, dan heb je het toch gewoon helemaal gemaakt? In dit artikel geef ik je een eerlijk kijkje in hoe ik daar nu over denk.

Shoptip | Action inpakpapier boek (ook voor je bullet journal)

19 maart 2019|DIY|

Eerlijk is eerlijk, inpakken is niet een van mijn creatieve talenten. Maar wat niet is, kan nog komen! Dat was in ieder geval mijn gedachte toen ik een aantal boekjes met Action inpakpapier, stickers, enveloppen en kaarten tegenkwam. Ook ideaal voor je bullet journal overigens! Ik nam drie boekjes mee en geef je graag een kijkje in de boekjes. Zijn ze echt een aanrader? Ik deel mijn mening en laat je ook de kaart en cadeau-envelop zien die ik met het Action inpakpapier heb gemaakt.