Inkie5

Inkiekje #31 | Waanzinnige worteltaart, bloeiend balkon & typisch toetsenbord

 • 3 mei 2021
 • 24 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Een hele mond vol, die titel. Oké, zo waanzinnig spannend waren mijn afgelopen twee weken ook weer niet. Maar fijn waren ze wel. Om een of andere reden slaag ik er ook in deze tijd met bijzonder weinig uitstapjes steeds in om mijn telefoon vol te schieten met foto’s. Fijne momenten genoeg. In dit Inkiekje laat ik je onder andere het resultaat van onze balkonupgrade zien, laat ik je meegenieten van wat ik dit keer door mijn bakgrage (en talentvolle) broertje voorgeschoteld kreeg en ben ik heel benieuwd of ik de enige ben met een vrij typisch toetsenbord. Kiek je mee?

naar kapper

Gelukkig hoefde mijn kapsel dit keer niet vijf maanden te wachten op een upgrade. Al toen mijn lok ook maar een beetje de neiging kreeg voor mijn ogen te gaan hangen, kon ik een kappersafspraak plannen dit keer. Zie hier het resultaat.

Het moment dat je terugkomt van de kapper en weer twee maanden tegenaan kunt, blijft trouwens een van mijn favoriete momenten. Meer mensen die dat herkennen?

fietsen bij zonsondergang

Nog een fijn favoriet moment was mijn fietstocht vorig weekend. Sinds ik een nieuwe fiets heb, pak ik mijn tweewieler er weer vaker bij, ook voor langere tochtjes. Dit keer fietste ik bijna een half uur naar mijn ouders toe en vervolgens een half uur terug. Opeens besefte ik weer hoe fijn ik het ook alweer vind om ’s avonds na het eten uit te waaien op de fiets. Met zo’n zonsondergang erbij al helemaal natuurlijk. Dan kunnen zelfs tegenwind en mijn eeuwige koude neus de pret niet drukken.

tulpen bij zonlicht

Onderweg maakte ik een pitstop (of drie) toen ik deze mooie tulpen en narcissen in de (ondergaande) zon zag staan. Door wegwerkzaamheden geldt al een half jaar een omrijroute naar mijn ouders toe, waarbij je minimaal 7-8 minuten langer onderweg bent op de fiets. Maar ik probeer me nooit te veel door dat soort kun-je-toch-niets-aan-doen-pechsituaties te laten leiden en in plaats daarvan te kijken naar wat er wel fijn is. Dat ik door die omrijroute langs deze bloemen fietste bijvoorbeeld. Elk nadeel heb z’n voordeel.

margrieten op balkon

Het leuke is dat ons eigen balkon er sinds vorige week ook heel fleurig bij staat. Bart trok me over de streep om na twee jaar hier wonen eindelijk iets bloemachtigs op het balkon te zetten. Ik heb ooit eerder een poging gedaan tot balkonplanten, maar helaas heb ik de vervelende gewoonte om alles wat op het balkon staat te verwaarlozen. Mijn planten in huis krijgen braaf water, maar die op het balkon vergeet ik standaard bij mijn gieterronde. Gelukkig is Bart daar een stuk handiger in dan ik, waardoor deze plantjes vast geen dorstdood hoeven te sterven.

Aan de balkonreling hangen nu deze vrolijke margrieten en op de balkonvloer staan een hortensia en een pot met zonnebloemen. Nu alleen nog de balkontafel lakken en dan zijn we helemaal klaar voor de zwoele zomeravonden op het balkon binnenkort.

kussen met vogels

Ook in huis kwam er iets vrolijks bij. Voor de foto ligt het kussen even op de bank, maar het heeft inmiddels een plekje op het bed gekregen. Benieuwd of jij kunt zien welk kussen er nieuw is op deze foto…

Het is het pastelroze kussen met kolibries. In Aalsmeer zit de winkel Jij & Ik, waar ze spullen verkopen die door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (veelal verstandelijk beperkten) worden gemaakt. In de winkel helpen ook mensen uit de zorginstelling en alle opbrengst gaat naar deze instelling. Hoe mooi!

Toen ik laatst voorbij de winkel liep, bleef ik even staan bij de etalage. Dit kussen! Moest. Ik. Hebben.

Gelukkig kon ik via een privéberichtje vragen of de eigenaar het voor me apart kon leggen. Inmiddels heeft het een mooi plekje op bed gekregen.

hoge krabpaal
kat op krabpaal

Zoals ik laatst al vertelde in mijn maandoverzicht, haalden we een nieuwe krabpaal in huis voor Pippa. En wat voor één! Het bleek een grotere joekel van een ding te zijn dan we hadden gedacht. Geen probleem natuurlijk, alles voor de kat!

In eerste instantie had Pippa er weinig omkijken naar. We hadden de oude krabpaal (die al een tijdje zijn beste tijd had gehad – a.k.a. loszittende touwen en kapotte kussentjes had) voor de gelegenheid midden in de huiskamer gezet om hem de volgende dag weg te doen. Je raadt het al: Pippa lag de hele dag op haar oude krabpaal te maffen, terwijl er een gloednieuw exemplaar voor haar klaarstond dat 40 centimeter hoger is, van alle gemakken is voorzien én mooie kussentjes heeft.

Gelukkig voor ons had ze er de volgende dag wel oren naar en vindt ze nu niets fijner dan vanaf de bovenste etage de hele buurt in de gaten houden. Pfiew!

kat in krat

Alhoewel de kartonnen krat voor het oud papier blijkbaar ook héérlijk ligt. Ik durf er soms haast geen papier in te gooien, omdat ik daarmee Pips geliefde uitzichtplek inpik.

wandelen

Op Koningsdag maakten Bart en ik een fijne wandeling langs de bloesembomen in de buurt. Hoewel ik blij word van alle bloesem, heeft vooral de “fluffy” roze bloesem mijn hart gestolen. Ja, de bloesem die nu net is uitgekomen! Een wandeling zonder camera op zak is dan ook haast geen optie meer in dit jaargetijde.

molen aalsmeer

Ook bij “de molen” in Aalsmeer was het prachtig. Normaal gesproken ben ik elke lente een keer bij de Keukenhof te vinden; dit jaar moet ik het met dit plaatje doen. Ook niet verkeerd.

kast blond amsterdam servies

Verder waren we afgelopen weekend zoet met opruimen. Heel veel opruimen. Heel binnenkort komen er (betaald vanuit de VVE – yay!) nieuwe kozijnen bij alle ramen, die een heel stuk duurzamer en mooier zijn. Ook worden de bergingen opnieuw geïsoleerd. Dat betekent dat we de komende weken de nodige voorbereidingen moeten treffen: de berging zo goed als leeg maken (best een grote uitdaging, want het zag er nou niet echt “bijna leeg” uit), spullen in huis aan de kant zetten, vensterbanken eraf halen, gordijnen weghalen, etc. Gelukkig is de grootste klus van alles inmiddels geklaard: de berging is al veel leger dan eerst.

En zoals dat altijd gaat bij mij: als ik eenmaal aan het opruimen ben, heb ik het ook meteen flink te pakken. Zo stond ik die middag nog (totaal geen prio, wel leuk!) de servieskast opnieuw in te delen. Zie hier een foto van toen ik bijna klaar was. Helemaal blij met hoe mijn Blond Amsterdam-servies er nu bij staat. En heel blij dat de borden nu wat hoger in de kast liggen, zodat we niet meer door onze knieën hoeven om een ontbijtbord te pakken.

toetsenbord

Bart vraagt zich altijd af hoe ik kan werken met mijn toetsenbord. Gelukkig heb ik als kind ooit een cursus blind typen gevolgd, dus ik heb nergens last van. Kun jij raden welke paar letters ik nooit gebruik aan de hand van de foto hierboven?

carrot cake vegan

Mijn broertjes waren afgelopen zaterdag jarig (even voor de goede orde: ze zijn een tweeling, dus het is niet geheel toevallig dat ze hun verjaardag moeten delen). Een van hen (een meestertalent in bakken en in het bedenken van gezonde en vaak vegan recepten) had deze carrotcake gemaakt. Glutenvrij, vegan en suikervrij. Maar vooral héél erg lekker.

tofu lidl

Van datzelfde broertje heb ik al honderd keer de tip gekregen dat ik een keer tofu moet maken. Nu is kale tofu op zich niet heel smaakvol en tot nu toe had ik er geen zin in om me te verdiepen hoe je er wél iets smaakvols van maakt. Maar Joeri heeft me over de streep getrokken nadat ik bij hem tofuspiesjes met zelfgemaakte satésaus had gegeten. Nu nog hem het recept ontfutselen en dan ga ik eens kijken of ook ik tóch iets lekkers van “kale tofu” kan maken met een goede marinade. Als het goed uitpakt, zijn jullie de eersten die het horen.

zelfgemaakte kaart met eenhoorn

Ik eindigde het weekend met kaarten maken. Het is een van de fijne hobby’s die ik weer heb afgestoft en waar ik in het weekend vaker tijd voor neem. Gisteren had ik plotseling zin in zuurstokroze, eenhoorns en andere mierzoete versiersels. Dat werd dit kaartje. Ik zal binnenkort in een apart artikel nog eens laten zien hoe ik zelf dit soort achtergrondjes maak met aquarelverf. Dat geeft niet alleen een mooi resultaat, maar is ook nog eens heerlijk ontspannend om te doen.

Wat heb jij dit weekend voor ontspannends gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 mei 2021 op 7:03 am - Beantwoord

  De worteltaart ziet er heerlijk uit, nog gefeliciteerd! Het kussen vind ik ook heel mooi, die had ik ook zeker gekocht. En wat een leuke foto van Pippa in de doos!

 2. Naomi 3 mei 2021 op 8:03 am - Beantwoord

  Haha, mijn toetsenbord ziet er ook ongeveer zo uit. Maar bij mij is het het toetsenbord van de laptop en die gaat nooit lang genoeg mee om helemaal te verslijten, dus het gaat echt om ‘populaire’ toetsen. Sinds een jaar werk ik met een los toetsenbord en ik vermoed dat dat er ook zo uit gaat zien als die van jou.
  Heerlijk, die fietstochtjes na het eten. Ik vind dat altijd het fijnste aan de zomertijd: na het eten weer in het licht naar buiten.

 3. Shirley 3 mei 2021 op 8:26 am - Beantwoord

  Mijn toetsenbord gebruik ik sinds vorig jaar en de populairste letters zijn al gesleten. Voor hij zoals jouw toetsenbord is, ben ik nog een paar jaar verder denk ik. Heerlijk als er vanuit de VVE dingen worden opgeknapt. Dat is een fijn voordeel.

 4. Meaghan 3 mei 2021 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekje! Zo tof dat je nieuwe fiets volop wordt gebruikt. Zo te zien is dat een goede investering en ga je er ook lekker mee op pad!
  De bloemen op het balkon zijn echt mooi en vrolijk! Goed idee ook van Bart om het op het balkon gezelliger te maken, dat is immers ook gewoon een plekje dat bij je huis hoort en ik kan me voorstellen dat jullie met het lekkere weer daar ook vaker te vinden zijn. Ik moest ook wel grinniken om die foto van je toetsenbord. Handig dat je helemaal blind kan typen en de letters erop niet nodig hebt!
  Die carrotcake ziet er echt heerlijk uit! Wil je broer niet toevallig het recept delen? 🙂

  • Romy 10 mei 2021 op 7:54 am - Beantwoord

   Leuk idee om het recept te delen! Ik zal hem eens vragen of ik een van zijn succesrecepten op mijn blog mag plaatsen. Denk dat hij dat wel een leuk idee vindt 🙂

 5. Audrey 3 mei 2021 op 11:06 am - Beantwoord

  Wat een vrolijk overzicht weer! Ik ben benieuwd naar je tofu-ervaring – en hopelijk ook de tips en een heerlijk recept – straks. En op mijn toetsenbord zijn de letters nog nooit echt afgesleten, haha. Ik moet zeggen dat ik dat van jou wel heel vreemd vond ogen zo, haha.

  • Romy 10 mei 2021 op 7:52 am - Beantwoord

   Haha, het ziet er inderdaad wel wat gek uit. Ik maak bewust maar nooit van dat soort Insta-waardige foto’s met een notitieboekje en mijn toetsenbord erbij 😛

 6. Anna 3 mei 2021 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Die bloesembomen zijn zo Mooi he!? Op mijn toetsenbord is tot nu toe alleen de letter ‘e’ afgesleten, maar wel al na 5 maanden… :’). Inmiddels heb ik mijn laptop ruim een jaar en begint ook de ‘N’ af te takelen haha.

  • Romy 10 mei 2021 op 7:51 am - Beantwoord

   Haha, oeps! Wel grappig dat je op die manier merkt welke letters je het vaakst nodig hebt 😉

 7. Daenelia 3 mei 2021 op 2:15 pm - Beantwoord

  Bij mij ontbreken de A, L, I en N, T, E, R, O … een halve W, U, D, S, H, G … Vooral dat de L en de I niet geheel leesbaar zijn (of geheel niet) leidt bij sommige mensen tot verwarring… Hehehehe. 🙂
  Maar het valt nog mee. Ik heb ook wel eens een bijna leeg keyboard gehad. Ach, als je de letters maar op de scherm krijgt 😀

  • Romy 10 mei 2021 op 7:51 am - Beantwoord

   Haha, precies! Als je zelf maar weet hoe je je boodschap getypt krijgt. Ben wat dat betreft wel heel blij dat mijn ouders me vroeger naar typles hebben gestuurd om te leren blind te typen 😉

 8. Johanna 3 mei 2021 op 3:41 pm - Beantwoord

  Leuk zo’n toetsenbord, gelukkig zitten er bij mij nog alle letters op. Noodgedwongen werk ik met een zwitsers, een qwertz, en zit de z waar bij jou de y zit en nog een hoop umlauten en accents zijn er. Ook ik kan blindtypen maar door de omstelling, ben ik blij dat mijn letters er nog op zitten. En een Rüeblitorte… (worteltjestaart) is hier een standaard gebak. ….als een konijn bij de bakker komt, wat bestelt hij dan…. Zulke grapjes hebben we hier. En de troon voor madame is werkelijk super.

  • Romy 10 mei 2021 op 7:50 am - Beantwoord

   Oh ja, dat Zwitserse toetsenbord ken ik nog van mijn vakanties naar Zwitserland en Oostenrijk vroeger. Zat ik in een internetcafé, typte ik steeds ‘Romz’ in plaats van ‘Romy’, haha.

 9. Lotte 3 mei 2021 op 5:30 pm - Beantwoord

  Mooie plantjes op het balkon! Ik ben ook voor het eerst voor mezelf gaan shoppen bij het tuincentrum. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik een eigen buitenruimte (balkon) heb, dus ik werd er helemaal blij van. 😀
  Ik ben benieuwd wat je van de tofu gaat vinden. 🙂 Het lekkerste vind ik het altijd om het blok in heel kleine stukjes te snijden en dan flink op te bakken in olie (nadat ik ze gemarineerd heb, of soms gooi ik ze gewoon in een laagje sojasaus met olie haha). Wat noodles en sugar snaps erbij en ik ben helemaal happy. 😉

  • Romy 10 mei 2021 op 7:49 am - Beantwoord

   Hoe leuk dat jij nu ook een eigen balkon hebt! Het is zo fijn om daar een eigen plekje van te maken met mooie planten. Heel benieuwd hoe het bij jou wordt!
   Jouw bereidingswijze van tofu klinkt ook heel lekker trouwens. Bij mij staat de eerste poging tot tofu maken morgen op de planning. Hopen dat het net zo lekker wordt als die van mijn broertje!

 10. Ida 3 mei 2021 op 7:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en vrolijk inkijkje weer! En wat een mooie grote krabpaal heeft Pippa gekregen! Ze wordt wel weer lekker verwend hè! Haha, zo grappig hoe zij vanuit het raam loert naar buiten. Heerlijk weer om te wandelen hè! Ik ga ook graag naar buiten met mijn gezin en afgelopen zaterdag hebben we heerlijk gewandeld. Zodra het lekker weer is en de zon schijnt, is het echt goed om naar buiten te gaan! De carrotcake ziet er zo lekker uit! Ik ben benieuwd naar het recept! En natuurlijk naar het recept van de gemarineerde tofu! Het zal vast lekker smaken! Fijne week!

 11. Zo simpel is dan geluk 3 mei 2021 op 7:53 pm - Beantwoord

  Gezellig die bloemen op het balkon. En je Blond servies vind ik ook echt fantastisch! Nu je het over de kapper hebt… Ik ben daar al bijna een jaar niet geweest. Snel een afspraak maken!

 12. Lilian Visser 3 mei 2021 op 7:56 pm - Beantwoord

  Dat je de B zo weinig typt vind ik wel opvallend. Stuur je Bart nooit berichtjes? 😉 Oh die worteltaart vind ik ook zo lekker!

  • Romy 10 mei 2021 op 7:48 am - Beantwoord

   Haha, ik vond het ook vrij opvallend dat de ‘Y’ er nog helemaal op zit. Mijn eigen naam typ ik toch echt onder elke e-mail 😛

 13. Giovanna Jansen 4 mei 2021 op 9:43 am - Beantwoord

  Worteltaart is zo lekker, wat heerlijk dat je een broertje hebt die dat goed kan maken. Gefeliciteerd met je broertjes trouwens! Gezellig je balkon, margrieten zijn zo heerlijk fleurig en je hebt er de hele zomer plezier van (als Bart ze water geeft ;-)) en heel schattig die foto van Pippa in de oudpapierdoos.

 14. Anouk 5 mei 2021 op 11:56 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke lenteplaatjes allemaal!

 15. Mara 7 mei 2021 op 7:06 am - Beantwoord

  De tip met tofu; koken in zout water voor een minuutje of 10!

 16. Saskia 16 mei 2021 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekje. Zoals ik al zei op je reactie: ik ben erg benieuwd naar je volledige balkon met foto’s… Ziet er zo al gezellig uit. En die foto’s met Bart, zo leuk!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:33 pm - Beantwoord

   Leuk! Ik denk dat ik binnenkort wat foto’s deel 🙂 Eerst even de kozijnen laten fixen, want nu is het balkon vooral een bouwplaats voor de werkmannen, haha.

Recente blogs

Mijn random verlanglijstje (van keukenschorten tot 30-jaar-jurken)

24 maart 2023|Lifestyle|

Windowshoppen is één van mijn stiekeme hobby's. Het liefst online. Ik kan heel goed allerlei digitale winkelmandjes volgooien en daar vervolgens nooit meer wat mee doen. Wel zo goedkoop! En zo blijft er nog wat te wensen over voor als je jarig bent of als de man met de mijter in het land is. Vandaag deel ik weer wat dingen die op dit moment hoog op mijn verlanglijstje staan. Sommige haal ik waarschijnlijk al binnen een paar maanden in huis; bij andere dingen fantaseer ik (soms vanwege de prijs) nog even weg.

Oude spullen wegdoen? | 11 manieren om ze een tweede leven te geven!

26 november 2021|Lifestyle, Groen doen|

Een middag pure opruimwoede kan geweldig zijn. Of nee, vooral het resultaat ervan voelt vaak fantastisch: een opgeruimd huis waarin je niet eerst allerlei dozen ondersteboven hoeft te keren voordat je je lang gezochte boek weet te vinden. Maar wat doe je met alle oude spullen die je niet meer gebruikt? Zomaar oude spullen wegdoen is soms zonde. Dit zijn 11 mooie manieren om je overbodige meuk een tweede leven te geven.

Spreekangst overwinnen | 8 tips die mij helpen om tóch te presenteren

2 maart 2022|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Je benen bibberen en voelen aan alsof je elk moment wankel in elkaar kunt zakken. Je stem gaat direct twee octaven omhoog, alsof je een aardappel hebt ingeslikt. En zo soepel als het verhaal je mond uit kwam toen je het gisteren op de bank voorbereidde, zo niet-soepel struikel je nu over de woorden. Spreekangst - het is een serieus ding bij veel mensen. Ook ik vond presentaties jarenlang spannender dan welk sollicitatiegesprek dan ook. Hoe kom je ervan af? Deze 8 tips hebben mij geholpen om spreekangst te overwinnen.