ink9 2

Inkiekje #32 | Reuze-renovatie, Reeuwijk & receptuitprobeersels

 • 14 mei 2021
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Terwijl mijn flat volledig wordt verbouwd en ons appartement daardoor aardig op z’n kop staat, vermaakte ik me al nieuwe recepten proberend, genietend in Reeuwijk en wandelend door een Keukenhof-achtig landschap. Ik ontbeet met pompoen, ontdekte hoe je tofu wél lekker kunt klaarmaken, zette met Bart samen de boel in huis compleet op stelten en was een heel trots plantenvrouwtje dankzij mijn meest succesvolle stekje ooit. Kortom: kieken maar! Dit is mijn fotodagboek van de laatste twee weken.

overnight oats met pompoen

Ik probeerde zondag (samen met Bart, vandaar de dubbele portie!) een voor mij onbekend recept: overnight oats met pompoen en banaan. Hoewel ik van tevoren wat huiverig was voor pompoen in mijn ontbijt, bleek het verrassend lekker. Rozijnen bovenop (mijn eigen “geweldige” toevoeging) was overigens een minder groot succes. Die kwamen na vijf minuten al geflambeerd uit de oven. Maar verder vond ik het héérlijk smaken. Ik volgde er dit recept van Jennifer Krijnen voor trouwens. Ideaal als gezond en vullend ontbijtje dat ook nog eens verrassend veel fruit/groente bevat.

klussen in huis

Verder waren we druk bezig met opruimen, opruimen en nog eens opruimen. En daarmee ook juist extra bende maken. Het appartementencomplex waar ik woon, wordt vanuit de VvE flink aangepakt. Er komen zonnepanelen op het dak te liggen, de kozijnen worden vervangen en de berging wordt geïsoleerd. Allemaal fijne verduurzamingsdingen! Maar dat betekende ook dat de hele berging leeg moest, we de balkons leeg moesten halen, heel veel meubels van de kant moeten, alle vensterbanken eraf gehaald moesten worden en nog veel meer. Oftewel: ons huis is op dit moment nogal een zooitje.

Achter mijn werkplek staan midden in de woonkamer twee lege kasten, de vensterbanken liggen eraf en de plantjes staan overal en nergens te wachten totdat ze weer de vensterbank op mogen. Ondertussen staan er buiten steigers en hoor je tijdens Zoom-calls met mij regelmatig vallend metaal, zingende werkmannen en geklop met hamers. Ach, alles met een goed doel voor ogen!

Om eerlijk te zijn word ik wel wat onrustig als het in huis voor mijn gevoel een bende is. Maar nog één week de tanden op elkaar en dan kunnen we van alle vernieuwingen gaan genieten.

aloe vera stekjes

Het opruimen bracht ook leuke dingen met zich mee. Zo viel mijn oog opeens op de stekjes van mijn aloe vera, die “plotseling” enorm groot zijn geworden. Ik had ze een paar maanden geleden op de gok in wat aarde gezet, maar ze zijn inmiddels uitgegroeid tot heuse planten. Trots op! Mijn eerste stekje dat het écht goed doet en het niet na een tijdje weer begeeft.

roze paarse lucht

Buiten wandelen vond ik de afgelopen tijd extra fijn. De lente is mijn lievelings. Er groeit en bloeit steeds weer iets nieuws en tijdens een avondwandeling word je ook nog eens vaak getrakteerd op een mooie lucht. Deze blauw-paarse lucht vond ik wel heel bijzonder. Op zulke momenten kan ik het nooit laten een foto te maken. Zoals ik laatst ook in een Instagram-post vertelde: foto’s maken van dingen die ik mooi vind, is een van mijn favoriete manieren om er nog een tijdje van na te genieten. Driedubbel nu zelfs door de foto voor mijn blog opnieuw terug te zien.

bloemen in aalsmeer

In het pre-coronatijdperk ging ik jaarlijks naar de Keukenhof om tussen de toeristen de typische tulpenkiekjes te maken. Dit jaar zat dat er wederom niet om. Maar wie heeft de Keukenhof nodig als je blijkbaar zulke mooie bloemenvelden gewoon om de hoek kunt vinden in je eigen dorp? Ik keek mijn ogen uit en heb zeker vijf minuten stilgestaan om er fleurige foto’s van te maken.

bloembollen hema

Over bloemen gesproken, die deed ik mijn moeder ook cadeau voor Moederdag. Ik zocht de dag van tevoren nog een origineel cadeau en kwam deze zaadbom en bloembollen tegen bij HEMA. Die moest mijn moeder – hét voorbeeld van iemand met supergroene vingers – hebben. Een bloemencadeau valt bij mijn moeder letterlijk en figuurlijk in goede aarde.

inpakpapier

Toen ik toch bij HEMA was, nam ik maar meteen twee vrolijke rollen cadeaupapier in. Voor de verjaardag van mijn broertjes moesten we laatst bij gebrek aan iets anders cadeaus inpakken in Sinterklaaspapier. Tja, dat was wat gênant in mei. Gelukkig hebben we nu weer een ander papiertje dan alleen iets met 5 december en Sinterklaashoofden erop.

Overigens is inpakken grappig genoeg een van de dingen waar ik nooit zin in heb. Ik houd enorm van creatief bezig zijn, maar ben met inpakken liever lui dan moe. Het liefst zou ik cadeautjes in een cadeautasje schuiven en op die manier geven. Lekker makkelijk, zeker als je weer eens een cadeau met een onmogelijke vorm in huis hebt gehaald.

hummus met kerrie

Wat ik ook nieuw kocht, is deze hummus van Jumbo. Ik was altijd al gek op hun ‘ras el hanout’-hummus, maar een tijdje geleden was die plotseling uit het koelschap verdwenen. “Neeeeee!” *denk de dramatische geluiden erbij* dacht ik nog. Maar gelukkig was het afscheid niet voorgoed. Blijkbaar had Jumbo een vernieuwde receptuur bedacht. Meestal houd ik in dat geval mijn hart vast en vind ik het eerder zonde dan een vooruitgang. Maar deze hummus vind ik nog lekkerder dan eerst. Hij smaakt meer kerrieachtig. Een aanrader wat mij betreft!

rode neus

Verder was ik een beetje dom afgelopen weekend. Ik had heerlijk bij mijn ouders in de zon gezeten. Ondanks dat Bart me nog op het hart had gedrukt mijn gezicht in te smeren, was ik zonder zonnebrand de deur uitgegaan. Achteraf moest ik hem schoorvoetend – en met rode neus – alsnog gelijk geven. Mijn neus en ik kunnen je dus één ongevraagde tip geven: vergeet niet een klodder zonnebrand op je neus te smeren.

too good to go box

Op de fiets scoorde ik weer een Too Good To Go-box bij Lidl. Hij past net niet in mijn mandje, maar dat voorzichtige fietstochtje heb ik graag over voor de inhoud van de box. Ik mag er morgen trouwens nóg één ophalen en ben daar nu al enthousiast over.

tofu met satésaus

In de keuken probeerden we iets nieuws uit: gemarineerde tofu met satésaus. Het recept is van mijn broertje, die me inspireerde om toch eens iets met tofu te maken. Ik vond het oprecht heel lekker. We hebben de tofu een uur of 6 laten marineren in 1 theelepel olijfolie, 1 geraspte knoflookteen, 1,5 eetlepel sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sambal en een klein beetje water. En dan 30 minuten op de grillstand in de oven! De satésaus is ook zelfgemaakt. Ik vond de combi heel lekker en weet zeker dat ik op deze manier nog vaker tofu wil eten.

Alle credits voor dit recept gaan dus naar mijn broertje Joeri.

pippa op bank

Pip had een hectische week. Mijn kleine stresskip (of stress-Pip) zag de hele woonkamer veranderen, keek haar ogen uit met al die werklui voor de deur en moest toezien hoe we haar lievelingsplek om te zonnen (de vensterbank) eraf sloopten. Gelukkig ziet Pip ook graag het positieve in van een situatie en besloot ze dan maar op de bank te gaan luieren. Als ze in deze te schattige pose ligt, kan ik niet anders dan haar plat knuffelen (voor zover ze dat toelaat) of er op z’n minst de zoveelste Pippa-foto van maken.

bloemen bloomgift

Verder fleurden we ons huis op met een mooie bos bloemen die zo leuk op tafel stond dat ik het jammer vond toen we er weer afscheid van moesten nemen. Mooi wat bloemen doen, maar echt!

Reeuwijk

En als laatste brachten we (een deel van) Hemelvaartsdag door in Reeuwijk. Barts tante is daar op vakantie in een huisje en we kwamen haar opzoeken. Wat een prachtig gebied is het Groene Hart toch! Elke keer dat ik erdoorheen rijd, bedenk ik me weer dat ik daar vaker wil gaan wandelen of fietsen.

Helaas deed de lucht vermoeden dat uitgebreid wandelen gisteren een minder goed idee was. Dat leverde dan weer wel deze indrukwekkende foto op. En gezellig was het sowieso om op bezoek te gaan en er even uit te zijn, nadat ik ’s ochtends had gewerkt aan een cursus en wat teksten had geschreven. Een lekker dagje zo. En dan te bedenken dat het ook alweer bijna weekend is. Whoop whoop!

Wat heb jij gedaan op Hemelvaartsdag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 mei 2021 op 6:49 am - Beantwoord

  Het recept van je broer ziet er heerlijk uit. Die wil ik weleens proberen. Leuke foto van Pippa! Ik heb gisteren niet zo veel gedaan. Het is een hectische tijd dus ik heb echt even rust genomen.

 2. Wendy 14 mei 2021 op 7:48 am - Beantwoord

  IS DE HOUMOUS RAS EL HANOUT WEER TERUG?! :O Sorry voor de caps, maar toen ik die foto zag… Oh, wat heb ik die hummus gemist! Nu maar hopen dat “mijn” Jumbo deze variant ook weer in huis gehaald heeft.

  • Romy 14 mei 2021 op 8:34 am - Beantwoord

   Ja, hij is terug! Ik was ook helemaal blij 🙂 Hij smaakt wel wat anders dan de vorige variant, maar is nog steeds heel lekker, vind ik.

 3. Daenelia 14 mei 2021 op 7:56 am - Beantwoord

  Fijne dingen weer. Ik heb gisteren juist lekker doorgewerkt aan code, afgewisseld met in het zonnetje zitten. Met zonnebrand.

 4. Jenn 14 mei 2021 op 8:13 am - Beantwoord

  Die tofu ziet er goed uit! Ik heb gisteren een paar uurtjes gewerkt, wat gebakken en verder weinig gedaan eigenlijk. Echt zonnig was het niet.

 5. Naomi 14 mei 2021 op 8:19 am - Beantwoord

  Dat bloemenveldje vind ik echt prachtig! Ik zou ook onrustig worden van ‘rommel’ in huis, ook al is het in jouw geval voor een goed doel. Fijn dat er ook een einddatum is. En ehm, na afloop gewoon wat nieuwe planten in je vensterbank als beloning;).

  • Romy 17 mei 2021 op 11:49 pm - Beantwoord

   Haha, dat vind ik een uitstekend idee! 😀

 6. Meaghan 14 mei 2021 op 8:31 am - Beantwoord

  Hahaha heel herkenbaar als één van je favoriete producten uit de schappen gaat of als de receptuur wordt aangepast. Ik kan daar ook altijd flink van balen en net wat je zegt, meestal gaat het product er niet op vooruit als het aangepast is. Maar mooi dat die hummus nog lekkerder is geworden. Dat hoor je niet vaak! Het recept van je broertje ziet er trouwens ook echt heerlijk uit!

  Ik kan me trouwens goed voorstellen dat al die spullen uit je berging wat chaos geven in zowel je hoofd als in je appartement. Maar het is inderdaad voor een goed doel. Wat mooi dat er van het VVE geld flink wordt geïnvesteerd in de verduurzaming van de woningen. Fijn ook dat jouw VVE zo actief is en dat je geld niet alleen wordt ontvangen, maar dat er ook iets zinnigs mee wordt gedaan.

  • Romy 17 mei 2021 op 11:48 pm - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige die niet altijd fan is van “verbeterde” producten 😉 Als het al goed is, kan het gewoon haast niet beter worden, toch?! Behalve met deze hummus dus.

   Ja, wel echt heel fijn dat mijn VvE hier geld in steekt! Ik krijg er veel voor terug, want het zijn driedubbele glazen met zonwering. Een enorme verbetering vergeleken met wat ik eerst had 🙂

 7. Johanna 14 mei 2021 op 9:09 am - Beantwoord

  Veel succes met die verbouwing. Ik kan slecht tegen rommel en overal mensen die maar naar binnenlopen en lawaai maken. Maar het resultaat is natuurlijk goed. En Reewijk ziet er leuk uit, maar wel vol. Prettig weekend!

 8. bychristiana 14 mei 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Ah , ik word ook altijd zo onrustig als er hier een project in huis gaande is. Vreemd genoeg heeft Andre dan nooit medelijden met me, aangezien ik toch altijd zelf de aanstichter ben van al die projectjes;-) Hema heeft trouwens heel leuk inpakpapier, ik kocht er laatst een rol en toen ontdekte ik dat ze een ruitje op de binnenkant hadden laten drukken, ideaal voor mensen die het lastig vinden om recht te knippen;-)

  • Romy 17 mei 2021 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, ik blijf het wel knap vinden hoe mannen soms luchtiger in dat soort dingen kunnen staan. Bart heeft ook nul moeite met de klussers, terwijl ik er best onrustig van word.
   Dat inpakpapier klinkt wel ideaal trouwens. Ik ben ook nooit zo goed in recht knippen namelijk 😉

 9. Audrey 14 mei 2021 op 2:43 pm - Beantwoord

  Aaaauuu die neus! Ik voelde het zo’n beetje al bij het kijken naar de foto 🙂 Ik heb ook echt een hekel aan inpakken, maar wat een superleuk papier van de HEMA! Ik heb gisteren de hele dag in de keuken gestaan en vandaag weer. Allerlei lekkers gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend.

  • Romy 17 mei 2021 op 11:38 pm - Beantwoord

   Haha, die neus was geen pretje inderdaad. Gelukkig was het twee dagen later alweer weggetrokken.
   Hoe leuk trouwens, die bakdagen! Ben heel benieuwd naar je uiteindelijke creaties.

 10. Anouk 15 mei 2021 op 2:51 pm - Beantwoord

  Wat een fijn inkiekje weer. Ik zou ook heel onrustig worden van mijn huis zo vol met spullen. Ik heb op hemelvaartsdag zitten wachten op feedback van mijn begeleider op mijn verslag dat de dag daarna af moest. Erg stressvol vond ik dat (komt het wel optijd), ik heb mezelf afgeleid door semi-nuttige dingen te doen zoals de binnenkant van de keuken schoonmaken. Verslag ondertussen ingeleverd trouwens!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wat stressvol inderdaad om zo last-minute je feedback te ontvangen! Gelukkig kwam het uiteindelijk wel op tijd binnen én is je verslag inmiddels ingeleverd. Wat zal het fijn zijn dat je nu echt richting de afronding van je studie gaat 🙂

 11. 2saram 15 mei 2021 op 3:19 pm - Beantwoord

  mmmmm ziet er lekker uit

 12. Simone 16 mei 2021 op 10:33 am - Beantwoord

  Klinkt als een hele nuttige renovatie! Wij zijn bij vrienden gaat eten met Hemelvaart. Super gezellig!

 13. Irene 16 mei 2021 op 3:23 pm - Beantwoord

  Die hummus lijkt me super lekker! Ik heb nog niet zo lang geleden ras el hanout ontdekt en vind het ook zooooo lekker! Helaas hier nergens een Jumbo.
  Lijkt me wel vervelend al die werken in en aan je appartement. Ik zou er ook wat onrustig van worden maar ’t is inderdaad voor een goed doel.

 14. Giovanna Jansen 24 mei 2021 op 7:35 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te zien dat je aloë stekjes het zo goed doen. Ik heb toevallig vrijdag – ook op de gok – een stek van mijn aloë in de aarde gezet. Ik hoop dat die het ook zo mooi gaat doen.
  O, en zooo herkenbaar, het even in de zon gaan zitten zonder zonnebrand en dat dan moeten bekopen met verbrande neus/armen/benen/… net wat bloot gesteld werd zonder bescherming. 😉

Recente blogs

Het jezelf moeilijk maken? Welnee, stop met deze 9 dingen!

2 juli 2019|Persoonlijke groei|

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het klinkt zo simpel, maar simpel doen is in de praktijk heus niet altijd even simpel als het klinkt. Maar even zonder dollen: we kunnen het onszelf soms aardig moeilijk maken. Bijvoorbeeld door ons eigen geluk te dwarsbomen, door te streven naar torenhoge latten die we eigenhandig op vliegtuighoogte hebben gelegd of door te luisteren naar iedereen behalve onszelf. Ben jij bekend met het jezelf moeilijk maken? Stop dan met deze 9 dingen.

5 tips om tevreden te zijn met wat je hebt

26 april 2017|Persoonlijke groei|

Vorige week was ik in gedachten verzonken aan het staren naar onze kat Paco. Hij had zijn oogjes op dat moment dichtgeknepen tot spleetjes om heel tevreden te genieten van de zon. Niets meer en niets minder, hij kon gewoon tevreden zijn met wat hij had. Voor katten is dat misschien de gewoonste zaak van de wereld, maar als mens kan tevredenheid nog knap lastig zijn. We leven in een wereld waarin alles mooier, beter en leuker lijkt aan de overkant, bij de buurman of op de Facebook-pagina van die ene vriendin. En juist dat verlangen naar meer is best jammer. Dus tevreden zijn met wat je hebt, hoe doe je dat? In dit artikel vind je 5 tips om daarmee aan de slag te gaan.

Eerste huis kopen | 10x wat ik van die mijlpaal leerde!

28 februari 2019|Lifestyle|

Een huis kopen. Misschien wel de grootste mijlpaal in mijn leven tot nu toe. Mijn huizenjacht had ook wel wat voeten in de aarde, maar had toch een mooie afloop. Volgende week mag ik de sleutel van mijn eerste huis in ontvangst nemen. Ik heb veel geleerd van het hele proces daarnaartoe en juist daar gaat dit artikel over. Voor als jij in hetzelfde schuitje zit of juist om je gewoon eens een inkijkje te geven in mijn belevenissen. Dit zijn 10 wijze lessen die ik leerde van mijn eerste huis kopen.