IMG 20210517 172852355 HDR

Inkiekje #33 | Verjaardag, verwennerij, verbouwing & vegetarische misser

 • 28 mei 2021
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Goed gevuld waren de afgelopen twee weken zeker. We begonnen met een verbouwing van het hele huis. Terwijl alle meubels verstopt waren onder een laag afdekzeil, kampeerden Pip en ik op de slaapkamer. Dat laatste beviel vooral mevrouw Pip verbazingwekkend goed. Verder werd ik verrast door een leeg doosje, een verkeerde vegetarische bestelling en een knap staaltje klantenservice. Oh ja, en ik werd op mijn verjaardag té erg verwend. Genoeg gepraat, de foto’s hieronder vatten mijn weken het beste samen.

De “verbouwing” dus. Daar konden we niet bepaald omheen. Het hele huis stond op z’n kop omdat we in één week nieuwe kozijnen én nieuwe isolatie in de berging kreeg. Dat betekende dat de halve berging in huis uitgestald stond, dat in elke kamer meubels verschoven moesten worden en dat ook nog eens bijna alles onder een laag plastic folie verstopt moet worden. Het voelde als kamperen in eigen huis. Ik kreeg dan ook direct diep respect voor mensen die een jaar lang midden in een verbouwing kunnen zitten. Denk niet dat dat voor mij weggelegd zou zijn.

Pippa begreep er ook niets van toen haar krabpaal opeens onder een laag plastic verstopt zat. De beteuterde blik hierboven spreekt boekdelen. Even later (tijdens mijn meditatie – uiteraard) hoorde ik een heleboel geknisper uit de werkkamer komen. Bleek Pip alsnog een manier te hebben gevonden om onder het plastic te komen en zo haar nageltjes te scherpen. Slimmerik!

Maar gelukkig viel het Pip alles mee toen de werkmannen eenmaal op de stoep stonden. Pippa mag normaal niet op de slaapkamer komen en vond het een geweldig avontuur om een dag lang samen in de slaapkamer te bivakkeren. De foto’s hierboven zijn vast genoeg bewijs dat Pip de dag van haar leven had. Zo lag ze ongegeneerd op mijn bureau terwijl ik een poging tot werken deed, rende ze heen en weer onder het bed en vermaakte ze zich blijkbaar goed in mijn opgerolde kleed.

En toen was het moment daar: de verbouwers waren klaar, de kozijnen zaten erin en ze hadden zelfs alle vensterbanken aangelegd. We dachten nog dat we dat zelf moesten doen, dus ik was blij verrast. Het resultaat is onwijs mooi geworden en was de week in een rommelig huis méér dan waard. De kozijnen zien er super-de-luxe uit, laten geen schijntje tocht meer doen, zijn veel dikker dan de oude en hebben ook nog eens een aparte zomer- en winterstand (nooit geweten dat dat bestaat!). Wat een luxe!

Toen de verbouwing er eenmaal op zat, vonden we het een goed moment om ons nieuw gekochte schoenenbankje in elkaar te zetten. Ik kan slecht tegen rommel en ga dus ook niet zo lekker op een hele berg schoenen in de gang. Nu we met z’n tweeën hier wonen (inclusief een man die meer schoenen heeft dan ik) was het de hoogste tijd voor een nette opbergoplossing. Heel blij dat dit bankje (van FonQ) nu staat!

Verder trakteerde ik mezelf eindelijk op nieuwe oortjes. Mijn oude exemplaren hielden er vaak op een totaal willekeurig moment mee op. Dan moest ik zelf wat heen en weer draaien aan de plug in de computer om ze weer werkend te krijgen. Door de oortjes praten lukte al helemaal niet meer, dus voor interviews had ik ze al afgeschreven.

Na een beetje research kocht ik deze oortjes van Apple. Geen in-ears, want die vallen bij mij altijd uit. Helemaal enthousiast maakte ik het doosje met oortjes bij ontvangst open…om vervolgens te ontdekken dat er niets meer dan een gebruiksaanwijzing in zat.

Gelukkig had ik speciaal bij Cool Blue besteld omdat ik hun service altijd fijn vind. Die gedachte maakten ze weer eens waar, want ik kreeg de volgende dag al zonder gedoe nieuwe oortjes in de brievenbus. Een verademing trouwens om weer werkende oortjes te hebben! Ik vraag me af waarom ik die € 25 niet een half jaar eerder had uitgegeven…

Nog even over die goede service: een paar dagen later vond ik een handgeschreven (!) kaart in de brievenbus van de klantenservicemedewerker. Hij wenste me veel plezier met de nieuwe oortjes en hoopte dat ze nu wel in de verpakking zouden zitten. Hoe attent! Dat vond ik wel wat (totaal niet gesponsorde) reclame op mijn blog waard.

Naast de kaart van Cool Blue, kreeg ik een paar dagen later nog veel meer leuke post in de brievenbus. Ik was jarig en alle lieve kaartjes in de brievenbus logen er niet om. Ondanks dat ik geen feestje gaf, voelde ik me op en top jarig. Bart had ook nog eens heel lief de slingers voor me opgehangen. Pip had alleen duidelijk de memo gemist dat ons thuiskantoor van slingers voorzien zou worden, want die vond het vooral een vreemde (of interessante) bedoening.

Je wordt maar één keer 28, dus dat vroeg om een foto van mij op mijn nieuwe leeftijd. Pip hield me gezelschap. Gewoon omdat een kat erbij elke foto leuker maakt.

Ik heb een geweldige dag gehad dinsdag en ben ook nog eens veel te erg verwend. Hierboven zie je een paar lieve cadeaus die ik (veelal per post) heb gekregen. Ik heb al meteen een paar lievelingsrecepten uit het boek ‘Vegalicious’ gekozen om binnenkort mee te oefenen. Verder ligt het boek Grip klaar op mijn nachtkastje om volgende week in te beginnen. Ik heb daar zo veel goede verhalen over gehoord dat ik sta te popelen om zelf “het geheim van slim werken” te ontdekken.

Van Bart kreeg ik dit snij-apparaat cadeau. Een geniaal cadeau-idee, want ik werk al heel lang met een snij-apparaat dat zijn beste tijd wel heeft gehad. Het snijdt papier heel rafelig, waardoor ik het vaak nog moest naknippen met een schaar. Heel handig dus dat ik nu weer écht scherp geschut heb liggen voor kaarten maken!

Daarnaast kreeg ik van Bart een prachtige edelsteen: de gele scapoliet. Op de foto hierboven draag ik hem om mijn nek aan een ketting. Hij had heel lief een uur lang alle beschrijvingen van edelstenen zitten uitpluizen om er één te kiezen die hij het best bij me vond passen. En inderdaad, de steen is precies bedoeld voor die dingen waar ik wel wat hulp bij kan gebruiken. De steen is van zichzelf al heel mooi, maar die mooie betekenis erachter maakt hem extra bijzonder.

Om de dag feestelijk af te sluiten, bestelden we eten bij een lokaal restaurant om thuis op te eten. Ik nam een vegetarische bonenburger, die op de foto heel mini lijkt maar in het echt énorm was.

Overigens had het restaurant ons eerst per ongeluk de verkeerde bestelling meegegeven. Kwamen we opeens thuis met XXL-spareribs en een grote hamburger van rundvlees. Aangezien ik vegetarisch eet en Bart glutenvrij, konden we daar vrij weinig mee. Gelukkig werd tien minuten later al de goede portie bezorgd. De spareribs en hamburger hebben we daarna maar bij mijn ouders langsgebracht (en zijn via hen weer bij een vriend van mijn broertje beland). Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om vlees weg te gooien, dus fijn dat dat ook nog een goede bestemming heeft gekregen!

De bonenburger was héérlijk trouwens. Ik heb er een paar pepertjes tussen uitgevist, omdat hij anders wel errug pittig was. Maar zonder de pepertjes was hij verrukkelijk.

Over eten gesproken, laat ik het Inkiekje afsluiten met een kruidentip. Laatst kwam ik bij Jumbo deze kruiden voor ratatouille tegen en sindsdien ben ik er enorm fan van. Ik ben sowieso verzot op ratatouille (check dit recept maar op mijn blog), maar deze kruiden maken het al helemaal af. Ik gooi de kruiden trouwens ook op bijna alle andere gerechten de laatste weken. Tja, als ik eenmaal iets heel lekkers heb ontdekt, dan eet ik het gerust iedere dag zonder er ooit op uitgekeken te raken.

Dus mocht je nog lekkere kruiden zoeken en niet altijd zelf een mix willen maken, koop dit potje! Zal je geen spijt van krijgen.

Wat zijn jouw lievelingskruiden?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Giovanna Jansen 28 mei 2021 op 7:38 am - Beantwoord

  Wat een leuk inkijkje weer! Ge-wel-dig die Pippa foto’s, die heeft haar weken wel gehad met de verbouwing en jouw verjaardag(sslingers). Wat een goede service had je, zowel met je oortjes als met de vegaburger. Mijn favoriete kruiden zijn Provençaalse kruiden en Italiaanse kruiden. 🙂

  • Romy 30 mei 2021 op 10:16 pm - Beantwoord

   Ja klopt, ik heb echt dubbel goede service gehad afgelopen week 🙂 Een mazzeltje!
   En inderdaad, Pip had wel echt de week van haar leven met al die bijzondere dingen bij elkaar.

 2. Darina 28 mei 2021 op 7:40 am - Beantwoord

  Een prachtige edelsteen heb je gekregen. Leuke foto’s van Pippa, ik kan mij voorstellen dat ze de dag van haar leven had. En mijn lievelingskruiden zijn Provençaalse, maar ik denk dat die niet zo veel verschillen van de ratatouille kruiden.

 3. Veronique 28 mei 2021 op 7:47 am - Beantwoord

  Ik maak meestal zelf kruidenmixen, omdat vriend zoutarm moet eten. Leuke blog!

 4. Nikita 28 mei 2021 op 8:21 am - Beantwoord

  Leuk inkiekje Romy! Ik vind het altijd superleuk om dit soort dingen te zien. Die foto van Pippa is echt geweldig in je opgerolde tapijt. Katten kruipen werkelijk overal. En wat betreft foutjes in bestellingen, die kunnen altijd gebeuren. Ik maak ook soms foutjes op het werk. Meestal als je beleefd meldt dat er iets niet klopt dan weten mensen er wel een mouw aan te passen. Blij om te horen dat je een fijne verjaardag had! De mijne is ook op komst, exact een maand na de jouwe. Ik kijk er naar uit om bij mijn favoriete restaurant te gaan eten en hopelijk net als vorig jaar in de zon op een terrasje.

  • Romy 30 mei 2021 op 10:15 pm - Beantwoord

   Foutjes zijn inderdaad menselijk en het is juist heel fijn als iemand daar zo’n nette oplossing voor bedenkt. Ik was echt blij verrast 🙂
   En wat een heerlijk vooruitzicht, jouw verjaardag volgende maand! Het moet vast lukken om dan weer lekker een terrasje te kunnen pakken.

 5. Johanna 28 mei 2021 op 8:38 am - Beantwoord

  Leuke fotos en ja pippa is natuurlijk weer top. Heerkijk altijd zo’n kritische blik in huis. Ook leuk van die edelsteen. Ik doe er niet veel mee, maar heb bijvoorbeeld een stuk rozenquarz bij nijn bed staan. Zou goed zijn voor de nachtrust. En als ik in een stenenwinkel ben, koop ik vaak iets. Ik vind ze gewoon mooi.
  En ook ik maak mijn kruidenmix zelf. Zomers met verse kruiden van het balkon veel plezier met alle cadeaux uitproberen.

  • Romy 30 mei 2021 op 10:13 pm - Beantwoord

   Mooi is dat hè, zo’n edelsteen? Ik vind het ook altijd wel wat hebben en vind het vooral mooi om zoiets cadeau te krijgen (inclusief de betekenis erachter).

 6. Bettie 28 mei 2021 op 10:09 am - Beantwoord

  De verbouwing is mooi geworden en wat een leuke foto’s van Pippa. Ze heeft vast de dag van haar leven gehad.

 7. Audrey 28 mei 2021 op 10:18 am - Beantwoord

  Fijn dat het verbouwingsgedoe alles waard was en dat je zo’n leuke verjaardag had! Een cadeau met een betekenis erachter is toch altijd extra bijzonder. Qua kruiden hebben we hier een behoorlijke voorraad, dus kiezen vind ik lastig. De laatste tijd voegen we steeds vaker ook een beetje kaneel toe aan ook hartige maaltijden en dat is – mits goed gedoseerd – vaak wel een heel goede toevoeging.

  • Romy 30 mei 2021 op 10:12 pm - Beantwoord

   Ja, kaneel kan verrassend lekker zijn in hartige gerechten. Ik “durfde” dat ook nooit, totdat ik ontdekte dat veel verzamelpotjes met kruiden ook vaak kaneel bevatten. Is vaak zo’n lekkere toevoeging!

 8. Irene 28 mei 2021 op 12:33 pm - Beantwoord

  Dat van die kruiden is super herkenbaar. Toen wij alleen gingen wonen (vier jaar geleden bijna) kregen we van mijn schoonmama een potje bbq-kruiden die zij altijd in haar spaghettisaus doet. Ik zag ze een hele tijd geleden bij een winkel als tijdelijke actie en heb er meteen nog een paar gekocht. Ik gooi ze ook overal op :p
  Ik word wel blij van dit inkiekje 🙂

  • Romy 30 mei 2021 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Als iets lekker is, waarom zou je dan nog wat anders proberen? 😉 Die BBQ-kruiden klinken ook heerlijk trouwens.

 9. Carmen 28 mei 2021 op 1:19 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Is Pieter Pot niet iets voor jou? Ik zag je reclame maken voor de Too Good To Go box van Lidl en dacht: dit alternatief kun je vast ook waarderen… ik ben zelf al een tijdje groot fan! 🙂

  • Romy 30 mei 2021 op 10:11 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf zeg! Ik kende dat hele bedrijf nog niet, maar heb net een kijkje genomen en vind het er zó tof uitzien. Ik denk dat ik er ook eens iets ga bestellen 🙂

 10. Naomi 28 mei 2021 op 2:26 pm - Beantwoord

  Heel mooi, dat cadeau van Bart. Ik geloof dat ik ook gek zou worden hoor, als ik langer dan een dag in een verbouwing zou moeten wonen. Ik zou er in ieder geval steeds voor zorgen dat er één kamer zou zijn waar het nog wél opgeruimd is.

  • Romy 30 mei 2021 op 10:09 pm - Beantwoord

   Ja precies! Die behoefte heb ik ook heel erg. Als je maar ergens de deur van een niet opgeruimde kamer achter je dicht kunt trekken – dat scheelt al zoveel.

 11. Maaike 28 mei 2021 op 3:00 pm - Beantwoord

  Je hebt veel meegemaakt, gelukkig liep alles goed af. En nog gefeliciteerd met jouw verjaardag! 😀

 12. Simone 28 mei 2021 op 5:32 pm - Beantwoord

  Leuk om weer je week te zien. Jullie zijn flink bezig geweest met klussen. Maar het eind lijkt in zicht? Ik ben dol op de Griekse keuken, dus doe mij maar Griekse kruiden!

  • Romy 30 mei 2021 op 10:08 pm - Beantwoord

   Yes, klopt! Alles is voorbij gelukkig. We moeten alleen nog wat luxaflex terughangen, maar hebben daarna ons appartement weer helemaal terug 🙂

 13. Zo simpel is dan geluk 28 mei 2021 op 7:21 pm - Beantwoord

  Lekker opgeruimd zo’n kastje voor de schoenen.
  Je bonenburger ziet er echt heerlijk uit!

 14. bychristiana 29 mei 2021 op 7:44 am - Beantwoord

  Haha, die slimme Pippa! Toch een manier weten te vinden om onder dat plastic te komen. Ach, je had ook vast niet anders van haar verwacht;-) Fijn hoor, die nieuwe kozijnen, het is inderdaad altijd rot om in een verbouwing te zitten, maar achteraf is het het altijd allemaal toch wel waard.

 15. Carmen 31 mei 2021 op 8:34 am - Beantwoord

  Haha, goed idee, er zijn alleen wel 14000 mensen voor je op de wachtlijst ;). Ik heb er zelf bijna 4 maanden op moeten wachten, maar dat was het allemaal waard! Mocht je trouwens iemand kennen die onlangs aan de beurt geweest is, dan kan diegene ervoor zorgen dat je eerder aan de beurt bent. Maar het is echt de moeite waard en een heel mooi, duurzaam initiatief!

  • Romy 6 juni 2021 op 8:21 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, die wachtlijst is niet mis, haha! Maar ik ga me zeker inschrijven. Alleen al om eens te proberen 🙂

 16. Anouk 1 juni 2021 op 8:58 am - Beantwoord

  Mooi die snijmachine, zoiets wil ik ook nog eens. Ze zijn alleen zo groot, of eigenlijk mijn huis is zo klein haha.

Recente blogs

7 tips voor nagenieten van fijne momenten

10 oktober 2019|Positiviteit|

Stel: je hebt net een prachtige trouwdag, een heerlijke vakantie of een leuk weekend achter de rug. Maar nu begint het normale leven weer en maakt de bijzondere dag of week weer plaats voor je laptop met bureaustoel, supermarktbezoekjes en andere dagelijkse perikelen. Hoe kun je dan zo lang mogelijk nagenieten van iets onvergetelijks dat toch al snel weer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen? Dit zijn 7 tips voor nagenieten waarmee jij mooie herinneringen langer vasthoudt.

7 dingen om meer de tijd voor te nemen

28 april 2020|Persoonlijke groei|

Haasten, rennen, sjezen. Soms lijken de dagen wel een race tegen de klok. Van afspraak naar afspraak. Of - zoals dat in quarantainetijd gaat - van Skype-call naar supermarktbezoekje naar wasmachine. Het is dan misschien verleidelijk om het tempo er flink in te houden. Ook voor mij. Dat terwijl meer de tijd nemen voor sommige dingen je heel veel goeds kan brengen. Niet alleen meer rust in je hoofd, maar ook een hele hoop extra genietmomenten. Dit zijn 7 dingen waar ik daarom vaker de tijd voor neem.

4 fouten die ik als ondernemer heb gemaakt (en nu voorkom)

3 februari 2021|Carrière en ondernemen|

Werken voor nop of de hele dag aan je mailbox gekluisterd zitten - het zijn zomaar twee "fouten" die ik als ondernemer talloze keren heb gemaakt. Wees gerust: fouten maak ik nog steeds regelmatig. Irritant natuurlijk, want je moet zelf op de blaren zitten. Maar achteraf gezien word je er nooit dommer van. En je hebt meteen voer voor een nieuwe blog! Je raadt het al: ik deel 4 fouten die ik als ondernemer meer dan eens heb gemaakt. Ook vertel ik je hoe ik die dingen nu (meestal) handiger aanpak.