IMG 20210615 1727303992

Inkiekje #35 | Buitenbruiloft, Pips prikpaniek en voetbal vergeten

 • 28 juni 2021
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Als persoon die houdt van een lege agenda heb ik toch aardig wat beleefd de afgelopen weken. Zo ging ik naar de buitenbruiloft van een vriendin, kregen Pip en ik tegelijkertijd een vaccinatiebrief en vond Pip haar cocktailuitnodiging bepaald geen feest. Verder bleek maar weer eens dat ik weinig heb met voetbal, maar werd ik wél heel blij van een stap dichterbij het nieuwe ontwerp voor Vaker Vrolijk. Ik laat je weer lekker meekieken.

fabienne chapot jurk

De tijd van de zomerjurken is aangebroken en daar word ik altijd heel blij van. Een goede reden om nog meer vrolijke kleuren te dragen! Deze jurk van Fabienne Chapot blijft een van mijn favorieten. Tot twee jaar geleden had ik zo’n jurk nooit durven dragen. Veel te opvallend. Mensen vinden er vast wat van. Ben blij dat ik me van die opmerkingen nu nog maar weinig aantrek en in plaats daarvan wél lekker de jurk aantrek. Als ik er maar blij van word! En als het maar een beetje lekker zit op een snikhete zomerdag.

coronaprik

Pip en ik kregen post. We mogen allebei voor een vaccinatie komen opdagen. Ik voor mijn coronavaccin (dit weekend is het zover!); Pip voor haar cocktailfeestje. Over twinnen met je kat gesproken! Grappig genoeg zag ik meer op tegen Pips vaccinatie dan tegen de mijne. Maar over Pips prikavontuur later meer.

enveloppen belastingdienst

Er was nog meer post: blauwe enveloppen. Altijd leuk! Ik blijf het bijzonder vinden dat de Belastingdienst je voor één en dezelfde aangifte vier brieven stuurt, omdat alles weer door andere afdelingen wordt geregeld. Zou toch efficiënter kunnen, zou je denken. Maar goed, misschien denk ik daar als eigen baas zonder tien managers boven me wat te simpel over.

Overigens ben ik dankzij een post van Celine Charlotte anders tegen blauwe enveloppen gaan aankijken. Ik vond het altijd maar vervelend als ik “alweer” wat moest afdragen aan de Belastingdienst. Zeker als ondernemer vliegen de enveloppen je om de oren (btw-aangifte, omzetbelasting, etc.) en gaat het vaak om flinke bedragen. Nu sta ik daar anders in: als je moet bijbetalen, heb je blijkbaar genoeg verdiend om te kunnen afdragen. Ik ben nu vooral dankbaar dat ik in de positie ben om belasting te betalen voor anderen die dat geld hard nodig hebben. Dat is niet vanzelfsprekend. Sinds ik er op die manier naar kijk, kijk ik juist positief naar belastingrekeningen in plaats van dat ik ervan baal. Fijne manier van omdenken voor mij!

glutenvrije quiche

Het lijkt misschien op een slagroomtaart, maar het is een hartige taart voor het avondeten. Ik maakte laatst met Bart een glutenvrije quiche te maken naar aanleiding van een recept van Oh My Pie (een van mijn lievelingssites voor baksels!). Hoewel de taart er verrukkelijk uitziet, bleek de smaak iets minder goed te zijn. De bodem en zijkant waren dik en zacht en de quiche stortte bij het aansnijden acuut in. Misschien toch maar eens een echte quichevorm kopen, want hij was ook wel errug hoog geworden.

nieuwe toms schoenen

Vorig weekend had ik een bruiloft van een goede vriendin. Coronaproof en buiten bij haar schoonouders op het erf (dat supermooi versierd was!). Nu vraag je je vast af “Wat doen die schoenen hierboven?”. Nou, ik zocht nog mooie bruiloftschoenen voor die dag. Daar dacht ik natuurlijk weer eens veel te laat (twee dagen van tevoren) aan. Aangezien hakken op het grasveld geen best idee zijn en ik verder alleen maar sneakers heb, had ik halsoverkop nog een nieuw paar nodig. Na lang zoeken bestelde ik de TOMS-schoenen op links. Dolblij nam ik ze de dag voor de bruiloft van de postbezorger in ontvangst, maar helaas bleken mijn voeten er onmogelijk in te passen. Te krap.

Mijn vader was mijn redder in nood en haalde bij het filiaal van Nelson bij hen in het dorp een paar TOMS in een maatje groter, die gelukkig wél bleken te passen. Het zijn de zwarte rechts geworden met mooie kanten details. Wat een geweldige schoenen sowieso! Ze zitten heerlijk, staan mooi en zijn ook nog eens duurzaam. Met dank aan mijn lieve paps voor het trekken van een sprintje naar de winkel!

groene jurk

Toen we de schoenen eenmaal in huis hadden, konden we van top tot teen in stijl richting de bruiloft gaan. Het was een geweldig mooie dag waarvoor ze alles tot in de puntjes hadden verzorgd. De ceremonie was prachtig, de buitenlocatie was heel mooi versierd, het weer zat mee, het eten was heerlijk en we kregen ook nog eens de meest leuke goodiebag ooit mee naar huis. Inclusief leuke woordgrapjes. Met een droppotje waarop staat “Het zit drop” scoor je bij mij als taalfanaat sowieso punten.

merengue met aardbeien

Het eten was ook verrukkelijk. We zijn allebei sinds maart vorig jaar maar één keer uit eten geweest, dus het was sowieso al heel bijzonder om weer eens bediend te worden. De vegetarische gerechten smaakten allemaal goed, maar het toetje was toch wel het allerlekkerst. Dit is een merengue met hangop en bosbessensaus. Echt, doe mij dit elke avond maar!

pippa bij dierenarts

Toen begon het gewone leven weer. Deze week stond er meteen iets heel leuks (not!) op de planning: het dierenartsuitstapje. Ik zag er de hele week als een berg tegenop, want vorig jaar was het dierenartsbezoekje met Pip op z’n zachtst gezegd geen succes. Ik kon haar onmogelijk in de reismand stoppen, ze was vervolgens in de auto ontsnapt uit de reismand en mevrouw Pip had uit totale paniek ook nog mijn arm van een paar mooie krassen voorzien.

Blijkbaar stonden die herinneringen nog op Pippa’s netvlies, want ze zette ook dit jaar al een sprintje in toen ze een dag van tevoren de reismand zag staan. Gelukkig wist Bart haar dit keer iets soepeler in het mandje te krijgen dan ik vorig jaar. Pip heeft het tijdens de hele rit en bij de dierenarts luidkeels op een miauwen gezet. Bart kon haar zelfs vanaf twee hoog nog horen toen we in de auto zaten. De dierenarts zei nog “Na de vaccinatie loopt ze zo weer het mandje in. Let maar op!”. Nou mooi niet dus.

Gelukkig zit Pips cocktail(vaccinatie)feestje er inmiddels op, is ze heelhuids thuisgekomen en is het ons inmiddels vergeven. En de dierenarts? Die blies ze nog even na om te laten blijken dat dit echt geen feestje was.

gele bloemen

Verder wandelde ik na bijna elke werkdag een flink stuk in de buurt, vaak samen met Bart. Deze gele bloemetjes staan hier overal in bloei, dus dat vond ik een goede reden om wat foto’s te schieten. Op Instagram kreeg ik al de reactie dat het net lijkt alsof ik in deze foto gephotoshopt ben en voor een green screen sta. Dat zei ik zelf ook al lachend tegen Bart toen hij de foto had gemaakt. Maar nee, het is helemaal echt! Helaas zijn de bloemetjes deze week allemaal gesnoeid, dus we waren er net op tijd bij.

vlaggetjes voor ek

Verder is het natuurlijk EK-tijd nu. Dat klinkt alsof ik daar ook enorm mee bezig ben en bij elke wedstrijd op het puntje van mijn stoel zit. Maar nee, het waren deze feestelijke vlaggetjes die me er voor het eerst op wezen dat het EK zou beginnen. Ik dacht serieus even “Huh, het is toch al Koningsdag geweest?” toen ik een paar weken geleden straten vol oranje zag hangen. Pas een paar dagen later kwam ik tot inzicht dat het voetbalseizoen weer is begonnen.

Even om duidelijk te maken hoe fanatiek ik kijk een fragment uit een appgesprek dat ik had met Bart.

Ik om 20.00 uur: “Ga jij vanavond nog wat leuks doen? Oh wacht, vanavond speelt Nederland. Ga jij nog kijken?”
Bart even later: “Dat was om 18.00 uur al. Ze hebben gewonnen.”

Dus. Verder helemaal op de hoogte enzo.

met de kat

Mijn hardloopoutfit deed dan weer wel vermoeden dat ik fanatiek supporter ben van oranje. Op dit ietwat foute shirt staat “Party Queen” met een Nederlandse vlag. Geen idee hoe ik eraan kom, maar het is een van mijn twee hardloopshirts en de andere zat in de was. Ik voelde me wel helemaal in EK-stijl toen ik hierin mijn hardlooprondje rende. Pip kwam voor de gelegenheid ook even kijken op de foto. Maffie!

oranje bloemen

Zelfs een bloemenveld hier in de buurt deed blijkbaar mee aan de oranjekoorts. Ik heb echt ergens een memo gemist, geloof ik.

too good to go box

Ik haalde weer een Too Good To Go-box van Lidl binnen en was helemaal happy met de flinke buit. Meloen en avocado lust ik niet, maar daar is Bart dan weer wel helemaal gek op. De andere producten komen ook zeker weten op. Grappig trouwens dat er rode bieten in zaten. Dat is echt zoiets wat ik in de twee jaar dat ik op mezelf woon, nog nooit heb gekocht. In dat opzicht dwingt zo’n box je wel om niet steeds weer naar dezelfde groenten te grijpen.

falafel balletjes jumbo

Verder nam ik bij Jumbo deze nieuwe falafelballetjes mee. Niet heel bijzonder, zou je denken. Wel dus! Bart eet glutenvrij en het is een uitdaging om vleesvervangers te vinden zonder gluten. Maar in deze falafel bleken dus helemaal geen gluten te zitten. Yes! Dat scheelt weer zelf falafel maken. We gaan ze binnenkort proeven, dus je leest vast over een tijdje ons oordeel in een vega-test.

kleurenpalet

Daarnaast kreeg ik iets heel gaafs binnen: het nieuwe kleurenpalet voor Vaker Vrolijk. Maaike is op dit moment een gloednieuw site-ontwerp aan het maken voor Vaker Vrolijk. Ik ben er zelf ook aardig druk mee geweest door onder andere nieuwe teksten te schrijven voor de categoriepagina’s en héél veel foto’s uit te zoeken. Zo leuk dat het nu steeds meer vorm gaat krijgen!

lelieplant in blond amsterdam mok

Ook heel leuk is dat ik een verjaardagscadeautje kreeg van een lieve vriendin. We gingen samen wandelen bij de Pyramide van Austerlitz en ze had voor mijn verjaardag twee plantjes meegenomen. De “bloempot” is misschien nog wel leuker dan het plantje zelf. Het is namelijk een Blond Amsterdam-mok voor “cat lovers”. Echt iets voor mij, want er is geen twijfel over mogelijk dat ik aan die omschrijving voldoe.

druppels op bloemen

En ten slotte een foto waar misschien niet veel spannends aan te zien is. Gewoon een roos met een paar regendruppels. Toch raakte het me op een of andere manier. Een van mijn lievelingsspreuken is “Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain”. Daar moet ik altijd aan denken als ik buiten wandel door de regen en zie hoe mooi de bloemen stralen door de regendruppels. Ook in lastige periodes zijn er mooie momenten (net zoals er ook in mooie periodes moeilijke momenten zijn). Het maakt je juist een mooier mens als je kwetsbaar bent en de regen er ook laat zijn en toont aan anderen.

Nee hoor, er is niet iets vervelends gebeurd deze weken waardoor ik opeens in diepzinnige quotes praat. Maar soms roept een enkel beeld gewoon een mooie filosofische gedachte op en kan ik het niet laten die te delen.

Nog even over het EK: ben jij een fanatieke supporter als Nederland speelt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 juni 2021 op 6:58 am - Beantwoord

  Een heel leuk inkiekje. Prachtige outfits hadden jullie aan voor de bruiloft en de foto met de gele bloemen is ook heel mooi. En ik ben heel benieuwd naar de nieuwe layout van je website.

 2. Audrey 28 juni 2021 op 8:34 am - Beantwoord

  Fun reading about your life! Also not a great football supporter but last night’s game was very sad 🙁

 3. Audrey 28 juni 2021 op 9:10 am - Beantwoord

  Ik heb echt niks van het EK gezien tot nu toe, helemaal prima! Erg leuke TGTG-box had je inderdaad weer. Die rode bietjes hebben wij hier standaard in huis (lekker lang houdbaar). We maken er meestal of een ovenschotel mee, of bietenhummus. Echt superlekker op geroosterd brood met wat schijfjes komkommer erop.

  Die foto van jullie voor de bruiloft is echt heel leuk! Enne, quiches maak ik eigenlijk altijd gewoon in een springvorm en dat gaat prima. Ik gebruik wel een vrij grote (26/28 cm ofzo?), waardoor mijn quiches wel een stuk platter worden dan die van jou op de foto. Scheelt instortgevaar 😉

 4. Daenelia 28 juni 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Ah, huisdieren en prikjes… een van onze honden, vroeger, begon al te piepen als ze de dierenarts de spuit zag pakken. En dan dacht ze dat het al over was, maar ze piepte dus niet als ze daadwerkelijk de prik kreeg. Pure suggestie.
  Coolers is een leuke website om met kleuren te spelen, trouwens. En het ziet er veelbelovend uit, dat palet. Ben heel benieuwd 🙂

 5. bychristiana 28 juni 2021 op 9:18 am - Beantwoord

  Pfff haha, ik ben blijkbaar precies zoals jij. Ik geef echt niets maar dan ook niets om voetbal. Andre trouwens ook niet. Hier is de hele straat versierd met oranje vlaggetjes en eigenlijk alleen daardoor dacht ik toen opeens; oh ja, dat ‘voetballen’ komt er weer aan haha;-)

 6. Ida 28 juni 2021 op 9:18 am - Beantwoord

  Leuke outfits hadden jullie aan voor de bruiloft! Het stond jullie erg goed! Wat ontzettend lief van jouw vader om nog even vlug de schoenen te kopen! Ik herken het gedrag van Pippa bij mijn eigen katten. Het is elk jaar een hele uitdaging om ze in de mandjes te krijgen. Blijkbaar kan je ze het beste met de kont als eerste in het mandje doen en iemand moet het mandje dan rechtop houden. Dat gaat op zich goed, maar leuk is het niet haha. Ja, ik vond het leuk om te kijken naar de EK-wedstrijden! Helaas zit het er voor Oranje alweer op! Heel jammer!

 7. Nikita 28 juni 2021 op 10:06 am - Beantwoord

  Bij ons was het natuurlijk supporteren voor België. Alhoewel, supporteren. Net als jij heb ik niet zoveel met voetbal. Een paar jaar geleden waren we nog aan het kijken en aan het supporteren (als ik niet achter de kassa stond bij mijn studentenjob tenminste). België zit als ik het goed heb nog steeds in het EK. Bij ons in de winkel hebben we wel goodies zoals vlaggen en shirtjes en shorts maar voor de rest merk ik er weinig van. Er is een vriendin die fanatiek supportert en van haar hoor ik dan of we het goed hebben gedaan, maar meer ook niet. Jullie outfits voor de bruiloft zagen er zo mooi uit! En bijpassend trouwens. Ik vind het altijd leuk om jouw inkiekjes te zien. Eigenlijk vertel je altijd hele simpele dingen maar juist die dingen laten zien dat er elke dag leuke dingen gebeuren en je geen dure reizen nodig hebt om te genieten. En dat in een wereld waar social media meer dan ooit aanwezig is en waar alles verheerlijkt wordt en je een hip leven moet hebben is dat heel mooi. Ik geniet er altijd weer van!

  En wat betreft die laatste foto met quote, het is eentje waar ik al een paar jaar probeer naar te leven. Nu zeker. In het begin van mijn klachten was ik altijd aan het vechten met mijn ziekte en wilde ik het allemaal anders en wilde ik die klachten niet. Nog steeds vind ik het geen pretje als ik opsta met heel veel pijn. Zeker niet als het de zoveelste dag na elkaar is. Maar de storm zal niet meer gaan liggen want dit is voor altijd. Ja, er zullen periodes zijn dat mijn klachten minder aanwezig zijn. Er zullen ook periodes zijn dat ze intens aanwezig zijn. Maar ik heb een paar weken geleden de klik gemaakt dat ik het maar beter kan aanvaarden. Ik denk niet dat er een dag zal komen dat ik dat ooit helemaal zal aanvaard hebben en die pijn van grenzen hebben zal er altijd zijn. Maar dat is oke. Maar nu probeer ik zoveel mogelijk te accepteren dat ik nu eenmaal een ziekte heb en daarmee probeer ik het beste ervan te maken. Ik ben er nog lang niet en ik heb nog heel veel te leren over mezelf en mijn ziekte, maar ook over hoe ik ermee kan omgaan en welke trucjes helpen om het beter te maken. Maar het is volgende maand pas een jaar dat ik die klachten heb en het is pas vier maanden dat ze echt erger zijn geworden. Het is niet eerlijk om van mezelf nu al te vragen dat ik daar helemaal perfect mee kan omgaan.

 8. Giovanna Jansen 28 juni 2021 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk inkijkje weer! Wat grappig (voor Pippa niet natuurlijk) dat jullie allebei tegelijk een oproep voor een prik kregen. Vervelend dat het wel weer een stressmoment was voor haar. Om die reden liet ik mijn katten op een gegeven moment niet meer inenten, ik woonde op een bovenhuis en ze kwamen toch nooit buiten. Dus veel gestress en eigenlijk niet nodig.
  Wat betreft het voetbalgebeuren, het leeft bij mij zo erg (not) dat ik hier in jouw blog moet lezen dat ze gewonnen hebben haha, anders had ik dat niet eens geweten.

 9. johanna 28 juni 2021 op 11:25 am - Beantwoord

  Ach die Pippa, maar dat blazen achteraf, dat doet onze ook, als ze het er echt niet mee eens was. En ook wij laten haar niet zo trouw inenten. Ze ziet toch geen andere kat, en eigenlijk zou haar immuumsystem het aan moeten kunnen. (ik begrijp wel dat de dierenartsen dat anders zien, maar ja die verdienen er aan). Verder weer hele mooie fotos.

 10. Lianne 28 juni 2021 op 12:08 pm - Beantwoord

  Wat is er veel gebeurd de afgelopen weken! Herkenbaar hoor, ik houd me ook totaal niet bezig met het voetballen. Het was gisteren dat ik zag dat ze moesten spelen en later op de avond pas een keer op Instagram zag dat ze eruit lagen. Ach, boeit me niet zoveel. Oh ja bij ons is het ook altijd zo’n feest als de katten naar de dierenarts moeten. Gelukkig niet met blazen enzo, maar wel moeilijk in het reismandje te krijgen en aan het mauwen in de auto. Eigenlijk best zielig, ze hebben geen idee wat er gaat gebeuren. Maar goed, het is maar 1x per jaar. Mooi hoe jij nu op die manier tegen belastingbrieven kunt aankijken. Hopelijk komt die tijd voor mij ook nog 🙂 die falafelballetjes zijn heerlijk trouwens!

 11. Evelyne - Gouden Momenten 28 juni 2021 op 6:27 pm - Beantwoord

  Hier in België is het ook altijd feest als het EK of WK begonnen is. Papa heeft dan tijdens de match updates van ‘verdomme!’ en ‘kijk dan toch, verdomde ..’ dus dan weten wij aan de andere kant van het huis ook hoe het er aan toegaat, haha. Geef mij trouwens maar Tennis, vind ik persoonlijk nog de meest eerlijkste sport. Enfin, da’s mijn mening, hé Haha. En ocharme Pippa.. ik herinner nog dat onze Woopy ook niet graag in zijn reismandje zat destijds. Maar wat moet moet.

 12. Zo simpel is dan geluk 28 juni 2021 op 7:45 pm - Beantwoord

  Jaaaaa, ik hou echt van voetbal, dus volg het dan wel op de voet.
  Die foto lijkt inderdaad gephotoshopt, zo gek! Leuk dat je naar een bruiloft bent geweest en het een mooie en bijzondere dag was. 🙂

 13. Meaghan 28 juni 2021 op 9:35 pm - Beantwoord

  Ik ben super benieuwd naar je nieuw lay-out! En wat een prachtige foto tussen die bloemen op die weg. Het lijkt inderdaad net of je voor een greenscreen staat. Zo gaaf dat dit een echte locatie is! Echt heel mooi!
  De bruiloft van je vriendin klinkt ook super mooi en leuk ondanks de maatregelen. Jij en Bart zien er ook stralend uit!

 14. Tamara 29 juni 2021 op 4:16 pm - Beantwoord

  Wauw, je straalt helemaal in die gele jurk! Hij staat je echt prachtig! Arme Pip, die cocktailprikken zijn ook helemaal niet leuk. Onze kat mag ook over een aantal weken weer, dat gaat ook niet zonder slag of stoot!

 15. Simone 1 juli 2021 op 12:56 pm - Beantwoord

  Oh bah, ik hou zó niet van voetbal. Ik vind er echt geen klap aan en ze gaan om het minste of geringste grashappen. Maar jij had in elk geval wel mazzel met je schoenen voor de bruiloft! Vind ze erg leuk 😀

 16. Anouk 2 juli 2021 op 9:34 am - Beantwoord

  Ik ben echt dol op meloen, dus ik ben wel een beetje jaloers dat jij die in je box had zitten haha!

Recente blogs

Gebakken gnocchi met pesto, limabonen en romige saus (vegan)

1 mei 2024|Recepten|

Voor gebakken Italiaanse pastaballetjes (a.k.a. gebakken pesto) kom ik met liefde zelfs om de meest onmogelijke tijden nog mijn bed uit. En voor één combinatie al helemaal: gnocchi met pesto. Serveer deze geweldig lekkere meelballetjes met een romige saus van pesto, limabonen en groene groenten en je kunt reken op een lentefeestje op je bord. Een vleugje Italiaanse smaken met een flinke scheut romigheid, heel veel smaak en ook nog verrassend veel groenten. En het wordt nog iets beter: in maar 25 minuten heb je deze gnocchi-favoriet al stomend en geurend op tafel staan. Met dit recept maak je dit verfrissende gerecht zelf.

15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed (+ winactie)

1 oktober 2020|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Nieuwe dingen voor het eerst doen, heeft iets magisch. Er gaat niets boven nieuwe dingen leren, nieuwe plekken ontdekken en eens in de zoveel tijd iets doen waar je nog totaal geen kaas van gegeten hebt. Soms lukt het in één keer. Een andere keer blijkt er iets meer oefening nodig. Maar succesvol of niet, nieuwe dingen proberen betekent nieuwe dingen leren. En laat ik - en met mij vast vele anderen - daar nu net gék op zijn. Daarom deel ik 15 dingen die ik de laatste tijd voor het eerst deed. En ik heb ook een leuke (en leerzame) winactie voor je.

Meer groente eten (en dat ook nog lekker vinden) | 11 simpele tips

5 november 2021|Lifestyle|

Zorg voor minimaal 250 gram groente op een dag en 2 stuks fruit. Het is een van de weinige voedingsadviezen die ik trouw opvolg. Worden mijn lichaam en mijn gevoelige darmen in het bijzonder blij van! Maar… hoe krijg je voldoende groente binnen als in de gemiddelde “familiezak groenten” voor 4 personen maar 400 gram zit? En als een hele krop sla ook bijzonder weinig weegt? Met deze tips kun je (soms zelfs ongemerkt) meer groente eten.