IMG 20210703 1633434212 scaled

Inkiekje #36 | Gretig geshopt, goed gegeten & gelukkig geprikt

 • 12 juli 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Een spontaan IKEA-uitstapje mondde uit in een middag lang schroeven aan een nieuwe kast, en een verdacht stille Pip leidde tot een vloer vol hydrokorrels. Mijn afgelopen weken waren goed gevuld. Ik liet een prik in mijn arm zetten, hield een regenachtige autopicknick en kwam met enkel een pleister bij de huisartsenpost vandaan. Eén les heb ik de afgelopen weken wel geleerd: gebruik altijd een schaar om je diepvrieszakken open te maken.

“Schatje, kun je mijn lok misschien knippen?” is hier geen vreemde vraag meer. Toen de kappers gesloten waren tijdens de lockdown, zag ik na een tijdje haast niets meer onder mijn uitgegroeide (en mega-eigenwijze) lok door. Op een gegeven moment was ik er zo klaar mee dat ik Bart vroeg de schaar erin te zetten. Dat pakte zo goed uit dat ik hem nu wel vaker vraag om mijn lok bij te punten. Zie op de foto hierboven het resultaat. Heeft-ie netjes gedaan toch?

Uit een poll die ik op Instagram hield, bleek dat ik een van de weinigen ben die zijn kapsel aan zijn partner durft over te laten, dus ik voelde me een extra mazzelaar.

glutenvrije bagels

Als “wederdienst” maakte ik Bart blij met glutenvrije bagels. Die waren blijkbaar nieuw bij Albert Heijn en leken me een perfecte lunch voor een luie zaterdag. Zoals je ziet, was Pippa al net zo nieuwsgierig hoe ze zouden smaken.

bagel met geitenkaas

Zaterdag op het menu: de bagels. Ik deed een poging de bagels van Bagels & Beans schaamteloos na te maken en dat lukte heel aardig. Op deze goed gevulde bagel gooide ik onder andere geitenkaas, honing en walnoten. De klassieke combinatie die altijd goed is!

albert heijn vega

Ik kwam sowieso met een tot de nok toe gevulde tas terug van Albert Heijn. Ben ik de enige die heel enthousiast wordt van rondlopen in supermarkten waar ik nooit kom? Ik doe mijn boodschappen standaard bij Jumbo en Lidl, maar ging speciaal voor de vleesvervangers een keer naar Albert Heijn.

Zoals je ziet, heb ik de komende weken aan vega-opties geen gebrek. Ik blijf het leuk vinden om steeds weer nieuwe vleesvervangers te testen. Deze zie je allemaal heel binnenkort in een review op mijn blog terug. Eén ding kan ik je alvast verklappen: één van de vleesvervangers in de bovenste rij was wat mij betreft een daverend succes.

vegan kaasrasp

In mijn enthousiasme gooide ik ook deze “plantaardige rasp” in mijn mandje. Het leek me wel een lekkere veganistische vervanger voor kaas over een ovenschotel, maar het ingrediëntenlabel doet anders vermoeden. Bij thuiskomst zag ik dat de reepjes eigenlijk gewoon zetmeel zijn en dat er ongeveer 20x zo weinig eiwit in zit als in een standaard vleesvervanger. Toch niet zo’n goed en lekker idee misschien! Ik heb ze nog niet geproefd trouwens, maar ga een volgende keer maar op zoek naar andere vegan kaas. Dat moet beter kunnen!

pot omgevallen

Laatst was het ’s avonds verdacht stil, was Pip opeens foetsie en hoorden we een minuut later iets op de grond vallen. Deze rotzooi was het gevolg van Pippa’s speelkwartier met een rondvliegende mot. Dus. Ach, je moet wat over hebben voor je kat. Ook om elf uur ’s avonds nog met stoffer en blik de hydrokorrels overal vandaan vissen.

De schuldige zelf was tijdens het schoonmaken natuurlijk nergens te bekennen. De volgende dag maakten we een statieportret. Ik zie eruit als een vermoeide boer(in) die lacht met kiespijn en het label van het kussen zit precies verkeerd, maar Pip staat er als altijd weer mooi poserend op. Verschil moet er zijn!

Vorig weekend trapten we af met een bezoekje aan de huisartsenpost. Ik gooi die ene tip er toch nog maar een keer in: snijd nooit diepvrieszakken (en überhaupt geen verpakkingen) open met een heel scherp mes. Ik kan het je van harte afraden; de arts bij de huisartsenpost ook.

Ik had met een scherp mes nogal diep in mijn vinger en nagel gesneden en dat mondde uit in een bloederige bedoening. Moet je net mij hebben: ik kan slecht tegen bloed en was dus vooral bezig met NIET naar mijn vinger kijken; Bart was ondertussen de dappere verzorger. Voor de zekerheid toch maar langs de arts!

Gelukkig hoefde het niet gehecht te worden en ging ik met alleen een pleister naar huis. Viel alles mee! Het duurt volgens de arts nog een tijdje voordat mijn vinger netjes geheeld is, maar ik was allang blij dat er geen hechtingen nodig waren en dat de tetanusprik me bespaard bleef. Ik heb Bart en de arts maar plechtig beloofd dat ik voortaan zakken met een schaar openmaak.

coronaprik

De volgende dag mocht ik wél een prik halen. Niet voor tetanus, maar voor het welbekende C-virus. Mijn eerste dosis Pfizer zit erin!

Wist je trouwens dat ik heel lang heel slecht tegen prikken kon? Ik ben heel vaak onwel geworden in het ziekenhuis of bij de prikpoli als ik na een prik weer eens bijna van mijn stokje ging. Inmiddels heb ik dé methode ontdekt waardoor ik daar nooit meer last van heb. Ik kijk standaard weg als ik een prik krijg en vraag de prikker of hij vanaf drie kan aftellen voordat de naald erin gaat. Dan schrik ik niet van de naald, maar hoef ik ‘m ook niet te zien. Soms kijken prikkers wat gek op als je zo zelf het heft in handen neemt, maar ik ben allang blij dat ik nooit meer met mijn hoofd tussen mijn benen hoef te zitten.

eazie afhalen

Het nuttige met het aangename verenigen is helemaal mijn ding. Daarom reden we na mijn vaccinatie in de RAI meteen door naar Eazie, mijn favoriete afhaaltoko. Ik koos voor mijn altijd-goed-gerecht: volkoren noedels met extra groenten en Bombay Curry-woksaus.

ouderkerkerplas

Een leuk gevalletje Expectation vs. Reality. Ons oorspronkelijke plan was om in een mooi park in Amsterdam-Zuidoost de Eazie-wok op te peuzelen, maar met de stortregen en grijze lucht bleek dat niet zo’n goed idee. Dan maar een autopicknick op een idyllische parkeerplaats. Grappig detail: een paar honderd meter bij ons vandaan vond een overdekte babyshower of kinderverjaardag plaats, dus we konden ook nog meegenieten van gezellige achtergrondmuziek.

risotto met geitenkaas

Verder gingen we uit eten bij Restaurant Schoonzus. Oftewel: gewoon bij de zus van Bart thuis. Ze had speciaal voor mij een gerecht met geitenkaas gekozen, omdat ik daar zo gek op ben. Dit is risotto met gepaneerde geitenkaas en het smaakte verrukkelijk. Daar kunnen niet veel geitenkaasgerechten in restaurants aan tippen.

apple oortjes

Tijdens deze werkweek spendeerde ik als altijd veel tijd achter mijn computer vergezeld door mijn Apple-oortjes. Echt de aankoop van het jaar! Ik weet niet hoe ik het steeds zonder goed werkende oortjes heb gedaan, want met studiemuziek op werk ik standaard veel productiever.

Ook ideaal trouwens voor tijdens het EK als vriendlief een wedstrijd kijkt en ik ondertussen in opperste concentratie – zonder juichend publiek op de achtergrond – een blog aan het tikken ben.

too good to go groentebox

Zoals bijna elke week, was ik weer bij Lidl te vinden voor een Groente- en Fruitbox. Over deze inhoud was ik wederom erg tevreden. Ik voelde me een ware bofkont dat er Pink Lady-appels in bleken te zitten. Dat vind ik de allerlekkerste appels, maar ik laat ze zelf vanwege de prijs meestal liggen. Hoe leuk dus dat er in mijn groentebox van € 3 zes van deze appels bleken te zitten.

zonsondergang

’s Avonds maakten Bart en ik een aantal fijne wandelingen. Het lijkt de laatste tijd wel alsof overal in Aalsmeer huizen worden gebouwd. We genoten dus maar extra van dit stukje groen voordat er een nieuwe wijk van wordt gemaakt. Met het zonnetje erbij zag het er toch nog heel reisgidswaardig uit.

Terwijl ik op vrijdag de laatste puntjes op de i zette voor mijn to-do-list, vierde Pippa alvast weekend. Die was natuurlijk doodop van het motten vangen, aan bagels ruiken en op de foto gaan. Relaxen it was!

Maar goed ook dat Pip vrijdag tot relaxdag had gebombardeerd, want de dag erna was de toestand in huis iets minder rustgevend. Ik kwam spontaan op het idee om naar IKEA te gaan omdat ik wat dingen op de hobbykamer wilde veranderen. Dat betekende een middag lang een KALLAX-kast en heel veel lades en deurtjes in elkaar schroeven en draaien (vooral Barts werk!). Pip was duidelijk uit haar hum dat we haar rustige weekend kwamen verstoren.

naar ikea
kallax kast

Onze IKEA-score was flink. Dit alles was trouwens bedoeld voor één kast. Ik vind het helemaal leuk dat je voor de KALLAX-kast tegenwoordig ook mintgroene lades en grijze kastdeurtjes kunt kopen. Matcht perfect met de rest van mijn hobbykamer! Wonder boven wonder kregen we dit alles ook nog in mijn Ford Ka gepropt zonder dat ik Bart hoefde achter te laten bij IKEA (of hij mij) vanwege ruimtegebrek. Er past altijd meer in een auto dan je denkt.

Er bleef die klusmiddag gelukkig geen schroefje over en de kast staat volledig in elkaar. Ik ben er zó blij mee. Nu we samenwonen, was wat extra opbergruimte heel welkom. Alles staat weer netjes in bakjes en mandjes gesorteerd in geordende lades – daar word een controlfreak als ik blij van.

Wat is jouw favoriete IKEA-kast?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 juli 2021 op 6:59 am - Beantwoord

  Die Pippa! Leuk inkiekje weer. Ik heb alleen ervaring met de Billy kast van Ikea. Jaren gehad tot de planken gingen doorbuigen. Daarna heb ik geen Ikea kast meer gehad eigenlijk.

 2. Wendy 12 juli 2021 op 8:17 am - Beantwoord

  Hier nog iemand met enkel Billy-ervaring. Er staan een paar bijpassende mandjes in die mijn moeder geverfd heeft. Een ander type/formaat kast komt er dus zomaar niet in. En inderdaad, je moet zakken niet opensnijden met een scherp mes! Daar heb ik me ook eens aan gewaagd, en het resultaat was waarschijnlijk net zo bloederig als bij jou. :/

  • Romy 25 juli 2021 op 4:24 pm - Beantwoord

   Ai, jammer dat jij de zak-en-hand-met-een-scherp-mes-opensnijden-ervaring ook hebt meegemaakt. Zo pijnlijk!
   Jouw Billy-kast klinkt heel tof trouwens. Wat mooi, die bijpassende mandjes!

 3. Johanna 12 juli 2021 op 8:59 am - Beantwoord

  Leuk overzicht. Dat van die vegakaas heb ik ook al eens gehoord. Dat spul werd vroeger als goedkope pizzakaas verkocht, en nu “opgewaardeerd” tot dure vegakaas. Verstandig om goed op de ingredienten te letten. Want natuurlijk is lang niet alles. Leuk dat Ikea-uitje. Moet ik ook weer eens doen! En ja Pippa….. zo lief….

 4. Daenelia 12 juli 2021 op 9:13 am - Beantwoord

  Wij hebben ook een kallax overload… inclusief de katten-bak.
  Maar bij de RAI zit het amstelpark. Waarom ga je dan naar een park in zuidoost? Niks mis met parken in zuidoost, het mandela park is op zich prachtig, maar we langs een drukke weg. Het amstelpark is lekker wild en nostalgisch. Tip van mij.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:21 pm - Beantwoord

   Thanks voor je tip! Het Amstelpark wil ik zeker weer eens bezoeken. Helaas zat de dichtst bijzijnde Eazie in Amsterdam, dus vandaar dat we helemaal naar Zuidoost zijn gereden 😉

 5. Audrey 12 juli 2021 op 9:13 am - Beantwoord

  Zoveel leuks in dit artikel! Ik vind dat aftellen een heel slimme oplossing voor het prikken. Zelf ben ik een ware prik-pro en kijk ik gerust toe. Ik ben ook al jaren plasmadonor, dus dan zou het ook niet zo handig zijn als ik problemen had met naalden.

  Ik wil ook echt nog eens naar IKEA, maar ik ben een beetje bang voor eventuele drukte. Ik heb hier ook een KALLAX staan, 3 Billy’s in de woonkamer en nog een dressoir waarvan ik de naam niet weet, haha. Ik ben blij met allemaal!

  • Romy 25 juli 2021 op 4:21 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je donor bent! Ik wil ook heel graag bloeddonor worden (zeker toen ik laatst op het nieuws hoorde dat er een tekort aan donoren is). Eerst zag ik het nooit zo zitten om me vrijwillig te laten prikken, maar nu het prikken best aardig gaat, is dat misschien wel een heel goed moment om het gewoon te doen.

 6. Meaghan 12 juli 2021 op 10:28 am - Beantwoord

  Ik word helemaal vrolijk van dit inkiekje! Wat leuk om al die foto’s te zien en je verhaal over de afgelopen tijd te lezen. Haha al die foto’s van Pippa, wat een ondeugd is ze toch na dat speelkwartier met die mot! En bij mij en mijn vriend zit de eerste dosis Pfizer er ook in hoor! Ik was stiekem echt heel blij dat ik mijn vaccinatie mocht gaan halen.
  Wat heb je veel vleesvervangers gekocht. Ben benieuwd wat jouw favoriet was! En wat naar dat je je in je vinger had gesneden. Ik kan daar zelf ook nog goed tegen. Gelukkig hoefde het niet gehecht te worden en kreeg je ook geen prik tegen tentanus.
  Oh en Eazie is inderdaad altijd goed! Ik ga ook regelmatig naar Eazie. Zeker sinds Corona is mijn frequentie van bezoekjes aan Eazie opgehoogd, aangezien uit eten gaan natuurlijk onmogelijk was. Dan maar eens per drie weken lekker een maaltijd afhalen!

  • Romy 25 juli 2021 op 4:18 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook helemaal Eazie-fan bent! Het is inderdaad een ideale manier om ook tijdens de lockdowns soort van uit eten te kunnen 😉

 7. Giovanna Jansen 12 juli 2021 op 12:23 pm - Beantwoord

  Leuk inkijkje weer! Geweldig jullie statieportret! Ik heb niet één favoriete IKEA-kast, want we hebben in ieder geval Pax kledingkasten, Billy boekenkasten en ook een Kallax, allemaal reuze handig en leuk. 🙂

 8. Anna 14 juli 2021 op 10:23 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s weer! Pippa is zo schattig <3 Ik ben ook fan van de Kallax kasten, ik heb er eentje met vier vakken waarvan 2 met mintgroene deurtjes. Ik vind het altijd fijn om kasten op Marktplaats te scoren zodat ik ze niet in elkaar hoef te zetten hahah. Je hebt dan alleen wel een grote auto nodig, dat is het nadeel :p.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:08 pm - Beantwoord

   Haha, eigenlijk wel slim inderdaad om die kasten via Marktplaats te scoren! Dat scheelt heel wat gesleutel en geboor!

 9. Saskia 14 juli 2021 op 10:35 am - Beantwoord

  Leuke foto’s! Ik stopte direct met scrollen bij die foto van die Bagel 😉

 10. Simone 14 juli 2021 op 12:09 pm - Beantwoord

  Ik ben dus steeds weer te laat voor die TGTG pakketten. Vraag me niet hoe ik dat voor elkaar krijg, want ik heb er nog niet het antwoord op. Of het is hier ook immens populair. Ik hoop in elk geval ook eens zo’n pakket te scoren.
  Mijn favoriete kast van Ikea is of de Pax kast (want die kun je helemaal zelf samenstellen) of de Malm ladekast. Fijne grote lades en goede kwaliteit. Die van mij heeft al 3 verhuizingen overleefd!

  • Romy 25 juli 2021 op 4:07 pm - Beantwoord

   De Too Good To Go-pakketten gaan inderdaad heel vaak razendsnel weg. Die van Lidl in mijn dorp vaak zelfs al in één minuut. De wekker zetten is voor mij de truc, haha. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat 😉
   De Pax-kast is inderdaad ook geweldig en de Malm-kasten vind ik ook heel tof. Ik hoop ook echt dat mijn Pax-kast ook ooit een verhuizing zal overleven. Zou hem héél graag meenemen!

 11. Anouk 14 juli 2021 op 5:29 pm - Beantwoord

  De enige ikea kast die wij hebben staan is een malm dus ik denk dat dat de favoriet is haha 🙂 Ik droom ervan om ooit zo’n zelf samengestelde paxkast te hebben die dan perfect past in de kamer, dat lijkt me echt fantastisch.

  • Romy 25 juli 2021 op 4:05 pm - Beantwoord

   Ja, de PAX-kast is geweldig! Dat was ook altijd mijn droom en ik ben zo blij dat ik er nu eentje in huis heb 🙂

Recente blogs

Persoonlijk: 10 willekeurige feiten over mij

5 oktober 2016|Persoonlijk|

Zelf ben ik nogal een nieuwsgierig aagje en dol op gekke weetjes en grappige feiten. Nu blog ik nog niet zo lang, dus leek het me leuk om vandaag 10 willekeurige feiten over mezelf te vertellen die je altijd al had willen weten (of niet...). Sommige dingen zijn misschien herkenbaar of juist grappig, beschamend of gewoon leuk. Houd je net zo van willekeurige feiten als  ik? Of ben je gewoon benieuwd naar de persoon achter alle stukjes op Vaker Vrolijk? Lees dan snel verder...

Moeilijke tijden? Dit is wat mij helpt!

9 november 2020|Persoonlijke groei, Positiviteit|

We maken allemaal weleens een lastige periode mee, om welke reden dan ook. Laat ik eerlijk zijn: de afgelopen weken waren niet altijd even makkelijk. Het verlies van mijn schoonmoeder is heel verdrietig en de coronatijd helpt niet per se mee. Gelukkig weet ik inmiddels wat mij wél helpt in moeilijke tijden. Ik heb een paar dingen die mij op haast magische wijze door moeilijke tijden heen kunnen slepen. En waar ik meteen wat ballast armer en een glimlach rijker van word. Tijd voor een lijstje met tips!

Maak de herfst leuker met deze 7 zomerse gewoontes!

14 september 2018|Positiviteit|

Met de komst van de herfst lijken er soms twee kampen te ontstaan. De ene helft veert nog net niet op van enthousiasme als de blaadjes van de bomen vallen en de gure wind weer opsteekt. De andere helft kijkt verbitterd toe hoe de dagen korter worden en de regen tegen de ramen tikt. Nee hoor, zo zwart-wit is het gelukkig niet! Ook als groot zomerliefhebber, zoals ik, kun je iets moois maken van de herfst. Hoe? Nou, door simpelweg sommige fijne zomerse gewoontes in de herfst vast te houden. Met deze 7 zomerse gewoontes kun jij de herfst leuker maken.