IMG 20210713 161427399

Inkiekje #37 | Aftellen tot de vakantie & mezelf afmatten op de fiets

 • 26 juli 2021
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Deze week deed ik iets waarvan ik niet snel had verwacht het nog eens te doen: een mountainbikeparcours fietsen. Ik durfde zelfs te zeggen dat ik het 100% voor herhaling vatbaar vond. Verder legde ik op de gevoelige plaat vast dat een van mijn twee huisgenoten uit pure honger de plant te lijf was gegaan, besloot Pippa spontaan in te blenden met mijn interieur en telde ik vooral de dagen af naar…vakantie!

bloomon boeket

Ik was blij verrast toen laatst de pakketjesbezorger voor de deur stond met een wel heel grote doos, terwijl ik me geen spontane webshopbestellingen kon herinneren. Er bleek een enorm boeket van Bloomon in te zitten. De allermooiste bos die ik ooit heb ontvangen! Een opdrachtgever voor wie ik teksten schrijf, had me die spontaan gestuurd als bedankje voor de samenwerking. Het maakte écht mijn dag en ik heb zeker nog 1,5 week van de bloemen kunnen genieten. Toch jammer dat Bloomon-abonnementen wat prijzig zijn. Anders had ik mezelf heel graag wekelijks zo’n boeket cadeau gedaan.

voorraadpotten

Toen we laatst bij IKEA waren, namen we onder andere een aantal voorraadpotten mee naar huis. Ik was er zelfs zo enthousiast over dat ik “geen tijd” had om een kop thee te drinken op de bank bij thuiskomst, maar acuut alle potten moest vullen. Daar wordt mijn orde-liefhebbende brein blij van.

kallax kast ikea

Maar waar we eigenlijk voor naar IKEA gingen, was deze KALLAX-kast. Het was nog een enorme in-elkaar-zet-klus met alle lades en deurtjes, maar wat ben ik blij met het eindresultaat. Al mijn knutselspullen zijn nu keurig netjes in bakjes en vakjes verdeeld. We hebben in deze ene kast de inhoud van drie andere kasten weten te stoppen. Woohoo, ruimte!

kat in interieur

Als interieurblogger word je er natuurlijk geweldig blij van als je kat spontaan besluit in te blenden met je interieur. Pip vindt deze tafeltjes met ronde poot net zo geweldig als ikzelf, ook omdat de pootjes schijnbaar lekker koel zijn op een warme dag.

ede bos

Afgelopen zondag was ik bij een vriendin in Ede om bij te kletsen. Ik verbaas me er altijd over hoeveel groener het daar is dan in het Randstad-dorp vol nieuwbouwwijken waar ik woon. We namen het er dan ook van door een flinke wandeling door het bos en door de wijken te maken. Net op het moment dat ik een sprookjesachtige foto probeerde te maken van de zon die zich tussen de bomen door liet zien, liep deze mede-boswandelaar door het beeld. Ach ja, nu heeft het wat weg van zo’n typische Centerparcs-stockfoto.

kat lily

Ook ging ik vorig weekend op de fiets langs bij mijn moeder. Lily, een van de twee katten van mijn ouders, hield ons gezelschap. Wie kent haar nog uit mijn voorstelpost van zo’n drie jaar geleden? Lily is geadopteerd uit het asiel als zielig poesje met een enorm verleden (op veel te jonge leeftijd zwanger geraakt, bekken gebroken, staartje geamputeerd). Inmiddels is ze een zelfverzekerde tante die niet over zich heen laat lopen en héél gek is op eten. Zelfs zo gek dat mevrouw aan de dieetvoeding zit om aan de lijn te werken. Zo’n lief poesje is het!

Mede op basis van onze ervaringen met Lily was ik er zeker van dat ik zelf ook een kat (Pippa dus!) wilde adopteren in plaats van een kitten te nemen.

kat felix

Nog meer katten! Blijkbaar ga ik veel om met mede-kattenliefhebbers, want mijn telefoon stond opeens vol met kattenfoto’s van ook andere kattenbeesten dan Pippa. Dit is Felix, de kat van Barts gezin. Toen ik laatst langs hun huis ging, moest ik even twintig minuutjes wachten op het tuinbankje voordat er iemand was. Felix greep die gelegenheid meteen aan om twintig minuten lang overal en nergens geaaid te worden. Slijmbal! Ik voelde me wel helemaal thuis.

strijkplank

Een realistisch kijkje achter de schermen bij mijn outfitfoto’s met de MYoMY-tas: een statief op de bank (want: perfecte hoogte) en de strijkbout die nog aan het uitblazen was omdat de tas hoog nodig gestreken moest worden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: op internet lijkt alles perfecter dan het is.

kwark met appel en kaneel

Wat wel écht heel perfect was – vond ik dan – is dit ontbijtje met havermout, appel, rozijnen, koek- en speculaaskruiden en pindakaas. Rooster de appel, rozijnen en havermout even in een pannetje en gooi ze dan samen met de pindakaas over een bak kwark. Het is misschien een wat herfstachtig ontbijtje, maar ik vond het te lekker om nog een paar maanden mee te wachten. Appeltaart in een bakkie!

zoom-call

Ken je dat: dat je in een Zoom-call gaat die iemand anders heeft aangemaakt en dat diegene nog niet online is? Ik ben dan altijd een beetje op mijn hoede met wat ik zeg en doe totdat de ander inlogt. Een tijdje geleden opende ik namelijk per ongeluk een Zoom-call met de woorden “Pip, van het aanrecht af!” en was ik de ander enige uitleg verschuldigd. Zoom – ik word er steeds handiger in 😉

hap uit blaadje

Laatst werd ik verrast door dit blaadje dat er blijkbaar zo aantrekkelijk uitzag dat een zeker wezen hier in huis had besloten er een hap van te nemen. Degene op de achtergrond van deze foto wist er niets van. Ik verdenk Bart ervan dat hij honger had.

kapper

Fris geknipt! Altijd fijn als mijn haar weer in het gareel zit en ik weer onder mijn lok door kan kijken in plaats van dat die steeds voor mijn ogen hangt. Zijn er trouwens meer mensen die bij elk kappersbezoekje denken “Die heb ik maar mooi in the pocket!”. Ik ben nog steeds regelmatig “bang” dat de kappers zomaar op slot kunnen gaan in een volgende lockdown; dat was gek genoeg een van de dingen die ik het meeste miste toen alles begin dit jaar op slot was.

Ik houd van eigenwijze bloemen die niet netjes in vakjes staan. Ik heb het dan ook nooit zo op met perfecte tuinen waarin bijvoorbeeld tien bomen precies op een rij staan. Deze bloemen (vlierbloesem? duizendblad) besloten het buiten het hek te zoeken. Werd ik zo blij van dat ze een fotostop en dit kiekje op mijn blog verdienden!

zon door de bladeren

Dinsdag was een emotionele dag. Barts moeder zou die dag 61 zijn geworden. Helaas moeten we haar al meer dan een half jaar missen. We haalden herinneringen op en verzetten onze gedachten tijdens een wandeling in de duinen. Bijzonder dat het op sommige momenten voelt alsof ze er toch nog bij is! Opeens zagen we de zon prachtig schijnen tussen de bomen door. Alsof ze haar straaltjes vanaf een plek ergens daarboven toch liet zien!

kat in interieur

En toen was het tijd voor de allerlaatste werkweek voor mijn vakantie. Terwijl ik me nog aardig een slag in de rondte werkte om alle deadline-opdrachten af te vinken en mijn administratie op orde thuis te kunnen laten, was Pip alvast in de “Stoor mij niet”-vakantiemodus. Mijn vakantie? Die is deze week officieel begonnen! Zoveel zin in! (Ja, er is goede huisoppas geregeld!)

We trapten de thuisvakantie af met een bijzonder uitstapje in eigen omgeving. Samen met Bart, zijn zussen en zijn broertje gingen we mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug. We huurden mountainbikes voor een dag en hebben daarmee bijna 20 kilometer gefietst over hobbels, boomwortels en zandweggetjes. Het was nog veel leuker dan ik had gedacht. Mijn vader is groot fietsfanaat en mijn broertje heeft altijd ge-BMX’t, dus ik vermoed dat het fietsgen ergens ook in mij zit. Elke heuvel op voelde als een overwinning als ik het zonder afstappen tot het hoogste punt had gered en ik geniet er vooral enorm van als ik daarna roetsjend van de heuvel af kon gaan.

De les die ik van dat middagje leerde? Probeer eens iets waarvan je denkt “Mwah, ik weet niet of dat wat voor mij is”. Het kan zomaar verbazingwekkend leuk zijn.

Wanneer vond jij iets verrassend leuk om te doen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Brigit 26 juli 2021 op 7:16 am - Beantwoord

  Hallo Romy.
  Ik ben 60 jaar , en hoor niet bij jou doelgroep, maar lees je blog met veel plezier.Maar er zit dit keer een foutje in ,de witte plant op de foto is geen vlierbloesem, maar duizenblad. Fijne vakantie
  . Groetjes van Brigit

  • Romy 26 juli 2021 op 8:22 am - Beantwoord

   Dank je voor de tip! Ik vroeg me inderdaad al af of dat een vlierbloesem was of niet 😀 Weer wat geleerd!
   En superleuk dat je mijn blog met plezier leest!

 2. Darina 26 juli 2021 op 8:36 am - Beantwoord

  Het mountainbiken ziet er echt heel leuk uit! Ik zou daar ook niet zo snel aan beginnen, maar je ziet maar, hoe verrassend leuk het kan zijn. Fijne vakantie, geniet ervan!

 3. Anouk 26 juli 2021 op 8:55 am - Beantwoord

  Vlierbloesem is al uitgebloeid, maar mocht je het volgend jaar willen vinden. Vlierbloesem bloeit aan bomen ongeveer in mei/juni 🙂 En je moet gewoon je neus in de bloem steken en als het ruikt naar vlierbloesemsiroop dan zit je goed haha

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:41 pm - Beantwoord

   Hihi, goed om te weten! Een keer vlierbloesemsiroop maken staat al heel lang op mijn lijstje, dus volgend jaar mei/juni ga ik zeker eens extra goed opletten 🙂

 4. Shirley 26 juli 2021 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat lief, die enorme bos bloemen. Extra leuk om cadeau te krijgen. Het mountainbiken ziet er tof uit. Geniet van je vakantie!

 5. Daenelia 26 juli 2021 op 10:34 am - Beantwoord

  Dat mountainbiken, als je dat aanspreekt: blijven doen! Kan ook in de buurt 🙂 En anders zijn er van die fietsophangers voor achter de auto…
  Ik hou echt niet zo van fietsen over hobbels en zo. Ik lig dan ook meteen op de grond. Het is mij al een paar keer bijna gelukt om in een iets te scherpe bocht met onze bakfiets (met drie wielen!!!) ook om te vallen. Nou, dan moet je wel heel erg je best doen.

 6. Lianne 26 juli 2021 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Fijn dat het mountainbiken zo goed ging. Ik doe het nog steeds af als niets voor mij, maar nu ik jou zo zie moet ik er toch eens over nadenken :p En jaaa Lily, ik ken haar nog! Zo mooi dat jullie haar toen geadopteerd hebben. Ik heb mij dit weekend aangemeld om vrijwilligerswerk te doen bij een kattenpension en asiel, hier in de buurt. Stefan en ik zagen een real life serie over mensen die katten helpen en toen wist ik ineens dat ik dit ook wilde doen 🙂 dus ik ben benieuwd! Geniet van je welverdiende vakantie ❤

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:39 pm - Beantwoord

   Oh wat goed (en ook wat leuk!) dat je vrijwilligerswerk in een pension en asiel wilt gaan doen! Dat is zulk mooi en dankbaar werk en volgens mij is er ook veel vraag naar in deze tijd. Ik weet zeker dat ze daar heel blij zullen zijn met jouw hulp ❤

 7. Ida 26 juli 2021 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke blog! Mooie dingen die je hebt meegemaakt! Zo grappig die Pippa Leuk dat jullie gingen mountainbiken! Ik zou dat niet zo snel doen, maar je hebt gelijk dat iets wat je niet zo snel zou doen toch heel leuk kan zijn! Dus uit je comfortzone gaan! Een hele fijne vakantie gewenst!

 8. Giovanna Jansen 26 juli 2021 op 3:00 pm - Beantwoord

  Wat leuk Lilly weer langs te zien komen (en Felix is ook een leukerd trouwens), ik weet nog dat Lilly eerst regelmatig je blog passeerde in het pre-Pippa tijdperk. Een heerlijk gevarieerde week had je en heel leuk om weer achter de schermen mee te mogen kijken.
  Ik ben ook een fietsfanaat, maar mountainbiken durf ik niet, dus heel stoer dat je het gedaan hebt en leuk dat het voor herhaling vatbaar is.

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:38 pm - Beantwoord

   Leuk dat je je Lily nog herinnert! Gelukkig is ze mij ook nu ik het huis uit ben nog niet vergeten als voormalig baasje 🙂

 9. Audrey 26 juli 2021 op 6:44 pm - Beantwoord

  Verrassingspost is echt de leukste, hè? Zeker als het dan ook nog een hele doos is. Ik heb zelf ook een KALLAX, maar helaas niet met zulke mooie lades erin.

 10. Zo simpel is dan geluk 26 juli 2021 op 6:48 pm - Beantwoord

  Arme Bart, krijgt hij nooit te eten van je dat hij aan de planten begonnen is? 😉
  Wat een mooi en bijzonder moment op de verjaardag van je overleden schoonmoeder. Ik kan me voorstellen dat dat echt het gevoel heeft dat ze er even bij was! <3

 11. Irene 26 juli 2021 op 7:24 pm - Beantwoord

  Tof om eens iets anders dan anders te doen zoals mountainbiken, al zou ik zelf niet snel gaan mountainbiken :p ik vind het afschuwelijk omdat ik mega onhandig ben en meteen op de grond zou liggen :p
  Ken je de app Obsidentify? Daarmee kan je planten en bloemen scannen en dan zegt ie wat voor plant / bloem het is. Ik heb zo een paar weken terug ontdekt hoe vlierbloesem er uit ziet 😀

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:37 pm - Beantwoord

   Oeh wat een leuke app! Die kende ik nog niet (meestal appt mijn vriend een foto van de onbekende plant naar zijn vader, die bioloog is :P), maar wil ik zeker eens proberen. Ik heb al heel vaak gehad dat ik me afvroeg hoe een bepaalde plant nu eigenlijk heette.

 12. Simone 26 juli 2021 op 7:24 pm - Beantwoord

  Wat mij dus enorm verraste was de spinninglessen die ik volg. Ik vind het zelfs zo leuk (en het gaat ook zo goed) dat ik er over nadenk om na mijn vakantie 2x per week te gaan. Ik heb nog nooit in mijn leven een sport twee keer per week (willen) gedaan.

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:36 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat die lessen zo’n succes zijn! Ik heb zelf op de middelbare school een paar keer aan spinning gedaan en vond dat ook ontzettend leuk om te doen, dus ik snap je helemaal 🙂

Recente blogs

Risotto met aubergine en tomaat (“risotto alla norma”)

15 maart 2023|Recepten|

Ken je pasta alla norma van de Italiaan? Dat is pasta met een heerlijke saus van aubergine en tomaat. Waarschijnlijk kent elke liefhebber van de Italiaan deze pasta wel. Ik had zin om deze traditionele pasta eens in een ander jasje te gieten: dit is hetzelfde recept, maar dan als risotto. En lekker dat het is! Deze risotto met aubergine en tomaat is niet veel werk om te maken, smaakt heerlijk met wat (vegan) kaas erbij en brengt je ook aan je eigen eettafel weer even naar dat terrasje met het rood-wit geblokte kleed onder de Italiaanse zon. Ik verkap je graag hoe ik deze vegan risotto maak.

15 willekeurige feitjes over mij #5

7 oktober 2018|Persoonlijk|

Ik vind het nog altijd grappig dat artikelen met feitjes over mij goed worden gelezen. Blijkbaar vinden mensen het oprecht leuk om bizarre, grappige of gênante weetjes over een ander te weten te komen. En ik geef het toe: ook ik lees die artikelen graag bij anderen. Ik heb dan ook weer 15 willekeurige feitjes over mij verzameld. Benieuwd hoe je merkt dat ik verliefd ben? Wil je weten waarom ik beter geen poker kan spelen? En ben je nieuwsgierig wat ik tegen bananen heb? Lees dan snel verder.

Favorieten | Kersen, Body Worlds & YouTube-humor

28 februari 2018|Lifestyle|

Ook de afgelopen tijd vond ik weer heel wat mooie favorieten. Dat varieerde van fijne verzorgingsproducten (onder andere een dierproefvrij koopje bij Action!) tot een heel indrukwekkende film. Ook ontdekte ik een wel heel grappig YouTube-kanaal, bezocht ik een bijzondere plek met dode lichamen (ja echt!) in Amsterdam en deed ik een aankoop via AliExpress die me erg goed is bevallen. Benieuwd naar mijn favorieten van de maand februari? Ik laat ze je graag zien.