f1

Inkiekje #38 | Vakantieverhalen, welkomstwoord & huishoudelijke mededeling

 • 8 augustus 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Van inpakken naar vakantie vieren naar staycation houden. De afgelopen twee weken waren geen standaard weken, maar vakantieweken. Buiten- en binnenshuis. Heerlijk was het! Ik neem je graag mee in mijn telefoonrol van foto’s. Zo kwam ik in de keukenkastjes van onze Airbnb een aangename verrassing tegen, kwamen we ietwat teleurgesteld terug van een eettentje, sloopte ik per ongeluk mijn eigen kast en kreeg Bart een wel heel “warm” welkom in Aalsmeer. Dat én een huishoudelijke mededeling deel ik in dit Inkiekje.

kleurrijk huis

Voordat we onze biezen pakten om naar het zuiden van Nederland af te reizen, moest eerst het huis aan kant gemaakt worden. Althans, “moest”? Ik wilde het graag netjes achterlaten voor als mijn ouders (beiden lieftallige kattenoppas voor Pippa en plantenverzorger voor een week) het fort hier zouden bewaken. Strijken, stofzuigen, dweilen, wc schoonmaken, het fornuis poetsen… alles kwam uit de kast die dag. Ik vond het bijna jammer om ons frisse huisje daarna te verlaten. Het zag er juist zo blinkend schoon uit. Ach, Pippa kennende was dat vast een dag later al niet meer zo, want ons harige beestje verliest op dit moment nogal wat haren.

airbnb

Vorige week maandag kwamen we aan in onze Airbnb. Het huisje was nog mooier dan op de foto’s. Er was onder andere een grote landelijke keuken en het huis was sowieso heel ruim. Ik moest er bijna aan wennen om daarna in ons appartement terug te komen, hoewel ik wel blij was om weer te zijn op een plek die helemaal “van ons” is en waar je zeker weet dat eventuele viezigheid altijd van jezelf en niet van een ander is. Meer mensen die daar op vakantie weleens last van hebben?

De Airbnb waar we zaten, is trouwens een enorme aanrader. Het is een volledig huis in een nieuwbouwwijk midden in de polder, maar de prijs viel ons alles mee (aan een Landal Greenparks-park ben je hartje zomer bijna vier keer zoveel kwijt). Dus mocht je nog een fijn plekje zoeken voor een keer in de zomer, hier reserveren is zeker een aanrader.

blond amsterdam kopjes

Wat de Airbnb nog beter maakte, is toen ik uit de keukenkast zowaar vier Blond Amsterdam-kopjes vandaan toverde. Wauw, uiteraard voelde ik me meteen thuis toen ik thee kon drinken uit een enorme roze mok van dit merk waar ik zelf een hele servieskast mee vol heb staan.

dordrecht

Maar goed, we kwamen natuurlijk niet alleen in Poederoijen om kopjes thee te drinken. Dagjes weg gaan was ons voornaamste plan. Zo gingen we dinsdag naar Dordrecht. Het weer was niet al te zonnig, maar we hebben alsnog genoten van een aantal winkeltjes bezoeken. Ik heb een zwak voor winkeltjes die je niet overal vindt (van die kleine woon- en kledingzaakjes die spullen hebben die je niet bij H&M, IKEA en Zara al vindt). Daar hadden ze er in Dordrecht genoeg van. Helemaal leuk!

kinderdijk

Die middag wandelden we in het gebied bij Kinderdijk. Een artikel over dit oer-Hollandse uitstapje volgt binnenkort nog. Zoals je ziet, was het niet alleen een avontuur om de molens te bewonderen, maar ook om op tijd terug te zijn voor de regenbuien. We hebben Buienradar nog nooit zo hard gestalkt als die week, maar hebben het er voor een regenachtige week door tactisch Buienradaren zo goed als droog van afgebracht.

heusden
heusden

In het leuke vestingstadje Heusden bezochten we een paar winkeltjes en maakten we een wandeling over de dijk langs de kanonnen. Het blijft me verbazen dat er zulke mooie stadjes bestaan die haast op een openluchtmuseum lijken. Wat dat betreft voel ik me soms net een wereldvreemde Randstedeling.

Bij Slot Loevestein waren we nog in de veronderstelling dat je alleen de tuinen kon bekijken. Bleek dat het een kwestie was van óf het kasteel en de tuin zien óf er niet in komen. Dan maar wel het kasteel van binnen bewonderen natuurlijk! Er was onder andere een expositie over Hugo de Groot, die 400 jaar geleden in een boekenkist uit Slot Loevestein is ontsnapt. Leuk om dat verhaal weer eens te horen, want om eerlijk te zijn, zijn mijn geschiedenislessen na mijn vwo-examen ver weggezakt.

yoghurt barn

Na het wandelen ploften we neer bij The Yoghurt Barn. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, want yoghurt of kwark met 1001 toppings is misschien wel mijn lievelingskost. Helaas viel het wat tegen wat we voorgeschoteld kregen. Ik vond de toppings wat karig (maar misschien ben ik zelf gewoon héél enthousiast met toppings strooien) en we moesten één uur (!) wachten op deze twee bakjes yoghurt. Bart zei al: “Misschien moesten ze de koe nog melken.” Ach ja, er zat weer iets in onze magen. Het verse bananenbrood was wel een dikke aanrader trouwens. Dat maakte veel goed.

Mijn lievelingsmoment bij het thuis komen: Pippa weer zien. Of ze nu wilde of niet, er moesten en zouden een omhelzing of drie komen voordat we de koffers uitpakten. Andersom leek Pip ook erg blij dat haar vertrouwde baasjes er weer waren. Mevrouw heeft zeker twee dagen om heel veel extra aandacht gevraagd en keek al chagrijnig als we tien minuten weg gingen. Haar gezicht sprak boekdelen: “Gaan jullie nu alweer weg?”. Geef haar eens ongelijk.

Zoals je ziet op de foto, heb ik Pip tijdens de vakantie ingezet als Virtual Assistant om mijn mailbox en werktaken waar te nemen. Iemand moet die dappere taak op zich nemen. Je begrijpt dat Pip nu 51 weken vakantie neemt om er weer tegenaan te kunnen volgend jaar als ze deze zware taak weer in haar schoenen geschoven krijgt.

Nog eentje dan en daarna houd ik op met de Pippa-SPAM. Ik was zelf ook erg blij om tussen het vakantie vieren door weer wat tijd in de vertrouwde setting door te brengen: Pip op schoot, blog voor mijn neus, teksten tikkend voor hier. Maar dan wel op een lager pitje dan anders, want mailtjes kreeg ik niet en mijn workload lag nog een weekje stil. Het was heerlijk om alles even te laten rusten en volgende week opgeladen en wel weer aan het werk te gaan.

Bij thuiskomst stond onder andere een HEMA-bestelling plaatsen op mijn to-do-list. Ik had namelijk geweldige schoolspullen gezien die ik ook, 15 jaar nadat ik zelf brugpieper was, nog geweldig leuk vind. Alle reden om mezelf maar eens als een middelbare scholier te trakteren op leuke schoolspullen. Dat ik er mooie blogfoto’s mee kan maken, vond ik een prima excuus om goed in te slaan.

bagel chick pea pleasure

In de vakantieweek thuis hadden we zin in iets anders dan enkel broodjes pindakaas. Het werden bagels van Bagels & Beans, onze favoriet. Ik eet normaal altijd de paddoburger, maar vond het tijd om iets nieuws te proberen. De Chickpea Pleasure burger was de gelukkige. En of het een pleasure was voor mijn smaakpapillen! De hoeveelheid hummus op de bagel was insane en de combinatie met tomaat, kiemgroenten en nootjes vond ik ook superlekker. Zeker een blijvertje!

Vóór de vakantie schreef Bart zich officieel in op mijn adres. We waren allebei blij verrast toen er post van de Gemeente Aalsmeer in het postvak lag met zijn naam erop. Een warm welkom in de gemeente! We moesten allebei lachen toen we deze brief uit de envelop haalden. Goh, als tekstschrijver zou ik denken dat je ergens tussen die formele mededelingen toch wel een “Welkom in de gemeente Aalsmeer!”-zinnetje zou kunnen proppen.

glutenvrije week lidl

Ik hing de goede vriendin uit *wink wink* en scoorde voor Bart een hele hoop glutenvrij lekkers tijdens de glutenvrije week bij Lidl. Mocht je ook glutenvrij eten, bezoek zeker Lidl de komende dagen. Ze hebben er heel veel koek, broodjes, bakmixen en pasta’s zonder gluten en met bijzondere smaken.

Verder spendeerden we een dagje in Haarlem in onze staycation-week. Ik leverde oude kleding in bij Appel & Ei, nam ook meteen weer wat nieuws mee (voor meer geld dan mijn ingebrachte items waarschijnlijk opleveren, oeps!) en we keken mensen langs een Haarlems grachtje. Prima middag zo!

Verder bleek ik sterker dan ik dacht en trok ik de hele deur uit de kast. Nee hoor grapje, de deur zat al een tijdje los, maar viel laatst tijdens het opendoen opeens uit de kast. Ik had mazzel dat ik ‘m op dat moment vast had en dat hij niet in duizend stukjes op de grond was gevallen. Ik heb de kast overgenomen van de vorige bewoners, dus garantie heb ik helaas niet. Maar we gaan proberen het zelf met kit te fixen.

Ten slotte heb ik nog een huishoudelijke mededeling. Zoals je misschien wel eerder tussen de regels door hebt begrepen, krijgt mijn blog een gloednieuwe uitstraling. Na een tijd waarin Maaike heel hard heeft gewerkt aan mijn site, ik steeds steil achterover sloeg door het mooie resultaat dat zijn maakte, met mijn feedback de puntjes op de ‘i’ zette en ik heel veel nieuwe teksten heb geschreven, is het moment bijna daar. Morgen wordt VakerVrolijk.nl overgezet op de nieuwe server. HTML-gedoe waar ik zelf ook het fijne niet van weet, maar wel weet ik dat mijn site er daardoor één dag uit zal liggen. Dus morgen kun je even geen kijkje op mijn website nemen en verschijnt er geen artikel. Maar vanaf dinsdag ben ik weer van de partij. Hopelijk met een gloednieuwe, werkende site. Fingers crossed dat alles in één keer goed gaat!

Wat heb jij de afgelopen weken gedaan? Ben jij nog weg geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 8 augustus 2021 op 8:57 am - Beantwoord

  Oe, spannend! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe look dinsdag. Ik vind de bagel met bospaddestoelenkroketjes ook altijd zo lekker bij Bagels & Beans. En de bosbessenmuffin als toetje natuurlijk.

 2. Zo simpel is dan geluk 8 augustus 2021 op 9:33 am - Beantwoord

  Ik zal zeker voor je duimen dat het allemaal in een keer goed gaat. Ben wel heel benieuwd!
  Fijn dat jullie zo’n leuke vakantie hebben gehad! Ik word zelf altijd heel blij van de Yoghurt Barn overigens. Misschien had je net iemand die een beetje gierig was want het ziet er zeker een beetje karig uit.

 3. Simone 8 augustus 2021 op 10:26 am - Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe site a.s. dinsdag! Zal zeker even een kijkje nemen. Jullie vakantie in NL zag er in elk geval enorm gezellig uit, ook al was het misschien niet zo zonnig. Wij mogen ook bijna NL verkennen. Enorm veel zin in!

 4. Anouk 8 augustus 2021 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik ben zo nieuwsgierg naar de nieuwe look van je site, het wordt zeker weten supermooi!

 5. Meaghan 8 augustus 2021 op 12:10 pm - Beantwoord

  Oeeh succes met overgang naar je nieuwe website. Ben zo ontzettend benieuwd hoe het eruit gaat zien! Zal wel even wennen zijn na deze lay-out zo lang te hebben gehad!
  En leuk om nog wat foto’s te zien van je vakantie in eigen land. Uiteraard herken ik het statenplein in Dordrecht maar al te goed! Zo lief ook dat Pippa ontzettend blij was om je weer te zien! Het fort bewaken is natuurlijk niet niks 😉 En ook gefeliciteerd met het officiële samenwonen. Wat fijn dat Bart nu ook bij de gemeente Aalsmeer staat ingeschreven! Haha, maar je hebt groot gelijk, het is inderdaad een wat kille brief. Een welkomstwoordje had was hartelijker geweest.

 6. Johanna 8 augustus 2021 op 1:41 pm - Beantwoord

  Veel herkenbaars. Ook ik ben nog steeds verslaafd aan schoolspullen of beter gezegd mooie notitieblocks etc. Een papieterie werkt op mij als een snoepwinkel op een kind. (helaas zijn schoolspullen hier geen trend, omdat de school het materiaal aan de kinderen geeft) En ja, ook ik maak mijn woning voor de vakantie schoon, en vind dat elke keer dom. Een poes verhaart van tijd tot tijd, onze ook, maar met regelmatig borstelen, 1 tot 2x per week, kun je er een heleboel haren uithalen en klitten voorkomen, voordat de haren op je bank, vloer, etc liggen. Zelfs onze over angstige dame hebben we er aan kunnen wennen. Maar het sleutelwoord is regelmaat. Ze weet het, elke zaterdag morgen, en ze verzint regelmatig trucks om het te ontlopen, maar dan geen eten! En ja, dan komt ze toch wel.
  Overigens een leuke vakantie, ben een beetje jalours, terwijl ik hier ook alle mogelijkheden heb, en bijna niets doe…… En ik ben nu wel heel benieuwd naar je nieuwe site. Een nieuwe serve ist vermoedelijk nodig, omdat je van hooster verandertz? of heeft het met de capaciteit te maken? Succes met je werkbegin na de vakantie!

 7. Saskia 8 augustus 2021 op 2:07 pm - Beantwoord

  Oh wat een heerlijk lijstje dit weer, met plezier gelezen. En dat huisje klinkt echt heel fijn.
  IK BEN ZO benieuwd naar je nieuwe layout en stijl… Hoop het Dinsdag op mijn werk in m’n pauze even te kunnen checken, verder weinig tijd door werk-verbouwingen-noa-enz..

 8. Johanne 8 augustus 2021 op 2:36 pm - Beantwoord

  Ben heel erg benieuwd naar je nieuwe layout dinsdag! 😀 En wat een heerlijke dagen heb je gehad. Genoot ook van je foto’s op Insta. Wel belachelijk dat je een uur moest wachten op yoghurt.

 9. Noor 8 augustus 2021 op 4:40 pm - Beantwoord

  Ik ben 27 en word ook altijd blij van schoolgerief! Heb onlangs een super mooie notitieboekje van Peter Pauper gekocht, ik werd op slag verliefd op het design. Ben ook nog op zoek naar een nieuwe agenda maar deze koop ik altijd bij Action. Voorlopig nog niets gevonden dus moet nog even geduld hebben

  Ben heel benieuwd naar je layout trouwens! Tot dinsdag! 🙂

 10. Laurine 8 augustus 2021 op 6:18 pm - Beantwoord

  Fijn dat je zo’n leuke vakantie gehad hebt. Ik wacht heel nieuwsgierig af om je nieuwe lay-out te zien dinsdag!

 11. Darina 8 augustus 2021 op 9:36 pm - Beantwoord

  Een heel fijn lijstje! Jullie hebben een prachtige vakantie beleefd. En ik ben heel benieuwd naar je nieuwe website!

 12. bychristiana 9 augustus 2021 op 8:40 am - Beantwoord

  Oh, ik ben razend benieuwd naar je nieuwe look! De zomer is daar altijd een mooi moment voor. Woensdag kom ik weer lekker kijken en het resultaat bewonderen. Haha, heerlijk om Blond kopjes uit een kast te kunnen halen tijdens je vakantie, alsof ze het wisten;-) En wauw, een uur wachten op twee yoghurtjes. Gelukkig verkeerden jullie allebei in goed gezelschap;-) #silverlining.

 13. Daenelia 9 augustus 2021 op 9:30 am - Beantwoord

  Succes met de verhuizing naar een nieuwe server! (Of met de installatie van je nieuwe uiterlijk op de server waar je blog staat, het is mij ook niet duidelijk en zolang het woensdag maar weer werkt: daar gaan we voor!) Ik be heel benieuwd!
  Wij laten onze katten en hond de laatste tijd weer wennen aan dat we vaker de deur uit zijn. Goed nieuws is dat de hond niet meer in zijn bench opgesloten hoeft te zitten en lekker met de katten op de bank kan soezen. Hoewel hij nu ook op het bed kan springen, want we hebben een lager bed tegenwoordig. Kleine chihuahuas kunnen best goed springen… Belangrijk is dat zeker nu we thuiswerken, de huisdieren er niet van in de stress schieten als we een dagje weg zijn. Natuurlijk protesteren onze katten ook! Ik ken de vocabulaire van ons prinsesje prima: moh-ngauw betekent dat ze op het balkon wil, moh-ngonk is de naam voor mijn gozer en stilte met bozige blik betekent ‘hoe durf je mij alleen te laten?’. (Google eens op Billy Speaks, op Youtube: een kat die met haar eigenaar communiceert dmv spraakbuttons…)

 14. Giovanna Jansen 13 augustus 2021 op 9:58 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke vakantieweek! Kan ik Pippa ook inhuren als Virtual Assistant als ik straks op vakantie ga, ze lijkt erg serieus in haar taak. 😉 En je website ziet er top uit! Mooi design en frisse nieuwe look. De verhuizing is zo te zien gelukt.

Recente blogs

En toen was mijn haar "opeens" een stuk korter!

16 november 2019|Persoonlijk|

“Weet je wat jij zou moeten doen...?” Meestal is dat niet per se mijn favoriete combinatie van woorden. Toch besloot ik die uitspraak dit keer eens niet het ene oor in het andere uit te laten gaan. “Nou?”, mompelde ik. “Aan de kapper vragen wat hij je zou adviseren.” Mijn kapsel drastisch omgooien was niet per se mijn plan, maar advies vragen kan natuurlijk nooit kwaad. En zo zat ik woensdagochtend vroeg in de kappersstoel. Voordat ik het wist, floepte de bewuste vraag uit mijn mond. En voordat ik het wist stemde ik in met het wilde plan van de kapper.

Inkiekje #32 | Reuze-renovatie, Reeuwijk & receptuitprobeersels

14 mei 2021|Persoonlijk|

Terwijl mijn flat volledig wordt verbouwd en ons appartement daardoor aardig op z'n kop staat, vermaakte ik me al nieuwe recepten proberend, genietend in Reeuwijk en wandelend door een Keukenhof-achtig landschap. Ik ontbeet met pompoen, ontdekte hoe je tofu wél lekker kunt klaarmaken, zette met Bart samen de boel in huis compleet op stelten en was een heel trots plantenvrouwtje dankzij mijn meest succesvolle stekje ooit. Kortom: kieken maar! Dit is mijn fotodagboek van de laatste twee weken.

Terug van een fantastische vakantie (die nog meer welkom was dan ik dacht)

2 augustus 2021|Persoonlijk|

"Je merkt pas op vakantie hoe hard je er eigenlijk aan toe was", siste iemand me nog toe vlak voordat we met een volgeladen auto op het punt stonden van vertrekken. Ik knikte braaf, maar dacht zelf vooral "Het zal wel!". Met de radio hard aan, een propvolle achterbak en de yogamatjes nog net niet prikkend in onze nek (een Ford Ka is en blijft geen stationwagen), reden we weg van huis. Pippa had haar afscheidsknuffel al gehad en we waren dus écht klaar om te gaan. Gisteren, zes dagen later, kwamen we terug. Mijn hoofd vol herinneringen, mijn eigen tank vol energie en de auto iets minder zwaar beladen.