slingers in huis

Inkiekje #39 | Heerlijke hapjes, haarmetamorfose & happy 30th birthday

 • 24 augustus 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn kapsel onderging in twee weken een aardige metamorfose, Bart veranderde in één klap van twintiger in dertiger, en we bewonderden hoe de Hilversumse hei is omgetoverd in een paars paradijs. Kortom: twee weken waarin genoeg te beleven was! Ik laat je meegenieten.

Inkiekje #39

Voor mijn doen waren mijn afgelopen twee weken aardig drukbezet. We vierden Barts verjaardag (verdeeld over een aantal dagen voor een paar mensen), ik ging drie keer bij een vriendin op bezoek, besloot mijn haarroutine eens drastisch anders te doen en zo was er nog wel meer wat me de laatste weken bezighield. Zwarte pasta en handgemaakte soesjes bijvoorbeeld. De leukste hoogtepuntjes die ik in mijn filmrol op mijn telefoon terugvond, laat ik je hier zien.

slingers in huis

Twee weken geleden bereikte Bart de magische leeftijd van 3-0. Een goede gelegenheid om ‘s ochtends vroeg uit mijn bed te kruipen en het hele huis te versieren met vlaggetjes en ballonnen. Ik was zo lang bezig dat ik Bart vriendelijk moest verzoeken nog even in de slaapkamer te wachten, maar gelukkig viel de verrassing (en mijn cadeautjes) in de smaak. We zijn bij zijn vader + gezin langsgeweest, kregen de volgende dag mijn ouders op bezoek en hebben twee tantes bezocht. Een verspreide verjaardag zo, maar eigenlijk heeft dat wel weer wat. Dan spreek je elkaar nog eens echt.

amsterdamse bos

Verder wandelden we die ochtend samen door het mooie Amsterdamse Bos. Deze foto gaf me het gevoel dat ik me in het Braziliaanse tropische oerwoud waande. Heel even dan.

Als ik mag kiezen tussen alle mooie plekken hier in de buurt, dan staat dit bos zonder twijfel bovenaan. Soms klaag ik wat over hoe erg het wordt volgebouwd in mijn dorp en überhaupt in de regio. Maar tijdens wandelingen als deze koester ik vooral enorm de groene plekjes die er nog wél zijn.

krullend haar

Je zou denken: ‘t is een rommelige en niet per se supercharmante selfie. Maar focus vooral even op die twee losse “krullen” rechts. Mijn grote trots!

Ik ben sinds kort gestart met de Curly Girl-methode voor het wassen van mijn haren. Tot nu toe heeft het mijn haar al meer slag gegeven. Krullen willen ik het nog niet noemen, maar het is al iets. Op de foto zie je het resultaat na één keer wassen.

Ik ben nog wel wat zoekende in hoe ik de slag er laat zijn zonder dat het lijkt alsof ik een rommelig vogelnest op mijn hoofd heb. Maar het resultaat valt me nu, twee weken na deze foto, niet tegen. Verderop in dit artikel zie je trouwens het resultaat nadat ik naar een krullenkapper ging. Zo’n groot verschil!

sokken Blutsgeschwister

Ook erg gelukkig werd ik van deze spontane sokkenpost. Ik bedoel: hoe schattig is dit? Die kabouters vooral! Ik schrijf sinds een tijdje blogs voor de duurzame webshop watMooi en ze verrasten me met een goodiebag “omdat ik bij het team hoor” (zo leuk!). Deze feestelijke sokken met subtiel oma-tintje vond ik helemaal het einde.

Lidl-box Too Good To Go

Er gaat hier geen week voorbij zonder Too Good To Go. Ook vorige week stond ik weer bij Lidl in de rij om een box op te halen. Het bleek komkommertijd. Ook letterlijk. We zijn 1,5 week later nog steeds komkommers aan het eten.

Verder moest ik goed zoeken om te ontdekken wat de groene en gele dingen onderin zijn. Dat zijn blijkbaar pruimen. Helaas voor mij vond ik die – jawel! – niet te pruimen. Doe mij maar nectarines. Maar verder was het een goede box.

pure chocolade

Een vrij bijzondere toevoeging aan de Too Good To Go-box was deze pure chocolade. Ik weet dat pure cacao zo zijn goede stoffen heeft. Maar om het nou groente of fruit te noemen? Ach, wel een extra goede reden om nog maar eens een stukje chocolade te nemen. Zit blijkbaar boordevol vitamientjes.

zwarte pasta
zwarte pasta met kaas

En toen aten we zwarte pasta. Dit bijzondere product kwam ik laatst bij Lidl tegen (in het tijdelijke assortiment) en móest ik mee naar huis nemen. Het is pasta gemaakt van zwarte bonen. In de pan heeft het verdacht veel weg van dropveters en – toegegeven – heel smakelijk ziet het er op het eerste gezicht niet uit – maar het was hartstikke lekker. Wel mega-vullend trouwens!

Inki10 1

Hierna stop ik met alle foodfoto’s. Beloofd. Maar op deze smoothie bowl was ik erg trots. Hij was dan ook superlekker en zag er ook nog eens zó feestelijk uit dat ik me tijdens het fotograferen moest inhouden om niet alvast een hap te nemen. Op Instagram Reels deelde ik het recept ervoor trouwens in een mini-filmpje, mocht je benieuwd zijn.

Pippa en Romy

Ik hoor je denken:  “Waar is Pip?”. Hier dus. Geen fotodagboek is compleet zonder mijn favoriete pluizebol. Op Instagram plaatste ik een post over Binaural Beats (een speciale muzieksoort die je helpt om in opperste concentratie te werken). Daar had ik nog een passende foto bij nodig. Uiteraard kwam Pip precies op dat moment langslopen (waarbij ze altijd op schoot op mijn oortjes-snoer wil zitten, zodat de oortjes acuut uit mijn oren vallen – tóp voor je concentratie!). Sorry Pip, dan móet je erbij op de foto.

kapsel vóór
haar na

Ik had het toch over een haarmetamorfose. Daarmee bedoelde ik heus niet die twee microscopisch kleine krullen op de eerdere foto. Nee, de grootste verandering behaalde ik afgelopen weekend, toen ik bij de krullenkapper op de kappersstoel zat. Omdat ik nog niet heel lang met de Curly Girl-methode bezig ben, is er qua slag in mijn haar nog veel meer winst te behalen de komende tijd (althans, daar ga ik mijn best voor doen).

Maar de kapper kon me alvast vooruit helpen om mijn haar zó te knippen dat de krul er vanzelf meer in komt. Dit resultaat is dus behaald met enkel mijn haar wat anders knippen en er een diffuser op zetten. Ik was enorm verrast en ben meteen braaf begonnen mijn diffuser ook maar wat vaker te gebruiken.

soesjes maken

Bart probeerde ook iets nieuws: (glutenvrije) soesjes maken (geïnspireerd op Vlaanderen Bake-off). Het ging hem verbazingwekkend goed af. De soesjes waren heerlijk. En het is best een wonder dat ik dat zeg, want ik ben niet dol op slagroom en daardoor ook niet zo op soesjes. Normaal gesproken dan. Over die van Bart waren Pip en ik allebei erg te spreken (tenminste, afgaand op Pips reactie op de geur).

fietsen bij zonsondergang

Fietsen op warme zomeravonden – wat ga ik dat missen als de zomer straks voorbij is. Maar laten we het positief benaderen: nu kan ik het er nog lekker van nemen. Samen met Bart fietste ik naar mijn ouders een dorp verderop en dat was goed toeven. Oké, op de tienduizend mini-vliegjes na dan. Eén ding: mond dicht en voor je uit kijken, dan breng ik het er meestal redelijk van af zonder een vlieg in te slikken. Ik wil als vegetariër niet op mijn geweten hebben dat ik een vlieg naar binnen werk 😉

paarse heide

De laatste foto is er één van de prachtige paarse heide in Hilversum. Op internet las ik overal dat dit hét moment was om de bloeiende heide nog in het echt te kunnen bekijken. Die kans grepen we met beide handen aan. We hadden ook nog eens enorme mazzel met het weer en met de rust op de hei. Dat ene uurtje daar rondwandelen voelde haast als een vakantiedag in het buitenland. Was zo fijn en rustgevend!

Heb jij de paarse heide al kunnen bewonderen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 24 augustus 2021 op 8:02 am - Beantwoord

  Hele gezellige versiering! En ik heb vorige week voor het eerst een Lidl box gescoord. Heel blij mee. Heb een heerlijke soep van de groenten kunnen maken. Mooi concept!

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:02 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! En wat fijn dat de box goed beviel 🙂

 2. Ida 24 augustus 2021 op 8:28 am - Beantwoord

  Leuk inkiekje! Wat heb je leuke dingen beleefd de afgelopen 2 weken. Mooi dat de curly girl methode goed bij je werkt! Ik heb zelf ook slag in mijn haar en ik ben ooit eens naar de kapper geweest die zoveel krullen bij mij maakte alleen door heel lang met de föhn (met diffuser) in mijn haar te draaien.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:02 pm - Beantwoord

   Ja, de diffuser kan echt wonderen doen! Ik moet zeggen dat bij mij de krullen ook minder aanwezig zijn als ik geen diffuser gebruik. Dat is soms nog wat stoeien, want ik ben niet de meest handige persoon met die diffuser 😛

 3. Johanne 24 augustus 2021 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto van het Amsterdamse bos! Ben er nog nooit geweest, maar op die foto lijkt het inderdaad net alsof je op een exotische plek bent. De heide is ook prachtig. Ben er nog niet geweest. Wel een paar maanden geleden op de Posbank en dat was ook heel mooi. Wat fijn dat je nu al verschil ziet met je haar. Vind het ook echt al duidelijk, al is het met behulp van de kapper. Veelbelovend iig 😀

 4. Audrey 24 augustus 2021 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat leuk, dat verrassingspakket! En je TGTG-box was ook weer een mooie. Die chocola is wel hele bijzonder. Wij hadden er laatst 3 bakjes saladeversierders in, die waren natuurlijk wat meer fruit- en groente-achtig, maar toch heel verrassend. Wel heel lekker trouwens en ze blijken heel duur te zijn, haha. Echt ruim 2 euro voor een minibakje met pijnboompitten ed. De komkommers kun je trouwens ook inmaken, dan zijn ze langer houdbaar! Moet je natuurlijk wel van zuur houden, haha.

  Nog meer food-tips: de soesjes kun je ook met andere dingen vullen. Ik heb bijvoorbeeld wel eens gezouten karamelroom gebruikt, maar je kunt er ook wat fruitigs van maken.

  De heide bezoeken staat zeker op mijn lijstje. Hopelijk lukt het dit weekend. Hier in de buurt heb je een heel mooie stuifduin vol heide. Heel tof om te zien hoe het echt de hoogte in gaat.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:00 pm - Beantwoord

   Haha, ik word ook altijd zo blij als er in de TGTG-box iets zit wat normaal best prijzig is. Ideaal, die saladeversierders! Daar zou ik ook wel blij van worden.
   Enne, goed idee om de soesjes met iets anders te vullen! Als niet-slagroomfan wil ik dat zeker eens proberen. Gezouten karamel klinkt alleen al heerlijk.

 5. Naomi 24 augustus 2021 op 9:07 am - Beantwoord

  Fietsen moet je inderdaad met je mond dicht doen. Ik vraag me altijd af hoe mensen dat toch durven als ze kletsend voorbij komen fietsen;).
  Die curly girl methode gaat goed bij jou! Ik durf er nooit aan te beginnen, want bij mij valt het rechter dan recht naar beneden, maar als ik dit zie, zou ik het toch een kans moeten geven.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:59 pm - Beantwoord

   Yes, gewoon doen, de CG-methode proberen! Ik zag op internet al allerlei jaloersmakende foto’s van mensen met eerst heel steil haar en later alsnog krullen. Dus wie weet zit er ook in jouw haar meer krul dan je denkt 🙂

 6. Meaghan 24 augustus 2021 op 9:09 am - Beantwoord

  Nog gefeliciteerd met Bart! Zo te lezen heeft hij een top verjaardag gehad, zo fijn dat dat kan ondanks wat beperkingen! En wat is je haar mooi zeg! Staat je erg goed. Ik vind het echt heel vlot staan. Het is altijd spannend om je haarroutine te veranderen, want je weet natuurlijk niet hoe dit uitpakt, maar volgens mij hoef jij je daar geen zorgen om te maken!

 7. Johanna 24 augustus 2021 op 9:55 am - Beantwoord

  Leuk verslag, en ja, het lettertype is op de pc nu aangenaam te lezen. Ook zag ik dat nu je 2 haarfotos naast elkaar staan en dat is veel mooier. Op mijn tablet stonden ze onder elkaar en dat was niets. Je blog is qua lay-out op mijn pc veel mooier als op mijn tablet. Overigens die vliegjes in je mond voorkom je met een mondmasker….. Die dingen hebben ook nog nuttige functies. En nee… paarse heide heb ik nooit gezien, behalve dan in de plantenwinkel. Gefeliciteerd voor Bart! Succes!

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:57 pm - Beantwoord

   Goed dat je aangeeft dat de lay-out op je tablet wat minder fijn oogt! Ik ga eens kijken of ik daarin nog iets kan aanpassen. Het is nog even puzzelen soms met de nieuwe editor 🙂
   Enne, goed idee van die mondmaskers! Eigenlijk best functioneel, die dingen!

 8. Daenelia 24 augustus 2021 op 10:33 am - Beantwoord

  Je haar ziet er inderdaad veel krulliger uit! Mooi! Het is altijd lastig om niet met een ontploft hoofd rond te lopen … mijn haar moet ik echt soms temmen met een knotje.
  ‘Pure’ chocola is niet altijd ‘alleen maar cacoa’. Vaak (en ik geloof in dit geval ook) is het voor de helft, of bijna de helft gewoon suiker. … Ik let daar altijd op omdat ik gek ben op chocola, maar ik pas echt voor 50% suiker. Lindt 85% bijvoorbeeld heeft maar 14% suiker en dat scheelt dus heel veel. Plus meer proteine. Ik had me verheugd op de nieuwe m&m smaak Brownies. Tot ik het suikergehalte zag!! 66%!!!
  Okay, nu heb ik trek in chocola, dus ik ga maar even op zoek naar een stukje verantwoord, voor mij, 85% pure chocola 🙂

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:56 pm - Beantwoord

   Klopt, deze chocolade is ook nogal suikerrijk, zag ik. Normaal zou ik liever voor andere pure chocolade kiezen. Maar dat deze chocola in de box is beland, vond ik een goede reden om er toch maar mijn tanden in te zetten 😛

 9. bychristiana 25 augustus 2021 op 10:21 am - Beantwoord

  Wauw mooi zeg, die paarse heide! Alsnog gefeliciteerd Bart! Ik weet nog dat ik 30 werd, ik vond dat echt een ‘ding’. Afgelopen weekend werd ik alweer 36;-) Ach, ik voel me soms nog 16 (alhoewel ik wel heel blij ben dat ik dat niet meer ben, moet ik zeggen!) Ja, Pip hoort er natuurlijk bij op de foto! Ze kijkt ook zo lekker eigenwijs niet in de camera. Sketch is daar ook goed in.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:51 pm - Beantwoord

   Gefeliciteerd nog met je 36e verjaardag! Enne, je bent zo oud (of jong) als je je voelt natuurlijk 🙂

 10. zwartraafje 25 augustus 2021 op 4:29 pm - Beantwoord

  Ik ging een tijdje terug voor het eerst sinds januari 2020 nog eens naar de kapper en zodra mijn lange haar weer wat meer in laagjes was geknipt kwamen de krullen er spontaan weer door. Wat bij mij ook veel helpt is een spray van Gliss Kur. De oranje Total Repair versie. Het product zou er voor moeten zorgen dat je haar beter doorkambaar is en dat doet het ook maar daarnaast krijg ik er dus ook meer volume en krul van en dat vind ik een heel fijn voordeel. Zeker vermits ik het enkel na het douchen op mijn handdoekdroge haar moet spuiten en vervolgens met klammig haar ga slapen. Het kost me dus niets aan tijd of energie.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:50 pm - Beantwoord

   Wat een ideaal product inderdaad zo te lezen! Dank je voor de tip 🙂

 11. Simone 26 augustus 2021 op 7:03 pm - Beantwoord

  Wat een gezelligheid! Nog gefeliciteerd met Bart trouwens 🙂

 12. Anouk 29 augustus 2021 op 9:47 am - Beantwoord

  wij hebben ook wel eens niet groente in de boxen gehad, maar je hoort mij niet klagen hoor!

Recente blogs

29 leuke dingen om te doen in de herfst (binnen én buiten)

3 oktober 2017|Lifestyle|

De overgang naar de herfst betekent afscheid nemen van je bikini, niet meer zelf ijsjes maken en alleen met mazzel nog even kunnen genieten van de zon op een terras. Maar gelukkig heeft de herfst ook heel wat te bieden en zijn er genoeg leuke dingen om te doen in de herfst. Vraag je je toch af hoe je die herfstdag overleeft? Of heb je een verloren moment waarop de regen tegen de ramen tikt en je je rot verveelt? Speciaal voor die momenten stelde ik een lijst op met 29 leuke dingen om te doen in de herfst. Pak er een kop thee bij en doe de nodige inspiratie op.

Mijn 5 tips voor inspiratie om te bloggen

18 december 2016|Lifestyle|

Een van de redenen waarom ik niet meteen aan een blog durfde te beginnen, was mijn angst voor een gebrek aan inspiratie. Ik dacht dat ik na een week wel zonder onderwerpen zou komen te zitten en dat de lol er dan vanaf zou zijn. Gelukkig bleek niets minder waar. Tot nu toe is het me elke dag gelukt om een blogje online te plaatsen en heb ik over mijn inspiratie niets te klagen gehad (even afkloppen!). Waar haal ik die inspiratie vandaan? Vandaag geef ik 5 tips die je misschien kunnen helpen om inspiratie voor je blog op te doen.

Jezelf mooi voelen? 7 tips! (want mooi, dat ben jij!)

18 juni 2018|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Hoe kijk jij naar jezelf in de spiegel? Zie jij wel hoe mooi je bent? En - belangrijker nog - voel je jezelf ook weleens écht mooi, ook als je niet in een galajurk bent gehesen en geen uitgebreide make-upsessie achter de rug hebt? Veel mensen zijn kritisch over hoe ze eruitzien. Natuurlijk is het een illusie dat je je elke dag Miss Nederland kunt voelen. Maar wie weet helpen deze 7 tips om jezelf mooi te voelen, zelfs als de vrouwelijke hormonen even door je lichaam gieren. Want mooi, dat ben jij!