kiek14 scaled

Inkiekje #4 | Huisvrouwbloopers & heel veel Pippa-spam

 • 9 april 2020
 • 12 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Heel spannend zijn mijn weken niet, maar leuk zijn ze gelukkig wel. Ik had weer genoeg foto’s op mijn telefoon staan om je een inkijkje te geven in mijn bruisende *kuch* binnenblijfleven van de afgelopen twee weken. Zo had ik flinke ruzie met de stofzuiger, fleurde ik mijn huis op met bloemen én nieuwe meubels en zette ik Pippa weer eens 139400 keer op de foto. Kijk je mee?

gerecht met kerrie en kokos

Niet schrikken! Lekker koken en het fotogeniek op je bord zien te krijgen, zijn duidelijk twee verschillende talenten. Mijn talent voor het tweede is blijkbaar niet bijzonder groot. Wel smaakte de maaltijd op de foto hierboven nógal goed. Het is een zelf in elkaar geflanst AVG-tje met een kaasburger. Met daarbij aardappels en een mix van broccoli, paprika, prei, kerstomaatjes en ui, geroerbakt met kokosmelk, kerrie, kurkuma en peper. Was echt heel erg lekker! Ik vind dan ook bijna alles lekker waar je kokos en kerrie doorheen gooit.

stofzuiger thomas

Heb je geen ruzie met huisgenoten door het vele thuiszitten, dan heb je wel ruzie met de stofzuiger. Toen ik aan het stofzuigen was, zoog ik per ongeluk het touwtje van de luxaflex op. Het plastic uiteinde blijft ergens hangen in de slang, waardoor de stofzuigerslang er een dag later nog steeds zo zielig bijhangt als op deze foto. Dus… Vandaag maar eens in de gebruiksaanwijzing opzoeken hoe ik dit #firstworldproblem kan oplossen.

ikea kastje in elkaar zetten

Maar er waren ook dingen die wél goed gingen. Mijn Ikea-nachtkastjes in elkaar zetten bijvoorbeeld. Dat deed ik gezellig met vriendlief samen en ging hartstikke goed en snel. Zoals je ziet, hadden we mental support van de beste stuurlui die aan wal staan. Ook wel bekend als Pippa, die haar gedachten duidelijk meer bij aaitjes, kattensnoepjes en bromvliegen had dan bij de nieuwe nachtkastjes.

slaapkamer met nordkisa nachtkastjes

Gelukkig kan ik de nieuwe nachtkastjes wél waarderen. In dit artikel liet ik ze uitgebreid op mijn blog zien. Ik vind dat de nachtkastjes zelf veel meer sfeer uitstralen dan mijn vorige witte exemplaren. Nog altijd blij dat ik ze toch heb besteld. Meteen een goede manier om Ikea even te supporten in deze gekke periode!

Pippa-spam in 1, 2, 3… Ik ben duidelijk niet de enige die vanuit huis geniet van de zonnestralen. Ook Pippa ligt graag binnen te zonnen. Dat doet ze het liefst zoals hier: lekker wijdbeens op haar rug. Vind ik niet erg, want zo kan ik haar schattige harige buik net wat beter zien.

kat doet yoga

Mijn partner in crime in coronatijden besloot zelfs wat morele support te bieden. Ik doe de laatste tijd regelmatig pilateslesjes vanuit huis en Pippa deed uit solidariteit gezellig mee. Hoe zou je deze pose noemen?

pippa vaker vrolijk

Pippa verwelkomde ook mijn nieuwe plant. Helaas van iets te dichtbij, alhoewel ze hier doet alsof ze geheel toevallig net naast de plant op de uitkijk stond. Gelukkig zit Pippa nooit aan mijn planten, maar de aarde in de pot vindt ze zo nu en dan wel razend interessant. Zeker als ze de aarde met haar pootje op de grond kan gooien. Inmiddels heb ik deze plant dan ook maar naar een Pippa-proof plekje verplaatst.

inkiekje
molen in aalsmeer

Na het werken is mijn dagelijkse wandeling nog altijd vaste prik. Met het lentezonnetje erbij is dat zeker geen straf. De laatste tijd probeer ik regelmatig een andere straat in te slaan om nieuwe plekken te ontdekken. Zo kwam ik in een heel mooi straatje met uitzicht op deze molen en ontdekte ik mooie katjes (of zijn dit geen katjes?) die schitterden in de zon.

witte bloesem

Sommige bloesem staat nog altijd in volle bloei! Ooit – als ik rijtjeshuisbezitter ben – wil ik mijn eigen bloesem- of magnoliaboom in de tuin.

Deze foto maakte ik trouwens gewoon met mijn mobiele telefoon. Ik kan er nog steeds niet over uit hoe goed de kwaliteit van de foto’s met mijn nieuwe Motorola is (mocht je benieuwd zijn, het is de Motorola One Zoom! *affiliate link*).

patchwork spel

Verder vermaakte ik me met vriendlief prima in het weekend. Hij nam een paar spelletjes mee, waaronder Patchwork. Nog nooit eerder gespeeld – ik ben sowieso een newbie als het op spelletjes aankomt – maar erg leuk om te doen! Spelletjes spelen is sowieso best een fijne bezigheid in deze tijd.

oranje tulpen

Mijn vriend nam ook nog deze prachtige tulpen voor me mee. Ze hebben zeker twee weken gestaan en waren zo mooi. Dat doet me eraan herinneren dat ik echt weer vaker bloemen in huis moet halen. Ook een mooie manier om de lokale ondernemers te steunen natuurlijk!

weleda handcrème

En naast Ikea-kastjes in elkaar zetten, Pippa knuffelen en mijn tulpen bewonderen, stonden mijn weken ook in het teken van heel veel handcrème smeren. Mijn handen zijn kurkdroog door het 100x op een dag mijn handen wassen, dus de handcrème is hier niet aan te slepen. Deze van Weleda ruikt heerlijk en werkt bij mij heel fijn. Beetje jammer dat hij na 1,5 week alweer leeg is (door héél veel smeren!). Maar gelukkig heb ik nog een bescheiden DM-voorraadje liggen.

inkiekje

Het grootste deel van de tijd besteedde ik natuurlijk werkend aan mijn eettafel. Ook weer met mijn collega erbij die me uitstekend in de gaten houd! Ik ben oprecht heel dankbaar dat ik kan blijven werken en dat, naast de laatste loodjes voor mijn baan in loondienst, veel van mijn freelance opdrachten nog kunnen doorgaan. Bij meerdere ondernemers om me heen zie ik hoeveel impact corona financieel kan hebben. Heel heftig en verdrietig! Mocht jij in die &*#%-situatie zitten, een dikke knuffel voor jou!

Hoe gaat het met jou? Kom jij deze tijd een beetje goed door?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 9 april 2020 op 7:38 am - Beantwoord

  Je hebt veel gedaan deze maand. Ik hield nooit zo van spelletjes, maar sinds een tijdje kan ik sommige wel waarderen. Het is gezelliger dan een avond op je telefoon scrollen (dat doen wij ook best graag). Ga je je laatste werkdag straks gewoon thuis hebben? Hopelijk kun je nog op een gezelligere manier afscheid nemen.

 2. Anouk 9 april 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Ik begin langzaam te wennen aan deze nieuwe situatie en te ontdekken wat werkt en wat niet. Dat prachtige weer van de afgelopen dagen helpt daar ook wel bij!

 3. Naomi 9 april 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Leuk om te zien weer. Ik leer tegenwoordig ook steeds meer spelletjes kennen en ik vind het heel leuk. Wie had ’t ooit kunnen denken, dat ik nog eens van spelletjes zou gaan houden.

 4. Silke 9 april 2020 op 8:52 am - Beantwoord

  Leuk overzicht ! Je gelooft het nooit, maar ik heb dus 2 weken terug of zo precies hetzelfde gedaan met mijn stofzuiger en het touwtje van de luxaflex hahahaha! Mijn oplossing was na een tijdje prutsen al snel om het maar af te knippen.. De luxaflex werkt namelijk toch wel prima zonder dat plastic dingetje aan de onderkant. Maar jouw huis is een stuk nieuwer dus ik snap dat jet het liever oplost zonder iets kapot te maken haha. Ik ben benieuwd of het inmiddels gelukt is!
  p.s Pipa blijft een prachtig model <3

 5. bychristiana 9 april 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Jaaaaaa! Oh, die foto’s van Pipa! Ik vind ze ZO leuk! Haha, de beste stuurlui staan aan wal! En hoe ze op haar ruggetje ligt. Wij hebben zo’n moment laatst ook vereeuwigd;-) Sketch lag op haar rug met haar hoofd onder een deken (???) en haar pootjes helemaal wijd. Ik kon die foto natuurlijk niet de wijde wereld in sturen, maar hij is echt hilarisch;-)

 6. Simone 9 april 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk overazichtje weer. Ik wil altijd van dit soort overzichtjes maken, maar heb dan of te weinig, of te lelijke foto’s haha. Als het goed is komt mijn nieuwe telefoon ook snel binnen, dan kan ik ook mooiere foto’s gaan maken! 🙂

 7. Darina 9 april 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen en weer hele mooie foto’s van Pippa.

 8. Meaghan 9 april 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Aww al die leuke foto’s met Pippa! Wat een lieverd is het toch ook! Mijn handcrème gaat inderdaad ook heel hard, omdat mijn handen van het continu wassen zo droog worden. Vooral de rug van mijn hand is hier gevoelig voor. Fijn dat je ondanks alles nog lekker aan het werk bent en je ding kunt blijven doen!
  Ik heb afgelopen dinsdag een online tentamen gehad. Die ging goed, maar het was wel even wennen om het thuis te maken en niet in de grote tentamenzaal. En verder ben ik hard aan het werk voor mijn scriptie. Voor mij is er in dat opzicht niet veel veranderd. Ik studeerde al heel veel thuis, maar nu is dat constant, aangezien de lessen niet meer doorgaan en ik ook niet meer in de universiteitsbibliotheek kan studeren, maar ach, ik kan tenminste nog studeren! 🙂

 9. Bettie 9 april 2020 op 10:29 am - Beantwoord

  Pippa weet hoe zij moet genieten van het mooie weer zeg. De kat van mijn ouders ligt er ongeveer ook zo bij nu de zon weer meer schijnt. Katten weten echt wel hoe ze moeten genieten.

 10. Audrey 9 april 2020 op 10:43 am - Beantwoord

  Hahaha, ik moest toch wel lachen om die stofzuiger-foto. Ik hoop dat het inmiddels is opgelost! Bloesem blijft prachtig inderdaad. Een straat verderop staan heel veel boompjes op de stoep. Kan ik er uitgebreid van meegenieten 🙂

 11. Daenelia 9 april 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Jaipur! Dat spel moet je eens proberen.
  Het leven gaat toch gewoon door. Ik heb drukke dagen, en soms wat rustigere dagen. Het is mooi weer. We maken er wat van. Mijn gozer is boven aan het werk, heeft een conference call en ik zit lekker beneden aan mij burootje. Straks lunch en dan heb ik vanmiddag weer een videocall. Had ik al gezegd dat het mooi weer is? Oh.

 12. Irene 9 april 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Super schattig, al die poezenfoto’s! En ik moest stiekem wel een beetje lachen om de stofzuiger. Dat zou ik ook nog kunnen voorhebben, haha 😀
  Met mij gaat het ook nog altijd prima eigenlijk 🙂

Recente blogs

Dingen die je niet gelukkig maken

24 maart 2021|Persoonlijke groei, Positiviteit|

Sorry, dit is misschien een wat donkere titel voor een blog die Vaker Vrolijk heet. Maar wacht, klik niet meteen weg: ik wil er juist een positieve draai aan geven. Soms lijken dingen superbelangrijk te zijn, maar doen ze er in werkelijkheid bijzonder weinig toe. Ze drijven je misschien zelfs weg van écht geluk. Ik zette 9 dingen op een rij die mij niet gelukkig maken. En vertel er natuurlijk meteen - voor de positieve draai - bij wat voor mij dan wél werkt.

Geen tijd? Nou, voor deze 9 dingen wil ik tijd máken!

29 juni 2018|Lifestyle|

"Vrije tijd, wat is dat?" Een opmerking die wel vaker uit mijn mond floept. Maar, zoals mijn hardwerkende-maar-ook-tijd-voor-ontspanning-nemende vader me regelmatig toefluistert: "Voor sommige dingen moet je gewoon tijd máken!". En ik moet toegeven: gelijk heeft hij! Er is één goede manier om toch toe te komen aan de dingen waar je blij van wordt, en dat is door van die dingen, naast je verplichtingen, een prioriteit van te maken. Om daarmee te beginnen, besloot ik alvast 9 dingen op een rij te zetten waarvoor ik meer tijd wil vrijmaken. Tijd voor actie! Doe je mee? 

Favorieten | Perfecte pasta, Kolibri-kussen & waanzinnige woonaanwinsten

19 mei 2021|Lifestyle|

Dat was lang geleden: mijn laatste editie van favorieten. Maar ik heb weer heel wat favorieten verzameld de afgelopen maanden. Genoeg om een heel artikel mee te vullen! Zo ontdekte ik een nieuwe app die een hoop dingen rondom maandelijkse feestjes een stuk inzichtelijker maakt. Verder ontdekte ik een prachtige podcast over rouw en vond ik na heel lang zoeken een reiniger die mijn huid wél kan verdragen. Dat en nog veel meer favorieten vind je terug in dit lijstje.