In22

Inkiekje #44 | Pompoenparade, pakketjesfeest & ponyruzies

 • 3 november 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Voor het eerst in mijn leven holde ik een pompoen uit. Ik bracht het er zonder sneeën in mijn vinger van af en hield er een katachtige pompoen aan over. Dat was niet het enige waar ik van genoot. Ik moest ook hard lachen om de cadeaus die Bart en ik onszelf cadeau deden en die de verschillen tussen ons nogal duidelijk lieten zien. Verder gingen we met de allerliefste hond wandelen op het strand en heb ik jouw advies nodig over een ruzie met mijn haarlok. Lees mee in dit Inkiekje!

Inkiekje #45

risotto met doperwten

Ik trap het Inkiekje af met een succesrecept dat ik van de site van Miljuschka heb “gepikt”. Bizar maar waar: ik had nog nooit zelf risotto gemaakt. In mijn hoofd was dat een onnodig ingewikkeld gerecht. Het bleek hartstikke mee te vallen. Ik vond deze groene risotto ontzettend lekker. We hebben er zelf nog wat extra groenten en kaas en juist iets minder zout in gesneakt, maar verder is het een copy-paste van Miljuschka’s recept. Binnen een half uur was ik klaar en het bleek een lekker wegeetrecept dat je in maar één pan kunt maken.

oranje lucht

Ook een ware traktatie was deze geweldig mooie lucht die we vorige week een keer te zien kregen. Er is geen Instagram-filter of Photoshop-hack aan deze foto te pas gekomen. Puur natuur! Een rondje wandelen na een flinke hoosbui is blijkbaar een aanrader, want alles zag er buiten prachtig uit. Ik vind de regendruppels op bladeren ook altijd wat hebben. Alsof de natuur daarme laat zien dat na een flinke regenbui of storm altijd een mooiere tijd zal komen.

Het gouden uurtje staat niet alleen de lucht, maar vaak ook mensen hartstikke goed. Bart en ik maakten van die gelegenheid gebruik om een selfie te maken. Ik bof maar met Barts lange armen. Daardoor hebben wij nooit een selfiestick nodig om een leuke foto van ons samen te maken. Dat terwijl ik bij een foto van mezelf al moeite heb om mijn hoofd er fatsoenlijk op te krijgen. Te kleine armpjes blijkbaar!

romy en pippa

Als je mij een selfie laat maken, ziet die er ongeveer zo uit. Pippa biedt haar poot liever niet aan als dienstdoende selfiestick, dus moesten we het maar met mijn korte arm doen. Deze foto was overigens vooral bedoeld om onze gezellige samenwerksessie vast te leggen. Grappig feitje: Pippa gaat nooit op schoot liggen als ik op een stoel zit, maar blijft altijd met haar kop boven de tafel. Soms gaat ze wel in de holte van mijn arm liggen. Hartstikke praktisch als je net een tekst aan het typen bent! Maar ach, alles voor je kat.

Bart en ik deden onszelf toevallig op dezelfde dag allebei een online bestelling cadeau. De pakketjes die voor ons werden bezorgd, laten meteen goed het verschil tussen Bart en mij zien. Je begrijpt: die nieuwe streepjestrui is Barts nieuwe aanwinst voor naar zijn werk en met de decoupeerzaag ben ik als klusliefhebber meteen aan de slag gegaan. Grapje uiteraard! 

Ik ben wel helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe trui. Zal ik er binnenkort nog een apart outfitartikel van maken? Een outfitpost van Bart met zijn decoupeerzaag staat niet op de planning overigens.

zelfgemaakte linzenburger

Mijn lieve broertje heeft zijn grote passie gevonden in recepten bedenken en daarvoor gerust uren in de keuken staan. Ik geloof dat we de passie voor koken delen, maar heb bewondering voor Joeri’s enorme geduld daarmee. Oh ja, en voor zijn talent voor linzen- en bonenburgers maken. Ik heb dat welgeteld één keer geprobeerd en dat mondde uit in één grote smaakloze smurrie die je met een lepel moest eten. Joeri bakt er duidelijk meer van. Letterlijk. Hij maakte deze heerlijke burger en curry voor me toen ik kwam lunchen.

amsterdamse bos herfst

Nu de wereld om ons heen magisch geel en oranje kleurt, heb ik nog meer zin om de natuur in te gaan. Vorig weekend deden we dat in het Amsterdamse Bos, een van onze vertrouwde wandelplekken. Zelfs de regenplassen en de smurrie daaromheen kon ik opeens waarderen, aangezien die deze mooie weerspiegeling opleverden. Deze foto is meteen een note to self om nog meer herfstwandelingen te maken. De natuur is maar een paar weken per jaar zo mooi als nu.

Nee hoor, niet de zoveelste selfie. Ik maak bijna nooit selfies (behalve met de kat erbij), ook al doet dit Inkiekje anders vermoeden. Maar deze foto maakte ik met een doel: mijn zoektocht naar pony-groei-tips. Ik heb al jarenlang een lok die op mijn wenkbrauw viel, maar wil die laten meegroeien met de rest van mijn haar. Ik heb best wel wat slag in mijn haar, maar bij die lok zit net een gekke krul waardoor hij nooit zit zoals ik wil.

Alleen… als je je lok laat bijgroeien kom je (althans, ik) altijd op een punt waarop je denkt “Nu geef ik het op. Zet de schaar er maar weer in!”. Daar ben ik nu aanbeland. De lok hangt continu voor mijn ogen en doet helemaal zijn eigen ding. Op deze foto hield ik hem nog aardig in bedwang, maar meestal zit-ie precies niet zoals ik wil. En als ik hem met een clipje probeer vast te binden bovenop mijn hoofd, lijk ik tien jaar jonger dan ik ben.

Heeft iemand tips voor hoe je met zo’n tussenfase omgaat zonder steeds je haar uit je ogen te moeten halen?

pompoen kerven

Afgelopen woensdagavond hadden we grootse plannen: pompoenen uithollen (slash kerven) met het gezin van Bart. Ik had dat nog nooit gedaan, maar het stond wel al jarenlang op mijn lijstje met leuke dingen om te doen in de herfst. Het bleek helemaal niet zo lastig te zijn als ik dacht (alhoewel je voor het uithollen wel wat spierballen nodig hebt) en het was vooral hartstikke leuk om te doen. Zeker omdat de zussen van Bart er een waar pompoenfeestje van hadden gemaakt inclusief spookvormige cakejes en mandarijnen verkleed als pompoenen.

pompoen met kat
in24

Welke pompoen van mij is? Dat kun je vast al raden. Als gek kattenvrouwtje kon ik het uiteraard niet laten om een kat op mijn pompoen te laten shinen. De sterren en maan hebben geen verdere betekenis, maar het leken me vormen die niet te moeilijk zijn voor een eerste keer. Ik heb bij dit soort creatieve dingen vaak de neiging om de lat meteen superhoog te leggen. Dat deed ik dit keer niet en bleek een verademing.

De inhoud van de pompoenen vormde uiteraard de basis voor een lekkere pompoensoep. Ik geloof dat het een heel flinke pan is geworden met de inhoud van zes pompoenen.

bananenbrood chocola

Het afgelopen weekend was heel fijn, ook al was het een wat beladen weekend. Het was 1 november (maandag) precies een jaar geleden dat Barts moeder overleed. We zijn dan ook veel met zijn familie samen geweest om herinneringen op te halen en er voor elkaar te zijn.

Ik had zaterdag zin om de dag te starten met iets vrolijks: een baksel. Het regende dat het giet, wat voor mij zoveel betekent als perfect kook/bakweer. Ik maakte een chocolade-bananenbrood met heel veel toppings. Het was naar mijn eigen bescheiden mening een van mijn best gelukte baksels tot nu toe (ook al moet ik zeggen dat ik niet heel veel baksels op mijn naam heb staan). Ik heb het recept uitgewerkt en foto’s van het brood gemaakt, dus het recept komt binnenkort een keer online.

strand noordwijk

Het bananenbrood was een goede bodem voor de lange strandwandeling die we daarna maakten, samen met Barts gezin. Tussen de buien door vonden we wonder boven wonder een regenvrij gaatje van anderhalf uur. Precies in die anderhalf uur wandelden we over het strand in Noordwijk. Het was een tikkeltje koud, maar vooral ontzettend fijn om te doen. Even uitwaaien!

Toedels (de hond van Barts vader) had ook de dag van zijn leven en stoof van hot naar her. Zo fijn om zo’n vrolijkerd in de familie te hebben! Zoals je kunt zien, kon Toedels het niet laten om deze foto te photobomben. Nailed it!

druppels op ruit

Wat is Buienradar toch een geniale uitvinding! Dankzij die handige app ploften we na de strandwandeling nét in de auto neer toen het opnieuw begon te hozen. Zaten wij mooi in een droge en lekker verwarmde auto na het wandelen door het gure weer! Een fijne afsluiting van een mooie dag.

Heb jij al een keer pompoenen uitgehold?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 november 2021 op 9:23 am - Beantwoord

  De pompoenen zijn mooi gelukt! Ik wilde ze dit jaar ook uithollen, maar helaas geen tijd voor gehad. En het risotto recept lijkt me heel lekker.

 2. Naomi 3 november 2021 op 10:39 am - Beantwoord

  Wauw, die foto van de lucht en het bos. Zó mooi! Het probleem met de lok herken ik. Een oplossing heb ik alleen helaas niet, want bij mij komt het uiteindelijk toch altijd van… inderdaad ja, knippen;).

 3. Nikita 3 november 2021 op 10:53 am - Beantwoord

  Ik wil ook ooit nog eens pompoenen uithollen en er een lantaarn van maken. Maar die van jou is wel heel mooi gelukt! Met het lokjesprobleem kan ik niet helpen, want ik heb er geen ervaringen mee helaas. Ik ben trouwens totaal geen herfstmens, maar ik begin het jaar na jaar meer te waarderen. Onder andere door de mooie kleuren in de natuur. En waarschijnlijk ook omdat dat een les is die ik heb geleerd door chronisch ziek zijn, je leert dankbaar te zijn voor alles. En eigenlijk heeft dat voor mij echt heel veel in perspectief gezet

  • Romy 3 november 2021 op 10:34 pm - Beantwoord

   Wat prachtig om dit te horen, Nikita! <3 Dankbaarheid is zoiets moois. En hoe ontzettend knap en bijzonder is het dat jij die les juist in deze moeilijke periode hebt geleerd!

 4. Audrey 3 november 2021 op 12:33 pm - Beantwoord

  Toedels, wat een briljante naam! Die burger ziet er inderdaad fantastisch uit. Ik dacht bij het zien van de foto echt dat-ie uit de winkel kwam 😉

  Enne: ik heb vroeger ook een korte lok gehad en die langzaam bij laten groeien. Nu heb ik supersteil haar, dus dat scheelde, want ik heb eigenlijk niet echt last gehad van dat proces. Op zich werk je natuurlijk vanuit huis (en ben je verder ook veel thuis), dus je kunt dan natuurlijk gewoon een speldje gebruiken om praktische redenen en dat eruit halen als je toonbaar(der) wil zijn voor andere mensen buiten Bart? Ik heb zelf ook wel eens zo’n invlechtje bij mezelf gemaakt, maar ik weet niet of dat direct helpt bij een volwassenere look. Bij mezelf valt het kinderlijke effect wel mee dan, maar dat verschilt natuurlijk echt per persoon.

  • Romy 3 november 2021 op 10:33 pm - Beantwoord

   Goed idee van dat speldje! Inderdaad, soms kom ik alleen voor een wandeling of een supermarktbezoekje buiten, dus dan maakt het eigenlijk niet veel uit als ik de rest van de dag met speldjeslook rondloop. Voor een call tussendoor kan ik ze altijd even uitdoen. Een beetje zoals de mensen die zich voor een call snel netjes aankleden, maar dan anders 😉

 5. Johanna 3 november 2021 op 12:49 pm - Beantwoord

  Zo veel leuke dingen… Doet goed! Die foto met Pippa is natuurlijk top. En die jurk op je “ponyfoto” is ook heel mooi. En Noordwijk…. dat zijn jeugdherinneringen, daar gingen mijn vader en ik vaak op zondag wandelen, ongeacht het weer. Ik ben namelijk in Leiden opgegroeid.
  Die pompoenen zijn mooi. Hier is het een traditie dat de kleinere kinderen (tot ca. groep 4) een biet (oneetbare) uithollen en er een kaarsje in doen. Dan is er een optocht in de wijk mee. “Rabenlichtli-Umzug”. Een beetje als onze lampionnenoptochten.

  • Romy 3 november 2021 op 10:31 pm - Beantwoord

   Wat leuk zeg, zo’n bietenoptocht! Eigenlijk wel frappant ook dat wij altijd voor een pompoen gaan, terwijl er zoveel meer groenten zijn die zich ervoor lenen om ze uit te hollen.
   Enne, wat leuk dat je in Leiden bent opgegroeid! Een van mijn lievelingssteden in Nederland en natuurlijk niet ver van het strand af 🙂

 6. Janne 3 november 2021 op 1:31 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige herfstfoto’s heb je gemaakt!

  Ik heb tijdens corona mijn haar laten groeien, ik begon met haar van een paar cm lang en inmiddels is het zowat schouderlengte. Het stadium waarbij het precies in mijn ogen hing loste ik op door mijn haar naar de zijkant in te vlechten of te rollen (twee strengen om elkaar heen draaien en telkens wat bijpakken), en dat met een speldje of elastiekje vastzetten. Ziet er net iets verzorgder uit dan zomaar een speldje of elastiekje. Ik kreeg hier en daar wel de vraag of ik voor een Anne Frank-look ging, maar daar heb je met jouw haarkleur vast geen last van 😉

  • Romy 3 november 2021 op 10:30 pm - Beantwoord

   Goed idee van die twee strengen! Toevallig probeerde ik dat gisteren en ik vond het er nog best leuk uitzien. Eens zien of de Anne Frank-opmerkingen mij bespaard blijven 😉 Bart zei wel dat hij het er “schattig” uit vond zien, haha. Ook een dubieus compliment! 😛

 7. Saskia 3 november 2021 op 1:35 pm - Beantwoord

  Leuk overzichtje! Tof ook zo’n pompoen. Wil ik ook zeker eens met Noa maken, volgend jaar 🙂 En handig he, zo iemand met lange armen voor een selfie. Ik heb een vriendin die dat altijd heeft zo handig. Ze is alleen naar België verhuist en mis haar (en haar arm 😉 ) nog steeds.

 8. bychristiana 4 november 2021 op 10:22 am - Beantwoord

  Oh die Pippa! Dat ze met haar koppie boven tafel blijft, blijkbaar wil ze alles in de gaten houden. Sketch is daar te lui voor, denk ik, want zij ligt dus wel heel vaak bij mij op schoot terwijl ik bij de computer zit en dan ligt ze dus deels onder het bureau. Soms komt ze dan omhoog en legt ze haar pootjes op mijn arm en dan…kan ik inderdaad niets meer doen haha;-)

  • Romy 10 november 2021 op 8:30 pm - Beantwoord

   Aww, dat klinkt te schattig! Die lieve pluizige huisgenoten van ons weten wel hoe ze onze aandacht moeten krijgen 😉

 9. Anouk 8 november 2021 op 9:29 am - Beantwoord

  Risotto dacht ik precies hetzelfde van, maar het blijkt echt best makkelijk 🙂

Recente blogs

Inkiekje #34 | Schilderij maken, schattigheid & de schaamte voorbij

15 juni 2021|Persoonlijk|

Terwijl de vogels tjilpen en de zoveelste warme zomerdag zich heeft aangediend, flans ik dit fotodagboek in elkaar. Ik geniet nog eens na van het moment dat ik mijn beste schilderkunsten van zolder haalde voor een vrijgezellenfeest, denk terug aan de lading schattigheid die een nieuwe pup met zich mee bracht én ben nog steeds blij om het feit dat ik de schaamte om mijn zomerkleurtje voorbij ben. Kortom: er staat weer een propvol Inkiekje voor je klaar!

Mijn niet zo fabulous (maar superleuke!) bloggerbestaan

13 oktober 2017|Persoonlijk|

Het leven van een blogger lijkt soms misschien picture perfect te zijn. Gratis pakketjes, eindeloze inspiratie, een blogkantoor aan huis en moeiteloos dagelijks blogs uit je mouw schudden? In mijn 'niet zo fabulous'-rubriek laat ik graag zien dat mijn leven misschien niet perfect is, maar juist daardoor soms zo leuk. Ook mijn bestaan als blogger is niet altijd fabulous. Mijn bureau is geen clean desk, ik schiet niet in één keer de perfecte outfitfoto en ook mij komt de knipperende cursor bij gebrek aan bloginspiratie nog weleens bekend voor. Toch geniet ik volop. En dus geef ik je graag een kijkje in mijn niet fabulous, maar wel heerlijke blogleven.

6 tips om doelen te behalen (+ review Purpuz Planner Pink)

19 september 2018|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Doelen behalen en dromen nastreven is natuurlijk mooi. Maar het is tegelijkertijd een uitdaging om jezelf niet voorbij te lopen en niet alles tegelijk te willen. Ik stond dan ook te popelen om een roze planner te reviewen, die weleens een uitkomst zou kunnen bieden. De Purpuz Planner Pink is bedoeld als hulpmiddel om op een gezonde manier doelen na te streven en zou een planner en coach in één zijn. Hoe kun je je doelen behalen zonder jezelf voorbij te lopen? Ik deel 6 tips uit de Purpuz Planner en geef je meteen een kijkje in deze roze planner.