I

Inkiekje #46 | Dobbelspel, droevig over thee & drukte (maar met een goede reden)

 • 29 november 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het was tijd voor het grote online Sinterklaas-dobbelspel. Mijn grote hoogtepunt van de afgelopen weken! Maar naast dat ik je mijn buit van deze online familiedag laat zien, laat ik je ook graag meegenieten van mijn andere belevenissen. Met helaas droevig nieuws over mijn favoriete theesmaak, maar gelukkig verder vooral veel fijne momenten. Van een wauw-dit-kan-niet-waar-zijn-vacature tot een kerstmaal voor de hond.

Inkiekje #46

2 1

Jarenlang vond ik het vreselijk als de dagen korter werden. Maar sinds een paar jaar kan ik de seizoenswisselingen beter waarderen. Ik probeer van elk seizoen de mooie dingen te zien. In de herfst zijn dat voor mij – hoe kan het ook anders? – de mooie herfstkleuren. Daarom ga ik graag wandelen (tenminste, als de herfstregen niet met bakken uit de hemel stort); dat helpt mij altijd goed tegen een herfstdip. Ik kan er maar niet over uit hoe mooi het er buiten uitzag de afgelopen weken. Zelfs een autorit voelt soms net als een sprookje. 

IMG 20211121 095800173 2

Ik ben geen ster in pauzes nemen onder werktijd. Gelukkig heb ik een kat die me daar wel toe dwingt. Pippa komt regelmatig met haar pootjes op de leuning van mijn bureaustoel staan om met haar liefste blik om een aai te vragen. Of liever nog: om een uitgebreide kroelsessie. Uiteraard kan ik Mrs. Pip die niet ontzeggen. Geeft mij ook een kleine break van mijn werk! Ik ben helemaal niet van de selfies, maar met Pip maak ik ze op zulke momenten wel graag. Zoals je ziet, was de selfie hierboven bijzonder goed gelukt. Niet haarscherp, wel superschattig.

Op de foto kijk ik heel blij, maar eigenlijk was ik vooral een tikkie beteuterd. Droevig nieuws: mijn favoriete theesmaak is uit de schappen gehaald bij Albert Heijn. En met “favoriete theesmaak” bedoel ik: de theesmaak die ik al twee jaar non-stop drink. Thuis drink ik niets anders dan deze thee.

Ik heb dus maar extra genoten van mijn laatste zakjes mango-kokosthee van Albert Heijn-huismerk. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar de AH-thee met sinaasappel en papaja. Hij kan niet tippen aan zijn voorganger, maar is gelukkig ook wel heel lekker. Nu hopen dat deze niet ook nog uit het assortiment wordt gehaald…

hummus naturel

Gelukkig komen er ook lekkere nieuwe producten bij in de supermarkt. Ik probeerde een nieuwe hummus (gewoon de meest basic variant van hummus) uit van Jumbo en was meteen verkocht. Ik dacht altijd dat de naturel hummus me te standaard was, maar deze is hartstikke lekker. Zo lekker dat ik al een hap had genomen voordat ik deze foto kon maken…

hondenkoekjes beeztees

We namen ook iets lekkers mee voor de hond van Barts vader. Bij Welkoop zag ik deze kerstsnoepjes voor honden liggen. Aangezien Toedels werkelijk alles eet, zullen deze snoepjes er vast ook goed in gaan. Heeft hij ook zijn feesmaal voor het kerstdiner alvast binnen!

Ze zien er op deze foto trouwens bijna uit als chocolaatjes. Het is dat ik vegetariër ben, maar anders zou ik er haast mijn tanden in zetten 😉

erwtensoep met pasta

Als Bart een avond weg is, heb ik soms even geen zin om heel culinair te doen. Ik vond mezelf dit keer best creatief met zonder enige moeite iets eetbaars op tafel zetten. We hadden nog erwtensoep in de diepvries liggen (je weet wel: zo’n ingevroren baksteen die weer soep kan worden) en ik maakte daarin tortellini klaar. Gooi er wat extra doperwten en wortel (ook uit de diepvries) bij en een kaasburger, en je maaltijd staat op tafel. De erwtensoep was zo stevig dat het meer een stamppot leek, maar ach.

Ik kan me zo voorstellen dat ik de enige ben die dit een smakelijke combinatie vind. Maar ik was best trots dat ik toch mezelf bij elkaar had geraapt om iets eetbaars voor mezelf neer te zetten.

blond amsterdam koektrommel

Iets op deze foto klopt niet. Zie jij wat? Ik ben van ons twee de meest geordende en heb ook zo mijn ideeën over waar en hoe spulletjes in huis horen te staan. Noem me een tikkie neurotisch, maar ik kon het niet laten om deze koektrommel weer een kwartslag te draaien. Meer mensen hier die dat soort “Néé, dat hoort niet zo!”-discussies hebben met hun partner? 😉

stickers decotime

Ik had nieuwe panty’s nodig en vertrok op zaterdag al om 8 uur ‘s ochtends naar de Action om de drukte voor te zijn. Uiteraard kon ik het niet laten ook bij het stickerschap te spieken. En ja hoor, er waren nieuwe stickers! Ik nam deze vier vellen mee naar huis om voorlopig weer veel nieuwe kaarten mee te kunnen maken. Niet dat ik hiervóór niet genoeg spul had liggen om een kaart te kunnen knutselen. Maar dat terzijde.

zelfgemaakte linzenburgers

Mijn broertje is een genie als het op vega-burgers maken aankomt. Als hij een keer meer heeft gemaakt dan hij zelf op krijgt, vind ik het geen enkel probleem om me als vrijwilliger aan te bieden. Hij gaf me laatst deze drie mini-burgertjes mee. Echt, zelfs de meest dure Garden Gourmet-burger kan hier niet aan tippen. Zo lekker! Ik moet nodig eens een hoe-maak-ik-zelf-vegaburgers-lesje bij hem volgen.

pippa in gang

Pippa weet inmiddels maar al te goed: als wij de deur uit gaan, krijgt ze vaak een snoepje. Ja ja, het schort soms wat aan consequente kattenopvoeding hier in huis, geloof ik. Ik ben de voornaamste schuldige; Pippa windt me moeiteloos om haar pootjes.

Dat Pip ons doorziet, bleek wel op het moment dat ik deze foto maakte. We stonden op het punt om de deur uit te gaan en Pippa sjeesde al naar de voordeur voordat we onze schoenen aan hadden. “Niemand gaat hier weg voordat er met snoepjes is gestrooid!”

kringloopkleding

Mijn tas vol tweedehands kleding! Ik was me toch blij toen ik met deze propvolle tas thuiskwam van de kringloopwinkel vorige week en de week daarvoor. Allemaal tweedehands koopjes, die ik toevallig ook bijna allemaal deze week al een keer gedragen heb. (Zie bijvoorbeeld mijn outfit met paarse trui.) Wil je de tasinhoud in meer detail bekijken? In mijn kringloopkoopjes-artikel show ik alles uitgebreid.

romy portfolio

Afgelopen werkweek was druk. Nógal druk. Maar met een goede reden: ik kwam een freelance vacature tegen waar ik zo stuiterend enthousiast van werd dat ik niet anders kon dan reageren. Zoals bij mij wel vaker gebeurt (maak kennis met mijn perfectionistische kant!), vond ik dat ik het óf goed en groots moest aanpakken met de sollicitatie óf het niet moest doen. Ik koos voor het eerste en wist uiteindelijk mijn wauw-dit-is-zo-geweldig-enthouasme te vertalen naar een nog enigszins beknopte motivatiebrief. Verder gaf ik mijn cv een flinke update en voegde ik (na één jaar, oepsie!) weer een paar opdrachten waar ik trots op ben toe aan mijn online portfolio

Hierboven zie je één van de teksten die ik nieuw in mijn portfolio zette. Een artikel waar ik zelf erg trots op ben over wat je als introvert van extraverte mensen kunt leren, geschreven voor Assertief.nl. Neem een kijkje mocht dit ook een onderwerp zijn dat jou raakt.

I2

We sloten de week af met hét grote feest. Vorig jaar deden we met de familie van mijn vader al een online Sinterklaas-dobbelspel via Teams. Gezien de coronamaatregelen deden we het ook dit jaar online. Geen probleem: met een paar spelletjesfanaten in de familie wisten ze ook hier een goed doordacht spel van te maken. Bart en ik waren bij mijn opa en oma om hen op weg te helpen met Teams en om alle cadeautjes te verdelen. Heel gezellig allemaal!

dobbelspel sinterklaas

De buit? Ik was blij dat ik niet met een zingende deurmat en elektrische aansteker (dé cadeaus van vorig jaar) naar huis ging. In plaats daarvan won ik het setje schaaltjes dat ik toevallig zelf had gekocht. Of nou ja, niet geheel toevallig. Er lagen nog vijf cadeautjes en ik besloot op safe te spelen door mijn eigen cadeau te kiezen. Daarnaast nam ik een muziekspel mee naar huis en won ik een stuk marsepein (dat ik aan mijn oma gaf, omdat ik niet zo houd van mierzoete dingen). Een geslaagde score, maar vooral een heel geslaagde dag.

Vier jij dit jaar Sinterklaas (misschien ook op een andere manier dan anders)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 29 november 2021 op 6:59 am - Beantwoord

  Wat jammer dat je favoriete thee niet meer verkrijgbaar is! En wat leuk zo’n dobbelspel. Ik doe niet aan Sinterklaas maar we geven met kerst cadeautjes.

 2. Audrey 29 november 2021 op 9:44 am - Beantwoord

  Ik dacht al toen ik die schaaltjes zag: die zijn ZO Romy! Die hondenkerstkoekjes zien er inderdaad fantastisch uit.

 3. Naomi 29 november 2021 op 10:53 am - Beantwoord

  Die schaaltjes zijn prachtig. Ik zou in dit geval ook voor mijn eigen cadeau gekozen hebben;).
  En eh, ik dacht dus ook dat er lekker koekjes/choclaatjes in dat doosje zaten, maar de hond mag ervan genieten. Zal vast heerlijk zijn.

 4. Daenelia 29 november 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Het is soms erg jammer dat je afscheid moet nemen van een favoriete smaak thee. Ik mis nog steeds de bananenjam die maar een paar maanden beschikbaar was, Maar … eerlijk gezegd is een boterham met bananenschijfjes net zo lekker. En misschien kun je wel iets met kokosmelk in je thee toch een beetje de smaak terughalen? Je zou ook eens een gember/gingerthee kunnen proberen. Heeft iets heel erg winters, wat smaak betreft.
  Sinterklaas is voor ons geen ding meer. Ik richt me echt op kerst en ben daar erg blij mee, eigenlijk. En hoewel het me niet om kadootjes gaat, wordt alles wat in de decembermaand gekocht wordt onmiddellijk ingepakt en onder de boom gelegd. Te beginnen met mijn nieuwe sloffen die vandaag binnenkomen, mijn knutselspullen (ik heb ook weer stickers ingekocht) en een nieuwe trui die ik ga scoren. Gaat me niet om de verrassing, gaat me om dat er gezellig veel kadootjes liggen waar ik aan het eind van de maand en het eind van het jaar dan in één keer van ga genieten 🙂

 5. Geke 29 november 2021 op 4:40 pm - Beantwoord

  In België is Sinterklaas echt een kinderfeest, en aangezien wij geen kinderen hebben, vieren we het dus niet.
  Grappig dat je je eigen cadeautje gekozen hebt. En leuk dat je het bij je grootouders gevierd hebt.

  Wat jammer van je favoriete thee. Geen ander merk met dezelfde smaak?

  Haha, ik vond de hondenkoekjes er ook wel erg verfijnd uitzien. Gelukkig dat er opstaat dat het voor honden is, anders zouden er vast wel mensen zich vergissen 😀

 6. Mirjam 3 december 2021 op 8:28 am - Beantwoord

  Oooh, wat jammer van de thee zeg. Lijkt me echt heel naar als je favoriete thee uit het assortiment wordt gehaald. En wat een gave stickers zeg, ik kom bijna in de verleiding om ook even langs de Action te fietsen. Maar ik heb echt meer dan genoeg knutselspullen liggen, dus dat moet eerst maar even opgemaakt worden. Afgelopen jaar deed ik er niet superveel mee omdat ik zo druk was met mijn leeschallenge en schrijven. Maar in 2022 hoop ik daar echt wat meer tijd (en rust) voor te hebben. Sinterklaas vier ik niet, maar wij geven elkaar met kerst cadeaus, dus ik heb nog even iets om naar uit te kijken.

 7. Giovanna Jansen 4 december 2021 op 12:15 pm - Beantwoord

  Altijd jammer als een favoriet product uit het assortiment gaat hè, hopelijk komt er weer een andere nieuwe favoriet voor in de plaats op een gegeven moment. Leuk dat jullie Sinterklaas online toch weer hebben kunnen vieren met elkaar.

 8. Saskia 4 december 2021 op 12:25 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s! Och ik heb die discussies met mijn Riverdale potten (Thee, koffie, thee en suiker). Dat is M. erin geweest staat het deels gedraaid terwijl ik alles netjes naar voren heb staan. Gaat nergens over maar in mijn hoofd klopt het niet 😉

 9. Nikita 4 december 2021 op 3:36 pm - Beantwoord

  Mijn moeder en zusje zijn toevallig vandaag naar de Action voor mijn zusje, en ik was nog aan het twijfelen of ik mee zou gaan of niet. Maar mijn lichaam is niet oke vandaag, dus ik ben thuisgebleven. Nu ik jouw verhaal lees dat je met allerlei dingen thuiskwam, is dat ook weer een goeie herinnering dat het goed is dat ik hier thuis op mijn stoel zit blogs te lezen. Soms is chronische pijn een voordeel. Wij doen dit jaar trouwens niet echt iets met Sinterklaas, mijn ouders gaan ons gewoon geld geven waar we dan zelf iets mee kunnen gaan kopen. Waarschijnlijk ga ik ermee een deel van mijn nieuwe All Stars mee betalen en de rest zelf bijleggen. Nieuwe All Stars zijn altijd goed. Wel weer een heel leuk inkiekje! Ik vind het altijd leuk om te lezen

 10. Anouk 12 december 2021 op 10:53 am - Beantwoord

  Oh die koektrommel, ik zou hem absoluut ook hebben teruggedraaid. Als mijn man dingen heeft schoongemaakt dan mopper ik altijd dat hij ze niet goed heeft terug gezet en hij vind altijd van wel. Maar echt dingen staan niet goed terug op de plank als ze 10cm meer naar links of rechts staan.

  • Romy 28 december 2021 op 9:26 pm - Beantwoord

   Haha, zó herkenbaar dit! Ik zou daar ook wat van zeggen en weet zeker dat Bart dan weer zachtjes zou gniffelen 😉 Ik zet ook altijd dingen in de koelkast terug op andere plekken. Bart vindt er geloof ik nog steeds wat van dat ik een apart kaashoekje en hummushoekje in de koelkast heb en altijd dáár de hummus en kaas terugzet, maar hij begint eraan te wennen 😛

Recente blogs

Maak het jezelf niet moeilijk! | 7 dingen om mee te stoppen

4 mei 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Niet makkelijk om toe te geven misschien, maar soms maken we het onszelf verrassend moeilijk. Ja, ook ik heb daar weleens een handje van. Soms zijn we zelf de boosdoener die onszelf flink dwarszitten om gelukkig te zijn. Dan zijn wij zelf degenen die de drempels te hoog leggen en die onszelf tot frustratie aan toe tot het uiterste pushen. Ho, roep jezelf een halt toe. Maak het jezelf niet moeilijk en stop met deze 7 dingen.

Vegetarische pasta-ovenschotel met balletjes en tomatensaus

4 mei 2022|Recepten|

Voor pasta loop ik altijd warm. Maar als je de pasta ook nog eens een tijdje in de oven schuift, dan word ik er al helemaal warm van. En dan niet alleen vanwege de oventemperatuur. Er gaat niets boven een heerlijke vegetarische pasta-ovenschotel met een krokante kaaslaag. Of nou, het kan nog beter: stop er wat vegetarische ballen in. Deze pasta-ovenschotel met Indische balletjes en tomatensaus is zonder enige twijfel mijn favoriete pastagerecht van de laatste tijd. Het is supersnel gemaakt en heeft alles wat je (of nou: ik) in een ovenschotel zoekt: kaaslaag, veel groenten, lekkere kruiden en heerlijke balletjes tussendoor. 

Origineel kerstcadeau: 36 leuke cadeau-ideeën voor onder de kerstboom

28 november 2022|Lifestyle|

De winkels staan er alweer vol mee: kitscherige kerstballen, wijnflessen en standaard kerstpakketten met van die blauwaderkaas waar je zelf ook helemaal niets aan vindt. Een kerstcadeau geven is leuk, maar zelf kijk ik liever wat verder dan de standaard ideeën die de gemiddelde winkel je voorschotelt. In langs duizenden producten op bol.com scrollen heb ik zelf ook nooit zo'n zin. Dus maakte ik voor mezelf - en voor jou - een lijstje met cadeau-ideeën die je misschien nog niet vorig jaar (en dat jaar ervoor) al had gegeven. Dit zijn 36 opties voor een wél origineel kerstcadeau.