Inkiekje #5 | Ongelukjes, ontdekkingen & ovenbaksels

Na twee razend spannende weken (nee hoor, valt mee!) vond ik het weer tijd om je een inkiekje te geven in de foto’s op mijn telefoon. Of nou ja, er gebeurden toch wel een aantal spannende dingen. Zo had ik mijn eerste echte huis-tuin-en-keukenongelukje, waagde ik me aan een nieuw soort broodbeleg, mislukte een nieuw gerecht volledig en was Pippa in gevecht met mijn potlood. Spannend of niet, ik laat je weer graag meegenieten van mijn weken in foto’s.

Juist nu vind ik het leuk om wat speciaals uit de kast te trekken. Niet omdat mensen het zien (hooguit die ene collega die via een slechte webcamverbinding een glimp van mij kan opvangen), wel omdat ik er zelf blij van word. Met Pasen trok ik mijn gele jurk van watMooi weer uit de kast. Die jurk doet echt magische dingen. Steeds als ik hem aantrek, voel ik me meteen een stukje zelfverzekerder.

De foto is trouwens gemaakt door mijn vriend. Een volleerd fotograaf, toch?!

Over kleding gesproken, ondertussen mestte ik mijn kledingkast flink uit. Een deel van de kleding ligt inmiddels in de kledingverzamelbak, een ander deel wil ik binnenkort op United Wardrobe zetten. Ik vraag me altijd af of dat werkt, ook omdat ik geen designerkleding van dure merken in mijn kast heb hangen. Ach, het houdt me weer (letterlijk) van de straat.

Hierboven zie je trouwens een deel van mijn kledingkast. Mensen denken vaak dat ik heel veel kleding heb, maar dat valt best mee. Dat komt deels doordat ik kritisch ben op wat ik koop en deels doordat ik elk voorjaar last heb van een ernstige vorm van opruimkriebels. Zoals je ziet, is er nog heel wat ruimte over voor tweedehands pareltjes.

Oude kleding ging het huis uit, een pot hazelnootpasta kwam het huis juist in. Mijn vriend kwam hier vorig weekend mee aanzetten en het is dus écht heel lekker. Toen hij zei dat ik eens hazelnootpasta moest proeven, keek ik hem eerst met opgetrokken wenkbrauwen aan. “Ik weet ook wel hoe Nutella smaakt”, dacht ik nog. Maar nee, dit is dus échte hazelnootpasta: gemaakt van alleen maar hazelnoten en er komt geen snufje suiker aan te pas. Veel gezonder dan Nutella dus en ook nog eens een stuk lekkerder! Inmiddels laat ik de pindakaaspot wat vaker staan om dit goddelijke goedje op mijn brood te smeren. De potten zijn niet bepaald goedkoop, maar dan heb je ook wat.

Deze periode is goed voor mijn culinaire uitspattingen. Tenminste, vooral als mijn vriend er is. Samen koken vind ik namelijk een stuk gezelliger dan in mijn uppie urenlang achter het fornuis staan. Op verzoek van mijn vriend flansten we laatst deze lasagne in elkaar. Was heel goed te doen! Extra voordeel is dat ik de volgende dag nogmaals van dezelfde heerlijke maaltijd kon eten en daar maar 5 minuten moeite voor hoefde te doen. Hoera voor kliekjesdag!

Toch jammer dat “Het is lekkerder dan het eruitziet” een van mijn standaard beschrijvingen van mijn uitspattingen als keukenprinses is ;)

Helaas zijn niet alle culinaire uitprobeersels van vriendlief en mij even succesvol. We maakten ook gevulde aubergines met rijst, groenten en feta uit de oven. Het mengsel in de aubergines was héérlijk. De aubergines zelf waren – ahum – iets minder lekker. Dat houdt zoveel in als dat ik oprecht twijfelde of ik de niet te eten aubergines (want: keihard geworden!) wel echt bij het GFT kon gooien of beter bij het plastic kon mikken. Gelukkig was het prutje dat erin zat wel heel smakelijk.

Verder zette ik vorige week voet op Amsterdamse bodem. Nee hoor, niet voor een leuk uitstapje. Ik had daar een medische afspraak en kon niet veel meer van Amsterdam bewonderen dan de 100 meter tussen de parkeergarage en de bestemming. Maar toch, ik was in Amsterdam. Alleen al daarvan maakte mijn hart een sprongetje. Ik werd er intens gelukkig van om weer een kleine glimp van de stad op te vangen. Heel bizar trouwens om vanuit de auto te zien hoe leeg het is in Amsterdam.

Gelukkig is in Aalsmeer ook veel moois te zien tijdens mijn dagelijkse wandeling. Mijn lichtpuntje van de thuiswerkdagen! Bijna elke dag kom ik wel met een paar foto’s thuis – soms gemaakt mijn telefoon, soms wat professioneler aangepakt met mijn spiegelreflexcamera. Ik vind het vooral mooi om te zien dat steeds weer andere bomen en bloemen in bloei staan. Nu is het duidelijk de periode van de seringen. De straten staan er vol mee.

Ook sloeg ik aan het knutselen (zie hier het resultaat van mijn creatieve middag) en had Pippa het gemunt op mijn potlood. De volgende dag nog steeds trouwens, aangezien ik het potlood ‘s ochtends aan de andere kant van de kamer aantrof.

Verder betrapte ik Pippa toen ze van iets te dicht bij mijn plant bewonderde. Mevrouw wist uiteraard van niets en zette haar meest onschuldige blik op (voor haar nieuwe houten huisje).

Ik beleefde ook nog eens wat deze week. Niet per se het soort avontuur waar ik op zat te wachten, maar een typisch huis-tuin-en-keuken-ongelukje. Ik pakte tijdens het koken de steel van mijn steelpan vast, maar wist niet dat die gloeiend heet was. Tot twee seconden later dus, toen een deel van mijn vinger en handpalm verbrand was. Au! Omdat het veel pijn deed en ik een blaar had, ben ik toch maar even naar de huisartsenpost gegaan. Gelukkig bleek het goed te genezen, is de pijn nu weg en zijn de enige aandenkens aan het ongeluk een enorme blaar en rode plek op mijn middelvinger. Op deze foto – de dag erna – kon ik weer vrolijk lachen dus.

Verder was het een week met ups & downs. Over het algemeen was ik heel positief, vrolijk en enthousiast, ook over leuke nieuwe projecten. Maar ik merk dat zo’n persconferentie als dinsdag er ook wel even inhakt. Eerst voelde ik me daar schuldig over (er zijn genoeg mensen die het erger hebben!), maar inmiddels besef ik dat iedereen op zijn manier verdrietig én vrolijk mag zijn. Ik ben dankbaar voor alles wat kan en voor alle lichtpuntjes die er nog steeds zijn. Maar af en toe is het ook niet erg om ergens van te balen. Het is allemaal niet niks. Maar wat doen we het goed en knap met z’n allen! En wat is dat prachtig om te zien!

Heb jij je kast al opgeruimd deze lente?

Volg:
Deel:

25 Reacties

  1. 23 april 2020 / 07:51

    Ai, die blaar klinkt zeer pijnlijk. Gelukkig geneest het goed. Mijn kledingkast staat nog te wachten op een flinke opruimbeurt. Deze blog motiveert alvast een beetje;).
    Naomi blogde over…Corona en ggz – Open brief

  2. Lisa
    23 april 2020 / 08:09

    Fijn dat je ons laat meekijken! Nog een boekentip voor jou: Molly en het kattencafé van Melissa Daley. Ik luister het als bib boek.

  3. 23 april 2020 / 08:17

    Ai dat ongelukje klinkt pijnlijk. Leuk even zo’n kijkje in je leven, mag je zeker vaker doen :-)

  4. 23 april 2020 / 08:26

    Op united w. staan absoluut niet alleen designer merken, ook vintage en winkelmerken als loavies, we, zara, vero moda etc. Dus verkopen lukt vast en anders op je blog te koop zetten?

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:58

      Goed om te weten! Dan is United Wardrobe misschien toch een goed idee :)

  5. 23 april 2020 / 09:01

    Wat fijn dat jij een vriend hebt die zo creatief is met maaltijden en koken! Ik kook meestal alleen en samen komen we niet verder dan pannenkoeken bakken, haha! Ik kijk er ook naar uit om weer naar Amsterdam te kunnen! En gewoon eens met dit weer lekker op een terrasje te zitten. Ik snap dat het verlengen van die maatregelen nodig is, maar het is niet leuk. Hopelijk kunnen we straks met z’n allen evengoed van een mooie zomer genieten, al gaan alle evenementen niet door. Wel heel jammer, maar ach, we vinden wel andere leuke dingen om te doen. Voor mensen die in de evenementenbranche werken vind ik het echt heel sneu. Je hebt ook helemaal gelijk, er zijn altijd mensen die het erger hebben en daar focus ik me op!

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:58

      Klopt, zeker voor de evenementenbranche is deze periode echt heel heftig. Zij kunnen misschien wel een jaar hun werk niet doen. Wat dat betreft zijn die maatregelen echt niet leuk, ook al is het hard nodig. Maar hopelijk kunnen we na deze periode extra van alles genieten en hebben we nog heel veel jaar waarin al die fijne dingen en uitstapjes wel weer kunnen <3

  6. 23 april 2020 / 09:12

    Haha, ik vind dat echt een kunst hoor, eten fotograferen. Voor mij is dat dus ook niet weggelegd;-) In het opeten ben ik wel goed, dus daar hou ik het maar bij! Ai. wat pijnlijk, een verbrande vinger en handpalm. Goed hoor dat je ermee naar de huisarts geweest bent en gelukkig heb je er nu geen last meer van!
    bychristiana blogde over…Een nieuwe zonnebril uitzoeken: Welk montuur past bij je gezicht?

  7. 23 april 2020 / 09:19

    Ouch, dat ongelukje met je steelpan klinkt pijnlijk! Ik vergeet ook wel eens dat een oven heet is oid…

    Ik moest wel lachen om het aubergine-verhaal. Heb je al eens gevulde paprika’s gemaakt? Als ik het zo hoor, kun je die lekkere vulling veel beter daarin stoppen ;)
    Audrey blogde over…Recept: couscous met veel groenten en verse zalm

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:54

      Yes, toevallig hebben we een tijdje geleden gevulde paprika’s gemaakt. Die smaakten wel heel goed en de paprika was een stuk smakelijker dan de aubergine uit de oven. Een goed idee misschien om maar vaker de paprika’s te proberen. Dan weten we 100% zeker dat het niet mislukt ;)

  8. johanna
    23 april 2020 / 10:04

    Leuke dingen gedaan! Mijn week was saaier, of misschien moet ik veter kjjken! Dat aubergineprobleem ken ik, en geb ik kaatste aan een vriend fevrashd, die een grieks restaurant heeft, en dat op de kaart heeft staan. Nu…de aubergine in de lengte doorsnijden, dan in een koekenpan, met wat olie, zacht laten worden. Je legt de aubergines met het snijvlak naar onder erin, genoeg olie, anders brandrn ze aan, en dan wachten tot ze zacht worden. Ik heb niet zo veel geduld, dus ik druk regelmatig met een pollepel erop, tot ik merk dat hij zacht is. Soms draai ik ze kort om, om het sneller te laten gaan. Daarna kun je ze vullen etc. In veel recepten staat dat je er zout op moet doen, maar dat doe ik niet. Wel snij ik ze soms in, in de hoop dat het sneller gaat. Overigens heb je meestal ca. 10 minuten nodig. Gewoon uitproberen! Succes.

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:53

      Dank je wel nog voor de tip over het bakken van de aubergine! Die ga ik zeker eens proberen als ik nog een keer met mijn vriend aan de gebakken aubergines begin. Ben benieuwd!

  9. 23 april 2020 / 11:26

    Met blaren en brandwonden heb ik helaas heel veel ervaring. Maar ook de ervaring dat ze meestal wel netjes genezen. Dus als het een troost mag zijn. Ik heb tijdens de lockdown ook mijn kledingkast netjes opgeruimd. Maar nu bestaan mijn vrije momenten vooral uit rusten, lezen, Netflix kijken en soms tekenen. De drukte, chaos en frustratie op het werk beginnen hun tol te eisen en dat voel ik. De vermoeidheid begint serieus toe te slaan. Het komt wel goed, we gaan dapper door.
    Nikita blogde over…Me niet verdrietig mogen voelen (van mezelf)

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:52

      Houd vol, lieve Nikita! Heel begrijpelijk dat deze tijd nogal veel energie van je vraagt. Pas goed op jezelf en gun jezelf alle ontspanning die je nodig hebt. Het komt goed – uiteindelijk!

  10. 23 april 2020 / 13:51

    Ik sta er telkens van versteld hoeveel de smaak van hazelnoten méér naar voren komt wanneer ik zelf (een gezondere) Nutella maak. Die is inderdaad veel kostelijker en als je hem niet in de koelkast bewaard wordt hij heel snel slecht maar anderzijds is hij ook zoveel lekkerder dat ik het echt de moeite vind om hem af en toe te maken.

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:49

      Oeh, ik wist niet dat je hazelnootpasta ook zelf kunt maken. Dat klinkt héérlijk. En op zich is het geen straf om zo’n pot snel op te moeten maken ;)

  11. 23 april 2020 / 16:39

    Zelf heb ik mijn beiden kasten al opgeruimd.. dat geeft zo’n YES heerlijk en opgeruimd gevoel! Wat heb je een leuk artikel ervan gemaakt, och ik heb al zo vaak mijn hand in de oven verbrand (of aan mijn krultang). In mijn vrije tijd lees ik nu enorm veel en ik kijk regelmatig 24 kitchen of investigation.
    Rachel Kromdijk blogde over…De week van Rachel

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:48

      Zo te horen hoef jij je ook echt niet te vervelen deze weken :) Hopelijk heb je het er deze weken zonder verbrandingen van afgebracht ;) Je hand verbranden aan de krultang lijkt mij ook echt heel pijnlijk trouwens.

  12. 24 april 2020 / 09:20

    Wat fijn dat je je kledingkast hebt kunnen uitzoeken! Daar is het nu echt de tijd voor. Die hazelnootpasta klinkt trouwens heerlijk! Ik ben ook gek op notenpasta’s! Wat vervelend dat je je hand hebt verbrand! Dat is echt altijd heel naar, zeker als het je dominante hand is. :-(
    Meaghan blogde over…Werken in Coronatijd (4) | Zorgmedewerker Somatiek

  13. 27 april 2020 / 09:42

    Leuk zo’n update! Alhoewel, zo’n ongelukje in de keuken is natuurlijk nooit fijn :(. Gelukkig dat je er niks aan over hebt gehouden. Die lasagne ziet er trouwens heerlijk uit! Maar ik zou dat ook niet zo snel maken voor mij alleen, haha. En voor tweedehands verkopen is Vinted trouwens ook echt heel fijn! Ik had het niet verwacht, maar ik verkocht sommige items al binnen een dag en ik krijg bijna dagelijks wel vragen in mijn inbox over mijn items.
    Anna blogde over…De lekkerste homemade vegetarische hamburger!

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 10:16

      Oeh, zo te horen is Vinted echt wel een goede plek om oude kleding te verkopen. Ik moet daar deze week ook maar eens wat items op gaan zetten. Ik heb er wel toevallig vorige week voor het eerst iets gekocht :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge