inkiekje14 1 scaled

Inkiekje #6 | Balkonië, mislukte selfies & Pippa's unieke ervaring

 • 4 mei 2020
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De filmrol van mijn telefoon vulde zich de afgelopen weken in een bizar tempo. Alsof ik juist veel meer foto’s maak als ik niet bijster interessante dingen beleef. Tja, je moet wat met je tijd natuurlijk. Ik zal je niet lastigvallen met de bijna honderd foto’s die ik in twee weken tijd van Pippa maakte, maar fiets er stiekem toch een paar Pippa-foto’s tussendoor in dit artikel. Verder geef ik je weer een inkijkje in mijn lockdownleven van de afgelopen twee weken. Zo maakte ik mijn eerste uitstapje naar het zonnige Balkonië, gunde ik Pippa een onvergetelijke ervaring en belandden er een paar best prima maaltijden op mijn bord.

Dit vond ik gewoon zo’n vrolijk thuiswerkplaatje. Ik op mijn gele stoel in een kleurrijk jurkje. Pippa vanaf de grond naar mij starend in de hoop extra aaitjes of (nog beter!) snoepjes te krijgen, terwijl op de stoel naast mij een kussenhoes te drogen hangt. Huiselijker wordt het niet. Leuker ook niet. Aan deze werksituatie kan ik best wennen.

Laat ik maar meteen beginnen met nóg meer Pippa-kiekjes. Mevrouw had afgelopen zaterdag namelijk de dag van haar leven. Terwijl iedereen zijn wereld wat kleiner ziet worden, werd Pippa’s wereld die dag een stukje groter. Normaal mag ze niet op mijn slaapkamer komen, maar dit keer moest de slaapkamerdeur even open blijven staan omdat ik met mijn statief in de weer was. Als superconsequente kattenmoeder (not!) besloot ik dat Pippa haar kans mocht grijpen om toch een keer achter die ene spannende deur te kijken. Uiteraard besloot mevrouw precies tussen alle kussens in te gaan zitten. Ze had duidelijk het half uur van haar leven…

Onder het bed rondjes rennen bleek ook een leuke bezigheid trouwens. Leuk zoekplaatje: spot de Pippa.

Naast kattenfoto’s was mijn telefoon vooral gevuld met foto’s van eten. Mijn favoriete maaltijd was deze vegetarische gado gado, die ik met mijn vriend maakte. Zoals dat wel vaker bij mij gaat, begon het met een recept en was het eindresultaat een iets ander gerecht. Het is rijst met onder andere haricots verts, taugé, paprika en ui met daarbij een ei (die had je vast al gespot!) en quorn met satésaus. Superlekker! Die quorn in satésaus (deze is het!) vind ik overigens sowieso een aanrader. Ook mijn vriend, die normaal wel vlees eet, eet er graag van mee.

Iets minder fotogeniek maar zeker niet minder lekker waren deze glutenvrije pizza’s die mijn vriend en ik maakten. Heel leuk om te doen! En deze pizza is hét bewijs dat je ook met pizza als avondmaal nog heel wat groenten kunt binnenkrijgen. Die houden we erin!

Verder deed ik hard mijn best om nieuwe plekken en wandelroutes hier in de buurt te vinden, ook nu ik al vrijwel elk mogelijke rondje lijk te hebben gehad. Vooral op de zonnige lentedagen was wandelen een heerlijke bezigheid. Ik kan er trouwens ook wel aan wennen dat het buiten lekker rustig is en dat de lucht zo mooi blauw is als op deze foto.

De meeste bloesem is inmiddels in de vorm van blaadjes op de stoep beland, maar sommige andere bloemen staan juist nu heel mooi in bloei. Deze maanden zijn wat dat betreft echt wel mijn favoriete tijd van het jaar. In een tijd waarin wandelrondjes in de buurt hét uitstapje van de dag zijn, is die bloeiende omgeving al helemaal een cadeautje.

Overigens kan ik het – zoals je vast al doorhebt – nooit laten om al die mooie bloemen met mijn telefoon vast te leggen. Niet voor niets heb ik kort geleden een telefoon met betere camera (zie dit artikel) gekocht. Extra blij ben ik dat ik destijds een goed telefoonhoesje voor mijn telefoon heb gekocht. Ik vermoed dat het aan mij zal liggen, maar mijn telefoon valt nogal regelmatig uit mijn handen. Een goed hoesje heeft hem al meerdere keren tegen barsten beschermd. Mocht jij nu in het bezit zijn van de nieuwste iPhone (die ook práchtige foto’s maakt), dan kun is een mooi iPhone 11 Pro hoesje uitzoeken misschien ook wel een goed idee. Wel zo fijn als je net als ik wat klunzig uit de hoek kunt komen en je gloedjenieuwe telefoon liever die acties bespaart.

Terwijl de bloesem zo goed als uitgebloeid is, kom ik op sommige plekken nu wel de blauwe regen tegen. Zo mooi vind ik die! Ik kan me voorstellen dat het nogal wat onderhoud kost om die zo mooi te laten groeien als op deze foto, dus voorlopig geniet ik maar vooral mee van de blauwe regen waarvoor mensen in mijn omgeving al die moeite hebben gedaan. Erbij poseren kan natuurlijk altijd.

Verder kwam er een pakketje met de post: een mooie blouse die ik tweedehands had gescoord via Vinted. Hierboven kun je er alvast een glimp van opvangen. Ik zal de blouse binnenkort wat uitgebreider laten zien. Zie hierboven overigens mijn niet-talent voor selfies. Ik weet niet wat het is, maar op selfies sta ik dus echt nóóit fotogeniek. Vind ik dan.

Over tweedehands spullen gesproken, ik ruimde ook mijn eigen kasten flink op. Een deel heb ik inmiddels gefotografeerd om op United Wardrobe/Vinted en Marktplaats te gaan zetten. Dit dekbedovertrek bijvoorbeeld. Dat had ik al gekocht voordat ik in mijn huis ging wonen en überhaupt wist hoe mijn slaapkamer eruit kwam te zien, wat achteraf gezien dus niet zo’n slim idee was. Dat wordt dus binnenkort een avondje Marktplaats-advertenties plaatsen.

Verder genoot ik met mijn vriend van de zonsondergang op mijn balkon. Als we niet naar andere plekken kunnen afreizen, dan is Balkonië ook best een prima bestemming. Stom eigenlijk dat ik twee fijne balkons heb en daar in een jaar tijd nog bijna nooit op heb gezet. Ik heb er een jaar geleden zelfs een leuke bistroset voor aangeschaft, die maar ongebruikt stond te staan. Een goed idee dus om daar deze zomer wat vaker op neer te ploffen als alternatief voor een terrasje. Ik zie er nu al naar uit!

Wat is op dit moment jouw favoriete plek om van de zon te genieten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 4 mei 2020 op 6:47 am - Beantwoord

  Die gado gado ziet er heerlijk uit!
  Ben ook begonnen met mijn kasten uitmesten zodat ik straks spullen op MP kan zetten.

 2. Naomi 4 mei 2020 op 7:12 am - Beantwoord

  Heerlijk zeg, als je op je eigen balkon de zon onder kunt zien gaan. En die blauwe regen zie ik ook overal. Echt prachtig!

 3. Darina 4 mei 2020 op 7:12 am - Beantwoord

  De foto’s van Pippa vind ik zo leuk! En het eten ziet er heerlijk uit. Mooie die blauwe regen, die zou ik ook wel in mijn tuin willen hebben. Ik geniet vooral van het zonnetje tijdens de vele wandelingen en in mijn tuin.

 4. Shirley 4 mei 2020 op 8:01 am - Beantwoord

  Foto’s voor later in het coronamuseum. En ik vind het leuk om mee te kijken. Mijn kasten zijn al zo vaal uitgemest dat ik maar 2 dingen weg kon doen, haha. Om van de zon te genieten, moet ik naarvuuten. 1m2 balkon aan de schaduwkant levert tot nu toe niets op.

 5. Lianne 4 mei 2020 op 8:16 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke blouse! Die zou ook helemaal mijn ding zijn 🙂 Ik heb ook een Vinted account aangemaakt, maar ik vind het nog best wel een gedoe om allemaal pakketjes te gaan maken en op te gaan sturen. Ik breng alles wel naar de kringloopwinkel als die weer open is. Lekker makkelijk en zo kan ik er ook weer mensen blij mee maken! Ik behoud die app wel om zelf dingen te kopen 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 11:20 am - Beantwoord

   Ik had al zo’n vermoeden dat deze roze blouse ook echt wat voor jou zou zijn 🙂 Vinted is echt een leuke app om regelmatig een kijkje op te nemen, zeker bij dit soort duurdere merken. Dan zijn ze opeens een stuk fijner geprijsd 🙂
   Zelf breng ik trouwens ook vaak spullen naar de kringloopwinkel. Soms is dat gewoon net wat makkelijker dan alles op de foto zetten, online zetten en daarna moeten versturen.

 6. bychristiana 4 mei 2020 op 8:19 am - Beantwoord

  Ik vind die blauwe regen ook altijd zo mooi! Ik zou dat ook wel willen in de nieuwe tuin, maar ik weet niet of ik die zo mooi kan houden;-) Haha, die Pippa, wat is het toch een snoesje tussen al die kussens. Sketch vind het ook heerlijk om tussen of liever nog op onze kussens te gaan liggen of zitten. Ik heb dan vaak het hart niet om haar daar weg te halen.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:21 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me heel goed voorstellen dat je Sketch op zo’n moment onmogelijk tussen de kussens vandaan kunt halen. Het is ook zo’n schattig gezicht 🙂

 7. Anna 4 mei 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Wat een leuke blouse heb je gekocht! Ik moet me echt inhouden op Vinted, haha. Tot nu toe heb ik alleen dingen verkocht en nog niks gekocht, maar dat zal vast niet lang meer duren ;-). Wat fijn trouwens dat je een balkon hebt! Hopelijk wordt het gauw weer mooier weer :-).

 8. Lotte 4 mei 2020 op 9:29 am - Beantwoord

  Haha, zo herkenbaar van Pippa! Mijn kat loopt altijd met zo’n heerlijk verbaasd en nieuwsgierig kopje rond als hij in een kamer komt waar hij normaal niet mag komen. :’)
  Jouw dorp ziet er trouwens echt prachtig uit! Zoveel groen en dat in de Randstad (als ik het me goed herinner?)!

  • Dorine 4 mei 2020 op 6:06 pm - Beantwoord

   Wat een leuke foto’s allemaal weer. Lekker eten, mooie natuurfoto’s. En die foto van jullie samen, te cute! Misschien is het leuk als je een vriend ook een keer een blogje over zichzelf schrijft. Hij komt nu zo vaak voorbij, tijd datwe hem beter leren kennen. Allleen als hij /jullie dat zelf wil/willen hoor:-)

   • Romy 23 mei 2020 op 11:44 am - Beantwoord

    Leuk idee! Ik zal eens aan mijn vriend vragen of hij dat ziet zitten 🙂 Sowieso lijkt het me leuk om nog eens een artikel met onze gezamenlijke tips voor internetdaten te delen.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:22 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn dorp zo mooi vindt 🙂 Ik woon inderdaad in de Randstad (in Aalsmeer), maar er is toch heel veel groen en water hier. Echt een fijn plekje om te wonen!

 9. Audrey 4 mei 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Haha, die foto van Pippa tussen de kussens is zo komisch! Wij voegen aan onze pizza’s ook altijd veel groenten toe. Op supermarkt-pizza’s zit altijd zo weinig!

 10. Natasja 4 mei 2020 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke foto’s! Ik geniet ook zo van de prachtige natuur momenteel ♥

 11. Meaghan 4 mei 2020 op 10:16 am - Beantwoord

  Leuk weer zo’n inkiekje! Hihi die eerste foto van Pippa tussen die kussentjes is echt te schattig. Ik word er helemaal vrolijk van hihi! En Gadogado is heerlijk hè? Ik maak het ook regelmatig! Aww en die foto van jou en je vriend samen, heel leuk zo lekker in de zon! Juist nu kan ik extra genieten van het mooie weer, omdat dat een van de weinige dingen is die je wel “zomaar” even kunt gaan doen! Dan waardeer ik het juist extra merk ik.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:29 am - Beantwoord

   Ja, wat fijn hè dat het nu zulk mooi weer is! Ik ben ook echt blij dat deze lockdownperiode niet in de winter is. Dan kunnen we tenminste nog lekker van een wandeling buiten genieten 🙂

 12. Anouk 4 mei 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Wat een fijne week! Ik maak ook meer foto’s, ik denk omdat ik mensen niet kan laten zien wat ik aan het doen ben dat ik er maar foto’s van ga whatsappen. die maaltijd ziet er ook heel lekker uit, Haricot verts zijn dat gewoon sperziebonen of is dat iets speciaals? Ik zie ze wel vaker voorbij komen en ik vraag het me elke keer af haha 🙂

  • Romy 23 mei 2020 op 11:31 am - Beantwoord

   Goede vraag! Ik vroeg me dat stiekem ook weleens af tot een jaar geleden 😉 Het zijn geen sperzieboontjes, maar qua smaak en vorm lijken ze er wel heel erg op 🙂

 13. johanna 4 mei 2020 op 11:15 am - Beantwoord

  Oh Pippa is werkelijk heel fotogeniek. Tussen die kussens en onder het bed. Eigenljik overal. En al die vrolijk bloeiende planten, heerlijk. Dat laat je even die bizarre situatie vergeten. Nu waar ik het liefst in de zon zit? Op mijn terras onder het zonnescherm of in de woonkamer (daar is het dan minder heet). Maar direkt in de zon, doe ik alleen in de winter, anders is het te intensief! Eet smakelijk met je gado gado, dat moet ik ook eens proberen.

 14. Daenelia 4 mei 2020 op 11:35 am - Beantwoord

  Wat is dat toch met mensen die hun telefoon steeds laten vallen? Ik heb mijn telefoons echt nog nooit laten vallen. Maar ik heb dan ook gheen iPhone. Misschien ligt het toch aan het design van de iPhone dan. 😛
  Toen wij nog een mooi lang balkon hadden zaten we er heel veel. Lekker laat zon in de middag en avond. Nu hebben we een kleiner balkon (boven de tuin) op het zuiden en dan is de zon toch vaak net weg in de late middag en avond. Helaas zitten we er dus minder. En het moet trouwens ook opgeknapt worden, hoor. Ik mis het wel, ons ouwe balkon.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:39 am - Beantwoord

   Ik heb op dit moment ook geen iPhone, maar laat mijn telefoon toch helaas nog regelmatig vallen. Denk dat het gewoon aan mijn eigen klunzigheid ligt 😉 Ik moet wel zeggen dat een glazen screenpotector al heel erg helpt.

 15. Janne 4 mei 2020 op 2:22 pm - Beantwoord

  Ik vind dat je heel leuke selfies maakt, hoor! Je laat perfect zien wat je stemming is als je een nieuw bloesje hebt ontvangen, lekker vrolijk en een beetje chaotisch.

  Ik heb geen balkon, maar ik ben met het mooie weer regelmatig in mijn vensterbank gaan zitten voor een beetje zon. Tussen 4 en 6 ’s middags staat de zon erop. Dat blijkt het perfecte moment te zijn om even een boek te lezen en mensen te kijken voordat ik met het avondeten begin. Het is leuk hoe de stand van de zon zo bepaalt wanneer op de dag je iets kunt doen. Het is fijn om zo’n vast ritueel te hebben (dat meteen stopt op bewolkte dagen, dat wel).

  Heeft je balkon een rand waar je bloembakken met vrolijke bloemen aan kunt hangen? Dat lijkt me ook echt wat voor jou. Viooltjes, primula’s of fuchsia’s doen het prima in bakken op het balkon. De laatste twee kunnen zelfs meerdere jaren mee als je ze ’s winters binnen zet. Planten in potten zijn gevoeliger voor de vorst, omdat de grond in de pot makkelijker bevriest dan “volle grond”.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:38 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je vanaf de vensterbank toch een beetje van de zon kunt genieten! Het moment dat je beschrijft met een boek ’s middags doet me denken aan hotelkamers waarin je bij zo’n mooi groot raam na een lange dag een boek kunt lezen. zo fijn is dat altijd!

   Leuk idee trouwens van de balkonplantjes! Toevallig zat ik er laatst aan te denken om mijn balkon eens wat op te leuken. Een eerdere primula heeft het niet overleefd, omdat balkonplantjes niet helemaal in mijn watergeefroutine zitten. Maar als ik een paar plantjes in huis haal, moet dat vast wel gaan wennen 🙂

 16. Rachel Kromdijk 4 mei 2020 op 5:07 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer leuke foto’s gedeeld! En wat maak je een leuke selfie, ziet er goed uit hoor 🙂 Ziet er in ieder geval uit als een fijne week. Heerlijk he die avondzon..

 17. Sabine 4 mei 2020 op 7:43 pm - Beantwoord

  De selfie is helemaal leuk geworden hoor. Mooi bloesje ook, te gek! Ik heb ook veel te veel foto’s van onze kat op mijn camera staan.

 18. Geke 4 mei 2020 op 8:44 pm - Beantwoord

  Wat is Pippa toch een waar fotomodel!
  Hmm, ik krijg op slag zin in pizza’s als ik die van jullie zie. Wel benieuwd naar het deeg want daardoor vind ik sommige gv bodems echt niet lekker.

  Hier is de tuin natuurlijk de place to be voor te genieten van het mooie weer. Toen de tulpen volop in bloei stonden was het er echt zo mooi. (moest je benieuwd zijn, ik voeg voor een keer mijn – te nerdy voor ‘normaal’ en ook nog werk aan – tuinblog in qua website, daar staat een foto in het berichtje over april)

  • Geke 4 mei 2020 op 8:45 pm - Beantwoord

   en nu met de juiste link…

  • Romy 23 mei 2020 op 11:46 am - Beantwoord

   Onze glutenvrije pizzabodems waren van Schär. Volgens mijn vriend hebben deze een vernieuwd recept en zijn ze een stuk beter dan hun eerdere bodems 🙂 Zeker het proberen waard wat ons betreft!
   Ik heb trouwens je tuinblog uitgebreid bekeken. En wauw, wat staat je tuin er prachtig bij! Alles staat echt heel mooi in bloei 🙂

 19. Giovanna Jansen 5 mei 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Geweldig die foto’s van Pippa, prinsesheerlijk tussen de kussens op je bed in een ‘gestolen’ momentje.
  We genieten nu ook nog meer van de zon op ons balkon, dat is the place to be op dit moment.
  Prachtig die blauwe regen! Zo gaaf dat die er ook ‘ineens’ is. De bloesem is uit de bomen en de blauwe regen fleurt de boel op.

 20. Els 5 mei 2020 op 12:36 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s van Pippa. Toch lekker genoten van de zon zo te zien :-). Fijn twee balkons! ik geniet vooral van de zon met wandelen. Zit ook graag thuis binnen op de bank ;-). Haakwerk erbij.

 21. zwartraafje 6 mei 2020 op 2:12 pm - Beantwoord

  Hihi, mijn schoonzusje gaat tegenwoordig graag naar Tuinesië met mijn twee neefjes. 🙂

 22. Saskia 7 mei 2020 op 2:43 pm - Beantwoord

  Heerlijk hoor dat genieten op je balkon! Ik moet eigenlijk wat meer de tuin in, maar weinig gedaan aangezien Noa nog niet zo lekker kan lopen en je continu met hem bezig bent; anders valt hij. Ik geniet nu vooral in de zetel bij het raam. Zonnetje, thee en een boek. Heerlijk!

Recente blogs

Koken met Romy | 5 vegetarische maaltijden die ik maakte

27 november 2019|Lifestyle, Recepten|

Een kookgenie ben ik niet, maar interessant vind ik koken wel. Zolang ik niet úren in de keuken hoef te staan, doe ik graag mijn best om iets lekkers op tafel te zetten. Ik heb een aantal favoriete recepten en handige altijd-in-huis-ingrediënten ontdekt, waardoor koken soms zowaar een feestje wordt. Zelfs na een werkdag. Omdat ik zelf graag nieuwsgierig rondneus in de eetdagboekjes van anderen, leek het me leuk om 5 goed gelukte (vond ik zelf) avondmaaltijden in het zonnetje te zetten. Of nou ja, in het zonnetje? In de felle kunstlampen die boven de eettafel hangen.