clusia plant

Inkiekje #61 | Krullenknipbeurt, kikkererwten-recept & klamme kleding

 • 27 juni 2022
 • 14 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het moment dat ik na een knipbeurt mijn “krullen” terug had, de wandeling op een verrassend mooi plekje langs een 80 km-weg en ook de plant die onze verzorging blijkbaar kon waarderen – het waren zomaar wat fijne dingen van de afgelopen weken. Terwijl het soms een kwestie van de hitte wegpuffen was, beleefden we binnen en buiten genoeg leuks. Rondstruinen in Amsterdam, voorbereidingen op Pippa’s avontuur binnenkort, een hoop deadlines afvinken voor de vakantie en culinaire dingen uit de oven toveren die beter smaakten dan ik had gedacht – dit is wat ik afgelopen weken zoal uitspookte. Kiek vooral mee!

clusia plant

Onze aloë vera was zo groot en zwaar geworden dat de bladeren hun eigen gewicht niet meer konden dragen. De bladeren hingen dan ook alle kanten op behalve de juiste, en de tv-kast werd langzaam maar zeker compleet overwoekerd. Oftewel: tijd om iets anders op die plek te zetten. Na een rondje tuincentrum besloten we voor de clusia te gaan. Dat is deze vrolijke plant die, als het goed is, geen enorme groeispurt meer maakt. Het is nog best lastig om planten te vinden die geen vetplant zijn en die ook niet binnen de kortste keren zo gegroeid zijn dat ze niet meer passen op de gereserveerde plek. Maar we lijken de perfecte plant nu dus gevonden te hebben.

wandelen bij woerden

Verder gingen we op bezoek bij de tante van Bart voor haar verjaardag. Onderweg van Woerden naar huis stuitten we op een bordje wijzend naar een recreatieplas pal langs de weg. Ik ben hier al tig keer langsgereden, maar wist helemaal niet dat er zo’n mooi park en mini-meertje achter de bosjes schuilgingen. Een goede reminder voor mezelf dat je niet maar gewoon overal langs moet wandelen, fietsen of rijden, maar best wat vaker mag vertragen of ergens mag stoppen om te kijken hoe mooi de wereld echt is. Zweverige woorden, ik weet het. Maar er zit iets in, toch?

So Vegan So Fine chocoladepasta puur

Als ik in de supermarkt iets (voor mij) nieuws tegenkom, kan ik me vaak niet inhouden. Dit keer viel mijn oog op het schap met de smeersels van So Vegan So Fine. Ze hebben van alles: pistachepasta, pure chocoladepasta, cashewpasta… Ik heb al in geen jaren meer chocopasta op mijn brood gegeten, maar deze pure pasta trok mijn aandacht. Voor mijn ontbijtjes en baksels is-ie perfect. Ik houd van chocola, maar dan wel de echt pure variant. Net een potje voor mij dus! En zoals de mega-titel op de pot al wel verklapt, hij is ook nog melkvrij en volledig vegan. Goed spul! Ik denk dat ik nog eens terugga voor de pistache-variant.

kat op muismat

Stel je voor: het is tien minuten over zes en je bent gewend om rond zes uur eten te krijgen. Hoe voel je je dan? Zwaar verwaarloosd, genegeerd en enigszins hangry waarschijnlijk. Pippa lijkt wel een interne klok te hebben die zegt dat ze tussen half zes en zes uur iets in haar bakje geserveerd moet krijgen. Is dat niet gebeurd, dan gaat ze je zo doordringend aankijken als op deze foto of geïrriteerd om je heen lopen totdat je wel een paar stappen naar dé kast zet waar haar eten in is opgeborgen. Hallo, ik zit hier te verhongeren!

gevulde zoete aardappel

Als ik op een doordeweekse avond wat meer tijd heb dan anders, zet ik graag een kookprobeersel op het menu. Altijd met de kanttekening voor Bart erbij dat het mee- of tegen kan vallen. Maar dit probeersel bleek een groot succes, vond ik zelf ook. Het is een zoete aardappel uit de oven (als je ‘m 50 minuten bakt, wordt hij heerlijk zacht) met daarin geroosterde kikkererwten (ook uit de oven). En verder met erwtencouscous, een mix van courgette, paprika, aubergine en lente-ui. verder wat tahin eroverheen en rucola ernaast. Ik vond het er helemaal feestelijk uitzien en zo smaakte het gelukkig ook.

Trouwens, tahin is mijn nieuwste vega-vondst. Het is 100% sesampasta en je kunt het supergoed verwerken in dressings. Er zit ook nog eens veel eiwit, dus goed om te gebruiken als extraatje als je vegetarisch of veganistisch eet. Mijn potje is na een paar weken al half leeg, omdat ik zo’n fan ben.

gele bloemen

Op snikhete zomerdagen vind ik het heerlijk om pas een hele tijd na het avondeten buiten te gaan wandelen. Dan zijn de temperaturen eindelijk gedaald en is het ook rustiger op straat. Bart en ik dachten bij deze gele bloemen allebei hetzelfde: foto maken! Het was zo’n mooi gezicht: de zonsondergang in de verte en de vrolijke bloemetjes op de voorgrond. Toch jammer dat het op een snelle telefoonfoto nooit zo mooi overkomt als in het echt.

blond amsterdam zeepfles

Een vriendin kwam laatst gezellig langs, nog als verlate verjaardagsvisite. Naast dat we een avond lang de oren van elkaars hoofd hebben gekletst (mensen met wie je nooit uitgepraat raakt zonder dat je naar onderwerpen hoeft te zoeken, zijn goud waard!), gaf ze me ook een te gek cadeau. Ik kreeg dit zeepflesje van Blond Amsterdam dat ze helemaal mij vond. Had ze 100% gelijk in! Ik mag dan niet meer heel fanatiek Blond Amsterdam sparen (als in: ik koop er zelf niets bij), deze zeepfles is er precies één zoals ik een zeepfles graag zie. Hij staat er nu heel mooi bij naast onze gootsteen.

chocoladepakket

Anderhalve week geleden ging mijn nieuwe website live. Een spannende dag, want uiteraard stuit je bij dat soort dingen altijd op issues. Gelukkig werkte Vaker Vrolijk na een dag weer helemaal! Als het goed is, merk je geen groot verschil qua lay-out. Maar de achterkant van mijn site heeft een complete make-over gekregen. Ik ben eindelijk van een aantal vervelende bugs verlost, heb geen issues met mijn hosting meer en de boel laadt een stuk sneller. Superblij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen mijn website opnieuw te laten bouwen! Het was een flinke investering en ik heb er lang over getwijfeld. Maar dit geld is het me zeker waard dat ik nu geen kopzorgen over niet-werkende dingen meer heb en kan focussen op waarom ik mijn blog ben begonnen: schrijven, fotograferen en van gedachten wisselen met jou als lezer.

Wat deze foto met dit alles te maken heeft? Van mijn webbouwer (Lamper Design, kan je hen zeker aanraden – niet alleen vanwege de chocola overigens!) kreeg ik dit chocoladepakketje toegestuurd toen mijn website up & running was, met daarbij de boodschap “Nu kun je lekker gaan ontspannen”. Met zoveel lekkers lukt dat natuurlijk extra goed.

havermout met mango en kersen

Voor dit soort kleurrijke ontbijtjes kom ik met alle plezier mijn bed uit. Een tijdje geleden had ik door een leuke online actie 9 mango’s ontvangen, dus dat betekende de afgelopen tijd veel ontbijtjes met mango maken. Totaal geen straf voor een mango-liefhebber als ik! Binnen drie weken waren alle mango’s op. Dit ontbijtje was van allemaal mijn grote favoriet. Het is chocolade-havermout (in dit recept zie je hoe je die kunt maken) met mango, kersen, walnoten, rozijnen en kokosrasp. In de havermout zelf zit ook nog banaan verwerkt, dus dit ontbijtje is één en al fruit met vezels.

nieuw kapsel

Vorige week zaterdag stond een afspraak bij de krullenkapper in mijn agenda. Ik kwam er zoals altijd vandaan met veel meer krullen dan dat ik had toen ik erheen ging. Het blijft me verbazen wat je met de juiste manier van knippen, goede verzorgingsproducten en een diffuser voor elkaar krijgt. Overigens ben ik mijn haar nog steeds lang aan het laten groeien. De kapper heeft dit keer mijn kapsel wat ronder geknipt, zodat mijn lok (die ik sinds vorig jaar laat bijgroeien) mooier valt. Maar verder ben ik still going strong met een aantal extra centimeter haar kweken!

Ik schaam me trouwens na zo’n kappersbezoekje weleens dat ik zelf nooit iets met föhns of diffusers doe. Vooral omdat de enige reden daarvoor is dat ik geen zin heb om ’s ochtends 10 minuten aan mijn haar kwijt te zijn. Misschien ga ik ooit mijn leven nog beteren en toch af en toe de diffuser erbij pakken. Aan de andere kant: misschien ook niet. Ben jij een trouwe föhner?

de ruilhoek

Na de knipbeurt liep ik een stukje door Amsterdam, omdat ik al eens eerder had gezien dat in deze wijk (in de Rivierenbuurt, net achter de RAI) een leuke vintage winkel zit. Daar moest ik uiteraard een keer binnen zijn geweest. De Ruilhoek bleek inderdaad een onwijs leuk winkeltje. Ik heb een hele stapel items gepast en ging uiteindelijk met een mooie paarse jurk naar huis. Het is hetzelfde soort concept als Appel & Ei: klanten kunnen kledingstukken inleveren die ze niet meer dragen en die worden dan voor een fijn prijsje te koop aangeboden. Er hangt ook veel vintage merkkleding tussen en het meeste ziet eruit als nieuw. Leuke tip om binnen te kijken als je toevallig in die buurt bent!

haworthia uitloper

Onze vetplant bloeit. En niet zo’n beetje ook. Inmiddels is de uitloper zelfs bijna twee keer zo groot als op deze foto, en dat in een week tijd. Nu moet ik zeggen dat de uitloper zelf niet heel bijzonder is. Er zitten nu gekke rode knopjes aan waarvan je denkt dat er mooie bloemen uit gaan komen. Maar nee, die knopjes zijn de bloemen. Jammer! Maar wel een mooi compliment van de plant voor ons dat we blijkbaar iets goed hebben gedaan qua verzorging, waardoor hij het op een bloeien zet.

post voor Pippa

En toen viel er post in de brievenbus die nog erger is dan belastingbrieven en boetes. Bijna dan. Het was post voor Pippa. Nu denk je misschien: “Wat is daar erg aan? Toch leuk dat je kat post krijgt!”. Maar geloof me: deze post willen Pippa en wij niet ontvangen…

uitnodiging dierenarts

Het is namelijk een uitnodiging voor Pippa’s volgende dierenartsbezoekje en cocktailinenting. Vorig jaar en het jaar daarvoor verklapte ik al iets over onze dierenartsavonturen met Pippa. Pippa is naast de allerliefste kat, ook een snel gestrest meisje met een duidelijke eigen wil. Naar de dierenarts gaan vindt ze én spannend én totaal niet leuk.

Het begint al met de grote uitdaging die Pippa in het reismandje krijgen heet, en daarna miauwt Pippa de hele boel bij elkaar en weigert ze ook bij de dierenarts terug in het mandje te gaan. Gelukkig zijn Bart en ik nu samen als team om Pippa op haar gemak te stellen en toch die kant op te krijgen. Vorig jaar ging het al een stuk soepeler dan het jaar ervoor, en we hebben onze tactiek voor dit jaar inmiddels afgestemd. Het mandje een paar dagen van tevoren in de kamer zetten zodat ze kan wennen, lijkt te helpen. Bovendien zit de dierenarts op 2 minuten autorijden, dus we doen altijd ons best om het zo kort mogelijk te houden. Maar toch, onze hobby en vooral die van Pip zal het nóóit worden. Wens ons succes als we deze week gaan! 😉

kat in zon

Dan sluit ik af met een foto van ons Pippa-meisje. De afgelopen dagen waren natuurlijk nogal heet, en als harige kat merk je dat nog veel meer dan mensen. Gelukkig weet Pippa moeiteloos de koelste plekjes in huis te vinden. Vaak ligt ze heerlijk te relaxen op de grond of tegen een metalen tafeltje aan. Slim beest!

Zelf had ik niet heel veel last van de hitte. Ik ben wel eeuwig dankbaar dat de vorige bewoners een zonnescherm hebben genomen, waar wij nu van meeprofiteren. Maar zolang ik overdag binnenblijf en pas ’s avonds de deur uit ga, vond ik het best prima te doen met de hitte. Al ben ik wel blij dat het nu ietsje koeler is, waardoor je weer zonder klamme kleding en zweterige oksels thuiskomt van een supermarktbezoek. Beter!

Ben jij de warme dagen een beetje doorgekomen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 27 juni 2022 op 7:23 am - Beantwoord

  Wat een krullen, na dat kappersbezoek! Heel erg tof! Ik ben overigens een trouwe gebruiker van mijn föhn, maar ook alleen de eerste weken nadat ik bij de kapper ben geweest. Dan gebruik ik ‘m om er model in te krijgen. Na een week of vier is er geen beginnen meer aan en blijft de föhn in de kast liggen;).
  Die pasta ziet er overheerlijk uit.
  Heel veel succes met Pippa en haar avontuur bij de dierenarts.

 2. Darina 27 juni 2022 op 8:34 am - Beantwoord

  Prachtig je kapsel! Staat je heel mooi.

 3. Daenelia 27 juni 2022 op 9:36 am - Beantwoord

  Oh, jarenlang heb ik last gehad van de zomerse hitte, zodra het boven de 24 graden uitkwam! Gek genoeg heb ik er nu veel minder last van en ben ik zelfs bij 28 graden nog redelijk helder in mijn brein! Voordeel van ouder worden? Dat kan haast niet, want mijn oma en mijn vader waren in de zomer ook altijd aan het puffen en zweten. Nou ja, ik ben er in ieder geval blij mee, zeker omdat warmere zomers blijkbaar standaard worden voor Nederland.
  So Vegan So Fine heeft (had?) ook een proteïne-hazelnoot-pasta (die ik nergens meer kan vinden) en die was ontzettend lekker. De pure is ook lekker, maar ik mis de hazelnoot.
  Wat betreft de fohn: zelfs als ik bij de kapper ben geweest laat ik mijn haar nooit fohnen. :S Het is niet nodig. Mijn haar wordt er pluizig van. Mijn haar droogt redelijk snel van zichzelf. Fohnen is voor mijn krullerige haar niet echt goed. Je mag best met een nat koppie bij de kapper vandaan komen. (Ergens vind ik het een beetje raar dat notabene een krullenkapper met een diffuser aan de slag gaat … Dat is meestal voor krullen namelijk niet nodig en kan zelfs de krullen uit je haar doen pluizen. Maar! Neemt niet weg dat je kapsel weeer voorbeeldig staat! Dus er gaat iets heel erg goed!)

  • Romy 6 juli 2022 op 8:28 am - Beantwoord

   Die hazelnootpasta klinkt fantastisch. Jammer dat hij nergens meer te vinden is!
   En dank je voor je compliment over mijn kapsel! Volgens mij verschilt het per type krullen/slag of het juist wel of niet slim is om een diffuser te gebruiken. Bij mij levert het meer krullen op, maar bij sommige soorten krullen is het niet nodig of heb je dan weer bepaald spul in je haar nodig (olie ofzo, geen idee ;)).

 4. Meaghan 27 juni 2022 op 12:22 pm - Beantwoord

  Lekker hè die chocoladepasta van So vegan, so fine? Die eet ik al jaren (sinds ik weet dat de palmolie uit de Nutella zo slecht is en ik geen koeienmelk meer wilde nuttigen) en vooral de hazelnootversie is echt een hele goede vervanger van Nutella. Sterker nog, ik vind hem zelfs lekkerder! Ook de amandel is bij mij favoriet!
  Je haar zit trouwens echt prachtig! Wat een flinke bos krullen en wat een volume. Erg leuk om te zien!
  En succes met Pippa bij de dierenarts, hopelijk valt het allemaal mee en heeft mevrouw niet te veel paniek.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:27 am - Beantwoord

   Oeh, nu wil ik de hazelnootpasta ook een keer proberen van dat merk! Ik vind sowieso dat ze echt lekkere soorten beleg hebben van dit merk. Werd helemaal blij van alle potjes 🙂

 5. Zo simpel is dan geluk 27 juni 2022 op 1:55 pm - Beantwoord

  Super mooi je haar!
  Zelf word ik niet zo heel blij van dat benauwde weer. Dikke voeten, benauwd, migraine… Ik ben blij dat het weer wat koeler is.
  Laatst was ik aan het wandelen en viel mij ineens een richtingaanwijzer op. Ik ben die gevolgd en kwam erachter dat er achter een huizenblok een super leuk wandelpad was de polder in. Inderdaad erg leuk dus om eens wat beter om je heen te kijken. 🙂

  • Romy 6 juli 2022 op 8:25 am - Beantwoord

   Wat leuk, zo’n verrassend pad vlak bij je huis! Ik word ook zo blij van nieuwe paden ontdekken.

 6. Audrey 27 juni 2022 op 4:19 pm - Beantwoord

  Wat een verschil kan zo’n kapper toch maken, he? Het lijkt wel magie, haha. Zelf gebruik ik alleen een borstel en heb ik niet eens een fohn in huis, laat staan diffusers…

  Enne: klopt het dat er geen mogelijkheid meer is om mails te ontvangen als er gereageerd is op mijn reactie hier? Vond ik altijd zo’n handige feature!

  • Romy 6 juli 2022 op 8:17 am - Beantwoord

   Oh jee, als het goed is zou die mogelijkheid er wel moeten zijn 🙂 De eerste paar dagen werkte het nog niet helemaal soepel, maar het zou nu wel goed moeten gaan.
   Heb je van deze reactie een bericht ontvangen? 🙂

 7. Johanna 28 juni 2022 op 11:18 am - Beantwoord

  Overigens katten hebben een interne klok. Misschien hadden mensen dat vroeger ook wel, maar hebben we het verleerd. Onze poes wekt mijn partner altijd om exact dezelfde tijd, ook als we geen wekker hebben gezet. Zo praktisch. Verder leggen wij een koelelement (uit ze diepvriezer) in een handdoek op de grond, dan kan ze daar bij of tegen aan gaan liggen. Meestal legt ze er een poot op en koel haar bloedsomloop zo. Zo’n element blijf een aantal uren nog koud/koel. En föhnen… soms… en ook ik schaam me, dat ik het niet vaker doe, zeker als ik zie wat mijn kapper er voor werk van maakt. Maar ja. Je kunt niet alles in het leven.

  • Romy 6 juli 2022 op 8:14 am - Beantwoord

   Wat handig, zo’n kat als persoonlijke wekker 🙂 En slim om een gekoelde handdoek neer te leggen! Misschien dat wij Pippa op de heetste dagen ook maar eens met zoiets gaan helpen.

Recente blogs

Mijn 11 struggles als introvert (over gang-gesprekken & gezelligheidsgebrek)

17 maart 2022|Persoonlijk|

De term ‘introvert’ is er zo één die een hoop kwartjes liet vallen. Aha, dus dáárom ben ik vaak niet de gezelligste als ik een dag vol meetings heb gehad. En daarom heb ik na een weekendje weg met een groep een hele dag nodig om bij te komen. Sinds ik mijn gebruiksaanwijzing beter ken, komt het veel minder vaak voor dat ik over mijn introverte grenzen ga. Superfijn! Maar introvert zijn gaat niet altijd over rozen. Dit zijn een paar struggles waar ik soms tegen aanloop.

Outfit | Een roze blouse, een fluweelzacht rokje & mooie bling bling

24 september 2020|Outfits|

Diamonds are a girl's best friend. Oké, echte diamanten heb ik niet in huis (dus inbrekers, bij mij moet je niet zijn!). Maar van een beetje bling bling word ik wel erg blij. Daarom heb ik dit keer een vrolijke outfit te showen met een paar sieraden erbij. Ik hees mezelf in een nieuw thuiswerkkloffie dat aardig Zoom-proof is: een nette blouse, een fluweelzacht rokje en een paar glinsterende details. Kijk je mee?

Weekendoverzicht | Bloesempark, geel kastje & Creative Life

1 april 2019|Persoonlijk|

1 april! Nee, dit blogartikel is niet één grote grap. Maar ik moet het wel even laten bezinken dat de maand april alweer is aangebroken. Meestal plaats ik op de eerste dag van een nieuwe maand een maandoverzicht. Maar aangezien het grootste deel van mijn maand maart is samen te vatten met de woorden "werken, klussen, opruimen", zal ik je dat overzicht dit keer besparen. Wel vertel ik je graag meer over het heerlijke weekend vol hoogtepunten waarmee ik de maand maart afsloot. Inclusief een bezoekje aan het bloesempark, een geel kastje en een creatief uitje.